PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu sorun ne olabilir ?

LnchCntrl
10-02-2014, 12:28
Selamlar, umarım konuyu doğru yere açmışımdır.

Aracım 1.6 16v Astra F . Dün arkadaşın ae101 corollası ile roll yaparken 3 ü bitirip 4 e gireceğim sırada nasıl oldu hala anlamadım 2 ye girdi.. araba deli gibi motora bindi haliyle..

Neyse çektim sağa kitap gibi çalışan motorum titremeye silkelenerek çalışmaya başladı haliyle egzozda sürekli pır pır ses veriyor.. Şu an benzinde performans sıfır. Gazda biraz gidiyor ama önceki halinden eser yok.. İlk olarak blokmu çatlattım dedim ya da üst kapak diye düşündüm ama araba hala su eksiltmedi, yağ yakmıyor vs vs. Yardımlarınızı bekliyorum. En ufak fikir bile benim için çok önemli. Saygılar.

5500
10-02-2014, 12:31
Sente olabilir, sübap olabilir.. Umarım en az zararla kurtarırsınız..
bende 5'ten 2 ye çekmiştim :D Allahtan birşey olmadı.

drago
10-02-2014, 12:33
büyük ihtimal sübap yakaladın, geçmiş olsun

guwen_ar
10-02-2014, 12:36
Subap egmis sanirim :/

cgty06
10-02-2014, 12:36
Subap yakaladın büyük ihtimalle. Araç fazla devir çevirdiği için subaplar kapanmadan piston subaplara vurur. Silindirlerin kompresyon değerlerini ölçtür.

McKrop
10-02-2014, 12:37
Subaplar fail :(

LnchCntrl
10-02-2014, 12:38
Subaplar hakkında bilgim yok. Biraz araştırdım fakat net bi sonuç bulamadım. Bu şekilde çalıştırmak zararlı mıdır ? Masraf tahmini ne olur ?

Edit. Yorumlar birden düşünce şimdi gördüm , teşekkür ederim. Sanayiye giderken yürütmek daha fazla zarar verir mi yoksa çekici ile mi gitsin. Masraf tahmini bi rakam söylenebilir mi acaba ?

drago
10-02-2014, 12:51
büyük ihtimal gider, bir sıkıntı olmaz, ben 120 km gitmiştim, ama şehirler arası idi

LnchCntrl
10-02-2014, 12:54
Anladım, teşekkür ederim.

İnşallah şanzımanda bi sorun çıkmaz. İlk kez böyle bişey başıma geldi neredeyse hiç vites kaçırmadan cırtlatmadan 5 yıldır drag - roll yaparım 3 te kesicinin hemen öncesinde nasıl 2 ye atabildim hala anlamış değilim.

-aykt-
10-02-2014, 12:57
İnsanlık hali canını sıkma, Allah göstermesin kaza bile yapabilirdin öyle düşün.

LnchCntrl
10-02-2014, 13:02
Sağol dostum, yaklaşık 1 metre gerimde megane vardı tapagaz gittiğimiz için kritik bi durum atlattık.

Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Burak
10-02-2014, 15:05
Geçmiş olsun, ben de subapları yeniledim conta değişti üst kapak taşlandı yağıydı suyuydu 1000 liranın üzerinde tuttu. Belki tam denk değil ama fikir verebilir, aynı araç aynı motor.

E46
10-02-2014, 15:10
Bende şahini bi kere 5 den 4 çekeceğime 2 ye çekmiştim. formula 1 gibi ses çıkartmıştı, el freni çekmişim gibi savruldu zor toparladım ama bişey olmadı. 5 -6 yıl kullanıldı motorda bi sorun yoktu.

bence sübaplarda problem oluşmuş olma ihtimali bi hayli yüksek geçmiş olsun, belki sübap ayarıyla falan değişir

LnchCntrl
10-02-2014, 16:20
Geçmiş olsun, ben de subapları yeniledim conta değişti üst kapak taşlandı yağıydı suyuydu 1000 liranın üzerinde tuttu. Belki tam denk değil ama fikir verebilir, aynı araç aynı motor.

Yaklaşık 2 bin km önce bi hayli ağır bi bakıma girmiştik.. Bende sizin gibi kapak taşlatmıştım , teşekkür ederim ilginiz için.

Bende şahini bi kere 5 den 4 çekeceğime 2 ye çekmiştim. formula 1 gibi ses çıkartmıştı, el freni çekmişim gibi savruldu zor toparladım ama bişey olmadı. 5 -6 yıl kullanıldı motorda bi sorun yoktu.

bence sübaplarda problem oluşmuş olma ihtimali bi hayli yüksek geçmiş olsun, belki sübap ayarıyla falan değişir

3. vites limitlerde 2 ye girince maalesef ***** son kaçınılmaz oldu..

Ustama telefon ettim yarın sabah götürücem.

KaanBRS
10-02-2014, 16:29
Geçmiş olsun fakat aracın benzinde performans göstermeyip gazda biraz daha iyi gitmesinin sebebini açıklayabilecek var mı ?

LnchCntrl
10-02-2014, 16:34
Geçmiş olsun fakat aracın benzinde performans göstermeyip gazda biraz daha iyi gitmesinin sebebini açıklayabilecek var mı ?

Kesinlikle . Soracaktım kafam hiç üstümde değil unutmuşum.

Benzinde 1 viteste tepki neredeyse yok gibi, gazda daha iyi..

Zaten öncesinde yaptırdığım bakıma kadar benzinde çok daha iyi gidiyordu. Bakımdan sonra benzinde performans azaldı denerken felan gazda basıyodum artık..

Öncesinde bilinçsizce corolla kullanırdım. Araba hala canavar gibiydi, ne zaman opel'e geçtim özenerek kullandım o gün bugün sanayideyim..

LnchCntrl
11-02-2014, 10:56
Aracım subap yakalamış.. Daha büyük bi zarar vermemiş Allah'tan.

evolution_9
11-02-2014, 11:03
krank kesmedigine dua et saglam yığdırmışssın subaplari bi göster sen

LnchCntrl
11-02-2014, 11:10
Şu an için tek tesellim bu. Neyse sağlık olsun diyelim.

LnchCntrl
15-02-2014, 09:23
2 subap eğmişim, çıkma ayarlayalım felan dendi ama komple takım aldım.

Yağ, conta, rektefiyeci, subaplar, işçilik hepsi dahil 600 liraya mal oldu.

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

LnchCntrl
19-02-2014, 09:05
Aracımda subapları değiştiğimden beri Lpg'de tekleme mevcut.

Mesela 2.vites 2000 de gazdan çekiyorum tekrar bastığımda 3-4 saniye kadar tekliyor. Performans güzel ama aşırı tekleme mevcut. Araba kaldırmak işkence oldu benzinde sıkıntı yok ama lpg de aşırı tekliyor. 3000 de araba kaldırıyorum stop etmesin diye..

Ustama gittim Lpg beynin arızalı dedi, lpg'cime gittim sente attırmış ustan dedi, sonra öğrendim ki araları açıkmış birbirlerine suç atıyorlar.. Başka ustaya gittim açtırdım sente felan yok dedi. Başka lpg'ciye gittim beyin arızalı değil dedi ne olabilir bu sıkıntı ??

serdarvti54
19-02-2014, 10:17
geçmiş olsun inşallah en az zararla kurtarıtsınız

LnchCntrl
19-02-2014, 10:36
Teşekkürler, subapları hallettim şimdi üste yazdığım sorunla uğraşıyorum.

LnchCntrl
22-02-2014, 16:57
Kendi kendime yazıyomuşum gibi oldu ama belki birilerinin işine yarar.

Sorunu çözdüm iticilerde sıkıntı olmuş, hepsini sıfırladım. Böylelikle motorun yarısından fazlasını sıfır parçalarla değişmiş oldum :)

burakgunay
30-03-2015, 10:07
Kendi kendime yazıyomuşum gibi oldu ama belki birilerinin işine yarar.

Sorunu çözdüm iticilerde sıkıntı olmuş, hepsini sıfırladım. Böylelikle motorun yarısından fazlasını sıfır parçalarla değişmiş oldum :)

usta/rektefiyeci bunu kapağı açıp baktığında anlayamıyor mu? ya da itici sesi kulakla bile duyulur yani kapak açılmışken neden halledilmedi de tekrardan masraf açtılar başına ?