PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW E36 3.20i motor yardım -?

sener555
12-07-2013, 15:45
Merhaba arkadaslar ve abiler öncelikle herkese hayırlı günler,işler ve ramazan ayı dilerim... 3.20 i e36 sahibiyim aracım 97 model,lifterleri komple değiştirdim çıt çıt çıt sesi bitmedi motor ısındıgındada rolantide dururken resmen sibop sesi gibi geliyor ama değil merak ettiğim ustam kendisi yağlıyıcak lifterler yağlamazsa gene açıcaz temizleyip yine takıcam dedi yürüyüşünde gidişinde problem yok ama bu ses benim çok canımı sıkıyor 2 aya yaklastı 24 taneside değişti ama ses azaldı dedik tam gidicek herhalde tamamen dedik ve eski sesine dönmeye basladı usta'mda bırak müsait anında bakıcaz tkrar dedi. 2. olarakta kadranda arza bölümünde OİL SERVİCE yazıyor yağa bakıyorum yağ tam eksiltme yok fakat çalıştırdğımda 4-5 saniye ekranda kalıyor sonra sönüyor basına gelmiş olan yada bilgisi olan üyelerimizden fikir öneri yada tavsiye bekliyorum herkese hayırlı günler iyi forumlar:(

saygılar...

h.guroglu
12-07-2013, 17:08
ustan lifterleri nasıl ayarlıyor özel bir ölçö aleti kullanıyormu yoksa ellemi ayarlıyor

sener555
12-07-2013, 17:24
ayar falan yok ki bi usta daha çağarmıs standart bişeyi varmıs sonra kendi ayarlıyormus rolantisini avansını bilmem nesini lifter bilmem nesini bile şaşırdım ama kendi yağlaması lazım ben yaptım yapıcağımı dedi sağar kullanma az sıkmalı kullan dedi kullandık yok değişim çok sağar kullandık gene yok sıktık gene yok kafayı yiyicem sökücek gene aynısı olucak tahminim sizin basınıza geldimi yada önerdiğiniz birşey varmı?

1.8 turbo
12-07-2013, 17:30
lıfterlerı orjınal olarak sen mı aldın yoksa usta mı alıp taktı.
yag olarak ne kullanıyorsun ?
yag pompasını basıncı ne durumda baktınız mı?

oıl servıce yazısı yag bıtmesıyle alakalı degıl servıs zamanını resetle. anahtarı kontaga tak cevırme kaputu ac obd baglantısını oldugu yerde 7 numaralı pıne kablo degdır kontagı yarım kontak konumuna getır ardından 19 nolu pıne degdır 10 dan gerıye say oılservıce yazısı sıfırlanmıs olur.
yapamam dersen gıt bı bmw cıye bılgısayara baglasın resetlesın. ben her servıste kendım resetlıyım bır sıkıntı yok.

sener555
12-07-2013, 17:40
lıfterlerı orjınal olarak sen mı aldın yoksa usta mı alıp taktı.
yag olarak ne kullanıyorsun ?
yag pompasını basıncı ne durumda baktınız mı?

oıl servıce yazısı yag bıtmesıyle alakalı degıl servıs zamanını resetle. anahtarı kontaga tak cevırme kaputu ac obd baglantısını oldugu yerde 7 numaralı pıne kablo degdır kontagı yarım kontak konumuna getır ardından 19 nolu pıne degdır 10 dan gerıye say oılservıce yazısı sıfırlanmıs olur.
yapamam dersen gıt bı bmw cıye bılgısayara baglasın resetlesın. ben her servıste kendım resetlıyım bır sıkıntı yok.

şase motor no verildi abim sipariş verdi lifterler orjinal olarak sipariş edildi yağ castrol 5-40 kullanıyorum pompa basıncına bakıldımı bilmiyorum ilk sorucağam sorular arasında yerını aldı simdi..

tamamdır beceremessem bir bmw ciye yaptırırım çanakkalede usta sıkıntısı çok güncel bir konu senelerdir o yuzden adam bmw yede aynı bakıyor baska arabaya sorsan hepsinden anlıyolar.. yağ pompası olabilir diyosun yada yağ markası lifterlerin orjinal olduğundan eminim

h.guroglu
12-07-2013, 20:29
aslında olması gereken lifterlerin bir ayar aleti vardır (bu subap ayarlamada kullanılan sente gibi birşey dir ama ondan çok farklı birşeydir örnek olması bakımından dedim.)

aslında tr deki M3 lerin sağlıklı yürmemesinin sebibide budur ve o parçadan sadece yetkili servislerde ve özel servis olarak istanbuldaki askar bmw de vardır başka özel servislerde varmı bilmiyorum ama çok pahalı bir alet işte oyüzden sordum özel bir alet kullanıyormu diye

ghibli06
12-07-2013, 20:49
iticiler o sesi subap ayarı bozuk olduğunda yapmaz, 'lifting' işini yapamadığında kendi kendine yapar...

eğer orj. değiştirmişseniz, ya yağ basıncın düşük ya da yağında sıkıntın var...

oil service ise bakım zamanını gösterir...

ReßeL
12-07-2013, 21:27
1- yag pompasi ekspertizi
2- Motorin yaglama jetlerini kontrol edin.

Benim dusuncem sorununuz yaglama sisteminde -Parca orjinalse tabii- Bir de bunun ayari icin de ozel alet edevat vardir, el-goz karari ayar tam randiman vermez. ayar aletine belli miktarda tork verilmesi gerekir.

I-HANN
12-07-2013, 22:24
15w40 yag koy ( castrol magnetc )sorunun cozulecektır ;) subap ayarı yok ( otomatık yanı )

sener555
13-07-2013, 00:04
aslında olması gereken lifterlerin bir ayar aleti vardır (bu subap ayarlamada kullanılan sente gibi birşey dir ama ondan çok farklı birşeydir örnek olması bakımından dedim.)

aslında tr deki M3 lerin sağlıklı yürmemesinin sebibide budur ve o parçadan sadece yetkili servislerde ve özel servis olarak istanbuldaki askar bmw de vardır başka özel servislerde varmı bilmiyorum ama çok pahalı bir alet işte oyüzden sordum özel bir alet kullanıyormu diye

Bunlarin hepsini ustama okutucam tesekkurler bilginiz icin

sener555
13-07-2013, 00:06
iticiler o sesi subap ayarı bozuk olduğunda yapmaz, 'lifting' işini yapamadığında kendi kendine yapar...

eğer orj. değiştirmişseniz, ya yağ basıncın düşük ya da yağında sıkıntın var...

oil service ise bakım zamanını gösterir...

Buyuk ihtimal yag basinctan parcalar orjinal bi kez daha faturasiyla onayladim abimden yag ve basincna odaklanicam tesekkrler

sener555
13-07-2013, 00:08
1- yag pompasi ekspertizi
2- Motorin yaglama jetlerini kontrol edin.

Benim dusuncem sorununuz yaglama sisteminde -Parca orjinalse tabii- Bir de bunun ayari icin de ozel alet edevat vardir, el-goz karari ayar tam randiman vermez. ayar aletine belli miktarda tork verilmesi gerekir.

Tesekkurler bilgilendirmeniz icin dediklerinizede baktiricam

sener555
13-07-2013, 00:10
15w40 yag koy ( castrol magnetc )sorunun cozulecektır ;) subap ayarı yok ( otomatık yanı )

Hersey yolundaysa sorunsuz calisiyosa bu oneriniz kaliyo bi tek tesekkurler fikriniz icin:)

cemesr
29-07-2013, 14:40
Mecidiyeköy askar bmw veysel ustaya git halletsin işini boşuna parmaklatma arabanı