Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Modern toplumlarda neden Kraliyet halen vardir?

Sequental
18-08-2013, 16:20
Evet arkadaslar yeni bir konu:

Bildigimiz gibi cok modern diye adlandirilan avrupa ulkelerinde demokrasinin atasi sayiln bu ulkelede neden halen monarsiyi sembol eden Kraliyetler vardir.
Neden bu ulkelerde cumhurbaskanliklarina konuk geldiklerinde eski krallik kulturunde giyinmis kusanmis askerler eslik eder karsi ulkenin cumhurbaskanina.

Oyle ya Modern ordusu vardir bu ulkenin, ordu nun kendi karsilama takimi yokmudur??

Madem bu ulkeler demokratik ulkeler, halen 10 binlerce euro maas ve birsuru maddi kulfetle bu kraliyet soyunun masraflarini halka yukluyorlar?? Heleki Avrupa ulkelerinde anormal bir ekonomik s1k1nt1lar varken su an, olur olmaz anormal vergiler alinirken vatandaslarindan..

Ingiltere, hollanda, yunanistan, danimarka.....uzayip gider boyle!!

P.S:
Dikkate alacaginiz bir ayrinti: Son donemlerde danimarkanin karalliginda erkek evlat olmadigi icin Isvec kraliyet soyundan bir erkek kisi, danimarkaya kral ithal edilmistir, asil kan gelenegi bozulmasin diye!!

Bu konu ile baglantili oldugu icin ornegi verdim..

Mutu
18-08-2013, 16:39
Abicim, konu güzel. Fakat bizlerin kendi ülkemizdeki sorunları tartışmamız gerekmiyor mu? En nihayetinde aramızda sanmıyorum ki, kraliyet ailesi olan bir ülke vatandaşı olsun.
Mesela tartışalım, eğitim seviyesi olarak neden gerideyiz?
Bu sınav seviyesinin eğitime faydası var mı?
Ülkemizdeki vergilendirmenin halka yük oranı nedir?

Vs. vs.

Not: Naçizane fikrimdir.

qatrio
18-08-2013, 16:44
dekor amaçlı. yıkılmayan krallık hesabı. Temel nedeni gelinen soyun adının tarihi ve varlıgını temsil etmesi. Örnegin bizim ülkemizde osmanlı torunuyuz vs vs gibi bişey var oysaki osmanlı yıkılmış bir krallık.

Sequental
18-08-2013, 16:52
Ama bizde yok??
Yani Osmanli torunlariyiz ama osmanli yikilmis, yani bir cumhurbaskanligi karsilamasinda osmanli yeniceri elbisesi ile bir karsilam yok..

Onlarda sapkasindan, elbisesi, kilicina varana dek kraliyet askeri karsiliyor?

Eee onlarda da kraliyet yok su an, yani monarsik bir yonetim yok..Onlar niye kaybolmiyorlar, neden karisiyorlar ulkeye gelen bir baska devletin buyugune kendi kralllarinin oldugunu soyluyorlar..

Bence bir show gosterisinden daha fazlasi var bu olayda..
Hadi bakalim:)

GokhanRS
18-08-2013, 16:57
bence hiçbir anlamı yok. akıllarınca geçmişlerine kültürlerine sahip çıkıyorlar. herşey bir yana oranın halkı bu insanları seviyor kollluyor. eğer halk karşı çıksaydı zaten kaldırılırdı.

yani alan memnun satan memnun. bize ne, yada bana ne.

Sequental
18-08-2013, 17:02
Abicim, konu güzel. Fakat bizlerin kendi ülkemizdeki sorunları tartışmamız gerekmiyor mu? En nihayetinde aramızda sanmıyorum ki, kraliyet ailesi olan bir ülke vatandaşı olsun.
Mesela tartışalım, eğitim seviyesi olarak neden gerideyiz?
Bu sınav seviyesinin eğitime faydası var mı?
Ülkemizdeki vergilendirmenin halka yük oranı nedir?

Vs. vs.

Not: Naçizane fikrimdir.

Evet sende haklisindir saygilar..

Ama ben bu konunun da tartisilmasinda yarar gordum ziraa benim icin onemli derin bir konu..Hatta senin tartismak istedigin konulara kadar iner aslinda bu olay..
Bu da benim nacizhane fikrimdir..

Saygilar..

Ranthor
18-08-2013, 17:09
Buranin teknik otomobil forumu olduğunu unutuyorsunuz sanırım.

Bu tur tartişmalar için başka platformları tercih edebilirsiniz.