Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Ses Sistemi ( Öneri / Fikir ) Resimli??
Merhaba herkese ,
elimdeki boşta duran malzemeler artık işe yarasın istiyorum , çok ses sistemi işlerinden anladığım söylenemez , araç 308 ana ünite orjinal kalacak , ve aracın orjinalliğini bozduracak bi işlem yaptırma taraftarıda değilim. arkaya aynı pandizot ölçülerinde mdf kestirdim güzelde oldu şimdi sistemde ne olup ne olmayacağına karar verebilirsem dekupajla onlarında yerlerini açacağım. mümkünse anfiyide sublarıda coax ıda taşısın istiyorum pandizot , üstünüde bi güzel kaplayacağım belli bile olmasın , orjinale dönmek istediğimdede cekip alacağım mdfyi , örnekde aşağıda resimlide belirttim.
Şimdi sorum şu :
Bu konuda gercekten cahil oldugumu tekrar belirttikten sonra ,
Ne kullanmalı , nasıl kullanmalı hangi şekilde en iyi ses alınabilir?
İstediğim çok aman aman bi ses düzeyi değil sub sesi duymak iyi gelecek ama ses kalitesinde bi artışda fena olmaz :)
Bu konuda bilgili ve tecrübeli arkadaşların yorum ve fikirlerini bekliyorum.
http://j1309.hizliresim.com/1f/l/stfh1.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
http://m1309.hizliresim.com/1f/l/stfhj.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
bası portlu kutu yaptırıp bagaj ıcınde kullanıcaksın yuzu bagaj kapagına bakacak, yuvarlakları on kapıya koyacaksın. ovallerı arka panzota.
bası portlu kutu yaptırıp bagaj ıcınde kullanıcaksın yuzu bagaj kapagına bakacak, yuvarlakları on kapıya koyacaksın. ovallerı arka panzota.
kutuda kullanmak istemiyorum subları , free-air sublar
sök-tak şeklinde bir sistem daha cazip şuan
free aır sıstemden verım alamazsın, ıkısını sat bı tane portatıf kutulu portlu kutu yap derım
free aır sıstemden verım alamazsın, ıkısını sat bı tane portatıf kutulu portlu kutu yap derım
daha önce passat'da 2 freeair oldukça tatmin ediciydi benim için , yinede eyw
sedan arabada free aır bassla verım alman dogal ama hb arabada panzotu tamamen ızole edemedıgın ve kutu halıne getıremedıgın ıcın verım alamazsın.senın 2 free aır basının yaptıgı ısın mıslını 25 cm bı portlu kutu mıslıyle yapar. bırde hem ısten hıc anlamıyorum dıyorsun bu ısten cok anlayan bırının yonlendırmelrıne karsı cıkıyorsun anlamadım senı :)
sedan arabada free aır bassla verım alman dogal ama hb arabada panzotu tamamen ızole edemedıgın ve kutu halıne getıremedıgın ıcın verım alamazsın.senın 2 free aır basının yaptıgı ısın mıslını 25 cm bı portlu kutu mıslıyle yapar. bırde hem ısten hıc anlamıyorum dıyorsun bu ısten cok anlayan bırının yonlendırmelrıne karsı cıkıyorsun anlamadım senı :)
free airler tatmin ediciydi benim için onu söyledim acıklamadan sonra karsı cıkılacak bi durum yok :)
bahsettıgım sekılde cok ufak kutuda bı portlu 25 cm bass ıle senın beklentın cok fazlasıyla karsılanır. ıkı bass hamallıgından kurtulmus olursun kı ayrıca ovallerı takmamanı onerırım ılla arkadakıler muzık dınlesın derdın yoksa
bahsettıgım sekılde cok ufak kutuda bı portlu 25 cm bass ıle senın beklentın cok fazlasıyla karsılanır. ıkı bass hamallıgından kurtulmus olursun kı ayrıca ovallerı takmamanı onerırım ılla arkadakıler muzık dınlesın derdın yoksa
peki önereceğin bir model varmı subda? küçük bir bas ktusu olsa bile 2 anfi üzerine monte edilse sorun olurmu? comp.lerin tweetleri yok ama aracın orjinal sisteminde zaten tweetler ayrı ?
http://www.techturkey.com/forum/elektronik-parcalar/159006-satilik-20-cm-jbl-bass.html bu bas ısını cok rahat gorur.
1 amfın 2 kanallı dıger amfın mono tek kanalmı?
http://www.techturkey.com/forum/elektronik-parcalar/159006-satilik-20-cm-jbl-bass.html bu bas ısını cok rahat gorur.
1 amfın 2 kanallı dıger amfın mono tek kanalmı?
pioneer :
RMS Power Range : 125-380 Watts
Number Of Channels: 2
Maximum Power: 760 Watts
Low Frequency response: 20 Hz
High Frequency Response: 20000 Hz
Built In Crossovers: Yes
Channel Separation: Yes
Features
Bridgeable 2-channel capability Max. Power: 2 x 250W or 1 x 760W
Load impedance capability: 2 — 8Ohm
LPF: 80 Hz, -12 dB/Oct
High Voltage Input capability: 400 mV — 6.5 V
Type: Bridgeable Power Amplifier
Channels: 2
boss clr 50 nin üzerinde de : 2 x 250 w ibaresi var
pıoneerı kopruleyıp bassa surersınız, boos ada ıkı tane mıd takımını suresınız olur bıter. ovallerı takma arkadan o uzaklıkta gelen ses akustıgı bozacaktır senın onden gelmesı gereken sahnenı bozar. ben olsam takmam.
komplarında tweeterları yok demıssın, tss 20 lerı de krossoverlerın tweeter cıkısına baglayıp konsolda monte edersınız.mıs gıbı olur
pıoneerı kopruleyıp bassa surersınız, boos ada ıkı tane mıd takımını suresınız olur bıter. ovallerı takma arkadan o uzaklıkta gelen ses akustıgı bozacaktır senın onden gelmesı gereken sahnenı bozar. ben olsam takmam.
komplarında tweeterları yok demıssın, tss 20 lerı de krossoverlerın tweeter cıkısına baglayıp konsolda monte edersınız.mıs gıbı olur
biligler için teşekkürler :) epey açıklayıcı oldu
eldeki malzemeler le başka bir fikri olan arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum
free-hifi
18-09-2013, 07:42
biligler için teşekkürler :) epey açıklayıcı oldu
eldeki malzemeler le başka bir fikri olan arkadaşlarında yorumlarını bekliyorum
STP gereken her şeyi açıklamış zaten diyelimki oraya pandizotu koydun ses harici sürekli ordan ufak tefekte olsa tümsek çukur kasis takır tukur sürekli ses yapacak oraları ses olayı tamamen sıkıntı sedan olsa free air takıl ama o bagajda akustiğin bozulacak malı mındar edeceksin :D
STP gereken her şeyi açıklamış zaten diyelimki oraya pandizotu koydun ses harici sürekli ordan ufak tefekte olsa tümsek çukur kasis takır tukur sürekli ses yapacak oraları ses olayı tamamen sıkıntı sedan olsa free air takıl ama o bagajda akustiğin bozulacak malı mındar edeceksin :D
görünen o eldeki malzemeler değişecek , değişmeden yapılabilecek alternatif vardır illaki bikaç kişiden daha yorum almak istyorm
free-hifi
18-09-2013, 13:48
görünen o eldeki malzemeler değişecek , değişmeden yapılabilecek alternatif vardır illaki bikaç kişiden daha yorum almak istyorm
ben 2010 da senin dediğini 1 sub 4 6x9 ile uno ya yaptım inan arabayı sattım konuyu sen düşün aynı sub vardı bende dedim bagajda lpg var pandizota kurayım kurmaz olsaydım
ben 2010 da senin dediğini 1 sub 4 6x9 ile uno ya yaptım inan arabayı sattım konuyu sen düşün aynı sub vardı bende dedim bagajda lpg var pandizota kurayım kurmaz olsaydım
araç sattırmayan bi yol lazım teşekkürler :)
murat_ileri
19-09-2013, 03:34
bagajın detaylı şekilde resimlerini çekip ölçülerini belirterek gönderirseniz bir yol bulunur. bu arada montajı kim yapacak, siz yapacaksanız bu konu hakkında ne kadar tecrübeniz var?
bagajın detaylı şekilde resimlerini çekip ölçülerini belirterek gönderirseniz bir yol bulunur. bu arada montajı kim yapacak, siz yapacaksanız bu konu hakkında ne kadar tecrübeniz var?
senin kadar olmadıgı kesin :D aklındaki planı az cok tahmın edebılıyorum :)
ölçüp planlı şekilde buraya yazarım , kendim yapamam montajı :) bir bilene gideceğim.
murat_ileri
19-09-2013, 16:48
yaş olarak benden büyük oldugunuz için abi dememde sakınca olmaz zannedersem.
abi sakın beni yanlış anlama, bu sektör içerisin çok uzun zaman boyunca bulundugum için gerçekten samimi ve güvendiğiniz yakın bir arkadaşınız yoksa açık net olarak sizi elinizdeki cihazlardan da sogutacaklar bu işe girdiğim güne lanet olsunda diyeceksiniz. en basit örnek vermek gerekirse. 3 farklı elektronikçiye gidin her birine elimdeki cihazlar bunlar baglarmısınız dediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız.
sizi üzmeyecek en ideal çözüm şahsi kanaatim olarak, tanıdıgınız varsa onunla yapın yada tüm sistemi satıp iyi referansa sahip bir dükkanın kapısını çalıp elimde bu kadar para var istediğim bu diyip kararı ona bırakın.
bu piyasada daha bu güne kadar yapılmış bir işe *** atmayan görmedim ne yazıkki!
yaş olarak benden büyük oldugunuz için abi dememde sakınca olmaz zannedersem.
abi sakın beni yanlış anlama, bu sektör içerisin çok uzun zaman boyunca bulundugum için gerçekten samimi ve güvendiğiniz yakın bir arkadaşınız yoksa açık net olarak sizi elinizdeki cihazlardan da sogutacaklar bu işe girdiğim güne lanet olsunda diyeceksiniz. en basit örnek vermek gerekirse. 3 farklı elektronikçiye gidin her birine elimdeki cihazlar bunlar baglarmısınız dediğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız.
sizi üzmeyecek en ideal çözüm şahsi kanaatim olarak, tanıdıgınız varsa onunla yapın yada tüm sistemi satıp iyi referansa sahip bir dükkanın kapısını çalıp elimde bu kadar para var istediğim bu diyip kararı ona bırakın.
bu piyasada daha bu güne kadar yapılmış bir işe *** atmayan görmedim ne yazıkki!
samimi tavrın için çok teşekkür ederim , farklı bir forumda b*k atma durumu dk. 1 gol 1 oldu :) aynen dediğiniz gibi makul fiyatlara satıp dediğiniz yola başvurmak en iyisi sanırım , bu arada ölçü 103 boy x 50 en