Orijinalini görmek için tıklayınız : Aramızda hukukcu veya hukukdan anlayan varmı? Kiracıyı evden çıkarma meselesi.
Arkadaşlar soruyu üşenmeden okursanız sevinirim.
Arkadaşlar bir adet eşyalarıyla beraber kirada olan bir evimiz var. Kiracı 6 aydır evde oturuyor ve hemen hemen her ay ödemelerde sıkıntı yaşıyoruz. 2 yada 3 ayda bir ödeme yapıyor.
Bu ayda 2 aylık biriken kirası var ve 3. ayın kirası işlemeye başladı. Bugün kavga gürültü 1 aylık kirayı alabildim ve hala 1 aylık daha kira alacağım var. Adam kalan kiranın yerine vermiş olduğu depozitoyu say önümüzdeki aylarda sıkıntısız ödeyeceğim falan diyor.
Ben artık bu adamlardan bıktığım için evden tahliye etmek istiyorum. Elimde kendilerinin imzalamış olduğu tarih kısmı doldurulmamış tahliye taahhütnamesi var. Ben bu adamları evden çıkarabilirmiyim? Nasıl çıkarabilirim?
Ödemede geciltiğine dair noterden ihtarname çekmen gerekiyor
2. İhtarnameden sonra tahliye için dava açabilirsin davayıda kazanırsın kiracı gerçekten kötü niyetliyse ama 6 ay mı sürer 1 sene mi orasına bişey diyemem
45 yada 50 gunde tahliye edebilirim.
Sabah ararsan detayları paylasirim.
0532 255 64 35
Ödemede geciltiğine dair noterden ihtarname çekmen gerekiyor
2. İhtarnameden sonra tahliye için dava açabilirsin davayıda kazanırsın kiracı gerçekten kötü niyetliyse ama 6 ay mı sürer 1 sene mi orasına bişey diyemem
Eksik ve birazda hatali bilgi
EFE bey, sizi yarın arıyacağım. Bu arada konu hakkında başka bilgisi, fikri olan varmıdır?
Kanunumuzun ve 6570 Sayılı Gayrımenkul Kiraları hakkındaki Kanunu inceliyebilisiniz .
Benim bilgime gore ikinci ihtar tahliye sebebi.
boosted_pug
30-01-2014, 23:48
Adamin yasam hakkini ihlal etmiyorsaniz ikinci ihtarda dava acip tahliyesini istiyebilirsiniz ama bunun icin noterden ihtarname cektirmis olmaniz gerekli.
Kanunumuzun ve 6570 Sayılı Gayrımenkul Kiraları hakkındaki Kanunu inceliyebilisiniz .
Benim bilgime gore ikinci ihtar tahliye sebebi.
O kanun yürürlükte değil lütfen yanlış bilgilendirme yapmayın
bir soruda benden gelsin. kirasını tamamen zamanında ödeyen bir kiracı mevcut. enflasyona göre artışlarda da problem yok ama yeni mal sahibi, kendi konseptine uygun bulmadığı için çıkarmak istiyor. çıkarılması kanunen imkansızmış söylenen bu. doğruluğu nedir bilen var mı ?
ersandeniz
31-01-2014, 12:37
bir soruda benden gelsin. kirasını tamamen zamanında ödeyen bir kiracı mevcut. enflasyona göre artışlarda da problem yok ama yeni mal sahibi, kendi konseptine uygun bulmadığı için çıkarmak istiyor. çıkarılması kanunen imkansızmış söylenen bu. doğruluğu nedir bilen var mı ?
(2009 bilgilerimdir güncel olmayabilir)
eğer daireyse, sadece mal sahibinin o belediye sınırları içinde ikamet edebileceği bir dairesi yoksa, başkasına kiralamamak şartıyla 6 ay süre vererek çıkartabiliyor
maskaran
31-01-2014, 12:54
tapu değiştiyse dava açıp çıkarabilir ama alan kişinin bir tane dükkanı olması gerek
Isyeriyse mumkun değil diyecegim kadar uzun ve zor bir surec
Konutsa biraz daha kolay ama neticede tahliye edilir
ahmet3425
31-01-2014, 18:35
Evin olsa bi dert olmasa baska dert :)
Erdal Uzunoglu
31-01-2014, 19:32
Arkadaşlar soruyu üşenmeden okursanız sevinirim.
Arkadaşlar bir adet eşyalarıyla beraber kirada olan bir evimiz var. Kiracı 6 aydır evde oturuyor ve hemen hemen her ay ödemelerde sıkıntı yaşıyoruz. 2 yada 3 ayda bir ödeme yapıyor.
Bu ayda 2 aylık biriken kirası var ve 3. ayın kirası işlemeye başladı. Bugün kavga gürültü 1 aylık kirayı alabildim ve hala 1 aylık daha kira alacağım var. Adam kalan kiranın yerine vermiş olduğu depozitoyu say önümüzdeki aylarda sıkıntısız ödeyeceğim falan diyor.
Ben artık bu adamlardan bıktığım için evden tahliye etmek istiyorum. Elimde kendilerinin imzalamış olduğu tarih kısmı doldurulmamış tahliye taahhütnamesi var. Ben bu adamları evden çıkarabilirmiyim? Nasıl çıkarabilirim?
Benim kiracim saolsun tam 6 ay kira vermedi durumum yok diye oyladı bende idare ettim kendisini fakat sonunda çıkmasını istedim evden telefonda sözlerimi pek sallamadı kiracım öyle olunca klasik 2 kanalıma engel olamamişım görenler öyle dediler
Sanada tavsiyem en iyi çözüm 2. Kanal
Ertesi gün kiranın hepsini getirdi aynı gun evi boşalttı
benim soruya konu olan mülk ticari bir mülk. mal sahibi avm sine uygun olmadığını düşündüğü şahsı ve kuruluşunu çıkarmak istiyor. fakat kiracı ödemelerde hiç sorun yaşamadığı, günü gününe ödediği için, mal sahibi çıkartamadığını bildirdi bize. bizde o adam çıkması dahilinde yeni kiracısı olucaktık. şuan bu sebepten ötürü yattı bu iş.