PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ceylan otomativ batak-700 trilyon para ile kaçtı iddası

ibrahimsnr46
13-09-2013, 16:36
MEHMET CEYLAN PARALAR İLE ORTADAN KAYBOLDU | Gurbetçi Giresun Gazetesi (http://www.gurbetcigiresun.eu/mehmet-ceylan-paralar-ile-ortadan-kayboldu-16432-haberi)

700 trilyon batak ile verdigide soleniyor para ile kactıgıda milletin bijon bijon aldıgı taksi plakası paraları ile bu vatandısın kactıgı soleniyor bilgisi olan varmı ticari taksi plakaları gerilermi acaba ?

individual
13-09-2013, 16:39
900 Kişiyi 700 Milyon TL Dolandıran Adam - Video - Alkışlarla Yaşıyorum (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/146808/900-kisiyi-700-milyon-tl-dolandiran-adam)

yorumlar ilginç...

mmustu
13-09-2013, 16:41
amk malları böyle işmi olur arkadaş yaa ne kadar gerizekalı var memlekette

yigitblr
13-09-2013, 16:47
dh de bi konu vardı ceylan otomotiv 700 bin lira dolandırmış adamı

Blackbird
13-09-2013, 16:49
Aynı durumda olan bir kaç galerinin daha lafı dönüyordu bir süredir ilk patlayan Ceylan olmuş, inşallah devamı gelmez.

Parasını kaptıranların Allah yardımcısı olsun. :(

haydogan
13-09-2013, 16:58
dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak = Bir bijon alayım derken elinde taksiden olmak Türk milleti zekidir :)

blumenberg
13-09-2013, 17:02
Sülalem raad nickli 20 yaşındaki cocuk donanımhaberde konu açmıştı 700 bin TL miz gitti diye, doğru imiş demekki

SekoLive
13-09-2013, 17:03
Sülalem raad nickli 20 yaşındaki cocuk donanımhaberde konu açmıştı 700 bin TL miz gitti diye, doğru imiş demekki

nicki değiştirir artık bu saatten sonra

ghibli06
13-09-2013, 17:08
böyle bir sistemin yasal dayanağı var mı? yoksa milletin parası gittiği gibi bir de maliye ile uğraşırlar, çoğu korkusundan polise bile gidemez...

Risendark
13-09-2013, 17:10
yazık olmuş valla adamlara millet çalışsın uğraşsın para biriktirsin bi tane şerefsiz hepsini dolanırsın kaçsın. Yazık yazık çok yazık ! Acaba vicdanen rahat mı???

otimli
13-09-2013, 17:32
uzun zamandir bi dedikodu vardi taksi piysasinda bi galeri patlicak diye tahmin ettigim patlamadi aklimin ucundan gecmiyen adam yapti yapacagini yazik valla giden gitmis ins paralarini alirlar

Caesar
13-09-2013, 17:34
Ya dolandırılanlarda haketmiş varmı öyle kolay yoldan para :) Adam 1 milyon 100 tl hazırlamış 1 haftada vermiş kim bilir karşı taraf ne vaad verdide 1 haftada hazırladı parayı herif.

Eee eşek olmayacan olursan semer vururlar böyle. Gece gündüz yatarlar galerinin önünde.

SULTANOGLU
13-09-2013, 17:38
Benmi yanlis anladim. Bu dolandirilanlarda vergisiz kazanc saglamayacaklarmiydi ?

ghibli06
13-09-2013, 17:45
Benmi yanlis anladim. Bu dolandirilanlarda vergisiz kazanc saglamayacaklarmiydi ?

aynen öyle... diyorum ya, kaç tane sazan çıkıp da 'beni dolandırdı' diyebilecek çok merak ediyorum... sen adama 100bin tl ver, adam bu paralarla taksi plakalarını toplayıp spekülasyon yapsın, çıkan ranttan da kazanç elde et... ne güzel iş!!!

2000-2002 senelerinde, ihlas başta olmak üzere, kombassan, sayha vs bir sürü firma 'müslüman' kardeşlerimizi (biz değiliz ya!) dolandırdı, o paralarla şimdi Bulgaristan Romanya gibi ülkelerde saygın işadamı oldular... bazıları akıllanmıyor ne diyelim...

yusufiii
13-09-2013, 18:01
Vallahi vergisiz kazanç yapacaklarmış. ( üst post'larda da bahsedilmiş. ) Şimdi gidip polise birşey dese durumu nasıl izah edecek.

Hiç bir şey değilde video'daki abi 1 trilyon 100 milyarı nasıl ayarlamış.

Bu 10 milyar değilki git X bank'a maaş bordrosunu ver çek krediyi. Çok yüksek bir mebla.

pirasa
13-09-2013, 18:17
o değilde parayı kaptıran mafyalar ne yapacak onu merak ediyorum. bu adamın sülalesini silmezlerse bende bişey bilmiyorum :D 100bin lira için katliam yapacak adamlar varken. 700milyon için çok canlar yanar :D

Caesar
13-09-2013, 18:19
o değilde parayı kaptıran mafyalar ne yapacak onu merak ediyorum. bu adamın sülalesini silmezlerse bende bişey bilmiyorum :D 100bin lira için katliam yapacak adamlar varken. 700milyon için çok canlar yanar :D

700 milyon kimdeyse mafya odur kardeşim geçiniz bu ayakları.

SekoLive
13-09-2013, 18:21

cıdden bu kadar para bir adamın elindeyse bu adamı af bile edebilirler :)

bu arada para verenleri alştırmışlardır kaderinde varmış dolandırılmak diyip geçerler ;)

dirk
13-09-2013, 18:23
700 trilyona kendi mafyanı kurabilirsin o iş geçti artık umarım bu durum yüünden intihar eden vs olmaz ;( cok geçmiş olsun

pirasa
13-09-2013, 18:30

bazen para değil prestij önemlidir :D

Serhat
13-09-2013, 21:36

Dün bende görmüştüm konuyu, burdaki konuyu görünce acaba o mu falan dedim. Sizin yorum teyit etti.

SErhat.
13-09-2013, 21:39
Bijon parasi n'oluyor? :)

Burak
13-09-2013, 21:42
Bijon parasi n'oluyor? :)

Bir taksi plakası 16 hisseye ayrılıyor, her hisse 1 bijon olarak adlandırılıyor.

Yigit-Y
13-09-2013, 21:46

aynen öyle

adam TC tarihinin başbakandan sonra en büyük vurgununu yaptı HELAL OLSUN.

Bunca eşşek varken binmemek APTALLIK olurdu zaten.

GokhanRS
13-09-2013, 21:48
bende üzülemedim. o kadar *** gibi paran var madem ne diye vergisiz yoldan zengin olmaya çalışırsın?

uyuşturucu sigara kaçakçılığıyla ne farkı var? polise ne dicek? uyuşturucu sigara işi tehlikeliydi bende vergi kaçakçılığıyla zengin olmaya çalıştım mı?

Mr.K
13-09-2013, 21:57
temiz iş :D

bilalMW
13-09-2013, 22:20
hemşerim olur kendisi eheuhehe

Low-Rider
13-09-2013, 22:25
Peki sen 3 milyar 750 milyon sen milyar sen para çekmişsin sen bu parayı ne yaptın evde çocuklar açtır sen para vermiyorsun sana tüp mutfağın tüpü bitiyor sen bana ne diyorsun biliyosun senin dinini imanını

Suleyman
13-09-2013, 22:39
Peki sen 3 milyar 750 milyon sen milyar sen para çekmişsin sen bu parayı ne yaptın evde çocuklar açtır sen para vermiyorsun sana tüp mutfağın tüpü bitiyor sen bana ne diyorsun biliyosun senin dinini imanını

Yapma bunu :hahaha::hahaha:

vtii
13-09-2013, 22:39

ne yazıyor burada?

Low-Rider
13-09-2013, 22:40
ne yazıyor burada?

Melek Subaşı _ 3 Milyar 750 Milyon =) - Yalçın abi - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=HcWyvWBzyLQ)

vtii
13-09-2013, 22:43
:) şimdi anlaşıldı

Mutu
13-09-2013, 22:43
Pedere gösterdim. 13 yaşımdan beri çalışıyorum, bütün mal varlığımı satsam belki 1.1 milyon tlnin 1/5ini anca toplarım dedi. :D
Sanırım burada kısadan köşşeyi dönenler, aynı şekilde köşe öncesine geri gelmişler. Yine de ortada bir mağduriyet var. Geçmiş olsun.

#2 nolu mesajda, 1.37. dakikadaki amcaya ithafen yazdımdı bunu.

Yigit-Y
13-09-2013, 22:47
Adam ders kitaplarına konu olmalı.

JETFADIL TİTANLAR gördümde böyle çark görmedim bu hayatta :D

ReFiK
13-09-2013, 22:55
Maalesef bu şerefsiz bizi de yaktı.Ceza almamak için biraz kibar yazacağım.Plakanın tamamı bizimdi vergisiz kazanç ile ilgili bir durumumuz söz konusu da değildi.Hemşehrimiz olduğu için plakamız onun aracılığı ile kiralardık.Belirli dönemlerde araç yenileneceği zaman vekalet verirdik iş hallolurdu.Yıllardır bu işi yapardı kimse bu yamuğunu tahmin edemezdi ama biz ve bir sürü kişiyi dolandırdı...

ibrahimsnr46
14-09-2013, 00:02
Bence olay batak değil planlanmış br kaçma yöntemi

ibrahimsnr46
14-09-2013, 00:04
Maalesef bu şerefsiz bizi de yaktı.Ceza almamak için biraz kibar yazacağım.Plakanın tamamı bizimdi vergisiz kazanç ile ilgili bir durumumuz söz konusu da değildi.Hemşehrimiz olduğu için plakamız onun aracılığı ile kiralardık.Belirli dönemlerde araç yenileneceği zaman vekalet verirdik iş hallolurdu.Yıllardır bu işi yapardı kimse bu yamuğunu tahmin edemezdi ama biz ve bir sürü kişiyi dolandırdı...

Çok gecmiş olsun plakanızı kurtarabiliyormusunuz ?

cookies
14-09-2013, 00:11
Bunlara 6-7 ay sonra yine 1 trilyon 700 milyar ver aynı adam yine soğana çevir gider iddia ediyorum..

_Burak_
14-09-2013, 00:23
olay doğru ve yeni duyuluyor
böyle olacağı bir seneden beri belliydi
sırada bir kaç firma daha var patlayacak
ismi söylemem yersiz olur bir kaç güne duyarsınız domino etkisi yarattı

_Burak_
14-09-2013, 00:26
Bence olay batak değil planlanmış br kaçma yöntemi

olay batak aslında
plaka 2010 dan bu yana 800 binlerden buraya geldi şişirdilerde şişirdiler piyasayı
sonra adam ben benim 1400 ü alayım dediğinde iş patladı çünkü ortada yasal ticari plaka yok
neler var neler işin içinde
esnaf taksi plakası alamıyor artık kimin neden aldığı az çok belli

GokhanRS
14-09-2013, 00:28

şimdi bizlerde malesef haberlerdeki vergisiz kazanç muhabbetlerinden dolayı böyle yorumlar yaptık. malesef ülkemizde haberler şişirilip yalan hale getirilebiliyor. sizin gibi resmi kendi plakası olupta dolandırılanlara gerçekten geçmiş olsun.

ama diğer türlüsü gerçekten çok saçma geliyor.

peki sizi nasıl dolandırdı? vekalette devir satış yetkisi filan mı var dı?

ibrahimsnr46
14-09-2013, 00:29
olay batak aslında
plaka 2010 dan bu yana 800 binlerden buraya geldi şişirdilerde şişirdiler piyasayı
sonra adam ben benim 1400 ü alayım dediğinde iş patladı çünkü ortada yasal ticari plaka yok
neler var neler işin içinde
esnaf taksi plakası alamıyor artık kimin neden aldığı az çok belli

1 senedir plaka sahipleri nası farkedemediki acaba bence 1 hafta icinde plaka fiyatları çok düşecek

Ali Burak Şık
14-09-2013, 00:31
dün gop minibüs durağında konuşuyoduk bu konuyu demek gerçekten doğruymuş, "adam o parayla kendine güney afrikadan ülke alır hatta milli takım bile kurar" diyodu . büyük para corlamış adamlar..

_Burak_
14-09-2013, 00:33
1 senedir plaka sahipleri nası farkedemediki acaba bence 1 hafta icinde plaka fiyatları çok düşecek

kurtaran yarım yamalak kurtardı aslında fakedildi
çekler senetler çok şeyler döndüpiyasada
ama adam kirayı yüksek veriyor
plakayı uygun veriyor
seni herhangi bir plakaya evraksız ortak ediyor ama yasal dayanağı yok
bizde trafik sigortasına araba başı 10bin ödeyelim :)

dediğim gibi bu başlangıç tahminimce daha böyle firmalar var

_Burak_
14-09-2013, 00:35
dün gop minibüs durağında konuşuyoduk bu konuyu demek gerçekten doğruymuş, "adam o parayla kendine güney afrikadan ülke alır hatta milli takım bile kurar" diyodu . büyük para corlamış adamlar..
hangi durak o ? :)

ibrahimsnr46
14-09-2013, 00:37
kurtaran yarım yamalak kurtardı aslında fakedildi
çekler senetler çok şeyler döndüpiyasada
ama adam kirayı yüksek veriyor
plakayı uygun veriyor
seni herhangi bir plakaya evraksız ortak ediyor ama yasal dayanağı yok
bizde trafik sigortasına araba başı 10bin ödeyelim :)

dediğim gibi bu başlangıç tahminimce daha böyle firmalar var

Ya ne kadar yuksek alsada vatandas bi onlem alabilirdi plaka ufak bi meblası olan birşey degilki bence olayın arkasında baska bi perde olabilir:soru:

_Burak_
14-09-2013, 00:41
perdesi o işte :)
kiran gününde ödeniyorsa
sorunsuz aracın işletiliyorsa yada öyle sanıyorsan güveniyosun seneden seneye bakıyorsun plakana
daha bu işin gurbetçi vatandaş boyutu var onların araçlarıda yönetliyordu duyan gelecek şimdi
o zamanlar alan memnun satan memnundu şimdi nasıl olacak bakalım

Ali Burak Şık
14-09-2013, 00:42
hangi durak o ? :)

Senin eski çalıştığın durak değil abi. imar, site durağı benim dediğim yer :D sen sanırım aksaray topkapı çalışıyodun :)

_Burak_
14-09-2013, 00:46
Senin eski çalıştığın durak değil abi. imar, site durağı benim dediğim yer :D sen sanırım aksaray topkapı çalışıyodun :)
eski çalıştığım ve yine çalıştığım diyelim :)
işi bıraktım yine şöförlük yapıyorum
ama şu an 1433 plakadayım karsan j10 virajların ustası :p

Ali Burak Şık
14-09-2013, 00:48

1433... Plakayı görürsem hemen atlarım :D araç etiketse tanırım aslında ama benim bildiğim o hatta etiket olan 4053 falan var :D

_Burak_
14-09-2013, 00:51
1433... Plakayı görürsem hemen atlarım :D araç etiketse tanırım aslında ama benim bildiğim o hatta etiket olan 4053 falan var :D

yok daha bir hafta olmadı alalı sıfır km j10 sadece hiç bir aksesuar yok bi tek para kasası aldım o derece
akşam bana kalanla ilgilniyorum ben daha çok :)
başım üstüne tt üyelerine bedava :)

edit : neyse konuyu dağıtmayalım :)

Mutlu Değerli
14-09-2013, 00:53
geçen bi arkadaş konu açmıştı, acil zengin olmak diyemi ne öle bişey... Örnek alsın işte bunları :D

Ali Burak Şık
14-09-2013, 00:55
yok daha bir hafta olmadı alalı sıfır km j10 sadece hiç bir aksesuar yok bi tek para kasası aldım o derece
akşam bana kalanla ilgilniyorum ben daha çok :)
başım üstüne tt üyelerine bedava :)

Jest varken J10 almak da iyiymiş :D bizimkiler de J10 dan Jeste döndü :)

Konu da saptı iyice... :D

ibrahimsnr46
14-09-2013, 00:57
perdesi o işte :)
kiran gününde ödeniyorsa
sorunsuz aracın işletiliyorsa yada öyle sanıyorsan güveniyosun seneden seneye bakıyorsun plakana
daha bu işin gurbetçi vatandaş boyutu var onların araçlarıda yönetliyordu duyan gelecek şimdi
o zamanlar alan memnun satan memnundu şimdi nasıl olacak bakalım

Acaba adam nereye gitti burda en iyi paraya kurtarcak banka plaza ve içerdeki araclardın zararının cogunu alabilir banka vatandasın işi zor plaka sahipleri veya soforler beni bulun diye camlara asmıs plakalarını işe bak ya :(

Caesar
14-09-2013, 00:59
KANKALARIM BANA 100.000 TL VERİN SİZE 6 AY SONRA 200.000 OLARAK GERİ ÖDEYİM.

Gemi alacam kaçmasıda kolay 5. aydan sonra beni bulamazsınız ona göre.

_Burak_
14-09-2013, 01:01

......................

ReFiK
14-09-2013, 01:13
Çok gecmiş olsun plakanızı kurtarabiliyormusunuz ?

şimdi bizlerde malesef haberlerdeki vergisiz kazanç muhabbetlerinden dolayı böyle yorumlar yaptık. malesef ülkemizde haberler şişirilip yalan hale getirilebiliyor. sizin gibi resmi kendi plakası olupta dolandırılanlara gerçekten geçmiş olsun.

ama diğer türlüsü gerçekten çok saçma geliyor.

peki sizi nasıl dolandırdı? vekalette devir satış yetkisi filan mı var dı?

Bu şahıs bizim hemşehrimiz ve güven açısında hem maddi hem manevi nam salmış diyebiliriz.Amerikada yaşayıp tam yetki verip an az 10 yıl aydan aya parasını alan adamlar tanıyorum diyebilirim.Biz geçtiğimiz senelerde girmiş olduğumuz bir işten dolayı zarar ettik ve durumumuz sıkışıktı.Plakamız vardı 3/4 bizimdi bari kendi kendi öder deyip hepsini alalım dursun dedik.Babam da emekli öğretmen başka bir güvencemiz yok.Tanıdığımız için bu şahsa gittik kredi çıkarırken sıkıntı çıktı araya girip ben hallederim dedi.Bizde tanıdığımız için güvendik ve yetki verdik. 385 bin tl kredi çekildi ve tamamını aldık.Ta ki düne kadar, olaylar patlayınca bizde yeni öğreniyoruz 300 bin tl de başka bir kredi çekilmiş.6 aydan bu yana diğer krediyi kendisi ödemiş kimseye fark ettirmemiş.Son durum şimdi aracı arıyoruz artık polyannacılık oynayıp mehmet ceylanın yakalanması bekliyeceğiz...
Neden yaptığı da ayrı bir soru işareti tek başına değil bu kesin...

ReFiK
14-09-2013, 01:16

Sizinde arabanız çalınmış, geçmiş olsun en kısa sürede bulunması dileğiyle...

ragıp
14-09-2013, 01:22
Geçmiş olsun. Acaba kimlerle beraber yaptı adam bu dolandırıcılığı ?

ibrahimsnr46
14-09-2013, 01:40
Bu şahıs bizim hemşehrimiz ve güven açısında hem maddi hem manevi nam salmış diyebiliriz.Amerikada yaşayıp tam yetki verip an az 10 yıl aydan aya parasını alan adamlar tanıyorum diyebilirim.Biz geçtiğimiz senelerde girmiş olduğumuz bir işten dolayı zarar ettik ve durumumuz sıkışıktı.Plakamız vardı 3/4 bizimdi bari kendi kendi öder deyip hepsini alalım dursun dedik.Babam da emekli öğretmen başka bir güvencemiz yok.Tanıdığımız için bu şahsa gittik kredi çıkarırken sıkıntı çıktı araya girip ben hallederim dedi.Bizde tanıdığımız için güvendik ve yetki verdik. 385 bin tl kredi çekildi ve tamamını aldık.Ta ki düne kadar, olaylar patlayınca bizde yeni öğreniyoruz 300 bin tl de başka bir kredi çekilmiş.6 aydan bu yana diğer krediyi kendisi ödemiş kimseye fark ettirmemiş.Son durum şimdi aracı arıyoruz artık polyannacılık oynayıp mehmet ceylanın yakalanması bekliyeceğiz...
Neden yaptığı da ayrı bir soru işareti tek başına değil bu kesin...

Bende Giresun merkezdenim cogu akrabamız ve köylü komşularımız yapmaz o adam yanlışlık vardır diyolar herkez çok güveniyor bu adama

ibrahimsnr46
14-09-2013, 01:41
Sizinde arabanız çalınmış, geçmiş olsun en kısa sürede bulunması dileğiyle...

Geçmişler olsun

tylan
14-09-2013, 05:54
Biz bu galeriden 4 ay önce 2 tane taksi çıkması albea aldık bizzat bu adam bizi ağırlamıstı cay soylemıstı muhabbet etmiştik çok iyi bi insana benzıyordu hatta bayağı bi indirim yapmıştı neden yaptığı belli oldu :)

YavuzNaz
14-09-2013, 08:08
Az önce haberlerde gösterdi madur olan insanlar adamın dükkanı önünde sabahlamış, olmayan hayali plakalı araçların bijonlarını dahi satmış. Zor durum Allah yardım etsin.

ibrahimsnr46
14-09-2013, 08:21
Az önce haberlerde gösterdi madur olan insanlar adamın dükkanı önünde sabahlamış, olmayan hayali plakalı araçların bijonlarını dahi satmış. Zor durum Allah yardım etsin.

Allah yardımcıları olsun elden avuctan arttırdıkları aldıkları plaka hisseleri bi şerefsizin elinde gitti :(

ghibli06
14-09-2013, 08:39
alın teriyle kazanılmış birikimleri giden arkadaşlara geçmiş olsun gerçekten zor durum... ama lütfen herkes bir şey yaparken yasaları adam gibi okusun ya da avukatına danışsın, bu tarz kiralama el değiştirme aracılık vs kanunen yasak

Ticari Plakaların Verilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Karar
Amaç
Madde 1- (Değişik : 94/6311 sayılı karar) Bu Karar'da amaç; vatandaşın ulaşım ihtiyacını
karşılamak üzere toplu taşımacılığın geliştirilmesi, plaka karaborsacılığının ve korsan taşımacılığın önlenmesi,
fiilen çalışmakta olan şoför esnafının haklarının korunması maksadıyla taksi, dolmuş, minibüs ve umum servis
araçlarına verilecek ticari plakaların sayısı, verilme usul ve esaslarını tespit etmektir.
KAPSAM
Madde 2-(91/11158 sayılı karar) Bu Karar, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 12'nci maddesi
hükümlerine göre, İl Trafik komisyonlarınca plaka tahdidi kararı alınan İllerde uygulanır.

.................................

mağdurlar umarım örgüte üye olmak suçuyla falan suçlanmazlar...

ghibli06
14-09-2013, 08:41
gerçi bu olay sadece plakada yapılmıyor... şu an binlerce eczacı olmayan eczane işletmecisi, müteahhitlik karnesi kendisine ait olmayan inşaatçı, yapı denetimcisi, iş güvenliği uzmanı vs. var... kanunen sadece kendinizin yapabileceği işleri başkalarına kiraya vermenin yasal temeli olmadığı gibi üzerine bir de suç... hemen her sektörde bu olayın benzerleri var...

[RaCeR]
14-09-2013, 08:53
güzel para tayfun...

Aklıma Titan saadet zinciri geldi parti yapıp eğleniyorlardı :D
Titan ve Kenan Şeranoğlu - Video - Alkışlarla Yaşıyorum (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/2755/titan-ve-kenan-seranoglu)

ali_utku
14-09-2013, 09:02
gerçi bu olay sadece plakada yapılmıyor... şu an binlerce eczacı olmayan eczane işletmecisi, müteahhitlik karnesi kendisine ait olmayan inşaatçı, yapı denetimcisi, iş güvenliği uzmanı vs. var... kanunen sadece kendinizin yapabileceği işleri başkalarına kiraya vermenin yasal temeli olmadığı gibi üzerine bir de suç... hemen her sektörde bu olayın benzerleri var...

Abi kendi sektörüm için konuşuyorum,o kadar çok ki yukarıda bolt yaptığım yerde belirtilen şekilde çalışan..Özelleştirme süreçlerinden sonra iş iyice çığırından çıktı zaten.

Benim görüşüm farklı sektörlerde de bu tarz büyük vurgunların yada büyük iflasların olacağıdır.

oğuz
14-09-2013, 12:58
şimdi adam bi şekilde dolandırdı.
yani bu işi bu adam yaptıysa başkalarıda yapabilir,başka firmalarda patlayabilir denmiş mesela
başka bir firmada hissesi olan plaka işi olan birileri nasıl kendini sağlama alıcak?yada dolandırılmamak için ne yapmalı?

srdralc
14-09-2013, 13:19
5 Ay sonra döner piyasaya 70 Milyona tüm borcunu halleder, sonrada ŞEREFLİ BORÇ ÖDEYEN YİĞİT olur :)

Geriye kalan 630 Milyonu kimse sormaz bile.
Geçmiş olsun dolandırılanlara.

Bizim halkımız koyun gibi malesef, 16 kişi birleşip bir taksi almazlar.
Ama böyle ortaklıklara girerler.

Hep bir çoban sürü psikolojisi.

Ramcho®
14-09-2013, 13:34
para cokomel egrisi olacak bende plaka işi yapıyorum...

satışını alıp parasını veriyorum ....satışını yapıp paramı alıyorum...

yarım ceyrek plaka satışlarında da ruhsatta isimleri yazıyor her hıssedarın plakaya hacız koyuluyor kimse kimseden habersiz satış yapamiyor bu kadar basit.

SekoLive
14-09-2013, 13:36
5 Ay sonra döner piyasaya 70 Milyona tüm borcunu halleder, sonrada ŞEREFLİ BORÇ ÖDEYEN YİĞİT olur :)

Geriye kalan 630 Milyonu kimse sormaz bile.
Geçmiş olsun dolandırılanlara.

Bizim halkımız koyun gibi malesef, 16 kişi birleşip bir taksi almazlar.
Ama böyle ortaklıklara girerler.

Hep bir çoban sürü psikolojisi.

16 kişi taksiye girmeyi ben hala anlamadım.

1 trilyon plaka parası veriyosn 16 kişiyle

aylık geliri taksi plakasının maks 4-5 lira bunu 16 ya böl 250-300 lira para kalır bunun için mi yapıyolar ben mi hesapda yanlslık yapıyorum

Yigit-Y
14-09-2013, 13:42
16 kişi taksiye girmeyi ben hala anlamadım.

1 trilyon plaka parası veriyosn 16 kişiyle

aylık geliri taksi plakasının maks 4-5 lira bunu 16 ya böl 250-300 lira para kalır bunun için mi yapıyolar ben mi hesapda yanlslık yapıyorum

sanırım plakayı 1.000.000 alıyorlar 1.200.000 şişirip satıp paraları dağıtma sistemi gibi çözdüm bende yoksa 300 liraya kimse o kadar para bağlamaz banka daha fazla veriyor zaten

volume81
14-09-2013, 14:21
;7039175']güzel para tayfun...

Titan ve Kenan Şeranoğlu - Video - Alkışlarla Yaşıyorum (http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/2755/titan-ve-kenan-seranoglu)

sarı diabloya takıldım ben :D

arabayı bilen duyan varmı ?

atituti
14-09-2013, 14:29
adam öldürülmüş olmasın ? kaçtığı kesin mi ?

Ramcho®
14-09-2013, 14:40
sanırım plakayı 1.000.000 alıyorlar 1.200.000 şişirip satıp paraları dağıtma sistemi gibi çözdüm bende yoksa 300 liraya kimse o kadar para bağlamaz banka daha fazla veriyor zaten

ceylan oto hayali plaka alıp sattı...piyasadan nakit para 1.350 k ya plaka aldı..

daha sonra 1250k ya bozdurdu....hatta 1 ay sonra teslim alınırsa 1150k kadar düşüyordu... sonunda patladı...

olay bundan ibarettir....zaten dolandırılmiş olanların çok yurt dişinda ikamet ediyor...1 kişi üzerine 1 plaka alabildiği için karşilikli güvene dayalı ticaret yapılıyor...800 850 iken plaka bu insanlara paraları ödenip satişlarini almadilar....şimdi de plaka 1350 k yı görünce satişlari almak için doluştular...bu ınsanın böyle olmasını gene PARA yapmiştir....1000 tl lik bir mal aldığınızda daha fatura istiyorken,1350k lik bir ticarette satış almamanin mantiği nedir çözmek mümkün değildir...

bende MEHMET C. ile iş yaptım plaka aldim sattım ama satişi aldım satişi verdim TİCARET böle olmalıdır.

CasabLanca
14-09-2013, 14:42

ankarada o araba şu an

toolqa
14-09-2013, 15:06
zaten bu kiralık plaka işini herkes yapmaya başladı bilen bilmeyen kiralayıp şöföre falana filana veriyo arabasını sonrada yandım allah diyo.. allah akıl fikir versin... biz ticari işinde mastır yaptık artık .. siz siz olun bilmediğiniz işin içine dalmayın.. benden dost tavsiyesi .. kaç kişi evinden barkından oldu bu yüzden..

fastchild
14-09-2013, 17:00
biz bi 10 sene önce buradan kiralamıştık taksiyi o zaman bile bişiyler dönüyor diyorlardı patlamışlar demek

free-hifi
14-09-2013, 17:14
ALLAH yedirmesin diyeceğim ama çok güzel yiyorlar

elma
14-09-2013, 18:15
Helal olsun. 700 milyon iyi para.:)

Caesar
14-09-2013, 18:30
Önce .şu ayağı geçin yok çok güvenilirdi bizde yetki verdik.

Ulan şu dönemde kardeş kardeşe senetsiz para vermiyor. Baba oğluna kefil olmuyor.

Sırf güvenilir diye ne isterse çekebileceği kredi yetkisini adama veriyorsunuz sonra ne bilelim çok güvenilirdi.

Yok öyle bişey. Adam artık ne vaad verdiyse 'Çoğğğğ para kazanacaz verelim işte yetkiyi, şimdi kısıtlama getirirsek ona güvenmediğimizi sanar bizle çalışmaz işin ucunda çok para var' mantığıyla vermediyse dolandırılan insanlar bende bu kadar sene boşa yaşamışım.

deniz
14-09-2013, 18:35
vay vay vay vayyyy vurgunun boylesı : ) gecmıs olsun...

ibrahimsnr46
14-09-2013, 19:55

Ulan şu dönemde kardeş kardeşe senetsiz para vermiyor. Baba oğluna kefil olmuyor.

Sırf güvenilir diye ne isterse çekebileceği kredi yetkisini adama veriyorsunuz sonra ne bilelim çok güvenilirdi.

Yok öyle bişey. Adam artık ne vaad verdiyse 'Çoğğğğ para kazanacaz verelim işte yetkiyi, şimdi kısıtlama getirirsek ona güvenmediğimizi sanar bizle çalışmaz işin ucunda çok para var' mantığıyla vermediyse dolandırılan insanlar bende bu kadar sene boşa yaşamışım.

Belki haklısınız ama bu sektörün calışma sistemi hep böle bugün ticari taksi satışı yapan Coskun kale yasar bu firmalarda bir vekaletler var adamın hayatını bitirir vatandaş bu sektörde çalışıyorsa bu tip vekaletler verilmek zorunda bırakılıyor

mkerim
14-09-2013, 20:10
Bu kadar olaydan sonra adam MAĞDUR OLDUM diye ortaya çıkarsa şaşırmamak lazım..

Mutu
14-09-2013, 23:33

'a bi örnek vereyim. Pedere gayet saf duygularla, sen çalışıyosun istiyosan benim üstüme yapalım aracı. Ben uğraşırım noter, sigorta falan dedim. :D Adam 2 gün izin aldı da, üstüme yapmadı aracı emenike. :D Ya millet güven hilesi kullanıyor, ya bizde bi sıkıntı var. :eek: :D

onursumer
14-09-2013, 23:40
'a bi örnek vereyim. Pedere gayet saf duygularla, sen çalışıyosun istiyosan benim üstüme yapalım aracı. Ben uğraşırım noter, sigorta falan dedim. :D Adam 2 gün izin aldı da, üstüme yapmadı aracı emenike. :D Ya millet güven hilesi kullanıyor, ya bizde bi sıkıntı var. :eek: :D

iyiki üstüne yapmamış o hatayı ben yaptım kasko ve trafik sigortasından geçirdiler :D

Mutu
14-09-2013, 23:56
iyiki üstüne yapmamış o hatayı ben yaptım kasko ve trafik sigortasından geçirdiler :D

En nihayetinde geçircekler, en azından arabanın değeri fazla ddeğilken az geçirsinler, gittikçe düşer. Ben de tam tersi pişmanım şimdi. :D

JenGoO
15-09-2013, 09:18

Senin tezgaha gelme ihtimalin daha yüksek olduğu için yapmamıştır. Tecrübe sahibi olduktan sonra ister istemez yapar zaten.

Bu adamı isteseler çok rahat bulurlar. Ne yazık ki kalpazanlık şekilleri büyümeye başladı, her gün ayrı bir dolandırıcılık. Bir değil iki değil nereye kadar gidecek böyle heeee hibineeee demezler mi bu ülkeyi yönetene!!!

Frid
15-09-2013, 12:09

o ne olm çıldırdınız mı :D :D

rekabet denetleme kurumu nerede bu plaka fiyatları ne diye sormadılar mı hiç ? mali şubeler nerede bu gibi firmaların gelir giderleri hiç mi incelenmiyor? düzenli maaşlı çalışan bireylerin peşinde koştuklarının yarısı kadar kurumların esnafcıkların peşinde koşsalar. benim bilmedigim 10 tl bir vergi borcuma haciz getirmeyi düşünen düzen oyuncuları neden dokunmuyor bu kalpazanlara.

gerçek plaka sahibi yada kiracı olup vekalet verenler için üzücü bir durum. umarım sorun çözülür.

+soner
15-09-2013, 12:21

Baban iyisini yapmış..neredeyse 2 2.5 kat fiyat farkı oluyor.

Ufuk
16-09-2013, 00:19

Araç ucuzken babasında alsa iyiydi.Zira ilerde kendi arabasını alınca hiç araç sahibi olmamış gözükeceği için asıl o zaman süpriz olurdu.Bi yerden başlamak lazım açıkçası.

ENGean
16-09-2013, 03:30
adama kufurmu etsek tebrıkmı etsek sasırdım. iyi para vurmus walla.
ama ahirette napıcak hıcmı dusunmuyo ya.

ZaZy
16-09-2013, 10:21
adama kufurmu etsek tebrıkmı etsek sasırdım. iyi para vurmus walla.
ama ahirette napıcak hıcmı dusunmuyo ya.

+1905 gün gelecek, zaman bitecek; yanacaksın ya düşünmüyor musun_?

Mutu
16-09-2013, 12:58

Araç ucuzken babasında alsa iyiydi.Zira ilerde kendi arabasını alınca hiç araç sahibi olmamış gözükeceği için asıl o zaman süpriz olurdu.Bi yerden başlamak lazım açıkçası.

Alıntı yaptıklarımdan altta olanı anlatmaya çalışmıştım bir önceki mesajda ben de. :icon_tup:

ibrahimsnr46
17-09-2013, 20:58
.........................

_Burak_
17-09-2013, 23:17
o ne olm çıldırdınız mı :D :D

neden noldu ki :)

Frid
17-09-2013, 23:42
neden noldu ki :)

şoför için sıkıntılı bir araç, tüm gün darlanırsın kullanım alanı kısıtlı.

FATİH
18-09-2013, 00:19
harbiden beyler; saadet zincirindeki o adamın ceket neydi öyle yaa, vay kölen oluyum...

ibrahimsnr46
18-09-2013, 09:21
harbiden beyler; saadet zincirindeki o adamın ceket neydi öyle yaa, vay kölen oluyum...

af buyur anlamadım nası yani ?

m. ali öz
21-09-2013, 18:55
;7039175']güzel para tayfun...

bu araç sanırım;

http://img4.imageshack.us/img4/1231/kp2k.jpg

açık arttırmayla 133 bin tl ye satılmıştı.

Titan'ın otomobili 133 bin YTL'ye satıldı - GÜNCEL haberi (http://www.haber3.com/titanin-otomobili-133-bin-ytlye-satildi-haberi-231697h.htm)

DOHC
21-09-2013, 19:44
bu araç sanırım;

http://img4.imageshack.us/img4/1231/kp2k.jpg

açık arttırmayla 133 bin tl ye satılmıştı.

Titan'ın otomobili 133 bin YTL'ye satıldı - GÜNCEL haberi (http://www.haber3.com/titanin-otomobili-133-bin-ytlye-satildi-haberi-231697h.htm)

Bu değili bu yıllardır Ankara'da Ecvet beyde...... Titanınki cabrio idi galiba.....

FATİH
21-09-2013, 20:33

af buyur anlamadım nasıl yani?

şu video'daki adamın ceketten bahsettim:

;7039175']Aklıma Titan saadet zinciri geldi parti yapıp eğleniyorlardı. :D

AEAlmas
22-09-2013, 02:52
Yatirim yaparken dikkatli olmak lazim

cookies
22-09-2013, 02:55
Kenan Şeranoğlu'nda ki diablo turuncu cabrio idi bu ecvet sayer'in..

m. ali öz
22-09-2013, 10:14
Kenan Şeranoğlu'nda ki diablo turuncu cabrio idi bu ecvet sayer'in..

doğrudur yukardaki araç değilmiş.

Titan'ın otomobili satıldı (http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/ShowNew.aspx?id=6400295)

_Burak_
07-10-2013, 03:13
şoför için sıkıntılı bir araç, tüm gün darlanırsın kullanım alanı kısıtlı.

rollde tır boyu var m2000 le varsın darlanayım
ama dönmüyor lanet
dönemediğim yeren mor halk otobüsü döndü :D

metin_1989
07-10-2013, 08:54
adam bızım burda oturuyordu yerıde burda berectekı dukkanını resmen yagmaladılar 3 banka tıcarı taksı ve alacaklarının hepsını dolandırıp kacmıs evını bıle yakmaya kalktılar ve adam camı cemaatındeydı hergun namaza gıder acları fln doyurur kıyafet fln alır o tıpte bır ınsandı ama demekkı para herkezı bozabılıyormus kactane taksı vardu dukkanınınn onunde gecen gun gecerken gordum ıcerıyı resmen yagmalamıs camlarını kırmıslar

gurlekyasin
07-10-2013, 10:07
bu zihniyetteki 900 kişiyi bir araya getirmek gerçekten başarıdır...

ygtrn
07-10-2013, 11:09
:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:
nicki değiştirir artık bu saatten sonra

AHMET1907
07-10-2013, 11:21
Geçen bi taksici anlatiyodu, kanadada çiftlik almış, kanada vatandaşı olmuş diye