Orijinalini görmek için tıklayınız : Muayene Hafif Kusur - Ağır Kusur?
cagalazade
13-01-2014, 11:39
Selam arkadaşlar,
Aracımın cuma günü muayenesi bitti, mobil istasyon var Urla' da, oraya gittim ama salı gününe (yarın) randevu verdiler... Daha önce gittiğim büyük istasyonlar gibi değil, iki araç ve seyyar lift kurmuşlar fakat çatır çatır çalışıyorlar :)
şimdi danışmak istediğim konu ön cam filmleri, aracımda arka camlar orjinal fabrika çıkışı siyah, benden çnceki sahibi ön 2 camıda film kaplatmış, hafif kusurlu olarak geçer miyim yoksa kalır mı araç? bu konuda çok net kurallar var mı yoksa insiyatif kullanılıyor mu? güncel bilgisi olan varsa ve paylaşabilirse çok sevinirim...
tesekkürler şimdiden :icon_tup:
blackweb
13-01-2014, 11:44
ön cam filmini ben de merak ediyorum, ama bildiğim kadarıyla katalizör şart mesela, bide sonradan takılan xenonlar kesinlikle geçmiyormuş.
boranaydogmus
13-01-2014, 12:22
Benim bildiğim de cam filmi hafif kusur. Xenonlar sonradan takıldıysa mercek de olsa far yıkama da olsa ağır kusur yazıyorlar. Hatta Kırşehir'de arabada orjinal dışında yay takılıysa ya da yaylarda ısıtma kesme varsa muayene tekrarı yaptırıyorlar.
katalizatörün içi boşaltıldı, aracın üzerinde takılı içi boş katalizatör.muayeneden geçer mi peki ?
kskrhnegatif
13-01-2014, 13:31
katalizatörün içi boşaltıldı, aracın üzerinde takılı içi boş katalizatör.muayeneden geçer mi peki ?
Geçer.:icon_tup:
Geçmez eksoz emisyonuna bakılıyor emisyon değeri tutmaz
araç muayenesinde egzoz emisyonuna bakılıyor mu?egzoz muayenesinde bakılmıyor mu egzoz emiyonuna?birde emisyon değeri neye göre belirleniyor?her aracın modeline göre emisyon değeri mi var yoksa araç farketmeksizin bir emisyon değeri limiti var onu geçersek mi muayeneden kalıyoruz?umarım anlatabilmişimdir.:D
araç muayenesinde egzoz emisyonuna bakılıyor mu?egzoz muayenesinde bakılmıyor mu egzoz emiyonuna?birde emisyon değeri neye göre belirleniyor?her aracın modeline göre emisyon değeri mi var yoksa araç farketmeksizin bir emisyon değeri limiti var onu geçersek mi muayeneden kalıyoruz?umarım anlatabilmişimdir.:D
makineye bağlanıyor ister tüv ister yetkili bir serviste eksoz emisyon pulu alıyorsunuz ve manuel olarak bir giriş yapılamıyor uygunluğuna makine karar veriyor
Geçen hafta muayeneye soktum aracı bende ordan biliyorum :D
katalizörümün içi boş ama emisyon değerlerim tuttu ve geçtim :beuj:
makineye bağlanıyor ister tüv ister yetkili bir serviste eksoz emisyon pulu alıyorsunuz ve manuel olarak bir giriş yapılamıyor uygunluğuna makine karar veriyor
Geçen hafta muayeneye soktum aracı bende ordan biliyorum :D
teşekkür ederim:) şuan katalitiğin içi boş bide son susturucu iptal, muayeneye son susturucuyu takıp gidicem ama katalitik sıkıntı çıkarırsa napıcam onu bilmiyorum.:)makinenin insafına kaldık galiba.:Dmuayeneye daha çok var ama katalikten dolayı sıkıntı yaşarsam 500-600 tl verip katalitik almaya hiç niyetim yok :) bunun başka bir çözümü yok mudur? :D
katalizörümün içi boş ama emisyon değerlerim tuttu ve geçtim :beuj:
206 hdi mı daha doğrusu 1.4 hdi mı o şekilde geçti?birde nerde yaptırdınız muayeneyi?:D
beyler şimdi aracın kat iptal olunca emisyon tutmuyormu? bukadar insan iptal ediyor nasıl oluyor o iş.
bende diyodum katı sökeyim satayım yerine kazan koyup içinden dp geçirirdim
ALPER-VNS
13-01-2014, 13:53
sadece mercekli farım var angel eye parklar da.. geçerim sanırım di mi sorun olmaz?
Yanlis yonlendirme yapmayalim. Hocam egsoz emisyon testiniz yapildiysa daha onceden emisyon testi yapmazlar. Emisyon testiniz yoksa veya gectiyse suresi yaparlar. Benim tavsiyem emisyon testiniz yoksa muayeneye gitmeden baska yerde yaptirmaniz....
cagalazade
13-01-2014, 15:35
Yanlis yonlendirme yapmayalim. Hocam egsoz emisyon testiniz yapildiysa daha onceden emisyon testi yapmazlar. Emisyon testiniz yoksa veya gectiyse suresi yaparlar. Benim tavsiyem emisyon testiniz yoksa muayeneye gitmeden baska yerde yaptirmaniz....
şimdi bende işgillendim, emisyonum bitti muayeneye gittiğimde yaptırırım aradan çıkar diyordum, başka yerde yaptırıp gitmek daha mantıklı, eskiden benzin istasyonları filan yapıyordu artık o kadar yaygın değil sanırım?
İzmir de var mı muayene istasyonları dışında emisyon raporu veren yer bildiğiniz İzmirli arkadaşlar?
blumenberg
13-01-2014, 16:06
sadece mercekli farım var angel eye parklar da.. geçerim sanırım di mi sorun olmaz?
bende ocak başında girdim, farların ayarı kesin bozuk cıkıyor, ve hafif kusur olarak yansıyor onun dışında ruhsat bilgilerindeki tek yanlış ağır kusur oluyo maalesef, bende sorun cıkmaz sandım ruhsatta 5 koltuk yazıyormuş, iş uzadı haliyle :D
mstfcn28
13-01-2014, 16:12
Ön cam dahil film hafif kusur geçtim.
Cumartesi günü muayendeydim
ön cam 0,5 diğerleri 1 numarayla hafif kusur
Katalizör iptali ile egzoz değerlerinden ağır kusur yazıldı.katalizörü olmayanların tüv yerine sanayide yaptırmalarını öneririm
Xenon mercek olmasına rağmen otomatik yükseklik ayarı ve far yıkama olmadığından ağır kusur yazıldı
kskrhnegatif
13-01-2014, 16:42
Egzos muaynenizi dışarıda biyerde yaptırın. İçeri de egzosdan %90'dan bırakırlar.
ÜSTÜNERC
13-01-2014, 16:48
aracımda tavanda folyo var ağır kusurmu yazıyorlar.yoksa hafif kusurla gecermıyım
dursun81
13-01-2014, 16:52
carsa d sis farının biri yolda düşmüş muayeneden geçermi bilgisi olan varmıdır...
aracımda tavanda folyo var ağır kusurmu yazıyorlar.yoksa hafif kusurla gecermıyım
ağır kusur olması lazım. üstüne yalandan beyaz folyo çektir muayeneden geçince sökersin hemen :)
Herkesin merak ettiği konu katalizör demekki benimde oldugu gibi.
Peki bende şöyle sorayım aracimda düz boru var son susturucu orjinal bu haliyle tüve gidersem kalırım dışarıda tanıdık vs bulup eksoz emisyondan geçer not alarak gidebilirmiyiz yada çözüm nedir ?
OrcunInce
13-01-2014, 18:56
Peki bende şöyle sorayım aracimda düz boru var son susturucu orjinal bu haliyle tüve gidersem kalırım dışarıda tanıdık vs bulup eksoz emisyondan geçer not alarak gidebilirmiyiz yada çözüm nedir ?
Kendim için cevap verebilirim, benim katalizör orjinalde görünmüyor, altta muhafaza var çünkü. Şu an downpipe ve orta susturucu iptali var, son orjinal. Yalandan bir orta susturucu ile muaneden geçebiliyorum. Kat'ı arkadaş göremiyor çünkü.
bende yeni muayene yaptırdım...korna sesinin ahengi bozuk diye bir ağır kusurdan kaldım....:)
kskrhnegatif
13-01-2014, 20:03
Ben kat olmadığı için kalmıştım. hatta orta da vardı araçta.
oytun200sx
13-01-2014, 22:39
araca sonradan uygulanan H4 Xenon ampullerle ilgili bilgisi ya da tecrübesi olan var mı?
Tüv muayenesinden En az 2 3 hafta önceden sanayide emisyon..
araca sonradan uygulanan H4 Xenon ampullerle ilgili bilgisi ya da tecrübesi olan var mı?
Sonradan yapılma sadece Xenon =ağır kusur
Mercek,Otomatik yükseklik,far yıkama olursa geçiyor ancak
Valla ben Denizli de vtec le bi sefer deneyip gireyim dedim duruma göre sökerim die düşündüm ne kat ne orta hiç bişiy yoktu , headr ara boru ve otto son susturucu ile geçtim kendim de inanamadım :D Ordaki görevli arkadaşın psikolojisi çok önemli gerçi arkadasın vteclere sempatisi varmış biraz ondan da geçirmiş olabilir :))
Birazda oradaki görevlinin ruh hali ile alakalı ozaman şansımızı deneyelim
cagalazade
14-01-2014, 17:50
Muayene isi ok dir, guncel durum...;
Cam filmi hafif kusur
Far ayari hafif kusur
Motor no okunamadi hafif kusur (cok mantiksiz geldi)
Lpg sizdirmazlik yok hafif kusur
Ve gecti arac... ayrica emisyonu hallettiler, artik 2 sene kafam rahat :)
semih1469
23-04-2014, 10:12
Aracımda 2 no cam filmi, 3.5 cm yay ve vanalı egsoz var muayeneden hafif kusurlu olarak geçebilirmiyim ?
Arıza ışığı veya airbag ışığı agır kusurmu kabul ediliyor?
kornanın calmıyosa bozuksa dırek agır kusur bılgınız olsun...
Aracımda 2 no cam filmi, 3.5 cm yay ve vanalı egsoz var muayeneden hafif kusurlu olarak geçebilirmiyim ?
gecemezsınız :)
Arıza ışığı veya airbag ışığı agır kusurmu kabul ediliyor?
Arıza ışığı yanan A3 geçirdik, dikkat etmedi bile. Airbag hakkında bilgim yok.
semih1469
23-04-2014, 11:33
gecemezsınız :)
camlar hafif kusurlu olarak geçiyor sanırım, egsozu sökücemde yaylarıda orjinale çeviriyim mi ?
Okan.A.A
23-04-2014, 17:34
04.11 2013 tarihinde 14 tanecik :D ufak kusurlarımı yazayım beli aklınıza takılan vardır yardımcı olmuş olurum.
1 -) Sıvı gaz sistemi : camlar üzerinde ikaz etiketler yok
2 -) Egzos çıkış boruları onaysız
3 -) Motor yağ kaçakları var
4 -) Yangın söndürme cihazı süresi geçmiş ( kendi işimiz yangın söndürme cihazı bu arada :D )
5 -) Yangın söndürme tüpü sürücü yakınında değil.
6 -) Camlar sonradan film yapılmış
7 -) Plaka aydınlatmaları fonksiyonunu yerine getirmiyor
8 -) Kısa hüzmeli far ayarı çok yüksek
9 -) Kısa hüzmeli far ayarı çok düşük ( bu 2 maddeyi nasıl verdi anlamadım :D)
10-)Kısa hüzmeli far yönü hatalı
11-)Uzun hüzmeli far yönü hatalı
12-)Uzun hüzmeli far ayarı çok yüksek
13-)Uzun hüzmeli far ayarı çok düşük
14-)Stepne bağlantısı uygun değil (araçta simit tank var)
Far ayarını istasyona gitmeden 2 gün önce yaptırmıstım bu maddeler nasıl çıktı anlamadım
Burak K.
23-04-2014, 18:03
04.11 2013 tarihinde 14 tanecik :D ufak kusurlarımı yazayım beli aklınıza takılan vardır yardımcı olmuş olurum.
1 -) Sıvı gaz sistemi : camlar üzerinde ikaz etiketler yok
2 -) Egzos çıkış boruları onaysız
3 -) Motor yağ kaçakları var
4 -) Yangın söndürme cihazı süresi geçmiş ( kendi işimiz yangın söndürme cihazı bu arada :D )
5 -) Yangın söndürme tüpü sürücü yakınında değil.
6 -) Camlar sonradan film yapılmış
7 -) Plaka aydınlatmaları fonksiyonunu yerine getirmiyor
8 -) Kısa hüzmeli far ayarı çok yüksek
9 -) Kısa hüzmeli far ayarı çok düşük ( bu 2 maddeyi nasıl verdi anlamadım :D)
10-)Kısa hüzmeli far yönü hatalı
11-)Uzun hüzmeli far yönü hatalı
12-)Uzun hüzmeli far ayarı çok yüksek
13-)Uzun hüzmeli far ayarı çok düşük
14-)Stepne bağlantısı uygun değil (araçta simit tank var)
Far ayarını istasyona gitmeden 2 gün önce yaptırmıstım bu maddeler nasıl çıktı anlamadım
Her istasyonda değişiyor demek ki. Benim yangın tüpü bagajda,eşyaların altındaydı zor buldu adam. :D Bişey yazmadı. Motor numarasının yerini bulamadı(bende bilmiyodum) Motor no okunmuyor yazdı yolladı. :D
Emre-Dylan
17-02-2017, 22:04
Muayene isi ok dir, guncel durum...;
Cam filmi hafif kusur
Far ayari hafif kusur
Motor no okunamadi hafif kusur (cok mantiksiz geldi)
Lpg sizdirmazlik yok hafif kusur
Ve gecti arac... ayrica emisyonu hallettiler, artik 2 sene kafam rahat :)
Abi hala geçerli mi motor no okunmayınca hafif kusur?
barakuda26
18-02-2017, 08:44
Geçip geçmeme durumu o an sıra size geldiğinde sizin aracınıza binan zaatı muhteremle çok ilgili. Corsa C yi sol rotta boşluk var diye geçirmedi bu şekil trafiğe çıkaramazmış, eyv dedik gittik baktırdık. Kaldırdık lifte opel servisinde. Gel gelelim boşluk falan yok. Acaba eline neyi aldıda boşluk sandı orası muamma.
En son muayenemden 'motor uzerindeki akünün ust kisminda ki + kutup basinin ustunde olmasi gereken plastik kapak yok ' diye hafif kusur vermislerdi :)
EserBodrum
19-02-2017, 02:06
Herşey muayeneci elemana bağlı benim cam filmime kusur yazmadı ilk yardım seti ve yangın söndürme tüpü yoktu onları da yazmadı. Ancak emniyetin verdiği plakayı harflerin şekli uygun değil diye hafif kusurlu yazdı :)
driver_can
21-08-2017, 07:54
Yarın muayeneye bi araç götüreceğim airbag lambası yanıyor bu ağır kusurdan sayılıyor mu?Daha öncede söndürttüm bilgisayara bağlatıp bi süre sonra tekrar yanıyor.Araç Nissan micra.
Nightfish
21-08-2017, 08:19
Benim de bir sorum olacak. Aracın muayenesi geçmiş, fark etmemişim. Polis cezayı yazdı, 7 günlük geçici kağıdı da verdi. Ancak önümüz bayram olduğu için bu 7 gün içerisinde yaptıramayacağım gibi görünüyor.
Bayram sonrasında muayeneyi yaptırsak emniyete gidip ek olarak men kaldırmak vs gerekli mi ?
Benim de bir sorum olacak. Aracın muayenesi geçmiş, fark etmemişim. Polis cezayı yazdı, 7 günlük geçici kağıdı da verdi. Ancak önümüz bayram olduğu için bu 7 gün içerisinde yaptıramayacağım gibi görünüyor.
Bayram sonrasında muayeneyi yaptırsak emniyete gidip ek olarak men kaldırmak vs gerekli mi ?
gerekli. 10 krktr
Abi hala geçerli mi motor no okunmayınca hafif kusur?
geçerli 124 übundan1 ay önce geçirdim motor no yazan parça düşmüş hafif kusur yazdılar
hddsheriff
21-08-2017, 10:15
Yarın muayeneye bi araç götüreceğim airbag lambası yanıyor bu ağır kusurdan sayılıyor mu?Daha öncede söndürttüm bilgisayara bağlatıp bi süre sonra tekrar yanıyor.Araç Nissan micra.
Ağır kusur , geçmez muayeneden
Nightfish
21-08-2017, 10:22
Sabah arkadaşım instagrama fotoğraf koymuş. Airbag ışığı söndürülemiyor diye. Hafif kusur görünüyor. Ekran görüntüsü almaya çalışayım.
Nightfish
21-08-2017, 10:27
Ekran görüntüsü aşağıda. Hafif kusur görünüyor.
https://i.hizliresim.com/Q79mrZ.png
driver_can
21-08-2017, 10:36
Nerede yazıyor acaba bu bilgi?Tüv türkü aradım kayıt açtırdım teknik ekip geri döndü geçer hafif kusur olarak dedi bana telefondaki personel.Ki ekran görüntüsü paylaşmış arkadaş hafif kusur gözüküyor.
Serkan_UR
21-08-2017, 10:48
Öncelikle geçmiş olsun,benim bildiğim 7 gün içinde gitseniz de şubenize gidip bildirmeniz gerek .Bu şekilde yaptırıp satışta şubeye gitmek zorunda kalanları biliyorum.
Yani Eğer sistem değişmediyse her durumda muayene yaptırdıktan sonra şubeye bildirmeniz gerekli.
Nightfish
21-08-2017, 11:02
Öncelikle geçmiş olsun,benim bildiğim 7 gün içinde gitseniz de şubenize gidip bildirmeniz gerek .Bu şekilde yaptırıp satışta şubeye gitmek zorunda kalanları biliyorum.
Yani Eğer sistem değişmediyse her durumda muayene yaptırdıktan sonra şubeye bildirmeniz gerekli.
Çok teşekkürler. Ben bi muayeneyi yaptırayım da, trafiğe gitmek konusunu da bir şekilde halledeceğiz anlaşılan :)
Ayvalık'dan Perşembe'ye randevu aldım bakalım.
Araçtaki arıza ışıkları sıkıntı değil muayeneden geçer
hddsheriff
21-08-2017, 17:20
Nerede yazıyor acaba bu bilgi?Tüv türkü aradım kayıt açtırdım teknik ekip geri döndü geçer hafif kusur olarak dedi bana telefondaki personel.Ki ekran görüntüsü paylaşmış arkadaş hafif kusur gözüküyor.
Biz airbag ışığından kalmıştık ona istinaden öyle yazdım, kural değişmiş demek ki .
Grimlord
13-03-2018, 23:44
Konuya bir güncel çekeyim, muayene yaklaşıyor :D
Benim akü arkada yani bagajda, buna ağır kusurdan bırakma ihtimalleri var mıdır? Daha önce başına gelen ? :D
Konuya bir güncel çekeyim, muayene yaklaşıyor :D
Benim akü arkada yani bagajda, buna ağır kusurdan bırakma ihtimalleri var mıdır? Daha önce başına gelen ? :D
ben girdim arkadaki akü ile bir şey demediler, ama egzoz emisyon işini sıkı tutuyorlar bu ara. yılbaşından bu yana da kameralı sisteme geçilmiş artık çevre bakanlığı otomatik olarak süre dolup dolmadığını görebilecek dediler.
2 gün önce sanayide bir yerde soktum emisyona geçti son susturu,egr iptalli,katın içi de boş.sadece bu ruhsat kalkmış onun yerine kağıt veriyorlar.ayrıca bu sabah da normal muayeneye gittim bir ümit taktırmadım egzosu kat durduğu için çok ses yapmıyor diye ama ön camda film olduğu için ve susturucu eksik diye geçirmediler.yan ve arka camlardaki filme ses etmiyorlar.
blackday
14-03-2018, 11:09
Benim muayenede yapılmadı daha son susturucu iptali var bunu taktırıcam ondan geçmiyo herhalde, 4cm yay var araç f30 geçer mi bide jantlar 19 lastik ölcüleri ön arka taban boyutları farklı. Yay ve lastikleri değiştirmem gerekir mi
Grimlord
14-03-2018, 11:19
ben girdim arkadaki akü ile bir şey demediler, ama egzoz emisyon işini sıkı tutuyorlar bu ara. yılbaşından bu yana da kameralı sisteme geçilmiş artık çevre bakanlığı otomatik olarak süre dolup dolmadığını görebilecek dediler.
Güzel haber, aküyü öne aldırmak zulum olacak çünkü. Çok teşekkür ederim. Egzoza taktılar bu ara, pazar günü arkadaşın arabayı bağladılar egzozdan. Otoparkta jet taşıyla kesmişler :D