PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çekme Belgeli Araç için Trafik Sigortası

AVE_3777
24-06-2013, 23:46
Arkadaşlar, 2011 yılında çekme belgeli olarak aldığım aracı tekrar trafiğe sokmak istiyorum.
Bunun için muayene öncesi trafik sigortası yaptırmak istediğimde sigorta hesaplama yaparken tescil tarihini aldığından sigorta gecikme bedeli olarak nerdeyse sigorta tutarı kadar cezai tutar çıkmakta. Bildiğim kadarıyla çekme belgeli araçlar için herhangi bir vergi, sigorta, muayene geçikme cezası olmamalı, neden böyle bir geçikme bedeli talep ediliyor anlamadım.

2-3 yerden teklif aldım hepsi 1000 TL civarı ve %50 geçikme cezası çıkmakta.

Bu gibi durumla karşılaşan var mıdır?

Konuyla ilgili olarak görüşlerinizi bekliyorum, teşekkürler.

erdemx
25-06-2013, 17:57
sigortası geçmiş bi araç satış yapıldığında dahi ceza sıfırlanıyor çekme belgesindede ceza çıkmaması lazım bende merak ettim

turkerrr
25-06-2013, 18:06
1000 liraya yaptırdıktan sonra tekrar satış yaparsan biraz daha uygun fiyata yaptırma ihtimalin olur ...

1000 tl olan poliçedeki kullanmadığın günler iade olur ...

AVE_3777
28-06-2013, 10:03
Aracın trafikten çekilme sebebi zaten bu gibi sigorta vergi muayne geçikme cezalarından kurtulmak. Satış yapıp sigorta bedelini düşürmek doğru fakat bu durumda noter ve ruhsat ücretleri zaten sigorta geçikme bedeline yakın bir tutar çıkacaktır.

GokhanRS
28-06-2013, 10:29
bence sigortacı bir yerde hata yapıyor. biz yaptırdık hem ucuz çıktı hem gecikme çıkmıyor.

AVE_3777
28-06-2013, 13:44
bence sigortacı bir yerde hata yapıyor. biz yaptırdık hem ucuz çıktı hem gecikme çıkmıyor.

Sizin aracınız ne kadar süre çekme belgeli olarak kaldı?

Sizin sigortacınızın iletişim bilgilerini pm gönderebilir misiniz? En azından ordan da bir teklif alayım