PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : b18 e 12,5 84 mm forget ??

civelek
08-02-2014, 19:35
Aslinda guvenilirlik aklima takiliyor 10 20 bin km sonra motor yemek istemiyorum nasil olur sizce vtec kapak dolu bir sekilde olacak uzerine daha onceden tecrube eden tanidiklar var uzun omurlu olmuyormus. Aslinda vtec kapak sikistirmayi dusuruyor diye duydum ama bilmiyorum tam. Birde bu is oem blok honlanarak olurmu yani illa dartonmu olmasi sart ? Dartonlu b16 blokta var onuda swaplayabilirim ondada sikintim motor isletmek ve birde strok olayi yani b16 dan biz 197 hp pasa dynoda zorla aldik ikilemdeyim yardim talep ediyorum

EOG
09-02-2014, 13:28
Aracın integra olduğuna göre LS Vtec yapmaya niyetlendiğini anlıyorum. Sonuçta yapmaya çalıştığın motor hondanın üretmediği bir motor ama çok sayıda tecrübe var dünyanın dört bir yanında. İngilizcen varsa bu (http://honda-tech.com/showthread.php?t=1676914) konuya bir bak derim, stabil bir LS Vtec için olması gerekenleri tek tek açıklamışlar.

- OEM Gömleklerinini max. 82mm honlayabilirsin. Daha geniş bir bore için ya dartona geçilmeli ya da B20 blok tercih edilmeli. Hacim güç demek ama B18 bloğun iyi durumdaysa dartona geçmek performans/para açısından uygun değil bence.

- Elinde B16 dartonlu bloğu kullanırsan rahat devir dönersin ama hacim olmaz, işletme sorunları vb.

- Vtec kapak (B16A, B18C) sıkıştırmanı düşürmez, tam tersine arttırır. Çeşitli oem kombinasyonlarda sıkıştırma hesabı için burayı (http://www.zealautowerks.com/bseries.html) kullanabilirsin.

Ben olsam 81.00 ya da 81.50 mm B16B piston, B16 kapak, OEM conta ile 12 civari sıkıştırma alır önüme bakarım. Hatta sitede satılıklarda yapılmışı var, uğraşmam diyosan.

Kolay gelsin.

civelek
09-02-2014, 20:22
Cok saol hocam eline koluna saglik vtec yapmak baya bir masrafli olacak gibi surekli bilgi alisverisi yapiyorum 220 binde kapak acilmamis motor sokulecek rektefiye olacak vtec icin alt yapi yapilacak piston vs baya gidicek gibi ve bunlarda elimden gelecek is degil ama motoru komple sokup b16 yi uzerine koymak suan cok daha mantikli sanzimanda direk uyuyor ve ys1 var bende b16 ztn dolu suan bir iki degisiklik yapicam emme kelebek vs onlarda zmnla olur diye dusunuyorum