Orijinalini görmek için tıklayınız : 353. Dönem K.D ve Yedek Subay Adayları
Birliklerini öğrenen diğer arkadaşlarla burada paylaşalım önceki gidenler ile bilgi alışverişi olursa güzel olur;
Acemilik: 3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL. / ANTALYA MERKEZ / ANTALYA
Kuvvet: KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI
yilmazcatalbas
25-10-2013, 13:21
acemilik ustalık aynı yer;
ULŞ., PER.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIK KH. / İZMİR GAZİEMİR / İZMİR
Sınıf : ULAŞTIRMA
edit : buraya çıkan arkadaşlar askerliği burda yapmış olanlar yada bilen eden var mı?
Acemi : 3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL. / ANTALYA MERKEZ / ANTALYA
Usta : K.K.LOJ.K.LIĞI BKM.K.LIĞI 54 ÜNCÜ BKM.MRK.K.LIĞI DES.GR.K.LIĞI EMN. VE MHF.BL. / ELAZIĞ MERKEZ / ELAZIĞ
@cem beraberiz acemilikte :)
Acemi: 3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL. / ANTALYA MERKEZ / ANTALYA
Ustalık: 3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58 İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI KH. VE KH.HİZ.BL. / BURDUR MERKEZ / BURDUR
Sınıf: İKMAL
3 kişi aynı yerdeyiz acemilikte yav :)
11'İNCİ MOT. P. TUG. KH. VE KH.BL DENİZLİ/MERKEZ eğitim birliği
11'İNCİ MOT.P.TUG K.YRD.LIĞI 1.MOT P.TB.KH AYDIN/SÖKE esas birlik
ne oluyor tam olarak bilen varmı?
5. jandarma eğitim komutanlığı Kastamonu
Usta birliği: Batman İl Jandarma Komutanlığı
Sınıf: Jandarma
Bir arkadaşımın;
Acemilik ve Usta TRABZON.
Diğerinin;
Acemilik ve Usta ANKARA.
Bir diğerinin ise;
Benim yaptığım gibi Acemilik MANİSA, Usta KIBRIS.
fethiye48
25-10-2013, 13:25
acemilik samsun 15. piyade daha sonra girne askeri hastane
orhan_guney
25-10-2013, 13:25
SINIF : Bölmüne aldanmayın oraya gidince wc olabilrisiniz :) şöför veya hizmet destek takımınada gecebilirsiniz.
ilker_yusuf
25-10-2013, 13:26
Kayınço'nun acemilikte usta birliğie Ankada Güvercinlik LojKomutanlığı - İstihkam grup komutanlığı kısa dönem... Jandarma
Eğitim Birliği: 4 ÜNCÜ MOT.P.TUG. KH. VE KH.BL. / TRABZON MERKEZ / TRABZON
Esas Birliği: 3 ÜNCÜ OR.KH.DES.GR.K.YRD.LIĞI KIŞLA HİZ.TK. / ERZİNCAN MERKEZ / ERZİNCAN
Statü: KISA_DÖNEM ER
Sınıf: İSTIHKAM
ağustosdan beri izmir gaziemir ulaştırma okulunda usta birliğinde abim gidince benim selamımı söylerseniz yardımcı olur. mehmet özdemir yazıcı kendisi.
Jam da Joker
25-10-2013, 13:28
Acemi : Edirne / Keşan
Usta : Edirne / Keşan
4. MKNZ P.TUG LOJ DES K.LİGİ KIŞLA HİZ TK
Sınıf : İSTİHKAM
1. Celb dönemi 4-7 Kasım
mert_leon
Aralığa kaldık ama kütayha hava komutanlığı usta birliği yazmıyor o nasıl olcak?
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1379900_10151957594043748_2133734017_n.jpg
yilmazcatalbas
ağustosdan beri izmir gaziemir ulaştırma okulunda usta birliğinde abim gidince benim selamımı söylerseniz yardımcı olur. mehmet özdemir yazıcı kendisi.
kardeşim tel no pm.lermisin
3 kişi aynı yerdeyiz acemilikte yav :)
Antalya için iyi duyumlar aldım. :icon_tup:
Uzun dönem gidiyorum ... Ankara / Polatlı Herkese Şimdiden Hayırlı Teskereler ...
cem gilga 7si sabah 7de izmirden antalyaya uçuyorum. sizi antalya havaalanında bekliyorum :D :D
nakayama
25-10-2013, 13:31
Antalyaya düşenler yaşadı :D
Bizim Torunlar Kıbrısa Antaydan geldiler çok kötü olduğunu sölüyorlardı Acemiliğin Antalyada.. Gerçi Manisa'dan kötü olamaz o da ayrı konu.
playhard
25-10-2013, 13:33
acemi kastamonu
esas hakkari il jandarma
o son görüşmedeki adamla iyi geçinecektik:cool:
Arkadaşlar herkese şimdiden hayırlı teskereler. Allah yardımcınız olsun.
::ZaFeR::
25-10-2013, 13:35
Acemi: 3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL. / ANTALYA MERKEZ / ANTALYA
Ustalık: 3 ÜNCÜ P.EĞT.TUG. 58 İNCİ P.EĞT.A.K.LIĞI KH. VE KH.HİZ.BL. / BURDUR MERKEZ / BURDUR
Sınıf: İKMAL
Burdur fena değildir.Kısa dönem olduğundan acemilerin başına çavuş yaparlar büyük ihtimalle : )
hsyn_çvk
25-10-2013, 13:35
1.dönem 4-7 kasım sevk
ADAPAZARI 1.MOTORİZE PİYADE TUGAYI
hem acemililk hem ustalık aynı yerdeymiş benim
Kısa dönem olarak gidiyorum
i-vtec07
25-10-2013, 13:36
antalyaya gelen abiler bişeye ihtiyacınız olursa p.m atınız :) yardımcı olurum
Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı ,Bakım Komutanlığı 8. ana bakm merkezi komutanlığı. destek grup komutanlığı emniyet e kadar çözdüm..Ben afyondayım yardımcı olurum :)
5 Sene önce acemilik eğitim bölüğündeydi.
Emniyet ve Muhafız olabilir..
Eğitim Birliği SERİNYOL 121.J.EĞT.A.K.LIĞI/SERİNYOL / SERİNYOL / HATAY
Kuvvet JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI
Sevk Başlangıç 16/12/2013
Sevk Bitiş 18/12/2013
Şube Adı GÖLPAZARI
Celp Dönemi KASIM 2013
Celp Grubu 2
Esas Birliği İL J.K.LIĞI/KARAMAN / KARAMAN / KARAMAN
Statü KISA_DÖNEM ER
Sınıf JANDARMA
Branş
erturul çiçek
25-10-2013, 13:37
Samsun'a gelene yardımcı olabilirim.
turgay.ozgur
25-10-2013, 13:37
Acemi : SERİNYOL 121.J.EĞT.A.K.LIĞI/SERİNYOL / SERİNYOL / HATAY
Usta : İL J.K.LIĞI/KAHRAMANMARAŞ / KAHRAMANMARAŞ / KAHRAMANMARAŞ
Celp grubu : 1 Kasım yani
hepimize şimdiden hayırlı tezkereler beyler...
mersine düşen olursa yardımcı olabilirim.
Acemi : 1. P.EĞT.TUG.KH. VE KH. BL. / MANİSA MERKEZ
Usta: 39. MKNZ.P.TÜM. 39. TOP.A. 2. TOP.TB. 3. 155/39 MM.LİK K/M OB.BT / LEFKOŞA
Sınıf: Topçu
Beyler türkçe meali nedir?ve buralar nasıldır? varmı giden bilen veya gidecek olan?
Egitim - Isparta 40. Piyade Er Egitim Alayı
Esas Birligim - Ankara Polatlı Topcu ve Fuze Okulu (Tercuman)
77/1 Tertip :)
moral bozmak istemem ama ispartaya dusmeyin :) sakat yer
İsim VOLKAN TOKER
Eğitim Birliği KASTAMONU 5.J.EĞT.A.K.LIĞI/KASTAMONU / KASTAMONU / KASTAMONU
Kuvvet JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI
Sevk Başlangıç 04/11/2013
Sevk Bitiş 07/11/2013
Şube Adı SAPANCA
Celp Dönemi KASIM 2013
Celp Grubu 1
Esas Birliği İL J.K.LIĞI/ORDU / ORDU / ORDU
Statü KISA_DÖNEM ER
Sınıf JANDARMA
arkadaşlar ordu jandarma hakkında varmı bilgisi olan?
Isparta giden 10 15kg verir.
Allah poşet kardeşlerimize çuval kardeslerimizede hayırlı teskereler versin
Eğitim birliği : 5. Kastamonu
Usta Birliği : Ordu
sınıf : Jandarma
arkadaşlar ordu jandarma hakkında varmı bilgisi olan?
Rahat bir askerlik seni bekliyor.
Ordu on numara yer
Usta: 39. MKNZ.P.TÜM. 39. TOP.A. 2. TOP.TB. 3. 155/39 MM.LİK K/M OB.BT / LEFKOŞA
Beyler türkçe meali nedir?ve buralar nasıldır? varmı giden bilen veya gidecek olan?
Sanırım 39. mekanize piyade tümeni,39. topçu alayı 2. topçu bataryası 155/39 mm'lik obüs bataryası. .. Topçu sınıfıyla alakalı pek bilgim yok :(
[QUOTE=cem;7111428]valla bileti alayım bende şimdi, beraber buluşalım :)
hiç araştırmadım nasıl bi yer diye bakan oldumu ?
valla ben aldım işte 7si sabahı havaalanındayım ona göre alırsanız şayet beraber geçebiliriz ben izmirden geliyorum *****. Tel numaram 554sekizyüzseksen8245 arayın daha iyi mutabakat sağlarız :D
Day Walker
25-10-2013, 13:48
Hayırlı teskereler şimdiden :)
39. hakkında bilgim yok ama %80 ordan başka bir birliğe görev emri ile alacaklardır. 14.zırhlı Tugay/Gökhan kışlasına gidersen mutlaka ulaş bana.
Beyler hepinize şimdiden hayırlı tezkereler.
Bi de uzun dönem kısa dönem yazsanız güzel olur :icon_tup:
valla ben aldım işte 7si sabahı havaalanındayım ona göre alırsanız şayet beraber geçebiliriz ben izmirden geliyorum *****. Tel numaram 554sekizyüzseksen8245 arayın daha iyi mutabakat sağlarız :D
senle yan yana askerlik yapıcaz heralde bende izmir'de oturuyorum, izmirdeyim şuanda burdan gelicem :)
pmden atıyorum bende.
Balıkesir Merkez Komutanlığı sevk tarihi 4 Kasım diyor ama esas birlikten haber yok :D
acemi kırklareli pınarhisar
usta kırklareli merkez kısa dönem istihkam
Konuyu okuyamadım işyerindeyim diye..
Acemi ve usta birliğim Keşan çıkmış.. Varsa aynı yerde olan iletişime geçelim :)
cemsultan
25-10-2013, 13:52
Acemi : 1. Piyade Eğitim Tugay Karargah ve Karargah Bölüğü
Usta: 39. Mekanize Piyade Tümeni, 39. Topçu Alayı, 2. Topçu Taburu, 3. 155/39 milimetre lik K/M Obüs Bataryası
Edit: Obüs'e örnek
http://www.itusozluk.com/image/obus_122019.jpg
Herkese hayırlı görevler ve hayırlı teskereler.
Ben yapalı 30 yıl olmuş hala dün gibi hatıralar aklımda. 1963 /3 tertip Manisa 10. Bölük Piyade Eğitim Çavuşu olarak görev yaptım. 14 ay toplam 1.600 kişiye askeri eğitim verdim.
Hayatımda unutamıyacağım bir 18 ay süresi.
Konuyu okuyamadım işyerindeyim diye..
Acemi ve usta birliğim Keşan çıkmış.. Varsa aynı yerde olan iletişime geçelim :)
Şuanda orada 352.KD görevde olan arkadaşım var benzinlik sorumlusu olarak.
Herkese hayırlı görevler ve hayırlı teskereler.
Ben yapalı 30 yıl olmuş hala dün gibi hatıralar aklımda. 1963 /3 tertip Manisa 10. Bölük Piyade Eğitim Çavuşu olarak görev yaptım. 14 ay toplam 1.600 kişiye askeri eğitim verdim.
Dayı kurtuluş savaşını anlatsana hele dinleyek :D:D
acemi kırklareli pınarhisar
usta kırklareli merkez kısa dönem piyade er
Sınıfın nedir? Bende pınarhisar askeri gazinoda yaptım. Yardımım dokunabilir.
Bu arada bakımcılar biraz kirlenir. Hemen kendinizi yazıhaneye atmaya çalışın. Yoksa 70 model kamyonlarla boğuşur durursunuz...
Bu arada bakımcılar biraz kirlenir. Hemen kendinizi yazıhaneye atmaya çalışın. Yoksa 70 model kamyonlarla boğuşur durursunuz...
Bizde 55 model bile vardı :)
mersine düşen olursa yardımcı olabilirim.
beni oraya aldırsana kanka :allaalla::allaalla:
m. ali öz
25-10-2013, 14:00
@cem
uzun dönem mi kısa mı ?
Ek.Civic_Spoon
25-10-2013, 14:02
Esas Birliği: 3 ÜNCÜ OR.KH.DES.GR.K.YRD.LIĞI KIŞLA HİZ.TK. / ERZİNCAN MERKEZ / ERZİNCAN
askerliğimin son 3 ayını usta birliğinde yapmıştım, yeni kuruluyodu 3.ordu komutanlığı sene 2007, biraz sıkıntılıydı ama yer olarak güzeldi büyük kışla, yerliside askere karşı çok iyiydi, hayırlı teskereler herkese
SekoLive
25-10-2013, 14:07
izmire düşen varmı bizim arkadaş oraya düşmüş:) acemılık ve usta ızmırmıs telefın edıp sormus sınıfını öğrenmemiş
herkese hayırlı olsun eyy millet :) bir an önce gidip dönün insallah
arsenikli
25-10-2013, 14:09
Cumhurbaşkanlığı Muhafız alayına düşen yokmu hiç ya _?
Acemi ankara mebs okl mamak
Usta malatya merkez kara havacilik Hizmet destek taburu muhafiz bolugu
Orada daha once yapan,oraya dusen,bilgisi olanlar lutfen :D
beni oraya aldırsana kanka :allaalla::allaalla:
hashaha kısmet buraya düşmedin yer bitirirdin beni :D
Aralığa kaldık ama kütayha hava komutanlığı usta birliği yazmıyor o nasıl olcak?
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1379900_10151957594043748_2133734017_n.jpg
bende havacı olarak yaptım cok rahat edıceksın spor yok adam gıbı ıyı davranıyorlar kısa donemlere :)
senın usta bırlıgın orda bellı olacak gıttıkten 3 hafta sonra falan.yanı 2 sene once oleydı.diyarbakır 8. ana jet ussune çıkarsa fıkır verırım bol bol :D
Trance-R
25-10-2013, 14:13
15 İNCİ P.EĞT.TUG.P.ÇVŞ.EĞT.TB.KH. VE KH.TK. / SAMSUN MERKEZ / SAMSUN------
49 UNCU MOT.P.TUG.LOJ.DES.K.LIĞI BKM.BL. / BİNGÖL MERKEZ / BİNGÖL
hayırlı teskereler hepimize... :)
İbrahim33
25-10-2013, 14:19
herkese hayırlı teskereler , su gibi geçmesi dileğiyle :) darısıda bize :)
Şırnak - jandarma..;)
sendemi gidiyon kanka :D
burkaykalyon
25-10-2013, 14:23
Cümleten hayırlı tezkereler. Bu Kasım dönemi nedense bana çok koydu yav. Gitsem mi diye düşündürdü :D Olum bir kaçınız kalsaydı bari hepiniz niye gidiyonuz :D
m. ali öz
25-10-2013, 14:29
Cümleten hayırlı tezkereler. Bu Kasım dönemi nedense bana çok koydu yav. Gitsem mi diye düşündürdü :D Olum bir kaçınız kalsaydı bari hepiniz niye gidiyonuz :D
Aynen :)
Seneye ağustos yada kasım a benimki de inşallah
burkaykalyon
25-10-2013, 14:33
Aynen :)
Seneye ağustos yada kasım a benimki de inşallah
Benim daha var yav. Okulu bir bitirebileydik iyiydi..
Biletlerinizi hemen alın uçaklar ve otobüsler doluyor. Fiyatlarda artıyor.
Ben biletimide aldım. 7sinde sabah 8.30 ucağıyla Antalya'ya geliyorum.
playhard
25-10-2013, 14:34
beyler hakkari de askerlik yapanlardan yorum bekliyorum halimi tahmin edebiliyorsunuzdur sanırım :(
Bad-Fast
25-10-2013, 14:36
Kıbrıs a düşen arkadaşlar , kara kuvvetleri denetlemesi görmeniz mümkün askerliğiniz göz açıp kapatıncaya kadar geçer ama sizde çekersiniz biraz korkutmak gibi olmasın :)
beyler hakkari de askerlik yapanlardan yorum bekliyorum halimi tahmin edebiliyorsunuzdur sanırım :(
Kısa dönem Hakkari'de pek iş yapmazsın,dışarı çıkmazsın genelde. Yazıcı yada bir yerin sorumlusu olursun
ProdriveSTI
25-10-2013, 14:42
Hayırlı Teskereler beyler.Sağ salim gidip dönersiniz inş.
burkaykalyon
25-10-2013, 14:42
Hiç kafa bulandırmaya gerek yok üzülecek bir durum da yok zaten. Yani şöyle söyleyeyim. Ben askerlik yapmadım ama çok yakın bir arkadaşım Çukurca'da yaptı. 2-3 sene öncesi. Allah kısmet ederse sağ salim sorunsuz sıkıntısız yapar gelirsin.
Aha Söke :) birliğin içi nasıldır bilmem ama sökede çalışıyorum
Bir arkadaşımın;
Acemilik ve Usta TRABZON.
Diğerinin;
Acemilik ve Usta ANKARA.
Bir diğerinin ise;
Benim yaptığım gibi Acemilik MANİSA, Usta KIBRIS.
benim bir arkadaşında aynı Acemilik Manisa Usta Kıbrıs
izmire düşen varmı bizim arkadaş oraya düşmüş:) acemılık ve usta ızmırmıs telefın edıp sormus sınıfını öğrenmemiş
Sınıfları yerleri bir öğrenebilir misin? benimde acemi ve usta izmir
sendemi gidiyon kanka :DAynen bladerim. Ben izne geldim acemilik 2 aydı oda bitti.:) Etimesguttaydım kurtuldum oradan zırhlı birlikler tankçı jandarma.:D mehtabı hallettik sıra şafakta şırnak gabar dağı beni bekler.;)
ben şimdiden selam vermeye başlıyım bari :) ;
http://www.afyonkarahisar.gov.tr/images/fotogaleri/2012419ffb9b35c-f9b2-4d56-9053-10d88ad7b962.jpg
Soldan üçüncü Belediye başkanı. Sağdan 4 Vali.. Ortadakide sanırım Tuğgeneral :) Garnizon ve İkmal Komutanı :)
hani şu geçenlerde patlama olmuştu yaa orası işte ,orman gibi biyer :D ben afyon il jandarma alay k.lıgında 1988 yılında askerlik yaparken çook revire gidip geldim oraya :D genel olarak afyon iyidir ama insanı için pek öyle diyemem :(
şimdi den hayırlı teskerel dilerim :icon_tup:
dogudaki görüp görebilecegin en güzel şehirdir ,dogunun parisi diyebiliriz :D bende erzincanlıyım ,88 de askerlik yaparken afyon cezaevinden askeri firari getirmiştim sahra birliklerine ,ama ne yolculuktu kara trenle votka içe içe 2 günde gelmiştik :D
sanada şimdiden hayırlı teskereler :icon_tup:
Patlama Mühimmat depoda olmuştu :(
Artık revir Fabrikada değil. Ama fabrikanın bazı bölükleri iyi :)
m. ali öz
25-10-2013, 14:51
Kıbrıstaki arkadaşlarım telefon açamazken, Hakkari de yapan arkadaşım whatsup da devamlı online :D
uzun dönemden bahsediyorum.
Şimdi telefondan öğrendim
Manisa - kıbrıs
İbrahim33
25-10-2013, 14:56
Kıbrıstaki arkadaşlarım telefon açamazken, Hakkari de yapan arkadaşım whatsup da devamlı online :D
uzun dönemden bahsediyorum.
benimde kıbrıstaki arkadaşım feysten çıkmıyodu :)
darkmoon
25-10-2013, 14:57
bende 4.topçu bataryasında yapmışdım lefkoşe dediğine bakma orda öyle yazar ama sizi ordan dağıtıcaklar büyük ihtimal diğer birliklere türkeli magosa v.b obüs birliklerinde spor biraz on plandadır spor eğitim ağırdır onun dışında güzel dir..
kısa dönem olarak gidiyorsan zaten yüklenmezler sana fazla bir iki nöbet tutturur bir yere çavuş falan yaparlar yada yazahaneye alabilirler oraya gittinmi işin rengi belli olur şöför falanda olabilirsin yada karargah desteke alırlarsa seni tamamen karargah işleri yaparsın yani orada şekil renk belli olur.. hayırlı teskelereler şimdiden :)
Diğer arkadaşlarada hayırlı teskereler :) arkadaşlar hepiniz kısa dönem gidiyorsunuz size ağır bir iş görev vermezler zaten botları bağlamanızla çözmeniz bir oluyor.. :)
hayırlı olsun
bende 347 donem ızmır focadaydım umarım dusmessınız oraya
Bad-Fast
25-10-2013, 15:08
tlf işi yerine göre değişir arkadaşlar onları düşünmeyin hiç , ben gerek görmedim hiç cep tlf u askerde :)
Yokmu daha önce burda askerlik yapan fikri olan :)
Mivec_4G63
25-10-2013, 15:16
Forumdan Volkann nickli arkadaşın
http://imgim.com/volkannn.jpg
cgnozdmr
25-10-2013, 15:21
Acemilik: SERİNYOL 121.J.EĞT.A.K.LIĞI/SERİNYOL / SERİNYOL / HATAY
Usta: İl J K.LIĞI / GAZİANTEP / GAZİANTEP
var mı buralara gelen, yardımcı olabilecek yada ? :)
Acemilik Manisa
Usta birligi Lefkose
Herkese hayirli teskereler.
huseyinturk
25-10-2013, 15:24
Acemilik: Kastamonu 5. Jandarma egitim a.k.
Esas birlik: Sinop il jandarma komutanligi
Kisa donem er :)
Celp 2
Foruma üye arkadaşlardan Sivas'a düşen var mı ?
Acemilik: Kastamonu 5. Jandarma egitim a.k.
Esas birlik: Sinop il jandarma komutanligi
Kisa donem er :)
Foruma üye arkadaşlardan Sivas'a düşen var mı ?
Tam üstte :)
edit : çift tıklamışım :)
Acemilikte usta birlikte balikesir merkez komutanligi cikti bana hadi hayirlisi
O sinop dayı ben sivas dedim :)
sinop değil mi o ya ? :)
EĞİTİM :İL Jandarma K.lığı / AFYONKARAHİSAR /JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI
USTA : İL Jandarma K.lığı / AFYONKARAHİSAR /JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI / JANDARMA
CELP GRUBU : 1
Hepimize hayırlı uğurlu olsun . Afyon'da olan varsa paslaşabilirsek güzel olur :)
Üniversite olsun askerlik olsun hiç sivas'a gelen yok zaten :) :)
snan1910
25-10-2013, 15:30
Yokmu daha önce burda askerlik yapan fikri olan :)
Kuzenim sökede yapmıştı, söke sürgün yeriymiş biraz bildiğim kadarıyla ama kısa dönemde pek sorun yaşanmaz diye tahmin ediyorum
Hic malatya yok iyimi ben kimle konuscam orda arabaydi pistti yazilimdi vs vs :) kara havaci olduk mukemmel yuzeriz yukseklik korkumuz var dedik denizden uzak havaci yere verdiler mantiga gel :D
edit : çift tıklamışım :)
Afyonda yardımcı olurum :) Cem başkanda Afyona düştü ama onun birlikte senin birlik arasıda yürüme mesafesi. Yalnız karakola gidersen uzak kalabiliriz. Umarım cezaevi olmaz :)
O sinop dayı ben sivas dedim :)
Sanırım fazla çalışıyorum :)
aynı yerdeyiz arkadaşım, facebooktan bulalım birbirimizi.
tanışalım.
canozyavuz
25-10-2013, 15:34
Antalya tayfası yemek bakımından şanslılar. Özel bi yemek şirketiyle anlaşmalı tabldotla yersiniz yemek. Sabahları gofret vs. enteresan şeyler gelebilir :) Kantin olayı kötüydü hatırladığım koğuşlar bölgesinde büfe kılıklı bi yer vardı ve para üstü diye bi kavram pek yoktu. Yemin töreni çok gaz olur. Hırsızlığa dikkat edin baya vardı zamanımda. Sıcak sıcak askerlik yaparsınız. Allah kolaylıklar versin.
Kısa donem denızcı hatay nasıldır?
ozgurluk
25-10-2013, 15:38
Herkesin hayırlı uğurlu olsun.
SerdaR A.
25-10-2013, 15:41
Sonunda yerimi öğrenmiş bulunuyorum, diğer arkadaşlarla burada paylaşalım önceki gidenler hakkında bilgi alışverişi olursa süper olur.
Acemilik: 3üncü P. Eğitim Kh. Ve Kh. Bölüğü / ANTALYA MERKEZ
Ustalık: KKK LOJ KOM.LIĞI BKM KLIĞI 8.İNCİ ANA BKM MERKEZ K.LIĞI DES. GR. K.LIĞI EMN. VE MH. BÖLÜĞÜ AFYON MERKEZ
Sınıf: BAKIM
Şu ustalıkta ne yazıyor beyler çözebilen varmıdır ? Bakım Nedir ayrıca ?
8 saat nöbete hazır ol :)
Afyonda yardımcı olurum :) Cem başkanda Afyona düştü ama onun birlikte senin birlik arasıda yürüme mesafesi. Yalnız karakola gidersen uzak kalabiliriz. Umarım cezaevi olmaz :)
Allah razı olsun :) İnşallah zamanın geçebileceği bi yerde olurum :)
Askere gidecek olan arkadaşlar avatarlarına künye fotoğrafı koysunlar ki kim gitmiş, kim gitmemiş bilelim :)
Onur Fatih
25-10-2013, 15:50
Kastamonu gölköy acemi çıkanlara yardımcı olabilirim
ulaşım için otobüslerle gidecek olanlar otogarda insinler servisle çarşı merkezine gidip meydandan er eğitim alayına giden dolmuşlara binsinler taksiyle vs gitmeyin her 15 dk da bir kalkıyor 1,5 liraya gidersiniz şehir merkezine biraz uzak.
Özel araçla gidecekler için karabük üstünden gelenler kastamonu otogar kavşağından dönsün şehir içine hiç girmeden. kavşaktan döndükten sonra bir sonraki kavşağa kadar çevreyolundan devam etsinler bidahaki kavşaktan en solda olandan devam edip 5 km ilerden sapsınlar
Allah razı olsun :) İnşallah zamanın geçebileceği bi yerde olurum :)
Kısa dönemsin belli olmaz ama karakola düşersen ayrı rahatlık olur ekstra bişiler olmazsa genelde yazıcı olma ihtimalin var.
Dağıtımda belli olur. Umarım merkezde kalırsın. İl Jandarma nerdese şehir içinde :)
ozgurluk
25-10-2013, 15:52
Kastamonu gölköy acemi çıkanlara yardımcı olabilirim
ulaşım için otobüslerle gidecek olanlar otogarda insinler servisle çarşı merkezine gidip meydandan er eğitim alayına giden dolmuşlara binsinler taksiyle vs gitmeyin her 15 dk da bir kalkıyor 1,5 liraya gidersiniz şehir merkezine biraz uzak.
Özel araçla gidecekler için karabük üstünden gelenler kastamonu otogar kavşağından dönsün şehir içine hiç girmeden. kavşaktan döndükten sonra bir sonraki kavşağa kadar çevreyolundan devam etsinler bidahaki kavşaktan en solda olandan devam edip 5 km ilerden sapsınlar
bu tarifini yaptığın yer 5.jandarma eğitim komutanlığı için mi ? yoksa başka bir yer mi ?
slowmotion
25-10-2013, 15:56
usta birliği kara harp okulu olanlar Allah yardımcınız olsun :D
Onur Fatih
25-10-2013, 15:57
bu tarifini yaptığın yer 5.jandarma eğitim komutanlığı için mi ? yoksa başka bir yer mi ?
eğitim alayı için. diğer bilriklerin tarifini de yapabilirim neresi çıktı ?
ozgurluk
25-10-2013, 15:59
eğitim alayı için. diğer bilriklerin tarifini de yapabilirim neresi çıktı ?
5’İNCİ J.EĞT.A.K.LIĞI (KASTAMONU)
arkadaşımın çıktığı yer burası. tavsiyelerin var ise can kulağı ile dinliyorum :)
bende eğitim kastamonu bende dinliyorum can kulağıyla :)
Onur Fatih
25-10-2013, 16:05
5’İNCİ J.EĞT.A.K.LIĞI (KASTAMONU)
arkadaşımın çıktığı yer burası. tavsiyelerin var ise can kulağı ile dinliyorum :)
Kastamonu iyidir fena değildir orası biraz şehir merkezine uzak hafta sonları gezecek pek yer yok migros avm var orda takılırlar onun dışında bi kaç cafesi var orda takılırlar geçen sene ordaydım her türlü konuda yardımcı olurdum ama orda değilim malesef.
mert_leon
25-10-2013, 16:08
bende havacı olarak yaptım cok rahat edıceksın spor yok adam gıbı ıyı davranıyorlar kısa donemlere :)
senın usta bırlıgın orda bellı olacak gıttıkten 3 hafta sonra falan.yanı 2 sene once oleydı.diyarbakır 8. ana jet ussune çıkarsa fıkır verırım bol bol :D
eyvallah kutahya hakkında guzel haberler gelmeye basladı bakalım hayırlısı sanırım çok soğukmuş.
eyvallah kutahya hakkında guzel haberler gelmeye basladı bakalım hayırlısı sanırım çok soğukmuş.
o havanın allah belasını versin öyle diyim :D
serhat_R
25-10-2013, 16:12
TEKİRDAĞ İL JANDARMA KOMUTANLIĞI--- usta birliğide aynı yer... Bahçeşehirden 1 saat :) şanslıyım biraz kütükte zeytinburnu :) Herkese hayırlı teskereler...
mert_leon
25-10-2013, 16:13
hadi ya aralığa kaldım zaten giderken bol bol ağrı kesici götüreyim ben sinüzitten gitti derler yoksa :D
mirafiori
25-10-2013, 16:15
acemilik: Ankara Mamak
Usta: Konya
Piyade 6 kasım teslim
hadi ya aralığa kaldım zaten giderken bol bol ağrı kesici götüreyim ben sinüzitten gitti derler yoksa :D
Bizim bölgede geneldeo tarihlerde 0 dereceyi güneşli gündüzlerde bile göremiyorsun :) Ocakta filan -10 gündüz görürsün :)
mirafiori
25-10-2013, 16:21
acemilik: Ankara Mamak
Usta: Konya
Piyade 6 kasım teslim
Bu arada sistemden öğrenemedim bastım halıcıoğluna gittim gitmişken sülüsü ve 66,30 TL yol parasınıda verdiler :D
TEKİRDAĞ İL JANDARMA KOMUTANLIĞI--- usta birliğide aynı yer... Bahçeşehirden 1 saat :) şanslıyım biraz kütükte zeytinburnu :) Herkese hayırlı teskereler...
bal badem seni :D iyi evo yatmaz en azından :D
serhat_R
25-10-2013, 16:24
bal badem seni :D iyi evo yatmaz en azından :D
Arabayı götürebilirim hafta sonu evci çıkıp gelirim kanki :)
SekoLive
25-10-2013, 16:35
Aha Söke :) birliğin içi nasıldır bilmem ama sökede çalışıyorum
benim bir arkadaşında aynı Acemilik Manisa Usta Kıbrıs
Sınıfları yerleri bir öğrenebilir misin? benimde acemi ve usta izmir
izmir merkrz jandarma komutanlıgıymış tam.nıdık varsa güzel olur:)
Kısa dönemsin belli olmaz ama karakola düşersen ayrı rahatlık olur ekstra bişiler olmazsa genelde yazıcı olma ihtimalin var.
Dağıtımda belli olur. Umarım merkezde kalırsın. İl Jandarma nerdese şehir içinde :)
Devriye falan atalım da zaman geçsin :)
izmir merkrz jandarma komutanlıgıymış tam.nıdık varsa güzel olur:)
benim bornova ve narlıdere, denk gelmedik. Yok mu başka izmir olan?
mert_leon
25-10-2013, 16:43
Bizim bölgede geneldeo tarihlerde 0 dereceyi güneşli gündüzlerde bile göremiyorsun :) Ocakta filan -10 gündüz görürsün :)
iyiymiş bakalım başımıza neler gelecek. Başka havacı yok sanırım forumda
Balikesir bakim birligi hakkinda bilgisi olan varmi türkiye genelinde bozulan silah ve askeri araclar oraya gönderilip yapiliyormus tamircimi olcaz simdi ::D
Havacı çok olur yavaş yavaş gelir millet :)
Umut melek
25-10-2013, 16:45
Arkadaşlar Allah hayırlı tezkereler versin inşallah sizlere kısa dönemler icin de uzun da ...
Bende jandarma komandoydum tim çavuşu sistem baya değişmiş baktım çıkan arkadaşlara hem acemilik hem usta aynı anda olmuş artık bu güzel bişey tabi :)
Jandarma komando eğitim alaylarından foça Manisa ve Safranbolu çıkanlar icin Allah kolaylık versin derim :) ben direk tim usülü gezici komando yaptım 465 gün tüm Doğu'da karakol karakol gezdik bitmedi :)
Allah herkese kolaylık versin pabuçlu gidin pabuçlu gelin inşallah
yilmazcatalbas
25-10-2013, 16:46
benim bornova ve narlıdere, denk gelmedik. Yok mu başka izmir olan?
İzmir gaziemir usta acemi aynı yer
Sınıfın nedir? Bende pınarhisar askeri gazinoda yaptım. Yardımım dokunabilir.
sınıf istihkam, piyade diye heycanla yanlis yazmisim :)
bana kisa bi pm atarsan genel olarak sevinirim
Arkadaşlar Allah hayırlı tezkereler versin inşallah sizlere kısa dönemler icin de uzun da ...
Bende jandarma komandoydum tim çavuşu sistem baya değişmiş baktım çıkan arkadaşlara hem acemilik hem usta aynı anda olmuş artık bu güzel bişey tabi :)
Jandarma komando eğitim alaylarından foça Manisa ve Safranbolu çıkanlar icin Allah kolaylık versin derim :) ben direk tim usülü gezici komando yaptım 465 gün tüm Doğu'da karakol karakol gezdik bitmedi :)
Allah herkese kolaylık versin pabuçlu gidin pabuçlu gelin inşallah
Kısa dönemler genelde komando olmuyorlar. Ayrıca çoğu kısa dönem usta ile acemi aynı yer oluyor
İzmir gaziemir usta acemi aynı yer
Ulaştırma sanırım. 1 Er eğtim taburu Çavuş Eğitimde eğitim gördükten sonra bölüklere ayrılırsınız. Genelde eğitim çavuşları oluyorlar :)
HV.K.K.LIGI KUTAHYA AKTARIM BIRLIĞI KÜTAHYA/KÜTAHYA havacılar nerede? :)
Kıbrısa giden arkadaşlar arasında 14.Zırhlı Tugaya gidecek varmıdır?
Sanırım 39. mekanize piyade tümeni,39. topçu alayı 2. topçu bataryası 155/39 mm'lik obüs bataryası. .. Topçu sınıfıyla alakalı pek bilgim yok :(
tşkkr ettim abi :)
Acemi : 1. Piyade Eğitim Tugay Karargah ve Karargah Bölüğü
Usta: 39. Mekanize Piyade Tümeni, 39. Topçu Alayı, 2. Topçu Taburu, 3. 155/39 milimetre lik K/M Obüs Bataryası
Edit: Obüs'e örnek
http://www.itusozluk.com/image/obus_122019.jpg
vay anasını sayın seyirciler ben bu cihazla şan ve şeref dolu 5 ay :D:D bol bol resim çekilip iyi prim yapılır :D
Kıbrıs a düşen arkadaşlar , kara kuvvetleri denetlemesi görmeniz mümkün askerliğiniz göz açıp kapatıncaya kadar geçer ama sizde çekersiniz biraz korkutmak gibi olmasın :)
birkaç kişi daha dedi denetleme olayı çok oluyor diye bakalım hayırlısı :)
Şimdi telefondan öğrendim
Manisa - kıbrıs
aynı yerde olcaz sanırım tanışalım :)
bende 4.topçu bataryasında yapmışdım lefkoşe dediğine bakma orda öyle yazar ama sizi ordan dağıtıcaklar büyük ihtimal diğer birliklere türkeli magosa v.b obüs birliklerinde spor biraz on plandadır spor eğitim ağırdır onun dışında güzel dir..
kısa dönem olarak gidiyorsan zaten yüklenmezler sana fazla bir iki nöbet tutturur bir yere çavuş falan yaparlar yada yazahaneye alabilirler oraya gittinmi işin rengi belli olur şöför falanda olabilirsin yada karargah desteke alırlarsa seni tamamen karargah işleri yaparsın yani orada şekil renk belli olur.. hayırlı teskelereler şimdiden :)
Diğer arkadaşlarada hayırlı teskereler :) arkadaşlar hepiniz kısa dönem gidiyorsunuz size ağır bir iş görev vermezler zaten botları bağlamanızla çözmeniz bir oluyor.. :)
teşekkürler abi kısa dönem benim bakalım nolcak gidince dediğin gibi rengi belli olur.
aynı yerdeyiz arkadaşım, facebooktan bulalım birbirimizi.
tanışalım.
pm attım dostum.
ChtArdARSL
25-10-2013, 17:27
Kardesım bnde sendenım uzun donem benım ama :) cok soguk oluyormus ne yapıcaz bılemedım :(
leventrc
25-10-2013, 17:28
Acemi birliğim: 59' uncu TOP. EĞT. TUG.KH VE KH.BL ERZİNCAN MERKEZ.
Usta birliğim: 59' uncu TOP. EĞT. TUG. SLH. EĞT. TB. BOMBAATAR VE Aİ VE İG. EĞT. BL. ERZİNCAN MERKEZ
Erzincan' a düşen yok mu yahu? Var ise pm atsın da tanışmış olalım...
Burası hakkında bir bilgisi veya fikri olan var mı? Var ise yorumlarını bekliyorum.
Hepimize hayırlı teskereler... :)
bugratemel
25-10-2013, 17:28
herkese hayırlı teskereler :D sizden sonra gelcem inş alt devre olarak
izmire düşen ve bi sıkıntısı ihtiyacı olan çekinmeden arasın yardımcı olurum walla :D
Kıbrısa giden arkadaşlar arasında 14.Zırhlı Tugaya gidecek varmıdır?
Benim kıbrıs ama detayları öğrenemedim telefondan..
Aslında ilk sayfaya kasım/aralık acemi/usta şeklinde liste yapsak denk gelen arkadaşlar birbiriyle haberleşir.
Örnek
diyadin - kasım - Manisa/Kıbrıs
mert_leon
25-10-2013, 17:37
gel yanıma:)
gel yanıma:)
ekledim bile kabul et :D
Umut melek
25-10-2013, 17:41
Izmir yolcuları izmire düşenler hafta sonları falan bişeye ihtiyacınız olursa her türlü ulaşın elimizden geldiğince yardım etmeye çalışırız :)
Eğitim Birliği1 İNCİ P.EĞT.TUG. KH. VE KH.BL. / MANİSA MERKEZ / MANİSA
Esas Birliği39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 50 NCİ MKNZ.P.A. 1 İNCİ MKNZ.P.TB. 2 NCİ MKNZ.P.BL. (ZMA) / LEFKOŞA / LEFKOŞA
Sınıf PIYADE
Bad-Fast
25-10-2013, 17:43
arkadaşım acemiliğini yaptı 1 ay orda , daha geçen usta ya gönderdik adana incirliğe , gayet güzel diyordu şartlar anlattıklarına bakarsak rahat yermiş baya ;)
AhmetAKC
25-10-2013, 17:46
Eğitim Birliği: BKM.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI KH. / BALIKESİR MERKEZ / BALIKESİR
Esas Birliği: K.K. ASTSB. MESLEK YÜKSEK OKUL K.LIĞI KH. / BALIKESİR MERKEZ / BALIKESİR
Balıkesir sogukmudur yaa :)
arkadaşım acemiliğini yaptı 1 ay orda , daha geçen usta ya gönderdik adana incirliğe , gayet güzel diyordu şartlar anlattıklarına bakarsak rahat yermiş baya ;)
TSK'nın ritz'i hilton'u filan galiba sözlüklerden okduğum kadarı ile abi.
mcolgecen
25-10-2013, 17:48
Samsun il jandarma komutanlıgı kısa donem er acemi ve usta birligi ayni yer.
Sınıfı jandarma 1.donem
Eğitim Birliği: BKM.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIĞI KH. / BALIKESİR MERKEZ / BALIKESİR
Esas Birliği: K.K. ASTSB. MESLEK YÜKSEK OKUL K.LIĞI KH. / BALIKESİR MERKEZ / BALIKESİR
Balıkesir sogukmudur yaa :)
Acemilikte aynı yerdeyiz :heyoo::allaalla:
AhmetAKC
25-10-2013, 17:54
Acemilikte aynı yerdeyiz :heyoo::allaalla:
ıyı yaaa tech.ten bırı cıktı tanısırız mutlaka orda :)
drummer582
25-10-2013, 17:55
Polatli topcu okuluna cikanlar o.m atsin yardimci olayim
Bad-Fast
25-10-2013, 17:58
TSK'nın ritz'i hilton'u filan galiba sözlüklerden okduğum kadarı ile abi.
havacılık zaten rahat ben daha duymadım havacılıkta zorluk çeken :) , bizim eleman 2 günde 1 duş yapıyorduk diyordu ben 18 günde 1 defa yapabildim burdur da gerisini sen düşün :) , havacılık iyidir hayırlısı olsun ;)
havacılık zaten rahat ben daha duymadım havacılıkta zorluk çeken :) , bizim eleman 2 günde 1 duş yapıyorduk diyordu ben 18 günde 1 defa yapabildim burdur da gerisini sen düşün :) , havacılık iyidir hayırlısı olsun ;)
yatmak isteyen adam yardırdığı yere yardırmak isteyen (ben) bildiğin tatil köyüne
ben daha kötü ortalamaya sahip aynı bölüm mezunu kişi asteğmen oluyorsa ben böyle dünyanın
neyse hayırlı olsun hepimize vardır bunda da bir hayır... :)
Esas Birliği39 UNCU MKNZ.P.TÜM. 50 NCİ MKNZ.P.A. 1 İNCİ MKNZ.P.TB. 2 NCİ MKNZ.P.BL. (ZMA) / LEFKOŞA / LEFKOŞA
Sınıf PIYADE
Merhaba, acemilik ayni, usta birligimiz lefkose ancak farkli boluk.
Tanisalim Manisada da Lefkose de de goruselim.
mcolgecen
25-10-2013, 18:02
Nerede 1.celp kısa donem samsun jandarması :)
Esas Birliği 19 UNCU MOT. P.TUG. 2 NCİ MOT. P.TB. KH. VE KH.BL. /BALIKESİR EDREMİT /BALIKESİR
Kuvvet KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI Statü KISA_DÖNEM ER
Telden girdim okuyamadim onceki sayfalari, herkese hayirli teskereler simdiden.
Edit. Acemilik ustalik ayni yer
Bad-Fast
25-10-2013, 18:06
yatmak isteyen adam yardırdığı yere yardırmak isteyen (ben) bildiğin tatil köyüne
ben daha kötü ortalamaya sahip aynı bölüm mezunu kişi asteğmen oluyorsa ben böyle dünyanın
neyse hayırlı olsun hepimize vardır bunda da bir hayır... :)
asteğmenlik öle düşündüğün gibi değil bakma , bende istiyordum aslında ama gidince iyiki olmamış dedim akıl karı değil :)
ismailozkan_01
25-10-2013, 18:10
Üniversite olsun askerlik olsun hiç sivas'a gelen yok zaten :) :)
görev icabı olmaz mı :D 2 sene var şafağın bitmesine daha :D hayırlısıyla bitirip gelirsiniz inşallah...
Acemi : Edirne / Keşan
Usta : Edirne / Keşan
4. MKNZ P.TUG LOJ DES K.LİGİ KIŞLA HİZ TK
Sınıf : İSTİHKAM
1. Celb dönemi 4-7 Kasım
Hadi iyisin üniversitenin yanında askeriye :)
uzun dönem gidiyorum
İÇ GÜV.EĞT. VE TATB.MRK.K.LIĞI 40 INCI P.EĞT.A. 1 İNCİ P.EĞT.TB. 1 İNCİ P.EĞT.BL./ISPARTA MERKEZ 07/11/2013
acemi birliğide usta birliğide kısa dönem er DENİZLİ İL JANDARMA KOMUTANLIĞI var mı denizliye giden denizlide askerlik yapan :)
uzun dönem.
Çanakkale/Ezine 3.jandarma eğitim tabur komutanlığı...
Erzincan 3. ordu çok iyi biyer. Halkı esnafı gerçekten çok sever askeri. Sdece biraz soğuk olur bu dönemlerde. Ama senin düştüğün yer 3. ordu ya bağlı istihkam taburu orasıda yerine göre iyidir. Kısa dönemleri ilk dönemler biraz eziyolardı. Sonrası dağıtım zaten.
Usta birliğim: 59' uncu TOP. EĞT. TUG. SLH. EĞT. TB. BOMBAATAR VE Aİ VE İG. EĞT. BL. ERZİNCAN MERKEZ
Burası hakkında bir bilgisi veya fikri olan var mı? Var ise yorumlarını bekliyorum.
Erzincanda general habercisi olarak yapmıştım askerliğimi. Topçu tugayına çok girdim çıktım. Soğuktan korunmak için sıkı giyinmelisin. Genelde rahat oluyor ordaki askerler. Amfi gibi yerleri var orda tabelalarla vs. eğitim alıyorsun. Çok sıkı bi askerliği olduğu söylenemez. Büyük ihtimal rahat atlatırsın ;)
Doğunun parisidir Erzincan. Tek sıkıntı soğuk :)
Kisa donem denizci hatay nasildir diye sormustum kaynamis arada :) var mi hatay hakkinda bilgisi olan?
Kisa donem denizci hatay nasildir diye sormustum kaynamis arada :) var mi hatay hakkinda bilgisi olan?
kardeşim gitmişti kısa dönem. Oradan mersine gitmişti. Pek iyi şeyler demiyorlardı :(
beyler yolunuz açık olsun, güle güle gidin çabucak gelin inşallah.
Allah bahtınızı açık etsin.
Acemi : SERİNYOL 121.J.EĞT.A.K.LIĞI/SERİNYOL / SERİNYOL / HATAY
Usta : İL J.K.LIĞI/KAHRAMANMARAŞ / KAHRAMANMARAŞ / KAHRAMANMARAŞ
Celp grubu : 1 Kasım yani
hepimize şimdiden hayırlı tezkereler beyler...
arkadaşlar ben acemiliği serinyolda yapıp hakkari çukurca'da usta birliğime geçmiştim.
Serinyol biraz sıkıntılıdır, ama gittiğiniz mevsim itibariyle sıcaktan etkilenmeyecek olmanız güzel tabi.
benimki ağustostu ve 45 derece havada 30 gün yat+kalk+sürün+koş askerlik yaptım.
alayda toplam 12 bölük var, ilk 4 bölük kısa dönem.
toplamda 1100 kişi falan var kısa dönem. kalabalık bir yer.
uzun dönem de 800 kişi vardır.
özellikle 4. bölük komutanı üstteğmen Fazlı içlerinde en kötüsü. (ne yazık ki bende o bölükteydim.)
diğer bölüklerin görmediği bütün eğitimleri biz gördük, bütün işkenceleri yaşadık.
o yüzden ilk 3 bölükten birine denk gelirseniz rahat nefes alabilirsiniz.
kantin skıntısı çok fazla. yeri geliyor içmeye su bulamıyorduk, ama dedğiğim gibi yaz vakti gitmediğiniz için size dert olmaz.
koğuşların içindeki banyolar çok yeterli değil ama her bölüğün kendine ait dışarıda duşları var; biz yaz olduğu için hep açık havada duş alıyorduk. bu konuda en kötüsü yine 4. bölüktü :(
öyle veya böyle bir şekilde geçiyor günler. başlamadan da bitmiyor.
bunları okudunuz diye de moralinizi bozmayın. her yerin kendine has zorlujları var.
rahat acemilik asla yok..
gidince uzun dönemleri görünce anlayacaksınız ne demek istediğimi.
ayrıca teslim olmadan mutlaka saçları 1 numaraya vurdurun. yoksa katilin biri gelip kafa derinizi yüzebilir.
Kısa donem denızcı hatay nasıldır?
iskenderun mu acaba bahsettiğiniz?
yakın arkadaşım iskenderunda yaptı denizci olarak kısa dönem ve pek memnun değildi.
ne kadar denize çıkamaz (raporlu, pskolojik sıkıntılı, hırlı hırsız, sabıkalı) tip var ise orada demişti.
Lan Antalyaya gelince haber edin. Cem özellikle sen haber et senin askerliği yakacam başlamadan :D
Kardesım bnde sendenım uzun donem benım ama :) cok soguk oluyormus ne yapıcaz bılemedım :(
ben 347 dönem kütahyada yapmıştım.valla ben 12 ağustosta gitmiştim hava sabah bayağı serindi.tek şunu söyliyim 20 yaşındaki çavuşlara ve onbaşılara komutanım diyorsun ama kesinlikle hakkınızı yedirmeyin size lan bile diyemezler ama eğitimi onlar yaptırıyor. ana kantin 1 tane yiyecek tost ve hamburger var başka bişe yok.kantinlerde az genelde kuyruk oluyor.meşhur g.t dağı var sabah onu görürüsünüz.hakkaten adına da benziyor :D uzun dönemlerin işi daha da zor çavuşları ve onbaşıları çok kötü davranıyor.eğitim ders şeklinde 45 dk ve 15 dk aralar var.eğitim kolay ve şaçma tüfekle eğitim yapılıyor tüfek m1 tarihi silah :) neyse sorusu olan varsa cevaplarım.
Yasin.AYDN
25-10-2013, 19:41
Kisa donem acemilik antalya
Usta birliği diyarbakır 52. Bakim merkez komutanligi. Bilgisi olan varmidir
kardeşim gitmişti kısa dönem. Oradan mersine gitmişti. Pek iyi şeyler demiyorlardı :(
beyler yolunuz açık olsun, güle güle gidin çabucak gelin inşallah.
Allah bahtınızı açık etsin.
iskenderun mu acaba bahsettiğiniz?
yakın arkadaşım iskenderunda yaptı denizci olarak kısa dönem ve pek memnun değildi.
ne kadar denize çıkamaz (raporlu, pskolojik sıkıntılı, hırlı hırsız, sabıkalı) tip var ise orada demişti.
Evet iskenderun hatay. Abim gidiyorda merak ettim. Hayırlısı olsun bakalım napalım. Teşekkürler cevaplar için
aLperTunga
25-10-2013, 19:47
Benim kıbrıs ama detayları öğrenemedim telefondan..
Aslında ilk sayfaya kasım/aralık acemi/usta şeklinde liste yapsak denk gelen arkadaşlar birbiriyle haberleşir.
Örnek
diyadin - kasım - Manisa/Kıbrıs
benimde gecen sene acemi usta aynıydı.manisadaydım aynı yere düşmüşsün sende manina genelde kıbrısa gönderiyor.gecen sene agustosta 2500 kısa dönem teslim olduk manısaya 150 kişi manisada kaldım.geri kalanın yarısından çoğu kıbrısa gitti..ama manisa zordur
@Mert: aynı şey senin iiçinde geçerli tarraaa yediniz :D
Allah yardımcınız olsun :icon_tup:
ankara mamak sonrada izmir gaziemir :)
vay vay kankacım allah hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin,yaptınmı kanalları :)
vay vay kankacım allah hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin,yaptınmı kanalları :)
yaptık kanka :D
70 model kamyonlar tam ilgi alanım, güzel denk geldi bana bence :D
benden başka bakımcı göremedim.. Benim askerlik yeri fabrika imiş zaten... bütün araçlar var araştırdığım kadarıyla bakım zart zurt..
@tugral antalyada ben varken fazla dolanma evlat, yanarsın :D
Askerligimizi e-devlet haric nasil sorgulariz acaba?
Yasin.AYDN
25-10-2013, 20:16
benden başka bakımcı göremedim.. Benim askerlik yeri fabrika imiş zaten... bütün araçlar var araştırdığım kadarıyla bakım zart zurt..
Bende bakimciyim acemi antalya usta:diyarbakir
gokcell13
25-10-2013, 20:21
Antalya ya gelen arakdaslar bir sıkıntı ihtiyac olursa yardımcı olurum.Pm atmanız yeterli
cem ben seni meletirim nasıl olsa burdasın. Gel askere geeel :D Samsa haber eder bana nasıl olsa . Ahahaha komutanlar danıdık nasıl olsa ahuashau elime düştün laaa :D
Acemi ankara mebs okl mamak
Usta malatya merkez kara havacilik Hizmet destek taburu muhafiz bolugu
Orada daha once yapan,oraya dusen,bilgisi olanlar lutfen :D
Zeki gerçekten gidiyormusun. Seni yolcu etmek isterim muhakkak bana haber ver..
hayırlısı olsun aynı yere çıkmışız ben uzun dönem yapıcam yanlız bi arkadaşım kısa dönem yaptı orda çok güzel yer demişti
ilker_yusuf
25-10-2013, 20:41
Kendim Ankara Jandarma Eğitim Komutanlığı Hizmet Destek Komutanlığı Ulaştırma Bölüğünde Şoför olarak yapmıştım.
Kayınçıda
Acemi: Güvercinlik Lojistik Komutanlığı
Asıl .: Güvercinlik İstihkam grup komutanlığı...
yaptık kanka :D
Çarşıya çıkınca alırım seni artık :D
Zeki gerçekten gidiyormusun. Seni yolcu etmek isterim muhakkak bana haber ver..
Tesekkur ederim, tabi Metin amca zaten pazar gunu pistteyim bu seneki son sivil pist gunum gorusuruz orda :)
Ankara mamagin tam neresinde ayrintili yazarsan belki ayni yerde olabiliriz
Hala malatya merkez kara havacilik alayiyla ilgili bilgi yok nasi bi yere dustuk anlamadimki :D
3 ÜNCÜ OR.HRK.KUR.YBŞK.LIĞI MEBS A. KOM.YER. MEBS İŞL.BL. / ERZİNCAN MERKEZ / ERZİNCAN. Herkeze hayirli tezkereler.
Eğitim: 1. Piyade eğitim Manisa - Merkez ( şehirler farklı ama eve 25dk :D garip :D )
Esas : 28. Mekanize Piyade Tüm. / 28.Top A. / 2.Top Taburu / 3. 155-39mm Obüs Bt. / Lefkoşa
KKK Kısa Dönem topçu
CinAli_06
25-10-2013, 22:06
usta birliği 23 ÜNCÜ MOT.P.TÜM.23 ÜNCÜ MOT.P.A. KH. VE KH.HİZ.BL. / İSTANBUL KARTAL / İSTANBUL
usta birliği 23 ÜNCÜ MOT.P.TÜM.23 ÜNCÜ MOT.P.A. 3 ÜNCÜ MOT.P.TB. 9 UNCU MOT.P.BL. / İSTANBUL KARTAL / İSTANBUL
kısa dönem
kasımpaşa civarı yok mu yine :)
Diyarbakır/Devegeçidi var mı?
Ankara mamagin tam neresinde ayrintili yazarsan belki ayni yerde olabiliriz
umarım fotonun boyutu sorun olmaz :D
http://img24.imageshack.us/img24/2441/kj9h.jpg
Çarşıya çıkınca alırım seni artık :D
sen döndün mü izmire :)
Halil İbrahim süper acemide aynı yerdeyiz de orda nasıl bulacağız birbirimizi :) aynı yol verdilerse birliktemi teslim olsak ?
Usta birliği ordu il jandarma varmı bir bilgisi,i fikri olan arkadaşlar?
bak yine saydırmaya başlamış :D
Usta birliğinde Batmanda tek başımayım :D
kastamonular korkmasın:D orda yaptım 325 k.s.d
Hepinize hayırlı teskereler. Ben de 2 ayın içinde 2 kere askeriyede rüya gördüm. 3. de gitmiş olacağım sanırım. :)
Emniyet ve muhafiz bolugu nedir beyler?Bizi kalipli gordulerde body guard mi yaptilar :D kimisi diyor inzibat olabilirsin kimisi diyor acil mudahale mangasinda olabilirsin kimisi nobetleri siz tutacaksiniz kimisi bayram seyran filama tasirsiniz kimiside hepsini yapacaksiniz sictiniz diyor :D nedir dogrusu oncesinden bilenler aciklayabilir mi lutfen?
Tayfun-E30
25-10-2013, 23:14
Acemiyi serinyol 121de yapmistim..
Beyler serinyola duseceginize kotu yola dusun daha iyi.. Bu lafimi gidince cok duyucaksiniz...
Su an hatay il jandarmadayim.. Atarsa 96..
cem yanlızmı gitmeye karar verdin :D
Antalya'da beraberiz, Elazığa gelmem ama:D
sen bilet aldın mı ?
Howercrafta methanol baglarsin kuvvet komutanligina kadar yukseltirsin rutbeni hadi iyisin :D
bro gideceğin yer ile bi kaç duyum aldım, halil ibrahim diye birisi ile tanışırsan kaç, tehlikelilermiş, kulağına küpe olsun adasd.
speed_blue
25-10-2013, 23:20
acemilik ustalık aynı yer;
ULŞ., PER.OKL. VE EĞT.MRK.K.LIK KH. / İZMİR GAZİEMİR / İZMİR
Sınıf : ULAŞTIRMA
edit : buraya çıkan arkadaşlar askerliği burda yapmış olanlar yada bilen eden var mı?
Gaziemir harika bir yer 3 ay acemilik yaptım,, büyük ihtimal sizde egitim çavuşu olucaksınız...
SINIF : Bölmüne aldanmayın oraya gidince wc olabilrisiniz :) şöför veya hizmet destek takımınada gecebilirsiniz.
+1000
antep güzel yerdir bakalım seni hangi il ve ilçe arasındaki karakola vericekler :) mavi cupra görürsen çevirme sakın :)
Antalya'da beraberiz, Elazığa gelmem ama:D
sen bilet aldın mı ?
aldım 7si sabahı 7 uçağı pgs :D
bro gideceğin yer ile bi kaç duyum aldım, halil ibrahim diye birisi ile tanışırsan kaç, tehlikelilermiş, kulağına küpe olsun adasd.
Bakalim 1 ay neler duyacagiz senle alakali :D tamam soz inanmayacagim bi yere kadar
hayırlı teskereler herkese
aldım 7si sabahı 7 uçağı pgs :D
geç teslim olan ayvayı yer yazıyor nette de ondan dedim :D
Antalya sabahı güzeldir, 4ü sabah 8'de ordayım ben :P
Emniyet ve muhafiz bolugu nedir beyler?Bizi kalipli gordulerde body guard mi yaptilar :D kimisi diyor inzibat olabilirsin kimisi diyor acil mudahale mangasinda olabilirsin kimisi nobetleri siz tutacaksiniz kimisi bayram seyran filama tasirsiniz kimiside hepsini yapacaksiniz sictiniz diyor :D nedir dogrusu oncesinden bilenler aciklayabilir mi lutfen?
Muhafız taburu genelde üçe ayrılır..
a) Günde ortalama 8 saat nöbet tutarlar geri kalan zamanda karışanı görüşeni olmaz. 2 saat nöbet 2 saat dinlenme şeklindedir. (nöbet süresi hava şartlarına göre değişkenlik gösterebilir)
b) Tören mangası var. Resmi geçitlerde törenlerde özel tören kıyafetleri ile saatlerce ayakta dikilebilirsiniz. Sürekli eğitim alırlar. Yürüyüş, silah ile yürüyüş, hareketleri koordineli yapma vs gibi
c) Acil durum mangası adı üstünde olası bir durumda ilk o manga koşar olay mahaline. Kulağa en rahat kısım gibi gelsede o askerlerede nöbet yazılır. a şıkkındaki asker kadar olmasada nöbetleri olur. Kalan zamanlarda bazen eğitimleri olabilir.
d) Biliyorum 3 dedim ama 4. şık yazıyorum.. Birde 3 5 tane seçme asker olur. Nizamiyede sürekli memur gibi çalışırlar. Bu askerler üstteki 3 ana dala ayrılan muhafız askerlerin içinden seçilir.
Tamamen bakış açına bağlı olay. Kimisi için çok rahatken kimisi için ızdıraptır.
edit: Gittiğin ilk hafta zaten rengini belli ederler. Hangi şıkkın askerisin anlatırlar detaylı.
geç teslim olan ayvayı yer yazıyor nette de ondan dedim :D
Antalya sabahı güzeldir, 4ü sabah 8'de ordayım ben :P
özele gelirmisin :D :D
15:00 - 16:00 saatleri arası bence ideal teslim olmak için. Ben şahsen öyle yaptım. Yatağıma oturduğumda saat 20:15 falandı. Koğuş yat 21:00'dı.
Bu arada aranızda Manisa Alaşehir Ulaştırma var mı?
Ankara etimesgut varmı tankcı :D
mirafiori
25-10-2013, 23:32
...
...
Acemilikte beraberiz :) Ankara Mamak
Merhaba, acemilik ayni, usta birligimiz lefkose ancak farkli boluk.
Tanisalim Manisada da Lefkose de de goruselim.
tanışalım dostum çok iyi olur manisa ve lefkoşada da bikaç tanıdık olcak bu gidişle :) özelden haberleşiriz
Ankara etimesgut varmı tankcı :D
Ben oraya atışlar için gitmiştim günübirlik. Dikkat et içeride kaybolma diyeyim sen anla:D
Şu an yanımda arkadaşım var şubatta orada acemiymiş. Paso tank temizlemişler. Kullanmayı öğrenmişler ve hatta kullananlar olmuş:)
Acemi; 2.NCİ ZH.TUG. KH. VE KH.BL. / İSTANBUL MALTEPE / İSTANBUL
Usta: 1 İNCİ OR.KH.DES.GR.LOJ.DES.K.LIĞI 1 İNCİ BKM.BL. / İSTANBUL EYÜP / İSTANBUL
Sınıf: Bakım
Bilgisi olan varmı bakım araştırdım pek bilgi yok maalesef.
Acemilikte beraberiz :) Ankara Mamak
Bu guzel haber 3 kisi 2 kisiden iyidir :) haberlesiriz gunu yaklastikca su sulusleri bi alalimda irtibat halinde oluruz tekrar
a) Günde ortalama 8 saat nöbet tutarlar geri kalan zamanda karışanı görüşeni olmaz. 2 saat nöbet 2 saat dinlenme şeklindedir. (nöbet süresi hava şartlarına göre değişkenlik gösterebilir)
b) Tören mangası var. Resmi geçitlerde törenlerde özel tören kıyafetleri ile saatlerce ayakta dikilebilirsiniz. Sürekli eğitim alırlar. Yürüyüş, silah ile yürüyüş, hareketleri koordineli yapma vs gibi
c) Acil durum mangası adı üstünde olası bir durumda ilk o manga koşar olay mahaline. Kulağa en rahat kısım gibi gelsede o askerlerede nöbet yazılır. a şıkkındaki asker kadar olmasada nöbetleri olur. Kalan zamanlarda bazen eğitimleri olabilir.
d) Biliyorum 3 dedim ama 4. şık yazıyorum.. Birde 3 5 tane seçme asker olur. Nizamiyede sürekli memur gibi çalışırlar. Bu askerler üstteki 3 ana dala ayrılan muhafız askerlerin içinden seçilir.
Tamamen bakış açına bağlı olay. Kimisi için çok rahatken kimisi için ızdıraptır.
edit: Gittiğin ilk hafta zaten rengini belli ederler. Hangi şıkkın askerisin anlatırlar detaylı.
Sagolasin ilac gibi geldi bilgiler duymak istediklerim buydu (ozelliklede acil durum mangasi dedigin grup).
mirafiori
25-10-2013, 23:48
Bu guzel haber 3 kisi 2 kisiden iyidir :) haberlesiriz gunu yaklastikca su sulusleri bi alalimda irtibat halinde oluruz tekrar
ben netten öğrenemedim halıcıoğlu aradım bugün gel burdan öğrenirsin dediler bastım gittim sülüsü yol parası falan aldım geldim :)
mirafiori
25-10-2013, 23:50
Bu arada sülüste saat 10da teslim olacağımız belirtilmiş ordada bu konuda uyardılar 10da orda ol diye :) Bilginize.
mirafiori
25-10-2013, 23:52
Acemi; 2.NCİ ZH.TUG. KH. VE KH.BL. / İSTANBUL MALTEPE / İSTANBUL
Usta: 1 İNCİ OR.KH.DES.GR.LOJ.DES.K.LIĞI 1 İNCİ BKM.BL. / İSTANBUL EYÜP / İSTANBUL
Sınıf: Bakım
Bilgisi olan varmı bakım araştırdım pek bilgi yok maalesef. Eyüpte oturuyorum yerini bilmiyorum ama kemerburgaz tarafları olabilir hayırlısı en azından çarşın güzel olur :)
onursumer
25-10-2013, 23:55
tam olarak bütün sayfaları okumadımda uzun çıkan varmı ? eğer varsa hangi bolum vs paylaşabilirmi
şu sınav kalktığından beri çozemedim nasıl oluyor diye :D
Sagolasin ilac gibi geldi bilgiler duymak istediklerim buydu (ozelliklede acil durum mangasi dedigin grup).
Benim 2 ay süre içerisinde Ankara'da dışarıdan gördüğüm (destek kıtaları bölüğündeydim ben) ve onların anlattıkları ile genel çerçeve böyle. Aklına takılan olursa gene yardımcı olmaya çalışırım.
Bu arada tören silahları fena ağır:D G3 yanında haif kalıyor...
tam olarak bütün sayfaları okumadımda uzun çıkan varmı ? eğer varsa hangi bolum vs paylaşabilirmi
şu sınav kalktığından beri çozemedim nasıl oluyor diye :D
Selçuk (cliosportive) Ankara Polatlı'ya çıktı. Uzun dönem..
Balikesir bakim birligi hakkinda bilgisi olan varmi türkiye genelinde bozulan silah ve askeri araclar oraya gönderilip yapiliyormus tamircimi olcaz simdi ::D
337 olarak orda yaptım,bizim dönemde kimse kalmadı tabi olsa baya yardımcı olurdum :)
Rahattı bizim zamanlar,klasik askerlik dışında ekstra bir zorluğu yoktu. Hala aynı ise rahat bir askerlik geçirirsin. Etimesguttan sonra en büyük ikinci yer. Bayırı,yürümesi boldur. Bakım Çavuş Taburuna attırabiliyosan kendini süper olur ;)
Bu arada Balıkesir soğuktur :) Mümkünse haftaiçi çarşı alın,haftasonu kötü oluyor. Merkez küçük bir yer gidebileceğiniz mekan sayısı belli,haftasonu tüm bölüğü orda görebilirsiniz :)
Çok geç teslim olmayın arkadaşlar,eğer kalabalık bir yerse ızdırabı bol olur... 13-14 iyidir,hatta daha erken... Ben erken gideyim ranza seçerim diye düşünmüştüm ama dolaplara kadar herşey belliydi bir cacık seçememiştim :)
Ben oraya atışlar için gitmiştim günübirlik. Dikkat et içeride kaybolma diyeyim sen anla:D
Şu an yanımda arkadaşım var şubatta orada acemiymiş. Paso tank temizlemişler. Kullanmayı öğrenmişler ve hatta kullananlar olmuş:)
yandık desene abi dünyanın en büyük tümeniymiş işte elimi yapıstırayım en iyisi ben yukarı hasudhaushd :D
Selçuk (cliosportive) Ankara Polatlı'ya çıktı. Uzun dönem..
Abi bende ANKARA / POLATLI uzun dönem olarak gidiyorum.
tanışalım dostum çok iyi olur manisa ve lefkoşada da bikaç tanıdık olcak bu gidişle :) özelden haberleşiriz
aynen dostum, haberleşelim.
onursumer
26-10-2013, 00:39
Abi bende ANKARA / POLATLI uzun dönem olarak gidiyorum.
üniversitede bolum neydi ?
Manisada askerlik yapıcak arkadaşlar için.
1. PİYADE ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI / MANİSA: 1. PİYADE ER EĞİTİM TUGAY KOMUTANLIĞI / MANİSA - 1 NCİ PİYADE ER EĞT. TUG. KOMUTANLIĞI /MANİSA (http://1-piyade-er-egitim-tugay-komutanligi.blogspot.com/2009/03/1-piyade-er-egitim-tugay-komutanligi.html)
Cliosportve
26-10-2013, 00:59
Statü Yedek Subay / Ankara Polatlı
Evet iskenderun hatay. Abim gidiyorda merak ettim. Hayırlısı olsun bakalım napalım. Teşekkürler cevaplar için
337.KD olarak yan birlikte yaptım askerliği..
Bela bir yer, nerede ıskarta uzun dönem var onlarlaydık.. Kıbrıs asıl sürgün yeri ama orada akıllı durmayanlarıda 39.mkz.tuğayı'na getiriyorlardı.. Her gün bir firar vardı.. Bütün psikolar oradaydık.. :icon_wack :D Ama alışıyor insan :) Ayrıca rüzgarı inanılmaz serttir yarıkkaya'yı bol bol duyacak.. Ama çarşısı süperdir ;)
337.KD olarak yan birlikte yaptım askerliği..
Bela bir yer, nerede ıskarta uzun dönem var onlarlaydık.. Kıbrıs asıl sürgün yeri ama orada akıllı durmayanlarıda 39.mkz.tuğayı'na getiriyorlardı.. Her gün bir firar vardı.. Bütün psikolar oradaydık.. :icon_wack :D Ama alışıyor insan :) Ayrıca rüzgarı inanılmaz serttir yarıkkaya'yı bol bol duyacak.. Ama çarşısı süperdir ;)
Cümbüşlü bir askerlik bekliyor yani :)
Cümbüşlü bir askerlik bekliyor yani :)
Aynen cümbüş eksik olmaz ama ben çok bunalmıştım açıkçası.. Sabır sabır sabır :) Oranın efsanelerini de oraya gidince kendisi yaşasın artık.. :)
Görkem.Y
26-10-2013, 02:37
Şırnak'a gelen varsa irtibatlasalım ;)
Şırnak'a gelen varsa irtibatlasalım ;)Şırnak il jandarma.:icon_tup:
ek olarak birde araç muhafızları var oda kendi içinde ikiye ayrılır
a)Araç muhafızları: günde iki saat nöbet geri kalan zamanlarda elinde G3 ile askeri renkte olan araçlara biner bütün gün gezersin.Araçta komutan olur.
b) sivil muhafızlar: kıyafetin ve aracın sivil olur. Eline mp5 verirler. Genelde arabada komutan olmaz istediğin yerde yemek yer,istediğin yerde çay içersin.bütün gün gezersin nöbetinde 2 günde bir 2 saat olur.
Evet ben sivil muhafızdım :)
umarım fotonun boyutu sorun olmaz :D
http://img24.imageshack.us/img24/2441/kj9h.jpg
sen döndün mü izmire :)
Aynen dondum askerlik sonrasi yukseklisans 9eyluldeyim.
Bütün forum askere gidiyor napcaz biz sizsiz yeni üye almak lazım :D
Herkese şimdiden hayırlı tezkereler kazasız belasız sağ salim gidin gelin inşallah. Allah öncelikle sabır versin cahil cühela adam malesef çok var askerde. Sinirlerinize hakim olun, önde durmayın arkada kalmayın little little from the middle :)
Uzun dönem gidip ingilizcesi iyi olanlar mutlaka sınav'a girsin Belçika bileti sizlerede çıkabilir :) Bakın forumdan Eren Belçikada yapıyor mesela :D
keskinli_ali
26-10-2013, 07:20
acemilik - Amasya Merkez
usta birliği - Urfa Merkez
kısa dönem er - piyade
Acemi ve ustada aynı yerdeyiz. Pek yok sanırım amasyaya giden
acemilik - Amasya Merkez
usta birliği - Urfa Merkez
kısa dönem er - piyade
Xor ..Korayın dediği doğru Forumdan herkes gidiyor Ben kime dalaşıcam kimle tartışıcam....
Herkese tekrar hayırlı görevler hayırlı teskereler..
Denetleme geçtiyse biraz rahatsın.
Koşu,spor bayağı birşey var Topçu birliklerinde :)
Topçu sınıfında tatbikat ve cephanelik nöbetleri yoğun geçer.
Gece kulüplerinin oraya gidiyorsun.
Sizin birliğin arka kapısı var ordan çıkınca 1 km sonra Sexy Lady var :)
O cadde üzerinde 10 tane gece kulübü var.
Gideceğin yer Türkeli/Lefkoşa.
Lefkoşa merkezden taksiyle 35-40 lira birşey yazar.
Bu arada Kıbrıs'a giden arkadaşlar ; bu yıl 39'uncu Mknz.P. Tümeninde K.K.K.lığı Denetlemesi var.
Tümen Komutanı Tümgeneral İbrahim YILMAZ ;
Sıkıntılı bir adamdır, adını sık ve oldukça duyarsın.
Sürekli o gelecek diye bir hummalı çalışma olur.
Atışta, spor herşeyde görebilirsin.
Bir bakarsın G3 alır sıkar, bir uçaksavar başında, bir topçu tatbikatında :)
Muhtemelen sizleri bir yerde toplar ;
Ben 60 yaşındayım 3 tane eşofmanım var.
Biri arabamda, biri makamımda, biri evimde.
3 km'yi ben koşuyorsam bana kimse ben yaşlıyım muhabbetiyle gelmesin, koşacaksınız, yorulacaksınız der salvoları savurur :)
Onun için gittiğiniz birlikler denetlemeden çıkmadıysa çok yoğun bir 5 ay sizi bekliyor olabilir.
Atış, spor, eğitim, lojistik, yatak, boya her türlü boku sıfırdan yaptırıyorlar.
Hayırlı tezkereler.
Sınıf PIYADE
Gürpınar'dasın.
Lefkoşa merkezden 40-50 liraya taksiyle gidersin.
Uzman Çavuş'un bol olduğu, tatbikatın genelde çok olduğu bir yer.
Uzman Çavuş ne kadar çok varsa ; o kadar devrecilik vardır.
Uzman'lar kendi arasında tamamen devrecilik yaparlar çünkü :)
Ben askerlik yaparken Alay Komutanı sıkıntılıydı.
Türkeli-Gürpınar-Alayköy bir üçgen ve buralar denetlemeye aynı anda giriyor.
Muhtemelen denetlemeniz geçmedi ve Alayköy'e koşuya gidersiniz hafta sonu, hafta içi.
Bu arada ben askerliğimi Alayköy'de yaptım.
Bu arada Kıbrıs'a gideceklere bir UYARI.
SAKIN BU DÖNEMDE YAZICI OLMAYIN.
YAZICI OLUYORSANIZ RÜTBELİ BİRİ OLSUN, ASTSUBAY felan aman diyeyim.
Özellikle Subay olsun, BİNBAŞI vs. (Genelde S3 veya S4'de olur)
Denetleme zamanı her ikisi de çok sıkıntılı evrak hazırlığı içindedir.
S3 Eğitim kayıtları tutar, eğitim planlaması yapar, harekat planı yapar vs.
S4 ise Lojistik kayıtlarını tutar, tüm Tabur yada Alay bazında.
Eksik, gedik ne varsa zimmet senet sepet yapar durursunuz.
Sizi kollayacak biri olsun.
Yoksa hem yazıhane denetlemesi verir hem de Bölük için koşar, atlar, zıplarsınız.
Bölük istirahat eder, siz gece yarısı yazıhanede yardırmaya devam edersiniz.
Aman diyeyim SAKIN YAZICI OLMAYIN.
Ben S1 yazıcısı olarak yaptım, Komutan Astsubay'dı.
Üsteğmen Doktorla arayı yapmasak kafayı yicektim.
koş,atla,zıpla koşa koşa yazıhane git.
Astsubay bir boka yaramadı.
BİR UYARI DAHA ;
Her gittiğiniz yerde ; sizi görevlendirmeyle almak isterler.
Kardeş gel işte burası rahat, seni buraya alalım yazıcı yaparız vs.
İSMİNİZİ VERMEYİN DERİM.
Bilgisayar'dan anlıyor musun derler, EVET DERSENİZ.
Tam birliğinize alışmışken, GÖREVLENDİRME ve TERTİP EMRİYLE BAŞKA BİRLİĞE GİDERSİNİZ.
Özellikle Tümen'de Bilgisayar'dan anlıyorum felan demeyin.
Tümen Komutanı büyük ızdırap orda, ordaki tüm Albay vs. alayını toplayıp koşuya, atışa götürüyor.
Karargah benim Karargahım ben yoksam, iş de yok diyerek.
Uçağa binmeden YEMEK YİYİN.
Kıbrıs'ta Toplama Merkezi olayı var.
Sizi uçaktan sonra alır bir BİRLİĞE götürürler.
Orda kaç gün kalacağınız muamma.
Şansınıza yarım saatte sürer, 1 haftada.
Pislikten geçilmez bir yerdir orası.
İsmi DEĞİRMENLİK.
Bir kez yorulun, koşun, atlayın, zıplayın, en azından askerlik dersiniz.
Kıbrıs'a Kasım-Aralık döneminde gitmek sıkıntılıdır.
Hayırlı tezkereler.
beyler askeri lisede nasıl bir askerlik yapılır bilen duyan gören var mı?
Gürpınar'dasın.
Lefkoşa merkezden 40-50 liraya taksiyle gidersin.
Uzman Çavuş'un bol olduğu, tatbikatın genelde çok olduğu bir yer.
Uzman Çavuş ne kadar çok varsa ; o kadar devrecilik vardır.
Uzman'lar kendi arasında tamamen devrecilik yaparlar çünkü :)
Ben askerlik yaparken Alay Komutanı sıkıntılıydı.
Türkeli-Gürpınar-Alayköy bir üçgen ve buralar denetlemeye aynı anda giriyor.
Muhtemelen denetlemeniz geçmedi ve Alayköy'e koşuya gidersiniz hafta sonu, hafta içi.
Bu arada ben askerliğimi Alayköy'de yaptım.
Bu arada Kıbrıs'a gideceklere bir UYARI.
SAKIN BU DÖNEMDE YAZICI OLMAYIN.
YAZICI OLUYORSANIZ RÜTBELİ BİRİ OLSUN, ASTSUBAY felan aman diyeyim.
Özellikle Subay olsun, BİNBAŞI vs. (Genelde S3 veya S4'de olur)
Denetleme zamanı her ikisi de çok sıkıntılı evrak hazırlığı içindedir.
S3 Eğitim kayıtları tutar, eğitim planlaması yapar, harekat planı yapar vs.
S4 ise Lojistik kayıtlarını tutar, tüm Tabur yada Alay bazında.
Eksik, gedik ne varsa zimmet senet sepet yapar durursunuz.
Sizi kollayacak biri olsun.
Yoksa hem yazıhane denetlemesi verir hem de Bölük için koşar, atlar, zıplarsınız.
Bölük istirahat eder, siz gece yarısı yazıhanede yardırmaya devam edersiniz.
Aman diyeyim SAKIN YAZICI OLMAYIN.
Ben S1 yazıcısı olarak yaptım, Komutan Astsubay'dı.
Üsteğmen Doktorla arayı yapmasak kafayı yicektim.
koş,atla,zıpla koşa koşa yazıhane git.
Astsubay bir boka yaramadı.
BİR UYARI DAHA ;
Her gittiğiniz yerde ; sizi görevlendirmeyle almak isterler.
Kardeş gel işte burası rahat, seni buraya alalım yazıcı yaparız vs.
İSMİNİZİ VERMEYİN DERİM.
Bilgisayar'dan anlıyor musun derler, EVET DERSENİZ.
Tam birliğinize alışmışken, GÖREVLENDİRME ve TERTİP EMRİYLE BAŞKA BİRLİĞE GİDERSİNİZ.
Özellikle Tümen'de Bilgisayar'dan anlıyorum felan demeyin.
Tümen Komutanı büyük ızdırap orda, ordaki tüm Albay vs. alayını toplayıp koşuya, atışa götürüyor.
Karargah benim Karargahım ben yoksam, iş de yok diyerek.
Uçağa binmeden YEMEK YİYİN.
Kıbrıs'ta Toplama Merkezi olayı var.
Sizi uçaktan sonra alır bir BİRLİĞE götürürler.
Orda kaç gün kalacağınız muamma.
Şansınıza yarım saatte sürer, 1 haftada.
Pislikten geçilmez bir yerdir orası.
İsmi DEĞİRMENLİK.
Bir kez yorulun, koşun, atlayın, zıplayın, en azından askerlik dersiniz.
Kıbrıs'a Kasım-Aralık döneminde gitmek sıkıntılıdır.
Hayırlı tezkereler.
herkes kıbrıs çok iyi diyodu sende içime su serptin valla :D şaka bi yana gerçekten bende kimden nerden araştırcam diyodum çok iyi oldu sagol verdigin bilgiler icin. spor fln cok yapılıyosa iyi bende oyle istiyordumda devrecilik dusunduruyor biraz :icon_wack
Arkadaşlar bilenler Manisa Merkez / Kıbrıs Girne'yi anlatsın hele :D
Giderken götürmemiz ve götürmememiz gereken malzemeler
Çarşı izninde nerelere gideriz
Cep telefonu konusu ?
Hangi görevleri tercih etmek doğru hangilerinden uzak durmak lazım
İzinler nasıl ve ne kadar kullanılıyor
7 kasımdan itibaren 168 gün mü sayalım
Bu arada herkese hayırlı teskereler hakkınızı helal edin
Kasım'da gidecekler ne zaman teslim olacaksınız??
4 Kasım mı teslim olalım yoksa 7 Kasım mı??erken gidersek erken mi biter nasıl yapalım??
En son gun ve saat 6dan 7 den once teslim olmayin.
Arkadaşlar bilenler Manisa Merkez / Kıbrıs Girne'yi anlatsın hele :D
Giderken götürmemiz ve götürmememiz gereken malzemeler
Çarşı izninde nerelere gideriz
Cep telefonu konusu ?
Hangi görevleri tercih etmek doğru hangilerinden uzak durmak lazım
İzinler nasıl ve ne kadar kullanılıyor
7 kasımdan itibaren 168 gün mü sayalım
Bu arada herkese hayırlı teskereler hakkınızı helal edin
Girne Asker Hastanesi mi ?