Orijinalini görmek için tıklayınız : Uydu sistemlerinden anlayan var mı?
Abilerim/kardeşlerim,
hepsiburada.com'dan mini uydu alıcısı aldım, merkezi sisteme sahip olan evimizde tüm kabloları bağlamama rağmen sinyal yok uyarısı alıyorum, azcık kurcaladım TRT 3, 6, avaz filan çıktı ama geri kalan kanallar yok. İnternettede işe yarar herhangi bir bilgi bulamadım. Lütfen bir yardım edin de, anamın dırdırından kurtulayım :D
uydu ayarlar kısmında şebeke araması açık yapıp tarattınmı,
Bu sistemlerden zerre kadar anlamadığım için detaylı yazıyorum abi,
Ürün Bu: (http://www.hepsiburada.com/liste/cvs-microstar-s5-gold-micro-mini-dijital-uydu-alicisi-altin-kaplama-scart/productDetails.aspx?productId=evcvsmicrostars5&categoryId=155057&SKU=EVCVSMICROSTARS5&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3devcvsmicrostars 5%26fh_lister_pos%3d2%26fh_location%3d%252f%252fca talog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dcvs%26fh_refview% 3dsearch)
Ürün güya hazır kurulu şekilde geliyor, tak çalıştır şeklinde; ancak gel gör ki ben de çalışmadı.
Uydu Ayarlarında: Uydu Ekle/Uyduyu düzenle/Uyduyu sil/Kör arama/TP arama/Uydu arama/PID arama
Uydu ayarlarına girdiğimde; 0420Turksat3A var.
LNB Tipi: Evrensel
Frekans1: Burada seçebileceğim mhzler şunlar: 1750-11300-9750-10050-10600-10750-11300)
Frekans2: Burada seçebileceğim mhzler şunlar: 9750-10050-10600-10700-10750-11300
LNB Voltaj: 13/18V
DisEqC:Giriş 1..Giriş 16 kadar
Posizyoner: Kapat/DiSEqC1.2
LNB Tipi:standart,unıversal
Frekans1 10600
Frekans2 9750
Posizyoner:kapalı
kör aramayı bi dene,
LNB Tipi:standart,unıversal
Frekans1 10600
Frekans2 9750
Posizyoner:kapalı
kör aramayı bi dene,
DisEqC'i napayım abi?
Edit: DisEqC kapalı yaptım, olmadı. 15 tane TRT kanalı buluyor, artarda onları sıralıyor.
DisEqC le fazla oynama,bu sefer trt kanalları gider ,o şekilde kalsın,cihazda kayıtlı kanal varmı,yoksa şebeke araması yapman lazım,menüde bi yerde var
Frekans: 11844
Polarizasyon: Dikey (V)
Sembol oranı (Symbol Rate): 02222
FEC: 3/4
Veya
Frekans: 12729
Polarizasyon: Yatay (H)
Sembol oranı (Symbol Rate): 30000
FEC: Otomatik
şebeke arama kısmı, manuel arama şebeke kısmı açık olacak,,
Fabrika ayarlarına dönmeyi dene.
Şifre isterse 0000' dır.
DisEqC le fazla oynama,bu sefer trt kanalları gider ,o şekilde kalsın,cihazda kayıtlı kanal varmı,yoksa şebeke araması yapman lazım,menüde bi yerde var
Frekans: 11844
Polarizasyon: Dikey (V)
Sembol oranı (Symbol Rate): 02222
FEC: 3/4
Veya
Frekans: 12729
Polarizasyon: Yatay (H)
Sembol oranı (Symbol Rate): 30000
FEC: Otomatik
şebeke arama kısmı, manuel arama şebeke kısmı açık olacak,,
Fabrika ayarlarına dönmeyi dene.
Şifre isterse 0000' dır.
İkinize de yardımları için çok teşekkür ederim, bugün müşteri hizmetlerindeki teknisyenle görüştüm ancak yine olmadı. Ürünü geri iade etmeyi planlıyorum. :)
Tekrar teşekkürler.
uydu işi biraz karışık,yakınlarda uyducu varsa gelip yapar,,
Merkezi uydu ise daireye gelen hatta problem olabilir mi?
Bu uydularin ayarlari presettir.. Sinyal varsa kanallar calisir hemen..
Uydu ayarlari dogru ise sinyal yoksa merkezi sistemden ayarinin yapilmasi gerekir..
Uydu yokkende prizde ayni soketimi kullaniyorsun? Karasal yayin mi var su anda..
Merkezi uydu ise daireye gelen hatta problem olabilir mi?
Bu uydularin ayarlari presettir.. Sinyal varsa kanallar calisir hemen..
Uydu ayarlari dogru ise sinyal yoksa merkezi sistemden ayarinin yapilmasi gerekir..
Uydu yokkende prizde ayni soketimi kullaniyorsun? Karasal yayin mi var su anda..
Ben de bundan şüpheleniyorum. Isptartakule'de Bizim Evler 4'te oturuyorum. Duvarda 2 tane giriş mevcut, bir tanesi üstünde TV ibaresi bulunan dişi ve erkek kablolu, diğeri üzerinde çanak resmi bulunan sadece telin girdiği somunlu bir yuva. Normalde üstünde TV ibaresi bulunan dişi/erkek kablolu prizden yayın alıyoruz ancak görüntü çok sağlıklı değil.
Bu somunlu yuvaya uygun kablo aldım ve bağlantıları düzgün yaptığıma inanıyorum. Ancak hangi ayarı yaptıysam sinyal kalitesi %3-4 civarında.
Uydu sistemlerinden zerre kadar anlamıyorum, umarım doğru anlatabilmişimdir. :)
apartmanda kaç kişi bu sistemi kullanıyor? Eğer ki ana dağıtıcının limitleri üzerinde bağlantı varsa sinyal kalitesi en uzun kablodan kısaya doğru düşer. Birde sizdeki alıcı kaliteli değilse ki sizdeki kaliteli bir alıcı değil sinyal sorunu alırsınız. Komşunuzdan falan başka bir alıcı ile deneme yaparsanız sağlıklı sonuca ulaşırsınız
Ben de bundan şüpheleniyorum. Isptartakule'de Bizim Evler 4'te oturuyorum. Duvarda 2 tane giriş mevcut, bir tanesi üstünde TV ibaresi bulunan dişi ve erkek kablolu, diğeri üzerinde çanak resmi bulunan sadece telin girdiği somunlu bir yuva. Normalde üstünde TV ibaresi bulunan dişi/erkek kablolu prizden yayın alıyoruz ancak görüntü çok sağlıklı değil.
Bu somunlu yuvaya uygun kablo aldım ve bağlantıları düzgün yaptığıma inanıyorum. Ancak hangi ayarı yaptıysam sinyal kalitesi %3-4 civarında.
Uydu sistemlerinden zerre kadar anlamıyorum, umarım doğru anlatabilmişimdir. :)
Anladim derdini, sen site teknik bakimcilari ara onlar halleder..
Bende ispartakule efes teyim bu arada :) bizde de sistem bu sekilde.. Dijital uydu kullanacaksan (normal veya dijiturk) kablolarda degisiklik yapip dijital uyduya ceviriyorlar hatti..
Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim. :)
@XSi dediğin gibi bakımcıları arıyacağım birazdan abi ve yakın oturuyormuşuz birbirimize. Müsait bir zamanda tanışmak isterim, bu aralar 34HCV68 plakalı füme Honda CR-V görürsen, 3 korna yap anlarım :D
bende ıspartakule olimpostayım selamlar o zaman :D
bizimevler 4 de karasal yayın harici olarak zaten digiturk ve d smart mevcut, fakat herhangi digital receiver dan yayın alamazsınız diye biliyorum. :)
ıspartakulede amma cok insan varmıs :D bahçeşehir bende. o kopru üstüne tümsekleri yapanın ... :D
bende ıspartakule olimpostayım selamlar o zaman :D
bizimevler 4 de karasal yayın harici olarak zaten digiturk ve d smart mevcut, fakat herhangi digital receiver dan yayın alamazsınız diye biliyorum. :)
Vallaha kardeşim hiç kırmızı esay görmedim ama görürsem kornalarım. :)
Digitürk ve d smart olayı nasıl oluyor anlamadım? Kendi kutularını mı almak gerekiyor? Bana zaten onlar lazım değil, atv, kanald, trt felan net çeksin yeter :)
ıspartakulede amma cok insan varmıs :D bahçeşehir bende. o kopru üstüne tümsekleri yapanın ... :D
o tren yolu çok sakat, bariyer felan hak getire. Bir gün çarpılcaz ama hayırlısı olsun. :D
Vallaha kardeşim hiç kırmızı esay görmedim ama görürsem kornalarım. :)
Digitürk ve d smart olayı nasıl oluyor anlamadım? Kendi kutularını mı almak gerekiyor? Bana zaten onlar lazım değil, atv, kanald, trt felan net çeksin yeter :)
o tren yolu çok sakat, bariyer felan hak getire. Bir gün çarpılcaz ama hayırlısı olsun. :D
si ı verdim kırmızı crx var şuan, kesinlikle kornala :) aynen kendi kutularını almak gerekir, harici olarak karasal yayın mevcut. yönetimi ararsanız bağlantısını yaparlar ve dediğiniz kanalları izleyebilirsiniz :)