Orijinalini görmek için tıklayınız : Bmw e36 siddon valfe ne işe yarar SORUNNNN
Herkese selam. Aracta duman atma problemınden dolayı ustaya goturduk. egzantırk mılını degıstırdık. oksıjen sensorunde problem yok. en son yag yakıo dıye karar verıldı arac. 320 e36 araba bu arada. m52 motor.baska bı ustaya gosterdık. Su buharı oldugunu soyledı conta yanıktır falan dıo ama hararet te yok su eksıltmede yok. daha sonra baska ustaya gosterdık. %80 siddon valfe den dolayı oldugunu soyledı. cunku arabada ne motorda ufleme var ne su eksıltme ne yag azaltma. yag cubugunu cekıyoruz orda bıle ufleme yok araba saglıklı calısıyor. kesınlıkle bı problem yok. sıddon valfe hakkında bılgısı olan yardımcı olursa sevınırım.
Edit : Siklon valfiymiş bilmıyordm :)
Usta adını yanlış söylemiş...Siklon valfi yağ basıncı ayarını yapan valf şu linkte var hatta şeklini görmen için ekledim aşağıya...Duman Sorunun bundan olabilir pahalı bişey değil denemekte yarar var eğer bundan çıkarsa yırtarsın motor indirmekten
BMW E46 YAĞ SIKLONU (BASINÇ AYAR VALFİ) M52-M54 MOTOR MOTOR 1998-2005 « En Hesaplı Oto Yedek Parça Marketi 'OYPA' (http://www.otoyedekparcaal.com/Urun/BMW-E46-YAG-SIKLONU-BASINC-AYAR-VALFI-M52-M54-MOTOR-MOTOR-1998-2005-pmu957.html)
Çok teşekkur ederım gercekten yardımcı oldun
Herkese selam. Aracta duman atma problemınden dolayı ustaya goturduk. egzantırk mılını degıstırdık. oksıjen sensorunde problem yok. en son yag yakıo dıye karar verıldı arac. 320 e36 araba bu arada. m52 motor.baska bı ustaya gosterdık. Su buharı oldugunu soyledı conta yanıktır falan dıo ama hararet te yok su eksıltmede yok. daha sonra baska ustaya gosterdık. %80 siddon valfe den dolayı oldugunu soyledı. cunku arabada ne motorda ufleme var ne su eksıltme ne yag azaltma. yag cubugunu cekıyoruz orda bıle ufleme yok araba saglıklı calısıyor. kesınlıkle bı problem yok. sıddon valfe hakkında bılgısı olan yardımcı olursa sevınırım.
Edit : Siklon valfiymiş bilmıyordm :) ayni sorunu yasiyorum uzerinden baya zaman gecmis ama yinede sorayin nasil cozdunuz sorunu. Siklon valfi mi arizaliymis?
ayni sorunu yasiyorum uzerinden baya zaman gecmis ama yinede sorayin nasil cozdunuz sorunu. Siklon valfi mi arizaliymis?
Adamın yarasını deşiyon ama hatırlıyordur inşallah :D
Berq35 kankam yardımcı olsana :D hatırlıyosundur inşallah :D
hatırladıgım tek şey noterden cıktıgımdaki mutluluk :D yok arkadaşlar çözemedim hayat bmw de degil volkswagende :)
hatırladıgım tek şey noterden cıktıgımdaki mutluluk :D yok arkadaşlar çözemedim hayat bmw de degil volkswagende :)
Hayirlisi olsun valfi degistirmismiydiniz?
Hayirlisi olsun valfi degistirmismiydiniz?
evet değiştirmiştik hiç bir işe yaramamıştı :D
MARJINAL_SUFI
29-05-2017, 15:50
siklon valf..
içersindeki diyafram amiyane ifade ile : patlamışsa yağ buharını kartele değilde emme manifolduna gönderir..
bilhassa m52 motorlarda eksozdan mavi duman geliyor ise ilk kontrol edilecek noktadır..
oil tank in yıllar önceki geliştirilmiş versiyonu.. farkı : bir haznede biriktirmek yerine kartele göndermesi yağ buharını..
siklon valf..
içersindeki diyafram amiyane ifade ile : patlamışsa yağ buharını kartele değilde emme manifolduna gönderir..
bilhassa m52 motorlarda eksozdan mavi duman geliyor ise ilk kontrol edilecek noktadır..
oil tank in yıllar önceki geliştirilmiş versiyonu.. farkı : bir haznede biriktirmek yerine kartele göndermesi yağ buharını..
gorevine ve arızasına iliskin dogru bilgi budur.