Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : stop etme ve bogulma sorunu acil yardım

emrecan_39
07-07-2013, 02:46
merhabalar arkadaşlar aracım clio 1.8 rsi araçta atiker marka lpg sıralı sistem var . sorunum su araç ilk calıstırdıgımda sogukken benzinde calısıor ve röle atıyor gaza geçiyor sıkıntı yok buraya kadar . ara. ısındıktan sonra yola cıkıyorum bir iki sıkayım diyorum ama burnumdan geliyor. araç ya bogulup gaz yemiyor stop ediyor benzinde calısmıyor gazda calııstırıyorum ama sıkıstırınca gene aynı şeyi yapıyor 1000tl lik benzine 97 oktan opet bor un enjektör temizleyicisini attık sıkıntı yoktu fakat 5500rpmde araç bogulup sonra 6300e (redline) yapana kadar devam ediyordu ... daha sonradan bu durum artmaya basladı ve cogu zaman sıkıstırdıgımda 10 kere de 8 sefer stop ediyor 2 seferde de stop etmiyor fakat 5500rpmde bogulup 6300rpm de kesiciye giriyor : bu dalga dümenler hangi sensörden oluyor atesleme bobinindenmidir nedendir. sensörlere falana filana bosuna para harcamadan bu dertten kurtulmak istiyorum (benzin pompasında sıkıntı yok) rölantisi falanda düzgün

Zorbey
08-07-2013, 00:27
Sıralı sistem lpg'lerde araç LPG'ye geçtiğinde bir role ile benzin pompası duruyor. Siz aracı sıkıştırdığınızda araç kendini benzin'e geçirmeye çalışıyor ama bu role takılı kaldığı için pompa çalışmayıp stop ediyor.

Diğer bir fikir ise pompanızın debisi eskisi kadar sağlıklı değil.Araç benzin yetiştirmiyor olabilir