Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeditepe veya beykentte okuyan?
Arkadaşlar merhaba
Üniversite tercih konusu açıldı ancak, çok kararsız bi durumdayım herkesin görebilmesi açısından konu açmak istedim.gereksiz görünürse silinebilir.
Yeditepe veya beykent üniversitesinde yönetim bilişim sistemleri bölümünü tercih etmeyi düşünüyorum. Ancak iki okulla ilgili kaygılarım var.
Öncelikle yeditepe hazırlığa herkes zor diyor . Forumdan bir kaç arkadaşla görüştüm çalışırsan geçersin diyorlar. Ancak temelim olmadığı için eğitim dili yuzde yuz ingilizce olduğu için çekiniyorum.
Beykenttede hazırlık var ancak, fakültede yuzde 30 ingilizce ancak okul hakkındaki kötü yorumlar v.s çok var.
Kısacası cok kararsız kaldım. Sizce hangi okulu tercih etmeliyim?
MazdaSpeed
14-07-2013, 21:10
Bilgi Üniversitesindeyim,bu sene girişliyim.Ben de hazırlık okuyorum şu an ve hala devam etmekte.Ben de senin gibi ingilizce ile hiç bir alakası olmayan birisiydim ve hazırlıkta en alt seviye olan 1.kurdan başladım okula ve şu an 5.kur olan son seviyedeyim inşallah 1 ay sonra biticek ve bölüme başlayacağım.Yeditepe hazırlık için zor diyorlar bizim okul için de zor diyorlar her okulun öğrencileri abartmayı seviyor.Benim için öyle çok bir zorluğu yoktu hazırlığın tek zor olan şey essay yazmayı öğrenebilmek o da 1 sene içerisin de çok rahat oturuyor ve öğreniliyor.Eğer dersleri öğrenme hevesiyle dinlersen geçersin tek yapman gereken bu.Hazırlığı zor olan okullar var ama onlar Boğaziçi,Koç gibi üniversiteler.Bilgi ve Yeditepe hazırlığı için en son bizim writing hocamızla da konuştuk bu konuyu kendisi de bir zorluğu olmadığını söyledi.Onun için korkmana hiç gerek yok kardeşim :)
yeditepe hazırlık gerçekten zor eğer yaparım diyorsan yeditepeye gir. liseden farkı yok hazırlığın sabah 9 akşam 4 hergün 6 saat, devamsızlık saatide çok az. beykentte okuyan 3 arkadaşım vardı 3 ü de bıraktı gitmiyolar diye ama beykent hakkında bi bilgim yok.
Tesekkur ederim cevap için :) yani herkes genelde yapılabileceğini söylüyor. Sonucta çalışılırsa geçilir diye tahmin ediyorum ancak hocaların bırakma gibi durumları var mk bunu ogrenmek istiyorum :)
hocaların bırakma durumu hazırlıkta olmaz fakültede olur. giriceğin bölümün hazırlığı kolay diye biliyorum 2 ayrı hazırlık var ben güzel sanatlar öğrencisiyim bizim B kurumuzla makina müh. vs gibi öğrencilerin gördüğü hazırlık aynı değil ilk girdiğimde yanlış binaya vermişlerdi ordan biliyorum.
hocaların bırakma durumu hazırlıkta olmaz fakültede olur. giriceğin bölümün hazırlığı kolay diye biliyorum 2 ayrı hazırlık var ben güzel sanatlar öğrencisiyim bizim B kurumuzla makina müh. vs gibi öğrencilerin gördüğü hazırlık aynı değil ilk girdiğimde yanlış binaya vermişlerdi ordan biliyorum.
Sadece a kurunda farklılık oluyomuş galiba. Benim bölümde zor diye biliyorum cunku yuzde 100 ingilizce bölüm.
Sadece a kurunda farklılık oluyomuş galiba. Benim bölümde zor diye biliyorum cunku yuzde 100 ingilizce bölüm.
Sadece A kurunda farklılık sanmıyorum çünkü beni ilk yanlış verdikleri yer kuzey hazırlıktı B kuru, kitapları falanda almıştım grammar writing üstüneydi benim ilkokul 6 da gördüğüm ingilizceydi. Sonra doğru yere gönderdiler kitaplar yanlış diye derse almamışlardı.
Sadece A kurunda farklılık sanmıyorum çünkü beni ilk yanlış verdikleri yer kuzey hazırlıktı B kuru, kitapları falanda almıştım grammar writing üstüneydi benim ilkokul 6 da gördüğüm ingilizceydi. Sonra doğru yere gönderdiler kitaplar yanlış diye derse almamışlardı.
Anladım mert tesekkur ederim. pekı genel olarak ortam nasıl hocalar okul v.s
yeditepe hazirlik cok zor degil duzenli calisirsan tabi yerinde olsam yeditepe yi secerim
Genellikle herkes yeditepeyi öneriyor. Beykentte okuyan yok mu kimse?
yeditepe nin hazırlığımı zor :):):) eğer ki çok takılmazsan çok rahat geçersin yeditepe hazırlığı. hiç birşey değil ben Görsel iletişim okuyorum yeditepede yarım dönemde bitti hazırlık :)
yeditepe nin hazırlığımı zor :):):) eğer ki çok takılmazsan çok rahat geçersin yeditepe hazırlığı. hiç birşey değil ben Görsel iletişim okuyorum yeditepede yarım dönemde bitti hazırlık :)
Hocam sence hiç temeli olmayan biriside geçebilir mi :)
Low-Rider
14-07-2013, 23:36
Hiç temeli olmayanı beginner'dan başlatıyorlar zaten öğreneceksin orada
Tabiki benim temelim yoktu sadece kendini vericeksin hep sorduğu şeyler aynı speaking yok listening writing bide grammer bukadar :)
evet bu arada C kurundan başlıyorsun I go you go we go die ilk okul ingilizcesi :)
Tabiki benim temelim yoktu sadece kendini vericeksin hep sorduğu şeyler aynı speaking yok listening writing bide grammer bukadar :)
evet bu arada C kurundan başlıyorsun I go you go we go die ilk okul ingilizcesi :)
C den başlayınca a yı yaz okuluna gidip geçiyomuşsun doğrumudur :)
Yeditepe hazirlik belki eskiden zor olabilir, ama son senelerde bence kolay . Ben 2010 girisliyim , herkes zor zor diyordu , prof sinavina girmedim . Kur belirleme de iyi yapamadim heralde c den basladim . C en alt oluyor bildigin my name is ogreniyorsun , ki ben anadolu lisesi mezunuyum . Onun ustune c kuru gercekten cok berbat olmustu . Her neyse c-b-a da tek yaptigim sey haftasonu icin verilen odevleri yapmak oldu . Sonuctada vize ve finallerde en kotu 85 alarak bitirdim . Ayrica artik devamsizlik saati de artmis ve gecme notu dusurulmus sanirim . Korkmani gerektircek hicbir sey yok .
doğrudur Yaz okuluna gidebiliyorsun A kuru için
Temeli olmayan birini yarım dönemde bölüme mi geçiriyorlar :) Speaking'de yok.
O zaman hazırlığımız da var demek için yapılmış bir sistem.
Valla ben size şöyle diyim placement sınavını salladım tamamen yani oyunlardan bildiğim kadarıyla yapmaya çalıştım :) ve A kurundan başladım grammer olayını fln da zaten çoğunu baştan aldı hoca düşünerek yapıncada geçtim A kurunu. Speaking'e gelince evet böyle bir ders yok çok saçma belki eklenmiştir çok emin değilim 2009 'da kurtuldum hazırlıktan.
aybarsdnr
15-07-2013, 00:28
Daha önce de konuşmuştuk kardeşim. Bazı arkadaşlar biraz karıştırmışlar. Güzel sanatlarda öğretilen ingilizceyle, mühendislik veya ticari bilimler gibi fakülteler için öğretilen ingilizce karşılaştırılamaz. Güzel sanatlar da okuyupta 2 cümle kuramayanlar mevcut.
Temelinin olmamasını dert etme, haftasonu ödevlerine bak yani 2 saatini en fazla ayır halledersin. Okuyacağın bölümde de fazla zorluk çekmezsin. Beykent hakkında fikrim yok ama Yeditepe güzel okuldur.
Daha önce de konuşmuştuk kardeşim. Bazı arkadaşlar biraz karıştırmışlar. Güzel sanatlarda öğretilen ingilizceyle, mühendislik veya ticari bilimler gibi fakülteler için öğretilen ingilizce karşılaştırılamaz. Güzel sanatlar da okuyupta 2 cümle kuramayanlar mevcut.
Temelinin olmamasını dert etme, haftasonu ödevlerine bak yani 2 saatini en fazla ayır halledersin. Okuyacağın bölümde de fazla zorluk çekmezsin. Beykent hakkında fikrim yok ama Yeditepe güzel okuldur.
Evet abi sağolasın tekrardan yazdığın için :) sanada söylemiştim daha öncesinden temel olmadığı için çekiniyorum. Bugun bir arkadasımla görüştüm radyo sinema tv bölümü b den başlayıp geçmiş hazırlığı kolay diyor. Benim bölümle aynı mı ingilizcesi sormadım kolay olanmıdır acaba?
Yeditepe hazirlik belki eskiden zor olabilir, ama son senelerde bence kolay . Ben 2010 girisliyim , herkes zor zor diyordu , prof sinavina girmedim . Kur belirleme de iyi yapamadim heralde c den basladim . C en alt oluyor bildigin my name is ogreniyorsun , ki ben anadolu lisesi mezunuyum . Onun ustune c kuru gercekten cok berbat olmustu . Her neyse c-b-a da tek yaptigim sey haftasonu icin verilen odevleri yapmak oldu . Sonuctada vize ve finallerde en kotu 85 alarak bitirdim . Ayrica artik devamsizlik saati de artmis ve gecme notu dusurulmus sanirim . Korkmani gerektircek hicbir sey yok .
Bölüm neydi sizin :)
aybarsdnr
15-07-2013, 00:42
Evet abi sağolasın tekrardan yazdığın için :) sanada söylemiştim daha öncesinden temel olmadığı için çekiniyorum. Bugun bir arkadasımla görüştüm radyo sinema tv bölümü b den başlayıp geçmiş hazırlığı kolay diyor. Benim bölümle aynı mı ingilizcesi sormadım kolay olanmıdır acaba?
senin ticari bilimler fakültesi oluyor. Arkadaşın galiba biraz daha kolay bir ingilizce görmüş. Ama merak etme, genelde oluşan fark A kurunda oluyor. Çünkü A kurunda "esp" adı altında fakültene yönelik terimler vs. görüyorsun. Zorlarsa sadece A kuru seni zorlar, biraz ezber yapman gerekiyor. Ama dediğim gibi gözünü korkutmasın. Yeditepede karar verir ve olursa ben de sana yardımcı olurum
Bende yeditepe olursa her türlü yardımcı olmaya çalışırım
Allah razı olsun arkadaslar :) buyuk ıhtımal yedıtepeyı tercıh edıcem gibi evime daha yakın kampus eğitim daha iyi :) tek problem ing onuda çalışarak halledebilirim gibi duruyor. Ticari bilimdeki ingilizce benı hangı yonden zorlayabılır? Birde her gun kompozisyon olayları varmıs :D
aybarsdnr
15-07-2013, 01:11
Allah razı olsun arkadaslar :) buyuk ıhtımal yedıtepeyı tercıh edıcem gibi evime daha yakın kampus eğitim daha iyi :) tek problem ing onuda çalışarak halledebilirim gibi duruyor. Ticari bilimdeki ingilizce benı hangı yonden zorlayabılır? Birde her gun kompozisyon olayları varmıs :D
Kompozisyonu geç :) uyduruk şeyler yazıyor herkes. Ticari bilimler fakültesi için göreceğin Esp dersindeki kelimeler zorlar en fazla. Uzaktan zor gibi geliyor kulağa ama merak etme. Halledersin
Kompozisyonu geç :) uyduruk şeyler yazıyor herkes. Ticari bilimler fakültesi için göreceğin Esp dersindeki kelimeler zorlar en fazla. Uzaktan zor gibi geliyor kulağa ama merak etme. Halledersin
Umsrım abi :) valla cok gaz verdınız techturkey ailesı olarak faydalı oldu konu acmam gaza geldım :) bi pm gönderıyorum abı bakarsan sevınırım
LegenD-R
15-07-2013, 01:26
Bende yardımcı olabilirim istersen.
Gel gel yeditepe iyidir. halledersin her türlü hazırlıgı da dert etme :)
Ben de beykentte okuyorum.Hazirlik kolay 2010 girislilerde pek kalan tanimiyorum.Kampus ortami vs. seviyosan yeditepeyi tercih et.Zamaninda tuttugu halde sirf daha yakin diye Beykenti uste yazdim.Bazen pisman olmuyo degilim. :)
Boost Up
15-07-2013, 01:59
sana tavsiyem, şimdiden ingilizce kurslarına gitmen. tabi öss stresi falan bittikten sonra yazın onunla kim uğraşıcak, ama şimdiden gidersen kafadan 1 kur atlarsın. yada bir tane ielts sınavına git, durumunu gör.mevcut durumunla 5.5 yada 6 alabilirsen, pek zorlanmadan bitirirsin hazırlığı. ama 4.5-5 alırsan, zorlanma olasılığın yüksek
dip not: sabancının hazırlığından çok ciddi çeken biri olarak konuşuyorum:)
sana tavsiyem, şimdiden ingilizce kurslarına gitmen. tabi öss stresi falan bittikten sonra yazın onunla kim uğraşıcak, ama şimdiden gidersen kafadan 1 kur atlarsın. yada bir tane ielts sınavına git, durumunu gör.mevcut durumunla 5.5 yada 6 alabilirsen, pek zorlanmadan bitirirsin hazırlığı. ama 4.5-5 alırsan, zorlanma olasılığın yüksek
dip not: sabancının hazırlığından çok ciddi çeken biri olarak konuşuyorum:)
Valla su an ingilizce kursuna başlamam imkansız ağustosun başında tatile gidicem zaten. Döndüğüm zamanda vakit kalmıyor. İelts sınavından bişey alıcağımı zannetmiyorum cunku hiç temelim yok :) anadolu mezunuyum ama uyuyarak ingilizcey geçen bir öğrenciyim :D
63owen63
15-07-2013, 09:34
Berkayyy , çikita kovalamazsan alırsın hazırlıgı, kovalarsan da hazırlık seni alır : )))
Ben ünideyken kız arkadaşımı okula bile yollamıyordum, deli gibi geziyorduk,raporlar vs bilmem neler..
Ona ragmen 6 ayda hazırlık atladı. Sadece anadolu lisesi çıkışlıydı.
yani temelin yoksa seni intermediate seviyesinde görmüyolar ki begginer dan başlıyorsun bence hazirlik çok zor değil kişiye göre değişebilir tabii ki. Anadolu yakasinda isen yeditepeyi öneririm. çünkü bir yerden sonra anlıyorsun ki en güzel okul eve yakın okul :)
Ben 2002 de yeditepe'ye girdim, anadolu lisesi mezunuydum seviye belirleme sınavında b kurundan basladım, bana ciddi sekilde katkısı oldu hazırlıgın. Yazma okuma anlama guzel seyler ogrendim ayrıca ben muhendislik ogrencisi oldugum icin teknik ingilizce vs.. konularında cok sey ogrendim. Bazı arkadaslar hic calısmayıp, surekli kalıp, hazırlıgın zor oldıugundan yakınıyorlardı. Aslında zor degilde disiplinliydi, duzenli calısma istiyordu. Su an ne durumda bilmiyorum ama benim zamanımdaki gibi ise bence Yeditepe'ye git.
Arkadaslar tesekkur ederim cevaplarınız için :) bugun beykentteydim okulu inceledim çevresi dışında fena değil güzel okul ancak bir yeditepe değil :) yol uzak kartalda oturuyorum 1.30 saate gittim. Yeditepe arabayla evimden 10 dk. Yarında yeditepeye gidicem maddi olarak biraz daha pahalı ancak yol parası v.s aynıya gelicek gibi.
Sizleride söyledigi gibi genel olarak çalışmayanlar zor zor v.s diyip duruyorlarmış :) bir kaç arkadasımla konustum. Düzenli çalışılınca yapılabilir diyor herkes. Açıkcası böyle güzel söylemler bana güç verdi. Neden bende yapamayım dedim :)
Forumdan öncelikle yardımcı olan aybars abi ve 63owen63 mehmet abiye cok tesekkur ederim :) yarın yeditepeye gidip görüşücem ve son kararı vericem.Yinede okuyan arkadaşlar yorumlarını esirgemezse sevinirim. Tekrardan herkese teşekkür ederim :)
Low-Rider
15-07-2013, 18:21
Arkadaslar tesekkur ederim cevaplarınız için :) bugun beykentteydim okulu inceledim çevresi dışında fena değil güzel okul ancak bir yeditepe değil :) yol uzak kartalda oturuyorum 1.30 saate gittim. Yeditepe arabayla evimden 10 dk. Yarında yeditepeye gidicem maddi olarak biraz daha pahalı ancak yol parası v.s aynıya gelicek gibi.
Sizleride söyledigi gibi genel olarak çalışmayanlar zor zor v.s diyip duruyorlarmış :) bir kaç arkadasımla konustum. Düzenli çalışılınca yapılabilir diyor herkes. Açıkcası böyle güzel söylemler bana güç verdi. Neden bende yapamayım dedim :)
Forumdan öncelikle yardımcı olan aybars abi ve 63owen63 mehmet abiye cok tesekkur ederim :) yarın yeditepeye gidip görüşücem ve son kararı vericem.Yinede okuyan arkadaşlar yorumlarını esirgemezse sevinirim. Tekrardan herkese teşekkür ederim :)
eee dedim ben sana :D
eee dedim ben sana :D
Hahaha abi öyle ya :D yinede tam karar vermiş değilim yarın kararlaştırıcam :D
Kartal'dan Ayazagaya sabah 8-9 daki derslere gelmek sikinti olabilir.Bahcelievlerden 2 saatte gittigimi biliyorum.Ayrica beykent yeni kampus yapiyo Avalon diye beylikduzunde.Ne zaman faaliyete gecer,hangi fakulteler tasinir muamma.Okul yonetiminin sagi solu belli olmuyo aklinda bulunsun. :)
MazdaSpeed
15-07-2013, 21:59
Bilgi ya da Sabanciyi oneriyorum eger mumkunse Koc :)
Yeditepeyi yazdım ilk sıraya :) ağustos sonu gibi açıklanıcak tercihler hayırlısı olur inşallah. fikir veren yardımcı olan herkese cok tesekkur ederim :)
MazdaSpeed
16-07-2013, 20:52
Senin icin en hayirlisi hangisiyse o olur insallah.
Senin icin en hayirlisi hangisiyse o olur insallah.
Amin inşallah cok tesekkur ederim :)
Pişman olmazsın yeditepeyi kazanırsan,dersleri birçok özel üniye göre daha ağırdır ama herşeyiyle güzel bir okul.
Yeditepeyi yazdım ilk sıraya :) ağustos sonu gibi açıklanıcak tercihler hayırlısı olur inşallah. fikir veren yardımcı olan herkese cok tesekkur ederim :)
Güzel tercih
kendi okulum diye soylemiyorum yeditepe iyidir
Derslere katilimi saglayabilirsen sadece gunluk odevleri yapmak yeterli olacaktir
Ben derse devamsizliktan kaldim bu sene :)
Amin inşallah cok tesekkur ederim :)
Ben ulus. ara. lojistik ve tas. okuyorum . %100 burslu :) Bazi arkadaslar a kurundaki esp dersinden bahsetmis , ama emin ol esp en zevkli derstir. Hazirlikta en zorlanacagin sey a kurunda essay yazmak olcak .
Ayrica evimden okula 10 dk demisin ama , sabahlari okuldaki park sirasini ve isiklari zamanla gorceksin :) ben tem dudulludan cikip , en az 10 dk da gidebiliyordum okula :))
Ne çok yeditepeli varmış. Okul başlayınca kontak kuralım :)
beykentteyım 5. senem lanet bir okul su son zamanlarda para tuzagı oldugunu kanıtlamıs bır okul mezun etmemek ıcın elınden gelenı yapan hocalara sahıp buna karsı cıkan hocalarda ıstıfa ettı zaten kısaca para tuzagı belkı ucuz gozukebılır ama alttan ustten yaz okulundan aldıgım derslerle yedıtepe tıp ucretını gectıgını dusunuyorum :)
yınede hayırlısı neyse o olsun yedıtepe olur ınsallah
aybarsdnr
16-07-2013, 22:50
kardeşim hayırlısı olur inşallah. İstediğin zaman çekinme her konuda yardımcı olmaya çalışırım
Low-Rider
16-07-2013, 22:50
beykentteyım 5. senem lanet bir okul su son zamanlarda para tuzagı oldugunu kanıtlamıs bır okul mezun etmemek ıcın elınden gelenı yapan hocalara sahıp buna karsı cıkan hocalarda ıstıfa ettı zaten kısaca para tuzagı belkı ucuz gozukebılır ama alttan ustten yaz okulundan aldıgım derslerle yedıtepe tıp ucretını gectıgını dusunuyorum :)
yınede hayırlısı neyse o olsun yedıtepe olur ınsallah
Aynen öyle, beykent'i her sorana bunu anlatmaya çalışıyorum.
Tüccar patrondan başka birşey beklenmez
Aynen öyle, beykent'i her sorana bunu anlatmaya çalışıyorum.
Tüccar patrondan başka birşey beklenmez
evet ımanım gevredı sende bılıyorsun hala 10 kredı eksıgım var :D bakalım ınsallah bu 2 ay içinde bitiriyorum özgür diplomama adınıda yazdırıcam :)
kanka sen idmanlısın, ***** :D
7tepe'de master yapıyorum şuanda, lisans eğitimim Bilgi Uni.
Bölüme göre değişiyor, ancak 7tepe bana daha okulmuş gibi geliyor. Bilgi gerek kampüsü, gerek siyasi duruş olarak okuldan çok sosyal park alanı gibi.. 4 sene okudum Santral Kampüsünde, ancak en nefret ettiğim kampüstü.
Hocalarımız iyidir, dersler kolaydır vs..
Yüksek lisans için 7tepeye girdim ama iş yoğunluğumdan çok konsantre olamadım ve kaldım :) ilk defa sene kaybediyorum hayatımda.. Temelde ingilizcesi olmayan için zor, yani benim gördüğüm kişiler çok zorlandılar.. Ama Bilgi veya başka bir okulda farklı değil.. O yuzden okul ortamı, eve yakınlık, kampüsün verimliliği vs olarak bnce 7tepeyi tercih et..
Ben bilgi'ye girdim lisans eğitiminde, 7tepe g.tümün dibindeydi ben karşıya gitmeyi seçtim.. Açık söyliim bir fark yok aralarında, hep dışardan 7tepe cacık, işte piyasaya gidiyor falan diyorlar ancak genellemeye gerek yok. :) 7tepe Kampüsü derse girmeye teşvik ediyor bana göre :) karar senin
edit : beykenti bilmem etmem, gitme daha iyi :)
Herkese tesekkurler arkadaslar :) hiç temelim yok ancak bi şekilde öğrenmem gerekiyor. Cok calısmam lazım ve kendime güveniyorum yapıcaz artık bişeyler :)
Ne çok yeditepeli varmış. Okul başlayınca kontak kuralım :)
Aynen yahu.. Benimde yeditepe olursa bi meeting yapalım :)
Burak K.
21-07-2013, 03:38
Hazirlik her yerde zor sanirim benim merak ettigim Zirve Hazirlik D kurunda (son kur) 66yla kaldim. Gecme notu 70 :D bolume gecebiliyorum bolumum %30 ingilizce problem yokta ben gidip butun hocalarla gorustum torpil soktum araya 4 puan vermediler bute gir dediler girdim puanim dustu. Her okul da boyle mi bu olay 3-4 puan icin birakiyorlar mi yoksa bizim okul ekstra para derdinde mi?
Yeditepe %50 burslu geldi arkadaslar bakalım hazırlıkla nasıl uğraşıcam :)
Draniela
26-07-2013, 03:50
Hayırlı olsun. Umarım uzatmadan mezun olursun :)
63owen63
26-07-2013, 07:13
:ofk:
Hazirlik her yerde zor sanirim benim merak ettigim Zirve Hazirlik D kurunda (son kur) 66yla kaldim. Gecme notu 70 :D bolume gecebiliyorum bolumum %30 ingilizce problem yokta ben gidip butun hocalarla gorustum torpil soktum araya 4 puan vermediler bute gir dediler girdim puanim dustu. Her okul da boyle mi bu olay 3-4 puan icin birakiyorlar mi yoksa bizim okul ekstra para derdinde mi?
Üniversite de ki not sistemini lisede olunan yazililarla karistirmamak lazım. Acik uçlu bir sinavda 1 puanla kalan adamın feryadini anlarim da, 4 puan falan cok normal,artniyet arancak bosluk degil. Ha zaten test ya da doldurmali sinavsa 1 puandab bile kalmak normal. Hem zaten ortalama dan bahsediyoruz. Haybeye puan da veremezler. Bu tum okullarda boyle degil. Devlette daha berbat,vakif ogrencilerini bu konuda ben kendi kicini goren kediye benzetiyorum. Devlette ne hikayeler var ah bilseler..
:ofk:
Üniversite de ki not sistemini lisede olunan yazililarla karistirmamak lazım. Acik uçlu bir sinavda 1 puanla kalan adamın feryadini anlarim da, 4 puan falan cok normal,artniyet arancak bosluk degil. Ha zaten test ya da doldurmali sinavsa 1 puandab bile kalmak normal. Hem zaten ortalama dan bahsediyoruz. Haybeye puan da veremezler. Bu tum okullarda boyle degil. Devlette daha berbat,vakif ogrencilerini bu konuda ben kendi kicini goren kediye benzetiyorum. Devlette ne hikayeler var ah bilseler..
Aynen, arkadaşımın derste şahit olduğu bir olaydır. Bütün sınıf da şahit deyip anlattı. Hoca dersin bitmesine yakın, arabanın taksiti var, yaz okulu açılacak haberiniz olsun demiş. Yani ne yaparsanız yapın, yaz okulu açacak kadar kişi kalacak bunun tam anlamı. :) Takıntılı hoca arıyorsanız, özel değil, devlet üniversitesindeki hikayeleri dinleyin derim. :D
Hayirlisi olsun , hangi bolumu tercih etmistin ?
Hayirlisi olsun , hangi bolumu tercih etmistin ?
Yönetim bilişim sistemleri
umu_vtec
26-07-2013, 11:27
Hayirli olsun hosgeldin yeditepeye hazirlikla ilgili sorularin olursa yardimci olmaya calisirim uzunca bi donem hazirlik maceram oldu cunku yeditepede :)
4 puan değilde 5 puan 1 harf eder katologda, çanda ise 4 puan kesin 1 harf eder:D.
Yönetim bilişim sistemleri
Gecmis olsun :)))) saka bi yana bende ticari bilimlerdeyim , haliyle biraz arkadasim var o bolumu okuyan . Oyle yata yata gecilcek degil ama guzel bolum , tekrardan hayirli olsun
hadı hayırlı olsun
Tesekkur ederim :)
Hayirli olsun hosgeldin yeditepeye hazirlikla ilgili sorularin olursa yardimci olmaya calisirim uzunca bi donem hazirlik maceram oldu cunku yeditepede :)
Tesekkur ederim :) bende uzun bir vakit geçircem gibi gözüküyor okul başlayınca mutlaka bolca sorularım olacaktır :)
Gecmis olsun :)))) saka bi yana bende ticari bilimlerdeyim , haliyle biraz arkadasim var o bolumu okuyan . Oyle yata yata gecilcek degil ama guzel bolum , tekrardan hayirli olsun
Hahah sağol berk :) genel itibariyle herkes zor diyor bi hazırlığı kurtarayımda gerisini bir şekilde hallederiz :) senin bölüm neydi bu arada?