Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzİn zammi
Niye üzülicemki çalıştığım yerde servis mevcut, olayım çok basit düşsün 3.50 ye benzin düşmüyormu abi kullanmıyorum bu kadar basit gecen gün fikir alışverişi yaptık eş dost aile çevre ile hepside aynı psikolojide elektronik sigaraya başladım kendi likitimide kendim yapıyorum eşe dostada anlatıyorum devlete ne kadar az vergi verirsem benim için o kar oldu inat ettim, yeter artık hani çeksin işçinin emekçinin sırtından yakasından elini daha ne kadar az vergi veririm onun yollarını arıyorum ekonomide en ufak bişi oluyo vur kamçıyı işçiye vur garibana yazı bekliyorum gelsin arabayıda satıcam alırım bi 1+0 1+1 ev gelsin kirası ödesin kredisini tatil ıvır zıvır araba kiralarım bir ulaşım için asıl maliyetinin 5 kat fazlasını ödüyoruz gerek yok 4 teker için mikilmeye kimseye gösteriş yada kendimi kanıtlama gibi bir derdim de yok Allaha çok şükür.
Bu hafta indirim var deniyor?
gokhankenar
24-01-2017, 12:28
Bu hafta indirim var deniyor?
3 indirir 13 bindirir ...
Mr.Bilal
24-01-2017, 12:48
indirmeden inanmam :)
Son 3-5 ay içinde mazot; 3.70 lerden 4.72 lere geldi. Neyin ne kadar indirim olabilir ki ? 8-9 krş indirim olur sonrasında fazlasıyla bindirimi koyarlar.
daha dün fulledim depoyu hasırt 260tl.
Bu gun servıscıler fılan dolusmuslar aytemıze kuyruk yapmıslar.. aha dedım aksama gecırıyolar bunlar talan edıyo..
ama sanırım yok oyle bısey
Kullanıcı
24-01-2017, 17:01
Zam gelse de akaryakıt firmaları tabelaları güncellese canım sıkılıyor 2-3 gün aynı görünce:)
darkmoon
24-01-2017, 17:54
bende şu zam öncesi depoyu dolduranları anlamıyorum bence tam bir tüketim tuzağı..
bir tl iki tl üç beş tl zam gelmiyorki üç kuruş 5 kuruş 10 kuruş .. bir depo alsan yapacağın kar ne olucak .. zaten ordan evine dönsen o farkı yakarsın..
darkmoon
24-01-2017, 17:55
daha doğrusu cümlemde eksik oldu zam öncesi sabaha karşı falan gece 12 leri işi gücü bırakıp kuyruklara girenlerdi kastım..
Indırım bındırım yok,nerden duydunuz?
Mazot'da indirim olur,yarindan gecerli olarak 7 kurus. Insallah bugun dolar artmaZsa benzine gelir 3 gune...
eskiden benzin 5 lira olsun zengin fakir belli olsun diye dalga geçerdik.artık 10 lira olunca zengin fakir belli olsun diycez
Ben bütün taşıtları satma kararı aldım :)
77 model merso ile pcx sattım
74 model muratla 2013 model 5.20 i kaldı
Onlarıda satıp bu konuya veda ediyorum.
Bu konuya ne zaman girsem ağır siyaset içerikli mesaj yazma gereksinimi doğuyor bende
O yüzden taşıta gerek yok diyorum :)
Vergi vermemek için kendim bütün vergi kanallarını kapatıyorum
:)
darkmoon
25-01-2017, 09:22
Bu konuya ne zaman girsem ağır siyaset içerikli mesaj yazma gereksinimi doğuyor bende
ben bu kararı 2015 de verdim bir ara fena açılmışdım kapıda 4 araba bir motor vardı.. sonata,a6 2.0tdi,jazz,gv250
çok şükür 2 arabaya düşdü .. hayatta lpg ile işim olmadı yani soğuk değildim hiç bir zaman ama gerek duymadım eğerki c4 ü satarsam yaza doğru tek arabaya jaguara düşücem onada prins en kaliteli en pahalı lpg si neyse bu valve yağlamalı falan filan onu taktırmayı düşünüyorum.. en azından keyfimden performansımdan eksik kalmam motorun ömründende çok yemem 3.0 ile 1.6 benzinli gibi gezerim herhalde..
imprezaWRC
25-01-2017, 10:08
Avrupa'da da litresi 6.5-7 liraya dayanmış durumda, Norveçte 7.1 lira, Hollanda ve Yunanistanda 6.2 lira civarı.
Özellikle şu dizel skandallarından sonra olay nereye gidecek bilemiyorum.
Norveç'teki kazançlar ile biz istediğimiz kadar ooov onlarda fiyat daha da yüksemiş desek nafile, adamların umrunda değil. Emekli maaşını da bölüp çarparsak bizde verilen emekli maaşlarının sonuna bir 0 daha eklemek gerekecek, o zaman sanırım bu bölüp çarpma çıakrma işleminden de vazgeçmiş oluruz.
Adamlardan petrol ve somon çıkıyor. Petrolü bilmemde somonu heryere gönderiyorlar. Euro zıplamadan önce kg'su 55 TL civarıdnaydı. En son geçen haftasonu kg'sunu 75 TL'den aldım.
Hollanda zaten düz ayak, her yere ulaşım çok rahat. Özellikle Amsterdam'da bisiklet sayısı otomobilden kat kat fazla. Toplu taşıma ağıda gelişmiş olduğundan otomobil olmadan heryere oflamadan poflamadan gitmek mümkün. Duraklar Amsterdam sınırından geçmiyor; şehrin içine tramvay var, o var bu var. Sokağı dönüyorsun karşına durak çıkıyor. Bizdeki gibi duraklar il sınırında değil. Dolayısıyla adamların yine umrunda değil.
Yunanistan'da iki sızlanır yine gıkını çıkarmaz, ona yine yardım eli uzatılır, tabak kırmaya devam ederler. Onlarında an itibariyle çok umrunda olduğunu sanmıyorum.
Dert bize dert ama ilginç şekilde bizde de kimsenin umrunda değil. Geçen gün semt pazarı bilmem nereye taşınmasın diye pazarda tezgahı olan ve sızlanan esnaf protestosunu Mercedes C kasa ile yapmıştı.
Murat kaç para :)
murat detay alalım :D
Sen BMW'yi al. Ne işin var Murat la :) Onu ben alayım :)
Murat kaç para :)
sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-tofas-sahibinden-74-model-tuplu-2018-muayeneli-murat-124-369836775/detay/)
dostluk yapılır her daim :)
Yigit-Y yiğit hocam çağrını aldım ben de yokum. STP Dayım sen de yok musun ? :D
131 al abi 124 etikette güzel durmuyor :D
asscutter
25-01-2017, 10:26
bizim ödediğimiz kdv yi muhtasarı görseniz dükkan kapatmanız lazım o zaman vergi vermemek için benzin 20 lirada olsa hasta hamile eşin annen varsa seve seve biniceksin o arabaya ihtiyaç değil zorunluluktur
bizim ödediğimiz kdv yi muhtasarı görseniz dükkan kapatmanız lazım o zaman vergi vermemek için benzin 20 lirada olsa hasta hamile eşin annen varsa seve seve biniceksin o arabaya ihtiyaç değil zorunluluktur
iki maddenin birisi bende var
taksi kullanıcam aga
otopark parasına götürüyor dönüşüde girsin her türlü kar :D
tatil zamanı araç kiralayacağım
yeter artık diyor ben :)
taksı........ ?
Yigit-Y yiğit hocam çağrını aldım ben de yokum. STP Dayım sen de yok musun ? :D
ALLAH belanı vermesın :D bı an ne dıo bu dedım :D
Taksiyede binmiyorum direk korsan taksiye biniyorum arabayıda kullanmıyorum sigortası 2 ay sonra bitiyor sigortada yenilemiyorum mümkün olan en kısa süredede aracımı satıcam parası olan durumu olan yine binsin ben bu şartlar altında mantıklıyı yada mantıksızı aramayı bırak düşünmüyorum bile esnaf ağlıyor, memur ağlıyor, yok fabrikatör ağlıyor, yeri geliyo parsa parsa para götürüyor hiç gıkı çıkmıyor kimsenin olan işçiye oluyor çalış babam çalış yok öyle yağma fabrikatörlere zenginlere binsin birazda devlet ık mık mı yapıyo kapatsın defolsun gitsin bu ülkeden. (taksilerede ayarım neden korsan taksi kullandığımı söyliyim size atatürk havalimanı patlamasında kendi vatandaşını bırakıp yabancı turistlerden 100-150 tl almaya çalışan o tilki kafalılar varya o 3-5 liraya tama eden şeref yoksunları onlar yüzünden binmiyorum geçen gün ağlaşıyorlardı indi-bindi muhabbetine devlet ayar verdi hemen ık mık yapıyorlar severler böyle olanı aç kalsınlar.)
free-hifi
25-01-2017, 10:53
Indırım bındırım yok,nerden duydunuz?
Haberler geliyor abi :D
Taksiyede binmiyorum direk korsan taksiye biniyorum arabayıda kullanmıyorum sigortası 2 ay sonra bitiyor sigortada yenilemiyorum mümkün olan en kısa süredede aracımı satıcam parası olan durumu olan yine binsin ben bu şartlar altında mantıklıyı yada mantıksızı aramayı bırak düşünmüyorum bile esnaf ağlıyor, memur ağlıyor, yok fabrikatör ağlıyor, yeri geliyo parsa parsa para götürüyor hiç gıkı çıkmıyor kimsenin olan işçiye oluyor çalış babam çalış yok öyle yağma fabrikatörlere zenginlere binsin birazda devlet ık mık mı yapıyo kapatsın defolsun gitsin bu ülkeden. (taksilerede ayarım neden korsan taksi kullandığımı söyliyim size atatürk havalimanı patlamasında kendi vatandaşını bırakıp yabancı turistlerden 100-150 tl almaya çalışan o tilki kafalılar varya o 3-5 liraya tama eden şeref yoksunları onlar yüzünden binmiyorum geçen gün ağlaşıyorlardı indi-bindi muhabbetine devlet ayar verdi hemen ık mık yapıyorlar severler böyle olanı aç kalsınlar.)
o zaman yaşasın UBER :D
aynı kafadayız saygılar kardeşim :)
Haberler geliyor abi :D
sız opette mudur degılmıydınız ?
GokhanRS
25-01-2017, 11:04
Yigit-Y dönüşü şerefine bi zam yok mu yardırsın :D
Yigit-Y dönüşü şerefine bi zam yok mu yardırsın :D
nerde bu hükümet nerde bu zam :D:D
GokhanRS
25-01-2017, 11:18
Norveç'teki kazançlar ile biz istediğimiz kadar ooov onlarda fiyat daha da yüksemiş desek nafile, adamların umrunda değil. Emekli maaşını da bölüp çarparsak bizde verilen emekli maaşlarının sonuna bir 0 daha eklemek gerekecek, o zaman sanırım bu bölüp çarpma çıakrma işleminden de vazgeçmiş oluruz.
Adamlardan petrol ve somon çıkıyor. Petrolü bilmemde somonu heryere gönderiyorlar. Euro zıplamadan önce kg'su 55 TL civarıdnaydı. En son geçen haftasonu kg'sunu 75 TL'den aldım.
Hollanda zaten düz ayak, her yere ulaşım çok rahat. Özellikle Amsterdam'da bisiklet sayısı otomobilden kat kat fazla. Toplu taşıma ağıda gelişmiş olduğundan otomobil olmadan heryere oflamadan poflamadan gitmek mümkün. Duraklar Amsterdam sınırından geçmiyor; şehrin içine tramvay var, o var bu var. Sokağı dönüyorsun karşına durak çıkıyor. Bizdeki gibi duraklar il sınırında değil. Dolayısıyla adamların yine umrunda değil.
Yunanistan'da iki sızlanır yine gıkını çıkarmaz, ona yine yardım eli uzatılır, tabak kırmaya devam ederler. Onlarında an itibariyle çok umrunda olduğunu sanmıyorum.
Dert bize dert ama ilginç şekilde bizde de kimsenin umrunda değil. Geçen gün semt pazarı bilmem nereye taşınmasın diye pazarda tezgahı olan ve sızlanan esnaf protestosunu Mercedes C kasa ile yapmıştı.
abi avrupada 0,45 eu olan ülkede var, 1,60 eu olan ülkede var yakıtlar. yani bütün avrupa 6-7 tl oldu demek doğru olmaz. Hemen yan komşumuz ab üyesi bulgaristanda 1 eu. yani bi kaç ay önce aslında 3.2 liraydı şimdi tl değer kaybedince 4 tl miş gibi oldu.
Mesela yunanistanı ele alalım avrupanın şuan en kötü durumunda olan ülkede asgari ücretler 685 EU, türkiyede kaç para? 1400 / 4 = 350eu (küsürattandan da kıyak geçtim he :D )
Greece 685 / 1,58eu = 416 Litre benzin alırsın.
Turkey 350 / 1,30eu = 269 Litre benzin alırsın. Yani yunanistanda en boktan işi yapsan, türkiyede çalıştığın sürenin yarısı kadar çalışıp türkiyeden 147 litre benzin alırsın. Eğer benzin istasyonlarının kampanya kartında var ise yaklaşık 160 litre daha fazla benzin alırsın.
Türkiyede artık benzin avrupadan ucuz, ülkemizi kötüleyip durmayın, fetöcü diye ispiyonlarım bak iem in sitesinden. Sonra redhack iem i hacklediğinde listeleri paylaşınca benim ispiyonladığımı görürsünüz :D
abi avrupada 0,45 eu olan ülkede var, 1,60 eu olan ülkede var yakıtlar. yani bütün avrupa 6-7 tl oldu demek doğru olmaz. Hemen yan komşumuz ab üyesi bulgaristanda 1 eu. yani bi kaç ay önce aslında 3.2 liraydı şimdi tl değer kaybedince 4 tl miş gibi oldu.
Mesela yunanistanı ele alalım avrupanın şuan en kötü durumunda olan ülkede asgari ücretler 685 EU, türkiyede kaç para? 1400 / 4 = 350eu (küsürattandan da kıyak geçtim he :D )
Greece 685 / 1,58eu = 416 Litre benzin alırsın.
Turkey 350 / 1,30eu = 269 Litre benzin alırsın. Yani yunanistanda en boktan işi yapsan, türkiyede çalıştığın sürenin yarısı kadar çalışıp türkiyeden 147 litre benzin alırsın. Eğer benzin istasyonlarının kampanya kartında var ise yaklaşık 160 litre daha fazla benzin alırsın.
Türkiyede artık benzin avrupadan ucuz, ülkemizi kötüleyip durmayın, fetöcü diye ispiyonlarım bak iem in sitesinden. Sonra redhack iem i hacklediğinde listeleri paylaşınca benim ispiyonladığımı görürsünüz :D
aga adamlar orada euro kazanıyor euro harcıyor yani litresini 1,50 tl gibi düşün :D
free-hifi
25-01-2017, 11:52
sız opette mudur degılmıydınız ?
Evet Selçuk Bey
Akaryakıt satışı, araç satışları ne durumda acaba hazır arabayı satmaya niyetliyim parayı gömiyim el mahkum vergi alamayınca zengine yaslamaz bizim devletimiz vergi indirimi vs. gelir eli kulağındadır.
Y beyler lamba s.a dedi nağpacauk ? varmı yokm ?
Seyfettin777
25-01-2017, 12:38
Y beyler lamba s.a dedi nağpacauk ? varmı yokm ?
Şöyle bir şey var...
Twitter (https://mobile.twitter.com/TRPUIS/status/824143246859309057)
Okula gelirken radyoda 6 krş motorine indirim var haberini duydum, gece yarisindan itibaren gecerli olacakmis ...
lpg ye indirim istiyozzz :D
Okula gelirken radyoda 6 krş motorine indirim var haberini duydum, gece yarisindan itibaren gecerli olacakmis ...
6 degil 7 krş olacakmis ...
Motorin fiyatlarında indirim - Ekonomi Haberleri (https://www.google.com.tr/amp/m.sabah.com.tr/ekonomi/2017/01/25/motorin-fiyatlarinda-indirim/amp)
Norveç zaten bu gidişle akaryakıt kullanımını yasaklayacak gibi duruyor. Çıkardıklarının hepsini ihraç ederler heralde. Belki de kullanım azalsın diye özellikle fiyatları arttıracaklar sonra da yasak gelebilir.
Diğer yandan bizim gibi düşük gelirli bir ülkenin bu kadar lüks tutkunu olmasının mantıklı bir açıklaması yok.
darkmoon
25-01-2017, 23:42
eski araç alın ufak ufak hobisel toplayın.. en güzeli odur artık ..
arkadaşa şimdi explorer bakınıyoruz 4.0 mtv si bir alt dilimden 910 tl yıllık sadece 6 aylık falan değil..
aynı ayarda 5-6 yaşında 4.0 bir suv alsanız yıllık vergisi 12.500 tl ..
zaten sadece ordan cebinizde 12.500 tl bir karınız var her sene..
mtv den karınız olur eski araçlarda , lpg takın yakıttan karınız olur , birde çevrenizde yaşı yüksek birinin adına yaptırın arabayı trafik sigrotasınıda minumumda ödersiniz..
Bugün Benzin %-1,73 Motorin %+2,78.Salı gününden geçerli Motorin'de 8 kuruş artış bekliyorum.
Ayrica kur takip edilmeli...
free-hifi
28-01-2017, 22:02
Abi 1 indirip 3 bindirmeleri alışık bir durum oldu
1 inip 5 çıkıyor taktik bu sanırım :D
free-hifi
30-01-2017, 09:37
Bugün Benzin %-1,73 Motorin %+2,78.Salı gününden geçerli Motorin'de 8 kuruş artış bekliyorum.
Ayrica kur takip edilmeli...
Abi zam iptal sanırım teyit eder misin ona göre sipariş geçeceğim
Zam bugun ku kapanisa bagli... ama ortalama icin zam gerekli.
speed_emre
01-02-2017, 11:52
Murat abi lpg ye zammı var 15 16 krş diyorlar..
Murat abi lpg ye zammı var 15 16 krş diyorlar..
Yok artık, umarım doğru değildir.
Maalesef doğru,
OTOGAZ DA FİYAT ARTIŞI
02 Şubat 2017 tarihinden geçerli olmak üzere otogaz fiyatında 16 kuruş artış beklenmektedir.
PUİS, Petrol Urunleri İşverenler Sendikası | Facebook (https://www.facebook.com/puis.org.tr/)
LPG'ye zam geldi.Gece yarısından itibaren diyor,yetişebilen alsın.
Bu gecen hafta belliydi. Aramizda lpg yogun kullanim varsa onuda yazayim?
Bu soğuk havalarda hem Lpg'ye geç geçiyor hem de fazla yakıyor bi anlamı kalmayacak bu artıştan sonra soğuklarda Lpg'nin.
speed_emre
01-02-2017, 19:49
yaz murat abi ayda 600 tl gaz harcıyorum :)
İbrahim33
01-02-2017, 20:27
devir dci devri arkadaş. hele ki çok yakan benzinli arabaya binmek kabus gibi geliyor bana :D
Bu gecen hafta belliydi. Aramizda lpg yogun kullanim varsa onuda yazayim?
Ne yazıyoruz :o :D
GokhanRS
02-02-2017, 09:19
Sırbistanda da zam geldi. 4.50 yi gördük benzinde arkadaşlar.
Turkiye`yi örnek almıyorlardır umarım. Eskisi gibi artistlik yapamayacağım 4.50 de pahalı çünkü.
Sırbistanda da zam geldi. 4.50 yi gördük benzinde arkadaşlar.
Turkiye`yi örnek almıyorlardır umarım. Eskisi gibi artistlik yapamayacağım 4.50 de pahalı çünkü.
Ücretler ne durumda ? 1404 TL kazanan bir asgari ücretli 3.26 TL dan ( Aygaz 02.02.2017 Lpg = 3.26 TL /LT) 430 LT yakıt alabiliyor.
Ben anlamadım 16 kuruş deniyor. Dün opetten 2.69 dan aldım bu gün 3.26 - 3.31 arasında değişiyor fiyatlar.
Hatta Petrol ofisinden alıyorum 2.51 TL idi dün. Bu durumda 2.69 - 3.26 arasında 0.57 kuruş fark var bu da %21 e denk geliyor.
Şu 16 kuruş olayını biri izah eder mi ?
GokhanRS
02-02-2017, 10:25
Ücretler ne durumda ? 1404 TL kazanan bir asgari ücretli 3.26 TL dan ( Aygaz 02.02.2017 Lpg = 3.26 TL /LT) 430 LT yakıt alabiliyor.
Ben anlamadım 16 kuruş deniyor. Dün opetten 2.69 dan aldım bu gün 3.26 - 3.31 arasında değişiyor fiyatlar.
Hatta Petrol ofisinden alıyorum 2.51 TL idi dün. Bu durumda 2.69 - 3.26 arasında 0.57 kuruş fark var bu da %21 e denk geliyor.
Şu 16 kuruş olayını biri izah eder mi ?
Sırbistan fakir ülke. Bu fiyatlarla yakında burada büyük olaylar çıkar. Türkiye kadar susacaklarını sanmıyorum. Asgari ücret tr den düşük ama asgari ücret alan yok tabi. Min. 350 Euro alıyorlar TR ile aynı yani maaşlar genel olarak.
Vergi çok olmadığı için araba şu bu ucuzdu. Benzinde ucuzdu. Aslında çokta değişmedi ama Eskiden 1 TL 40 sırp dinarıydı. Şimdi 30 Dinar bile etmiyor. Belkide TL çok değer kaybedince bana pahalılandı gibi geldi ama zamda yaptılar ayrıca dinar olarak.
Bence yakında burada olaylar çıkar indirim olur. Zamlara bizim millet kadar çok susmuyorlar. Yani sırbistan avrupa ülkesi değil. Avrupada 10 TL olsa sorun olmaz çünkü alım gücü yüksek onlarda.
Year One
02-02-2017, 10:39
murat abi mazotta gözüken birşey varmı ?
997TT murat abi mazota geliyormu indirim bindirim ? varmı hareket *
Gazyagı(mazot) 500dolarda zorlanıyordu ve dun %2,14 artı ıle kapadı. Ancak dolar dusute. Bugun yarın bır sey yok ama ızlemek gerek.
Lpg asırı rekabet var. Ucuz ama guvenılır sırketlerden alabılırsınız.
Lpg bugun istda p.ofisinden 2.79 a aldim
LPG ninde neredeyse avantajı kalmıyor. Aracıma lpg taktırmayı düşünüyordum ama mntaj masrafları lpg litresi vs pek mantıklı geliyor. zaten sadece hafta sonları kullanıyorum. bir süre daha bnzine devam
Lpg kullanan biri olarak tek umudum yaza dogru tekrar ucuzlamasi
Onceki yillarda oyle olmustu insallah havalar isininca tekrar 2.20 ler covarina duser
Şirket aracımla ayda yaklaşık 13-15.000 km yol yapıyorum. Kendi aracım ile de 100 km civari. Her istasyon yanından geçerken LPG fiyatına bakıp arabayı alırken 1.99 du şimdi ne oldu .. diye sövüp duruyorum.
darkmoon
02-02-2017, 15:44
şu anda yakıtsal sistemde gene en az yakan avantajlı lpg.. tabi lpg ye göre araç alırsanız.
İstanbul taksiciler odası başkanının demeci vardı şu an için yakıtlara ne kadar zam gelsede en uygunu gene lpg diye.. uygun güvenilir bir yerden ucuza alırsanız gene avantajlı
mikelazi
02-02-2017, 16:01
en son mazotu fulledigimde 4,60tı :)
Benzin de lpg de beraber arttıklarından lpg hep daha ekonomik oluyor aslında darkmoon
Ama gel gelelim son kullanıcının cebinden sabit çıkan rakama (hep 50 tl alanlar) göre kat ettiği mesafe azalıyor.
Şu sticker'ı almak şart oldu. Rengimiz belli olsun en azından.
http://wowturkey.com/tr431/tunc_sirman_204948371.jpg
darkmoon
02-02-2017, 16:29
taksi odası başkanın demeci o yöndeydi kışları iklimden dolayı lpg biraz fazla yaksada dizele oranla hala ibr tık daha avantajlı demişdi.. şu anda bize kayıtlı araçların yarısı dizel yarısı lpg li demişdi öyle hatırlıyorum demeci..
benimde konuşduğum taksiciler genelde bazıları dizel desede çoğunluk lpg avantajlı diyor..
birde lpg de sanırım serbest piyasa var herkes istediği rakamdan satabiliyor.. aygaz ,mogaz,likitagaz,milangaz,ipragaz,shellgaz bir sürü firma var..
Benzin de lpg de beraber arttıklarından lpg hep daha ekonomik oluyor aslında darkmoon
Ama gel gelelim son kullanıcının cebinden sabit çıkan rakama (hep 50 tl alanlar) göre kat ettiği mesafe azalıyor.
Şu sticker'ı almak şart oldu. Rengimiz belli olsun en azından.
http://wowturkey.com/tr431/tunc_sirman_204948371.jpg
Lpg ıle benzın bırlıkte arttıgını nereden cıkardınız. Aradakı ılıskıyı soylersenız sevınırım.
Lpg cok ama cok ekonomıktır dızele gore. Hele bakım ve yuksek km lerde kı masrafları dusununce.
Ayrıca lpg de cok fazla rekabet oldugu ıcın fıyat hep dusuk.
Lpg ıle benzın bırlıkte arttıgını nereden cıkardınız. Aradakı ılıskıyı soylersenız sevınırım.
Lpg cok ama cok ekonomıktır dızele gore. Hele bakım ve yuksek km lerde kı masrafları dusununce.
Ayrıca lpg de cok fazla rekabet oldugu ıcın fıyat hep dusuk.
Teknik analiz sonucu bir çıkarım değil. Benzinin 1 yıllık artışını paylaşmıştım hatırlarsanız.
Lpg de de benzer bir durum söz konusu
Sakarya da fiyatlar çok değişken arada 20-30 kuruş arası fark olan yerler var.
Ama sürekli kullandığım po istasyonunda 2.30 lardan aldığımı hatırlıyorum şuan 2.71 civarında.
Oransal olarak (benzinle birebir korelasyon yok) ciddi bir artış var.
(sitelerde yayınlananlar doğru değil. Mesela aygaz sakarya 3.23 görünüyor ama az önce opette 2.80 gördüm fiyatı)
Dizel konusunda kesinlikle katılıyorum uzun vade de bakım maliyetleri ciddi yekün tutabiliyor.
Ekonomik olarak lpg çok çok düşük değil şöyleki
bir önceki aracım c4 1.6 hdi 110 hp idi. 10k lık ortalalam 6.5 LT idi.
4.64 x 6.5 = 30.16 TL / 100 KM
Şuanki aracım 1.6 clio benzer güçlerde eski aracımla.
5K km de tüketim ortalamam 10 LT/LPG 100 Km de. 2.8 şuanda yani 28 TL / 100 KM.
Benzer güçlerde benzer hacimde 2 araç benzer kullanım. Aradaki fark 2.16 TL lpg lehine.
Yüksek hacimde bu fark belki artar hesap yapmak lazım.
Ama bakımlarda maliyet dizel lehine artıyor totalde hemfikir olduğumuz noktaya geliyor lpg < motorin maliyeti oluyor.
edit geri gelsin. Ama bakımlarda maliyet dizel lehine (aleyhine olacak) artıyor
darkmoon
02-02-2017, 22:17
dizel ikinci el alırsan bir kere enjektör temizleme yada revizyon masrafın var yok ben alırım sürerim dersen 1 yıl sonra araba sitelerinde forumlarında konu açanlara katılırsın motordan ses geliyor çok yakıyor araba gitmiyor sizce sorun ne olabilir v.b gibi..
enjektör masrafıda masrafına bağlı 2 bin tl den açarda kapıyı enjektörlerin durumuna yapısına göre 7-8 bin tllere kadar çıkar.. dizel aldınmı ikinci el baktırman gereken kontrol etmen gereken temizlik yaptırman gereken çok şey var yoksa saatli bomba gibi gezersin..
benzinin bir nejektör temizlemesi bile en kral 300 tl 500 tl tutar.. triger değişir en fazla başkada ciddi bir masrafı olmaz.. segmana girsen bile çok ciddi bir meblağ tutmaz..
Lpg ıle benzın fıyatları tamamen alakasız ıkı urun.
Bırı sonatrach bırı petrol ve borsa endekslı. Yanı pıyasa kosulları farklı ıkı urun....
Lpg yı daıma tercıh uzun vadede...
Lpg ıle benzın fıyatları tamamen alakasız ıkı urun.
Bırı sonatrach bırı petrol ve borsa endekslı. Yanı pıyasa kosulları farklı ıkı urun....
Lpg yı daıma tercıh uzun vadede...
Abi senle anlaşamadık bir türlü :)
Ben olaya senin gibi teknik ve piyasa açısından bakmıyorum.
Basit mantıkla son kullanıcı açısından cebimden çıkana bakıyorum.
Benzindeki artışla lpgde ki artış kullanıcıya hep - dönüyor dertliyiz o manada.
Öngörülerini bekliyoruz yine.
darkmoon abi aynen dediğin gibi enjektörden çok çektim. 2 defa yaptırdım 3. de yine diplerden mazot attı. Turbom ötüyordu hafif.
Bunların masrafı 3-4 K dan aşağı değil, dediğin gibi benzinli araçta en fazla triger olur.
Benzınde 11 krs gıbı ındırım olur.
Lpg de ındrım sonatrach fıyatında oldu ama henuz tr ye yansıması zaman alır,bunun pompaya yansıması cok daha fazla zaman alır.
free-hifi
08-02-2017, 09:23
Murat abi benzin indirimi bu geceden itibaren mi
By CrAzY
08-02-2017, 09:43
Mazota yokmu ?
Cuma dan ıtıbaren. Mazot yazmadım kı....
Benzın fıyatları cıldırdı....suan %4,5 yukarda. Petrol stabıl. Mazot da.
Eger dolarda dusus devam etmezse cuma gunu olucak benzın ındırımını unutun.
tayreep_john
09-02-2017, 09:00
murat abi 6+ tl görücekmiyiz bu gidişle mart nisan gibi ?
Onu bılemem,fıyatlar onemlı.
Hafta bası soyledıgım Indırım olucak ancak 6-8krs arası. Benzın fıyatları ıbnelık ettı.
şu mazot 3.xx seviyelerine düşsün artık çıldırcam.
Lpg de ındırım olucak.... 14 subat
Lpg de ındırım olucak.... 14 subat
Olsun artık mümkünse :D Az önce Karayolları Petrol Ofisinin önünden geçtim. LPG resmen 3.28 yazıyordu. İnanılacak gibi değil. Yakında sırasıyla 3.30, 3.35, M3 derken M5 lere kadar çıkacak heralde fiyatlar :D
NOT: Bu arada benzin de 5.40 :D :D :D :D
Year One
10-02-2017, 20:39
arkadaşlar nasıl bi yerdesiniz bilmiyorum ama bursada en pahalı lpg 2,93... 3,28 nedir ya
darkmoon
10-02-2017, 21:38
arkadaşlar nasıl bi yerdesiniz bilmiyorum ama bursada en pahalı lpg 2,93... 3,28 nedir ya
istanbul merkezde fiyatlar bu civarlarda..
Rekabet var,Istanbul'da bır cok yerde ucuz fıyat bumak mumkun....
speed_emre
10-02-2017, 22:29
izmiirde 2.95 ile 2.80 arası değişiyor. Murat abi ne kadar indirim olacak salı günü aksam mı olacak?
Year One
11-02-2017, 08:22
bu sabah iş yerine gelirken baktım, en pahalı istasyon 2,88 e düşmüş (shell)
Ben sakarya da po istasyonunda 2.54 görüyorum. 2.90 olan istasyon da gördüm. Birazdan geçeceğim güzergahta var istasyon bakar paylaşırım.
Ama genel olarak burası diğer illere göre (istanbul özellikle) daha uygun.
ankara lpg 2.44 ile 2.90 arası
Lpg olarak hangi markayı tercih ediyorsunuz ? Opetten alıyorum ben genelde aygaz yani ama bu ara CLASS lpg yi 2.60 civarı veriyor nerdyse 30 kuruş fark var opetle arasında.Class da MİLANGAZ satıyor. Milangaz kullananlar varmı ben güvenemedim pek ama fiyat şuanki piyasada çok iyi :)
speed_emre
12-02-2017, 21:53
bende bır cok markayı test ettim ama bp dekı performansı bulamadım. Km bakımından az gidiyor. Diğer istasyonda shellin yakındı performans bakımından. Bu gazlarda baya
performans farkı yaşanıyor.Düzgün gaz bulmak gerçektende çok zor.
Murat abi lpg nin ne gibi farklılıkları oluyor yakıt bakımından ? Bazıları hiç çekmiyor, fazla km giden var, performansı iyi az km gidende var :D
Ne kadar indirim olacak Lpg'de ?
i-vtec07
12-02-2017, 21:57
Opetten asla gaz almam tavsiye etmiyorum sıfır lpg li hondamda farkı cok rahat gözlemlemiştim. Shell devam derim .
SpeedlinE™
12-02-2017, 22:05
Kocaeli Kullar yolunda ki lukoil LPG den memnun kalmadık. Uno aracımızda o lpg yi aldığımızda ne lpy ye geçiyordu nede gaz yiyordu. Üstüne zar zor başka firmadan aldık ta az buz düzeldi ve tek defa değil aynı şirketten aldığımızda birkaç defa tekrarlandı bu aynı durum. Sebebi ne olabilir?
bende sefakoy sultanmurat opetten mazot alıyorum ordan alınca arabanın sesı degısıyor enjektorlerden sıkırdama sesı gelıyor daha almıcam oradan. arac 1.6 tdi dsg leon. son ıkıdır shell den alıyorum ses gelmıyor cıdden bukadar fark edıyormu markalar arası.
free-hifi
12-02-2017, 23:14
Etmez ygs var opet i ara mazot kontrol istet numune istet ertesi gün alırlar hemen
Demıroren ve class gaz almak ıcın yolda kalmıs olmam gerek.
Po fena degıldır,turk sırketlerın bazıları ıyıdır.
Aygaz rus malı satıyor buaralar.
Olefın ve parafın mıktarı onemlı...
yeri gelmişken şu "sonuçta hepsi aynı rafineriden alıyor abi" efsanesini açıklayabilecek olan var mı?
gazda ya da benzinde kaliteyi ne belirliyor şirketler farklı ne yapıyorlar?
lpg artık farketmiyor en ucuz nerdeyse ordan alıyoruz :D
melihyilmaz
13-02-2017, 09:00
Demıroren ve class gaz almak ıcın yolda kalmıs olmam gerek.
Po fena degıldır,turk sırketlerın bazıları ıyıdır.
Aygaz rus malı satıyor buaralar.
Olefın ve parafın mıktarı onemlı...
Abi class dizel nasıldır.
Uzun süredir ordan kullanıyorum bir problem yasamadım.
İlerde bir problem yasarmıyım.
Bırsey dıyemem,sektorde kı ısımlerıne yada yasanan olaylardan sırketın nasıl bırsey oldugu ortaya cıkar....
Lpg olarak hangi markayı tercih ediyorsunuz ? Opetten alıyorum ben genelde aygaz yani ama bu ara CLASS lpg yi 2.60 civarı veriyor nerdyse 30 kuruş fark var opetle arasında.Class da MİLANGAZ satıyor. Milangaz kullananlar varmı ben güvenemedim pek ama fiyat şuanki piyasada çok iyi :)
Milangaz en iyisi bence. Demiröreni günahım kadar sevmem ama milangaz gerçekten iyi. Yiğidi öldür hakkını yeme.
Diğer yakıtlar da (Benzin-Motorin) markaya göre değil, istasyona göre değişiyor. Benim gözlemim bu yönde.
Iyılıgı nasıl anlıyorsunuz,yontemı varsa bılmek ısterım. Sektorde olan bırıne yardım etmıs olursunuz.
Istasyonda degıstıgı dogru ancak dagıtım sırketı sahtekarsa,bayısı ıyı olsa ne yazar?
Merhaba,
Avrupa Yakası'nda MDH çıkışlı ürünlerde PO ve Shell arasında bir fark bulunmuyor.
Bir ara total çok iyiydi. 4-5 yıl öncesinden bahsediyorum. Cortladı
Sonra bp çok iyi oldu. Arabanın atikliği ve menzili çok tatminkardı. Onu da tercih etmiyorum artık.
Bir ara Opet kullandım çok vasat geldi.
Yine bir süre TP kullandım.
Son 6-7 aydır Shell kullanıyorum. Vasat sayılır menzili çok iyi olmasa da.
Sizler Benzinde hangi firmayı tercih ediyorsunuz şu sıralar? Kastım şu semt şu istasyon değil.. Firma.
Bir ara total çok iyiydi. 4-5 yıl öncesinden bahsediyorum. Cortladı
Sonra bp çok iyi oldu. Arabanın atikliği ve menzili çok tatminkardı. Onu da tercih etmiyorum artık.
Bir ara Opet kullandım çok vasat geldi.
Yine bir süre TP kullandım.
Son 6-7 aydır Shell kullanıyorum. Vasat sayılır menzili çok iyi olmasa da.
Sizler Benzinde hangi firmayı tercih ediyorsunuz şu sıralar? Kastım şu semt şu istasyon değil.. Firma.
Ben Ankarada olduğum zamanlar damla petrol :) ama onun dışında total alıyorum
snan1910
13-02-2017, 11:33
Ankara da iskitler BP motorini %7 indirimli veriyor, 4,39tl ye geliyor. BP nin kendi istasyonuymuş yarım depo ile denedim sorun yok. Yolu üzerinde olanlar değerlendirebilir.
drago
Fransızlar Total'i Türkiye'deki bir holdinge sattıktan sonra Total'in kendi istasyonlarından (DOCO) birisinden benzin aldım, rezaletti.. ki Doco istasyonlarının yakıtları çok iyi denir, öyleydi de, ben de hayrandım bir zamanlar. O kötü tecrübemden beridir de düzeltildiğine pek inanmıyorum açıkçası.. En azından İstanbul için.. Öte yandan bağlı olduğu holding sebepli olarak da Total kullanmayı düşünmüyorum. Yolda kalırsam bir sonraki istasyona kadar kullanacağım bir marka sadece..
Ben hep opet ve shellden alıyorum. Ağırlıklı olarak Opet. Kartım olduğu için oda. İkisi arasında herhangi bir fark göremedim.
Kampanyalı yakaladığımda da Aytemiz den alıyorum.
Ben bütün araç motoru sattım
Kuş gibi hafifim şuan
Bundan sonra uber taksilerle kankayım :)
Bp'nin benzini muhtesemdi ocaga kadar ama son dolar fiyatindan sonra rusya ve tuprasa donduler. Belki yine baslar.
Mazot da guven cok onemli. Sirket duzgun olmali.
Iyılıgı nasıl anlıyorsunuz,yontemı varsa bılmek ısterım. Sektorde olan bırıne yardım etmıs olursunuz.
Istasyonda degıstıgı dogru ancak dagıtım sırketı sahtekarsa,bayısı ıyı olsa ne yazar?
ben milangazla 2 defa full depo rekoru kırdım
tankım normal simit tank 46 lık sanırım 0 gaz var benzinle giderken istanbuldan fulledim tam 40 litre aldı fişlerimi atmam
araçta 2 kişiyiz orta halli 2 bavul var gebzedebde 2 arkadaşı aldık 2 orta halli bavul daha ağırlıklı 90 la 110u geçmeden ankaraya kadar geldim otobandan 514 km yol yaptım 40 litreye özellikle bitene kadar da almadım
bi kerede litresini hatırlamıyorum ama boş depo fulleyip 493 km yapmıştım
ha tabi 514 km 5-6 sene öncesi 493 1 sene öncesi 2si de aynı araba
drago
Fransızlar Total'i Türkiye'deki bir holdinge sattıktan sonra Total'in kendi istasyonlarından (DOCO) birisinden benzin aldım, rezaletti.. ki Doco istasyonlarının yakıtları çok iyi denir, öyleydi de, ben de hayrandım bir zamanlar. O kötü tecrübemden beridir de düzeltildiğine pek inanmıyorum açıkçası.. En azından İstanbul için.. Öte yandan bağlı olduğu holding sebepli olarak da Total kullanmayı düşünmüyorum. Yolda kalırsam bir sonraki istasyona kadar kullanacağım bir marka sadece..
Teşekkür ederim, bilmiyordum tabi bunu. Dizel araç kullanırken en iyi motorin olarak lanse ediliyordu, bende o zamanlardan kalma bir alışkanlık.
Ben de BP'ye ve Shell'e ısınamıyorum bir türlü. Benim de onlardan kötü tecrübelerim var.
Mehmetmert
13-02-2017, 13:10
Bp'nin benzini muhtesemdi ocaga kadar ama son dolar fiyatindan sonra rusya ve tuprasa donduler. Belki yine baslar.
Mazot da guven cok onemli. Sirket duzgun olmali.
Ben mazotu yaklaşık 30.000km'dir hep BP'den alıyorum.%8 indirimli veriyor telefon numarama.Hep aldığım istasyon (bp şireler) bu son 1 aydır acayip yavaş dolduruyor pompaları.2 kez özelliklede sordum abi dedi en hızlı şekilde dolduruyorum. Aklıma takıldı benimde biraz araştırdımda,filtrelerini falan temizlemiyorlarsa pislik dolduğundan yavaş doldururmuş...vs varmı abi doğruluğu ? yoksa bırakıcam o petrolü cidden öyle birşey varsa
Kalite menzilden degil cekisden anlasilir. Total gecen sene demirorene satildi.
Cok fazla yazma sansim yok,ben fikri veririm yorum sizlere kalmis.
senin yerine ben yazayım. akaryakıt la alakalı diğer konuya yazmıştım. totalden mazot aldım denemek için pendik şeyhli istasyonu.arabam otoparktaki yokuşu çıkamıyordu sabahları sonrası düz yol sıkıntı olmuyordu çekişte. ama ilk çalıştırmalarda araba rolantide gidiyordu anca yokuş yukarı okadar diyim. adamları şikayette edemiyosun ne sitesi çalışıyor ne bişi totale şikayet ettim direkt dönüşte yok.
Kalite menzilden degil cekisden anlasilir. Total gecen sene demirorene satildi.
Cok fazla yazma sansim yok,ben fikri veririm yorum sizlere kalmis.
Açıkçası çoğu insan aracını performans amaçlı değil günlük kullanımda kullandığı için menzil de önemli..
Motoru çok canlı tutan, doping etkisi yapan ancak önceden örnek veriyorum bir depo ile 500km gidiyorken 350-400km gidiyor olmak benim nazarımda prim kazandırmaz bu yakıta.. Farkındayım bu bir dengedir. Bir taraftan alırken öteki tarafa vermek lazım. Lakin ben öyle pistte süre yapmak için almak istemiyorum benzini.. Motor yığılmasın, ölmesin, teknik sorun çıkarmasın ve tabiki menzili de makul olsun..
Benim için iyi benzin, kaliteli benzin oktanlı benzin, patlama yapan benzin vs demek değil. Her açıdan en optimum değeri yüksek olan benzindir. Bu anlamda bu kalite konusunda aynı fikirde değiliz.
Total konusunda ise aklınızdan geçenleri tahmin ediyorum, ben de aynı şeyleri düşünüyorum.. Total konusunda benim tavrım net.. O grubun hiç bir markasını kullanmam. İhmalkarlığım sebepli yolda falan kalmış olmam gerek kullanmam için..
rain man
13-02-2017, 14:44
Herkesin her marka ile kötü bir hatırası var sanırım :) pompa bazlı doğruluk nereden anlaşılır? Arabayı aldığım günden bu yana yaklaşık 2.5 senedir başta sahibi tavsiye ettiği ve öyle alıştırdığı için total'den aldım, sonra konum olarak bana ters olduğu için opet'i denedim. Çekiş konusunda totalden bariz daha iyiydi bu sefer de menzil düştü. İkisinin ortası olarak shell'i buldum ve 2 senedir ondayım zor zamanlar haricinde. Sadece bir kez uzun yolda bir iki kez opetten aldım, onun haricinde hep şehiriçi ve shell. Ama benzer şekilde shell'den muzdarip olan arkadaşlarım da yok değil. Yok mu bu işin standardı?
Ya da istasyon bazında yapılan temizliği internet ortamında rahat rahat göreceğimiz bir platform var mı?
Son 1-2 aydır menzilim çok düştü, bu durumu kirlenmiş olan hava ve yakıt filtreme de bağlıyorum ancak değişimleri-temizlenmesi sonrasında bir değişiklik olmazsa yakıt kalitesini sorgulayacağım.
darkmoon
13-02-2017, 16:43
benzinde çok farkettiğine inanmıyorum aslında ederde ben türkiyede ettiğine inanmıyorum hepsi tüpraşdan çıkıyor neticede.. 100 oktan özel katkılı benzinlerden alınmadıkça ..
dizelde yakıt bariz farkediyor üç kuruş beş kuruş ucuz dizel alıyım diye üç bin liraya beşbin liraya enjektörlerden yada mazot pompasından olmayın..
Yahu bu yakıtların hepsi Tüpraş'tan çıkıyorsa birisi bana şu menzil ve yakıt sebepli avans sesi vs gibi sorunların neden kaynaklandığını söylese ya. Örneğin PO da Tüpraş, Opet de Tüpraş ise birisinden avans sesi gelir ötekinden gelmez. X de menzil kısalır Y de menzil uzar ama avans sesi olur, motor öksürür vs. İstasyon bazlı değil bu konu firmanın katkıları ile alakalı.
Büyük firmalar arasında teknik olarak farklı katkı veya alım yapan bir firma var mı? Atıyorum shell tüpraştan değil de X yerden alıyor gibi?
Hepsi tupras'dan cikiyorsa neden ben hep tupras dan almiyorum? Akaryakit konusunda sektorden olmayip,duyumlarla yazi yazmak sakincali.
Cekis iyi olursa,menzil duser. Aldiginiz yakitdan sonra cekis duserse daha fazla basmak zorunda kalirsiniz,menzil duser.
Yani pist vs hic dusunnedim.
Tr de 95 oktandir tum benzinler ancak kullanilan katkilar oktan puanini degistirir. Kimi koymaz,hazir gelir. Kimi aldigi gibi dagitir. Kim deposunda halleder.
Bu gece lpg'ye indirim varmış. Konuya yazılmamış, Miktarı bilen var mı?
Seyfettin777
13-02-2017, 17:14
Bu gece lpg'ye indirim varmış. Konuya yazılmamış, Miktarı bilen var mı?
4 kuruş abi.Lütfetmişler.
Twitter (https://mobile.twitter.com/TRPUIS/status/831135921328287747)
Gecen hafta yazdim,daha ne kadar erken yazabilirim?
mikelazi
13-02-2017, 17:31
maltepe e-5 shelden 2haftada 1 fullerim.
eğer acil durumum varsa 50tl lik en yakınımdaki petrolden alırım.
darkmoon
13-02-2017, 18:04
benim bildiğim hepsinin tüpraşdan çıktığı yakıttaki farkın sonradan katılan katkılardan dolayı marker denilen şeyden ötürü fark olduğu tabii sizler daha iyi bilirsiniz sektördensiniz neticede..
S.Özeren
13-02-2017, 18:09
Ben aracı sattım arkadaşlar rahat olun bütün fiyatlar düşecek :D
darkmoon
13-02-2017, 18:38
bende şu sıvı lpg işine taktım kafayı eğer yakıt ekonomisi iyi olursa ve motora zararıda çok çok az ise normal sıralıya göre benim jaguara takıcam lpg yi .. c4 üde satarım tek araca düşerim.
Ohoo onu çoktan unutmuşuz baksana :) Lukoil sms atınca şaşırdım
Çok erken yazdın abi :)
salih_560
14-02-2017, 08:58
Abi benzine indirim varmı ??
Suan ıcın yok,olsada az gelır,4 gun sonra....
ghibli06
15-02-2017, 17:07
geçen hafta Ank-İst yaparken 3,5 Tl den LPG aldım... kendime göre bir hesabım var, biliyorsunuz litre olarak LPG benzinden daha fazla yakıyor, LPG in tek avantajı fiyatının ucuz olmasıydı, eğer 4 lira olursa LPG, %30 fazla yaktığını düşünürsek 5,2 TL benzine denk gelir, üzerine bir de benzinle çalıştığı kısmı eklersek benzinle LPG eşit olur...
Lpg fazla yakar,dogru.Ancak %30 eskı model motorlar ıcın gecerlı.
Fıyatı cıdden pahalı almıssınız. buralarda(atasehır-umranıye) 2,80 cıvarı. Bızım rekabet etmedıgımız bolgelrde bıle 3.10 anca...(Ege-ıc ege-marmaranın guneyı)
Lpg ve dızel karsılastırmasını uzun vadede dusunmek gerek.Dızel 100-150.000km den sonra uzen harcamalar cıkartıyor...
ghibli06
15-02-2017, 18:04
Lpg fazla yakar,dogru.Ancak %30 eskı model motorlar ıcın gecerlı.
Fıyatı cıdden pahalı almıssınız. buralarda(atasehır-umranıye) 2,80 cıvarı. Bızım rekabet etmedıgımız bolgelrde bıle 3.10 anca...(Ege-ıc ege-marmaranın guneyı)
Lpg ve dızel karsılastırmasını uzun vadede dusunmek gerek.Dızel 100-150.000km den sonra uzen harcamalar cıkartıyor...
otoban tam deli durul olmuş... Mehmetçikten aldık dönerken orada bile 3.3xx ...
Otobanda rekabet olmaz,zorunluluk olur :)
Hatta otobana yan yolda mazot ve lpg %10 dan fazla fark edebılır...
darkmoon
15-02-2017, 18:43
lpg yüksek hacimde bence her zaman yakıtsal açıdan ekonomik .. benim 3.0 s-type prins vsi-2 valve care düşünüyorum.. istanbulda uygun yerleride buluram düzenli oralardan alırım.. şehir içi ortalama 12.4- 12.7 yakıyorum kışın 13 lerede rahat çıkıyor.. şehir içinde beni litre bazında 8-9 litrelere düşürse.. öper başıma koyarım.. c4 ümüde satarım tek arabaya düşerim.
ama işte onun içinde motoru bir bobinleri oxgen sensörlerini motoru bir elden geçirip öyle lpg takmak istiyorum ekonomiyi verimi tam alıyım..
Ya bu dizelin uzun donemdeki masrafi neymis ya, yada bize denk gelmiyor. Babamin sirket araci 200 bine yaklasti hemde kotu mazotla. Tik demedi bipper. Yag degisimi disinda masrafi yok daha. Arkadasimda 300 binde 1.4 tdi var yazilimli hala yag degisimi disinda bir sey yapilmadi. Duzgun surulen bakilan dizele 100-150 bin km, km degildir..
Bu tıp motorlar sorun cıkarmıyor ama 2 lıtre ve ustu motorlar fena.
Bır cogunu sırkette kullandık.Bmw nın2.0 dızellerı aman dıyım.
3.0 dızellerı bır nebze ama yınede sorun cıkarıyor. Merc 2.2 ler 2014 e kadar olanları nalet. sonrakıler yıne bıraz daha ıyı. 3.0 dızeller ıyı ancak cok yakıt secıyor.
Reno yada multijetler ıyı durumda. Ama renoların 2014e kadar olanları terletme,turbo vs var.
Neyse yazdıkca sogudum,aklıma gelıyor...
darkmoon
15-02-2017, 19:19
Ya bu dizelin uzun donemdeki masrafi neymis ya, yada bize denk gelmiyor. Babamin sirket araci 200 bine yaklasti hemde kotu mazotla. Tik demedi bipper. Yag degisimi disinda masrafi yok daha. Arkadasimda 300 binde 1.4 tdi var yazilimli hala yag degisimi disinda bir sey yapilmadi. Duzgun surulen bakilan dizele 100-150 bin km, km degildir..
fabrika kitapçığını iyi okuyunuz düzgün bakımı bile sorun çıkarmadan uzun vadede masraflıdır enjektör pompa bakımı gereklidir bizde ustalar genelde sorun çıkartana kadar hiç masraf yapmayalım kafasındalar..
bende dizelde yaptığım masrafı hiç bir benzinliye yapmadım sorento vardı bizde yıllar önde enjektörleri revizyona yollattım o zamanın parası 2500 tl param gitti bu zamanın parası deki 5-6 bin tl.. a6 ım vardı 2.0tdi turboyu revizyona yolladım güzel paraverdim hatta forumdan bir arkadaşa yaptırdım.. arkadaşın pompa arıza yaptı 1400 tl kaçtı.. dpf arıza yapıyor benim toplamalık aldığım dizel e coupe de yapdı yandı gülüm keten helva..
fabrika kitapçığını iyi okuyunuz düzgün bakımı bile sorun çıkarmadan uzun vadede masraflıdır enjektör pompa bakımı gereklidir bizde ustalar genelde sorun çıkartana kadar hiç masraf yapmayalım kafasındalar..
bende dizelde yaptığım masrafı hiç bir benzinliye yapmadım sorento vardı bizde yıllar önde enjektörleri revizyona yollattım o zamanın parası 2500 tl param gitti bu zamanın parası deki 5-6 bin tl.. a6 ım vardı 2.0tdi turboyu revizyona yolladım güzel paraverdim hatta forumdan bir arkadaşa yaptırdım.. arkadaşın pompa arıza yaptı 1400 tl kaçtı.. dpf arıza yapıyor benim toplamalık aldığım dizel e coupe de yapdı yandı gülüm keten helva..
Hocam günümüzde turbosuz benzinli araba yok denecek kadar az.Bu yüzden turbo masrafını sırf dizel araç için konuşmak kıyaslamak anlamsız olur.Ayrıca nasıl her restoranda yemek yenmiyorsa her markanın dizeline de binilmez.Bu durum benzinli içinde geçerli yanlış anlamayın.Bu yüzden dizel sorunlu demek bakımı pahalı demek tamamen bana göre ön yargıdır.Dediğim gibi 300bin km yağ su harici enjektörüne turbosunu ellenmemiş fabiayı bizzat çok sevdiğim kardeşim dediğim arkadaşım kullanıyor.Babamın aracıda keza öyle.Ha enjektörün bir ömrü var mıdır tabiki vardır ama bu 100-150bin km değildir.Çok daha fazladır.DPF konusunda haklısınız ama o yüksek kmde negatif etki ve sorun yaratıyor.Objektif olmaya çalışıyorum.Ama günümüzde dizel masraflı demek bence biraz haksızlık olur.3.0 gibi yüksek hacimli motorlara karşı bir bilgim yok.Ama 2.0a kadar hem şirkette hem ailede kullanıyoruz.Bize rutin şeyler dışında bir sorun çıkaran aracımız olmadı.Passattan transite kadar geniş bir araç topluluğu bu.Çok şükür başımızı ağrıtan aracımız yok.
ghibli06
15-02-2017, 19:50
be de citroen C4 dizel kullandım, km si geldiğinde değişileceklere bir bakalım:
CITROEN C4 ENJEKTOR 1.6HDI 110HP (0445110259) fiyatı (http://www.hepsipeugeot.com/CITROEN-C4-ENJEKTOR-16HDI-110HP-0445110259,PR-4741.html)
4 adet enjektör 2500 tl
CITROEN C4 MAZOT POMPASI 1.6HDI EURO5 0445010552 2012 SONRASI fiyatı (http://www.hepsipeugeot.com/CITROEN-C4-MAZOT-POMPASI-16HDI-EURO5-0445010552-2012-SONRASI,PR-9195.html)
mazot pompası ortalama 2.000 tl
PEUGEOT 1.6 HDI 110HP TURBO - 1,398.31 TL + KDV (http://www.peugeotparca.com/peugeot-1-6-hdi-110hp-turbo-urun1654.html)
turbo 1.600 TL
yani ben 20bin liralık dizel alıcam 2. el ve de bu parçaları değiştireceğim işçilik de verdiğimde 6-7 bin llira tutacak, bir de adam gibi yağ bakımı filtreler derken nerdeyse 10 liraya yaklaşacak masraf, dize araçlarda da bu parçalar er ya da geç değişiyor, benzinlilerde enjektör kolay kolay değişmez pompa ise en fazla 500-600 tl oluyor...
Bu zamanda gaz ile uyumlu guzel bir motor daha iyi bir secenek bence. Masrafi az. Duzgun lpgcide yapildimi mis. Gazda binen arkadaslarim var imreniyorum iyi bir gazcisi var cunku
darkmoon
15-02-2017, 20:29
dizel sorunlu yada bakımı pahalı diyen yok dizel belli bir km sonra büyük bakımlar isteyebiliyor.. tabiki her motor değil benimde konuşduğum bir dustercı taksici vardı daha yeni araç 467 bin km ye gelmiş daha motor kapağı açılmamış.. o başka..
ama genelde belli km sonunda dizelde revizyon edilmesi gereken parçalar olur bunlarda masraflıdır ne dizel düşmanıyız nede benzinli sevdalısı :) .. bunlar gerçekler bendede şu anda c4 1.6hdi var..
sadece genel giderleri dizelin pahalıdır.. senin aracın sorun çıkartmaz ama çıkartırsa sağlam çıkartır ben 3.0 motorlu jaguarın enjektörleri temizletmeye yollattım 150 tl verdim dizel motorun enjektörü olsa en az 4-5 bin tl enjektörlerin durumuna göre param giderdi..
dizelin genel giderleri benzine göre ağırdır.. benzinde dpf yoktur benzinde dizel pompası yoktur ...
dizel e coupe nin bir dpf fiyatı aldım bildiğin ikinci elden modelli bir araba alırsın o fiyata..
benzinin genel tamiri bakımı aşırı büyük masrafı yoksa her zaman makuldür..
yani sen sorun çekmemişsin arkadaşın çekmemiş olabilir ama sen git bir sanayiye motor ustasına deki abi de hangi motor daha masraflıdır pahalıdır arızaları dizel diyicektir.. turbo arızasıda aynı değil benzinlilerdeki turbolar genelde ufak turbolardır dönme ataleti dizele göre farklıdır.. zaten bir turbocuya girersen anlarsın masasında 30 tane turbo varsa 28-29 tanesi dizel turbolarıdır..
darkmoon
15-02-2017, 20:31
dqn yukardaki yazıyı alıntı yapmamışım senin yazına itafen yazdım. :)
be de citroen C4 dizel kullandım, km si geldiğinde değişileceklere bir bakalım:
CITROEN C4 ENJEKTOR 1.6HDI 110HP (0445110259) fiyatı (http://www.hepsipeugeot.com/CITROEN-C4-ENJEKTOR-16HDI-110HP-0445110259,PR-4741.html)
4 adet enjektör 2500 tl
CITROEN C4 MAZOT POMPASI 1.6HDI EURO5 0445010552 2012 SONRASI fiyatı (http://www.hepsipeugeot.com/CITROEN-C4-MAZOT-POMPASI-16HDI-EURO5-0445010552-2012-SONRASI,PR-9195.html)
mazot pompası ortalama 2.000 tl
PEUGEOT 1.6 HDI 110HP TURBO - 1,398.31 TL + KDV (http://www.peugeotparca.com/peugeot-1-6-hdi-110hp-turbo-urun1654.html)
turbo 1.600 TL
yani ben 20bin liralık dizel alıcam 2. el ve de bu parçaları değiştireceğim işçilik de verdiğimde 6-7 bin llira tutacak, bir de adam gibi yağ bakımı filtreler derken nerdeyse 10 liraya yaklaşacak masraf, dize araçlarda da bu parçalar er ya da geç değişiyor, benzinlilerde enjektör kolay kolay değişmez pompa ise en fazla 500-600 tl oluyor...
300-400bin yapan lpg li bir motor periyodik bakım dışında bir masraf çıkarmayacak eminiz demi bu konuda hocam. İyi bir lpg sistemi taktırsak 2bin tl.Mazot pompasının parası çıktı.Enjektörde ekstrem bir durum olmadıkça uzun ömürlü bir parça dediğim gibi.LPGli bir araca binmektense 300binde bir enjektör değiştiririm ben.
darkmoon
15-02-2017, 20:34
enjektör uzun ömürlü değil 30 bindede alırsın kucağa 50 bindede enjektör dizelde tamamen kullandığın yakıt kalitesiyle orantılı bir şey..
ghibli06
15-02-2017, 20:35
300-400bin yapan lpg li bir motor periyodik bakım dışında bir masraf çıkarmayacak eminiz demi bu konuda hocam. İyi bir lpg sistemi taktırsak 2bin tl.Mazot pompasının parası çıktı.Enjektörde ekstrem bir durum olmadıkça uzun ömürlü bir parça dediğim gibi.LPGli bir araca binmektense 300binde bir enjektör değiştiririm ben.
yok ben lpg mevzusuna girmedim ama emin ol benzinli dizel çok aracım oldu, dizel her zaman daha masraflıydı yürütürken...
darkmoon
15-02-2017, 20:39
son olarak dizelde şuda var aracın normal değeri misal 6 litre yakıyorsa araç 8 litre yakıyor ama adam periyodik normal bakımları dışında büyük bakıma sokmuyor.. aslında araba derdini söylüyor belki araç sahibide biliyor ama şimdi girersem diyor gidicek 3-5 bin tl param . 2 litre fazla yakarım 3-5 bin tl cebimde kalır başımada iş almam mantığında çok araç süren var..
1.6 tdi, dsg ,300 bin zor bnce :) bızım motorlarda bu enjektor şıkırtısı başa bela.
....
...
Tabiki sizlerde haklısınız dediklerinizde.Yaş olarak benim iki katı tecrübeye sahipsiniz.Ben sadece kendi görüşümü söyledim.LPG bana göre değil.Çok şükür kullandığım dizellerde de bir problem çıkmadı.Şahsi olarak ilk arabam 1.4 tdı fabiaydı 100bin km yaptım yarısı yazılımlı öyle sattım.İkinci arabam gene tdı, golf 7.Ama sanıldığı kadar sorun çıkarmadığı görüşündeyim.
ghibli06
15-02-2017, 20:54
Tabiki sizlerde haklısınız dediklerinizde.Yaş olarak benim iki katı tecrübeye sahipsiniz.Ben sadece kendi görüşümü söyledim.LPG bana göre değil.Çok şükür kullandığım dizellerde de bir problem çıkmadı.Şahsi olarak ilk arabam 1.4 tdı fabiaydı 100bin km yaptım yarısı yazılımlı öyle sattım.İkinci arabam gene tdı, golf 7.Ama sanıldığı kadar sorun çıkarmadığı görüşündeyim.
zaten bizim konuştuğumuz olay işte senden sonraki 100.000 km :)
darkmoon
15-02-2017, 20:56
benim ömrüm boyu lpg li aracım hiç olmadı ama bu son zamlardan sonra ve artık vergide sigortada onda bunda zamlardan sonra elimde 4 araba vardı sonata jazz a6 2.0 tdi birde şirket aracı.. revize ettim c4 1.6hdi jaguar s-type 3.0 v6 aldım .. şimdi lpg yi artık ciddi ciddi düşünüyorum jag a .. eğer yaptırırsam c4 üde satarım .. tek arabaya düşerim birde motor var zaten yeterli..
diyiceğim hayatımda dizel bile az oldu çoğu vakit benzinli ve yüksek hacimli araçlar sürdüm son aldığım iki üç araçlar dışında hayatım boyu 10-11 litereden aşağısını görmemiş biriyim.. lpg ye sıcakda değilim soğukda dizelede öyle ama bana lpg nin giderleri daha az geliyor.. servisle konuşdum lpg de en fazla bobin yakarsın dediler oda bir para değil alırız yenisini..
zaten bizim konuştuğumuz olay işte senden sonraki 100.000 km :)
Kapıda 200binde bipper şirkette 300bine yakın çok araç var.Babam 2günde bir depo dolduran birisi.Hani orada sadece şahsi arabalarımdan bahsettim.:)
Isımız geregı bır cok atac var sırkette...
Zaten otomobıl merakım ve akaryakıt ısınden dolayı yuzlerce tecrubem var...
Dızel kullanırım ama 60-70k km de satarım max. Ama keyıf aracım hep benzılıdır.
Dızel motorlar dayanıklıdır uapılarından dolayı ama enjector pompa ve turbo yakıt kalıtesınden dolayı cokk cabuk bozuluyor yada arıza potansıyelı oluyor,en kotu tam performansını veremıyor....
bu geceden itibaren benzine 11 kuruş indirim varmış.
Benzin iki kere dustu mazota yok mu biseyler acaba
free-hifi
23-02-2017, 10:00
MuRat abi ?
mikelazi
23-02-2017, 10:13
şansa bak bu sabah shell den 5.35tl den benzin aldım.
Depoyu son fullediğimden beri gelen ikinci indirim. Range son 35km gösteriyorken güzel haber bu :)
bi paket sigara parası kalır heralde :)
Mr.Bilal
23-02-2017, 10:42
yarından geçerli olmak üzere benzinde 11 kuruş indirim olacağı söyleniyor
evet 11 kuruş indirim olacak 2 d4efa ardı ardına benzin indirimi gördük hayoırdır inşallah
Mazot ta uluslar arası pıyasa ızlıyoruz ama elı kulagında. Gazyagı dusmedı bır turlu,petrol dustugu halde.
Bu ındırım petrol ve dovız kaynaklı ama cok sevınmeyın. Dolar 3.30 olsa bıle yıne 4,90-5 arası anca duser benzın.
free-hifi
23-02-2017, 11:24
Murat abi motorin bugün mu netlesir ona göre siparise bakacagim
Mazot ta uluslar arası pıyasa ızlıyoruz ama elı kulagında. Gazyagı dusmedı bır turlu,petrol dustugu halde.
Bu ındırım petrol ve dovız kaynaklı ama cok sevınmeyın. Dolar 3.30 olsa bıle yıne 4,90-5 arası anca duser benzın.
4,9 görsek psikolojik olarak havalarda uçarım. Bu 5 küsürler çok sinir bozucu.
speed_emre
23-02-2017, 11:31
Murat abı lpg de varmı indirim
ağustos ayında ilk lpgli arabamı aldım lpg 2.10du şuan aynı yerden 2.90a alıyorum inşallah lpg içinde indirim olur.
benzinli aracı sattım 2 kez indirim geldi. şansa bak
İbrahim33
23-02-2017, 13:43
benzinli aracı sattım 2 kez indirim geldi. şansa bak
yine bindirirler abi merak etme.
Keşke hep referandum olsa ,indirimler peş peşe başladı .
çok tatlılar ya.
darkmoon
23-02-2017, 14:22
Keşke hep referandum olsa ,indirimler peş peşe başladı .
çok tatlılar ya.
keyfini çıkarın refarandumdan sonra bindirimler başlar :)
Nisan ayında 3-5 varil alıp depolamak lazım. en azından 1 sene idare eder. Sonrasına Allah kerim.
Mazot ve lpg 2 gun aynı...
free-hifi
23-02-2017, 16:03
Eyvallah abi
Ömer Musaoğlu
23-02-2017, 16:39
11 indirir kat kat bindirir. umudumuz lpg ye indirim gelmesi
evet 11 kuruş indirim olacak 2 d4efa ardı ardına benzin indirimi gördük hayoırdır inşallah
Bindirimi sağlam olacaktır abi
Lpg ve akaryakitta indirim gelicek. 9-11 krs gibi ama aksam kapanislara bakmak gerek.
speed_emre
27-02-2017, 17:23
Son durum nasıl murat abş
free-hifi
27-02-2017, 17:25
Bugün aldım çarşambaya atar beni
Yazdim ya;kapanisa bakmak gerek diye.
Indırım 6-7 krs olur malesef.
free-hifi
28-02-2017, 15:53
Indırım 6-7 krs olur malesef.
Murat abi dolar oynamaya başladı indirim sarkabilir mi?
Malesef ama suan ıcın 6-7 krs keson
Lpg dustu.
speed_emre
28-02-2017, 21:23
tşkler murat abi doldururum depoyu :)
free-hifi
01-03-2017, 09:19
Malesef ama suan ıcın 6-7 krs keson
Lpg dustu.
Abi Mazot ta gelişme var mı kur gece fırladı?
Dusus pompalara yansır 1-2 gune maxotta...
mikelazi
01-03-2017, 09:57
şansa bak mazot fiyatı düşmüş.
pazar günü fullemiştim 4.67 den.o günden beridir evin önünde yatıyor.
free-hifi
01-03-2017, 10:07
Dusus pompalara yansır 1-2 gune maxotta...
Tamam abi sagolasin
tayreep_john
01-03-2017, 10:10
güncel mazot fiyatı 4.68 benzininin de 5.28 indirim hangisine geliyor ?
free-hifi
01-03-2017, 14:41
Motorine gelecek
Bolkar1st
02-03-2017, 00:04
Ne zaman gelir abi
free-hifi
03-03-2017, 08:17
Zamcık yakında gelir sanırım. Dolar iyi hamle yapti
Zam yok,mumkun degıl.Nasıl hesapladınız zam olasılıgını? Bugunde ızlenmelı pıyasa...
free-hifi
05-03-2017, 11:16
Murat abi tüpcu birisinin desteği ile fazla saldırmaya başladı anadolu yakasının bilinen iki istasyonunu shell yerine açtı bir tanesini opet ile girdiği yarısı kazanarak aldı. İlk 3 hedefi var ne diyorsun bu duruma ?
Ilk 3 hedefi dogru.
Saldiri yapar tabi,cokkk fazla kayitsiz para var hatta kendinin de olmayan para... Yakinda anlarsiniz niye boyle yapildigini.
free-hifi
05-03-2017, 23:43
TP de bu gruba mi gececek
Lukoil'den "Bu gece otogaz'a zam var" uyarısı geldi. Miktarı hakkında bilgi var mı?
free-hifi
09-03-2017, 22:35
Abi tavan 3.06 mi oldu ?
Bolkar1st
11-03-2017, 21:34
dolar düşüyor çıkıyor benzin mazotta hareket yok abi menzil 40 km kaldı napalım ? :)
free-hifi
12-03-2017, 18:59
Petrol Ofisi ni boykot ediyoruz :)
5 Mart ta hollanda firmasına satıldı.
Aylar süren müzakerelerin ardından Petrol Ofisi'nin yeni sahibi belli oldu. Son haftalarda gelen haberlerde Petrol Ofisi satışı için Suudi Arabistan'ın kamuya bağlı enerji şirketi Saudi Aramco ve Azerbaycan'ın SOCAR şirketinin öne çıktığı belirtiliyordu; ancak yarışın kazananı Hollandalı Vitol oldu.
Shell de hollandaymis ben ingiliz biliyordum. Yalniz bu boykot isine gelirsek hollanda hukumetini boykit etmek gerekir bana kalirsa sahislarla sorunumuz yok nasilsa
Buara degisiklik yok fiyatlarda.
Eger sacma bir is olmazsa benzin ve motorinde bu haftanin 2. Yarisi 7-10 krs indirim bekliyorum.
Nightfish
14-03-2017, 08:58
Eger sacma bir is olmazsa benzin ve motorinde bu haftanin 2. Yarisi 7-10 krs indirim bekliyorum.
İndirim geliyor gibi.
Benzinde 9 kuruş indirim bekleniyor – Sozcu Gazetesi (http://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/benzinde-9-kurus-indirim-bekleniyor-1732888/)
Yazmistim demek istemiyorum :)
darkmoon
14-03-2017, 12:11
dolar arttıkça benzin düşüyor dolar düşdükçe benzin artıyor.. bende bu çan eğrisini çözemedim bir türlü
Benzın ve gaz yagı fıyatından dolayı.
Benzine 9 kuruş indirim geliyormuş bu geceden itibaren..
Arac sahipleri dikkat! Benzin fiyatları... - Ekonomi Haberleri (http://www.hurriyet.com.tr/arac-sahipleri-dikkat-benzin-fiyatlari-40394204)
Seyfettin777
14-03-2017, 14:58
Murat abi motorinde indirim var mı ufukta?
free-hifi
14-03-2017, 17:14
Murat abi bu LPG de kesafet oranlarını nasıl takip ederim irsaliye üzerinde 0.549 firma ile görüşünce 0.560 dan baz alacaksın diyor ? o zaman irsaliyeye düzgünü yazın bu sabit midir oynak mıdır
Motorınde de olucak.
Lpg nın kesafet oranları sıcaklıklara gore bellıdır zaten,kurnazlık yapmasınlar. Oynaktır ama bunun ortalamasını alın.
free-hifi
14-03-2017, 23:23
Motorınde de olucak.
Lpg nın kesafet oranları sıcaklıklara gore bellıdır zaten,kurnazlık yapmasınlar. Oynaktır ama bunun ortalamasını alın.
Tamam abi sagolasin
Bugun dolar sacmalamazsa mazot da bu kadar ıner.
free-hifi
15-03-2017, 17:29
Abi total benzine 9 kuruş indirdi bu gece 1 kuruş arttırıyor:))
Devlet baba sağolsun sevilmedik bir kulak arkası kaldı.Döviz yükseldimi farkını anında yansıtırlar.Düştüğü vakit aynı hızlı tepkiyi göremezsiniz
MehmetBora
15-03-2017, 23:56
Elektriğe 10 kuruş zam geldi diye yeri göğü inleten ülkeler varken benzinin 5 lira olduğu ülkede sesimizi çıkarmıyoruz. Vay Türkiyem vah...
wala ben kimseye ses çıkarmıyor diye kızmıyorum
ses çıkaranlara yapılan vahşilikler ortada o yüzden kolay kolay yemiyor boşuna polis devleti yaratmadı bu hükümet
Motorine 8 kuruş indirim geliyor | İş-Yaş** Haberleri (http://m.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1428069-motorine-8-kurus-indirim-geliyor)
Yaşasın bedavaya dılduracağız :P
GokhanRS
16-03-2017, 09:47
Motorine 8 kuruş indirim geliyor | İş-Yaş** Haberleri (http://m.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1428069-motorine-8-kurus-indirim-geliyor)
şukella amca nerede? uzun zamandır vatan haini damgası yemiyoruz, daha kötü şeyler olucak diye korkuyorum.
şukella amca nerede? uzun zamandır vatan haini damgası yemiyoruz, daha kötü şeyler olucak diye korkuyorum.
Kanka şükella amca uzun bir tatile çıkmış kafamız rahat bir süre daha
Bunu da soylemistim. Hatta ptrolde kar satisi olursa biraz daha iner...
lpg de yok mu bişiler :D 2.95 den alıyoruz ya :)
motorinde daha fazla indirim olur mu? 2 ton kadar ay sonuna doğru mazot alıcam ay sonunu bekleyim mi?
free-hifi
16-03-2017, 21:24
Nere ora merak ettim
Redfish16V
16-03-2017, 21:35
2,95 iyimiş neresi cidden orası :) 2,78'den aldık bugün Ankara/Gimat Shell
motorinde daha fazla indirim olur mu? 2 ton kadar ay sonuna doğru mazot alıcam ay sonunu bekleyim mi?
Edirnede alacaksanız hangi istasyonu düşünüyorsunuz ?
Edirnede alacaksanız hangi istasyonu düşünüyorsunuz ?
havsa ışıklardan uzunköprüye doğru sapınca petrol ofisi var ordan almayı düşünüyorum yazın 3 ton almıştım güzel indirim yaptı yine güzel indirim yaparsa ordan alıcam ben bu mazotu traktörler için alıyorum.
Arkadaslar yazılarımı okumuyormusunuz?
Yada ındırımlerı 3-4 gun onceden soylemek ıyı gelmıyor mu? Bana yol gosterın :)
Mazota gene zam gelmiş 1 kuruş :)
Zam gelince 1 gecede geliyor
Indirim olunca 1 hafta sonra yansıyor onda da zaten zam gelmiş oluyor :D
Degıl,mınımum 3 gunluk ortalama... Yada asırı hareket.
free-hifi
19-03-2017, 22:49
Murat abi opet saha mudurunden ay sonuna doğru lpg 10 11 kuruş artış beklentisi diye bir haber geldi 10 gun önceden boyle bir ongoru imkansız mi
Imkansiz. Ancak kendi kontratina dair birsey olmali. Oda sahayi baglamaz. Ama bu aylarda artar.
free-hifi
19-03-2017, 23:40
Sağolasın abi.
Imkansiz. Ancak kendi kontratina dair birsey olmali. Oda sahayi baglamaz. Ama bu aylarda artar.
bu hafta motorinde indirim olur mu abi?
onursumer
20-03-2017, 11:02
dun akşam lt si 5.10 dan benzin aldım miss duz 10tl olmasını bekliyorum :D
Arabasına da sevdasına da deyip 1.5 dizel fluence alıcam sonunda yakıt dayanmıyor arabaya bu benzin fiyatıyla..
Suan ıyı gunlerımız....
hangi konuda abi zam mı gelecek ? petrolmü yükselecek
Dovız'de 1 ay sonra suprız beklıyorum....
Dovız'de 1 ay sonra suprız beklıyorum....
abi artıcaksa bütün paramı dolar yada euro yaptırayım hangisini önerirsin :)