Orijinalini görmek için tıklayınız : Sabahları 3 piston gibi çalışma?
Arkadaslar 2.0 motor lpg li 307 arac sadece sabah ilk marşa basınca biraz gec alıyor ve 1-2 dk kadar 3 piston gibi vuruntulu calışıyor arabayı sallıyor resmen 1-2 dk sonra herşey normale dönüyor birdahada yapmıyor sorun ne olabilir benzin pompası olabilirmi?
Duman ,su eksiltme varmı araçta ?
bLackModeL
10-07-2013, 11:10
dırek lpg ılemı calsııyoo ? her zaman lpg ılemı yol alıyosun benzın yollarını bı konturol ettır depodan yakıt rayına fılıtresıne kadar ..
ısımüşürüne baktır.eğer ısı müşürü arızalı ile ozaman da yapar.
Duman atma vs hiçbi sorunu yok sadece sabahları ilk calışmada 3 piston gibi tekliyor araba ga verırsen hiçbişey kalmıyo rolantide teklîyor 1dk kadar düzelıyor benzinde yapıyor bunu zaten benzınde calışıyor araba 5-6 dakıkadan önce lpg ye gecmıyor
dexspeed
10-07-2013, 14:20
söylemiş olduğun arızayı genelde tüpün ayarlari bozuk olduğu yapar bence benzine al 100-150km. boyunca benzinde kullan arızan düzelirse lpg'e almadan direk lpg ayarini yaptirabileceğin bir yere git ayarini yaptir güzel ayar yaparlarsa tekrar böyle bir sorunla karşılaşmazsin yapmazlarsa bant geriye sarar :)
umuttuner
10-07-2013, 18:18
3 piston gibi çalışma ve daha sonra düzelme dediğinizden yanlışım yoksa aklıma üst kapak contası geliyor ama ??
samet_61
10-07-2013, 18:38
aynı sorun palıo 1.6larda ısı müşüründen kaynaklanıyor...
Isı müşürüne bi baktırayım
Aracın gösterge panelinin yanından su sesi geliyorsa ve ilk gazlamalarda patırdıyorsa kapak contasıdır muhtemelen
silindir kapak contasından da yapabilir..
Arızayı dün sabah yine yaptı araç tekledi ve stop etti tekrar çalıştırdım 30 kilometre boyunca o şekilde devam etti tekliyordu arac gaz yemiyordu 5le çıktıgım rampayı 3le zor cıktım yolda kalırım dıye stop etmedim çalışmaz korkusuyla servise geldim stop ettim çalıştırdım tekleme falan yoktu gene bulamadık arızayı
Arızayı dün sabah yine yaptı araç tekledi ve stop etti tekrar çalıştırdım 30 kilometre boyunca o şekilde devam etti tekliyordu arac gaz yemiyordu 5le çıktıgım rampayı 3le zor cıktım yolda kalırım dıye stop etmedim çalışmaz korkusuyla servise geldim stop ettim çalıştırdım tekleme falan yoktu gene bulamadık arızayı
Arabayı servis'de bırak yarın sabah soğukken dinlesinler. Sıcak motordaki arızayı bu şekilde dinleyerek bulamazlar. Anlattığına göre araba 2 vites geriden geliyo yani komp. yok arabada.
Arıza belliki büyük üstüne arabayı yürüterek daha büyük dertler açabilirsin başına
Hocam boyle kritik arizalari burdan tespit cok zor xor korayin dedigi gibi araci servise birakin
Hocam boyle kritik arizalari burdan tespit cok zor xor korayin dedigi gibi araci servise birakin
Sürekli araça ihtiyacm oldugu için bırakamadm iş icabı ama sadece ilk çalışmada 1 dakıka tekliyor düzeliyor izin alıp bırakacam artık işten
umuttuner
18-07-2013, 17:55
Son yazdığınız silindir kapak contası ihtimalini güçlendiriyor.
Son yazdığınız silindir kapak contası ihtimalini güçlendiriyor.
Bu arıza sadece rolantide oluyor gaza hafif dokununca hiçbşey yok