PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Coaxial Hoparlör Hakkında Detaylı Bilgi Yardım,

Harun S.
13-12-2013, 17:05
Abilerim,Arkadaşlarım Cümleten Merhaba; arkadaşımda bulunan toyota ae101 aracımıza uygulamayı düşündüğümüz ufak çaplı bir sistem düşünmekteyiz.
Sistem bileşenleri genel olarak hazır gibi. Fakat takıldığımız veöğrenmek istediğim bir nokta bulunmkata.
Şimdi aracımızdaki hoparlör yer ölçüleri önler 10cm arkalar ise 13cm şeklinde.
Ön ve arkalara aynı ölçülerde pioneer coax hoparlör düşünüyoruz. Bu coax'ları 4 kanal amfi ile beslemeyi düşünüyoruz, besleyebilirmiyiz?
Beslersek sonrasında kesme, hoparlörü yakma vs bir problem ile karşılaşma olasılığımız olurmu? Yardımlarınız ve vereceğiniz cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistem Bileşenleri;

Pioneer Usb,Cd Teyp (Modelini Hatırlamıyorum)

Pioneer Champion Serisi 30cm Bass

MAcoustic 4 Kanal Ses Amfisi

MAcoustic Mono Amfi

Ön Hoparlörler :soru:

Arka Hoparlöler :soru:

darkmoon
13-12-2013, 17:19
coax beslersin.. önde twitter yuvan varsa orjinalden fabrikasyon.. yada bazı araçlarda sonradan takma imkanı oluyor aynanın arkasındaki üçgen plastik değiştirip twitter lı versiyonu takılıyor
opellerde oluyor misal öyle bir imkanın varsa önlere 10 luk belki kasnak değişimi olabilirse içerden gene aynı yuvaya 13 lük comp takabilirsin arkayada aynen kasnak destekli 16 takılabilirse aynı yuvaya 16 olmassa 13 lük bir coax alabilirsin..

yanma yakma olayları tamamen işçilik kullanılan malzeme kalitesi ve ayar ile ilgili..

Oznsrl
13-12-2013, 17:21
coaxlar anfi ile beslense sorun olur mu bilmiyorum ama kimse yapmıyor hem mono anfin hem 4 kanal anfin olması güzel jbl 508c mid takımı al en azından öne anfi ile besle çok güzel olur

darkmoon
13-12-2013, 17:33
coaxlar anfi ile beslense sorun olur mu bilmiyorum ama kimse yapmıyor hem mono anfin hem 4 kanal anfin olması güzel jbl 508c mid takımı al en azından öne anfi ile besle çok güzel olur

coaxların çıkışlarına normal teyp çıkışı yetiyorda artıyor bile büyük ihtimal yapılmamasının ana nedeni odur..

kaliteli yüksek rms li coax lar anfi ister zaten teypin çıkışı yetmez ona..
alpine yüksek 150 rms lik ref sınıfı coaxlarında sitesinde need amplifier gibi bir ibare olurdu eskiden..

piyasada satılan coax ların çoğunun kağıt üstünde verileri 70-80 v.b olsada esasen toplasan 20-30 rms dir ustalarda bunu iyi bilir.. tabi burda marka büyük faktör..

benim yıllar önce kenwood'dan yapdığım coax sistem direk anfiye bağlıydı yeri göğü inletiyordu :) ..

Harun S.
13-12-2013, 17:44
coax beslersin.. önde twitter yuvan varsa orjinalden fabrikasyon.. yada bazı araçlarda sonradan takma imkanı oluyor aynanın arkasındaki üçgen plastik değiştirip twitter lı versiyonu takılıyor
opellerde oluyor misal öyle bir imkanın varsa önlere 10 luk belki kasnak değişimi olabilirse içerden gene aynı yuvaya 13 lük comp takabilirsin arkayada aynen kasnak destekli 16 takılabilirse aynı yuvaya 16 olmassa 13 lük bir coax alabilirsin..

yanma yakma olayları tamamen işçilik kullanılan malzeme kalitesi ve ayar ile ilgili..

Bilgi için teşekkürler. Bahsettiğiniz yuva bizim araçta mevcut değil malesef. Önlerde 13 kullanma imkanımız var fakat orjinal olçülerine sağdık kalmak istiyor. (Cinste kendisi biraz) :)
Elimizdeki bileşenler ile önlerde comp arkalarda coax kullanmamız bencede daha iyi olucak. Arkdaki coax'larıda amfiye girdiğimizde azda olsa güzel bir ses alacağız gibi.

Harun S.
13-12-2013, 17:52
coaxların çıkışlarına normal teyp çıkışı yetiyorda artıyor bile büyük ihtimal yapılmamasının ana nedeni odur..

kaliteli yüksek rms li coax lar anfi ister zaten teypin çıkışı yetmez ona..
alpine yüksek 150 rms lik ref sınıfı coaxlarında sitesinde need amplifier gibi bir ibare olurdu eskiden..

piyasada satılan coax ların çoğunun kağıt üstünde verileri 70-80 v.b olsada esasen toplasan 20-30 rms dir ustalarda bunu iyi bilir.. tabi burda marka büyük faktör..

benim yıllar önce kenwood'dan yapdığım coax sistem direk anfiye bağlıydı yeri göğü inletiyordu :) ..

Peki önlerde ve arkalarda coax kullanırsak nasıl bir ses elde ederiz. (Önlerde Artı Olarak Pioneer Tss-20 Dome Tweeter Kullanılacak)

Birde önlerde comp arkalarsa coax kullanırsak ses nasıl olur.

İki şekildede amfi ile beslenecek. Ses, Kalite ve tonlama olarak aralarında nasıl bir farlılık meydana gelir?

Harun S.
13-12-2013, 17:59

Coaxlar amfi ile beslenir fakat önlerde coaxlar ile beraber Pioneer Tss-20 Tweeter kullanma düşüncesindeyim. (Daha net ses alma açısından) Jbl comp'un tweeter'ı biraz sönük kalır gibi geliyor bana.

darkmoon
13-12-2013, 18:00
ses sahne önden olur müzik önden gelir.. bunu bir konser gibi düşün sen bir konsere gittiğinde sırtını sanatçıya dönüpmü dinlersin yoksa yüzünümü dönüp izlersin.. yada tam tersini söyliyim orkestra arkana geçse konser versemi güzel dinlersin yoksa önünde versemi.. tabiki müzik önden çok daha net güzel gelir.. o yüzden sahneleme önden olmalı..

coaxlarda ses olur tabiki ama alttan olucakdır.. bilmiyorum nasıl olur açıkcası ve beklenti nedir.. beklenti yüksek değilse stock fabrika ayarından her daim iyi olucakdır..
beklenti yüksek ise ses yüksek olmasın ama kaliteli müzik dinlerim derdi var ise o zaman complu sistem daha iyi olucakdır kanımca...

levent
13-12-2013, 18:06
araç xei ise kapı döşemesinden dolayı 13cm sığdıramazsınız zaten ki glilerden 13 cm çıkıyor genelde, bazen model yılına göre değişiklik gösterebiliyor kendi içinde onlar bile.

ben olsam düzgün bir akustik için önlere 10cm komp bulmaya çalışıp arkaları 13cm coax ile sürerdim.

darkmoon abi, trde hiçbir ae101 de önde tweeter yeri yok.. sadece japon pazarında müzik sistemi paketli araçlarda geldi tweeter yerli ayna iç kapağı.

Harun S.
13-12-2013, 18:14
darkmoon abi
Sistemi kurarken bir bedel ödenecek. Ve madem bir bedel ödenecek ses kaliteli olmalı. Sahneleme konusunda ise bende size katılıyorum.

levent
Evet dediğiniz gibi. Önlerde comp.arkalarda coax. kullanmak daha sağlıklı olacak. Teşekkürler.

ruudvan
14-12-2013, 01:26
istenince hepsi olur ama hem 10 cm olsun hemde ses guzel olsun dıye bısey yok ya sesten feragat edıcen ya 10 cm yı buyutucen. ayrıca kasnak takılmasa bıle sac yuva genısletılır yıne takılır 13 cm bi şekilde yeterki yapılmak ıstensın.

darkmoon
14-12-2013, 01:33
ben saça zarar verilmesin diye kasnak dedim zaten. :) arkadaşı orjinaljiymiş ondan kasnak dedim bilhassa :)

hakan876
20-12-2013, 00:49
alpıne spg serısı 10cm de var 13de var 16cm 6.9 da rms lerı cok ıyı tızlerıde dome anfıye de gelıyo tecrube ılle sabıttır anfıyı hpf ye al ver wattı .. bence pıyasadakı en ıyı mal suan da bu..

hellchaosdead
20-12-2013, 01:21
on comp arka coax olmaz frekans aralıkları farklı caldıkları bırbırını karsılamaz..on arka aynı sıstem kullanın..tss 20 coax larda canavar olur ama guzel bı koseye sız donuk sekılde konumlandırın..butcede sıkıntı yoksa bı takımda arkaya almakta fayda var..ayarı yapılırken sofor koltugunda oturdugunuzda on ve arkanın ses dagılımı bıre bır olmalıkı rahatsız etmesın dınlenen muzıgın dahada keyfı cıksın..amfi olayına gelırsek orjınal hıc bı teyıbın ben daha dogru duzgun kolon besledıgını goremedım..teybın uzerınde yazan degerler 14.4 volt dan hesaplanır ...kı stop halde bı arac 12-12.5 arası calısır vazıyette 13.2-.13,7 volt arası calısır..bu yuzden verılen degerler ohmajı ayarlansa bıle net yakalanmaz..yada harıcı aku vs.vs. astarı yuzunu gecer....benım tavsıyem 13 lukde olsa comp alın..ts20 vs.. bu derterden kurtulursunuz..tss20 lerın fıyatlarıda ***** zaten..o fıyat farkıyla gayet guzel comp alınmalı... guzel bı ayar ıle tadından yenmez..abartı olmadan ama net bır sekılde muzık dınlersınız tabı comp ın kalıtesıne gore degısır ıs....5 kanal bı anfı ıle kullanılırsa ıkıncı bı anfıyede gerek kalmaz hem..

ruudvan
20-12-2013, 01:25
sımdı komponent tweeter ust frekans md orta frekans olarak calmıyormu. sublarda alt frekans calıyo. dolayısıyla tam bır frekans aralıgını 3 parcada tamamlamıs oluyorz.
coaxlarında bellı calısma frekansları var . dolayısıyla eksık yanları onlarda beslemıs olmazmı componentlerın yanında. bence on comp arka coax cokta guzel olur. nıtekım ben bu sekılde kullanıyrum.

hellchaosdead
20-12-2013, 01:44
sımdı komponent tweeter ust frekans md orta frekans olarak calmıyormu. sublarda alt frekans calıyo. dolayısıyla tam bır frekans aralıgını 3 parcada tamamlamıs oluyorz.
coaxlarında bellı calısma frekansları var . dolayısıyla eksık yanları onlarda beslemıs olmazmı componentlerın yanında. bence on comp arka coax cokta guzel olur. nıtekım ben bu sekılde kullanıyrum.

kendı ses aralıkları oldugu dogrudur..on arka farklı oldugu zaman tam anlamıyla bırbırlerını tamamlamazlar coax larla comp ların ses aralıkları farklıdır..coax lar genelde daha altlara ınebılır nıtekım comp larda ustlerde calar coax lara karsı..ıkı farklı takım tabıkıde kullanılabılır ama aynı aralıklarda calan hoparlor benım kanaatımce daha ıyıdır..comp ların + ları ıse arkadas ıcın soyluyorum tss20 lere gerek kalmaz..orjınal japon bı takımı 100 tl cıvarı o farkla gayet basarılı bı anfı yada comp takımı alabılır..

Harun S.
03-01-2014, 19:20
on comp arka coax olmaz frekans aralıkları farklı caldıkları bırbırını karsılamaz..on arka aynı sıstem kullanın..tss 20 coax larda canavar olur ama guzel bı koseye sız donuk sekılde konumlandırın..butcede sıkıntı yoksa bı takımda arkaya almakta fayda var..ayarı yapılırken sofor koltugunda oturdugunuzda on ve arkanın ses dagılımı bıre bır olmalıkı rahatsız etmesın dınlenen muzıgın dahada keyfı cıksın..amfi olayına gelırsek orjınal hıc bı teyıbın ben daha dogru duzgun kolon besledıgını goremedım..teybın uzerınde yazan degerler 14.4 volt dan hesaplanır ...kı stop halde bı arac 12-12.5 arası calısır vazıyette 13.2-.13,7 volt arası calısır..bu yuzden verılen degerler ohmajı ayarlansa bıle net yakalanmaz..yada harıcı aku vs.vs. astarı yuzunu gecer....benım tavsıyem 13 lukde olsa comp alın..ts20 vs.. bu derterden kurtulursunuz..tss20 lerın fıyatlarıda ***** zaten..o fıyat farkıyla gayet guzel comp alınmalı... guzel bı ayar ıle tadından yenmez..abartı olmadan ama net bır sekılde muzık dınlersınız tabı comp ın kalıtesıne gore degısır ıs....5 kanal bı anfı ıle kullanılırsa ıkıncı bı anfıyede gerek kalmaz hem..

Benimde ilk kanaatim ön - arka coax. 'ları amfiye girmek ve sonrasında tss-20 leri önlerde kullanıp, aktif besleyerek berrak bir ses almaktı. Fakat yorum yapan arkadaşlardan alğım bilgiler bu yönde olmadı. Gelen yorumlar önlerde comp kullanılmasından yana olduğundan önlere 10cm comp arayışına girdik. Şimdi sistem tam anlamıyla tamamlanmasada ürünler hemen hemen toplandı.

Ana Ünite; Pioneer Giriş Seviyesi Bir Ürün
Arkalarda; Pioneer Ts-G1344R coax.
Subwoofer; Pioneer Champion Series 30cm
Mono Amfi; Jbl Gto Olması Lazım
Stereo Amfi; SoundMagus Ck75

Bunun yanında hala önlerde coax. ve tss-20 yi düşünmüyor da değilim.

kv661
03-01-2014, 21:51
Benimde ilk kanaatim ön - arka coax. 'ları amfiye girmek ve sonrasında tss-20 leri önlerde kullanıp, aktif besleyerek berrak bir ses almaktı. Fakat yorum yapan arkadaşlardan alğım bilgiler bu yönde olmadı. Gelen yorumlar önlerde comp kullanılmasından yana olduğundan önlere 10cm comp arayışına girdik. Şimdi sistem tam anlamıyla tamamlanmasada ürünler hemen hemen toplandı.

Ana Ünite; Pioneer Giriş Seviyesi Bir Ürün
Arkalarda; Pioneer Ts-G1344R coax.
Subwoofer; Pioneer Champion Series 30cm
Mono Amfi; Jbl Gto Olması Lazım
Stereo Amfi; SoundMagus Ck75

Bunun yanında hala önlerde coax. ve tss-20 yi düşünmüyor da değilim.

Ana üniten ne kadar giriş seviyesi olursa anfiye ve aracının alternatörüne o kadar yüklenirsin.

Benden sana bir arkadaş tavsiyesi ana üniteye para ver ancak gerisini ortalama alsanda problem yaşamazsın.

Bir önceki aracımda beni tanıyan arkadaşlarım bilir kendi bütçem ve aracın akustiğinin kaldırabileceği maksimum bir seviyede sistem yapmıstım.

Ancak şimdi kullandıgım araçta önler ve arkalar 50RMS coax, 4 kanal alpine anfi, mono alpine anfi, alpine 30cm kendinden kutulu sub ve pioneer 9350 SD var.

Eski aracımı neredeyse aratmıyor. O yüzden ana üniteni giriş seviyesi yerine daha üst modellere yönel. Dikkat etmen gereken 2 püf nokta var.

1.si alacagın teybinin preout çıkışları minimum 4V olmalı.
2.si anfine teypten gideceğin kabloları Y fiş yerine her anfiye ayrı kablo kullanman.(Yani 4 kanal anfiye 2 adet tcl, mono anfin varsa ona da ayrı bir rcl gitmen)