Orijinalini görmek için tıklayınız : Yurtdışından Parça Getirmek
Aracım için bir parça buldum ebay.de sitesinde, satıcı almanyadan ve ürünün 149 euro fiyatı var. Satıcının ürünü Türkiye'ye gönderimi söz konusu değil. Normalde dayım alıp bavulda getirecekti fakat Türkiye'ye gelme planları ortadan kalktı. İlk defa yurtdışından parça getirteceğim için prosedürü bilmiyorum. Ürün 2. el ve 149 euro fiyatı var. Oradan alınıp buraya kargolanması durumunda gümrüğe takılır mı? Ne yapmak lazım? Nasıl bir prosedür izlemek lazım?
100 dolar ve üstü gümrüğe %99.9 takılır
Espaniole
16-10-2013, 16:32
100 dolar ve üstü gümrüğe %99.9 takılır
Ve 100 dolar üzeriyse vergisini verirsin
OrcunInce
16-10-2013, 16:32
Peki takılsın, vergilendirme ne şekilde oluyor?
Aynen, prosedürü merak ediyorum daha çok. Takıldı diyelim vergilendirmesi nasıl oluyor? Onun dışında yollayacak kişi dayım ve parça 2. el. Bu durumda nasıl bir faturalandırma oluyor?
sanırım aldıgın parçanın fiyatına göre %20 ödüyorsun
kargo parası buna dahil değil
kargo parası 100 doları geçebilir onda problem yok
kaç günlük bir proses peki bu? takıldı etti geldi kargoladı falan filan...
2.el urun ithal etmek yasak gumruk memuru anlamasi durumunda problem yasarsin.
OrcunInce
16-10-2013, 17:15
Bu prosesler '0' ürün için geçerli sanırım.
100 doları geçiyorsa %20 gibi bir vergi ödüyoruz.
80 kere konusu acildi ama bi daha yazalim. urunun 2. el oldugu anlasilirsa gecmez gumrukten 80 katinida verseniz cekemezseniz kalir orda. urunu cok iyi temizletip 0 mis gibi getirticeksiniz almanyadan geldigi icin yuzde 18 vergi gumrugunu odeyip alirsiniz. ptt ile gelirse kapiniza kadar gelir.
adam sarıp sarmalayıp yollayacak, dışındaki malzemeyi söküp de bakar mı içine? fatura kestikren sonra sıkıntı olur mu?
Açılan 500 üncü konu daha önceki konuları okusan ne vakit kaybedersin nede konu açma gereği duyarsın. 100 dolar ustuyse gumruklu olur.
2. el mevzusuda bıraz şans açıkcası ben baskı balata aldım 2. el takılmadı kelebek cam 2 tane aldım takılmadı 2. el iç trim parçaları aldım yine takılmadı cogu malda toz ıcındeydı 2. el oldugu cok cok bellıydı.
HardCore
16-10-2013, 23:14
100 euro üstü alışverişlere %18 vergi alıyorlar, kargo ücreti buna dahil değil
Açılan konulara baktım belli bir forum geçmişim var, aradığımı bulamadığım için sordum.
Herkesin durumundaki parametreler farklı; malzemenin 2. el olması, fiyatı ve gönderen kişinin mal sahibi olmamasından mütevellit, özellikle bu konuyu açma gereği duydum.
Sürekli konu açan, ya da burayı facebook duvarı gibi kullanan biri olmamama rağmen açtığım 1 konu üzerinden forum düzeni sağlanmaya çalışılıyorsa konu silinebilir. Mübarek gün kimsenin kalbinin kırılmasına ya da konunun güncel kalıp "insanların göz zevkini bozmasına" gerek yok.
Herkesin ilgisine teşekkürler..
ben çinden 1500 liralık teyp getirtiyorum. adamla konuştum fatura bedelini 70$ göstericek yada üzerine hediyedir ibaresini yapıştırcak. kapıma kadar gelicekmiş. gelişmeleri yazarım burdan.
tdipower
17-10-2013, 14:30
ben çinden 1500 liralık teyp getirtiyorum. adamla konuştum fatura bedelini 70$ göstericek yada üzerine hediyedir ibaresini yapıştırcak. kapıma kadar gelicekmiş. gelişmeleri yazarım burdan.
teyp getirmek yasak gümrükte kalır ve alamazsınız
en kötü geri döner diye biliyorum.
radyo olarak değilde dvd player olarak geçicek açıklamada.
Peki ebay uzerınden dayısına gonderse , dayısı faturasız kutusuz bı sekılde turkıyeye gonderse de mı gumruk e takılır
bu dediğini araştırdım, radyo ve tv'ler için trt bedeli ödendikten sonra bir sorun olmuyor. bu bedel radyolu oto teybi için 15€
Abim şuanda Tayland'da. Forge Motorsports'un internet sitesine bakıp Tayland'daki Forge bayiisinin adresini ve numarasını abime verdim dumpvalve alması için fakat araştırdığı kadarıyla öyle bir dükkan ve telefon numarası yokmuş.
Bazı parça satan dükkanlara uğramış fakat dumpvalve'in ne olduğunu bilen kimse yokmuş.
Resmini göstermiş anlatmış etmiş ama kimse bilmiyormuş yalan oldu benim d.v :)
aldatmaca
17-10-2013, 23:42
Abim şuanda Tayland'da. Forge Motorsports'un internet sitesine bakıp Tayland'daki Forge bayiisinin adresini ve numarasını abime verdim dumpvalve alması için fakat araştırdığı kadarıyla öyle bir dükkan ve telefon numarası yokmuş.
Bazı parça satan dükkanlara uğramış fakat dumpvalve'in ne olduğunu bilen kimse yokmuş.
Resmini göstermiş anlatmış etmiş ama kimse bilmiyormuş yalan oldu benim d.v :)
forgenın sıtesınde 250 dolara sattığı urunu burdakı dağıtıcı 200 siterlın dıyor daha ucuza gelse dağıtıcıya sıtedekı fiyattan neden daha pahalıya satıyor anlamadım 2 kısıden kazanacağına 50 kısıden kazan bunu forgemotorsporada yazdım ama cevap gelmedı forgeden alayım dıyorum dağıtıcıdan al dıyor kendı sıtesınden aldırmıyor ............
forgenın sıtesınde 250 dolara sattığı urunu burdakı dağıtıcı 200 siterlın dıyor daha ucuza gelse dağıtıcıya sıtedekı fiyattan neden daha pahalıya satıyor anlamadım 2 kısıden kazanacağına 50 kısıden kazan bunu forgemotorsporada yazdım ama cevap gelmedı forgeden alayım dıyorum dağıtıcıdan al dıyor kendı sıtesınden aldırmıyor ............
Arkadaşım Çin'den 200 dolara aldığını söyledi 1 sene önce falan almış bende o yüzden tahminen Tayland'da da aynı fiyattadır gibi düşünüp aldırmak istedim ama kimse d.v nin ne olduğunu bilmiyor.
Hatta bugün abimle konuştuğumda 'Seat İbiza Cupra' isimli arabayı dahi bilmiyorlarmış yani Seat markasını değil 'Cupra'yı bilmiyorlarmış. (1.4 TSİ)
Tamamen Japon arabaları üzerine parçalar varmış abimin söylediğine göre fiyatlarda bayağı ucuzmuş. Mesela Kawasaki Ninja Zx6-r racing motoru 20 dolara 1 hafta boyunca kiralayabiliyormuşsunuz üstelik ehliyet sormamışlar yani demek istediğim Japon modeller üzerinden aftermarket ürünler satılıyor bu da Tayland olduğu içinçok normal.
Dediğinizi bende çok merak ediyorum. Bende dün Forge'a ingilizce yazı yazdım Tayland'da böyle bir bayiiniz yok diye bakalım cevap gelecek mi.
çinden aldığım oto teybi, türkiyeye giriş yapmış. bakalım pazartesi adresime gelicekmi. merakla bekliyorum :D
ya olan 1200 lirama olcak yada teybim gelicek..
kargom alman postası ile 23ünde almanyadan postalanmış, 24ünde de yurtdışına postalanmış, EDI received diyor dhl nin sitesinde. Bir de ptt den sorgulamam için bir takip numarası veriyor: CL924489265DE
ptt yi aradım sordum kargonun giriş yapmadığını söylediler, 2 haftada geleceğini söylemişlerdi almanyadan, 1 haftası gitti, 1 hafta içinde gelir mi kargo?
kargom alman postası ile 23ünde almanyadan postalanmış, 24ünde de yurtdışına postalanmış, EDI received diyor dhl nin sitesinde. Bir de ptt den sorgulamam için bir takip numarası veriyor: CL924489265DE
ptt yi aradım sordum kargonun giriş yapmadığını söylediler, 2 haftada geleceğini söylemişlerdi almanyadan, 1 haftası gitti, 1 hafta içinde gelir mi kargo?
3 haftadan önce zor gelir. Karayolu ile geliyor DHL ucuz kargo ve burada PTT'ye veriliyor. Birçok defa kullandım 3 haftadan önce gelmiyor. :)
HondatugraL
01-11-2013, 00:18
Gümrükten geçtiyse büyük ihtimal gelir
3 haftadan önce zor gelir. Karayolu ile geliyor DHL ucuz kargo ve burada PTT'ye veriliyor. Birçok defa kullandım 3 haftadan önce gelmiyor. :)
1i gitti 2 hafta mı kaldı diyelim 1i gitti 3 hafta kaldı mı :/
keşke sıfırını alsaydım yav ne zor işmiş bu beklemek
Toplam 3 hafta gibi diyelim. :)
Aranel Ciryatan
27-01-2014, 15:10
hortlatayım konuyu. 2.el ürünü yurt dışından alabiliyormuyuz?
Arabama hırsız girdi ve teybi çıkarırken radyo panelini zedelemiş baya bi. servis 500 tl gibi saçma bir fiyat istedi. ürünü ebay'de 20 pound'a buldum fakat tr ye gelişi nasıl olur. satışı ile irtibata geçicem tr'ye yollaması için fakat burada gümrük durumu nasıl olacak sonuçta faturasız bir ürün olacak.
ürün bu 2006 CITROEN C2 1.6 16V PETROL BREAKING RADIO COVER PANEL TRIM | eBay (http://www.ebay.co.uk/itm/2006-CITROEN-C2-1-6-16V-PETROL-BREAKING-RADIO-COVER-PANEL-TRIM-/111262804928)
PiscocuK
10-09-2019, 14:34
Konuyu bende hortlatayım :)
Aracım için ilandaki veya benzer bir filtre kiti getirtmek istiyorum.Kim yardımcı olabilir?
404 Not Found (https://www.mishimoto.com/mazda-miata-performance-air-intake-2016.html)
PiscocuK
10-09-2019, 14:35
Konuyu bende hortlatayım :)
Aracım için ilandaki veya benzer bir filtre kiti getirtmek istiyorum.Kim yardımcı olabilir?
404 Not Found (https://www.mishimoto.com/mazda-miata-performance-air-intake-2016.html)
PiscocuK
10-09-2019, 14:58
https://www.amazon.com/Mishimoto-MMAI-MIA-16P-Silver-Performance-Polished/dp/B01FBQJ0LM/ref=sr_1_3?keywords=mazda+mx5+nd+cold+air+intake&qid=1568120175&s=gateway&sr=8-3
buradan gelirse kol böreği olabilme ihtimali varmı :)
1€'ya bile vergi alındığı ülkemizde sence de olma ihtimali yok mu? :D
PiscocuK
10-09-2019, 15:04
Çok oluyorum farkındayım ama Kıbrısta bu tarz parçalar satan yerler varmıdır? Gidip alıp gelelim bahanemiz olsun :)
PiscocuK
10-09-2019, 15:04
1€'ya bile vergi alındığı ülkemizde sence de olma ihtimali yok mu? :D
Ne bilim sen her sabah börek yiyorsun buda bizden olsun demezlermi :)
ontheair
10-09-2019, 15:10
22 Euro altındaki siparişlere tek bir vergi ödüyorsun. Ama meblağı hatırlamıyorum. Üstündekilere ise yüzde 20 olması lazım. Bir de bu gümrüğe girerse memuru ikna etmen lazım "vllhi bu paraya aldım" diye.
Ama şöyle bir yöntem olabilir. madem Kıbrıs'a gidebiliyorsun. Yaptır rezervasyonunu. Otele yollat malzemeyi. Otele de önden haber ver "bana bir kargo gelecek alır mısınız" diye. Al gel malzemeni :)
Rockford
10-09-2019, 15:11
her türlü kitlerler abi bunları.
ben 4piston brembo fren kiti getirttim aracıma cektigim eziyeti anlatamam ve verdiğim gümrük vergisini anlatamam :)
sen sanıyorum mx e geçtin typerlardan. mx için efsane ecu tuning potansiyeli var diyolardı onu da bi araştır abi eger bakmadıysan. güzel gücler cıkıyor sanırım chiple.
Kıbrıs vergi ve gümrük Tr'den daha sıkıntılı. Öyle hadi sipariş vereyim, gelsin değil olay.
PiscocuK
10-09-2019, 15:15
Kıbrıs vergi ve gümrük Tr'den daha sıkıntılı. Öyle hadi sipariş vereyim, gelsin değil olay.
Biz gider alırdık :) hatta mutlaka gitmemiz gerekirdi :) 2 arkadaşıma söyledim uçak biletlerini aldınmı diye soruyorlar :) ekip fena hazır.
PiscocuK
10-09-2019, 15:17
22 Euro altındaki siparişlere tek bir vergi ödüyorsun. Ama meblağı hatırlamıyorum. Üstündekilere ise yüzde 20 olması lazım. Bir de bu gümrüğe girerse memuru ikna etmen lazım "vllhi bu paraya aldım" diye.
Ama şöyle bir yöntem olabilir. madem Kıbrıs'a gidebiliyorsun. Yaptır rezervasyonunu. Otele yollat malzemeyi. Otele de önden haber ver "bana bir kargo gelecek alır mısınız" diye. Al gel malzemeni :)
Direk Kıbrıs mağazası olsa alır gelirdik daha temiz olurdu
her türlü kitlerler abi bunları.
ben 4piston brembo fren kiti getirttim aracıma cektigim eziyeti anlatamam ve verdiğim gümrük vergisini anlatamam :)
sen sanıyorum mx e geçtin typerlardan. mx için efsane ecu tuning potansiyeli var diyolardı onu da bi araştır abi eger bakmadıysan. güzel gücler cıkıyor sanırım chiple.
Ben artık cilacıyım.Cilala parlat :)
PiscocuK
10-09-2019, 15:27
Amazondan 25 usd anten sip verdim.Bakalım nasıl sonuçlar doğuracak.Ona göre en kötü ihtimal oradan yürürüm
Aranel Ciryatan
11-09-2019, 06:28
Amazondan alacağın ürünlerde kitleme mevzu yok zaten peşin peşin amazon zaten vergisini çıkarıyor ve alıyor. Filtre kiti için aşağıdaki bedel çıkmakta.
Price: $276.02 (ürün ücreti) + $238.67 (vergi+kargo ücreti) = $514,69
Almanyadan jant getirmek.. Nasil bir yol izlemeliyiz tirci tanidik var getirirken gumrukte sikinti cikarmi acaba.
SpeedlinE™
02-07-2020, 21:39
Almanyadan jant getirmek.. Nasil bir yol izlemeliyiz tirci tanidik var getirirken gumrukte sikinti cikarmi acaba.
abi forumdan biri birkaç sene önce rover jantı getirirken tırcı ile jantlar gümrükte el konulmuştu sonrasında satışa çıkacağı gümrük mağazasını takip ederek tekrardan satın almıştı. o dönem için denen ifadelerden biri jantlar ikinci el ise kalıyor falandı,konuyu bulursam atarım sizlere. Tam sebebini hatırlamıyorum maalesef.
Tr'de 5,8k olan kaskı Hollanda'dan gümrük dahil yarı fiyatına aldım.
Ben Sofyaya kargolatıp gidip kendim alıp geliyorum. En son coilover almıştım eski araca
Ayni sekilde gurcustina kargolatsak ordan gidip alabilirmiyiz...