Orijinalini görmek için tıklayınız : Sound Magus Vs.160 yardım
Merhaba arkadaşlar
Elimde sıfır aldığım ve çok az kullanıp evde muhafaza ettiğim Sound magus Vs 160.4 amfi var. Bu amfiyi değerlendirmek istiyorum. Amfinin özellikleri alttadır.
4 Kanal Amplifikatör
Class AB 4CH Full Range Amplifier
4 Ohm Load 4CH x 160W
2 Ohm Load 4CH x 190W
4 Ohm Load 2CH x 350W(14.4V Bridge)
Output circuitry:Class AB
Output power(RMS,≤1% THD + N@0.5 ohms):NA
Output power(RMS,≤1% THD + N@1 ohms):NA
Output power(RMS,≤1% THD + N@2 ohms):190W
Output power(RMS,≤1% THD + N@4 ohms):160W
Signal-to-noise (@ 1W):):>90dB
Maximum power:160W
Signal Inputs:RCA
Signal Outputs:NA
Auxiliary outputs:NA
Distortion (SMPTE-IM):NA
Damping Factor:-
Input Impedance:-
Amplifier Protection:YES
Idle current:-
Input Sensitivity :0.2V-5V
DSP input stage:NO
Şimdi görülebildiği üzere cihazın 4 ohmda kanal başına 160W RMS. Verdiği belirtilmiş.ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum. Benim merak ettiğim mesele Amfinin ön 2 kanalına 2 takım 80w rms lik Component sürülebilir mi?yani ön arka ayrımı gözetmeden 2 takım Compu öne sola 2 takım sağa 2 takım bağlanır mı? Bu şekilde bağlantıda kanal başına düşen 160 watt ikiye bölünür mü? Complar bu şekilde sürülürse arka iki kanal sub için nasıl kullanılmalı? Arka iki kanal köprülense ne kadar güç elde edilir? Bu cihaz bu şekildeki yük altında çalışır mı? Lütfen yardım arkadaşlar. Al sat yapmak istemiyorum. Tek amfi ile 2 takım comp + sub çalıştırsam çok memnun olacağım. Teşekkürler..
hiç bilmediğim bir konu umarım saçma birşey sormamışımdır.. :o
ilginizi çekmedi mi arkadaşlar? :)
Sound magus pek yazilan verileri vermiyor
Comp takimini direk baglayin tam gucte en iyi sesi vercektir
Yanliz gercekten 4x 4ohm 160watt veren amfiye 80wattlik comp baglamak amfiye hakaret olur
160 watt 4 ohm'da.
2 tane mid takımını tek çıkışta sorunsuz çalıştırabilmek için 2 seçenek vardır.
a) 8 ohm dirençli 2 takım midi birbirine paralel bağlayarak
b) 2 ohm dirençli 2 takım midi birbirine seri bağlayarak.
Bu gibi işlemleri ben mid takımında pek önermem. Ses berraklığı için her çıkışa bir takım mid derim. Alacağınız mid takımı gerçek anlamda kaliteli bir mid takımı olursa 50 watt rms'te bile kulakları bayram eder insanın.
Bu gibi omaj&güç hesaplamaları daha çok çift bobinli güçlü bass hoparlörleri mono anfi ile sürmekte kullanılır.
Hesap dediğimde zor birşey değil aslında. Google'da Kirşof kanunlarını araştırıp fikir sahibi olabilirsiniz.
160 watt 4 ohm'da.
2 tane mid takımını tek çıkışta sorunsuz çalıştırabilmek için 2 seçenek vardır.
a) 8 ohm dirençli 2 takım midi birbirine paralel bağlayarak
b) 2 ohm dirençli 2 takım midi birbirine seri bağlayarak.
Bu gibi işlemleri ben mid takımında pek önermem. Ses berraklığı için her çıkışa bir takım mid derim. Alacağınız mid takımı gerçek anlamda kaliteli bir mid takımı olursa 50 watt rms'te bile kulakları bayram eder insanın.
Bu gibi omaj&güç hesaplamaları daha çok çift bobinli güçlü bass hoparlörleri mono anfi ile sürmekte kullanılır.
Hesap dediğimde zor birşey değil aslında. Google'da Kirşof kanunlarını araştırıp fikir sahibi olabilirsiniz.
aslında 2 tane takımı tek kanalda değil. ön sola bir takım ön sağa bir takım şeklinde 2 takım sürüp arka kanallarıda bass için kullanabilir miyim diye düşünmüştüm. yoksa bu amfiye sürebileceğim component takımlarına bütçem yetmeyecek. birkaç yerde cihazın kanal başına belirtilen rakama yaklaşabildiği yazılmış. amfinin gücü dert oldu başıma.. :) gain ayarı ile amfiyi sınırlamak mümkün sanırım ama bruda bu işi yapan bir eleman var. oda kasap style :D
darkmoon
06-11-2013, 19:24
o amfi o değerlerin amfisi değil ama bu tip bir şey yapıcağına ön kapılara 2 adet comp takıcağına ki araç nedir kapılar kaldırırmı 2 adet compu sağlam izalasyon ve kapı saçı inceyse kapı içine destekli restarasyon isteye bilir.. 1 adet 150 rms lik comp alıp köprüde bağlaya bilirsin köprüde 350 rms demiş hoş onuda vermesine imkan yok ama kağıt üstünde karşılar diyelim..
aslında 2 tane takımı tek kanalda değil. ön sola bir takım ön sağa bir takım şeklinde 2 takım sürüp arka kanallarıda bass için kullanabilir miyim diye düşünmüştüm. yoksa bu amfiye sürebileceğim component takımlarına bütçem yetmeyecek. birkaç yerde cihazın kanal başına belirtilen rakama yaklaşabildiği yazılmış. amfinin gücü dert oldu başıma.. :) gain ayarı ile amfiyi sınırlamak mümkün sanırım ama bruda bu işi yapan bir eleman var. oda kasap style :D
Arkadaşın dediği gibi o kadar mid sağlam kapı ister:)
Şahsi fikrim;
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-hoparlor-infinity-90rms-mid-takimlari-karta-vade-farskiz-taksit-kapidaode-143120176/detay)
ilandaki mid takımı orj yerlerine monte edilir anfiden gain ayarı biraz kısılıp gümbür gümbür dinlenir.
Bahsettiğiniz fantezinin anfisi değil SM
edit: Satıcıyı tanımam etmem. Aynı mid takımının 13cm likleride mevcut piyasada
aracım laguna 2. kapılar 13er cm. araçta fabrikasyon harici amfili component sistemi var. fransız cabasse markalı. ancak yılların yorgunluğu var artık.
ben, amfinin ön sol kanalına süreceğimiz 1 takım componenti sol ön ve arka kapılara, amfinin sağ ön kanalına süreceğimiz 1 takım componenti ise sağ ön ve arka kapılara takarız diye düşünmüştüm. hali hazırda araçta arka kapılarda da uygun hoperlör yerleri varken boş kalmasın diye düşünmüştüm.
arka kapılar
http://image5.sahibinden.com/photos/54/60/84/131546084uer.jpg
tek takım ile iki takım arasında bir ses doygunluğu farkı olur mu acaba? tek takım bağlayacaksakta 13 cm için 150W rms civarı bir mantıklı rakamlarda :o bir tavsiyeniz var mı? :)
darkmoon
06-11-2013, 19:45
her kapıya bir comp takılır sorun olmaz ben ön kapılara 2 adet takıcaksın anladım.. öyle bir fikrin varsa kapıları hem restarasyon hemde ayarlarını bozman gerekirki satarken ciddi sana bu sıkıntı çıkartır..
orjinal 13 cm lik yerlere kaliteli bir 13 cm lik comp takarsan yada kasnakla 16 cm yaptırırsın yukarda arkadaş vermiş infiniti gibi önlere bir takım arkalara bir takım takarsın..
monoyada ufak bir mono anfi alırsın..
amfiden ürkmeme gerek yok o zaman. 100 watt rms civarı 2 takım comp ile sıkıntısız kullanırım sanırım. yardımlarınız için çok teşekkürler.
alfonso4474
08-11-2013, 07:06
comp alırken soundmagus alma kicker aldım jbl vibe bir çok marka dınledım soundmagus tangır tungur çalıyo infinity oldukça iyi 100 rms gayet ytrli olup net besler
orjinalimiz 13 cm. kapıları inceledik bugün 16 takılamıyor. çok kesmek biçmek gerek. satarken orjinal sistemede dönemeyeceğim.
infinityi dinledim. parasına göre harika çalıyor ancak 13 cm için olanları 75 w rms. ne kadar benim amfi 4x160 veremeyecek gibi dursada buna 75w sürmek riskli gibi geliyor bana ama infinity 250 tl. 13 cm çapında 100 watt ve üzeri için 500 liradan başlamak gerek. kafam karıştı.
mesala aşağıdaki takım kaba hesapla iki infinity parasına. iki takım infinty alacağıma bir adet bundan mı almalı? çok kafam karıştı.
MOREL Tempo 5 13 CM 2 YOLLU COMPONENT TAKIMI (http://www.aktepesound.com/pinfo.asp?pid=2931)
yada bu
http://www.aktepesound.com/pinfo.asp?pid=4459
ugur_EN_
08-11-2013, 20:01
E36 aracımdaki mid anfilerinden bir tanesi sound magus 90.4 serisi 2 takım infinity reference serisi 90 rms mid takımını çalıştırıyor ve bence gayet güzel ve net ses veriyor sizede tavsiyem infinity mid takımı kullanmanız
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash2/s720x720/391614_10151203852197141_518270707_n.jpg
İnfinity referance lar parasına göre iyi cihazlar o kesin ama 13 Cm olanı 75w olduğundan benim için riskli olur mu mesele bu
emrestone
01-03-2014, 13:21
soundmagus vs.160 bendede var cok temız ve kalıtelı ses verıyor 2 takım 2xl powerbass komp kaldırıyor rahatlıkla