PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fren diski torna sorunsalı

teggy
18-07-2013, 23:01
Arkadaşlar aracımda 120 km üstü hızlarda fren yapıldığı zaman direksiyonda hissedilen hafif bir titreşim ve ses var ancak sağ ön mü yoksa sol ön mü belirgin değil. Sıkıntının hangi taraftaki diskte olduğunu en kolay şekilde tespit etmenin yolu nedir acaba?

gökberk
19-07-2013, 02:02
Sorunuza çözüm değil ama hava kanallı disklere torna yapmak pek de mantıklı değil bence.

tdipower
19-07-2013, 02:06
araç üstünde balans yapan makineler ile tekeri çevirtip sonra hafif fren yaparak hangi tarafın titrediğini net anlayabilirsiniz

shkodra
19-07-2013, 07:01
Maalesef fren diskleri imal edilirken kaliteli malzeme kullanılmadığı için sıcakken suya girsem benimde ön frenlerim aynen yamuluyor.
Bütçene göre hareket et ya iki diski de değiştir yada iki diski de arabanın üstünde torna yaptır.
Kolay gelsin.

ulasoztas1
19-07-2013, 09:15
bir fren ustasına giderseniz işinizi halledicektir. Diskteki yamukluk oranına göre diski taşlayıp vibrasyonu keserler. Ancak disk inceldiği için bir sonraki yamulma ihtimalide artacaktır.

hiroshima
19-07-2013, 20:00
hocam diskleriniz tornalancak ayrıca tahminim balatalarında değişmesi gerekicek çünkü sıfırlanmış yüzeye erimiş balatalar olmaz.

Talih.b16
19-07-2013, 20:38
disk tornalatmak bence doğru bir iş diil.

GTTD
19-07-2013, 21:32
Tornalattığım bütün diskler 2-3 k kilometre sonra hep yine yamuldu. En sağlamı yeni disk almak

MehmetOrkun
21-03-2016, 13:19
Bu ara araca bakım yapıyorum rutin olarak :). Arka amortisörleri kyb excel g taktım mis gibi oldular. Şimdi 100 ve sonrası için frene bastığımda hafif titreme oluyor. Balataları yeni alacağım, diskleri de yeni alacaktım ustanın biri disk tornalattır dedi. Bende bilemedim sağlıklı mı değil mi. Disk ve balata 50 bin km oldu takılalı hiç işlem görmediler. Bu torna işi nasıldır olur mu olmaz mı ?. Bizim ae101'lerin diskleri hava kanallı galiba. ?

tornado38
27-03-2016, 20:24
2 adet disk kullanıcının hayatı kadar etmez heralde .....
sesli düşündüm kendi adıma...

0M42
27-03-2016, 20:34
Bu ara araca bakım yapıyorum rutin olarak :). Arka amortisörleri kyb excel g taktım mis gibi oldular. Şimdi 100 ve sonrası için frene bastığımda hafif titreme oluyor. Balataları yeni alacağım, diskleri de yeni alacaktım ustanın biri disk tornalattır dedi. Bende bilemedim sağlıklı mı değil mi. Disk ve balata 50 bin km oldu takılalı hiç işlem görmediler. Bu torna işi nasıldır olur mu olmaz mı ?. Bizim ae101'lerin diskleri hava kanallı galiba. ?

Daha önce hiç tornalanmamışsa bir kez olsun torna kurtarabilir fakat mutlaka aracın üzerinde tornalattırın sökülüp tornalanan diskler de iş hakkıyla yapılmadığı için yine bir nebze olsun balans olabilir bilginiz olsun.

_driver_
28-03-2016, 01:16
Ben bir kere tornalattım zararı olmadı ama disk inceleceği için kasise girdiğinizde çatlama ihtimali var. Araç uzerinde torna yaptırın yaptırırsanız da

DVR_VTS
28-03-2016, 08:59
Arkadaşlar aracımda 120 km üstü hızlarda fren yapıldığı zaman direksiyonda hissedilen hafif bir titreşim ve ses var ancak sağ ön mü yoksa sol ön mü belirgin değil. Sıkıntının hangi taraftaki diskte olduğunu en kolay şekilde tespit etmenin yolu nedir acaba?

Fren dislerinin sağ sol die değil tornada et kalınlığına göre sildirme uygulanır 2 side sildirilir , fren balatasıda bakılır gerekli isede yeni fren balatası alınır , ilerleyen zamanda titreşim kaynaklı Direksiyon kutusunda ve durmada problem yaşarsınız.

mehmetRS
28-03-2016, 13:10
düz bir profil demir bulun, lastiği söküp dikine yaklaştırın diske ( yani 50 santim bir profil ise, yere dik olacak ve uzun kenarı diske paralel olacak şekilde ) aradan bir kaç mm kalacak şekilde, tabiki aracın ön tarafı havadayken.. birisi calıstırsın arabayı taksın 1'e demirin diske yakın yerine baktıgınızda yalpa yapma varmı yokmu ayırt edebilirsiniz zaten. Yani bu cok karadüzen bir çözüm ama, sökmeden anlamanın kolay bir yolu, en azından hangisinin eğri oldugunu anlarsınız.

TOLGACANSAHIN
28-03-2016, 21:02
disk tornalatmak bu kadar öcü birşey değil bilinçli yapılırsa . trw nin sitesine girin aracınızı girin disk in min kalınlık değerine bakın.maddi durumunuz yoksa hesabınızı yapın tornalanınca min değern altına düşmeyecekse geçici çözüm olarak yapabilirsin. sizi kullanım sürenize göre rahatlatacak bir çözümdür. Birazda dikkatli kullanırsınız olur biter.

bu arada daha öneml olan frenlerinizin kaliperlerin doğru düzgün çalışıp çalışmadığına bir baktırın çok daha mühim bir durumdur.

dragstar
28-03-2016, 21:43
disk tornalatmak çözüm değildir, geçici önlemdir doğrusu diski değiştirmek

darkmoon
28-03-2016, 21:48
gidiceksin diski tornalatmak için 70-80 tl para vericeksin zaten disk ne kadar ?? citroen c4 e daha yeni aldım iki ay önce brembo 140 tl ye..

hadi onu geçdim tornalatıcaksın ancak seni iki üç ay götürücek iki üç ay sonra ikinci masrafı yapıp bu sefer disk almak zorunda kalıcaksın..

Torna ne kısa vadede ne uzun vadede çözüm değil..

tornado38
02-04-2016, 20:35
ustam hakkı ile iş yapn esnafları hariç tutarak yazıyorum tüp ayarı için gittiğim yerde arabamın segmanlarının kaynadığını ve arabanın kompresör kaybından dolayı tekleme(sadece rölanti)yaptığını ve motorumun 8-9bin km de iken kompresyon testi avans testi ıvır zıvır bir sürü bişey için sanayide saatlerimin kaybolduğu(paraları söylemiyorum)memleketimde disk misk tornalatmak doğru değil bence