Orijinalini görmek için tıklayınız : Benzinlik ve alım miktarı sorunu
Evet arkadaşlar biliyorum konu başlığı biraz değişik oldu ama elimden geldiğince kimseyi zan altında bırakmadan konu açmak istedim.
Benzin ışığı yanan aracıma ümitköy opet şubesinden 20 tl lik benzin aldım. Benzin ışığı yanalı aşağı yukarı 5 km olmuştur. Ardından benzin aldım fakat benzin ışığı sönmedi. Normal şartlarda aynı konumda farklı benzinliklrden aldığımda ibre hareket eder ve ışık sönerdi. Ama zaten antipatimin olduğu bu benzinlikten aldığımda sönmedi. Araçtan araca fark eder, 20 tl lik benzin söndürmez, sizin arabanızda gösterge sorunu vardır gibi akıllar yürütülecek fakat üstüne basa basa söylüyorum, aynı durumda farklı benzinliklerde bu başıma hiç gelmedi. 3 sene önce gene aynı benzinlikte bu sorunu yaşadım. Şikayet ettim. Yapılan inceleme sonunda hatalı bir durum yoktur diye opet yetkilileri geri döndüler. Bugünden sonra asla bir inancım kalmadı o şubeye. Birde üzerine 10 tl daha aldım. 30tl lik benzin en az çeyrek depoya yaklaştırırdı.
Şimdi gelelim derdime. Burda ne gibi bi durum olmuş olabilir ? Benzinlikçiler ne gibi yolsuzluklar yapıyorlar ? Bu o şubenin yaptığı anlamına gelmesede bu soruyu merak ediyorum. Dikkatimi çeken mesela pompadan benzinin çok hızlı aktığı. Rahatsız ederr derecede. Farklı bir opette daha yavaş akıyor benzin. Pompalar aynı. Fark ne ? Bilenler aydınlatırsa çok sevinirim.
ilker_yusuf
17-09-2013, 01:13
valla ben opetten yakıt almayı kestim. Bir dönem çok iyidi ama daha az km yapmaya başladım araçla... sonra tekrar shell den ve bp den almaya başladım öncelik shell yoksa bp... opetin yakıtında mı pompalarında mı bilemem ama bence sıkıntı var son zamanlarda.
bir ihtimal bilmem kaç litre altını okumuyo bazı şamandıralar.örnek olarak vercek olursam : 1.4 i30(eski kasa) 70km range kala ışık yanar ve 50km range sonrası göstermez 49 yazmaz yani. bu gostermedigi durumda 7 lt altı benzini hiç bir suretle okumaz.
boyle bişeymi dicem ama :soru:
Bir kere serviste denk gelmiştik,şoför hava basmışlar demişti...
Opet gibi bir firmada böyle birşey olabilirmi acaba? Yoksa fiyat belli litre belli..
driftboy
17-09-2013, 01:18
bende izmir shell'de yaşadım benzer bi sorun, ışık yandığında 50 lira benzinle (aynı fiyatta olan başka bir petrolden) çeyrek depoyu geçerdi, yine ışık yanar yanmaz shell den alınca çeyreğin çok çok altında oldu. aynı şey 2 defa başıma geldi aynı shell'de, başka yerlerde 50 liraya çeyreği geçiyor. ışık yanar yanmaz girerim bi petrole max 10 km içerisinde. 1 hafta önce b pet'den 50 liralık aldım neredeyse yarım depo dolcaktı :D çeyrekle yarımın ortasında bi yere geliyo 50 liraya b pet'de, tabi fiyat 4.17, shell'de 4.40 küsürlerdeydi yanlıs hatırlamıyosam. yani bahsettigim shell'de de sizin basınıza gelen benimde basıma geldi. ve 2. alısımda pompanın basında durdum bildiğin havayla karısık geliyo sanki belediye suyu kesmişte musluktan havayla karısık su gelir gibi ses yapıyo..
bende izmir shell'de yaşadım benzer bi sorun, ışık yandığında 50 lira benzinle (aynı fiyatta olan başka bir petrolden) çeyrek depoyu geçerdi, yine ışık yanar yanmaz shell den alınca çeyreğin çok çok altında oldu. aynı şey 2 defa başıma geldi aynı shell'de, başka yerlerde 50 liraya çeyreği geçiyor. ışık yanar yanmaz girerim bi petrole max 10 km içerisinde. 1 hafta önce b pet'den 50 liralık aldım neredeyse yarım depo dolcaktı :D çeyrekle yarımın ortasında bi yere geliyo 50 liraya b pet'de, tabi fiyat 4.17, shell'de 4.40 küsürlerdeydi yanlıs hatırlamıyosam. yani bahsettigim shell'de de sizin basınıza gelen benimde basıma geldi. ve 2. alısımda pompanın basında durdum bildiğin havayla karısık geliyo sanki belediye suyu kesmişte musluktan havayla karısık su gelir gibi ses yapıyo..
Aynen hidrofor bozuk ama su musluktan akmak için çabalar Gibi..Ya abartsız 3-5 sn içinde 20tl doldurdu depoya. Sonuçta bu pompalar başka şube ile aynı pompalar. Bir diğeri daha uzun sürede doldururken bu nasıl kısa sürede dolduruyor ?
bir ihtimal bilmem kaç litre altını okumuyo bazı şamandıralar.örnek olarak vercek olursam : 1.4 i30(eski kasa) 70km range kala ışık yanar ve 50km range sonrası göstermez 49 yazmaz yani. bu gostermedigi durumda 7 lt altı benzini hiç bir suretle okumaz.
boyle bişeymi dicem ama :soru:
Başka yerde çeyreğe geliyor aynı alımla aynı araba
driftboy
17-09-2013, 01:30
Aynen hidrofor bozuk ama su musluktan akmak için çabalar Gibi..Ya abartsız 3-5 sn içinde 20tl doldurdu depoya. Sonuçta bu pompalar başka şube ile aynı pompalar. Bir diğeri daha uzun sürede doldururken bu nasıl kısa sürede dolduruyor ?
heralde pompa benzin çekeyim derken havada çekiyor. benzin çektiğini sanıyor. bence mantıklısı başında bekleyip 20 şer lirayla pompa kontrol etmek lazım. şu ses olayındna dolayı.
Başka yerde çeyreğe geliyor aynı alımla aynı araba
fiyatlar aynı mı ? 4 liraya aldığın yerde 5 litre gelir, 4.5 a aldığın yerde 4.4 litre. aradakı 0.6 litre azımsanacak kadar degil ama. atıyorum 15 lt de çeyrek depo gösterir ibre ama 13 litrede çeyrekle ışığın arasında kalır. aracın şamandırasıylada alakalı bu durum
Dalmacana götürüp deneyin 2 tane alın 20 liralık iki petrolden alıp karşılaştırın önlerine koyün :)
heralde pompa benzin çekeyim derken havada çekiyor. benzin çektiğini sanıyor. bence mantıklısı başında bekleyip 20 şer lirayla pompa kontrol etmek lazım. şu ses olayındna dolayı.
fiyatlar aynı mı ? 4 liraya aldığın yerde 5 litre gelir, 4.5 a aldığın yerde 4.4 litre. aradakı 0.6 litre azımsanacak kadar degil ama. atıyorum 15 lt de çeyrek depo gösterir ibre ama 13 litrede çeyrekle ışığın arasında kalır. aracın şamandırasıylada alakalı bu durum
İşte ben pompanın çekmeye çalıştığını değil, aksine çektirildiğiini düşünüyorum.
Şirket aracı olduğu için ben genelde bu rakamlarda alıyorum hep. 20-30 tl. Zaten aşağı yukarı 45 km yol yapıyorum. Her zaman çeyreğe gelen gösterge farklı benzinlkten alınca ışığı söndürmedi. Eve gelene kadar neler çektim. Normalde 30 tl bitmez bide 10 km falan yapardım. Ne hikmetse daha önce şaibe olduğuna inandığım bu benzlikte gene aynısını yaşadım. Lan dedim yolda kalrıım falan şurdan alayım. Almaz olaydım
Ps: litre fiyatı bakmadım hiç. .
Dalmacana götürüp deneyin 2 tane alın 20 liralık iki petrolden alıp karşılaştırın önlerine koyün :)
Aklıma oda geldi de bu terör ayağına damacanaya benzin vermiyorlar. Hadi rica minnet koydurttuk, bunlar onuda ayarlar bi şekilde diye düşündüm.
S.Özeren
17-09-2013, 01:41
opetin anca tuvaletini kullanırım
denizalpakinci
17-09-2013, 02:00
Aynı istasyonda LPG de sıkıntı yaşamıştım bende.1 depoda 60 km daha az yol yaptırdı.Hava mı bastılar ne yaptılarsa artık.Yıkaması dışında kullanmıyorum artık opetleri.
dachosen
17-09-2013, 02:16
Opette aynı durumun tribine düştüğüm anda ilişkiyi kestim :) Demekki yalnız değilmişim.
En güzel çözüm gideceksin elinde bidonlar alacaksın litre aldığın litreye bakacaksın sonrada tartacaksın asıl sorun çzülmüş olur
:)
Yani merak edilen kaç litre kaçırma falan filan vamrı
Aynı istasyonda bU kadar kişi varsa sorunu yaşayan, bunda gerçekçilik vardır o zaman. Nasıl yol izlemek lazım acaba
hangi shell
Nightfish
17-09-2013, 04:28
Ümitköy Opet kesinlikle tavsiye etmem. İşten dönüşte yolumun üzeri ancak yolda kalacağımı bilsem yine almam.
Eryaman Opet'ten 100 liralık alınca minimum 400 km giden araç Ümitköyden alınca 350 km anca gidiyor.
canozyavuz
17-09-2013, 07:25
Dün 20 liralık benzin aldım aynı şekilde ilk defa. Vay anasını keşke aşağıdan Shell'den alsaydık :S Ben elektronik gösterge olduğu için bişe anlamadım pek.
Emre Ekrem
17-09-2013, 07:31
Pompayı ilk kademede çalıştırmasını söyleyin görevliye, ben böyle yapıyorum, bir başka opet' te başıma gelmişti benzer bir durum, ilk kademede çalışınca hava basamıyor pompa
lpgdede hava basma oluyor mu ?
hava basma gibi bir şey olamaz ama kalibrasyonu iyi olmayabilir, sanayi bakanlığnın mobil araçları var şikayette bulunun hemen geliyorlar araç üstünde ölçüm aletleri var ölçüm yapıyorlar pompa 1 lt bastığında aslında kaç lt basıyor diye farklıysa ceza yazıyorlar anında
ghibli06
17-09-2013, 08:06
Dikmen'deki OPET 3-4 çalışanını savcılığa verdi, görüntüler izlendi vs... nasıl olduğunu açıklamıyorlar elbette ama ne yazık ki 'litre' sahtekarlığı ciddi oranda yapılıyor benzinliklerde...
hava basma gibi bir şey olamaz ama kalibrasyonu iyi olmayabilir, sanayi bakanlığnın mobil araçları var şikayette bulunun hemen geliyorlar araç üstünde ölçüm aletleri var ölçüm yapıyorlar pompa 1 lt bastığında aslında kaç lt basıyor diye farklıysa ceza yazıyorlar anında
benim durum şöle;
depom full dolduğunda 23.5 lt alıyor ve 320 km gidiyorum opette
sonra opetten aldığım gazla 280 km gidiyorum totalden fulluyorum bu sefer ondada 22.5 lt alıyor
son depomla bakalım kaç km gidicem ona göre totali sanayi bakanlığına şikayet edebilirim
opette 2.72 totalde 2.63 lpg fiyatı
bir keresinde bir yakınımdan duymuştum bir benzin istasyonunun karşısında park halindeyken gece 1 civarı çalışanların yakıt verdikten sonra yakıt hortumlarını ayaklarıyla ezdiklerini içerisinden çıkan yakıtı da bir şişeye aktardıklarını söylemişti. Ne kadar doğru bilemem ama. hortum içine biriken yakıt alınınca gelen araca yarım litre yada daha fazla hava basılacak haliyle.
Eskisehir yolu mehmetcik vakfi opetle umitkoy opet arasi menzilde %10 oynuyor defalarca test ettim
Hatayı umıtkoy opet den benzın almak ıle yapmıssın
o konumda opet ve shell den alınan benzın ıle araba kesınlıkle az km yapıyor
aspavanın oldugu Bp den alıp denemenı onerırım bırde
gercekten fazla km yapıyor oradan alınan benzın ıle
Ya öyle birşeyki resmen denize düşen yılana sarılır misali, aynısını yaşadım. Yoksa hayatta almazdım ordan. Peki bu işi nasıl gün yüzüne çıkartırız. Nerelere şikayet etmek lazım? Zamanında opete şikayet etmiştim, hiçbirşey çıkmamıştı. Bu yüzden onlarada güvenim kalmadı. Benzinlik müdürüyle resmen yumruklaşma derecesine gelmiştim. Zira zaten kolpacıyız demezler. Geriye ne seçenek kalıyor ?
ghibli06
17-09-2013, 10:08
Opet - Müşteri Hizmetleri (http://www.opet.com.tr/tr/MusteriHizmetleri.aspx?cat=5&id=36)
bir yazın bakalım cidden dönüş olacak mı?
Cekmekoy kemerdere opet hava mi basiuor kalibrasyonu mu boZuk bilmiuorum ama eksik yakit verdigini defalarda tecrube ettim.
Opet - Müşteri Hizmetleri (http://www.opet.com.tr/tr/MusteriHizmetleri.aspx?cat=5&id=36)
bir yazın bakalım cidden dönüş olacak mı?
Abi ben bunlarla bu olayı yaşadığımda uğraştım. Direk telefonda aradım müşteri hizmetlerini. Gerekeni yapıcaz, incelemeler başlatılacak gibi standart şeyler söylediler. Ardından gelen bilgilendirme telefonunda istasyonda bu tarz bir olay olmadığı, sağlıklı çalıştıklarını dile getirdiler. Merkeze güvenmiyorum o yüzden.
Şüphelendiğininz istasyondan depoyu full leyin.45 lt deponuz varsa bakalım 50-55 tl doldurmaya çalışacaklarmı.
snan1910
17-09-2013, 10:18
Ankara dakiler için önerim istanbul yolu, beşevler totalden , iskitler shellden aynı miktarda alın yakıtı aradaki farkı görün,
Digerlerinin çoğunda resmen kalibrasyon yok
Evet arkadaşlar biliyorum konu başlığı biraz değişik oldu ama elimden geldiğince kimseyi zan altında bırakmadan konu açmak istedim.
Benzin ışığı yanan aracıma ümitköy opet şubesinden 20 tl lik benzin aldım. Benzin ışığı yanalı aşağı yukarı 5 km olmuştur. Ardından benzin aldım fakat benzin ışığı sönmedi. Normal şartlarda aynı konumda farklı benzinliklrden aldığımda ibre hareket eder ve ışık sönerdi. Ama zaten antipatimin olduğu bu benzinlikten aldığımda sönmedi. Araçtan araca fark eder, 20 tl lik benzin söndürmez, sizin arabanızda gösterge sorunu vardır gibi akıllar yürütülecek fakat üstüne basa basa söylüyorum, aynı durumda farklı benzinliklerde bu başıma hiç gelmedi. 3 sene önce gene aynı benzinlikte bu sorunu yaşadım. Şikayet ettim. Yapılan inceleme sonunda hatalı bir durum yoktur diye opet yetkilileri geri döndüler. Bugünden sonra asla bir inancım kalmadı o şubeye. Birde üzerine 10 tl daha aldım. 30tl lik benzin en az çeyrek depoya yaklaştırırdı.
Şimdi gelelim derdime. Burda ne gibi bi durum olmuş olabilir ? Benzinlikçiler ne gibi yolsuzluklar yapıyorlar ? Bu o şubenin yaptığı anlamına gelmesede bu soruyu merak ediyorum. Dikkatimi çeken mesela pompadan benzinin çok hızlı aktığı. Rahatsız ederr derecede. Farklı bir opette daha yavaş akıyor benzin. Pompalar aynı. Fark ne ? Bilenler aydınlatırsa çok sevinirim.
30 TL ile yaklaşık 6 litre benzin alırsın.. Çeyrek deponun 6 litre olması için deponun 24 litresi olması gerekir. Aracın ne marka bilmiyorum ama büyük olasılıkla deposu 40 litreden az değildir. Ek rezerv de göz önüne alındığında 6 litre ile ibrenin milimetrik kıpırdaması son derece normal..
30 TL ile yaklaşık 6 litre benzin alırsın.. Çeyrek deponun 6 litre olması için deponun 24 litresi olması gerekir. Aracın ne marka bilmiyorum ama büyük olasılıkla deposu 40 litreden az değildir. Ek rezerv de göz önüne alındığında 6 litre ile ibrenin milimetrik kıpırdaması son derece normal..
Bende diyorumki aynı miktarda msb lojmanlarındaki shell den alınca çeyreğe yaklaşan benzin, ümitköy opetten alınca neden bu şekilde oluyor ibre kıpırdamıyor ? Araç 206
Ordan 20 aldım söndü burdan aldım sönmediyle hiçbişey anlaşılmaz bence.ya litrelik bidona alıp yada depo fulleyip test etmek lazım.bazı araçlarda ort.tüketim fazlaysa ışık erken yanar , 90 sabit gitmişsindir geç yanar.erken yanan ışığa benzini koyduğun an söner .öbür türlü sönmez bu tarz bişeyde olabilir.
Emre Ekrem
17-09-2013, 10:43
Total'den benzin alıyorum artık ve gerçekten fark ediyor. Ankara'da çok total yok ama yerlerini tespit ettim, duruma göre hangisi yakın ise gidiyorum.
Bende diyorumki aynı miktarda msb lojmanlarındaki shell den alınca çeyreğe yaklaşan benzin, ümitköy opetten alınca neden bu şekilde oluyor ibre kıpırdamıyor ? Araç 206
Bence araç şamandırası ile ilgili sıkıntı var, ya da alma esnasında depodaki mevcut benzinler eş değil.. 6 litre ile çeyrek olması zaten garip, 6 litrede hile ile birşeyler değiştiriliyor ise ibrede görülebilecek kadar major değişiklik yaratmak için %10 değil, en az %30-40lar civarında hile yapmak gerekir ki bu da mantıklı görünmüyor..
izmir buca gediz korkmazla opet sanırım, pompacı gözümün önünde hortuma basıp içindeki yakıtı boşalltı . 1 ltye yakın yakıt aldı belki. sonra gidip ben o pompadan 20 lira yakıt alsam nolcak, 1 lt eksik almış olcam.
Shell dede kesiklik yapıodu araba, sanırım pislik vardı yakıtta.
PO ya geçtim rahatım. MArkadan çok öenmli olan bayidir bence.
Erdal Uzunoglu
17-09-2013, 10:55
benım aracım 20 tl lık benzınle ortalama 70 km ye yakın gıtmekte ancak semtımde bulunan 2 alpet tı ben benzın koymadıgını yakaladım yanımdakı sahıtle beraber
gecen sene 7 lıtrelık bıdonu doldurmasını ıstedım benzıncıden bıdon doldu sayacta 9 kusur lıkte gosterdı fakat bıdon 7 lıtreydı sahıbı oldugu 1 km ılerıdekı dıger alpete gıttım ordakı pompalarda aynı cıktı
yanı kucuk meblalarda rahat calabılıolar
benım tahmınım bu pompacıların elınde kartlar var sayaca okuttukları esas ıbnelık o kartlarda
aynı alpet fırmasından bıkac ay once aynı sızın muhabbet aracın ısıgı yandı 20 lıralık koydum benzın 70 km gıtmesı lasım hadı 50 km gıtsın 10 km bıle gıtmedı
bence deponuzu fulleyın daha karda olursunuz ...
benim durum şöle;
depom full dolduğunda 23.5 lt alıyor ve 320 km gidiyorum opette
sonra opetten aldığım gazla 280 km gidiyorum totalden fulluyorum bu sefer ondada 22.5 lt alıyor
son depomla bakalım kaç km gidicem ona göre totali sanayi bakanlığına şikayet edebilirim
opette 2.72 totalde 2.63 lpg fiyatı
sıkıntı bence opette :) fazla lt veren o.
Aracınıza lpg alırken eğer lpg tankınız tamamen boş ise lpg almadan hemen önce resimde görülen yani lpg nin doldugu o valfi anahtarınızla ileri tikleyerek içindeki havayı boşaltın
görüceksiniz aracınız daha çok km yapacak
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTVqI3o44E2gTrqZoB0xceb2aK1YgrQC mwdvNfVdwUcMQ-GzNZh8Q
Erdal Uzunoglu
17-09-2013, 11:01
sıkıntı bence opette :) fazla lt veren o.
sıkıntı butun benzıncılerde hepsınde bır hile var ben defalarca yakaladım
en saglıklısı depoyu fullemek 200 tl ye dolan depo hep 200 e dolar
depoyu doldurmaya baslamadan once pompadakı arkadasa mutlaka soyleyın aracımın deposu 200 tl ye dolmakta fazla cıkmasın dıe cunkı orada olan ıbnelıgı onlar bılıyor
herkes yolunda :)
chatlaxs
17-09-2013, 11:08
20 liralık benzini zaten pompayı sokmadan çıkarıyolar :D
Emre Ekrem
17-09-2013, 11:13
20 liralık benzini zaten pompayı sokmadan çıkarıyolar :D
terkinle doluyor yani, pompacı:depo dol!!! depo:peki abi....hoop doldum :D
6-7 senedir her iki aracıma da ümitköy opet ten benzin alır depoyu doldururum. Hiç bir problem yaşamadım ve/veya hava basıldığını hissetmedim. Günümüz denetim koşullarında hava basmanın da kolay olduğunu düşünmüyorum.
Boost Up
17-09-2013, 12:00
Bence araç şamandırası ile ilgili sıkıntı var, ya da alma esnasında depodaki mevcut benzinler eş değil.. 6 litre ile çeyrek olması zaten garip, 6 litrede hile ile birşeyler değiştiriliyor ise ibrede görülebilecek kadar major değişiklik yaratmak için %10 değil, en az %30-40lar civarında hile yapmak gerekir ki bu da mantıklı görünmüyor..
Evren abi atladım ama, kusuruma bakma:)
Benim anladığım, (yanlışta olabilir tabii) lamba yandıktan az biraz sonra alınmış yakıt, 0 konumunda değil ve yine yanılmıyorsam lamba son 5-6 litre kala yanıyor.
Lamba yandıktan biraz sonra aldım diyince, sanki 6 litrelik yakıtla çeyrek depoa ulaşması zor gözükmüyor:confused:
peki bir başka opet şubesi benzini aynı pompa ile daha uzun sürede veriyor olması, bunlarınsa adeta 3-5 sn içinde işlemi bitirmiş olması, şüphelenmemiz gereken birşey değil mi ? resmen ben o pompadan hava geçtiğini hissediyorum yani. o kadar hızlı bir debisi varki tetiğe basar basmaz 10 tl koydu cihaz.
Evren abi atladım ama, kusuruma bakma:)
Benim anladığım, (yanlışta olabilir tabii) lamba yandıktan az biraz sonra alınmış yakıt, 0 konumunda değil ve yine yanılmıyorsam lamba son 5-6 litre kala yanıyor.
Lamba yandıktan biraz sonra aldım diyince, sanki 6 litrelik yakıtla çeyrek depoa ulaşması zor gözükmüyor:confused:
aynen doğrudur.
Her zaman ışık yandığında Kavacık Opet'den 100liralık benzin alıyordum ve 280-300km yol yapıyordum. Son 1 senedir ise benzini sadece Maslak Opet'den alıyorum. Özellikle yaz dönemi 100liralık benzin ile yaptığım km 200-220lere kadar düştü. Bu durumu benzin zamları ve yoğun klima kullanımına bağlarken içime kurt düştü ve 1 aydır Shell veya Bp'den almaya başladım. Trafiğe bağlı olarak ışık yanana kadar 250km'yi rahat görebiliyorum.
Ortada sahtekarlık var mı yok mu bilmiyorum, belki yakıt kalitesinden kaynaklanan bir sorun, ama Opet'de bir sıkıntı olduğu kesin.
Kutluhan
17-09-2013, 12:49
Maslak Opetten alıyodum mazot hiç bir zaman aynı kullanımla aynı yol git gel (ev-okul) bazen full depo 650 bazen 700,710,780,830 civarı km yapıyorum hiç düzeni olmadı hep 30-40 km fark etti bir önceki doldurduğumla, şimdi bu konuşmalardan sonra Maslak Shell'den almaya başladım 900 km ye yakın gider oldu araç kafam çok karışık :)
İşe bak resmen dolandırıcılık. Zaten litre fiyatında dünya şampiyonuyuz, onuda eksik alıyoruz!
Hava bastıklarını biliyorum '' Eyüp - Rami '' opet te sadece shell ve bp tercih ediyorum Opette sadece arabayı yıkatıyorum :)
Anadolu yakasında Bostancı SHELL ve bostancı TOTAL harici biryerden almamaya calısıyorum.İkiside direk firmanın olduğu için sorun olmuyor
peki bir başka opet şubesi benzini aynı pompa ile daha uzun sürede veriyor olması, bunlarınsa adeta 3-5 sn içinde işlemi bitirmiş olması, şüphelenmemiz gereken birşey değil mi ? resmen ben o pompadan hava geçtiğini hissediyorum yani. o kadar hızlı bir debisi varki tetiğe basar basmaz 10 tl koydu cihaz.
10 TL dediğin şey topu topu 2 litre,
Hava yoktur, hile yoktur demiyorum ama söylediğin meblağlar o kadar düşük ki.. 2 litre gayet hızlıca dolabilir. Ya da en yavaş doldurur diğer opet, 1 dakikada dolar.. O kadar farazi doneler sunuyorsunki, somutluğu yok.. Bu kadar vakit harcayacağına, forumda kesinliği asla bilinemeyecek bir çözüm peşinde koşacağına al eline bir bidon, şüphelendiğin pompaya git doldur. Hatalı dolum varsa şikayet et, neye ulaşmaya çalışıyorsun burada? Ooo seni kazıklamışlar desek nolucak? Somut şekilde kanıtlayıp adamların yüzüne vuramadıktan sonra kalacak burada yazı olarak.
10 TL dediğin şey topu topu 2 litre,
Hava yoktur, hile yoktur demiyorum ama söylediğin meblağlar o kadar düşük ki.. 2 litre gayet hızlıca dolabilir. Ya da en yavaş doldurur diğer opet, 1 dakikada dolar.. O kadar farazi doneler sunuyorsunki, somutluğu yok.. Bu kadar vakit harcayacağına, forumda kesinliği asla bilinemeyecek bir çözüm peşinde koşacağına al eline bir bidon, şüphelendiğin pompaya git doldur. Hatalı dolum varsa şikayet et, neye ulaşmaya çalışıyorsun burada?
opetin sahibi sensin ya sorayım dedim :)
neye ulaşmaya çalışıcam allah aşkına ? benzer sorun yaşamış kimler var, nasıl yaşamışlar, adamlar yolsuzluk yapıyorsa neler yapıyorlar ayık olalım mantığında konuyu açtım. kazalı araba sorgusu olduğunda kişiler neye ulaşıyorsa benzer bir amaç var. kaldıki benzer sorun yaşayanlar olması sebebi ile bugün sanayi ve ticaret bakanlığına bi şikayet maili attım. maksat genel olarak bu yani.
ümitköy opetin sahibini tanıyorum gerçekten öyle şeyler yapacak insanlar değil. ama pompacılardan dolayı olan bişeyse kesinlikle yorum yapılamaz. şikayet edin kontroller yapılsın. içiniz rahatlasın.
olay su bazen ben 50 milyon alıyorum 100 alıyorum yerinde duruyor ibre yavas yavas gidiyor ama arabam dewamli benzin alıralmaz kalkıyor ama bazen işte o samandıra sapıyor ki düzelene akdar 4 litre 4 zaten yer:D