PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hyundai i-20 Debriyaj Sertliği ?

Tekos
15-07-2013, 21:41
Merhaba,
Hayırlısıyla yeni bir işe başladım.İşyerimden çok memnunum bana 2011 model Hyundai i-20 (70.000 Km'de) bir araç verdiler aracın debriyaj pedalı çok sert yoğun trafikte inanılmaz zor oluyor,hidrolik debriyajlardanmış bunlar tel yokmuş basması ayrı bir dert,kaldırması ayrı bir dert kavramada hiç bir sıkıntı yok , vitesde kaçırmıyor ama debriyaj'ın sertliği benim için cehennem azabı oldu.Kösele ayakkabılarla daha da zor oluyor.Bu aracın kronik bir sorunumudur ?
Lütfen bana bir yol gösterebilirmisiniz ne yapmam lazım ?
Teşekkür ederim.

Aykut106
15-07-2013, 22:13
i20 degildi arabam ama aynı sekilde sert debriyaj, kacırma vs yokken acıldıgında debriyajın bitik hatta baya bitikmis demislerdi ve debriyaj merkezleri filanda degismisti.
Baska i20 varsa sirkette deneyebilirsiniz.
yada klasik el frenini cekip aracı kaldırmaya calısın, devir yukselirse fazladan debriyaj bitik stop eder gibiyse baska biseydir heralde.Çokta bilgim yok.

Birkan61
15-07-2013, 22:35
Benim aracımdada hidrolik debriyaj var, gayet pamuk gibi..

Baskı balata ile alakası olabilir mi?

h.guroglu
15-07-2013, 22:41
hidrolik debriyajda balata bitik olsa dahi hep aynı yumuşaklıkta olması lazım diyebiliyorum

Tekos
16-07-2013, 12:32
Tahminimce basklı balata bitik değil , çünkü vites kaçırmıyor hiç araç.Daha bir çözüm yolu da bulamadım başka bir fikri olan varmı ?

ErenErdem
16-07-2013, 17:25
Aynı şekilde 68.000km de İ20 aracımız var. Dediğiniz gibi debriyajı kesinlikle sert değil, hatta çoğu araca göre daha yumuşak bile geliyor

mert_can 41
16-07-2013, 18:38
Abi Bende i20 kullandım biri 8 binde diyeri 200 bindeydi ve debriyajları pamuk gibi yumuşaktı sanırım sizin sorun baskı balatadan olabilir yoksa i20 nin debriyajı çok iyidi :)

Tekos
16-07-2013, 22:00
Cevaplar için Teşekkürler... Bugun ustaya gösterdim kavrama da sıkıntı yok dedi.Debriyaj normale göre Sert ama bu sertlik normal dedi.Çünkü şirket aracı olduğu için araca binen genelde bayanlar debriyajın üzerinde ayaklarını tutuyorlar bu da zamanla aracın baskı kısmını aşındırıyor dedi ama kavrama da bir sıkıntı göremedim ben dedi.Bu debriyajı değiştiririz ama zamanla 1 ay - 2 ay sonra gene aynısı olabilir dedi(şirketin işleri yapan özel servis belki de maliyetden kaç demiş olabilirler )
Ben sadece bir kaç defa aracı kaldırırken özellikle hafif eğimli yokuş yukarı yerlerde bir kaç defa uğultu sesi duydum ama nerden geldiğini anlamadım 1.viteste ilk kalkışta duydum bu sesi.