Orijinalini görmek için tıklayınız : alkole zam
Enflasyondaki yüksek artış akşamcıyı üzecek. Üreticiler bira, rakı ve şarap başta olmak üzere alkollü içecek fiyatlarına yüzde 2.5 ila yüzde 10 oranında enflasyon zammı yapmaya hazırlanıyor. Sigara üreticileri ise kaçak sigara tüketimindeki yüksek artış nedeniyle enflasyon artışını sineye çekip, fiyatlarına zam yapmamayı düşünüyor.
Alkollü içeceklere yüzde 2,5-10 arası zam - Hürriyet EKONOMİ (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/23654917.asp)
burkaykalyon
04-07-2013, 16:49
Olsun ben hep efes tombul alıyorum..
güzel üzümler çıksın kendime şarap yapıcam yaklaşık bi 20-25 litre
Free shop yuklenmeye devam.
alkole zam, içiciyi ota boka yonlendırıyor
By_HaNNibaLL
04-07-2013, 20:01
Lokmannn ver oğlumm müziği
Cliosportve
04-07-2013, 20:31
Ayyaşlardan acısı çıkıyor
hep alkole sigaraya yükleniyor hükümet.. halbuki kapatsın diyanet işleri başkanlığını ki bütçeden en büyük payı alan bir kurumdur.. oraya harcanacak parayı eğitime sağlığa aktarsınlar.. camilere sağlanan beleş elektrik suyu da kessinler, kim gidiyorsa camiye onlar ödesin elektrik su parasını..
cagri-35
04-07-2013, 20:48
Sigaraya bu dönem zam olmayacak büyük ihtimalle...
Alkol kesin.
hep alkole sigaraya yükleniyor hükümet.. halbuki kapatsın diyanet işleri başkanlığını ki bütçeden en büyük payı alan bir kurumdur.. oraya harcanacak parayı eğitime sağlığa aktarsınlar.. camilere sağlanan beleş elektrik suyu da kessinler, kim gidiyorsa camiye onlar ödesin elektrik su parasını..
abi bu çok ağır olmuş pireye kızıp camiyi yakmışsın
offf ulan offff neler yazılır şuraya ama yazamıyorum. lanet ettim artık bıktım tükendim. resmen vergilere çalışıyoruz.....................
Ben az önce 11,56 euroya ballantinnesimi aldım. Ülkeme dönüyorum, zamı önceden görmüşüm demek ki. :D
9 euro imiş içkinin bedeli 2 euro vergi.
Tr'de aynısı 30 euroya satıldığına göre, %200 vergi mevcut demek ki. :)
Benzinde 100 tlnin 68i vergi.
Bu vergi oranlarıyla 5 yaşındaki yeğenim de yönetir ülkeyi anasını satiim. :D :D
Ilginc bi memleketteyiz. Hem zam yapiyorsun hemde ekim ayinda aksam 10 dan sonra alkol satisini yasakliyorsun:D hakikaten ilginc. + bu yeni nesil yaza kasalar flan. Birileri gider ayak vurgunmu yapmaya calisiyor nedir.
By_HaNNibaLL
04-07-2013, 21:28
Kapatsinlar camileri o zaman ne gerek var..?
İbrahim33
04-07-2013, 21:29
yeter ulan yeter , rakıyı ayda 2 kere zor içiyoruz zaten pahalılık yüzünden , bira desen onu bile zor alıcaz bu gidişle herhalde.Allah cezasını versin şu 3 kuruşluk zevkimizin içine edenlerin.
Yapma artik yapma artik, aciyin su insanlara, bu kadar ac gozluluk olmaz.
Tek üzülmediğim zam alkol zammı ne yalan söyliyim
OnurÖzden
04-07-2013, 21:45
vur joker vur
ayran tutmadı ayran tutsa onada patlatırlar ötv yi :D
Tek üzülmediğim zam alkol zammı ne yalan söyliyim
Neden? Ben düzenli olarak içiyorum. Herhangi birisi de çıkıp, sen alkollüyken bana şunu yaptın demedi. Kendiniz herhangi bir ürünü tüketmiyor olabilirsiniz, fakat bu kadar gaddar olmayınız. Bana dokunmayan yalan bin yaşasıncılığı bırakın. Araba kullanmayan birisi isterse ötvye %200 zam yapsınlar umrumda değil, hiç üzülmüyorum dese bu sizi sinirlendirmeyecek mi? Tercihleriniz üzerinden değil, biraz da aksi durumda olan insanları da düşünmek lazım. ;)
Ben beyaz ekmek yemiyorum, Türkiye'nin %90ı yemesine rağmen tek üzülmediğim zam beyaz ekmek zammı o zaman. %300 yapsınlar.
cabrioleter
04-07-2013, 22:14
Neden? Ben düzenli olarak içiyorum. Herhangi birisi de çıkıp, sen alkollüyken bana şunu yaptın demedi. Kendiniz herhangi bir ürünü tüketmiyor olabilirsiniz, fakat bu kadar gaddar olmayınız. Bana dokunmayan yalan bin yaşasıncılığı bırakın. Araba kullanmayan birisi isterse ötvye %200 zam yapsınlar umrumda değil, hiç üzülmüyorum dese bu sizi sinirlendirmeyecek mi? Tercihleriniz üzerinden değil, biraz da aksi durumda olan insanları da düşünmek lazım. ;)
Ben beyaz ekmek yemiyorum, Türkiye'nin %90ı yemesine rağmen tek üzülmediğim zam beyaz ekmek zammı o zaman. %300 yapsınlar.
ağzına sağlık. demek istediklerim sonuna kadar buydu bizde bu mantelite olduktan sonra biz bunlara mahkumuz..
cabrioleter
04-07-2013, 22:16
Kapatsinlar camileri o zaman ne gerek var..?
ne diye kapatsınlar güzel kardeşim elin gavuru gibi yapsınlar camiler bağışlarla ayakta dursun..
Bizim insanımız içmeyi bilmiyor o yüzden ciddi manada birşey ifade etmiyor alkol zammı benim için.Bana dokunmayan yılan fln hiç alakası yok.
Farklı konulara kaydırmanın anlamı yok bence konuyu toplumsal zaruri ve gerekli ihtiyaçlara yapılan haksız zamlara hep beraber tepkimizi koyuyoruz burada zaten.
onursumer
04-07-2013, 22:26
geç bile kaldılar ben sezonun başında bekliyordum :)
kelalper
04-07-2013, 22:35
kötülüklerin anası alkol evet. Madımakta insanları canlı canlı yakanlarda 14 yaşındaki kıza tecavüz eden sakallıların hepsi de alkollüydü zaten.
Camiler kapanmasın kimsenin dini inancına kısıtlama koyulamaz. İsterse puta tapsın. Ama yeni köy olmuş yerleşim yerine de okuldan önce ilk iş cami yapılmasın. Bi sürü köy var okulu yok ama koca camisi var. Örnek bizim yazlık Behramkale bölgesi. Her köyde kesin cami var ama Behramkaleden Gülpınara kadar 25km mesafede ana yol üzerinde 8 köy var. 1 tane ilkokul var lise yok. Lise Gülpınarda. Haftada bir kere cuma namazına kendi köylerindeki camiye gidiyorlar. Ama çocukları hergün bilmem kaç km yol gidip geliyorlar okul için. Tam tersi olması gerekmiyor mu sizcede.
blumenberg
04-07-2013, 23:00
Alkole üzüldüm fakat sigaraya daha fazla zam yapılmalı, sigara yasakları ile de insanlar sigarayı bırakma yoluna gittiler, biz içiçi olmayanlar sigaradan rahatsız olduğumuzdan dolayı daha fazla zam yapılmasını arzulamaktayım
sigara içmeyen sigara zamnlansın içki içmeyen içki zamlansın mazot kullanmayan mazot zamnlansın benzin kullanmayan benzin zamlansın.
bu sonuçta devlet yaptıgı zamlarda haklı sanırım.
tayreep_john
05-07-2013, 01:01
kötülüklerin anası alkol evet. Madımakta insanları canlı canlı yakanlarda 14 yaşındaki kıza tecavüz eden sakallıların hepsi de alkollüydü zaten.
Camiler kapanmasın kimsenin dini inancına kısıtlama koyulamaz. İsterse puta tapsın. Ama yeni köy olmuş yerleşim yerine de okuldan önce ilk iş cami yapılmasın. Bi sürü köy var okulu yok ama koca camisi var. Örnek bizim yazlık Behramkale bölgesi. Her köyde kesin cami var ama Behramkaleden Gülpınara kadar 25km mesafede ana yol üzerinde 8 köy var. 1 tane ilkokul var lise yok. Lise Gülpınarda. Haftada bir kere cuma namazına kendi köylerindeki camiye gidiyorlar. Ama çocukları hergün bilmem kaç km yol gidip geliyorlar okul için. Tam tersi olması gerekmiyor mu sizcede.
çok güzel söylemişssin alper abi ... bazı mahallelerde hiç okul yokken bazen 2-3 cami oluyor.
cabrioleter
05-07-2013, 01:22
Bizim insanımız içmeyi bilmiyor o yüzden ciddi manada birşey ifade etmiyor alkol zammı benim için.Bana dokunmayan yılan fln hiç alakası yok.
Farklı konulara kaydırmanın anlamı yok bence konuyu toplumsal zaruri ve gerekli ihtiyaçlara yapılan haksız zamlara hep beraber tepkimizi koyuyoruz burada zaten.
bizim insanımız şoförlüğü çok mu biliyor? karıyı kızı trafikte sıkıştırma bizde, motorsikletlilere saygısızlık bizde, yavaş gidene saygısızlık bizde, emniyet şeridini kapama bizde, kaldırıma araba parketme bizde..
inşallah benzine ötv ye okkalı bir zam gelirde kimse arabaya binemez belediye otobüsleri ile işimizi görürüz..
benim arabam yok bi zararını da görmedim toplu taşıma kullanıyorum demekki zaruri ve gerekli bir ihtiyaç değil..
ensoztrk
05-07-2013, 01:27
Benim içtiğim sigaranın zararı benden başka kime neden zam yapılsın? kapalı alanda içilmiyor zaten ki evde bile arkadaşlarımın yanında içmem çıkar balkona içerim. O kadar da değil daha ne zamı yapılcak!
akarags1905
05-07-2013, 01:28
Daha taze, litrelik olmeca geldi bulgaristan'dan bana maliyeti 40-45lira..
Sigaraya zam yaptılar, gittim tütün aldım sardım kaçak aldım içtim..
Keyfi uygulamalardan bu şekilde kaçar hale geldik artık.. Şu da var ki bu duruma tepki vermemizin asıl nedeni bundan önceki keyfi "devlet" zamları! Okuduğumuz haber "üreticilerin" zam yapacağını yazıyor, adamların da bunca engellemeye karşı ayakta kalması lazım..
Yahu o kadar saçma bir genelleme yapıyorsun ki. "Bizim insanımız içmeyi bilmiyor"
Diye ağzıyla içebilenlere 30 tlik ürünün, 90 tlye satılmasına benim için birşey ifade etmiyor demen bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılıktır. Bariz alkol alan biri değilsin. Yoksa kimse 1 sene önce 60 lira verdiği ürünün seneye 90 lira olmasına razı olmaz.
Onun dışında temel ihtiyaca tepkinizi koyduğunuzu söylemişsiniz, akaryakıt güünümüzde toplum için temel ihtiyaçtır. Çünkü, çiftcisinden, girişimcisi, kargosu, otobüsüne, vapuruna, minibüsüne, taksisine, hususi oto sahibine kadar herkesi ilgilendirmektedir. Bunun için ne tepki gösterdi halkımız? Yoksa insanlar toplu taşıma zamlarını, taksi fiyatlarının armut piyasasına göre mi endekslendiğini düşünüyor?
Ayrıca bu ülkede ücretsiz eğitim haktır diye yürüyen üniversite öğrencileri coplandığında, bu halk değil miydi " anarşistler " hak ediyor diye direkt damgayı yapıştıran. Eğitim en birinci haktır.
Burada 30 cente bira, 10 euroya standart bi viski alabiliyorsun. ARada sapıtanlar da var, bunu engellemek için alkolün ücretini astronomik seviyelere mi yükseltmek lazım? Trafikte makas videoları gezen, diğer sürücüleri tehlikeye atan sürücüler var, ne yapılsın benzin 15 tl mi olsun?
Halkı bilinçlerdirmek öyle zamla falan olmaz, eğiteceksin! Kimse ülkenin gelir kapısına kılıf hazırlamasın. ekonomi iyiye gidiyor gidiyor de, halkı inandır. Sonra yapıştır vergi zammını. İyiye giden ekonomide vergi zammının mantığı nedir ?
Avrupa ortalamasıının eğitim seviyesi olarak 3/1 seviyesindeyiz, biz kendimizi kandıralım, pire için yorgan yakalım. %46 oy alıp, diğer bölümü siktir edelim. Hiç düşünmeyelim, bu adam farklı düşünüyor, hareket ediyor ama neden diye.
Calderon
05-07-2013, 03:02
Yahu o kadar saçma bir genelleme yapıyorsun ki. "Bizim insanımız içmeyi bilmiyor"
Diye ağzıyla içebilenlere 30 tlik ürünün, 90 tlye satılmasına benim için birşey ifade etmiyor demen bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılıktır. Bariz alkol alan biri değilsin. Yoksa kimse 1 sene önce 60 lira verdiği ürünün seneye 90 lira olmasına razı olmazsın.
Onun dışında temel ihtiyaca tepkinizi koyduğunuzu söylemişsiniz, akaryakıt güünümüzde toplum için temel ihtiyaçtır. Çünkü, çiftcisinden, girişimcisi, kargosu, otobüsüne, vapuruna, minibüsüne, taksisine, hususi oto sahibine kadar herkesi ilgilendirmektedir. Bunun için ne tepki gösterdi halkımız? Yoksa insanlar toplu taşıma zamlarını, taksi fiyatlarının armut piyasasına göre mi endekslendiğini düşünüyor?
Ayrıca bu ülkede ücretsiz eğitim haktır diye yürüyen üniversite öğrencileri coplandığında, bu halk değil miydi " anarşistler " hak ediyor diye direkt damgayı yapıştıran. Eğitim en birinci haktır.
Burada 30 cente bira, 10 euroya standart bi viski alabiliyorsun. ARada sapıtanlar da var, bunu engellemek için alkolün ücretini astronomik seviyelere mi yükseltmek lazım? Trafikte makas videoları gezen, diğer sürücüleri tehlikeye atan sürücüler var, ne yapılsın benzin 15 tl mi olsun?
Halkı bilinçlerdirmek öyle zamla falan olmaz, eğiteceksin! Kimse ülkenin gelir kapısına kılıf hazırlamasın. ekonomi iyiye gidiyor gidiyor de, halkı inandır. Sonra yapıştır vergi zammını. İyiye giden ekonomide vergi zammının mantığı nedir ?
Avrupa ortalamasıının eğitim seviyesi olarak 3/1 seviyesindeyiz, biz kendimizi kandıralım, pire için yorgan yakalım. %46 oy alıp, diğer bölümü siktir edelim. Hiç düşünmeyelim, bu adam farklı düşünüyor, hareket ediyor ama neden diye.
Vaziyeti fevkalade bir şekilde yorumlamışsınız tebrik ediyorum sizi :icon_tup:
kelalper
05-07-2013, 08:13
yüzde 46 oy hiçbir zaman almadılar ki. Oyların sadece %32 sini alabildiler. 9 milyon geçersiz oy mu olur bir seçimde. Oylar sana gelmiyorsa geçersiz hale getirirsin oy kullanmasını engellersin. O zaman oyun %50 olur.
Konuyu alakasız yerlere çekip tepki yapmaya gerek yok arkadaşlar.Genelleme yapıyorum BU KONUDA maalesef evet ve yapmaya devam edeceğim ALKOL konusunda.
Otomobilleri öne sürüp durmaya gerek yok o konulardaki yorumlarımız belli zaten
efe arkadaşımıza yüklenmeyin adam ne derseniz deyin benim düşüncem değişmeyecek diyor :)
eğitim bizim ülkemize sen ben dahil herkese şart
zaten bizim milletimizin adam olabilmesi için ya büyük felaket yada bi savaş lazım yoksa iyice zıvanadan çıkmış durumdayız ortada güvenilecek insan kalmamış işini iyi yapan insan,hoşgörü,saygı azınlık olmuş nesli tükenmekte
efe arkadaşımıza yüklenmeyin adam ne derseniz deyin benim düşüncem değişmeyecek diyor :)
eğitim bizim ülkemize sen ben dahil herkese şart
zaten bizim milletimizin adam olabilmesi için ya büyük felaket yada bi savaş lazım yoksa iyice zıvanadan çıkmış durumdayız ortada güvenilecek insan kalmamış işini iyi yapan insan,hoşgörü,saygı azınlık olmuş nesli tükenmekte
Eğitim aldım halen alıyorum rahat ol yani.İllaki insanın başına veya yakınının başına birşey gelmesi gerekiyor ben bunu anladım buradaki yorumlardan.İnşallah yaşamazsınız.İnsan gibi içene kimsenin birşey dediği yok oturup 1 tane 50 lik bira içen birini bu zam zaten sarsmaz
Eğitim aldım halen alıyorum rahat ol yani.İllaki insanın başına veya yakınının başına birşey gelmesi gerekiyor ben bunu anladım buradaki yorumlardan.İnşallah yaşamazsınız.İnsan gibi içene kimsenin birşey dediği yok oturup 1 tane 50 lik bira içen birini bu zam zaten sarsmaz
dostum sakin sana eğitimsizsin demedim
ülkede hoşgörü,saygı yok diyip sana saygısızlık yapacak değilim :)
sadece hepimizin daha fazla bilinçlenmeye empati kurabilmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum
sana önceki yazılanlarda da bunlar söyleniyo zaten doğru düzgün içene kimse laf etmez ama sırf doğru düzgün içmeyenler yüzünden de içenede yazık edilmesin kurunun yanında yaşta yanmasın
wiesmann
05-07-2013, 09:01
kactı yıne bıze..
Artik alkolden vazgecti millet, daha cici seylere yoneliyorlar :)
Artik alkolden vazgecti millet, daha cici seylere yoneliyorlar :)
aynen kanka :D yakında kolonyayada zam gelirse şaşırma :D :D şuanlık en ucuz ve en etkilisi o 2 yudum çek sabahlar olmasın :D
bizim insanımız şoförlüğü çok mu biliyor? karıyı kızı trafikte sıkıştırma bizde, motorsikletlilere saygısızlık bizde, yavaş gidene saygısızlık bizde, emniyet şeridini kapama bizde, kaldırıma araba parketme bizde..
inşallah benzine ötv ye okkalı bir zam gelirde kimse arabaya binemez belediye otobüsleri ile işimizi görürüz..
benim arabam yok bi zararını da görmedim toplu taşıma kullanıyorum demekki zaruri ve gerekli bir ihtiyaç değil..
hay ağzına sağlık...
Gunes G.
05-07-2013, 09:19
Acikcasi ben insan sagligini tehdit eden tum urunlerin asiri yuksek vergilerle satilmasina karsi degilim. Bireysel olarak "benim sagligim istersem kendimi oldururum" diye dusunulse bile, toplum sagligini gozetmek adina alkole ve sigaraya astronomik vergiler konup, yakittaki yuksek verginin azaltilmasi harika olurdu mesela.
Azalan yakit maliyeti ile birlikte tum hayatin ucuzlayacagini unutmamak lazim.
Ama su an yapilan vergi artisi tamamen anlamsiz, alkole de gecirelim, yakita da gecirelim, sigaraya da gecirelim vs vs topladiginiz zaman ortaya cikan sonuc "vatandasa gecirelim" oluyor ki bu basli basina bu hukumetin acizligini gosteriyor.
IMF 'e olan 5 lira borcu kapatmak icin disariya 15 lira borclanan ve yuzsuzce "IMF'i bitidik hamdolsun" diyen soytari bir yonetim var su an basta. Isin en kotusu de sirf bu soytariligi yapabilmek icin gecmis zamanda yapilan hazirliklar. Koy enstutulerinin kapanmasi, devletin tum birimlerine yerlestirilmek uzere ozel olarak yetistirilen sozum ona "dindar" ama esasi "misyoner" olan bir guruh, Turkiye'yi parmakta oynatirken oyunu bozmasin diye "tuketilen" bir TSK, cehalete mahkum edilen bir halk...
Bunlar bir gunde olmadi, o yuzden simdi alkole de gecirirler, yakita da, enerjiye de, HALK'a da...
Acikcasi ben insan sagligini tehdit eden tum urunlerin asiri yuksek vergilerle satilmasina karsi degilim. Bireysel olarak "benim sagligim istersem kendimi oldururum" diye dusunulse bile, toplum sagligini gozetmek adina alkole ve sigaraya astronomik vergiler konup, yakittaki yuksek verginin azaltilmasi harika olurdu mesela.
Ama su an yapilan vergi artisi tamamen anlamsiz, alkole de gecirelim, yakita da gecirelim, sigaraya da gecirelim vs vs topladiginiz zaman ortaya cikan sonuc "vatandasa gecirelim" oluyor ki bu basli basina bu hukumetin acizligini gosteriyor.
IMF 'e olan 5 lira borcu kapatmak icin disariya 15 lira borclanan ve yuzsuzce "IMF'i bitidik hamdolsun" diyen soytari bir yonetim var su an basta. Isin en kotusu de sirf bu soytariligi yapabilmek icin gecmis zamanda yapilan hazirliklar. Koy enstutulerinin kapanmasi, devletin tum birimlerine yerlestirilmek uzere ozel olarak yetistirilen sozum ona "dindar" ama esasi "misyoner" olan bir guruh, Turkiye'yi parmakta oynatirken oyunu bozmasin diye "tuketilen" bir TSK, cehalete mahkum edilen bir halk...
Bunlar bir gunde olmadi, o yuzden simdi alkole de gecirirler, yakita da, enerjiye de, HALK'a da...
on numara açıklamışsınız kesinlikle katılıyorum..
Abi şurda alkol ile camiyi bir tuttun ya sözün bittiği yerdir ne diyelim :(
matthardy
05-07-2013, 09:51
kesinlike katılıyorum.
bu ülkede herşey toplanan vergi ile.
en çok vergi alınan mallarda devletin kurumlarını en çok ayakta tutan şeylerdir.
yani size saldıran polisin, atılan gazın meblağı senin benim aldığımız sigara alköl ile yürür.
neyse bunun yanında çok şey vardır.
sadece konu alkol değil.
kazlıçeşme "beleş" mitinginden sonra ,
akbilini aylık dolduran herkes 187 kontürle karşılaştı.
13'ünü devlet sizden çalmıştı.
ee yani bu bi yerden çıkıcaktı.
suriyeli multecileri türk vatandaşı yapıp 800tl maaş bağladılar.
bizim gazi maaşımış ise 360 tl.
yani neresinden tutsanız elinizde kalır bu duzen.
Abi şurda alkol ile camiyi bir tuttun ya sözün bittiği yerdir ne diyelim :(
hayır ben elde edilen vergiler açısından bir tuttum.. camiye gitmeyen insanlar neden caminin elektriğini suyunu ödesin? cemaatin yapacağı bağışlarla gayet güzel ödenir elektrik su parası.. diyanet işleri başkanlığı sadece sünni islam anlayışını benimsemiş insanların olduğu bir kurum.. bu ülkede ateisti var, deisti var, hristiyanı var, yahudisi var, alevisi var, şafiisi var.. laik bir ülkede diyanet diye bir kurumun olmaması lazım. devletin dinle işi olmamalı..
hayır ben elde edilen vergiler açısından bir tuttum.. camiye gitmeyen insanlar neden caminin elektriğini suyunu ödesin? cemaatin yapacağı bağışlarla gayet güzel ödenir elektrik su parası.. diyanet işleri başkanlığı sadece sünni islam anlayışını benimsemiş insanların olduğu bir kurum.. bu ülkede ateisti var, deisti var, hristiyanı var, yahudisi var, alevisi var, şafiisi var.. laik bir ülkede diyanet diye bir kurumun olmaması lazım. devletin dinle işi olmamalı..
Diyanet işleri laikliğin en önemli temellerinden biridir Soner abi, Bu konuyu biraz araştırmalısın yanlış düşünüyorsun...
Diyaneti kuran kimdir önce bunu arastırmak lazım bence?
Elektiriğe zam yok diyolar 10 lira kullanım bedeli 60 70 lira ıvırı zıvırı
Doğal gaza zam yok diyolar 100 lira ıvırı zıvırı
Özellikle telefon , ev telefonu kullanmıyorum 1 2 kere arama yapıyorum kullanımbedelı 6 lira toplam fatura 35 lira.
Eğer üretici sınıfın cebıne gırıcekse ıckıye sıgaraya 100de 500 zam yapılsın gam yemem ama bırılerının oglu daha rahat yasıcak dıye ben kendı rahatımdan vaz gecmem sigaraya basladıgımda 10 lıraya 5 paket alırdım sımdı 1 paket alıyorum.Buna gore son 10 yılda baya gelısmısız.
cabrioleter
05-07-2013, 14:44
çok haklısınız da akaryatı da çok fahiş zam gelmeli. her geçen gün daha çok araç yollara çıkıyor bu demek çok fazla egzos gazı bu da benim sağlığımı bozuyor. sadece ticari araçlara ucuz versinler vatandaşa 20 tl olsun benzin benim sağlığımdan önemli mi? herkes toplu ulaşım kullansın daha temiz dünya daha sağlıklı insanlar görelim..
hayır şunu anlamıyorum içen kendine içiyor arkadaş ne diye kendi gibi düşünmediğiniz yaşamadığınız insanların zama boğulmasını kendi isteğinizin ucuzlamasını istiyorsunuz? ben alkolik değilim, sigara kullanmıyorum ama bu zamların hiç bir tutar yanı yok nasıl savunabilirim ki?
Zamma Hayır fakat İçki ve Sigaraya da Hayır..
Eğer siyasetten şahsi olarak bir kar ve kazanç beklemiyorsanız Lütfen ciddi bir Aile, Sağlık ve Toplum problemini ucuz siyasete alet etmeyin.
Bu maddeler yüzünden Evi Yuvası Dağılan İşi Batan Sağlığı Bozulan hatta ailesini veya kendini satan insanların olduğunu unutmayın.. Hatta parça parça organlarını ..Kanını satan..
Her insan doğru aile de doğmuyor. Doğru yerde olmuyor Her insanın hayatı aynı olmuyor malesef.. Çevrenize dikkatli bakarsanız ne kadar çok dramlar yaşandığını görürsünüz..
Saygılar..
kelalper
05-07-2013, 18:26
soner diyanetin amacı camilerdeki düzenlemeleri yapmak için kuruldu. Dünya kadar cami var bunların bakımı imamların maaşları için kuruldu. Yeni yapılacak camilerde o fon içerisinden ödenecekti gerekli görülürse yapılacaktı ki bu hükümete kadar bu şekilde yürüdü. Bu hükümetle diyanete ayrılan ödenek eğitime yakın sağlık bakanlığı ödeneğinin çok üzerinde şu anda. İnsanlara hastaysan camiye git diyecekler utanmadan. Ki bu ödeneğin içerisinde yeni yapılacak camiler yok. Camileri artık TOKI yapıyor elde ettiği karla.
diyanete ayrılan bütçe absürt, sizin buna getirdiğiniz yorum daha absürt olmuş.
kelalper
05-07-2013, 18:34
Eğer siyasetten şahsi olarak bir kar ve kazanç beklemiyorsanız Lütfen ciddi bir Aile, Sağlık ve Toplum problemini ucuz siyasete alet etmeyin.
Bu maddeler yüzünden Evi Yuvası Dağılan İşi Batan Sağlığı Bozulan hatta ailesini veya kendini satan insanların olduğunu unutmayın.. Hatta parça parça organlarını ..Kanını satan..
Her insan doğru aile de doğmuyor. Doğru yerde olmuyor Her insanın hayatı aynı olmuyor malesef.. Çevrenize dikkatli bakarsanız ne kadar çok dramlar yaşandığını görürsünüz..
Saygılar..
alkollü içecek yüzünden mi oluyor bunlar. Bugün türkiyede alkol tüketimi kişi başı yıllık 1.5 litre. Hollanda da 10 litre. Ama eğitim oranı en yüksek ülkelerden biri de hollanda. Bunun alkolle değil cahillikle alakası var eğitimle alakası var. Her alkol alan karısını mı doğruyor. Alkol almayan adamlar karısına şiddet uygulamıyor mu? Şu olayı alkole bağlamayın allah aşkına. Benim bir sürü arkadaşım var günde 10 15 tane bira tüketen düzenli olarak. Adamların gayette düzgün evlilikleri hayatları var. Hepsi eğitimli adamlar aile terbiyesi , eğitimi almış adamlar. Dediğim gibi bunun alkolle alakası yok eğitimle alakası var.
SULTANOGLU
05-07-2013, 18:39
Saygılar..
O bahseetiginiz kisiler agziyla icmeyi bilmeyenler sanirim.
sigara içmeyen sigara zamnlansın içki içmeyen içki zamlansın mazot kullanmayan mazot zamnlansın benzin kullanmayan benzin zamlansın.
bu sonuçta devlet yaptıgı zamlarda haklı sanırım.
ağzına sağlık abi...
herşeye yüzde yüz zam dahi yapılsa bu halk sesini çıkarmaz adım gibide eminim..o yüzden çıkıpta yok öyleydi camiydi minareydi okuldu mazottu sigaraydı demeyin...
Samet_vti
05-07-2013, 19:49
Camiye giden cemaat ödesin elektriği, suyu peki ödüğümüzdede cami imamı defteri çıkarıcak o zaman
Hımmm bu adam camiye yardım etmemiş selasını okumayalım, ölüsünü yıkamayalım, pamuğu tıkamayalım, cenaze namazını kıldırmayalım diyebilme hakkı olmalı nereye ödediysen vergini bağışını gidiceksin orda bu işlemleri yaptıracaksın o zaman vergi dairesinde halletmiyolar bu işleri nüfüs müdürlüğündede yapmıyolar bildiğim kadarıyla
o zaman onada kimse hayır demiycek ...
klıse açsalar en önden koşan sen olacan herhalde :) camiye gidenlerın bırde ayaklarına sıksınlar dememişsin
judgeGTI
05-07-2013, 19:56
hiç kusura bakmada senin kalıbına sıçayım ben. 40 yaşında sözde adam :mad:
Onurkk06
05-07-2013, 19:58
Konu saçmalamış gene o bu değilde ehliyet harçları 15 tlye inmiş 101 tl den gezi parkı gibi bi isyan başlamasından baya korktular :) yoksa gene sağlam vurgun yapıcaklardı
Atatürk sizin kadar düşünememiş soner bey.
En doğrusu kendi bildiğiniz sanıyorsunuz hep. Sizin bir konuda bir mesajınızı hatırlıyorum sünnetle ilgili alaycı mesajlar. Dini vecibelerimizle dalga geçme hakkını kim veriyor size.
Azınlık olduğunuz halde neden çoğunluğun en hassas konusu üzerinden saldırıyorsunuz. Kimse size bir şey diyor mu?
İbrahim33
05-07-2013, 21:05
Yahu alkol alıyoruz diye , bu örümcek beyinli kesim tarafından kafir muamelesi görüyoruz resmen.herkesin dini kendine.din allah ile kul arasındaki bağlılıktır.kimseyi alakadar etmez.kimse kimseyi yargılayamaz.Biz en azından sadece alkol alarak günaha giriyoruz , ama onlar cenab-ı allahın tek affetmeyeceği günahın en babasını işliyorlar sürekli , kul hakkı yiyorlar.kul hakkından büyük günah yoktur.
onurunal
05-07-2013, 21:13
evet bir konu bu kadar güzel provake edilir...
judgeGTI
05-07-2013, 21:21
soner bey savunmanı yapmadan çıkıp gitmeyeydin iyiydi, sen bunu hep yapıyorsun gerçi ya neyse :icon13: tanrı seni korusun.
inventor
05-07-2013, 21:33
avrupa birliğine girelim diye kıçını yırtan insanlar acaba yurtdışındaki alkol satış saatinden ve yaşından haberi varmı
atatürkçüyüm diye geçinenler atatürkden dahamı akıllılar acaba atatürk diyaneti boşuna açmış demekki
bu vatan için canlarını feda eden binlerce asker namaz kılıp şehadetle canlarını vermişler onlar sizin gibi düşünenler için boşuna canlarını vermişler yazık vallahi
-Diyanet İşleri Başkanlığının 2013 yılı bütçesi içindeki payı %1.1 Diyanet Bütçesi'nin %95.7'si personel gideridir.
-Türkiye'de 82.693 adet cami vardır birkaçı hariç (Kocatepe) hiçbirini devlet yaptırmamıştır. Vatandaş kendi imkanlarıyla yaptırmıştır.
-Camilerin giderlerine gelince sadece aydınlatma gideri Diyanet bütçesine konulan ödenekten karşılanır.
-Cami ile okulu karşılaştırmak birbirine karşı iki kurum gibi göstermek birbirinin ikamesi gibi görmek nasıl bir zihniyet ürünüdür?
-Diyanet yada devletin politikaları yanlış olabilir ama aleviliği ve şafiliği ateizimle hristiyanlıkla yahudilikle aynı safta göstermek en hafif tabirle cahilliktir.
avrupa birliğine girelim diye kıçını yırtan insanlar acaba yurtdışındaki alkol satış saatinden ve yaşından haberi varmı
atatürkçüyüm diye geçinenler atatürkden dahamı akıllılar acaba atatürk diyaneti boşuna açmış demekki
bu vatan için canlarını feda eden binlerce asker namaz kılıp şehadetle canlarını vermişler onlar sizin gibi düşünenler için boşuna canlarını vermişler yazık vallahi
:icon_tup:
Alkolu camiye camiyi diyanete diyaneti mesheplere baglayabilen mutis beyin bu ulkede din ve devlet islerini birbirinden ayirip o kuruma yetki veren senin gibi angutlarin savunamayacagi laik t.c. kuran ulu onder ataturktur...
O diyanet olmasa senin gotune kimse sahip cikmaz simdiki gibi boklu gotunle gomulursun vergini ver adam gibi de o dewletteki buyuk acigin sebebi diyanet senin gotune 1. Kalite pamuk tikayip defnetsin
Redfish16V
05-07-2013, 21:53
Konu saçmalamış gene o bu değilde ehliyet harçları 15 tlye inmiş 101 tl den gezi parkı gibi bi isyan başlamasından baya korktular :) yoksa gene sağlam vurgun yapıcaklardı
Bence adamlar o kadar prof ki 101 ile korkutup 15'i geçirdiler.. Bana kalırsa yenilenmesin,chipli kimlik ehliyet diye benim her haltımı bilmek zorundamı onlar ?
haha kacmis alkol satis saati, ben replika avrupada yasiyorum sanirim. Burada 7/24 acik alkol satan yerler dahi mevcut. Ben 00 ve daha gec saatlerde bufeden alkol alabiliyorum. Almanyada da gece 3te aldim. O tez de curudu. Ne de cok biliyorsunuz yahu. Bilgini yok fikriniz var. Sagdan soldan okuduklarinizla gelip surada yazmayin.
ulasoztas1
05-07-2013, 22:35
İçmeyen zam iyi diyor içen isyan ediyor.. Benzer bir konu benzin zammı, arabası olan isyanda olmayan toplu taşıma diyor..
Herkesin yaşantısı kendisine bilader, siz yapmıyorsunuz diye bu tür şeyleri desteklemek ne akdar doğru? Belki sağlık açısından diyorsunuz ama içen gene içecek..
Bir de şunu göz ardı etmemek lazım bu zamları getirenlerin asıl amacı toplum sağığı falan değil! bahane hazır nasıl olsa yasla zammı gitsin.. Adamların sata sata gelir kaynağı kalmadı ülke neredeyse tamamen vergilerden dönüyor. Para azalında bunlarda vergiye yükleniyor...
Sequental
06-07-2013, 00:21
haha kacmis alkol satis saati, ben replika avrupada yasiyorum sanirim. Burada 7/24 acik alkol satan yerler dahi mevcut. Ben 00 ve daha gec saatlerde bufeden alkol alabiliyorum. Almanyada da gece 3te aldim. O tez de curudu. Ne de cok biliyorsunuz yahu. Bilgini yok fikriniz var. Sagdan soldan okuduklarinizla gelip surada yazmayin.
:)
Hollanda 3 hafta once 16 olan alkol kullanma yasini 18 e yukseltti..
Gece alkol satisi yasak gece zaten gece marketlerinde satis yapilir. Onlar gece marketi olduklari icin daha yuksek bir vergi mukellefiyeti ile yukumludur, ve bir bolgede sadece 1 adet olasi zorunlulugu vardir..(Misal cihangirde bir market, antlaya da lara bolgesine bir market seklinde)
Ve burasi onemli,oradan alacaginiz bir icki gunduz vaktindeki satis fiyatinin 2 katidir!!
Ama nedense esrar icilen dukkanlar mahhe basina 1 den daha fazla:) Ve yasalolarak dukkanda 600 gr esrar hazir buunabilir yasal olarak. Ama onlar ne yapiyor, yakindaki evde zula yapiyorlar, tukendikce takviye getirip satiyorlar.olasi bir baskin icin..Polis de bunu cok iyi biliyor,ama sistem saat gibi calisiyor, daha hicbir esrar dukkani bu sebeble kapatilmadi :)
Ve 10 gramlik otun fiyati 30 euro :) Heralde 6 tane felan sariyorlardir, bilmiyorum kac tane sarmalik cikiyor bir paketten..:) Herkez iciyor yanimda calican ama ben denemedim:)
Ispanya yol ustu alkol sigara satisi yapan bufeler olablir ama almanya hollanda, belcika (digerlerini bilimiyorum,muhteelen oyledir) da boyle bufeler yoktur..Benzinliklrede alkos satisi 2000 li yillarin basinda iptal edildi zaten..
Sigaraya cok buyuk zamlar yapilidi son 5 yilda burada, bilakis alkol da nasibini aldi..
Hukumetin soyledigi beyin yikama politikasi ise: Sagliga zararlidir,biraktirmak icin fiyatlarda artis yontemine gidiyoruz..diyorlar..(Simdide bulgarlar ve polanyalilar kendi actiklari marketlere oradan kacak sigara getirip illegal satiyorlar daha ucuza!)
Tiryaki zaten icecek,alkolalan kisi zaten alacak bal gibide biliyorlar.. Uretenler ihyaa ediliyor:)
Benim hayatta tek bir istegim olur alkol baglaminda (kendimde alirim arada,ayrica sigara kullaniyorum)
Mahalle aralarinda mantar gibi acilan barlara bir uygulama getirsinler. Oyle her apartman altina acilacak bara alkol ve canli muzik ruhsati vermesinler..Saginda solunda yasayan insana saygili olmasi icin..
Bunu avrupa yoluna koymus.
Mahalle arasinda yoktur bar vs. Merkezi yerlerde yogunlastirilmislardir. Eglencesini orada yapar,evine dondugunde ise yataginda gurultu duymadan rahatca uykusunu ceker..
OLMASI GEREKEN BUDUR>>
Hafta ici yogun tempo calisir,hafta sonu stress atar. Streaa atarken mekanin konumu mahalli bolgede olmadigi icin hickimseye rahatsizlik vermemis olur.. Ayrica eve kendi aracini surerek donmez (sayet alkollu ise)
Cezasi cok agirdir, ayrica devlet onu alkol kursuna gonderiyor, kurs parasini kendi oduyor ve ozellikle oturdugu yere yakin olmayan bir sehire gonediyor. Zaten adamin oraya gidip kursu tamamlamasi bile caydiricilik adina yapilmis.Ve kurs parasi 1300 euro idi galiba, gecen gun isyerinde birisinin basina gelmisti :)
:)
Hollanda 3 hafta once 16 olan alkol kullanma yasini 18 e yukseltti..
Gece alkol satisi yasak gece zaten gece marketlerinde satis yapilir. Onlar gece marketi olduklari icin daha yuksek bir vergi mukellefiyeti ile yukumludur, ve bir bolgede sadece 1 adet olasi zorunlulugu vardir..(Misal cihangirde bir market, antlaya da lara bolgesine bir market seklinde)
Ve burasi onemli,oradan alacaginiz bir icki gunduz vaktindeki satis fiyatinin 2 katidir!!
Ama nedense esrar icilen dukkanlar mahhe basina 1 den daha fazla:) Ve yasalolarak dukkanda 600 gr esrar hazir buunabilir yasal olarak. Ama onlar ne yapiyor, yakindaki evde zula yapiyorlar, tukendikce takviye getirip satiyorlar.olasi bir baskin icin..Polis de bunu cok iyi biliyor,ama sistem saat gibi calisiyor, daha hicbir esrar dukkani bu sebeble kapatilmadi :)
Ve 10 gramlik otun fiyati 30 euro :) Heralde 6 tane felan sariyorlardir, bilmiyorum kac tane sarmalik cikiyor bir paketten..:) Herkez iciyor yanimda calican ama ben denemedim:)
Ispanya yol ustu alkol sigara satisi yapan bufeler olablir ama almanya hollanda, belcika (digerlerini bilimiyorum,muhteelen oyledir) da boyle bufeler yoktur..Benzinliklrede alkos satisi 2000 li yillarin basinda iptal edildi zaten..
Sigaraya cok buyuk zamlar yapilidi son 5 yilda burada, bilakis alkol da nasibini aldi..
Hukumetin soyledigi beyin yikama politikasi ise: Sagliga zararlidir,biraktirmak icin fiyatlarda artis yontemine gidiyoruz..diyorlar..(Simdide bulgarlar ve polanyalilar kendi actiklari marketlere oradan kacak sigara getirip illegal satiyorlar daha ucuza!)
Tiryaki zaten icecek,alkolalan kisi zaten alacak bal gibide biliyorlar.. Uretenler ihyaa ediliyor:)
Benim hayatta tek bir istegim olur alkol baglaminda (kendimde alirim arada,ayrica sigara kullaniyorum)
Mahalle aralarinda mantar gibi acilan barlara bir uygulama getirsinler. Oyle her apartman altina acilacak bara alkol ve canli muzik ruhsati vermesinler..Saginda solunda yasayan insana saygili olmasi icin..
Bunu avrupa yoluna koymus.
Mahalle arasinda yoktur bar vs. Merkezi yerlerde yogunlastirilmislardir. Eglencesini orada yapar,evine dondugunde ise yataginda gurultu duymadan rahatca uykusunu ceker..
OLMASI GEREKEN BUDUR>>
Hafta ici yogun tempo calisir,hafta sonu stress atar. Streaa atarken mekanin konumu mahalli bolgede olmadigi icin hickimseye rahatsizlik vermemis olur.. Ayrica eve kendi aracini surerek donmez (sayet alkollu ise)
Cezasi cok agirdir, ayrica devlet onu alkol kursuna gonderiyor, kurs parasini kendi oduyor ve ozellikle oturdugu yere yakin olmayan bir sehire gonediyor. Zaten adamin oraya gidip kursu tamamlamasi bile caydiricilik adina yapilmis.Ve kurs parasi 1300 euro idi galiba, gecen gun isyerinde birisinin basina gelmisti :)
Ben hollanda da yasamiyorum. ulkeler arasi farkliliklar olsa gerek. burada sahil disinda umuma acik yerde alkol icmek yasak(polis gelip, alkolu alip gider), ama almanyada deegildi 1 ay once. orada da yasa cikacakmis vs. 2 kati fiyat farki yok. 1.20 olani 1.80e satiyorlar, ki bu sadece alkolde degil diger urunlerde de boyle. ayni olay, market bufe arasinda da mevcut. Tr de supermarktle bakkal arasinda 2.5 lt kola farki gibi. yas konusuna gelince zaten ideal olani bence de 18.
Sequental
06-07-2013, 01:50
Ulkelerarasi farkliliklar olabilir derken, sen "-Ben replika bir Avrupada yasiyorum sanirim.."diye hiciv yapmistin. Ona istinaden orta avrupan ornekler verdim..
Umuma acik yerlerde alkol icilmesi burada hep yasakti zaten..
Yani sokak ortasinda esrar ve alkol icilmesi yasak..
Gece markketinin fiyatinin serbestligi olayi isletmenin vergisinin agirligi ve gece saati calisma ucretinin kanunda daha yuksek skaladan hesaplandigi dolayisi ile maraflarini boyle cikarabilsinler turunde bir tolerans..
Restearurantlarda sigara icilmesi yasaklananli neredeyse 10 yil oldu.Yani bizdekinden cok daha once. Ayrica yaptirim cezalari gercekten cok yuksek.
Gece barlarda ve diskolarda sigara icilmiyor, sigara icmek isteyen disari cikiyor.Kesinlikle musaama yok.Zilsurna icersin ama 1 tel sigara yakamazsin icerde..
Rotterdama beklerim inanmayan varsa bir gece cikabiliriz...
Yani bu alkol ve sigara duzenlemeleri avrupada yillar once agir yaptiimlarla yururluge girdi.
USA da bazi bolgelerde gunduz vakti sokakta sigara icmek bile yasak :)
Ulkelerarasi farkliliklar olabilir derken, sen "-Ben replika bir Avrupada yasiyorum sanirim.."diye hiciv yapmistin. Ona istinaden orta avrupan ornekler verdim..
Umuma acik yerlerde alkol icilmesi burada hep yasakti zaten..
Yani sokak ortasinda esrar ve alkol icilmesi yasak..
Gece markketinin fiyatinin serbestligi olayi isletmenin vergisinin agirligi ve gece saati calisma ucretinin kanunda daha yuksek skaladan hesaplandigi dolayisi ile maraflarini boyle cikarabilsinler turunde bir tolerans..
Restearurantlarda sigara icilmesi yasaklananli neredeyse 10 yil oldu.Yani bizdekinden cok daha once. Ayrica yaptirim cezalari gercekten cok yuksek.
Gece barlarda ve diskolarda sigara icilmiyor, sigara icmek isteyen disari cikiyor.Kesinlikle musaama yok.Zilsurna icersin ama 1 tel sigara yakamazsin icerde..
Rotterdama beklerim inanmayan varsa bir gece cikabiliriz...
Yani bu alkol ve sigara duzenlemeleri avrupada yillar once agir yaptiimlarla yururluge girdi.
USA da bazi bolgelerde gunduz vakti sokakta sigara icmek bile yasak :)
ben replika avrupada mi yasiyorumu orneklendirdim.(burada 7/24 alkole ulasabildigim ornegiyle) dunya genelinde zaten 18, bunu da avrupadaki yas ve alkol kisitlamalarina bak deyince belirttim. Mekanlarin icinde sigaea icilmedigi dogru. disari cikman gerekiyor. Ki burada mevzu sigara degil, daha once de yazdim. icmeyenlerin, icenlere neredeyse oh olsun seviyesinde zamlara sevinmeleri. Telefondan giriyorum, tam orneklendirerek yazamiyorum. Pcye gecince cevap verrcegim.
Sequental
06-07-2013, 13:00
Siz replika avrupa'yi degil replika Ispanya yi orneklendirmissiniz..Ispanyada olan bir olayi avrupaya maletmissiniz..
Yanlis anlamayin lutfen..
Ama ispanya tek basina tum avrupa degil., Zaten gozden cikardiklari bir yer aynen portekiz gibi..
Ayrica benim eski kayinbiraderim 5 yildir ispanyada bir resteurant isletmecisi (El Mundo diye bir mekan) Yani ben bisey yazarken bilip-bilmeden yazmiyorum,hani siz demissiniz ya bilip bilmeyen konu hakkinda yazmasin diye...
Yani hem ispanya gibi dislanan AB ulkelerinin, hemde icerki kisimlarindaki akilli Buyuk kardesleri olan!! ulkelerde yasananlari yakindan goren biri olarak yaziyorum..
Alkol zamlari dunyanin tum ulkelerinde periyodik olarak yapilan seyler.Oranlar ulkelere gore farklilik gosterse de bu varolan gercegi degistirmez.
Saygilar..
kelalper
06-07-2013, 13:57
çok bilgili avrupa ülkesi gezmemiş görmemiş kardeşim nerenden uyduruyorsun avrupada saat bilmem kaçtan sonra alkol satışı yasak diye. Sürekli avrupada geziyorum iş gereği ne duydum ne gördüm öyle bir yasak. Alkol senin şakşakçılığını yaptığın adamlardan daha mı az akıllıydı da alkole mekan ve yerle alakalı yasak getirmedi de bunlar çok akıllıydı yasak getirdi. Avrupanın hiç bir yerinde kiliseye 100 metre yakınında okulun 100 metre yakınında alkol satışı yasak diye birşey yok. Bunun amacı alkolü dolaylı yoldan kısıtlamadır. Ben nasıl sana namazını şu saatlerde kılacaksın diyemezsem sende bana saat kaçla kaç arasında içki içeceğime nerede içki içeceğime karışamazsın. Anladın?
kelalper
06-07-2013, 14:01
Siz replika avrupa'yi degil replika Ispanya yi orneklendirmissiniz..Ispanyada olan bir olayi avrupaya maletmissiniz..
Yanlis anlamayin lutfen..
Ama ispanya tek basina tum avrupa degil., Zaten gozden cikardiklari bir yer aynen portekiz gibi..
Ayrica benim eski kayinbiraderim 5 yildir ispanyada bir resteurant isletmecisi (El Mundo diye bir mekan) Yani ben bisey yazarken bilip-bilmeden yazmiyorum,hani siz demissiniz ya bilip bilmeyen konu hakkinda yazmasin diye...
Yani hem ispanya gibi dislanan AB ulkelerinin, hemde icerki kisimlarindaki akilli Buyuk kardesleri olan!! ulkelerde yasananlari yakindan goren biri olarak yaziyorum..
Alkol zamlari dunyanin tum ulkelerinde periyodik olarak yapilan seyler.Oranlar ulkelere gore farklilik gosterse de bu varolan gercegi degistirmez.
Saygilar..
Avrupada en pahalı biralardan biri Guiness ki Fransada 1.50€ dan satılıyor. Fransa avrupaya göre pahalı bir yer. Oradaki asgari ücret vs sine girmiyorum bile bizden çok daha fazla kazanıyorlar. Şarap 3€-4€ bunlar şu andaki fiyatları burada ne kadar bilgin var mı.
Sequental
06-07-2013, 14:03
Beyler milleti yanlis bilgilendirmeyelim..
Avrupaya surekli is icin gidip alkol satisinin belirli bir saati yoktur diye insanlari yanlis bilgilendirmeyin..
Siz is icin surekli gidip gelebilirsiniz, amaorada bizzat yasayip sahit olanlarin yorumlarina saygi.
BELIRLI SAATEN SONRA ALKOL SATISI YASAGI VARDIR AVRUPADA (en azindan bazi ulkelerinde)
YANI HERSEYI BELGESIYE MI ISPATLAMAK GEREKIYOR...
Konu alkol bile degil aslinda, bir nefrettir gidiyor..Bakalim sonumuz hayir olsun..
Siyoniste kendimizi teslim ettigimizde basimiz goge erer insallah !!!
Sequental
06-07-2013, 14:08
Avrupada en pahalı biralardan biri Guiness ki Fransada 1.50€ dan satılıyor. Fransa avrupaya göre pahalı bir yer. Oradaki asgari ücret vs sine girmiyorum bile bizden çok daha fazla kazanıyorlar. Şarap 3€-4€ bunlar şu andaki fiyatları burada ne kadar bilgin var mı.
Evet var meydanda bir bardak sarap ic,asgari ucretin yarisini birak gel oraya..onuda biliyorum..
Ayrica genelde 2-3 haftasonuna bir gider gelirim oraya arkadasimla..Cok uzak degil bana..(Hizli trenle)
Sana icme diyen yok..Bende iciyorum..
Insanlari burada agresiflestirmeyi bazi bir grup huy edindi..
Saat 6 da bakkaldan al ickini saat 10 da devir..ne var bunda bu kadar buyutulecek.
Hadi kesmedi diyelim sise bitti, gece devam etmek istiyorsun..Icmeye devam edeceksen zaten o gun icin 2,ci sise icin para vardir cebinde, o zaman saat 6 da ilk alisverisi yaparken 1 yerine 2-3 sise alirsin..
Bumu vatan millet meselesi..
Serbest yapsalar bile baska bir bahane bulunacak..
Bunlar benim icin ehemmiyetsiz konular..Beni ilgilendiren benim ulkemin gelecegi..
Ilerde gelismis bir Turkiye olursak ben sampanyayi o zaman balkonda patlatacagim..
Sequental
06-07-2013, 14:15
Bakin genclere kasada nasil kimliklerini gostermek zorunda, ve akabinde alkos satasi yapilmasinin belgesi:AVRUPANIN GOBEGINDE..
Hoe oud moet ik zijn om alcohol te mogen kopen? | Vraag en antwoord | Rijksoverheid.nl (http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/alcohol/vraag-en-antwoord/hoe-oud-moet-ik-zijn-om-alcohol-te-mogen-kopen.html)
Ve saay en ges 19.30 da marketler kapaniyor burada..Daha once de dedigim gibi sonrasinda sadece gece calisma ruhsati olan bolgeye sadece 1 adet olan marketler var, onlarinda fiyati cok yuksek..
Yani bitek bizde bir uygulama yok alkole karsi, ve zamlari onlarda yapiyor..
Baska konulara bakalim beyler..
Bos isler bunlar...
Sequental
06-07-2013, 14:23
Fransa asgari farkli ama gider ne onuda bir bilseydin.
Belcikaa, hollnada lux.. bolgesinde genel maasin %55 i kesiliyor. Devlete gidiyor.
Yani iki ekmegin birisini devlete veriyorsun. Asgari 900 euro..Ev kirasi 650-700 euro (500 ede var ama yasayabilirsen)
Su elektrik.....
Sen 1000 euro evin aylik gideri de, Daha yiyecek almadik, sasip da elbise felan almadik..
Arabanin benzinini isin icine katmadik..
Sigorta daha yok..
Karayollari vergisi Almanyada daha ucuz, arac vergieri daha ucuz..O yuzden zaten sinir gecilip Almanya ya girdiginde hemen araclarin daha yeni daha lux olduklarini gorurusunuz. Noldu peki Almanya borc icinde yuzuyoruz, birlik bize yardim etsin diye yalandan yalvarislari..
Aciz gorununp digerlerinin uzerine tuneyen onlardi..
Avrupa bir pislik klubudur. Benim bilip soyledigim budur.Biz onlardan cok daha medeni insanlariz.
Ispanyada canli canli hayvaya defelarca ok atarak olduruyorlar..Barabarligin hukum surdugu duyanin en buyuk somurge ulke olmalarinin halen izleridir bunlar..
2001 den beri avrupada yasayan insanlar hayatta kalma gayesi icinde.. Inanilmaz bir hayat pahaliligi var..Insanlar artik marketplaats/z lardan 2. el beyaz esya alir oldular.
Eskidenmis o her ulkenin kendi parasi ile refah icinde yasamasi hatta yatirim yapabilmsei..
benim isyerimdeki arkadaslarla eskiden herhatasonu merkeze gidiyorduk (barlar ve ickili eglence yerleri carsi icinde, onceki postta atmisim) simdi ise ayda enfazla 2 defa. Hele arkasin yeni bebegi oldu, artik ayda 1 defa gidebiliyor:) Gerisini sen dusun Gardas...
Gullukgulustanlik devir bitti yani..
Benim gayem ayni druma biz dusmeyelim..
Savasim o benim..
Hadi yarasin..
Sequental
06-07-2013, 14:44
Son olarak..
Ben ulkemle gurur duyuyorum..
Israrla bu vatani sevmeye devam edecegim,iyisi ile kotusu ile, tum etnik kokeni farkli olan insaniyla..
Ne mutluyum ki bir vatanim var..
Nolmus yani 2 saat once alirim icki...Bu beni yormaz.. Ne mutluyum ki 2 saat once ickimi alip sonrasinda ozgurce yudumlayabileldigim bir vatanm var..
Ne mutluyum ki benim ozgurlugumu, diger tum dunyada yaptiklari gibi elimden almaya calisan, beni kendilerine kole yapmaya calisan siyonistlere savas acmis bir ulkenin evladiyim..
Hicbir irk hic bir din, hicbir renk farketmez..
Bu savasi acan benim dusmanim olsa bile elini S!KARIM...Once bu yilani ezelim artik, sonra sorunumuzu halledelim..derim..
bir vatan dusunun kendi kraliyeti kuklasi olmus siyonistin, kendi memleketini peskes cekiyor onlara. sivil lakin haklari hak getire..
Diger ulkeri onlarin adina isgal edip sonra teslim ediyor, Birlesmis milletler kanununa gore en az bir komsusunun okey vermesi sonucu devlet olabilme yasasina aldirmadan devlet ilan ediyor kendini..kendi gizli istihbarat servislerini bu bolgelere kurup , ilerde kurulmasi gereken siyonistin devletine gelecek hazirliyor..Royal aileler !! (UK)
Oyle bir varan dusunun savasta kendi ulkesini ilk terkedip kacan bir kraliyet ailesi. Saklayanlar yine siyonist abileri..Simdi de tutmus Bilderberg gibi pisliktoplantilara gogsunu gere gere abisini yaninda getirip bas danismaniymis gibi etiketliyor utanmadan!!(Hollanda)
Oyle bir vatan dusunun ki, 5-6 sene ulkenin basbakani yok, ama devltin yonetiminde hicbir sekte olmadan tikir tikir yuruyor! Kim yonetti peki bu zaman zarfinda bu koca ulkeyi?? Elmas tacirler..(Belcika)
SekoLive
06-07-2013, 14:47
sequental, sizin forumdan görüştüğünüz kimse varmı yüz yüze? ne tanıtım konunuz detaylı ne isim cisim belli merak ettim. bide hep siyonistlik v.s. eski üyesin yeni üyelik falan mı var? merak ediyorum
bu arada alkol sıgara kullanmam sigarayada cok karşıyım ağızla içemeyen adamlara hepen karşıyım ama bu yasaklar yarın benim ilgi alanımda olan kullanımımda olan bir şeyler için geliceğini düşünüyorum buda hepden delirtiyor beni...
Sequental
06-07-2013, 14:59
Forumdan birisiyle yuzuze gorusme imkanim su an icin yok, cunki yurtdisindayim..Anca izinlerde Turkiyede olacagim..
Kesin donusum gerceklesitiginde elbette toplanti vs. olurs tanisirim..
Siyonistlik olaylari benim icin yeni degil. 20 senedir bu konulari arastiran biriyim..Son 20 yilda bile cok yuzsuzlestiler..
Insan olarak canim aciyor..Sadece Turkiye icin dusunmuyorum ben bu seytanlari..
Icinde bulundugum toplumda bile yurekler acisi..
Ayrica USA da da bir uyeligim vardir, sirf bunlara karsi int. uzeri olusturulmus bir grup.
Bazi belgeler geliir gider..Ama yakinda ifsaa edilkecekler..
Yeni hedef Cin. Once ingilterenin vucuduna girdiler, sonra USA nin vucuduna girdile, simdi de Cin'in vucuduna giren kotu ruh bunlar...
Ornak: Yllardir dunya piyasalarinda bes para etmez kalitesiz cin mali satilir. Pervasizca A markalarin taklitleri satilir. Adam Advan RG2 set'e 3500 dolar verip alirken, replikalarini 300-500 dolara oyuncak gibi starlar..
Buradaki can alici nokta: Neden veya kimlar tarafinda bu telif haklari davalari acilmiyor?
O firma o urunu yapabilmek icin milyon dolarlar harcadi, arge calismalari vs..
Birileri o A markalara kaybinin karsiligi odeme mi yapiyor yoksa? Oyle ya adam kan kaybediyor..ama ses cikarmiyor!!
neden ve Cin bu pervasizligi rahatca yapabiliyor>> Yoksa yeni bir ekonomi mi insaa ediliyor ilerde arkasina siginmak icin..
Bir tip vereyim: Bu yuzyil icinde cok fazla gecmeden Yeni bir para cikacak icinde Cin ve.. olan.
Euro cikis amacini tamaladi, miyadi doldu...Ulke merkez bankalari teminati Dolar olmaktan cikip altina tekrar donecek..Nedense ekiden altin olna bu teminat bu guslerce kendi bastiklari para olan Dolar idi!!!! Neden bu kadar degerli gosterildiy se!!Ve nasil diger ulkeler hangi kosullarda bunu kabul ettiyseler!!
Neden yillarca Google map da Cin yasakliydi> Sonrasinda bile belirli bir bolgesine goruntulenmesi icin izin verildi??
Acaba oralarda insanoglunun bilmesi istenmiyen bir olusumlar mi yapiliyordu!!Yapildi??? Su anda goruntulense bile kmuflaji yapildi??
Saygilar..
İbrahim33
08-07-2013, 22:06
kırmızı tuborg 5.10 olmuş.