Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford Focus'u En Çok Düşürecek Yay
Merhaba arkadaşlar. Aracıma yay taktırmıştım 5 cm FK netten aldım. 110tl'ye. Şu merdivenaltı olanlardan galiba.. Ama şuan hala 2,5-3 parmak giriyor..
Üstüne orjinal 195 60 r15 var. Hayal ettiğim gibi düşmedi.
Coil-over almadan Focus 1.6 collectionu en çok düşürecek yay hangisidir?
Aracım, hatta resimdekinden biraz daha yüksek sanki şimdi 2 parmak giriyordu taktırdığımda. Şu an 2,5-3...
Açıkcası hiç memnun kalmadım düşmediği için araba.. Yayı takalı 2 ay olacak.
http://i.hizliresim.com/xVYXVn.jpg
Bu arada konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın, mod arkadaşlar gerekli bölüme taşırsa sevinirim.
fk dan daha fazla hiç bi yay düşürmez bence
onn_dear
29-01-2014, 21:06
Focus zor dusen bir arac benim bildigim vogland dusuruyor ki onunda piyasada cakmasi cok ya da coil pahali olsada garanti yol
arkdsm aynı sıkıntıyı cektı 5cm fk aldı fıesta marka arabasına yayı bı taktık orjınalınden 1 parmak daha dustu 2 bakla aldırdık tam dustu araba sızde bole bsey yapabılırsınız az malıyet olarak
bende vardı gırsınden eıback 3.5 cm takmıstım bende memnun kalmamıstım dususunden sonra gıdıp kestırmıstım yerlerde surunuyodum :D
bende vardı gırsınden eıback 3.5 cm takmıstım bende memnun kalmamıstım dususunden sonra gıdıp kestırmıstım yerlerde surunuyodum :D
sekme oldu mu hocam kesince
arkdsm aynı sıkıntıyı cektı 5cm fk aldı fıesta marka arabasına yayı bı taktık orjınalınden 1 parmak daha dustu 2 bakla aldırdık tam dustu araba sızde bole bsey yapabılırsınız az malıyet olarak
sekme oldu mu?
Focus zor dusen bir arac benim bildigim vogland dusuruyor ki onunda piyasada cakmasi cok ya da coil pahali olsada garanti yol
vogland düşürüyor diyorsunuz.. şimdi para harcayıp rezil olmak da istemiyorum kii.. tam bilgi sahibi misiniz yanlış anlamayın beni selamlar...
[QUOTE=dRhkn;7301274]sekme oldu mu hocam kesince
kaymak gıbı yolda butun ıc organlarım oynuyodu cahıllık ıste zaten 3.5 cm yay 7 8 bakla bende 4 baklamı ne kalmıstı dumduz yolda dansoz gıbı gıdıyodum aman dıyım kestırme...nasıl duruyodu dersen felaket duruyodu ama durdugu gıbı degıldı :D
sekme olur tabı ama ole asırı bı sekme yoktu suan kendı aracımın orjınal yaylarını kestrdım spor yay bulamadgm ıcın pın pon topu gbı sekıyor yarın gdp mıllerı kısaltrıcam bu kısaltınca sekme azalıyormus
işte ben sekme olmasın diye yine yay alayım diyorum da çok düşüren bir yay yok mudur tecrübe sahibi arıyorum :D
ole bı yay yok :D onunde ıkı secenek var ya yaylarını keseceksın yada coılover alacaksın sen seç
Dip basık diye tabir edilen araçlar; ya yaylarını limitlerine kadar kesiyor, ya coilsprings denilen dandik ayarlı yaylardan koyuyor, ya da coilover ile basıyor. Uzun süre binme gibi bi planınız varsa, aracınızı da seviyorsanız coilover şart. :)
coilover ile baya basınca yine sekme oluyo mu arkadaslar
coilover ile baya basınca yine sekme oluyo mu arkadaslar
Sadece yükseklik-alçaklık ayarlı alırsan ki muhtemelen öyle alıcaksın,baya bi basarsan zıp zıp zıplarsın.
Sadece yükseklik-alçaklık ayarlı alırsan ki muhtemelen öyle alıcaksın,baya bi basarsan zıp zıp zıplarsın.
onlara coilover denmez hocam ya yok onlari kastetmedim amortisorlu ayarlamam yaylardan bahsediyorum. dip basınca onlar da sert oluyor mu?
dip basinca hicbir yay amortison coil yada air farketmez zip zip ziplarsin ya dip basmican yada buna katlancan:)
altugkocer
30-01-2014, 14:25
Herşeyden önce alacağın yay kaliteli olsun bence, kalite/sağlamlık ilk planda olsun.
Herşeyden önce alacağın yay kaliteli olsun bence, kalite/sağlamlık ilk planda olsun.
katılıyorum +1
Yiğit G.
30-01-2014, 15:42
önce sıcak press yaptır kendi yaylarını , sonrada biraz kestir
the bomb has been planted :D
böylece ıstedıgın gıbı olur :D
ANIL ERCAN
30-01-2014, 16:01
Red Eagle marka yay en konforlu ve en cok düsüren yaydır.
böyle rehineler olacaksa tamam :D
http://desmond.imageshack.us/Himg368/scaled.php?server=368&filename=15287793nu3.jpg&res=landing
alihan_27
30-01-2014, 19:13
Nette gezerken bu coil yayları gördüm. İşini görür, istediğin gibi basarsın.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-ford-focus-1-1998-2004-rs-coilover-ayarlanabilir-spor-yay-149533417/detay)
(ilan sahibiyle alakam yoktur)
Alıcaz onu da pinpon topu gibi sekecez ya. Dip basmanın arkadaşların dedikleri gibi malesef cefası çok :)
şöyle basmak lazım
http://i.hizliresim.com/KPQEvN.jpg (http://hizliresim.com/KPQEvN)
dıp basmak her nekadar durusuyla asalet gorunsede yolda o asalet cehalet oluyor :D
alihan_27
31-01-2014, 15:06
Fotodaki focus gibi dip basmak bana göre çekilir türden cefa değil. Herkesin kendi zevki tabii ama sekmekten ziyade, sürprizlerle dolu yollarımızda ağız tadıyla binmek hayal.