Orijinalini görmek için tıklayınız : Evde subwoofer ve mid takımını nasıl kullanırım ?
fatihcelik
08-01-2014, 22:30
forumda aradım ama bulamadım arabamdan çıkarttığım 2 tane hertz es300d subwoofer ve 1 takım hertz midlerimi evde kullanmak istiyorum. Heralde bir adaptör yaptırmam gerekicek ama nerde nasıl yaptırırım veya hazırı varmıdır ?Pek bilgim yok ama sanırım araba teyibi gerekmeden pc veya iphone gibi bir şeye bağlayabilirim diye düşünüyorum.Bilgili arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Herkese hayırlı forumlar :heyoo:
cyclonee16
08-01-2014, 22:33
Adaptör fiyatları baya ucuk okadar masrafa gerek yok masaüstü bilgisayarın güç kaynagını kullanabilirsiniz hem ucuz hemde basit
Sub ve midler için anfi kullanıcaksınız değil mi ? Anfiyi beslemek içinde güç kaynağına ihtiyaç olucak. Teyp girişi yerinede pc'den bağlantı yaparsanız kullanırsınız..
Bi ara bende denemiştim çok fantastik oluyo :D Adaptörü-güç kaynağını karaköy taraflarında bulabilirsiniz sanırım ;)
smtakdnz
08-01-2014, 23:29
Yukarıda da söylendiği gibi en ucuz yolu markalı bir bilgisayar güç kaynağı alıyorsunuz.En basit yoldan işi bitiriyorsunuz.Adaptörlere o kadar para vermeye gerek yok.Psu zaten olası bi anda kendi içinde koruma devresi var.Bende aynı şekilde evimde şu şekilde kullanıyorum.Pc nin güç kaynağındaki yeşil kablodan anfiyi besleyen psunun yeşil olana bir hat çektim.Pc açtığımda otomatik olarak ses sistemi açılıyor.Yok ben böyle kullanmak istemiyorum dersenizde fişi takılı olur psunun üstündeki on\off butonunu kullanırsınız.3.5mm jack olan her şeyle sorunsuz kullanırsınız.Psuyu büyük fanlı olan modellerden seçerseniz fan sesini duymazsınız.
Dctrlprn
08-01-2014, 23:31
4 sene kadar önce benimde odam böyleydi. Evde araç ses sistemi gayet keyifli oluyor. Amfi ve adaptör mutlaka şart bence :)
http://i41.tinypic.com/2ytspx3.jpg
o basslar gumbur gumbur calacaksa 30amperden dusuk alma
MaNiSaLı
09-01-2014, 00:17
adaptör bana da şart gibi geliyor...
bu arada acayip zevkli oluyor . burada ters orantı var ... araba küçük , odaya göre fakat evde coooook çok daha iyi ses veriyor :D
nedendir bilmem ...
en kral orta sınıf ses sistemine taş çıkartir , alt sınıfta olsa bir araba sistemi :D
kolay gelsin ...
pc nın guc kayangından fılan kullanıcam dersem, istedıgın verımı alamazsın.
senın harıcı olarak bi 30-35amper guc kaynagı kullnamka gerekır.
benım ewde de oto tesısatı var. teyp + 2 tane anfi kullanıyorum. 2 adet 30 amper guc kaynagı var.
şurda resımlerı var :) Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-oto-ses-sistemleri-paket-sistem-yikimm-ekibii-sarsintili-yasami-sevenlere-148280542/detay/)
vallahı evde pıoneerler bos bos duruyor bende boyle bıse yapmak ıstıyorum hıc anfı baglantısı haporlör baglantısı yapmadım
fasterhan
09-01-2014, 10:49
bu işler için alabilecek en uygun adaptör kaç tl'ye alınır ? yada eski bir akü bulup onu şarj ederek kullanmak daha mı mantıklı...
Dctrlprn
09-01-2014, 10:56
bu işler için alabilecek en uygun adaptör kaç tl'ye alınır ? yada eski bir akü bulup onu şarj ederek kullanmak daha mı mantıklı...
Bende var 3 çıkışlı gri adaptörlerden 30 Amper o zaman 90TL ye almıştım. 1 bass 4 oval 1 amfi 1 cd çalar besliyordum tık demedi maşallah.
bu adaptörun bı resmı varmı evde guc kaynakalrı var bı resım koyabılırmısınız adaptörün ?
edit:bu urunnun benzerı var 3 tane elımde bu urunmu abiler ?
http://zasilacze.katalog-tme.pl/katalog_pics/2/f/d/2fdf8d99a4f78d25f5eb37e44cd90a66/sp-320-12.jpg
gg da 30 amper adaptör 50 lira civarında satılıyor
üstte resımi bulunan adaptrden kullanabilirsiniz tabii ama minimum 30amper olmalı, mesela resımdekı 5amper bi işe yaramaz yanı :D
ewde aküde kullanılabılır ama bu sefer 1 tanede aku sarj cıhazı lazım. bu da adaptore gore daha maliyetli tabi.
30amper 55-65tl arasına bulunabilir.
fatihcelik
12-01-2014, 10:00
herkese teşekkürler arkadaşlar anlaşılan adaptör alıcaz peki 2 tane 30 amperlik alsam biriyle sub+sub anfisi, 2.siyle midler+mid anfisini beslesem fazla gelir mi hani adaptörü yüksek güçte almamın bir zararı olur mu?
üstte resımi bulunan adaptrden kullanabilirsiniz tabii ama minimum 30amper olmalı, mesela resımdekı 5amper bi işe yaramaz yanı :D
ewde aküde kullanılabılır ama bu sefer 1 tanede aku sarj cıhazı lazım. bu da adaptore gore daha maliyetli tabi.
30amper 55-65tl arasına bulunabilir.
Resimdeki ürünün giriş akımı 5 amper çıkış akımı 25 amper. Arkadaşın ihtiyacı olan çıkış akımı değil mi?:soru: Eğer 30 amper yeterli diyorsanda 25 amper de fazla sorun çıkaracağını zannetmiyorum.
Resimdeki ürünün giriş akımı 5 amper çıkış akımı 25 amper. Arkadaşın ihtiyacı olan çıkış akımı değil mi?:soru: Eğer 30 amper yeterli diyorsanda 25 amper de fazla sorun çıkaracağını zannetmiyorum.
ewet dogru soyluyosun 25 i ben gözden kaçırmışım.o konuda haklısın.
diğer soruya gelınce 25a. işini gorur-30 da.
ama bu güçler o anfının sadece % 50-60 gucu karsılamıs olur aslında şöyle 50-60amperle çalıssa asıl o zamn tam verim alınır.
örnegın bnm evde teyp ve mıd anfısıne 30 amper, bass anfısıne 30 amper baglı.
extrem_015
09-02-2014, 18:15
pc powerı ile halldersin