Orijinalini görmek için tıklayınız : LPG olduğu halde bitti ikazı
Bluttbeton
20-07-2013, 10:06
Araçta gaz olduğu halde genellikle sabah ve aracı çalıştırdıktan sonra bi 100 m gittikten sonra lpg benzine geçiyor,lpg bitti ikazı geliyor benzine geçtikten sonra geri tüpe alıyorum,gene bi 150-200 mt gittikten sonra aynı sorun oluyor sonra araç lpg de devam ediyor.Araçta zavoli sıralı lpg var
lpgciye gittiğimde pislik gelmiştir dedi depodan biraz gaz bıraktı.pompacıya sordım deponu temizlet dedi
lpg yi de benzinide shell den alıyorum.
lpg filtrelerini ne zaman değiştirdin? benim aracım daha önce sabahları senin dediğin gibi yapıyordu. filtrelerin tıkalıysa sabah gaz yoğun oluyor filtre sorun çıkarıyor.
hortumlardan birisinde tıkanma veya katlanma vardır basınç düşük geldiği için verir o ikazı.
Bluttbeton
20-07-2013, 10:27
lpg filtrelerini ne zaman değiştirdin? benim aracım daha önce sabahları senin dediğin gibi yapıyordu. filtrelerin tıkalıysa sabah gaz yoğun oluyor filtre sorun çıkarıyor.
LPG filtremi şubat ayında değiştirdim üzerinden de 5k km geçti
hortumlardan birisinde tıkanma veya katlanma vardır basınç düşük geldiği için verir o ikazı.
hiç aklıma gelmemişti sağolun bi hortumlara baktırayım.
Uyarı sesi ile benzine geçme gaz basıncı ile ilgili bir sorun olduğu anlamına gelir.
Standart dışı lpg veya kirlenmiş filtreler bu gibi durumlara yol açabilir
Brc'nin sitesinde bu şekil yanıtlanmış :)
h.guroglu
20-07-2013, 10:44
lpg nin map sensörünede bir baktır aynı sorun bewnim mareadada vardı sorun map sensörüymüş değiştirdik sıkıntı kalmadı
timucintt
20-07-2013, 10:59
lpg tüpünün üstündeki basınç saattinin üstünde bir kablo var mavi beyaz onu takip et bir yerinde kırılma veya elektrik gelmiyor olabilir.. tıkanma vs hikaye...
Lpg enjektör klipslerinden biri kırılmış, temassızlık yapıyor olabilir.
güneşbalkan
20-07-2013, 11:41
Konusu varken bende sormak istiyorum.bendede brc marka lpg var.yaşadığım sorun ise arkadaşınkinin tam tersi lpg bittiğinde göstergemdeki ışıklar kırmızıya dönmüyor sürekli lpg Full gibi bütün ışıkları yanıyor tabi fark etmeden benzine geçmiş oluyor kendi kendine
Bluttbeton
20-07-2013, 11:43
Uyarı sesi ile benzine geçme gaz basıncı ile ilgili bir sorun olduğu anlamına gelir.
Standart dışı lpg veya kirlenmiş filtreler bu gibi durumlara yol açabilir
Brc'nin sitesinde bu şekil yanıtlanmış :)
filtre temiz gaz basıncından da kaynakladığını sanmıyorum
lpg nin map sensörünede bir baktır aynı sorun bewnim mareadada vardı sorun map sensörüymüş değiştirdik sıkıntı kalmadı
bi deneyim
lpg tüpünün üstündeki basınç saattinin üstünde bir kablo var mavi beyaz onu takip et bir yerinde kırılma veya elektrik gelmiyor olabilir.. tıkanma vs hikaye...
kabloları takip ettim bi kırılma falan bişe göremedim
Lpg enjektör klipslerinden biri kırılmış, temassızlık yapıyor olabilir.
enjektörlere bakmadım bi ara bakıcam
garantisi devam ediyor serviste komple bi bakım yaptıracam
LPG göstergesınde bir enayılık olmasın ??
Konusu varken bende sormak istiyorum.bendede brc marka lpg var.yaşadığım sorun ise arkadaşınkinin tam tersi lpg bittiğinde göstergemdeki ışıklar kırmızıya dönmüyor sürekli lpg Full gibi bütün ışıkları yanıyor tabi fark etmeden benzine geçmiş oluyor kendi kendine
Gösterge ayarı kontrol edilmeli düzelmez ise gösterge değiştirilmeli garantisi yok ise şikayet edin yardımcı olucaklardır.
rekord2000
20-07-2013, 16:29
lpg ayarını yaptırman lazım bu sorun genelde ayar bozulmasından olur
seninde depo şamandran takılı kalmış, gazı tamamen bitir gazsız bir şekilde lpgciye git şamandranı değişip durumu düzeltirler.
Bluttbeton
20-07-2013, 17:43
LPG göstergesınde bir enayılık olmasın ??
Gösterge sağlam hem bozuk olsa geri lpgye aldığımda yola devam edemezdim
lpg ayarını yaptırman lazım bu sorun genelde ayar bozulmasından olur
seninde depo şamandran takılı kalmış, gazı tamamen bitir gazsız bir şekilde lpgciye git şamandranı değişip durumu düzeltirler.
pazartesiye kaldım o zaman :)
biraz konu dışı olacak ama lpg de ayar yapılırken aracın normal ayarlarını lpgye kalibre ediyorlar diye biliyorum araç biraz daha gitmesi için neler yapabilirim ? enjektör büyütmemek kaydıyla
hacuteam
20-07-2013, 17:50
Şamandıranızı kontrol ettirin derim. Bende de aynı sorunlar vardı şamandırayı değiştirince düzeldi.
Risendark
20-07-2013, 19:12
aynı sorun bizdede oldu 2005 CRV ye tüp taktırmıştık gaz bitiyor ancak ışıklar full gibi gösteriyordu ustamıza götürdük şamandıranın arızalı olduğu söyledi değiştirildi ve sıkıntı gitti...büyük ihtimal sizdede aynı sorun var şamandıraya baktırın...
rekord2000
20-07-2013, 22:23
Gösterge sağlam hem bozuk olsa geri lpgye aldığımda yola devam edemezdim
pazartesiye kaldım o zaman :)
biraz konu dışı olacak ama lpg de ayar yapılırken aracın normal ayarlarını lpgye kalibre ediyorlar diye biliyorum araç biraz daha gitmesi için neler yapabilirim ? enjektör büyütmemek kaydıyla
Enjektör debileri büyütmeden sıralı sistemde pek bir şey yapamazsın, araç benzinde kusursuz çalışırsa zaten en yüksekk verimi lpgde de alırsın
Araçta gaz olduğu halde genellikle sabah ve aracı çalıştırdıktan sonra bi 100 m gittikten sonra lpg benzine geçiyor,lpg bitti ikazı geliyor benzine geçtikten sonra geri tüpe alıyorum,gene bi 150-200 mt gittikten sonra aynı sorun oluyor sonra araç lpg de devam ediyor.Araçta zavoli sıralı lpg var
lpgciye gittiğimde pislik gelmiştir dedi depodan biraz gaz bıraktı.pompacıya sordım deponu temizlet dedi
lpg yi de benzinide shell den alıyorum.
kardeşim şamandıra arızan olabilir. Sen iyi bir gazcıya git programında gösterge kaç diş gösterio , gaz benzin değerlerine bide mapa baksın okuomu die sonunu bulur zaten.