PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LPG sistemini sökmek ?

Driver
25-06-2013, 00:12
Aracımın üzerinde lpg sistemi vardı aracı aldığımda ve ben bunu söktürmek istiyorum.
Kendimiz arkadaki depoyu bağlantılarından ayırıp söktük ancak ön taraftaki beyin memeler ve borular kablolar hepsi çalışır vaziyette takılı duruyor.
Bu sistemi üzerinden komple almak için neler yapmak gerek kendimiz alabilirmiyiz ? Hangi bağlantıları ayırmak gerek ?
Birde ruhsattan sildirme işlemi var sanırım proje için 250 tl istiyorlarmış sonra tekrar muayene vs vs prosedür nedir cevaplar için teşekkürler..

E.Bozoglu
25-06-2013, 00:22
Aracımın üzerinde lpg sistemi vardı aracı aldığımda ve ben bunu söktürmek istiyorum.
Kendimiz arkadaki depoyu bağlantılarından ayırıp söktük ancak ön taraftaki beyin memeler ve borular kablolar hepsi çalışır vaziyette takılı duruyor.
Bu sistemi üzerinden komple almak için neler yapmak gerek kendimiz alabilirmiyiz ? Hangi bağlantıları ayırmak gerek ?
Birde ruhsattan sildirme işlemi var sanırım proje için 250 tl istiyorlarmış sonra tekrar muayene vs vs prosedür nedir cevaplar için teşekkürler..

Prosedür, söktüğüne dahil proje istiyorlar mühendisler odasını arayıp genç mühendisler projeni çiziyorlar bana fiyat 350 demişlerdi sonra o proje ile gidip muayneye sokuyorsun

Driver
25-06-2013, 11:01
peki o projeyi ele aldıktan sonra belli bir süresi varmı muayeneye girmek için yoksa muayene zamanı gelince o kağıtla beraber girsek yetiyormu ?
ruhsata işletme işlemi muayeneden sonramı oluyor öncemi ?

wrcsinan
25-06-2013, 11:59
ruhsata işletmek muayneden sonra oluyor. projeyi aldıktan sonra 1 ay süresi olması gerekiyor.

bana sorarsan söktürme çünkü proje muayne ruhsat masrafı 600-700 bulacak. tüpü sök enjektörlörü sök. tesisat beyin kalsın. sana zararı olmaz. satarkende lpgli araçlara daha çok talep oluyor.

maskaran
25-06-2013, 15:24
projenin 1 ay süresi var illaki sökücem ve satmıycam diyosan komple sök muayene zamanı projeyi çizdirir muyaneni yaptırırsın

Driver
25-06-2013, 15:32
aracın muayenesine 5 ay kaldı zaten arkadaki tüpü söktük sistem hala üzerinde ama motorda çok kötü bir görüntü yaratıyor birde zaten hiç tüpte kullanmıyoruz. Aracın koltuklarıda sökük roll için kullanılan bir araç yani kararsız kaldık bu konuda sanırım komple sistemi tanıdık bir arkadaşa söktürcem bu hafta artık muayene zamanı gelincede proje çizdirip ek1 belgesiyle gider muayeneye girerim ikiside aradan çıkmış olur olan sadece ruhsat ve proje parasına olur sanırım sökme için pek fazla bi ücret ödemicem zaten arkadaşım sökecek olan kişide.

Bazı yerlerde proje çizdirme belgesi 100 tl diyorlar bazıları 250 tl diyor ek1 belgesi zaten ucuz bişeymiş. Ruhsatada 70 tl isteniyormuş. muayene zaten olacak bişi yani onun masrafını dahil etmiyorum. Değermi bilmem sonradan tüpüde satarız komple sistemle beraber eşitler sanırım :)

wrcsinan
25-06-2013, 15:42
lpg sistemi para etmiyor. çünkü 2.el sistemler kullanılmıyor.

ek1 - 20 lira. ruhsat 65 lira. çizim işini 100 lirayada yaptırabilirsin o çevrene bağlı

constantine_502
28-06-2013, 11:35
herhangi bir gelişme var mı ? bende aynı dertten muzdaripim. aracı alalı 2 sene oldu aldığımda tankı sökmüştüm şimdi tesisatı söktürüp lpg yi sildirmek istiyorum ama dün lpg bayisi bir firma ile görüştük sökme ve proje 600 tl dedi. sadece sökmeye 100 tl istiyor. proje harici bir belge var mı ? çünkü proje 500 tl olamaz

Driver
30-06-2013, 11:13
ben sistemide komple söktürdüm dün arkadaşıma..
kendisi projeyede imza atma yetkim var dedi sanırım o çizecek sonrada ek1 belgesi alıp muayeneye girecez sonrada ruhsattan sildirmek için emniyete gidecez sanırım bu şekil işlicek mevzuat doğrumudur..

Calibra
04-07-2013, 07:58
Takip ediyorum, bende lpg sistemini iptal ettim. Sokumu kendim yaptım. Aracım şuan sökük olduğu için acelem yok ama, 1-2 ay içinde aynı prosedür ile uğraşıcam.

Driver
04-07-2013, 08:15
Benim muayene ocakta olduğu için aralığa kadar beklemedeyim aralık içersinde şu proje işini halledip öyle muayeneye girecem bu arada söktüğüm sistem komple stefanelli marka isteyen olursa satabilirim sorunsuz çalışır durumda söktük ;)

tayreep_john
06-07-2013, 19:38
projeyi 180 liraya çıkarıyolar ümraniyeden geçen ay arkadaşımız için çıkarttık istanbulda ama yazılanlar kadar masrafı yok 100 küsür lira muayne 180 lirada proje yeni ruhsat vs 350 lira civarı işin görülür bizimde o civarlarda olmuştu

kadir jdm civic
06-07-2013, 20:59
http://www.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/1c4bb851143f3d5_ek.pdf?tipi=68&turu=X&sube=10

bu linkte istanbuldaki araç dönüşüm yetkisine sahip firmaların isimleri yazmaktadır kendınızde proje çizdirebilir fiyatı hakkında bilgi alabilirsınız.

makina mühendisleri odasına giriceksiniz netten.

hangi ildeysenız oranın subesini seciceksiniz

sonra açılan sayfada sag yan tarafta site içerigi diye yazıyor alt kısımlarında SMM diye bir ibare var oraya tıkladığınızda odaya kayıtlı firmaların içeriklerini yazıyor herkes projesini kendı çizdirebilir.