PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yanıltıcı sensör

izmirlicem
08-12-2013, 02:56
Debimetre,akışmetre artık herkes bişey diyor hava filtresinin kenarından giren ve motorun çektiği havayı ayarlayan parçayı yanıltıcı bi parça arıyorum. Egzoza taktıkları bu yanıltıcılar acaba dediğim yere uyarmı? Astra gerekli kadar hava çekmiyo bu yüzden filtre sesi alamıyorum yeteri kadar. İlk çalıştırma anında 5 sn içinde gaza basarsan güzel ses çıkıyo sonrasında bu akışmetre yd debimetre her neyse içeri giren havayı ayarlıyo ve ses %50 azalıyo. Benim bunu kandırmam lzm ki sürekli fazla hava çeksin böylece o sesi hep elde edebilirim. Belki bi çoğunuz bi işe yaramaz vs diceksiniz ama ben denemek istiyorum işe yaramassada denemiş olurum. Başka türlü filtreden ses alamıcam bu gidişle. sizin yorumuz bnm için tabiki önemli bide parçayı nerde bulurum bunuda söylerseniz sevinirim.

Omak
08-12-2013, 03:21
o debimetre motorun çektiği havayı ayarlamaz, motora giden havayı ölçer ona göre yakıtı ayarlar. denemek istiyorsan fişini çek debimetrenin ses alırsan öyle binersin

Maxi
08-12-2013, 06:37
Debimetre,akışmetre artık herkes bişey diyor hava filtresinin kenarından giren ve motorun çektiği havayı ayarlayan parçayı yanıltıcı bi parça arıyorum.
Egzoza taktıkları bu yanıltıcılar acaba dediğim yere uyarmı?

Astra gerekli kadar hava çekmiyo bu yüzden filtre sesi alamıyorum yeteri kadar.
İlk çalıştırma anında 5 sn içinde gaza basarsan güzel ses çıkıyo sonrasında bu akışmetre yd debimetre her neyse içeri giren havayı ayarlıyo ve ses %50 azalıyo.

Benim bunu kandırmam lzm ki sürekli fazla hava çeksin böylece o sesi hep elde edebilirim.
Belki bi çoğunuz bi işe yaramaz vs diceksiniz ama ben denemek istiyorum işe yaramassada denemiş olurum.
Başka türlü filtreden ses alamıcam bu gidişle.
sizin yorumuz bnm için tabiki önemli bide parçayı nerde bulurum bunuda söylerseniz sevinirim.

nasıl bir hayalin içerisindesiniz bilmiyorum ama "bir işe yaramaz" diyorum bak :D
bırak bir işe yaramasını, fazla hava fakir karışım demektir ve motoru kırma ihtimaliniz var.

otomobil motoru sizin düşündüğünüz gibi çalışmıyor
hava ve yakıt devire ve aracın yüküne göre belli oranlarda karıştırılmak zorundadır.
öyle kafana göre havayı arttıramaz, canın sıkılınca azaltamazsın :)

boosted_pug
08-12-2013, 09:44
Öncelikle arabandaki egr yi iptal et ondan sonrada katalitik convertör ü zaten ses kendiliğinden gelir

izmirlicem
08-12-2013, 11:22
nasıl bir hayalin içerisindesiniz bilmiyorum ama "bir işe yaramaz" diyorum bak :D
bırak bir işe yaramasını, fazla hava fakir karışım demektir ve motoru kırma ihtimaliniz var.

otomobil motoru sizin düşündüğünüz gibi çalışmıyor
hava ve yakıt devire ve aracın yüküne göre belli oranlarda karıştırılmak zorundadır.
öyle kafana göre havayı arttıramaz, canın sıkılınca azaltamazsın :)

Abi şu opelin eksikleri hariç seviorum opeli ama adama kafayı yedirtiyo, ama işte şimdilik motor sesi istiyorum oda olmuyo işte, egzoza sonra geçicem :) filtreden hevesimi alamadım daha :) Bu arada araçta egr orjinelden yok. Bide bu 1.0 corsalardan iyi filtre sesi çıkıyo 1.6 astradan neden çıkmıyo 2 side ecotec motor https://www.youtube.com/watch?v=BYEL7MB1wGU

XSi
08-12-2013, 11:46
motor aşağıdaki mi veya benzer mi? bahsettiğin parça hangisi? kırmızı olan mı? sarı olan mı?

http://imageshack.us/a/img547/2961/lz76.jpg

izmirlicem
08-12-2013, 12:39
kırmızı olan motora giren havayı ölçüyo kırmızı olan işte motor benzer ama bu twinport bendeki 115 lik biraz değişik :)

XSi
08-12-2013, 12:47
kırmızı parça oldukça önemli, fakat araban onsuz da çalışır (sağlıksız çalışır, çok yakar vs.vs.)

esas sesi kesen parça sarı ile işaretli olandır, arabanda varsa onu iptal etmeyi düşünebilirsin..

bir açık hava filtresi ve metalden boru kullanarak, sarı parçayı iptal et fakat kırmızı işaretli olan yerinde kalacak şekilde iki parçadan oluşsun filtre kitin..

bu şekilde ses alınabilir..

Mustafa Birsesli
08-12-2013, 13:57
sarı ıle işaretliolan parca senın emiş sesini azaltır arttırmak için iptal etmelisin

izmirlicem
08-12-2013, 16:10
Bende sarı ile işaretli olan parça yok abi benim motor bu temsili koyuyorum

http://a1301.hizliresim.com/15/p/j6by7.jpg filtre borusu direk gaz kelebeğine kadar gidiyo arada başka bişey yok kapak fln.ben hava filtresi borusunun gereksiz büyük olduğunu düşünüyorum. boru çapı 7.5 cm araba atıyorum %50 hava çekiyosa ztn boru havayla tam dolmuyo ses çıkarcak yeteri kadar tam dolmadığı içinde ses az çıkıyo tahminimce. çünkü bi corsa videosuna baktım 1.0 cc adam filtre takmış ama filtre borusu ufaktı baya ve ses çıkıyo baya https://www.youtube.com/watch?v=yWIWGTn1FQ8 ztn ilk çalıştırmada azcık gaza basarsan ses çıkıyo baya ama 4-5 sn sonra akışmetre,debimetre filtrenin yanından giren parça diyoki bana şu kadar hava yeter diyo ve ses azalıyo. ***** yakıt ekonomisi içi yapmış adamlar.aslında debimetrenin çektiği havayı arttırsak gene güzel sonuçlar alırım bunun içinde chiptuning lzm bence yd debimetreyi kandırcaz yanıltıcı ile ama motoru kırarsın fln diyolar. atıyorum benim debimetre normalde %20 çekiyosa bunu %40 a çıkarsak pek sıkıntı olmaz bence. Kafam karışık yanlışta tahmin ediyo olabilirim işi bilenler mustafa abi sence nsl olmalı ne yapmam lzm :)

Omak
08-12-2013, 17:04
senin kafandaki mantık tamamen yanlış onu bi sil at. debimetre birşey çekmez normalde %20 çekio yanıltayım %40 a çıksın diye bir şey yok.
Debi metre motora giren hava miktarını ölçerek beyine söyler beyinde ona uygun oranda yakıt ayarlar. havayı motor çekiyor debimetrede motorun çektiği hava miktarını ölçüyor.

bu ses olayı motordan motora değişir karakteristik birşey 1.2 clio motordan çıkan sesi canlı duy kulaklarına inanamazsın ama vag grubun 1.6 nazi motoru o sesi çıkartamıyor.

dErOTIWajA4

XSi
08-12-2013, 17:52
Bende sarı ile işaretli olan parça yok abi benim motor bu temsili koyuyorum

http://a1301.hizliresim.com/15/p/j6by7.jpg filtre borusu direk gaz kelebeğine kadar gidiyo arada başka bişey yok kapak fln.ben hava filtresi borusunun gereksiz büyük olduğunu düşünüyorum. boru çapı 7.5 cm araba atıyorum %50 hava çekiyosa ztn boru havayla tam dolmuyo ses çıkarcak yeteri kadar tam dolmadığı içinde ses az çıkıyo tahminimce. çünkü bi corsa videosuna baktım 1.0 cc adam filtre takmış ama filtre borusu ufaktı baya ve ses çıkıyo baya https://www.youtube.com/watch?v=yWIWGTn1FQ8 ztn ilk çalıştırmada azcık gaza basarsan ses çıkıyo baya ama 4-5 sn sonra akışmetre,debimetre filtrenin yanından giren parça diyoki bana şu kadar hava yeter diyo ve ses azalıyo. ***** yakıt ekonomisi içi yapmış adamlar.aslında debimetrenin çektiği havayı arttırsak gene güzel sonuçlar alırım bunun içinde chiptuning lzm bence yd debimetreyi kandırcaz yanıltıcı ile ama motoru kırarsın fln diyolar. atıyorum benim debimetre normalde %20 çekiyosa bunu %40 a çıkarsak pek sıkıntı olmaz bence. Kafam karışık yanlışta tahmin ediyo olabilirim işi bilenler mustafa abi sence nsl olmalı ne yapmam lzm :)

1. eğer motorun belirttiğin fotodaki gibi ise arabada debimetre yok
2. debimetre olsa bile dediğin gibi bir düzeltme yapmaz, debimetre ölçer sadece, içeri giren havayı gaz kelebeği belirler..

sen şu motorun 1-2 resmini (gerçek resmini) çekip burada yayınlarsan durum netleşecek..

+ bilgi bazı motorların emiş sesi doğustaş az, sen istesende çok ses çıkmaz..

izmirlicem
08-12-2013, 19:04
http://u1312.hizliresim.com/1j/8/vb028.jpg benim aracın motoru. Beki gaz kelebeği ayarlıyosa ona bi müdahale yapamazmıyız? Çözümü yok mu bu işin illa filtreden ses çıkmasnı istiyosak?

Anu
09-12-2013, 19:25
Gaz kelebeğini sen ayarlarsın, gaza basarsan daha çok açılır basmazsan daha az. Motor da kendi doğal emişiyle havayı çeker, arttırıp azaltabileceğin birşey değil. Sesi etkileyen farklı bir unsur olmalı ya da motorun yapısı böyle. Her iki şekilde de motorunu tanımadan, çalışmasını anlamadan kurcalama fazla bence. Pişman olacağın şeyler olabilir. İmkanın varsa satıp filtre sesi güzel olan bir araba alabilirsin. İmkanın yoksa spor bir son susturucu takabilirsin.

kaan megi
09-12-2013, 22:27
ben şunu bilir şunu sölerim opel eco motorlarla filtre olmuyo çekişi düşürüyor çok saçma bi ses çıkarıyo

izmirlicem
10-12-2013, 00:10
anladım, ama performans düşmüyo filtrede yazın diyosanız sıcaktan dolayı düşebilir iyi soğuk çekmesse :) özelliikle bu kış aylarında araç bariz iyi gidiyo filtrede gaz tepkisi bile başka :) ztn 1-2 bişey deniyicem yanıltıcı olmuyomuş ztn saçma bişeymiş düşündüğüm yani, gene olmassa sadece ortayı yada katı düz boru yapıcam çapını değiştirmeden, çap değişmesse sanırım tork kaybımda olmaz. sadece katı iptal etsek yd ortayı iptal etsek düz boru yapsak 2 si arasında ses farkı olurmu peki? mesela sadece kat iptal olunca ses çirkin, sadece ortayı iptal edersek ses güzel mi olur ? ses tonları değişmez mi yoksa aynımı olur ? Fazla ses çıkması açısından sonuç ne olur bide ?

izmirlicem
12-12-2013, 23:26
ben şunu bilir şunu sölerim opel eco motorlarla filtre olmuyo çekişi düşürüyor çok saçma bi ses çıkarıyo

soğuk havada çekiş güzel gayet baya belirgin bi artış oluyo, filtre seside güzel çıkıyo ama az çıkıyo :)sıkıntı az çıkması sesin :) dediğim gibi ilk çalıştırmada hemen gaza basarsan güzel bi ses çıkıyo ama sonra bişey ayarlama yapıyo ve ses 5 sn sonra azalıyo öyle kalıyo sonra.