PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mazda RX8 Swaplamak mümkün müdür abiler?

Emre-Dylan
01-07-2013, 21:11
Merhaba abiler ve arkadaşlar. Bu konuyu merak ediyorum mazda rx8 model aracı swaplamak mümkün müdür? Rx8 çok güzel araç olmasına rağmen çok erken zamanda motorunun öldüğünü söylüyorlar bu ne kadar doğru sizlerce? O yüzden bilgi edinmek için böyle bir konu açtım ve fikirlerinizi beklemekteyim abiler. Bu iş mümkün ise eğer 1 sene gibi bir zaman içerisinde maddi durumumu daha da düzeltirsem düşünmekteyim. Görünüşü çok güzel bir araç ve şaseside dayanıklı diye okudum 4 koltuk olması da ayrı bir güzel :) Konuyu yanlış yere ve yanlış birşey söylemiş isem affola şimdiden teşekkür ederim.

Sorularım şöyle lütfen cevaplarsanız minnettar kalacağım.

Bmw M50B25 motorunu takabilir miyiz veya uyumsuzluk yaşanır mı? Yaşanırsa bu uyumsuzluk çıkartan parçaları değiştirip takılabilir mi? Yoksa imkansız bir olay mı?

Bu olay sanırım Türkiye'de henüz olmamış araştırdım her hangi bir bilgi bulamadım.

Bu araca zorluk çıkarmadan swaplanabilecek motorlar var mıdır piyasada. Veya illa ki yurtdışından mı getirtmek gerekir? Minimum 180HP

Ortalama maliyet ne olur bu işlemin ve doğru eller tarafından yapıldığın da sağlıklı olur mu?

Bu arada motorun faturası olunca ruhsata işletiliyor diye duydum, umarım bu da doğrudur.

Yardımlarınızı dört gözle beklemekteyim teşekkürler. Rencide edici cümleler kurmazsanız sevinirim, ***** yeni yeni öğreniyoruz. Saygılar herkese... :)

Emir_b16a
01-07-2013, 21:28
berk görmesin :D

yandın kardeşim çabuk bitiyo dedinya :D

çabuk bitme gibi bi durumu yok aslında düzgün yağ kullandığın sürece

illa swap yapıcaksan +300 hp bişi düşünmelisin yani min 180 hp değil

keza evet çok yaktığı doğrudur

kıssadan hisse git temiz bi m3 al swaptan da kurtul derttende

rx8 kimisi için keyif olsada şahsi görüşüm bna derttir :)

Emre-Dylan
01-07-2013, 21:35
berk görmesin :D

yandın kardeşim çabuk bitiyo dedinya :D

çabuk bitme gibi bi durumu yok aslında düzgün yağ kullandığın sürece

illa swap yapıcaksan +300 hp bişi düşünmelisin yani min 180 hp değil

keza evet çok yaktığı doğrudur

kıssadan hisse git temiz bi m3 al swaptan da kurtul derttende

rx8 kimisi için keyif olsada şahsi görüşüm bna derttir :)

Yok yok ben öyle dememiştim derim Berk bey gelsin, abi kıvırırım gerekirse :)

Şuan için kredi ile birlikte bu işin yarısını görecek kadar param var. Açıkçası aklımda bmw 3.25 coupe vardı ama vazgeçtim diyebilirim :) O yüzden 50 55 bin liraya 4 koltuklu arkadan itiş japon aracı olmadığı için bu fikri düşündüm.

Motorsuz bir rx8 şasesi bulup swap işlemi yaparım diye ama çok uçuk bir fikir bence de. Başka alternatif yok gönlümden s14a da geçiyor hemde sol şeriti kapatmış o şekilde geçiyor ama o model araca bu kadar veremem. 3 4 sene kullandıktan sonra sıkılıp satadabilirim değişiklik yapmak için benim zararıma olur oda.

Honda s2000'ler 2 koltuk olduğu için düşünmüyorum seçenek yok Türkiye'de oturup ağlanması gereken bir durum vallahi... :)

0M42
01-07-2013, 21:44
Olmayacak bir şey değil yeterki doğru eller yapsın.Fakat şaside tadilat gerektirebilir sonuç itibarı ile keyifli bir makina çıkar ortaya

Emre-Dylan
01-07-2013, 21:49
Olmayacak bir şey değil yeterki doğru eller yapsın.Fakat şaside tadilat gerektirebilir sonuç itibarı ile keyifli bir makina çıkar ortaya

Anladım abi peki rx8e daha uygun motor var mıdır? dediğim gibi drift yarışlarına katılmayacağım ama 180hp stock halde bile yeterli sonradan turbo taktırma olasılığım çok yüksek çünkü tabi bu iş olabilecek gibiyse

ramorex
01-07-2013, 21:57
rx8 i bilmemde 7 lere ford motorlarını uyduruyorlardı bi çoğunda yapılmıştı. Swap olurmu diye bişey yoktur işinin ehli biri hertürlü yapar ama tabi olayın duygusal kısmını karşılamak lazım ;)

TT992
01-07-2013, 21:58
yabancı bir forumda denk geldim f20c yapıolar rx8 e fena oluyor :) ama laftaki kadarda kolay değil baya titizlik,özen ve money isteyen bir iş :D

Emre-Dylan
01-07-2013, 22:11
yabancı bir forumda denk geldim f20c yapıolar rx8 e fena oluyor :)

Arkadaşım rica etsem özelden linkini atabilir misin lütfen? :)

Emre-Dylan
01-07-2013, 22:13
rx8 i bilmemde 7 lere ford motorlarını uyduruyorlardı bi çoğunda yapılmıştı. Swap olurmu diye bişey yoktur işinin ehli biri hertürlü yapar ama tabi olayın duygusal kısmını karşılamak lazım ;)

Ford motorları derken abi? Motorun tam kodu nedir bi bakıyım internetten araştırıyım :)

TT992
01-07-2013, 22:20
Arkadaşım rica etsem özelden linkini atabilir misin lütfen? :)

yolladım. orda videosuda vardı die hatırlıorum bulamadım :(

TT992
01-07-2013, 22:22

abi dediğin 2.0 sierra motorlarından değilmi, burda bi tane rx7 ye müşteri oldum motoru patladı bulamadık bunu takdırıp işlettik dedi :confused:

Emre-Dylan
01-07-2013, 22:22
yolladım. orda videosuda vardı die hatırlıorum bulamadım :(

Yok kardeş mesajın gelmemiş sanırsam yada ben bu foruma daha alışamadım gelenler kutusunda yok hiçbir şey :)

TT992
01-07-2013, 22:24
Yok kardeş mesajın gelmemiş sanırsam yada ben bu foruma daha alışamadım gelenler kutusunda yok hiçbir şey :)

ben cezalıyım ya gönderemiyorum galiba :(

http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?p=931297

Emre-Dylan
01-07-2013, 22:26
ben cezalıyım ya gönderemiyorum galiba :(

FR-S vs RX-8 vs S2000 Review - Everyday Driver - Page 9 - Scion FR-S Forum | Subaru BRZ Forum | Toyota 86 GT 86 Forum | AS1 Forum - FT86CLUB (http://www.ft86club.com/forums/showthread.php?p=931297)

Anladım teşekkür ederim :)

yesil
01-07-2013, 23:33
yapılırsa da ruhsata işletilemez sanırım. farklı silindir hacminde motorlar ruhsata işletilemiyordu bildiğim kadarıyla

Emre-Dylan
01-07-2013, 23:38
yapılırsa da ruhsata işletilemez sanırım. farklı silindir hacminde motorlar ruhsata işletilemiyordu bildiğim kadarıyla

Buraya o soruyu sordum ama henüz bir cevaplayan yok hocam. Bir tanıdığım abiye sordum bana cevabı şu şekilde oldu; Eğer aldığın motorun faturası varsa işletiliyor dedi umarım böyledir. Ruhsata işletilmiyorsa eğer yakarım öyle projeyi :) :)

teggy
01-07-2013, 23:46
rx8 şasesi rotariye göre yapıldığı için başka motor swaplanmıyo. Koyunca yüksek hızda ters kambur veriyo, çöp oluyo komple şase.bir arkadaşın başına geldi tavsiye etmem, o yüzden yapma...

Emre-Dylan
01-07-2013, 23:50
rx8 şasesi rotariye göre yapıldığı için başka motor swaplanmıyo. Koyunca yüksek hızda ters kambur veriyo, çöp oluyo komple şase.bir arkadaşın başına geldi tavsiye etmem, o yüzden yapma...

Hadi ya bende diyordum bu tür projeyi hiç görmedim forumlarda internet de diye demek bir bildikleri varmış bunun hiç mi bir çözüm yolu yok abi? :confused:

teggy
01-07-2013, 23:53
sonradan çözdük başka motorsuz rx alıp ama pahalı oldu. komple m50 blok kapak titanyum alaşımlı parçalarla swaplanınca hafifledi epey, sıkıntı olmadı ikincide...

Emre-Dylan
02-07-2013, 00:05
sonradan çözdük başka motorsuz rx alıp ama pahalı oldu. komple m50 blok kapak titanyum alaşımlı parçalarla swaplanınca hafifledi epey, sıkıntı olmadı ikincide...

Abi bende m50b25 düşünüyordum motor olarak turbo verimi çok yüksek sorunsuz olursa turboda taktırırım diyorum. Ulaşabileceğim bir facebook veya msn adresi var mı? Biraz bilgi alsam çok iyi olur deneyimlerinizden :)

TT992
02-07-2013, 00:12
m52 bloklar aliminyum m52b25 olmazmı :confused: üst kapakta b28 olursa çılgın bişey olur gibi.

teggy
02-07-2013, 00:14
olur, ama titanyumun tadını vermiyor gene de...

[RaCeR]
02-07-2013, 00:15
26b 4rotor bir rx ne zaman görecez türkiyede :)

.::EmrE::.
02-07-2013, 00:25
R3 modelleri motor ömrü açısından daha verimli. Yağına,suyuna dikkat ettin mi 345 bin mil yapan bile var.

Emre-Dylan
02-07-2013, 00:26
@teqqy abi senden hala cevap beklemekteyim :)

@TT992 m52 motorlar turboda sıkıntı çıkartıyormuş hararet filan çoğu abide önermiyor stock kullanılcaksa kullanılır diyorlar

@Racer abi nerde bizde öyle bütçe :) 2024'te getireceğim bir tane skyline gtr34 ahım var :) :)

Emre-Dylan
02-07-2013, 00:29
R3 modelleri motor ömrü açısından daha verimli. Yağına,suyuna dikkat ettin mi 345 bin mil yapan bile var.

Emre abi ben yalnız biraz pis kullanacağım yani çok zorlayacağım arabayı zorlarım herhalde arkadan itişi bu yüzden istiyorum zaten o kadar dayanıklıysa direk R3 modellerinden alıyım 6 7 ay sonra. On numara kontrolünü yaptırırım zaten :)

TT992
02-07-2013, 00:37
@TT992 m52 motorlar turboda sıkıntı çıkartıyormuş hararet filan çoğu abide önermiyor stock kullanılcaksa kullanılır diyorlar

geçenlerde ilanlarda sr20det gördüm :)

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-200sx-sr20det-s13-s14-s14a-bmw-e30-tofas-sahin-2.0-turbo-motor-125723621/detay

Emre-Dylan
02-07-2013, 00:47

geçenlerde ilanlarda sr20det gördüm :)

http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-200sx-sr20det-s13-s14-s14a-bmw-e30-tofas-sahin-2.0-turbo-motor-125723621/detay

Abi gördüm bu ilanı bmw motorunda ısrarcıyım hem ustası çok hemde parçası daha ucuza geliyor diye duydum sr20'den ***** TR'de yedek parçası yok herşey yurtdışından getirtiliyor.

SGTI
02-07-2013, 00:55
Emre abi ben yalnız biraz pis kullanacağım yani çok zorlayacağım arabayı zorlarım herhalde arkadan itişi bu yüzden istiyorum zaten o kadar dayanıklıysa direk R3 modellerinden alıyım 6 7 ay sonra. On numara kontrolünü yaptırırım zaten :)

Valla kardes konuyla alakali degil ama iyiligin icin soyluyorum ister dinle isterdinleme kendini basilcak yerde basip basilmiycak yerde basmama konusunda Ayarlamayameyilli gormuyorsan ki oyle gozukuyorsun hele rwd gibi bir araci ilkdefa kullanicaksan hele ilk KENDİ araban olucaksa ben sana rx8 tavsiye etmiyorum.diyiceksin lan 18 yasinda gti in var.gayet guvenli bir araba ve o hevesi kisa surede atmayi basardim ben.rx8 harika ama bakiminda v motorlara gore daha titiz olunmasi gereken bir araba.swap degilde stock binmeni tavsiye ederim ufaktan bir susturucu iptal edersin tadindan yenmez.50-55 liraya bir dolu temiz rx8 var.nacizane tavsiyem cok heycanli oldugun belli ama bu isler sabir ister rwd sartin degilse 1.4 180 hp sifir ve dolu bir gti/cupra/ra alabilirsin buda bi opsiyon.

Emre-Dylan
02-07-2013, 01:22
Valla kardes konuyla alakali degil ama iyiligin icin soyluyorum ister dinle isterdinleme kendini basilcak yerde basip basilmiycak yerde basmama konusunda Ayarlamayameyilli gormuyorsan ki oyle gozukuyorsun hele rwd gibi bir araci ilkdefa kullanicaksan hele ilk KENDİ araban olucaksa ben sana rx8 tavsiye etmiyorum.diyiceksin lan 18 yasinda gti in var.gayet guvenli bir araba ve o hevesi kisa surede atmayi basardim ben.rx8 harika ama bakiminda v motorlara gore daha titiz olunmasi gereken bir araba.swap degilde stock binmeni tavsiye ederim ufaktan bir susturucu iptal edersin tadindan yenmez.50-55 liraya bir dolu temiz rx8 var.nacizane tavsiyem cok heycanli oldugun belli ama bu isler sabir ister rwd sartin degilse 1.4 180 hp sifir ve dolu bir gti/cupra/ra alabilirsin buda bi opsiyon.

Dediklerin doğru gerçekten 4 5 yıla yakın peder beyin arabasını kullanıyorum hatta o hastalandı kötü bir hastalık geçirdi o sıra ben kullandım bir müddet sürekli her konuda 2 yıldan bahsediyoruz yani. Basılacak yer var basılamayacak yer var mesela gecenin 12 sinde çıkıp cadde de istediğim gibi gezebilirim abartmamak şartıyla ama tutupta trafikte asla yapamam. Şimdi rx8 stock halde alıp binmesine binerimde korkuyorum motor olayından ya çok abartılmış yada durumu vahim rx8 kullanan abilerin tavsiyelerinide bekleyeceğim zaten. Bu proje hemen başlamayacak dediğim gibi 1 yıl daha sürem var ama stockta sorun çıkmıyor ise 6 7 ay sonra alma niyetindeyim. İlk defa rwd kullanmıyorum 520i vardı önceden çok yakıyor diye sattı babam 1.5 yıl sürekli kullandım onu diyebilirim hemen hemen her gün. Önden çekişli istemiyorum çok seçenek var ama benim içime ısınmıyor maalesef :)

Mechanix
02-07-2013, 09:03
Motor değiştirme işi sadece motoru koymak ile bitmez. Bence bu iş senin için çok erken. Modifiye işi ile biraz daha içli dışlı hale geldikten sonra tekrar düşünmeni öneririm.

Bu arada Kıbrıslı arkadaşımın "ters kambur , titanyum " vs açıklamalarından pek birşey anlamadım...

Emre-Dylan
02-07-2013, 14:41
Motor değiştirme işi sadece motoru koymak ile bitmez. Bence bu iş senin için çok erken. Modifiye işi ile biraz daha içli dışlı hale geldikten sonra tekrar düşünmeni öneririm.

Bu arada Kıbrıslı arkadaşımın "ters kambur , titanyum " vs açıklamalarından pek birşey anlamadım...

Mustafa abi peki bu durumda stock halde rx8 modelini kullansam hemen hemen her gün değil ama haftada 3 veya 4 gün ve biraz zorlasam bazı yollarda motor ömrünü kısaltmış olur muyum?Bakımın aksatmadan kullansam.

Bir de 40 45 bin liraya ne önerebilirsin arkadan itiş 4 koltuklu olacak ama alman araçları hariç. 200sx düşündüm ama onun da sıkıntılarını benden daha iyi biliyorsundur sen.

Şimdiden teşekkür ederim abi :)

Mechanix
02-07-2013, 15:02
Rx-8'in motoru peynir değil ki haftada 3-5 defa kullandığında erisin gitsin... Sen kesin olarak alırsam motor elimde kalacak diye düşünüyorsun sanırım.

Rx-8'in motoru gitse bile 8.000 TL gibi bir paraya 0 motor koyup devam edebilirsin. Senin swap fikirlerin ise 20.000 TL den başlıyor.

Emre-Dylan
02-07-2013, 15:06
Rx-8'in motoru peynir değil ki haftada 3-5 defa kullandığında erisin gitsin... Sen kesin olarak alırsam motor elimde kalacak diye düşünüyorsun sanırım.

Rx-8'in motoru gitse bile 8.000 TL gibi bir paraya 0 motor koyup devam edebilirsin. Senin swap fikirlerin ise 20.000 TL den başlıyor.

Şöyle yapılsa nasıl olur peki abi. Motorsuz bir şase alınıp sıfır rx8 motoru konulsa madem 8 bin tl biraz daha uzun ömürlü olur mu? İlk defa kendi aracım olacak o yüzden biraz tedirginim diyebilirim :)

GökhanO
02-07-2013, 15:07
emre fantazi kurma kardes git bi rx8 al patlarsa motor alırsın..

Mechanix
02-07-2013, 15:12
Şöyle yapılsa nasıl olur peki abi. Motorsuz bir şase alınıp sıfır rx8 motoru konulsa madem 8 bin tl biraz daha uzun ömürlü olur mu? İlk defa kendi aracım olacak o yüzden biraz tedirginim diyebilirim :)

İlla değiştiricem diyorsan evet bu daha uzun ömürlü olur. :)

Emre-Dylan
02-07-2013, 15:15
İlla değiştiricem diyorsan evet bu daha uzun ömürlü olur. :)

Ben o zaman biraz daha bekleyim sabredeyim eksik olan bütçemi tamamlayım senin kapını yine çalacak gibiyim abi :)

@Gökhan abi neden fantazi olsun herkes yapıyor bu işlemi ben yapacak değilim ya ne güzel jdm works var bu ülkede çokta güzel yaparlar bütçem olduğu sürece :)

GökhanO
02-07-2013, 15:16
Ben o zaman biraz daha bekleyim sabredeyim eksik olan bütçemi tamamlayım senin kapını yine çalacak gibiyim abi :)

@Gökhan abi neden fantazi olsun herkes yapıyor bu işlemi ben yapacak değilim ya ne güzel jdm works var bu ülkede çokta güzel yaparlar bütçem olduğu sürece :)

ah o jdmworks yokmu ah..

Mechanix
02-07-2013, 15:23
ah o jdmworks yokmu ah..

Ne yaptık la sana keranacı :D

Murcielago
02-07-2013, 15:31
.editedit.

GökhanO
02-07-2013, 15:40
Ne yaptık la sana keranacı :D

hopes and dreams :D

GökhanO
02-07-2013, 15:41
13B REW ile 20B REW rotary olarak ayrı tutuyorum.

2JZ,AMG 5.5l ,SR20DET,RB Series,LS

19 yaşında bunlara bütçen yeter mi ? Bilgi birikimin yoksa paran konuşur çok paran yoksada büyük oynayamazsın mantıklı düşünmeni genç bir kardeşim olarak tavsiye ederim :)

motor,şanzuman, elektrik tesisatı, benzin pompası,ecu,fuel railler,motor rebuild,işçilik vs vs arabayı 30-40 bin tl alsan bunlara 40-50 bin tl harcayabilirmisin ? Motoru ruhsata işletemezsin fantezi olarak kalır.

Hop motoru atınca yuvasına oturmuyor swap :D

hay agzına saglık

Tunç
02-07-2013, 15:43
RX8 stockda keyiflidir

Emre-Dylan
02-07-2013, 15:46
13B REW ile 20B REW rotary olarak ayrı tutuyorum.

2JZ,AMG 5.5l ,SR20DET,RB Series,LS

19 yaşında bunlara bütçen yeter mi ? Bilgi birikimin yoksa paran konuşur çok paran yoksada büyük oynayamazsın mantıklı düşünmeni genç bir kardeşim olarak tavsiye ederim :)

motor,şanzuman, elektrik tesisatı, benzin pompası,ecu,fuel railler,motor rebuild,işçilik vs vs arabayı 30-40 bin tl alsan bunlara 40-50 bin tl harcayabilirmisin ? Motoru ruhsata işletemezsin fantezi olarak kalır.

Hop motoru atınca yuvasına oturmuyor swap :D

Abi zaten 2jz motoru kim kaybetmişte ben buluyum :) Daha ucuz motorlarla belki yaptırabilirdim ama ruhsata işletilmiyorsa o iş zaten yaş iş hiç bir anlamı yok bana göre. Peki stock halde ne diyorsun bu araç hakkında kullanan bir kişi olarak? Mesela boş bir alanda tutup drift yapmaya çalışsam sorun yaratır mı araç bakımları düzgün yapıldığı sürece? İnternetten okudum aşırı şekilde yakıyormuş doğrumudur bu? Ve kilometrede kaç kuruş yakıyor araç bu konu hakkında yorumlarını beklemekteyim abi teşekkür ederim nacizane yorumun için :)

utkunoa
02-07-2013, 15:48
rx7 ye 2jz duydum da rx8 e duymadım malesef

16EC813
02-07-2013, 15:50
hep aşırı enerjinin boşa çıkması bunlar :D

Emre-Dylan
02-07-2013, 15:50
RX8 stockda keyiflidir

Kopyala yapıştır yaptım ama cevaplarını dört gözle beklemekteyim şuan seninde abi :)

Peki stock halde ne diyorsun bu araç hakkında kullanan bir kişi olarak? Mesela boş bir alanda tutup drift yapmaya çalışsam sorun yaratır mı araç bakımları düzgün yapıldığı sürece? İnternetten okudum aşırı şekilde yakıyormuş doğrumudur bu? Ve kilometrede kaç kuruş yakıyor araç bu konu hakkında yorumlarını beklemekteyim abi teşekkür ederim nacizane yorumun için :)

Tunç
02-07-2013, 16:03
Kopyala yapıştır yaptım ama cevaplarını dört gözle beklemekteyim şuan seninde abi :)

Peki stock halde ne diyorsun bu araç hakkında kullanan bir kişi olarak? Mesela boş bir alanda tutup drift yapmaya çalışsam sorun yaratır mı araç bakımları düzgün yapıldığı sürece? İnternetten okudum aşırı şekilde yakıyormuş doğrumudur bu? Ve kilometrede kaç kuruş yakıyor araç bu konu hakkında yorumlarını beklemekteyim abi teşekkür ederim nacizane yorumun için :)

inanılmaz keyifli ve kontrollü bir araba çok yakıyor doğrudur motorun farklı olması insanda bi ayrıcalık hissi veriyor..yagına suyunu baktıdıgın taktirdede başın ağrımaz..bende yeni alıştım araca istedigim gibi ceviriyorum rahatca sadece egsoz var seside anlatılmaz yaşanılacak cinsten :) fazla fantaziye gerek yok yani :)

Mechanix
02-07-2013, 16:06

Drift de motor sorunu ile değil , direksiyon kutusu sorunu ile karşılaşırsın. :) Araba sadece motordan ibaret değil.

Emre-Dylan
02-07-2013, 16:08
inanılmaz keyifli ve kontrollü bir araba çok yakıyor doğrudur motorun farklı olması insanda bi ayrıcalık hissi veriyor..yagına suyunu baktıdıgın taktirdede başın ağrımaz..bende yeni alıştım araca istedigim gibi ceviriyorum rahatca sadece egsoz var seside anlatılmaz yaşanılacak cinsten :) fazla fantaziye gerek yok yani :)

R3 ile eski modellerin arasında tam olarak ne fark var abi ? Sesi çok hoş evet dediğin gibi ve bu yakıt olayı km'de 60 70 kuruşu buluyor mu yüksek devirde kullanmayınca?

Emre-Dylan
02-07-2013, 16:10
Drift de motor sorunu ile değil , direksiyon kutusu sorunu ile karşılaşırsın. :) Araba sadece motordan ibaret değil.

Peki Mustafa abi o sorunu halletmenin yolu var mı tamamen? Zaten sürekli yapacağımı sanmıyorum arada boş cadde bulursam 1 2 spin filan, bazende boş alanda yan yan kullanmak diyelim :)

Murcielago
02-07-2013, 16:16
rx7 ye 2jz duydum da rx8 e duymadım malesef

Tonla swap bulurum :D

0J5ajM3TqNg

zD-0_8rksOs

JgRzhT0h3F4

nCAkHAuC7Zw

2DBMB0gbdCo

oREwKXhWGYY

eNKuJj0sBgc

Mechanix
02-07-2013, 16:21
Peki Mustafa abi o sorunu halletmenin yolu var mı tamamen? Zaten sürekli yapacağımı sanmıyorum arada boş cadde bulursam 1 2 spin filan, bazende boş alanda yan yan kullanmak diyelim :)

Senin kullanımından pek birşey olmaz. Direksiyon sistemi hatası verir , kapatıp açarsın kontagı düzelir. Tabii devamlı hata verirse ne olur tahmin edebilirsin. :)

Çözümü var tabii , motor koymak ne kadar kolaysa. Direksiyon sistemini değiştirmek. :)

Sequental
02-07-2013, 17:16
Ford motorları derken abi? Motorun tam kodu nedir bi bakıyım internetten araştırıyım :)

USA daki arkadas rx7 ye mustang motoru atacak. Orada bayaa bi revacda :)
Cok rahat oluyor diyor..

Burada swap icin gerekenler var...
http://grannysspeedshop.com/

Bu da rx8 se RB26DETT swap
nCAkHAuC7Zw

Emre-Dylan
02-07-2013, 18:38
USA daki arkadas rx7 ye mustang motoru atacak. Orada bayaa bi revacda :)
Cok rahat oluyor diyor..

Burada swap icin gerekenler var...
http://grannysspeedshop.com/

Bu da rx8 se RB26DETT swap
nCAkHAuC7Zw

O videoyu gördüm abi, imkan var yapıyorlar ne güzel şimdi japonya da amerika da yaşamak vardı :)

@Mustafa abi anladım stock rx8 yeter o zaman yetmezse zorunluluktan bmw m50b25 turbolu şart :p

ilovedrifting
02-07-2013, 18:43
Durumu nasıl geçmişi nasıl diye endişelerin varsa. Bitik motorlu alıp yine rotaryi sıfırt olarak koyarsın. Ve usulune uygun tek elden kullanıldığında seni götürür o araç. Onun motoru bitmeden sen araçtan bezersin zaten.

tool
02-07-2013, 18:49
R3 ile eski modellerin arasında tam olarak ne fark var abi ? Sesi çok hoş evet dediğin gibi ve bu yakıt olayı km'de 60 70 kuruşu buluyor mu yüksek devirde kullanmayınca?

Sen swap yapma hatta rx8i unut;
Ziyan olucak yoksa araba
Kilometre hesabi soruyosun ama yag masrafini unutuyosun

Emre-Dylan
02-07-2013, 18:50
Sen swap yapma hatta rx8i unut;
Ziyan olucak yoksa araba
Kilometre hesabi soruyosun ama yag masrafini unutuyosun

Ne kadar olabilir ki abi yağ masrafı 5 bin kmde bir yapılıyormuş yanılmıyorsam özel yağı varmış ama fiyatını araştırmadım gerçekten

tool
02-07-2013, 18:55
Rx8 gaza basinca arkasi gelmesi icin turbolaman lazim; beyin vs 12k tutar zaten

Emre-Dylan
02-07-2013, 19:03
Rx8 gaza basinca arkasi gelmesi icin turbolaman lazim; beyin vs 12k tutar zaten

Abi alır almaz zaten turbo takamam 8 9 ay bütçeyi toparlayıp anca taktırırım 12 bin liradan bahsetmişsin az para değil :)

Dediğim gibi bakım ücretine baktım pekte birşey değil ama araç bastığında 100km de 20 litre benzin tüketen bir canavarmış gerçekten çok. Mazdaya küfür ediyorum neden böyle bir motor koymuşlar ne akılla yaptılarsa artık... :ofk:

S.Özeren
02-07-2013, 19:08
küfür ettiğiniz wankel , mühendislik harikasıdır aslında.

Emre-Dylan
02-07-2013, 19:11
küfür ettiğiniz wankel , mühendislik harikasıdır aslında.

1 tane avantajını görmedim daha baktımda netten abi bi vergide çok faydalı oluyor oda pek bir etki sağlamıyor yani bana göre :)

tool
03-07-2013, 11:57
Abi alır almaz zaten turbo takamam 8 9 ay bütçeyi toparlayıp anca taktırırım 12 bin liradan bahsetmişsin az para değil :)

12bin dolar bahsettigim
:D :D

ilovedrifting
03-07-2013, 12:40
İlle de alıp swap yapacam dersen amg veya m50 ayarlarım sana

bkaraca
03-07-2013, 14:02
Şimdi bu mazda klasik 2bin motorlu bir araç olsaydı 100 bine alırdık, eee şimdi n yapıyoruz? Çok yakıyor belki ama ucuza alıyoruz. 5 bin km de, sıfır aldığım swift sport um var mazda rx-8 le takaslamayi düşünüyorum. O aractaki jantlari , süspansiyonu, ses sistemini ve koltukları tek başına almaya kalksan sağlam para yapıyor :)

Emre-Dylan
03-07-2013, 15:30
@Tool abi küfür eder gibi söyledin resmen bilemedim şimdi dolar olduğunu duyunca :D

@ilovedrifting abi sanırım swap işi yaş iş çok ciddi rakamlar çıkıyor. Alırsam eğer motorsuz bir rx 8 alıp sıfır motor koymak olucak, o bitene kadar da ben sıkılırım yenilerim aracı zaten :)

@bkaraca abi keşke dediğin gibi 100bin olsaydı da yeterki 2bin motor olsaydı. Belki benzini daha az yakar, motor ömrü daha uzun olurdu mazda bunu neden yapmamış hala anlamış değilim :)

doush
03-07-2013, 22:20
Motor ömrüyle ilgili bir sorun yok iyi bakarsan rahat rahat 200.000 yaparsın.

Bu motoru belirli aralıklarla kesiciye sokup kurumunu atacaksın.
Özel yağını eksik etmeyeceksin.

Bundan sonrası arabayı nasıl sürdüğüne bağlı, canını alıyorsan zaten wankel, v, boxer , inline farketmez..

Avantaj olarak;

Dönen hareket eden parça sayısı çok az motorun içinde bu da güç kaybı daha z demek..

Hafif bir motor ve yere yakın olduğu için yol tutuşa katkısı var

Rx-8 %50-50 dağılımı olan bir araba yanlamak için değil pistte götü başı oynamasın diye yapılmış, s2000 gibi.. swap yaptığınızda bundan feragat edeceksiniz arabanın en önemli özelliklerinden...

Usta ve para bulunduktan sonra güce çok açık.. Rotor ekleyerek ( orijinali 13B kodlu 2 rotor), 1 tane eklerseniz 20B, 2 tane eklerseniz 26B olur.. Turbolandığında 1000 hp lere ulaşır.. Sesini mad mike 26b sound diye aratın görürsünüz..

Kendi motoruna peripheral port yapan birini bulursanız ki özellikle avustralya da kiwi firması çok çalışıyor, atmosferik olarak çok güzel güçler çıkar..

Tamamen stock haliyle götü başı da oynar, zevklidir özellikle 10.000 çevirdiğinde anlarsınız..

Benim için görünüşü hiç bir zaman rx-7 gibi olmayacak, efsane olmayacak ama motoru öyle çöp falan diyenden uzak dur..

Fazla yakmasının tek nedeni gücü ve torku 6000 den sonra vermesi.. altta kimse yok biraz üst viteste alt devirden basınca 6000 de götüne tekme yemiş gibi oluyor..

Donanım iç tasarım olarak vs. çok şık..

RX-8 mantıklı araba ama sadece bu işten anlıyorsan :)

Emre-Dylan
03-07-2013, 22:49
Motor ömrüyle ilgili bir sorun yok iyi bakarsan rahat rahat 200.000 yaparsın.

Bu motoru belirli aralıklarla kesiciye sokup kurumunu atacaksın.
Özel yağını eksik etmeyeceksin.

Bundan sonrası arabayı nasıl sürdüğüne bağlı, canını alıyorsan zaten wankel, v, boxer , inline farketmez..

Avantaj olarak;

Dönen hareket eden parça sayısı çok az motorun içinde bu da güç kaybı daha z demek..

Hafif bir motor ve yere yakın olduğu için yol tutuşa katkısı var

Rx-8 %50-50 dağılımı olan bir araba yanlamak için değil pistte götü başı oynamasın diye yapılmış, s2000 gibi.. swap yaptığınızda bundan feragat edeceksiniz arabanın en önemli özelliklerinden...

Usta ve para bulunduktan sonra güce çok açık.. Rotor ekleyerek ( orijinali 13B kodlu 2 rotor), 1 tane eklerseniz 20B, 2 tane eklerseniz 26B olur.. Turbolandığında 1000 hp lere ulaşır.. Sesini mad mike 26b sound diye aratın görürsünüz..

Kendi motoruna peripheral port yapan birini bulursanız ki özellikle avustralya da kiwi firması çok çalışıyor, atmosferik olarak çok güzel güçler çıkar..

Tamamen stock haliyle götü başı da oynar, zevklidir özellikle 10.000 çevirdiğinde anlarsınız..

Benim için görünüşü hiç bir zaman rx-7 gibi olmayacak, efsane olmayacak ama motoru öyle çöp falan diyenden uzak dur..

Fazla yakmasının tek nedeni gücü ve torku 6000 den sonra vermesi.. altta kimse yok biraz üst viteste alt devirden basınca 6000 de götüne tekme yemiş gibi oluyor..

Donanım iç tasarım olarak vs. çok şık..

RX-8 mantıklı araba ama sadece bu işten anlıyorsan :)

Gerçekten hocam klavyene bilgilerine sağlık detaylıca anlatmışsın bakımı sorun değil yakıtıda gözardı ettim beni 1.5 2 sene üzmesin yeter. Yağını suyunu eksiksiz tamamlatırım zaten çok bir mevla değil gibi göründü. Stok halde süreceğim büyük ihtimal bir müddet sonradan belki araca alışınca tecrübe edinince motor işine girişebilirim. Sormak istediğim şu bir de sizce motorsuz bir rx 8 bulup yeni motor taktırmalımıyım ve motorsuz şaseye ne kadar isterler 2006 2007 kasasına ortalama? 30 32bin isterler mi? Bir de sıfır motor fiyatlarına internetten baktım yok hiç bir yerde bulamadım

doush
03-07-2013, 23:13
Gerçekten hocam klavyene bilgilerine sağlık detaylıca anlatmışsın bakımı sorun değil yakıtıda gözardı ettim beni 1.5 2 sene üzmesin yeter. Yağını suyunu eksiksiz tamamlatırım zaten çok bir mevla değil gibi göründü. Stok halde süreceğim büyük ihtimal bir müddet sonradan belki araca alışınca tecrübe edinince motor işine girişebilirim. Sormak istediğim şu bir de sizce motorsuz bir rx 8 bulup yeni motor taktırmalımıyım ve motorsuz şaseye ne kadar isterler 2006 2007 kasasına ortalama? 30 32bin isterler mi? Bir de sıfır motor fiyatlarına internetten baktım yok hiç bir yerde bulamadım

Motorsuz piyasasını bilemem.. Motor serviste 10.000 TL civarı herşeyiyle.. Swap işi biraz bilmiyorum yeni bir araba ve her yeri elektronik.. Motor koyduğunuzda göğüsteki herşey çalışacak mı? Ne kadar sorunsuz olacak? Bunları düşünmeniz lazım.. Swap yaparken de böyle sağlam bir şey koymazsanız bir anlamı olmaz.. RX-8'in zaten dikkat çeken yanı stockta elektrik süpürgesi sesi veren motoru.. İnsanlar garip garip bakıyor :D

5 litrelik mi ne yağ haznesi vardı ve zaten çok ucuz o yağ 25 lira gibi bir şeydi.. Yağ ikazı da var.. Bu motorun çalışma prensibinden dolayı yağı motora veriyor direk yağlıyor yakıp atıyor.. O yüzden pistte bir kaç tur dönünce de bitebilir, sakin sakin kullanınca baya uzun süre de gidebilir.. Yani en azından yağını eksik etmeyecek kadar anlamanız lazım..

Emre-Dylan
03-07-2013, 23:25
Motorsuz piyasasını bilemem.. Motor serviste 10.000 TL civarı herşeyiyle.. Swap işi biraz bilmiyorum yeni bir araba ve her yeri elektronik.. Motor koyduğunuzda göğüsteki herşey çalışacak mı? Ne kadar sorunsuz olacak? Bunları düşünmeniz lazım.. Swap yaparken de böyle sağlam bir şey koymazsanız bir anlamı olmaz.. RX-8'in zaten dikkat çeken yanı stockta elektrik süpürgesi sesi veren motoru.. İnsanlar garip garip bakıyor :D

5 litrelik mi ne yağ haznesi vardı ve zaten çok ucuz o yağ 25 lira gibi bir şeydi.. Yağ ikazı da var.. Bu motorun çalışma prensibinden dolayı yağı motora veriyor direk yağlıyor yakıp atıyor.. O yüzden pistte bir kaç tur dönünce de bitebilir, sakin sakin kullanınca baya uzun süre de gidebilir.. Yani en azından yağını eksik etmeyecek kadar anlamanız lazım..

Bagajda 10, 15 litre özel yağıyla gezerim sorun yok o konuda :) Swap işine gelirsek o işi yapmayacağım çok uğraşmak gerek bütçe olarak altından kalksam bile sabır isteyen bir iş belki 4 5 sene sonra daha çok tecrübeyle yapılabilir. Bir de 40 bin tl gibi bir rakama ne önerirsiniz arkadan itiş, alman araçları hariç ?

doush
03-07-2013, 23:33
Valla aklımda RWD olarak bir şey yok ne yalan söyleyeyim.. MX-5 bakın diyeceğim ama öyle aman aman bir güç yok.. Alman araçları dışında bir şey bulabileceğinizi sanmıyorum açıkçası..

Emre-Dylan
03-07-2013, 23:36
Valla aklımda RWD olarak bir şey yok ne yalan söyleyeyim.. MX-5 bakın diyeceğim ama öyle aman aman bir güç yok.. Alman araçları dışında bir şey bulabileceğinizi sanmıyorum açıkçası..

Rx 8 en doğru karar olacak bencede piyasada o fiyata araç yok zaten rwd. s2k ise yanına yaklaşılmıyor 2 koltuklu olması zaten çok kötü. Sağolun hocam bilgiler için teşekkür ederim :)

teggy
03-07-2013, 23:42
en başta şakayla karışık yazayım dedim de anlaşılmadı malesef :) . özellikle rx8 e ilgisi olmayana rx8 tavsiye etmiyorum. henüz kafanda aracı dahi oturtmamışsın, arabayı hiç araştırmadan, şu arama butonunu kullanmadan hemen konu açmışsın ve ne istediğini bilmiyorsun kanımca :). ayrıca 19 yaşa 200+ hp hem de rwd çok kimse kusura bakmasın, şu heyecanını atman için belki birkaç seneye ihtiyacın olacak, daha makul bir şeyler bakmanı tavsiye ederim...

doush
03-07-2013, 23:43
Rx 8 en doğru karar olacak bencede piyasada o fiyata araç yok zaten rwd. s2k ise yanına yaklaşılmıyor 2 koltuklu olması zaten çok kötü. Sağolun hocam bilgiler için teşekkür ederim :)

Rica ederim Allah kaza bela vermesin alacağınız araçla..

Emre-Dylan
04-07-2013, 00:35
en başta şakayla karışık yazayım dedim de anlaşılmadı malesef :) . özellikle rx8 e ilgisi olmayana rx8 tavsiye etmiyorum. henüz kafanda aracı dahi oturtmamışsın, arabayı hiç araştırmadan, şu arama butonunu kullanmadan hemen konu açmışsın ve ne istediğini bilmiyorsun kanımca :). ayrıca 19 yaşa 200+ hp hem de rwd çok kimse kusura bakmasın, şu heyecanını atman için belki birkaç seneye ihtiyacın olacak, daha makul bir şeyler bakmanı tavsiye ederim...

Abi yeterince bilgiyi sizlerin sayesinde kavradım diyebilirim nettende ufak tefek araştırmalarım oldu ayrıca forumda aratma yerine bir şey yazıp aratınca direk google açılıyor benim suçum yok forumda sorun var yani :) Kafamdaki araç rx 8 buna kesin ve eminim bakımları yapılmadığı sürece sorun çıkartmayacağını söylüyorlar ayrıca 4 4.5 yıldır araba kullanıyorum şoförlük konusunda iyiyim denebilir trafikte sorun olmuyor yani rahatım o konuda. Tabi bu şu anlama gelmiyor trafiğin ortasında tutup gaza sonuna kadar yüklenip artistlik yapmam :)

NaNick
04-07-2013, 11:40

hangi serviste 10.000 tl kesin bildiğiniz bir fiyatmı tahminimi konuşuyorsunuz merak ettim. ben en son sorduğumda yağına kadar herşey dahil fiyatı 12.200tl idi servisten servise fiyat değişiyor mu bunu merak ettim

NaNick
04-07-2013, 11:43
Abi yeterince bilgiyi sizlerin sayesinde kavradım diyebilirim nettende ufak tefek araştırmalarım oldu ayrıca forumda aratma yerine bir şey yazıp aratınca direk google açılıyor benim suçum yok forumda sorun var yani :) Kafamdaki araç rx 8 buna kesin ve eminim bakımları yapılmadığı sürece sorun çıkartmayacağını söylüyorlar ayrıca 4 4.5 yıldır araba kullanıyorum şoförlük konusunda iyiyim denebilir trafikte sorun olmuyor yani rahatım o konuda. Tabi bu şu anlama gelmiyor trafiğin ortasında tutup gaza sonuna kadar yüklenip artistlik yapmam :)

dostum umarım istediğin gibi bir araba bulabilirsin eğer 2008 altı bakıcaksan ki 2006 falan bakıcam demişsin ya moturu sıfırlanmış bul yada çok temiz kullanılmış bul. rx-8 in Türkiye ye geliş yılından 2-3 yıl sonra yağı geldi yani 2-3 yıl boyunca sentetik yağ kullanıldı bu araçlarda. sana tavsiyem motoru bitmiş bir rx8 alıp kendin 0 motor taktır. haziran başı gibi indirim vardı tüm yedek parçalarda 8600 e 0 motor getirilip takılıyordu keşke o sıra faydalansaydın bundan. umarım gönlüne göre olur. içine bir kere bindikten sonra sıkılman mümkün değil her açıdan harika bir araç.

Emre-Dylan
04-07-2013, 14:43
dostum umarım istediğin gibi bir araba bulabilirsin eğer 2008 altı bakıcaksan ki 2006 falan bakıcam demişsin ya moturu sıfırlanmış bul yada çok temiz kullanılmış bul. rx-8 in Türkiye ye geliş yılından 2-3 yıl sonra yağı geldi yani 2-3 yıl boyunca sentetik yağ kullanıldı bu araçlarda. sana tavsiyem motoru bitmiş bir rx8 alıp kendin 0 motor taktır. haziran başı gibi indirim vardı tüm yedek parçalarda 8600 e 0 motor getirilip takılıyordu keşke o sıra faydalansaydın bundan. umarım gönlüne göre olur. içine bir kere bindikten sonra sıkılman mümkün değil her açıdan harika bir araç.

Teşekkür ederim hocam. Haziranda olsaydık bile şuan alamam paramın yarısı daha hazır değil Peder beyi beklemekteyim inşallah 6 7 ay'a kalmaz alacağım. Bulabilirsem motorsuz alırım.Bulamazsam dediğiniz gibi motoru ölü bir araç alıp sıfırdan motor taktırmayı düşünüyorum. Evet 2006 2007 model bakıyorum üst model kasalarıyla arasın da fark var mı donanım v.b şekilde?

doush
05-07-2013, 01:58
hangi serviste 10.000 tl kesin bildiğiniz bir fiyatmı tahminimi konuşuyorsunuz merak ettim. ben en son sorduğumda yağına kadar herşey dahil fiyatı 12.200tl idi servisten servise fiyat değişiyor mu bunu merak ettim

10.000 civarı yazdığıma göre tahmini konuşuyorum demek ki..

S.Özeren
05-07-2013, 03:56
12-14 bin arasında bişey olması lazım