Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4 İs soch vtec

alee0606
03-01-2014, 10:09
Arkadaşlar forumda örnekleri olmasına rağmen net bir karar veremedim. Görüşlerinizi bildirirseniz memnun olurum.
Yeni aldığım 1998 model civic 1.4is hb otomatik vites aracımı yüklemek istiyorum. (tabi otomatik vitesi yüklemek ne kadar mantıklı ? değer mi? bu yüzden tecrübe ve görüşleriniz çok önemli) aracım 115.000 km de hiç oynanmamış hava filtresine kadar orjinal ve lpg li :) Şimdilik bütçem 5-6 bin civarında, soch vtec veya turbo uygulamaları için bu bütçe yeterli olur mu ve en önemlisi değer mi ? Hangisini tavsiye edersiniz? Görüşleriniz için şimdiden çok teşekkür ederim.

DENON
03-01-2014, 10:19
uğraşma ben sana beyaz kazasız eg sedan sohc vtec vereyım :D

Mikrop_Ali
03-01-2014, 10:36
gecmiş olsun o para gıder ortaya bısey cıkmaz. Hıc ugrasmaya gerek yok. Atmo yapsanız tatmın etmez turbo yapılabılır.

Blackmodel nıcklı arkadasa ulasın veya konuları ınceleyın yapılabılıecek hersey var onun aracında en guzel yuruyen onu gordum ben sımdıye kadar

alee0606
03-01-2014, 10:38
gecmiş olsun o para gıder ortaya bısey cıkmaz. Hıc ugrasmaya gerek yok. Atmo yapsanız tatmın etmez turbo yapılabılır.Otomatik olması sıkıntı çıkarmaz mı turbo da ayrıca bu bütçeyle alabileceğimiz güç için bir tahmininiz var mı

alee0606
03-01-2014, 12:09
uğraşma ben sana beyaz kazasız eg sedan sohc vtec vereyım :D Benim bütçeye vereceğini hiç sanmıyorum :)

DENON
03-01-2014, 12:28
takas ederiz banada otomatik bişeyler lazım

DENON
03-01-2014, 12:29
..............................................

bLackModeL
03-01-2014, 12:59
sen otomatıgı sat abı benım arabayı verıyım sana pısman olmasssın :D

alee0606
03-01-2014, 13:06
sen otomatıgı sat abı benım arabayı verıyım sana pısman olmasssın :D Şimdi senin arabaya bakıyordum :D Maşallahı var. Bende yeni aldım hemen satmakta istemiyorum otomatik rahatlığına birazda performans benim amacım oda olabilirse bakalım.

bLackModeL
03-01-2014, 13:11
benım araba otomatıkten daha rahat :D emin ol abi hiç bişeyi eksık deıl 2 snedır gazılıyorum :D gozum gıbıde bakarım .:D

alee0606
03-01-2014, 13:17
benım araba otomatıkten daha rahat :D emin ol abi hiç bişeyi eksık deıl 2 snedır gazılıyorum :D gozum gıbıde bakarım .:D Amacım birazda uğraşmak yoksa yapılanlara baktım aracın çok çok güzel kendim birşeyler yapmak istiyorum. Başlayacağım noktayı bilemedim .

bLackModeL
03-01-2014, 13:20
baslıcagın nokta ust kapak almakla baslıya bılırsın ısletım sıstemın kendıne kalmıs gerı kanlanda usta ve ıscılık zaten senın orası cennet bladerk erkut abım sana hertulu parca tedarık ve yardımda bulunur mekanık oalrak ıscılıktete ıyıdır onunla yuzyuze gorusursen hem malıyet hemde neler yapılması gerektıgı hakkında detaylı bılgıyı alırsın ..

alee0606
03-01-2014, 13:23
baslıcagın nokta ust kapak almakla baslıya bılırsın ısletım sıstemın kendıne kalmıs gerı kanlanda usta ve ıscılık zaten senın orası cennet bladerk erkut abım sana hertulu parca tedarık ve yardımda bulunur mekanık oalrak ıscılıktete ıyıdır onunla yuzyuze gorusursen hem malıyet hemde neler yapılması gerektıgı hakkında detaylı bılgıyı alırsın .. Teşekkürederim.Aklımı karıştıran aslında turbo olayı sen neden turbo değilde sohc vtec tercih ettin.

bLackModeL
03-01-2014, 13:27
atmosferık sevıyorum ben :D ama bu halıyle turbolasamda hıc fena olmaz :D 400 hp olan sohc vtecler var

alee0606
03-01-2014, 13:32
atmosferık sevıyorum ben :D ama bu halıyle turbolasamda hıc fena olmaz :D 400 hp olan sohc vtecler var:eek: 400 hp!!! Benim amacım azıcık yürüsün araç zaten otomatik :D

bLackModeL
03-01-2014, 13:34
o zaman sana ılac olan ucluyu onerıyorum :D headers fılıtre egzoz yeterlı :D baska bısey yapma abi

kickbuttowski
03-01-2014, 13:37
:eek: 400 hp!!! Benim amacım azıcık yürüsün araç zaten otomatik :D

O paraya 1.3 manuel sanziman swaplayabilirsin.. arkadasin 1.5 non-vtec guzel gidiyordu baya kisa sanzimanla..

Onun disinda o butceyle sorunsuz yapilabilecek pek bir sey yok gibi.. Ucuza duzgun cikma parca toplayabilirsen yarim barda bolt-on uflersin belki..

alee0606
03-01-2014, 13:41
o zaman sana ılac olan ucluyu onerıyorum :D headers fılıtre egzoz yeterlı :D baska bısey yapma abiAslında başlangıç için en mantıklısı verdiğin reçete bakalım Piston Garaja uğrayım hafta sonu orası ne diyecek. Şu an için açıkçası birinin beni yönlendirmesine ihtiyacım var. Aklımdaki güç 130-140 hp gayet tatminedici olur benim için. headers filtre egzozla 10 hp anca alınabilir diye düşünüyorum. Dediğim gibi yinede en mantıklı başlangıç bunlar bakalım hayırlısı...

alee0606
03-01-2014, 13:45
O paraya 1.3 manuel sanziman swaplayabilirsin.. arkadasin 1.5 non-vtec guzel gidiyordu baya kisa sanzimanla..

Onun disinda o butceyle sorunsuz yapilabilecek pek bir sey yok gibi.. Ucuza duzgun cikma parca toplayabilirsen yarim barda bolt-on uflersin belki..4-5 bin başlangıç bütçesi aslında otomatik şanzuman ile birşeyler yapmak istiyorum fakat boşa para harcamakta istemiyorum. Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmeli:D İşin aslı birinin çıkıp otomatik şanzumanla olur niye olmasın demesini bekliyorum. Daha çoook beklerim gibi :D

kickbuttowski
03-01-2014, 13:50
4-5 bin başlangıç bütçesi aslında otomatik şanzuman ile birşeyler yapmak istiyorum fakat boşa para harcamakta istemiyorum. Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmeli:D İşin aslı birinin çıkıp otomatik şanzumanla olur niye olmasın demesini bekliyorum. Daha çoook beklerim gibi :D

Olur niye olmasin? Alt devirleri dolduracak bi turboyla uzun sanziman avantajini kullanir cogu arabaya nal toplatirsiniz.. Neden amerikanlarin hepsi 5 litre v8 motor 3 ileri otomatik sanzimanli?

Lakin para-cokomel olayi iste.. Otomatik arabayi yurutmek istiyorsaniz manuel sahibi olan adamdan daha fazla harcarsiniz..

kkursat01
03-01-2014, 13:52
Ruhsatta otomatik diye bir ibare varsa düze de çeviremiyorsunuz muayene ve ruhsat olayında sıkıntı çıkyor bilginiz olsun..

alee0606
03-01-2014, 13:55
Olur niye olmasin? Alt devirleri dolduracak bi turboyla uzun sanziman avantajini kullanir cogu arabaya nal toplatirsiniz.. Neden amerikanlarin hepsi 5 litre v8 motor 3 ileri otomatik sanzimanli?

Lakin para-cokomel olayi iste.. Otomatik arabayi yurutmek istiyorsaniz manuel sahibi olan adamdan daha fazla harcarsiniz..O zaman sohc vtec yerine turbo besleme tavsiye ediyorsunuz. Tabi mevcut şanzuman ne kadar dayanır turboya. Karar vermek zor olacak karar verememin bir sebebide bilgi eksikliği İnşallah onuda sizlerin sayesinde aşacağız. Teşekkürederim

alee0606
03-01-2014, 13:57
Ruhsatta otomatik diye bir ibare varsa düze de çeviremiyorsunuz muayene ve ruhsat olayında sıkıntı çıkyor bilginiz olsun..Teşekkürederim. Ruhsatta öyle bir ibare yok. Zaten manuele çevirmeyi düşünmüyorum. Manuele çevirmek yerine satıp manuel almak daha mantıklı hem ucuza mal olur.

Mikrop_Ali
03-01-2014, 14:48
crx le takas edelım sende huzura kavuş bende kavuşuyum :)

alee0606
03-01-2014, 14:52
crx le takas edelım sende huzura kavuş bende kavuşuyum :):D Teşekkürederim arabamı değiştirmeyi düşünmüyorum

Mikrop_Ali
03-01-2014, 14:54
abi hiç ugrasma bence yaş gelmiş 30 a bı 5 sene daha kendını yaslandırmaya gerek yok. ben artık bıktım bu işlerden valla satıp 1.4 alıp keyif yapıcam :) bitmiyor çunku arabanın işi :)

alee0606
03-01-2014, 14:56
abi hiç ugrasma bence yaş gelmiş 30 a bı 5 sene daha kendını yaslandırmaya gerek yok. ben artık bıktım bu işlerden valla satıp 1.4 alıp keyif yapıcam :) bitmiyor çunku arabanın işi :)Bundan önceki aracım Preludeydi bağışıklığım var yaşlandırmaz beni :D Aslında bende keyif için aldım temiz olsun zır stok olsun otomatik olsun dedim aldım ama duramıyorum işte

alee0606
06-01-2014, 22:14
Konu hakkinda görüşlerinizi bekliyorum. otomatik vites turbo bildiğiniz bir araç var mı?

chiefkadir
07-01-2014, 23:20
Aslında başlangıç için en mantıklısı verdiğin reçete bakalım Piston Garaja uğrayım hafta sonu orası ne diyecek. Şu an için açıkçası birinin beni yönlendirmesine ihtiyacım var. Aklımdaki güç 130-140 hp gayet tatminedici olur benim için. headers filtre egzozla 10 hp anca alınabilir diye düşünüyorum. Dediğim gibi yinede en mantıklı başlangıç bunlar bakalım hayırlısı...Kardeş Piston garage Erkuta uğra, hali hazırda 1.4is otomatik var onunla uğraşıyo sana biraz ışık tutar :)

alee0606
08-01-2014, 08:03
Kardeş Piston garage Erkuta uğra, hali hazırda 1.4is otomatik var onunla uğraşıyo sana biraz ışık tutar :)Bu hafta sonu İnşallah uğrayacağım teşekkürederim. Uğraştığı araba sc li 1.4 mü yoksa

alee0606
10-01-2014, 15:35
Piston garaja gittim ve sağolsun Erkut Abi aklımdaki tüm soruları fazlasıyda cevapladı ve kararımızı verdik. Aracımızı sc yapacağız. Bugün çalışmam sebebiyle start veremedik ama inşallah yarın işletim sistemimizin şiparişini verip ies emme ve benzin pompasıyla projemize başlayacağız. Erkut Abiye ilgisinden dolayı burdan da çok teşekkürederim.

D16inside
15-01-2014, 21:14
yapım aşamasını fotolarla süsleyip paylaşırsan sevinirim.

By_emre
15-01-2014, 21:18
Hadi hayırlısı olsun. inş memnun kalırsınız :)

chiefkadir
15-01-2014, 22:12
Piston garaja gittim ve sağolsun Erkut Abi aklımdaki tüm soruları fazlasıyda cevapladı ve kararımızı verdik. Aracımızı sc yapacağız. Bugün çalışmam sebebiyle start veremedik ama inşallah yarın işletim sistemimizin şiparişini verip ies emme ve benzin pompasıyla projemize başlayacağız. Erkut Abiye ilgisinden dolayı burdan da çok teşekkürederim.Doğru karar verdin hayırlısı olsun inşallah gönlüne göre olur:)

alee0606
16-01-2014, 10:08
Teşekkürederim detaylarını fotoğraflarla paylaşacağım. Şuan parçaları araştırıryorum acele etmeden yavaş yavaş temin edeceğiz.

ilovevti
23-02-2014, 18:13
takipteyim ben de sohc düşünüyorum benim 1.4is e ama manuel çevirmesi şart maliyet ne tutar araştırmam lazım durumları topladıktan sonra. şimdi durum olsa HS ye fena niyetliyim ama olmadı hayırlısı neyse o olsun. hazır konuyu yakalamışken sorayım otomatik 1.4is manuele çevirmek ne kadara patlar bize?

kkursat01
23-02-2014, 22:14
takipteyim ben de sohc düşünüyorum benim 1.4is e ama manuel çevirmesi şart maliyet ne tutar araştırmam lazım durumları topladıktan sonra. şimdi durum olsa HS ye fena niyetliyim ama olmadı hayırlısı neyse o olsun. hazır konuyu yakalamışken sorayım otomatik 1.4is manuele çevirmek ne kadara patlar bize?

alacağınız şanzımanın fiyatı + Akslar(eğer uymaz ise uyarsa aksa gerek yok) vites çubukları + pedallar + debriyaj halatı + baskı balata + işçilik hepsi fiyatına bağlı toplayın cıkan sonuç bu bütün yazdıklarım kadar...

emredağla
23-02-2014, 23:40
alacağınız şanzımanın fiyatı + Akslar(eğer uymaz ise uyarsa aksa gerek yok) vites çubukları + pedallar + debriyaj halatı + baskı balata + işçilik hepsi fiyatına bağlı toplayın cıkan sonuç bu bütün yazdıklarım kadar...

kürşatında dediği parçaları alacaksın manuele çevirmek için bir ara hepsine kit şeklinde 2500 tl ye satılıyordu.

ilovevti
24-02-2014, 14:24
değmez gibi sanki bir de gösterge vs vs var işçilik falan zor gibi o zaman çok temiz otomatik 1.4is satılır manuel ile takaslanır deme zamanı geldi sanki :/ aracımdan da çok memnundum. peki o zaman p72 li neptune ya da ectune (bunu bilmiyorum sadece duyum) ile orta ayar kapak piston conta emme gaz kelebeği egsoz filtre planım var eg si mı 1.4is manuel mi daha uygundur?

ilovevti
25-02-2014, 13:19
Sohc proje için 1.4is, 1.5ex, 1.6si. Bu araçlardan hangisi en uygunudur ve neden? Beyaz eg si olan draglara katılan sohc cu bir abimiz vardı bulabilsem iyi olurdu görürse buraya bir el atabilir mi? Yeni konu açıp forumu kirletmek istemiyorum. güzel bir beyin p72 örnekleri hoşuma gitti soft ya da orta halli bir yazılım kapak emme ince conta piston gaz kelebeği port polish crx 345 mümkünse short shift egsoz filtre ve unuttuğum birkaç ayrıntı bu şekilde bir plan var bütçe ayarlamasındayım. Elimde temizliğine kefil olduğum 1.4is var ama otomatik malesef onu satmak zorundayım gibi duruyor. Yukarıda saydıklarım arasından hangilerini tercih edip nasıl bir yol izlemeliyim bir yardım lütfen.

Bluttbeton
26-02-2014, 00:38
soch için yazdıkların içinde en uygulanabilir olan 1,5 ex ,si lar doch olduğundan soch kapak olur mu bilmem. ama ies blok+soch kapak p28+neptune le güzel yürür tabi liste bu kadar kısa değil neler çıkacak neler :) şimdiden kolay gelsin.

By_HaNNibaLL
26-02-2014, 01:20
şanzumani satip manuel şanzuman al aracin madem cok temiz satmak istemiyorsun.

bLackModeL
26-02-2014, 10:34
değmez gibi sanki bir de gösterge vs vs var işçilik falan zor gibi o zaman çok temiz otomatik 1.4is satılır manuel ile takaslanır deme zamanı geldi sanki :/ aracımdan da çok memnundum. peki o zaman p72 li neptune ya da ectune (bunu bilmiyorum sadece duyum) ile orta ayar kapak piston conta emme gaz kelebeği egsoz filtre planım var eg si mı 1.4is manuel mi daha uygundur?

gel hazırı var duyumlarla yola cıkma :D

ilovevti
26-02-2014, 12:29
soch için yazdıkların içinde en uygulanabilir olan 1,5 ex ,si lar doch olduğundan soch kapak olur mu bilmem. ama ies blok+soch kapak p28+neptune le güzel yürür tabi liste bu kadar kısa değil neler çıkacak neler :) şimdiden kolay gelsin.

tecrübe ile mi söylüyorsunuz? eğer öyle ise performans açısından eg kasa mı ek kasa mı daha iyi işimi görür madem? eg de ex ek da ies önermişsiniz anladığım kadarıyla ama ek olursa is düşünüyorum. daha açıklayıcı olursanız daha çok yardımcı olursunuz şimdiden teşekkür ederim. elbette daha neler neler çıkacak :) tutku işte yapacak bir şey yok :o

şanzumani satip manuel şanzuman al aracin madem cok temiz satmak istemiyorsun.
çok araştırdım şanzıman fiyatları kafa kafaya bile gelse iç mekanda göstergesine kadar çok şey değişecek yine dedim tamam buna da tamam ama işçilik var ve sanırım orjinal manuel araç gibi olmuyormuş yani araştırmalarım sonucu bunları duydum. varsa bir bilginiz bu transmission swap hakkında paylaşırsanız sevinirim? çünkü araç otomatik diye piyasa öldürüyorlar benimkiyle aynı temizlikte manuel araçlara 20den aşağı istemiyorlar hatta bu temizlikte sedanlara 25 isteyen var insanlar kafayı yemiş :icon_wack

gel hazırı var duyumlarla yola cıkma :D

hocam inan şu an durumum uygun olsa daha doğrusu proje param elimde nakit olsa projeye başlamadan senin kapını çalardım çünkü noktası virgülüne aynı araca sahipsin ama kısmet değilmiş :( yoksa en birinci alıcınım yani :) şanzıman hakkında sen ne düşünüyorsun ve araç olarak 1.4is mi 1.5ex mi? neden si değil? veya öyle düşünmüyorsan neden si?

SemTR
26-02-2014, 12:34
Bursada integraya yapildi otomatik sökülüp manuel şanzuman takildi ama buraya yazdiğimiz kadar kolay değil tabi ki bi ustayla konusun size detayli anlatsin daha acıklayici olur.

otomatik şanzumani verip manuel şanzuman alabilirsiniz sıkıntısızsa eğer oto şanzumaniniz vites halatlari vites kolu vs takim halinde almakta fayda var

ilovevti
26-02-2014, 12:46
Bursada integraya yapildi otomatik sökülüp manuel şanzuman takildi ama buraya yazdiğimiz kadar kolay değil tabi ki bi ustayla konusun size detayli anlatsin daha acıklayici olur.

otomatik şanzumani verip manuel şanzuman alabilirsiniz sıkıntısızsa eğer oto şanzumaniniz vites halatlari vites kolu vs takim halinde almakta fayda var

bursada yapabileceğini iddia eden ve hatta 1 ay para almadan test ettirip sonra para alan garantisini de veririm diyen bir usta vardı 1-2 sene önce açılmış bir konuda ona ulaşmaya çalışırım. sanayide kendi ustalarım var. inallar serviste yüksek yetkili tanıdıklar var. soruşturmaya başlarım yakında. gerekli parça listesi elimde var ufak tefek eksikleri kıbrıslı bir arkadaş yine başka bir konuda paylaşmış bir liste var oradan gördüm tamamladım aşağı yukarı ne gerek ne gerek değil biliyorum. integraya yapan usta olmasın acaba forumda adı geçen siz biliyor musunuz hangi usta mekanı nerede vs. ?