Orijinalini görmek için týklayýnýz : Otomobile yüzde 30 zam beklentisi
Yiðit G.
10-02-2014, 11:27
Ne yapmaya çalýþýyorlar anlayabilmiþ deðilim...
Otomotiv Yetkili Satýcýlarý Derneði (OYDER) Yönetim Kurulu Baþkaný Þükrü Ilýsal, "Araç fiyatlarý kademeli olarak artacak ve yýl sonunda araç fiyatlarýnýn yüzde 20-yüzde 30 arasýnda kura baðlý olarak daha fazla artacaðý öngörülmektedir" dedi.
Otomobile yüzde 30 zam beklentisi - Hürriyet Ekonomi Oto (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/oto/25769638.asp)
volkan_gs
10-02-2014, 11:30
O kadarcýk mý? :D
Emre Ekrem
10-02-2014, 11:30
yatacak yerleri yok!
0'a %30 yapýyorlar arkasýndan 2.el de zamlanýyor.
Yaþlý araba neden zamlanýyorsa :D
Benzine zam, arabaya zam, vergiye-sigortaya zam.
Adamlar açýk açýk söylüyor artýk paranýz yoksa arabaya binmeyin..
Ne yapmaya çalýþýyorlar anlayabilmiþ deðilim...
Otomotiv Yetkili Satýcýlarý Derneði (OYDER) Yönetim Kurulu Baþkaný Þükrü Ilýsal, "Araç fiyatlarý kademeli olarak artacak ve yýl sonunda araç fiyatlarýnýn yüzde 20-yüzde 30 arasýnda kura baðlý olarak daha fazla artacaðý öngörülmektedir" dedi.
Otomobile yüzde 30 zam beklentisi - Hürriyet Ekonomi Oto (http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/oto/25769638.asp)
:D bombos leon 1.2tsi suan 50milyar,
yuzde20 gelse 60 eder neye binecek bu millet acaba :icon_wack
Ertug_T.
10-02-2014, 11:36
Cok ucuzdu zaten tabi ya..50-60 bin liralara punto-clio satiliyor heralde seneye onlarda bmw parasi olucak..komik gercekten..gerci sokakta yeni kasa 5 serisi E serisi felan daha cok bu araclardan :) alan yine alirda olan bizim gibilere olur :) insanlari ozel tasimaya zorlayanlarda kendileri..toplu tasimi gelistirecegine agac kesip otoyol yapiyor adamlar..
almayýn arkadaþlar
pololara 90 lira çekilse alacak adamlar var
zam varsa almayýn araba maraba durdurun satýþlarý bi kitlensin otomotiv sektörü
herkes sanki her sene araba almak zorundaymýþ gibi konuþuyor
bi sene de sýfýr arabaya binmeyelim
eleþtirmek kadar boþ bir þey yok eleþtirmeyin tepki koyun ortaya bakýn o zmn neler oluyor
bence þu an araba satsýnlar diye söylenen bi yalan yýlbasý sonrasý zaten zam geldi, vergisiyle beraber piyasa canlansýn diye söylediklerini düþünüyorum ,yýlbasý oncesý 72 binlik arac bugun 85 bi % 20-30 daha zam geldimi 100-110 lira yapar kim alýr düsünmek lazým :S
Tbl4BP-SocQ
hayaldi gerçek oldu
guwen_ar
10-02-2014, 11:46
Bende yalan diye dusunuyorum yeterince zam geldi zaten.
SekoLive
10-02-2014, 11:47
abi milletin bindiði belli aslýndada hala yediremeyenler yakýstýramayanlar var durumu :)
vallahý yuatacak yerlerý yok bu kadarda olmaz yaa
2014 satýþlarý açýklansýn hele, görülür o zaman zam. Satamadýktan sonra % 95 artsa ne olur.
Yazýklar olsun yaa. Bizi keriz yerine koymaya devam ediyorlar..
i-vtec07
10-02-2014, 11:52
z amýnýza koyuyim sizin.. yatýcak yeriniz yok !!
abi milletin bindiði belli aslýndada hala yediremeyenler yakýstýramayanlar var durumu :)
sanirim GTR siparisini iptal edicem, romanyadakilere ayip oldu
ahmet_xy
10-02-2014, 11:54
2014 satýþlarý açýklansýn hele, görülür o zaman zam. Satamadýktan sonra % 95 artsa ne olur.
+11.. :icon_tup: ha bir ha iki.. Şekerpare "Ha Bir Ha İki" (http://www.paylas.com/video/sekerpare-ha-bir-ha-iki) :D
Zaten zamlanmýþtý, daha da mý zamlanacak? Araba ihtiyaçtan çýkmýþtý lüks oldu tamamen, binene artýk zengin gözüyle bakýlacak.
bizim 2011 de 40 binlere aldýðýmýz araçlarý 60 bine alýyorlar artýk
þu an piyasadaki her araba iki katý pahalý neredeyse
Yiðit G.
10-02-2014, 12:18
bizim 2011 de 40 binlere aldýðýmýz araçlarý 60 bine alýyorlar artýk
þu an piyasadaki her araba iki katý pahalý neredeyse
sýfýr fiyatlar 4-5 yýl öncesi..
NISSAN QASHQAI 1.6 VISIA 4X2 M/T 43.990 TL
SEAT YENÝ LEON Selection 1.6 lt 102hp 28.000 TL
Polo 1.4 75 hp Trendline 4 kapý 23.700 TL
Polo 1.4 TDI 80 hp Trendline 4 kapý 29.450 TL
Golf 1.6 102 hp Primeline 4 kapý 32.950 TL
Golf 1.9 TDI 105 hp Midline 4 kapý 44.000 TL
Golf 2.0 GTI 200 hp GTI 2 kapý 63.000 TL
20 Aðustosta golf7 tsi comfortline manuel aracýmý 51 bin lira ödeyerek teslim aldým.Aradan 6 ay geçti þimdi ayný araç 61 bin lira.Ne kadar ayýp ya.Yazýk bu millete
Kasým ayýnda aldýðýmýz civic i-dtec 64.500 idi. :)
Þuan
1,6L i-DTEC Sport Düz 1597 cc Dizel 70.015(2013) 71.050(2014)
inþallah satýþ yapamazlar ama bu toplumla zor.
kasýmda aldýgýmda 56.900 fiyatý olan arabam indirim kýl yün derken 51.5 almýstým. suan 66.300 oldu. en dolu versiyonu 72 73 lerde gezyiodu ozaman, suan ise 81.5 olmuþ teþekürler ....
54'e aldým 72400 oldu daha ne diyim..
2009 yýlýnda kuzenim ötv indiriminden yararlanýp 21.000 e sýfýr accent era almýþtý. Þimdi ayný arabanýn 2.el fiyatlarý daha pahalý.
imprezaWRC
10-02-2014, 12:43
Otomobili deðiþtirme niyetindeydim, artýk mevcudu koruma durumuna geçtim.
P.S : Satýþ hedeflerine ulaþamadýklarýnda görüþürüz.
ahmet_xy
10-02-2014, 12:46
Otomobili deðiþtirme niyetindeydim, artýk mevcudu koruma durumuna geçtim.
bunu yapan çok kiþi var :icon_tup:
ahan da buraya yazýyorum 2015 yýlýn da bayýlerýn elýn de 0 2013 model hala araçlar olucak. Artýk onlarý da güzel bi fýyata verirler :)
2. el de, sýfýr da istediði kadar artsýn.. çaktýrmýyorlar güya ama kriz var... piyasada para yok..
deðil dövizdeki ve mtv deki artýþý fiyata yansýtmak, yaptýklarýmý bile eklemeden aldýðým fiyatýn altýna veriyorum aracýmý her gün insanlar favorilerine ekliyor ama piyasada para yok.keza amcamýn aracý ve arkadaþýmýn aracý da ayný þekilde. bilmiyorum sizde durum nasýl ama etrafýmdaki insanlar ne gayrýmenkulü ne de aracýný satamýyor. geçen gün baþka bir arkadaþým da resmen bir aracý piyasanýn altýnda,galerinin alacaðý fiyattan aldý, durum hiç iyi deðil.
2. EL Piyasasý Karýþcak Yani :)
mert_can 41
10-02-2014, 13:02
Nolur biri bana þaka bu desin yaa kafayý yicem zaten yýlbaþýnda geldi daha ne kadar gelicek yaa býktým artýk çalýþ çalýþ para biriktir arabayý yenileme hayaleri kur paran yerinde saysýn ama araba fiyatlarý yükselsin cupra 50 milyarý geçti golf 7 60 milyar kredi çeksem alamýyorum birde bu zam gelirse artýk kafayý yerim
Budamý faiz.lobisinin isiymis :)
M_PROJECT
10-02-2014, 13:05
sanirim GTR siparisini iptal edicem, romanyadakilere ayip oldu
gtr almazsin range alirsin , bey amca :icon_tup:
Allahtan Type-R aldým,neyse yazýn 60.000 liradan kapýyý açarým :) :)
Türkiye'de otomotiv piyasasý yükselen bir trendde ilerliyor.
Kullanýcý olarak, alým satým planlarýmýzý buna göre yapmalýyýz.
Þu son geçen 3-5 ve gelecek 2-3 yýl için, Otomobil yatýrým aracýdýr diyebiliriz.
ne fark ederki bizim millete %30 deðil % 50 yapsan gene alýrr deðiþen hiç biþi olmazz.
2. el de, sýfýr da istediði kadar artsýn.. çaktýrmýyorlar güya ama kriz var... piyasada para yok..
deðil dövizdeki ve mtv deki artýþý fiyata yansýtmak, yaptýklarýmý bile eklemeden aldýðým fiyatýn altýna veriyorum aracýmý her gün insanlar favorilerine ekliyor ama piyasada para yok.keza amcamýn aracý ve arkadaþýmýn aracý da ayný þekilde. bilmiyorum sizde durum nasýl ama etrafýmdaki insanlar ne gayrýmenkulü ne de aracýný satamýyor. geçen gün baþka bir arkadaþým da resmen bir aracý piyasanýn altýnda,galerinin alacaðý fiyattan aldý, durum hiç iyi deðil.
+1000 dahada kötü olucak
bunu yapan çok kiþi var :icon_tup:
+1 bende dahilim
neden deðiþtireyim ki bu fiyatlara benim aracým bile 56500 olmuþ ben satsam 30 küsür
en olmadý bi jant bir iki operasyon en az iki sene daha oyalar beni :D
Bisiklete:D
barakuda26
10-02-2014, 13:57
Adamýn oturucak evi yok sýfýr araba alma derdinde, Türkiyenin yarýsý böyle. Koysunlar zam az bile
Yalnýz bu otomotiv sektöründeki neredeyse hareketsiz pazarý hareketlendirmek için yapýlmýþ açýklama/söylenmiþ yalan olabilir. Sýfýr düþünüyosan al, ileride zamlanacak gibi. Çünkü %20-30 çok yüksek bi oran vs.
þu an bile almak çok mantýksýz ki
þu son 6 aydan bu yana fiyatlar 10 bin pahalý zaten ortalama
Adamýn oturucak evi yok sýfýr araba alma derdinde, Türkiyenin yarýsý böyle. Koysunlar zam az bile
ayagini yorganina gore uzatmayip statu atlicam sinif atlicam sanip borca batip pahali araba alanlar zaten hakediyo batmayi, ama afedersin devlet buyuklerimiz bizim paramizla biniyosa en son model makam arabalarina haram zikkim olsun..
Bu yaz 2.el piyasa cok fena prim yapicak
Beyler siyasete bulaþmayýn, forumu zor durumda býrakmayýn, konuyu temizledim, bir daha bu yola sapan ciddi ceza yer haberiniz olsun.
bora1311
10-02-2014, 20:22
otomobil sektorunde caliþiyorum, sektorde 2014 yýlýnda ciddi daralma ön görülüyor. ilerleyen vadede iþten cikarmalar bile baþlayabilir...
mercedes-benz mengerlerdeyim showroom a giren müþteri sayisi bile baya azalmiþ durumda suan...
ayagini yorganina gore uzatmayip statu atlicam sinif atlicam sanip borca batip pahali araba alanlar zaten hakediyo batmayi, ama afedersin devlet buyuklerimiz bizim paramizla biniyosa en son model makam arabalarina haram zikkim olsun..
bastan sona harfiyen katýlýyorum...
2013 model fiyat destegine ragmen ocak ayi icinde otomobilde %8 ticaride %14 kayip yasanmis
Aylar gectikce dusus orani artacaktir
Satislarin %58 i krediyle yapilan sektorde kredi faizleri muazzam yuksek seviyede sifir fiayatlarida uctu gitti
Durum kotu..
kelalper
10-02-2014, 20:46
yaw audiyi alýrken kpeder sordu ne kadar bütçen var. 50-55 ayýrdým dedim. Hemen 0 alalým dedi. Baba o paraya 0 clioya mý binicem dedim. Olsun 0 sýfýrdýr iyidir dedi. A6 yý aldým 38 bine. 2 gün önce arabaya bakmaya geldi dedim 0 clioya mý binersin buna mý? Baþladý vergisi çoktur. Yaw 0 cliodan az vergisi. Çok yakar. Yaksýn 12 bin liralýk benzin kredisi var kaç senede kapatýr. Bakýmý aðýrdýr. Dizelin yetkili servis bakým masrafý daha fazla. Aman be dedi. Bindi dibi düþtü rahatlýðýna sesizliðine. Tek bulduðu kusur. Megane kadar gitmez bu dedi en son. :D
darkmoon
10-02-2014, 20:47
bu tip konular her ötv zammnýnda yada baþka zamlarda açýlýyor
Gel görki pahalý bütün markalarda istisnasýz bütün markalarda kuyruk var..
adamlarda bunu bildiði için 2014 yýlýnda avrupa birliðinin üretimde zorunlu kýldýðý donaným ve ekipmanlar dýþýnda bomboþ donanýmý bile olmayan sýfýr donanýmlý araçlarý 70-80-90 bin tl ye satýyorlar milletde sadece markasý var diye kapýþ kapýþ alýyor..
ikinci elde gýrtlak dolusu yada full+full bedava fiyatýna satýþda olan araçlar bugün 60-80 bin tl arasý satýlan bomboþ araçlardan üç mislide dolu donanýma sahip araçlar olmasýna raðmen üstelik çeyrek yada yarý fiyatýna yüzünlerine bakan yok..
ne zaman ikinci elde þimdiye kadar deðeri anlaþýlmamýþ cevherler keþfedilir onlara talep olur yoðunluk olur o zaman sýfýr araçlarýn fiyatlarýnda tepe taklak düþüþ olur çünük satýþlarý düþer..
evolution_9
10-02-2014, 20:48
hiç þaþýrmadým böyle memlekette normal. otomobilin % 53 ötv olduðu memleoluktte herþey olur yakýtada en %30 zam gelir kur farkýndan aklýnýzda bulunsun büyük tanký falan varsa stok yapsýn:)
darkmoon
10-02-2014, 21:06
yaw audiyi alýrken kpeder sordu ne kadar bütçen var. 50-55 ayýrdým dedim. Hemen 0 alalým dedi. Baba o paraya 0 clioya mý binicem dedim. Olsun 0 sýfýrdýr iyidir dedi. A6 yý aldým 38 bine. 2 gün önce arabaya bakmaya geldi dedim 0 clioya mý binersin buna mý? Baþladý vergisi çoktur. Yaw 0 cliodan az vergisi. Çok yakar. Yaksýn 12 bin liralýk benzin kredisi var kaç senede kapatýr. Bakýmý aðýrdýr. Dizelin yetkili servis bakým masrafý daha fazla. Aman be dedi. Bindi dibi düþtü rahatlýðýna sesizliðine. Tek bulduðu kusur. Megane kadar gitmez bu dedi en son. :D
benzeri dayýmla baþýmýza geldi 508 aldýk daha yeni 1.6 hdi en dolusu full+full 86 bin tl ye.. yazýk günah dedim iþ yapdýðýmýz avukat bir bayanýn kyronu vardý tertemiz kazasýz op orjinal servis bakýmlý 2010 en dolusu 4x4 falan 2.0 dizel
kadýn sýfýrda a3 almýþ buda elinde fazla
bana söylemiþlerdi elimde zaten 3 araç var alamadým fiyatýda çok çok makul bir rakama býrakdýlar piyasasýndan 7-8 bin tl ucuza býrakdýlar dayýma o kadar dedim yok parçasý yokdur parçasý var dedim yok servisi yokdur servisi var zaten mercedes motoru dedim yok çok yakar yaw yaksýn 11-12 litre 508 yaksýn 6-7 litre birine vericen 32-33 bin tl diðerine vericen 86 bin tl aradaki farkla bin kere o yakýt farkýný amortisman edersin üstüne 4x4 suv sýnýfý araca biniceksin ve 2.0 vergiside düþük olucak full+full de araç sunrrof navigasyon kafalýkalrda ekran deri döþeme ýsýtmalý elektrikli koltuklar v.b aldýramadýk tabiki :) bu mantýk varken türkiyede her þekil sýfýr araç satýlýr..
Emir_b16a
10-02-2014, 21:08
bna 2. el piyasasýný canlandýrmak için yazýlmýþ hbr gibi geldi :)
rebeloghy
10-02-2014, 21:29
benzeri dayýmla baþýmýza geldi 508 aldýk daha yeni 1.6 hdi en dolusu full+full 86 bin tl ye.. yazýk günah dedim iþ yapdýðýmýz avukat bir bayanýn kyronu vardý tertemiz kazasýz op orjinal servis bakýmlý 2010 en dolusu 4x4 falan 2.0 dizel
kadýn sýfýrda a3 almýþ buda elinde fazla
bana söylemiþlerdi elimde zaten 3 araç var alamadým fiyatýda çok çok makul bir rakama býrakdýlar piyasasýndan 7-8 bin tl ucuza býrakdýlar dayýma o kadar dedim yok parçasý yokdur parçasý var dedim yok servisi yokdur servisi var zaten mercedes motoru dedim yok çok yakar yaw yaksýn 11-12 litre 508 yaksýn 6-7 litre birine vericen 32-33 bin tl diðerine vericen 86 bin tl aradaki farkla bin kere o yakýt farkýný amortisman edersin üstüne 4x4 suv sýnýfý araca biniceksin ve 2.0 vergiside düþük olucak full+full de araç sunrrof navigasyon kafalýkalrda ekran deri döþeme ýsýtmalý elektrikli koltuklar v.b aldýramadýk tabiki :) bu mantýk varken türkiyede her þekil sýfýr araç satýlýr..
Ben de çok yakýn arkadaþým Golf 7 tdi alacaktý yýlbaþýndan önce. Dedim 0 almayýn yazýk günah 10-30 bin arasý sahane bi araba buluruz etmeyin dedim dinletemedim. 65-66 bine manuel tdi comfortline golf aldý sunrooflu. Yýlbaþý geçti araba 70-75 oldu ama yine de yazýk günah.
Ýnsanýmýzýn gereksiz 0 tutkusu çok garip. Tamam krediye mecbur olup alan var da vermeyin yani kredisiz alamýyorsun diye 0 araba alma. Bir yerden bir yere gitme aracý sonuçta bu kadar zarar etmeye deðmez.. Çok paran varken keyif için alýrsýn baþka..
2.7t makineye gitmez dedikten sonra adrenalini yüksek dozda vermedin umarým :D
edit : @darkmoon : sayende kyronlarýn fiyatýný öðrenmiþ oldum ; makul gayet ama cidden parça fiyatlarý ne alemde :)
Bence yalan arkadaþlar.Dolar yükseldi firmalar 2013 araç kotalarýný dolduramadý ve stoklar eritilsin satýþlar hýzlansýn diye çýkan bi haber gibi düþünüyorum.Yanlýþ olabilir kendi düþüncemdir :)
bence 2013 satýþ adedi olarak fazla iyiyidi
fakat bu haber asýlsýzsa 2014 dün 45 günlük durgunluðunu atmak içindir diye düþünüyorum
darkmoon
10-02-2014, 22:10
2.7t makineye gitmez dedikten sonra adrenalini yüksek dozda vermedin umarým :D
edit : @darkmoon : sayende kyronlarýn fiyatýný öðrenmiþ oldum ; makul gayet ama cidden parça fiyatlarý ne alemde :)
Biz alsaydýk kaskolu kullanýcakdýk o yüzden parça fiyatlarýný bilmiyorum sadece parça sýkýntýsý yok onu biliyorum her tür parçasý türkiyede var olmayanda hemen tedarik ediliyormuþ..
Biz alsaydýk kaskolu kullanýcakdýk o yüzden parça fiyatlarýný bilmiyorum sadece parça sýkýntýsý yok onu biliyorum her tür parçasý türkiyede var olmayanda hemen tedarik ediliyormuþ..
40 binlere 100bin km yi geçmemiþ mercedes altyapýlý jipe binmek gayet güzel
kyron güzel bir tercih bu þekildeyse ; sorento v.s ye binmektense
aracýmý satmaktan vazgectým :) belký aslý vardýr olayýn
Elimizdekini korumaktan öte depodaki benzini korumak için 1,5 aydýr arabamýz yatýyor... Eldeki araçlarý satmak için olabilir bu haber geçen hafta avcýlar - Borusan oto'daydým müþteri yoktu içeride. Yalnýz bmw artýk fiyatlarý yazmýþ m-paket 1.16i 136.000 tl olmuþ, 5.20i m paket-full 227.000 tl olmuþ ve sunroof'lu-xenon'lu 3.20d'ye 208.000 tl yazmýþlar...
Saygýlar
darkmoon
10-02-2014, 23:22
Alýrlar alýrlar millet evini arsasýný tarlasýný satýyor araba alýyor.. hiç bir þeyi olmayan 48 ay 60 ay maaþýnýn hepsini 4-5 yýl bankaya gömüyor alýyor..
izmirlicem
11-02-2014, 00:53
Oy verenler hiç aðlamasýn, hýrsýzlara oy verenlerin sayesinde bu halde.
Cok deðil bundan 3 yýl önce 3 liradan benzin alýyorduk. Ozaman deseydýlerki 3 yýl sonra benzýný 5 liradan çakýcaz size. Herkes oo olurmu oyle þey yapamazlar edemezler vs derdi. Þimdi kimse gýkýný çýkartmýyor
Yani diyecegým oki kademeli bi þekilde yükseltilir. Kimsede birþey demez yuksek fiyattan arac alýr
izmirlicem
11-02-2014, 01:02
Allah desin camiye gitsin oy verenlere yeter, gene verecekler görün.
2 senede aracým 35 k artmýþ satýcaktým satsam ne alýcam bmw felan almak hayal , en mantýklýsý uygun bulursam ew almak için satmak olucak ...
Elimizdekini korumaktan öte depodaki benzini korumak için 1,5 aydýr arabamýz yatýyor... Eldeki araçlarý satmak için olabilir bu haber geçen hafta avcýlar - Borusan oto'daydým müþteri yoktu içeride. Yalnýz bmw artýk fiyatlarý yazmýþ m-paket 1.16i 136.000 tl olmuþ, 5.20i m paket-full 227.000 tl olmuþ ve sunroof'lu-xenon'lu 3.20d'ye 208.000 tl yazmýþlar...
Saygýlar
5.20i için uðrayacaktým Borusan'a ancak bu fiyatlardan sonra önünden bile geçemem..En mantýklýsý 40 bini geçmemiþ 2. el sanýrým..
ghibli06
11-02-2014, 10:17
Dün Borusan'a gittim, vasat sýradan bir F30 3.20d fiyatý aldým, 200bin tl dedi... dedim hayýrdýr? daha önceden sabitledikleri kurdan vazgeçmiþler, þu an 3.09 dan çarpýyoruz dedi... neyse çýktým Emek'te 5bin km 2013 vardý ayný spec... girdim dedim kaç para? 170bin TL dedi... dedim ki yahu bu aracý 2013 de alan adam 145 den aldý.. ses yok...
sonra Mercedes Koluman'a gittim... CLA nýn benzinlisi 148bin tl olmuþ, dizeli nerdeyse 180bin... 2. el varmýþ 10bin km 2013, 125bin TL diyor, ona da çattým mayýs ayýnda 98.500 den sattýnýz o aracý...
otomotivcileri anlamak çok güç, yarýn krediler elde patlasýn da görücem onlarýn halini...
Dün Borusan'a gittim, vasat sýradan bir F30 3.20d fiyatý aldým, 200bin tl dedi... dedim hayýrdýr? daha önceden sabitledikleri kurdan vazgeçmiþler, þu an 3.09 dan çarpýyoruz dedi... neyse çýktým Emek'te 5bin km 2013 vardý ayný spec... girdim dedim kaç para? 170bin TL dedi... dedim ki yahu bu aracý 2013 de alan adam 145 den aldý.. ses yok...
sonra Mercedes Koluman'a gittim... CLA nýn benzinlisi 148bin tl olmuþ, dizeli nerdeyse 180bin... 2. el varmýþ 10bin km 2013, 125bin TL diyor, ona da çattým mayýs ayýnda 98.500 den sattýnýz o aracý...
otomotivcileri anlamak çok güç, yarýn krediler elde patlasýn da görücem onlarýn halini...
bu resmen yamyamllik
yok ebesinin þeyi ali sami alkýþ fiyatlara bak :eek:
kýyas acýsýndan 320d fiyatýna abd'de m5 92bin$ cýk
Aradaki farklara resmen guzel bi araba aliniyo. Vay be.
Ben de model yukselteyim diyodum seneye. Elimizdekine guc yetiremeyecek duruma gelmeyelim de yenisi soyle dursun diye avunucaz artik.
ghibli06
11-02-2014, 10:52
Aradaki farklara resmen guzel bi araba aliniyo. Vay be.
Ben de model yukselteyim diyodum seneye. Elimizdekine guc yetiremeyecek duruma gelmeyelim de yenisi soyle dursun diye avunucaz artik.
kesinlikle doðru düþünce...
darkmoon
11-02-2014, 11:23
arabadan anlýyan ustasý tanýdýðý iyi garage servisi olan insan için þu anki ikinci el piyasasýndaki kupon araçlar bedava fiyatýna..
en leþ bitik aracý bile en fazla 10 bin tl harcar kondisyonunu fabrika standartlarýna yakýn hale getirirsin.. tabi bunun için tekrar dediðim gibi arabadan anlayýp iyi bir ustasý servisi olmasý lazým insanýn.. yoksa beþ liralýk iþe on lira isteyen yerlerde var..
uzun süredir elimdeki a6 2.0tdi satýp 2007 sonrasý makyajlý W211 almayý düþünüyordum.. piyasa fiyatlar uçmuþ almýþ baþýný gitmiþ ekime kasýma kadar 70-80 bin tl istenen arabalara þimdi 100 bin den kapý açýyorlar.. satýlýkdaki aracýmýda galeriden aldýrdým vazgeçdim..
onun yerine arabayý donanýmsal konforsal ekipman olarak yurtdýþýndan orjinal parçalarýný alýp doldururum daha iyi aracýn konfor çýtasýný yükseltirim..
ghibli06
11-02-2014, 11:43
arabadan anlýyan ustasý tanýdýðý iyi garage servisi olan insan için þu anki ikinci el piyasasýndaki kupon araçlar bedava fiyatýna..
en leþ bitik aracý bile en fazla 10 bin tl harcar kondisyonunu fabrika standartlarýna yakýn hale getirirsin.. tabi bunun için tekrar dediðim gibi arabadan anlayýp iyi bir ustasý servisi olmasý lazým insanýn.. yoksa beþ liralýk iþe on lira isteyen yerlerde var..
uzun süredir elimdeki a6 2.0tdi satýp 2007 sonrasý makyajlý W211 almayý düþünüyordum.. piyasa fiyatlar uçmuþ almýþ baþýný gitmiþ ekime kasýma kadar 70-80 bin tl istenen arabalara þimdi 100 bin den kapý açýyorlar.. satýlýkdaki aracýmýda galeriden aldýrdým vazgeçdim..
onun yerine arabayý donanýmsal konforsal ekipman olarak yurtdýþýndan orjinal parçalarýný alýp doldururum daha iyi aracýn konfor çýtasýný yükseltirim..
2010 model Jaguar XF buldum V6 3,0d, 100lü rakamlarýn baþýna alabiliyorum ve de geçen test ettim çok hoþuma gitti... ben de o tarz araçlara yönleneceðim...
darkmoon
11-02-2014, 11:44
bu arada klasik araba ithalatý denen bir þey var 25 yaþ üstü araçlar için..
o kadar parasý imkaný olan varsa bence nsx gibi efsane bir araç getirtsin bugün sýfýr satýlan deðme bmw lere mercedeslere taþ çýkartýr yolda kendine çok fena baktýrýr.. :) yada o tipde ona benzer bir araç ..
ghibli06
11-02-2014, 11:48
bu arada klasik araba ithalatý denen bir þey var 25 yaþ üstü araçlar için..
o kadar parasý imkaný olan varsa bence nsx gibi efsane bir araç getirtsin bugün sýfýr satýlan deðme bmw lere mercedeslere taþ çýkartýr yolda kendine çok fena baktýrýr.. :) yada o tipde ona benzer bir araç ..
þu anda 1 USD lik araç bile alsan TR ye giriþ maliyeti nakliye hariç 48bin USD ye geliyor...
darkmoon
11-02-2014, 11:49
2010 model Jaguar XF buldum V6 3,0d, 100lü rakamlarýn baþýna alabiliyorum ve de geçen test ettim çok hoþuma gitti... ben de o tarz araçlara yönleneceðim...
biliyorum þahane araç..
piyasadaki bedava kupon araçlar derken bu tip araçlarda var..
sýnýfýnda segmentine statüsüne göre bu xf lerde bedava..
bu arabada mercedes bmw amblemi olsa imkaný yok ki 150-180 bin tl lerden aþaðý kapý açýlmazdý dediðimde ikinci el sýfýr deðil..
Ayný alternatif segmentlerde D , E , F segmentinde 15 binden baþlayýp 100 bin tl lere kadar kupon makul fýrsat araçlar var..
darkmoon
11-02-2014, 11:52
þu anda 1 USD lik araç bile alsan TR ye giriþ maliyeti nakliye hariç 48bin USD ye geliyor...
Fiyatlarý bilmiyorum ama benim demek istediðim hani 200-250 bin tl ye statü yapýcam kasýcam diye gidipde bomboþ donanýmsýz araçlaraydý.. o fiyatlara ona veriliceðine nsx ve türevi bir araç getirtip yollarda tekde olabilirsin.. :) ve paranýn karþýlýðýnýda alýrsýn yýllarca sürsen gene tek olursun gene dikkat çekersin :)
Gunes G.
11-02-2014, 12:00
Otomobille, telefonla, ye kurkum ye ile, kisaca gosteris icin gorgusuzce para harcamayla ADAM olundugu dusunulen bir memlekette bence az bile zam yapiyorlar. %100 arttirsalar, insanlardaki seviye o kadar dusuk ki gene gider alirlar gosteris yapmak icin bunlari. Evde coluk cocuk ac gezer, lavugun elde iphone "masaya koydun mu elma aaabi havasi yeter" der.
Eziklik bu milletin geninde var, kolayina da gecmez, istisnalarda kaideyi bozmaz. Daha da cok duduklerler bizi, milletin genelinde bu kadar asagilik kompleksi oldukca...
ghibli06
11-02-2014, 12:05
Otomobille, telefonla, ye kurkum ye ile, kisaca gosteris icin gorgusuzce para harcamayla ADAM olundugu dusunulen bir memlekette bence az bile zam yapiyorlar. %100 arttirsalar, insanlardaki seviye o kadar dusuk ki gene gider alirlar gosteris yapmak icin bunlari. Evde coluk cocuk ac gezer, lavugun elde iphone "masaya koydun mu elma aaabi havasi yeter" der.
Eziklik bu milletin geninde var, kolayina da gecmez, istisnalarda kaideyi bozmaz. Daha da cok duduklerler bizi, milletin genelinde bu kadar asagilik kompleksi oldukca...
aynen öyle, mesela adamlar ne F30 BMW de ne de CLA Mercedeste gram fiyat inmiyor, zaten satýldý çoðu diyor... 2014 ün sonunda hacizden el konulan araçlara yine otopark bulamayacaklar buraya da yazýyorum!
sahibinden otomobil incelikleri konusundaki linkde yazýlmýsdý buraya kopyalýyým dedim
Sahibinden Otomobil Almanýn Ýncelikleri Sahibinden Çok Satan Arabalar Haberi ve Son Dakika Haberler Mynet (http://www.mynet.com/haber/guncel/sahibinden-otomobil-almanin-incelikleri-sahibinden-cok-satan-arabalar--1011477-1)
Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarý 2014 yýlý Ocak ayýnda bir önceki yýlýn ayný ayýna göre yüzde 8,03 azalarak 32 bin 670'e geriledi.
Bu yýlýn ocak ayýnda otomobil satýþlarý bir önceki yýlýn ayný ayýna göre yüzde 5,68 azalarak 24 bin 368 olarak gerçekleþti. 2013 ocak ayýnda otomobil satýþý 25 bin 835 düzeyinde olmuþtu. Hafif ticari araç pazarý da bu yýlýn ilk ayýnda yüzde 14,31 azalarak 9 bin 688'den 8 bin 302 seviyesine geriledi.
2014 yýlý Ocak ayýnda bir önceki yýlýn ayný ayýna göre, 1600cc altýndaki otomobil satýþlarýnda yüzde 2,96 ve 1600-2000cc aralýðýndaki otomobillerde yüzde 49,26 azalma görülürken, 2000cc üstü motor hacmine sahip otomobil satýþlarýnda yüzde 6,57 artýþ yaþandý.
Bu yýlýn ilk ayýnda otomobil pazarý ortalama emisyon deðerlerine göre incelendiðinde, en yüksek paya yüzde 41,31 oranýyla 100-120 gr/km arasýndaki otomobiller 10 bin 66 ile sahip oldu. 2014 yýlý Ocak ayýnda dizel otomobil satýþlarýnýn payý yüzde 62,48'e, otomatik þanzýmanlý otomobillerin payý ise yüzde 41,73'e yükseldi.
2014 yýlý Ocak ayýnda otomobil pazarý segmentinin yüzde 85,78'ini vergi oranlarý düþük olan A, B ve C segmentlerinde yer alan araçlar oluþturdu. Segmentlere göre en yüksek satýþ adetine yüzde 52,45 pay ile C segmenti (12.780 adet) sahip olurken, kasa tiplerine göre ise en çok tercih edilen gövde tipi yine Sedan otomobiller (yüzde 46,31 pay, 11.286 adet) oldu.
barakuda26
12-02-2014, 20:11
yýlbaþýndan sonra ikince elde aldý tabi nasibini doðal olarak ama þu son 3 gündür yüzde 30 haberi çýktýðýndan beri ilan fiyatlarý iyice uçmuþ durumda ikinci elde insanlar çýldýrmýþ gerçekten malýnýn ederini isteyen yok bu fiyatlara araba almak ne kadar doðru tartýþýlir. ikinci elde fiyatlar böyleyken sýfýr araba fiyatlarýna þaþýrmamak gerek
Onurkk06
12-02-2014, 20:18
böyle bi artýþ yapmazlar yapamazlar gibime geliyor az km li düzgün bi araç almaya kalksan nerden baksan 40 lirayý gözden çýkarmýþ olmak lazým ne biçim bi memleket olduk ya
darkmoon
12-02-2014, 20:50
aynen öyle, mesela adamlar ne F30 BMW de ne de CLA Mercedeste gram fiyat inmiyor, zaten satýldý çoðu diyor... 2014 ün sonunda hacizden el konulan araçlara yine otopark bulamayacaklar buraya da yazýyorum!
o kadar uzaða gitmeyin nisan baþý bir þeyler olabilir..
Verginin vergisi alýndýðý bu ülkede bu zamlar artýk hiç þaþýrtmýyor. Ýnsanlar olarak da birlik olamýyoruz protesto edemiyoruz. Siyasete girmek istemiyorum ama bu millet ne zaman açlýktan ölür o zaman akýllanýr. Bu kadar çok vergi verip karþýlýðýný alamamak da kötü oluyor. Zamlardan Vatandaþ rahatsýz otomobil firmalarý rahatsýz ama hiç birþey deðiþmiyor.
2. El fiyatlarý da aldý baþýný gidiyor saçma saçma rakamlar istiyor insanlar onlarda bi yerde haklý Allah yardýmcýmýz olsun.
durum cok kotu býraz once boslýne polonun fýyatýna baktým manuel 50 700 olmuþ allah yardýmcýmýz olsun...
sadece arabalarýn deðil parçalarýnda fiyatý artar ulan
bu kazýk ne zaman çýkacak
yurt dýþýnda milletin çöpü
burdaki adamý zengin ediyor
darkmoon
12-02-2014, 22:33
eskiden kaskosuz aracým yokdu bugün kaskolu aracým yok..
eskiden depom hep full gezerdim biraz ibre düþsün hemen fullerdim þimdi çeyrek depo yada altý hep geziyorum..
eskiden arabaya lastik ývýr zývýr alýrken düþünmezdim en kralýnýn fiyatý belliydi.. þimdi lastik alýrken bile 50 yere tel açýp sorup soruþturup en iyi fiyatý en ucuz markadan almaya çalýþýyoruz..
bu eskidenler uzar gider..
Ulan 64e aldigim girtlak dolu superb (ses sistemi disinda ne varsa koydurmustum) bugun 90 milyar. Arabayi alali 18 ay olmadi be...
VTec_king
12-02-2014, 23:06
mustahak bu halka bunlar az bile hak ediyoruz,koyun gibi güdülmeye devam
blumenberg
12-02-2014, 23:08
fark yaratmýcaktýr :) yine millet götünden baþýndan bi yerlerden kesip ya da hak yiyip gidip alacaktýr yeni fiyattan.. no sýkýntý