Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : MYO ve Önlisans Mezunlarının Açıköğretim Dikey Geçiş Hakkı ???

Bornovalı Kaan
17-08-2013, 19:57
Herkeze merhaba ege üniversitesi myo oto boya ve karoseri bölümünü okumaktayım bu sene 2.sınıfa geçicem ayrıca bu sene ygs girip açıköğretimde 4 yıllık konaklama işletmeciliğini kazandım sorum şu geçen gazetede denk geldi myo ve ön lisans mezunları açıköğretimde iktisat ve işletme fakültelerinin herhangi bir bölümüne 3.sınıfına kayıt yaptırma hakkı varmış ve hiçbir sınava girmeden mezuniyet belgenizle kayıt oluyorsunuz 3.sınıftan başlayıp lisans diploması alıyorsunuz internetten araştırdım fazla bilgiye ulaşamadım bu doğruysa 4 yıllık açığa kayıt yaptırmıcam 2+2(açık) yapıp askerliğide kısa dönem yapmayı düşünüyorum acaba bu konu hakkında bilgisi olan varmı veya uygulayan?

onursumer
17-08-2013, 20:01
aynen oyle direk kayıt yapıpı alman gereken 1ve2 sınıf dersleri varsa intibak alıp 3.4 yapıyorsun

aof burolarından destek alabilirsin

uqr
17-08-2013, 20:04
Olabilirsin. Aşağıdaki linkler az da olsa fikir verir.

Açıköğretim MYO ve Önlisans Mezunlarının Dikey Geçiş Hakkı Tanıdı | Memurlar,Memurhaber,Memur, Memuruz.NET (http://www.memuruz.net/acikogretim-myo-ve-onlisans-mezunlarinin-dikey-gecis-hakki-tanidi/)

Açıköğretim Dikey Geçiş ile MYO ve Önlisans Mezunlarına 3.Sınıfa Kayıt Hakkı | Açıköğretim I Aöf I Anadolu Üniversitesi Sitesi (http://www.acikogretim.me/acikogretim-dikey-gecis-ile-myo-ve-onlisans-mezunlarina-3-sinifa-kayit-hakki)

Onur Fatih
17-08-2013, 23:05
Bende bu sene tercihleri yaptim fakat gitmeyi dusunmuyorum kazandigim bolume.
Acik ogretimden adalet okumak istiyorum bi yandanda dersaneye gidicem bu sene.
Okuyabilir miyim peki? Yeri burasi degil kusura bakmayin sorayim dedim

EREN34
17-08-2013, 23:29
Direk aöf kayıt oluyorsun 3 ve 4 okuyorsun. İntibak yok ama fark dersleri var. onları 3 ve 4 sınıf dönemlerine yediriyorlar. Ben öyle yaptım. Tek dersim kaldı şu an mezun olmama

oğuz
17-08-2013, 23:30
myodan mezun oldum bu sene,açıktan bir bölüm okumak istiyorum normal kayıt mı yaptırıcam herhangi bir bölüm için

EREN34
17-08-2013, 23:33
myodan mezun oldum bu sene,açıktan bir bölüm okumak istiyorum normal kayıt mı yaptırıcam herhangi bir bölüm için

Diploma / mezuniyet belgeni al dgs kayıt döneminde git. İşletme yada iktisat bölümlerinden birine direk kayıt olabilirsin. Harç yatırmayı unutma tabi:)

oğuz
17-08-2013, 23:36
Diploma / mezuniyet belgeni al dgs kayıt döneminde git. İşletme yada iktisat bölümlerinden birine direk kayıt olabilirsin. Harç yatırmayı unutma tabi:)

dgs ye bır sene hazırlanacağım.ama kazanamazsam bır sene boşa gıtmesın diye açığada yazılmak istiyorum.o iki bölüm harici ;ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ

KAMU YÖNETİMİ

MALİYE

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

İŞLETME

KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ

bu bölümlerden birine geçiş hakkım var sanırım bunlardan birini tercih edemez miyim? ben bi aöf bürosuna gidip bilgi alayım ozaman kayıt fln hakkında

EREN34
17-08-2013, 23:39
dgs ye bır sene hazırlanacağım.ama kazanamazsam bır sene boşa gıtmesın diye açığada yazılmak istiyorum.o iki bölüm harici ;ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ

KAMU YÖNETİMİ

MALİYE

ULUSLARARASI İLİŞKİLER

İŞLETME

KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ

bu bölümlerden birine geçiş hakkım var sanırım bunlardan birini tercih edemez miyim? ben bi aöf bürosuna gidip bilgi alayım ozaman kayıt fln hakkında

MYo mezun olduğun bölüm ile alakalı kayıt yaptırabileceğin bölümler. Sayısal mezunları işletme ve iktisat dışında seçim yapamıyor. Mesai günlerinde mesai saatlerinde 444 00 26 aöf call center'ı arayıp aklına takılan herşeyi sorabilirsin

Onur Fatih
17-08-2013, 23:41
Bilenler su soruma bi el ativerse cok makbule gecer :)

oğuz
17-08-2013, 23:43
MYo mezun olduğun bölüm ile alakalı kayıt yaptırabileceğin bölümler. Sayısal mezunları işletme ve iktisat dışında seçim yapamıyor. Mesai günlerinde mesai saatlerinde 444 00 26 aöf call center'ı arayıp aklına takılan herşeyi sorabilirsin

teşekkür ediyorum....

EREN34
17-08-2013, 23:50
teşekkür ediyorum....

Rica ederim. Şimdiden hayırlı olsun...

Bornovalı Kaan
18-08-2013, 20:27
Cevaplar için teşekkürler yani 3-4 yapıp lisans diploması alabiliyoruz hazırlık okutudunuzmu peki?

EREN34
18-08-2013, 20:29
Cevaplar için teşekkürler yani 3-4 yapıp lisans diploması alabiliyoruz hazırlık okutudunuzmu peki?

İtibak sınıfı yok. 3. ve 4. sınıf dersleri ile birlikte alıyorsun fark derslerini. Özetle 2 sene daha okuyup MYO diplomasının yanına AÖF 4 yıllık lisans diplomasınıda koyabilirsin.

Bornovalı Kaan
18-08-2013, 22:45
Teşekkürler

Ferhat_V
18-08-2013, 23:27
beyler bende bir soru sorayım konusu varken..

2 yıllık myo bilgisayar tekn. ve programlama bölümü okudum...4 e tamamlamak için illaki işletme gibi bir bölümmü okumam lazım aynı bölümden 4 seneliğe tamamlayamıyormuyuz..

Vtec21
18-08-2013, 23:50
Bende MYO Bilgisayar Programcılığı mezunuyum.

Allah kısmet ederse bu sene 30 Eylül'de yeni kayıtları başlayacak olan Açıköğretim Fakültesi - Kamu Yönetimi bölümüne kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Amacım 3. ve 4. sınıfı okuyup 4 yıllığa tamamlamak.

Aklımdaki bir kaç soruyu sorayım;

Beyler öncelikle askerliğim 2014 yılına kadar tecilli. Ben AÖF - Kamu Yönetimi bölümüne kaydımı yaptırdıktan sonra askerliğim sistem üzerinden otomatik olarak tecili yapılıyor mu? Yoksa AÖF'e kayıt yaptırdıktan sonra öğrenci belgesi alıp kendim bizzat Askerlik Şubesine gidip tecil ettirmem mi gerekiyor?

Ayrıca AÖF - Kamu Yönetimi bölümünü okuyan veya bitiren arkadaşlar dersleri ve konuları hakkında bilgi verirseniz çok makbule geçer. :)
Bölümü zor mudur, ezbere mi dayalıdır? Vs. vs.. :)

sword
19-08-2013, 00:09
ihtiyarlarda yararlanabılıyormu bu işten yaş sınırı varmı mezun olunan yıl onemlımı :)

erturul çiçek
19-08-2013, 00:12
Aöf kendi tecil ettiriyor sen birşey yapmıyorsun.
Okumanın yaşı yok abi :)

Vtec21
19-08-2013, 00:14
Aöf kendi tecil ettiriyor sen birşey yapmıyorsun.
Okumanın yaşı yok abi :)

Peki. Teşekkür ederim bilgi için. :icon_tup:

erturul çiçek
19-08-2013, 00:16
Peki. Teşekkür ederim bilgi için. :icon_tup:

:) İki yıllık mezunuysanız yıl sıkıntısı olmadan direk yaptırabilirsiniz diye biliyorum ama lise mezunuysan öss sınavına girmen gerekiyor

Edit: Genel bilgi olsun :)

Vtec21
19-08-2013, 00:21
Evet zor da olsa bitirebildim. :D Okuduğum bilgisayar programcılığı bölümünde bir hayli zorlandım doğrusu. :D

Dediğiniz gibi, yıl sıkıntısı olmadan direk yaptırabiliyorum diye biliyorum bende ama en sağlamı galiba AÖF'e kayıt yaptırdıktan sonra oradaki görevlilerden garanti bilgiyi almak sanırım. :)

Bilgilendirme için tekrar teşekkür ederim. :)

Emre Akçay
19-08-2013, 08:50
Yeni konu açmadan bende birşey sorayım. 2 yıllık muhasebeden dikey geçiş ile AÖF işletmeye geçtim ve bu sene mezun oldum. Şimdi AÖF'den 2 yıllık Adalet bölümü okumak istiyorum. Sanırım sınavsız ikinci üniversite denen bir mevzuu varmış. Bunun koşulları ve başvuru tarihini bilen var mı?

2Fast4Me
08-09-2013, 16:43
Benimde bi sorum olucak

bu sene 2 yıllık tbmyo'dan mezun oldum, sınavsız geçiş yaparak 3. ve 4.sınıf derslerini alarak 4 yıllık lisansı tamamlamak istiyorum. 7 bölümden birine girme şansım var. Fakat fark ders alma diye bi mevzu varmış. Bu fark dersler hangileri oluyo acaba, 1. 2. sınıfın bütün derslerimi yoksa, sadece işletme, iktisat, hukuk ve muhasebe dersleri mi ? bilgisi olan benim gibi durumda olan var mıdır ??

2Fast4Me
08-09-2013, 16:52
Yeni konu açmadan bende birşey sorayım. 2 yıllık muhasebeden dikey geçiş ile AÖF işletmeye geçtim ve bu sene mezun oldum. Şimdi AÖF'den 2 yıllık Adalet bölümü okumak istiyorum. Sanırım sınavsız ikinci üniversite denen bir mevzuu varmış. Bunun koşulları ve başvuru tarihini bilen var mı?

sorunun ceabı büyük ihtimal burda vardır

İkinci Üniversite (http://ikinciuniversite.anadolu.edu.tr/Sss.html)

burda da tarihler filan var

Dikey Geçiş | Anadolu Üniversitesi (http://www.anadolu.edu.tr/tr/aof-dikey-gecis)

UM1196
09-09-2013, 09:41
Mezun olmadan öğrenci durumundayken geçiş hakkı varmıdır aöf ten 1. sınıf olarak başlamak için ?