Orijinalini görmek için tıklayınız : Doblo yol bilgisayarı sapıtıyor
Ahmet Saraçoğlu
23-07-2013, 16:39
Arkadaşlar eski kasanın makyajlısı doblo var.Sondan bir önceki 25oookm de, anlık ve otralama tüketimde 19 la 25 litre civarı bi seyir gösteriyor en sakin kullanımımda dahi.Tüketim tabiki bu değil.Menzil doğru gibi ama anlık ve ortalama öyle olunca ona da güvenemiyorum.Kendi imkanlarımızla beyini kafasını sıfırlamanın bir yolu var mı?
Gökhan Bilgin
23-07-2013, 16:42
100 km'de görünen ortalamamı o yazdığınız yoksa anlık görünenmi anlık görünense doğrudur gaza basmanıza göre artar gazdan ayağınızı çekince düşer ama ortalama gösteriyosa cidden sapıtmış.
Ahmet Saraçoğlu
23-07-2013, 16:46
100 km'de görünen ortalamamı o yazdığınız yoksa anlık görünenmi anlık görünense doğrudur gaza basmanıza göre artar gazdan ayağınızı çekince düşer ama ortalama gösteriyosa cidden sapıtmış.
Anlık ta ortalama da bu şekilde , tek hanelileri hiç görmedim :D , Halihazırda birde bunun makyajsızı var 100ooo kmde , o normal 6 7 8 9 sakin ve sert kullanıma göre, bu en sakinde hatta kompresyonda dahi 19 :D
Fiatın yol bilgisayarının diğer araçların yol bilgisayarlarından farklı olarak 1 Lt yakıtla kaç km yol yapabileceğinizi gösteren seçeneği de var.
Hatta siz daha sakin kullandıgınızda rakam daha da artacaktır.
Asagidaki linkteki gibi :
Fiat Punto | Grande Punto | Punto Evo | Bravo | Fiat Türkiye Forumu - Tekil Mesaj Gösterimi - Fiat Punto Evo yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 50.0 görünüyor? (http://forum.grandepuntotr.com/545634-post6.html)
Ayarları düzenlerseniz , dogru degerlere ulasabilirsiniz.
senin gene iyimiş :D 1.9 punto var 25lt gosterıyo bas basma farketmez :D :hehe: ama 1depoyla 900km yapıyorum o ayrı miss :D
benim punto gaza bastığında anlık direk 25 lt den açıyodu.
Anlık ta ortalama da bu şekilde , tek hanelileri hiç görmedim :D , Halihazırda birde bunun makyajsızı var 100ooo kmde , o normal 6 7 8 9 sakin ve sert kullanıma göre, bu en sakinde hatta kompresyonda dahi 19 :D
kompresyonda dahi 19 ise siz onu 0 olarak kabul edin bence :D 25 iken 6 ymış gibi :)
Ahmet Saraçoğlu
23-07-2013, 22:23
Fiatın yol bilgisayarının diğer araçların yol bilgisayarlarından farklı olarak 1 Lt yakıtla kaç km yol yapabileceğinizi gösteren seçeneği de var.
Hatta siz daha sakin kullandıgınızda rakam daha da artacaktır.
Asagidaki linkteki gibi :
Fiat Punto | Grande Punto | Punto Evo | Bravo | Fiat Türkiye Forumu - Tekil Mesaj Gösterimi - Fiat Punto Evo yol bilgisayarında ortalama yakıt tüketimi 50.0 görünüyor? (http://forum.grandepuntotr.com/545634-post6.html)
Ayarları düzenlerseniz , dogru degerlere ulasabilirsiniz.
Az önce kullandım , emin olmamakla birlikte km/lt şekli gördüm ama emin değilim.eğer dediğiniz gibiyse yarın o birim ayarını değiştireyim.çok teşekkürler.