PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Scirocco DSGmi Manuel mi?

BerkinAKCAY
11-02-2014, 15:14
Merhaba abilerim
Birkaç ay içerisinde scirocco alma ihtimalim var ve birsürü forumda bu konu üzerine araştırmalar yaptım ama pek işe yarayacak şeyler bulamadım dsg sorunları beni biraz düşündüyor :soru:
Bu konuda sizden görüş almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
iyi forumlar :)

YasinTEMUR
11-02-2014, 15:24
kafanda yazılım varmı bilmiyorum var ise ;

Hard olsun en hızlılardan olayım gırtlak dolu yapayım çatur çutur gazlıyım elimde kalmasın ben vites değişirim diyosan manuel

Yazılım ufaktan çıtırdan olsun çok dolu olmasına gerek yok ufaktan hava filtresi ıvır zıvır yapayım azda hızlı gitsin ama biraz daha dikkatli kullanayım az bindikten sonra kavramayı değiştireyim içimde ara sırada olsa ufak bi korku olsun o kadar para veriyosak otomatik olsun dsgnin vites atışlarının keyfine varayım diyosan DSG :heyoo
kafana takılan bişi olursa sor cevap vereyim :)

Evo34
11-02-2014, 15:28
Bu devirde/teknolojide, bu kadar para vereceğim,
üstüne birde sol ayağımı mı kullanacağım ? :)

Geçen hafta bir RX8 ile kalktım ve muhtemelen manuel olduğu için geçtim...

arm
11-02-2014, 15:31

araç neydi?

Evo34
11-02-2014, 15:36
araç neydi?
Audi A4-2.0 TFSI Quattro-Tiptronik (200Hp)

BerkinAKCAY
11-02-2014, 15:40
kafanda yazılım varmı bilmiyorum var ise ;

Hard olsun en hızlılardan olayım gırtlak dolu yapayım çatur çutur gazlıyım elimde kalmasın ben vites değişirim diyosan manuel

Yazılım ufaktan çıtırdan olsun çok dolu olmasına gerek yok ufaktan hava filtresi ıvır zıvır yapayım azda hızlı gitsin ama biraz daha dikkatli kullanayım az bindikten sonra kavramayı değiştireyim içimde ara sırada olsa ufak bi korku olsun o kadar para veriyosak otomatik olsun dsgnin vites atışlarının keyfine varayım diyosan DSG :heyoo
kafana takılan bişi olursa sor cevap vereyim :)

Abicim şimdilik downpipe+warex bide revo stage 2 yazılım düşünüyorum ama aklımda custom yazılımda var. Sence manuel araçtan en iyi performansı almak için neler yapabiliriz ?

BerkinAKCAY
11-02-2014, 15:43

Sizde haklısınız dsgnin vites geçişleri bakımından bir üstünlüğü var ama sciroccoda manuel daha eğlenceli olacağını düşünüyorum

Berkan
11-02-2014, 15:43
saatli bomba = garantisi bitmiş dsg

bitmemişşe al uzattır bitene kadar bin :)

5500
11-02-2014, 15:45
Eski kafa olarak manuel.. Arabanın keyfine varmak bence vites atmaktan geçiyor :)

BerkinAKCAY
11-02-2014, 15:45
saatli bomba = garantisi bitmiş dsg

bitmemişşe al uzattır bitene kadar bin :)

abicim onuda araştırmıştım 7000-8000 gibi rakamlardan bahsediyorlar dsg sorununda
oda beni dsgden soğutuyor

BerkinAKCAY
11-02-2014, 15:46
Eski kafa olarak manuel.. Arabanın keyfine varmak bence vites atmaktan geçiyor :)

işte benim kastettiğimde buydu abi :)

guwen_ar
11-02-2014, 15:48
Bence tamamen zewk meselesi.manueli olmadigi icin gti-cupra yerine rocco tercih eden cok var.

tuner faruk
11-02-2014, 15:54
Kavrama yeni değişmiş garantisi devam eden fırtına mavi 160'lık cam tavan hariç full rocco verelim :D

BerkinAKCAY
11-02-2014, 15:57
Kavrama yeni değişmiş garantisi devam eden fırtına mavi 160'lık cam tavan hariç full rocco verelim :D

Abicim mercekli cam tavanlı adaptif klimalı fırtına mavi almayı düşünüyorum ***** sitede birkaç tane buldum. Öbürlerinden biri olmasaydı tamamdı abicim ama satarken cam tavan çok işe yarıyor diye düşünüyorum

BerkinAKCAY
11-02-2014, 15:58
Bence tamamen zewk meselesi.manueli olmadigi icin gti-cupra yerine rocco tercih eden cok var.

Scirocconun hem görünüş olarak hemde kalite olarak çupradan daha önde olduğunu düşünüyorum haklısın abicim

Merthan
11-02-2014, 16:10
Valla şöyle söleyim belki fikir oluşur kafanızda.
207 Rc'den önce Dsg kullanıyodum; vites geçişleri,patırdamaları,rahatlığı,seriliği,yakıt tasarrufu açısından Dsg gerçekten iyi bi seçim.

Ben en çok uzun yolda hızlanırken direksiyondan vites geçişlerinde zevk alıyordum ama oda bi zaman sonra tatmin etmiyor :)

Ama 'spor araba kullanma hissi' sözü varya hani,işte o bence Dsg'de manuel kadar fazla yok.
Yani manuel kullanınca arabadan çok zevk alıyorum. Arıza çıkarması,şangır şangır ötmesi falan var evet ama kullanmamak için sebep değil bence.

Kısacası ben manuel diyorum :)

BerkinAKCAY
11-02-2014, 16:19
Valla şöyle söleyim belki fikir oluşur kafanızda.
207 Rc'den önce Dsg kullanıyodum; vites geçişleri,patırdamaları,rahatlığı,seriliği,yakıt tasarrufu açısından Dsg gerçekten iyi bi seçim.

Ben en çok uzun yolda hızlanırken direksiyondan vites geçişlerinde zevk alıyordum ama oda bi zaman sonra tatmin etmiyor :)

Ama 'spor araba kullanma hissi' sözü varya hani,işte o bence Dsg'de manuel kadar fazla yok.
Yani manuel kullanınca arabadan çok zevk alıyorum. Arıza çıkarması,şangır şangır ötmesi falan var evet ama kullanmamak için sebep değil bence.

Kısacası ben manuel diyorum :)

Aklımda hep soru işaretli vardı dsg ile ilgili manuel den zevk almak için istiyorum şuana kadar düz vites rocco kullandım. Dsg kullanma fırsatım olmadı ama manuel zevkli olduğu için beni cezbediyor

Sezgin
11-02-2014, 16:20
Hayatinda dsg kullanmamis arkadaslarinda dsg kotu sikintili ya bizim arkadasta vardi.... falan diye giden cumleler kurmasida ayri bir ironi. Ben manuel kullaniyorum, simdiki aklim olsa direk dsg alirdim. Hem buyuk rahatlik hemde manuelden kat kat daha iyi gecisler mevcut.

Not : sozum bu konuya yazanlara degil yanlis anlasilmasin, etrafta sikca duydugum muhabbetten oturu :)

HaKo
11-02-2014, 16:22
ben olsam araca iyice baktırıp dsg alırdım. dsg nin keyfi egsozun o patlama sesleri bambaşka.

BerkinAKCAY
11-02-2014, 16:23
Hayatinda dsg kullanmamis arkadaslarinda dsg kotu sikintili ya bizim arkadasta vardi.... falan diye giden cumleler kurmasida ayri bir ironi. Ben manuel kullaniyorum, simdiki aklim olsa direk dsg alirdim. Hem buyuk rahatlik hemde manuelden kat kat daha iyi gecisler mevcut.

Abicim benim amacımda dsg hiç kullanmadığım için burda kullanıcı görüşleri almak

Tunacan
11-02-2014, 16:23
DSG candır, keyiftir. Tavsiye ederim.

Sezgin
11-02-2014, 16:27
Abicim benim amacımda dsg hiç kullanmadığım için burda kullanıcı görüşleri almak

Yok yok anladim dedigini :) bizim evin diger araci dsg. Henuz 2300 kmde ama o klasik singirdama sesi mevcut. Sorun yaratmaz ancak senin benim gibi takintili tipler icin can sikar :) kaldiki yanlis hatirlamiyorsam 2012 sonrasi araclardaki dsgler yagli kavrama. Yani ilk nesil dsg ile ayni degil. Arizalar en baz duruma indirilmis vaziyette. Problem yaratacigini sanmiyorum. Birde alacagin aracin 11 aydan fazla garantisi varsa +2 ekletebiliyorsun ucreti karsiligi. En kotu o sekilde yaparsin kafan rahat olur. Umarim aklindaki araca kavusursun, simdiden hayirli olsun :)

BerkinAKCAY
11-02-2014, 16:28
ben olsam araca iyice baktırıp dsg alırdım. dsg nin keyfi egsozun o patlama sesleri bambaşka.

abi araca baktırıp alalımda garantisi bittikten sonra arabanın dsgde sıkıntı çıkarmasından korkuyorum 7000 tl + fiyat cıkarıyolar birde o sorunla başımı ağrıtmak istemiyorum

BerkinAKCAY
11-02-2014, 16:31
Yok yok anladim dedigini :) bizim evin diger araci dsg. Henuz 2300 kmde ama o klasik singirdama sesi mevcut. Sorun yaratmaz ancak senin benim gibi takintili tipler icin can sikar :) kaldiki yanlis hatirlamiyorsam 2012 sonrasi araclardaki dsgler yagli kavrama. Yani ilk nesil dsg ile ayni degil. Arizalar en baz duruma indirilmis vaziyette. Problem yaratacigini sanmiyorum. Birde alacagin aracin 11 aydan fazla garantisi varsa +2 ekletebiliyorsun ucreti karsiligi. En kotu o sekilde yaparsin kafan rahat olur. Umarim aklindaki araca kavusursun, simdiden hayirli olsun :)

Abicim 2012 den sonra kavramanın değiştiğini bilmiyordum. İnşallah abicim teşekkür ederim :)

BerkinAKCAY
11-02-2014, 16:32
DSG candır, keyiftir. Tavsiye ederim.

Şuana kadar hep manuel araç kullandım abicim zevk meselesi tabiki teşekkürler :)

tuner faruk
11-02-2014, 16:34
Abicim mercekli cam tavanlı adaptif klimalı fırtına mavi almayı düşünüyorum ***** sitede birkaç tane buldum. Öbürlerinden biri olmasaydı tamamdı abicim ama satarken cam tavan çok işe yarıyor diye düşünüyorum

http://www.techturkey.com/forum/otomobiller/171490-satilik-2010-firtina-mavisi-scirocco-160-dsg.html

Bak incele kafana yatarsa konuşuruz.

MDeniz
11-02-2014, 16:38
manuel olsun damardan olsun ne o dsg piste çıkmayacağız ki o ibre ayağımın altında deviri son vurdurup tak diye 3 den 4 e indirmiyorsan kaldır at o arabayı çöpe

BerkinAKCAY
11-02-2014, 16:40
manuel olsun damardan olsun ne o dsg piste çıkmayacağız ki o ibre ayağımın altında deviri son vurdurup tak diye 3 den 4 e indirmiyorsan kaldır at o arabayı çöpe

İşte bunu arıyorum:icon_tup: 3 ten 2 ye çekip devir dolduramıcaksak zevkide olmaz abi :)

MDeniz
11-02-2014, 16:42
İşte bunu arıyorum:icon_tup: 3 ten 2 ye çekip devir dolduramıcaksak zevkide olmaz abi :)

herzaman manuel araçlar eğlencelidir olay bu kadar basit dsg de şans işidir. alırsın sorunsuz çıkar ama sıfır alırsın çıkışta şanzumandan ses gelmeye başladı arkadaşlar diye konu açarsın

KA®ANLIK
11-02-2014, 16:51
DSG candır
6 ileri DSG candan ötedir :)

MuratGürakan
11-02-2014, 16:52
Tamamen kendi fikrimdir kimse alınmasın lütfen ama, araba kullanmayı biliyorsan manuel.

BerkinAKCAY
11-02-2014, 17:03
Tamamen kendi fikrimdir kimse alınmasın lütfen ama, araba kullanmayı biliyorsan manuel.

Murat abicim arabanı Çayyolunda görüyorum ve çok hosuma gidiyor gve plakalıydı sanırım teşekkürler abicim :)

Gry
11-02-2014, 17:18

üstüne birde sol ayağımı mı kullanacağım ?

diyerek dsg alan ve servis kapılarında kalıp hem sol hemde sağ ayağını çürüten çok insan gördüm. hayatta attığınız her zar dü şeş gelmez ;)

ben manuel al dsg ye olan soru işaretini kafandan kaldır derim. ;)

individual
11-02-2014, 17:18
2.el olucaksa ve garantisi bitmişse %50 riski bir durum oluyor.Geçmişinde yetkili servise hep gittiyse çok sorun çıkarmaz servisler.Ama garantisi bitmiş birde araç oynanmışsa DSG'de sorun çıkarsa hemen fatura ediyorlar.

Sıfır alıcaksanız tabiki DSG derim.Şuanki aracımda DSG iyiki DSG'li almışım diyorum. :)

Edit: Düz vites cevremde iki vag gurubu araç alıp'da şanzuman dağıtan arkadaşım var bu arada.

2008 senesinde 3000Binkm daha olmadan şanzuman dağıldı garantiden değişti.

Açıkcası Maneul al kafan rahat olsun demek garip oluyor.Bu iş şans kısmet meselesi.

BerkinAKCAY
11-02-2014, 17:27
üstüne birde sol ayağımı mı kullanacağım ?

diyerek dsg alan ve servis kapılarında kalıp hem sol hemde sağ ayağını çürüten çok insan gördüm. hayatta attığınız her zar dü şeş gelmez ;)

ben manuel al dsg ye olan soru işaretini kafandan kaldır derim. ;)

Manuel almak kafama yattı abicim :)

Gry
11-02-2014, 17:28
Manuel almak kafama yattı abicim :)

aklın yolu bir :)

BerkinAKCAY
11-02-2014, 17:41
2.el olucaksa ve garantisi bitmişse %50 riski bir durum oluyor.Geçmişinde yetkili servise hep gittiyse çok sorun çıkarmaz servisler.Ama garantisi bitmiş birde araç oynanmışsa DSG'de sorun çıkarsa hemen fatura ediyorlar.

Sıfır alıcaksanız tabiki DSG derim.Şuanki aracımda DSG iyiki DSG'li almışım diyorum. :)

Edit: Düz vites cevremde iki vag gurubu araç alıp'da şanzuman dağıtan arkadaşım var bu arada.

2008 senesinde 3000Binkm daha olmadan şanzuman dağıldı garantiden değişti.

Açıkcası Maneul al kafan rahat olsun demek garip oluyor.Bu iş şans kısmet meselesi.

Dsg sorun çıkarır gözüyle bakıyoruz ama şans kısmet meselesi tabiki bitik yorgun bi araçtan pekde bişey bekleyemeyiz ama manuel hiç sorunsuz gibime geliyorum abicim teşekkürler

BerkinAKCAY
11-02-2014, 17:51

Zevki farklı abicim :)

fangio
11-02-2014, 18:02
DSG kullandıkça manuelden uzaklaşan biri olarak sana sadece şu kadarını söyleyeyim.

Bugün spor araçların çoğu artık çift kavramalı sistemlerle yürüyor. Ferrari manuel araç yapmayı çoktan bıraktı. Manuel araç sürmek elbette ki bir keyif buna kimse karşı çıkmaz.

Ancak rocco manuel vites oranları gerçekten de uzunken dsg7 de ilk 5 vites bir o kadar kısa. Bununla beraber dsg kavrama ve mekatronik ile ilgili sıkıntılarda eskisine nazaran çok daha makul fiyatlara yapılıyor. En azıdan biz yapıyoruz.

DSG ile iyi anlaşırsan onu da sevmesi bence çok keyifli bir hal alıyor. Hele DSG yazılımından sonra çok daha eğlenceli oluyor.

bkaraca
11-02-2014, 18:10
Ben tereddütle yaşamak hayatta istemem, al manuel daha yaşın genç takır takir değiştir vitesleri :)

BerkinAKCAY
11-02-2014, 18:10
DSG kullandıkça manuelden uzaklaşan biri olarak sana sadece şu kadarını söyleyeyim.

Bugün spor araçların çoğu artık çift kavramalı sistemlerle yürüyor. Ferrari manuel araç yapmayı çoktan bıraktı. Manuel araç sürmek elbette ki bir keyif buna kimse karşı çıkmaz.

Ancak rocco manuel vites oranları gerçekten de uzunken dsg7 de ilk 5 vites bir o kadar kısa. Bununla beraber dsg kavrama ve mekatronik ile ilgili sıkıntılarda eskisine nazaran çok daha makul fiyatlara yapılıyor. En azıdan biz yapıyoruz.

DSG ile iyi anlaşırsan onu da sevmesi bence çok keyifli bir hal alıyor. Hele DSG yazılımından sonra çok daha eğlenceli oluyor.

2012 den sonraki dsg lerin yağlı kavrama olduğunu yeni ögrendim eski dsg lere göre daha sorunsuz ve daha farklıymış. Dsg sıkıntısını kesinlikle kafamdan atmış durumdayım tek sorum dsg den nasıl zevk alacagım abicim

Gry
11-02-2014, 18:11
her iki rocco nun da aynı spec de olduğunu düşünürsen dsg olanmı avantajlı yoksa manuel mi ?
bunu denediler ve top speed de manuelin geriden gelip geçtiği videolar var.

dsg güzel sistem kötü demiyorum fakat manuele tercih etmem.

ayrıca ferrarinin hiç bir modelinde bu kadar şanzıman sıkıntısı çıktığınıda duymadım..

darkmoon
11-02-2014, 18:11
bu kadar teknolojiden korkmayın .. çok zaten geç bile kaldık bu konularda..

edc dsg cvt smg dct g-tronic v.b bu tür şanzımanlar hem manuelden çok daha performanslı hemde çok daha ekonomik manuel vede eski tip konvertorlü otomatiklere göre..

otomatiklerde artık 7 ileriye geçildi bırakın 5'i 6'yı adamlar 7 ileri 8 ileri gidiyor..
hala bu devirde 1950 li yıllardan beri en ufak bir ilerleme bile kayıt etmemiş manuel şanzıman diyen varsa bir şey demiyorum..

klasik yada keyiflik bir araç alıcak olsanız ikinci el ucuz bir şey manuel hem nostaljik hemde keyiflik olabilirde 2014 yılında sıfır araçda bana garip geliyor..

11 yıl falan manuel kullandım son bir kaç yıldır toplasan 3-4 ü geçmemişdir otomatik kullanıyorum önceden almadığıma pişmanım büyük keyif büyük rahatlık büyük konfor..

BerkinAKCAY
11-02-2014, 18:15
Ben tereddütle yaşamak hayatta istemem, al manuel daha yaşın genç takır takir değiştir vitesleri :)

Babam araba alım satımı yapıyor 13 yaşımdan beri düz vites araba kullanıyorum otomatik araba kullanmışlıgım azdır. Ama rocco denilince ilk akla gelen dsg şanzuman oluyor bu şanzumanı herkes övüyor tabiki işin zevki manuelde abicim :)

BerkinAKCAY
11-02-2014, 18:17

edc dsg cvt smg dct g-tronic v.b bu tür şanzımanlar hem manuelden çok daha performanslı hemde çok daha ekonomik manuel vede eski tip konvertorlü otomatiklere göre..

otomatiklerde artık 7 ileriye geçildi bırakın 5'i 6'yı adamlar 7 ileri 8 ileri gidiyor..
hala bu devirde 1950 li yıllardan beri en ufak bir ilerleme bile kayıt etmemiş manuel şanzıman diyen varsa bir şey demiyorum..

klasik yada keyiflik bir araç alıcak olsanız ikinci el ucuz bir şey manuel hem nostaljik hemde keyiflik olabilirde 2014 yılında sıfır araçda bana garip geliyor..

11 yıl falan manuel kullandım son bir kaç yıldır toplasan 3-4 ü geçmemişdir otomatik kullanıyorum önceden almadığıma pişmanım büyük keyif büyük rahatlık büyük konfor..

Uzun zamandır araba kullanıyorsun abicim belkide artık sıkılmışsındır otomatik sana daha kolay ve zevkli geliyordur ama bir genç için sadece gaz fren ne kadar zevkli olabilir kafamda soru işaretleri var doğrusu

BerkinAKCAY
11-02-2014, 18:19
her iki rocco nun da aynı spec de olduğunu düşünürsen dsg olanmı avantajlı yoksa manuel mi ?

ayrıca ferrarinin hiç bir modelinde bu kadar şanzıman sıkıntısı çıktığınıda duymadım..

Ferrari vs arabalarda 2014 yılında düz vites beklemek çok saçma bence

darkmoon
11-02-2014, 18:22
Uzun zamandır araba kullanıyorsun abicim belkide artık sıkılmışsındır otomatik sana daha kolay ve zevkli geliyordur ama bir genç için sadece gaz fren ne kadar zevkli olabilir kafamda soru işaretleri var doğrusu

Gerçi yaşını görmedim kardeşim sende haklısın o yaşarda manuelin keyfi zevkide ayrı olur ben genel yazmışdım ama olayı senle kişiselleştirirsek manuel o yaşlarda keyifli olabilir.. gerçi dsg ciler manuel kadar keyif aldıklarını söylemişlerdi dsg den ama araç sahipleri yazarlar..

fangio
11-02-2014, 18:23

Şimdi konu VAG ve DSG ise o zaman şöyle diyelim. Veyron'da da DSG var. Bende Veyronda şanzımanda sıkıntı yaşadıklarını duymadım. Satış adetlerine ve maliyetlere de bakmak lazım...

Top Speed de manuelin yetişmeye başladığı video var. Ancak videoyu izlediyseniz dsg nin sanki yazılımlı gibi ilk başta nasıl gittiğini de görmüşsünüzdür. Ben iki araç arasında salt bir yarıştan bahsetmiyorum. Şehir içinde ve her koşulda bana sağlayacağı keyfi ve rahatlıktan bahsediyorum.

Bir ikinci ayrıntı daha var ki dsg gibi vites atılmaz ama hadi attınız diyelim. Araba ile savaşmanız lazım. Vites kaçtı, girdi, girmedi...

MertSerhanÖ.
11-02-2014, 18:57
Manuel iyidir:)

Volkann
11-02-2014, 19:17
rocco manuel kullandim manueli pek hosuma gitmedi vites gecisleri vs

yesil
11-02-2014, 19:35
veyronda ferraride sıkıntı duymadık diyen arkadaşlar acaba çevrenizde kaç tane ferrari veyron varda sıkıntısı olmadığını gördünüz. dsg vitesli araçların satış adediyle diğer araçların satış adedi bir mi? ayrıca ferrari kullanıcısı yılda kaç km yapıyor ki aracı sorun çıkarsın. 360 modenaları araştırın bakalım sorunsuz araçlar mı? bu arada teknik verilere göre rocconun manueli üst hızlarda dsg den daha hızlı.

brky33
11-02-2014, 19:39

Not : sozum bu konuya yazanlara degil yanlis anlasilmasin, etrafta sikca duydugum muhabbetten oturu :)

DSG hatta reno EDC...

Kesinlikle süper seçim olur hele birde Ankara, İstanbul vs gibi trafiği çile olan şehirler için :icon_tup:

Merthan
11-02-2014, 20:02
veyronda ferraride sıkıntı duymadık diyen arkadaşlar acaba çevrenizde kaç tane ferrari veyron varda sıkıntısı olmadığını gördünüz. dsg vitesli araçların satış adediyle diğer araçların satış adedi bir mi? ayrıca ferrari kullanıcısı yılda kaç km yapıyor ki aracı sorun çıkarsın. 360 modenaları araştırın bakalım sorunsuz araçlar mı? bu arada teknik verilere göre rocconun manueli üst hızlarda dsg den daha hızlı.
360 modenayı araştırabilen birisi Veyron ya da 458 i neden araştıramasın?
Her hafta çeşitli siteleri anladığım kadar okurum takip ederim,eğer Veyron gibi bi arabada problemli bi şanzıman yer alsaydı emin ol kasaplar bile bunu bilirdi.
Arabalar ile bilgi almak,araştırmak,testleri izlemek ve yorumları okumak için boş zamandan başka bişeye ihtiyaç yok.
Araba forumları sadece tt'den ibaret değil. Sen modenanın sorunlu olduğunu nerden biliyorsun?
Akşam haberlerinde izlemedin sanırım.

yesil
11-02-2014, 20:13
360 modenayı araştırabilen birisi Veyron ya da 458 i neden araştıramasın?
Her hafta çeşitli siteleri anladığım kadar okurum takip ederim,eğer Veyron gibi bi arabada problemli bi şanzıman yer alsaydı emin ol kasaplar bile bunu bilirdi.
Arabalar ile bilgi almak,araştırmak,testleri izlemek ve yorumları okumak için boş zamandan başka bişeye ihtiyaç yok.
Araba forumları sadece tt'den ibaret değil. Sen modenanın sorunlu olduğunu nerden biliyorsun?
Akşam haberlerinde izlemedin sanırım.

360 modena yı araştıran birisi sonuca ulaşır çünkü eski bir araç, 50.000 100.000 km ye ulaşmış bir çok araç vardır. 458 ile kısa sürede bu kadar çok kilometre yapan kaç kişi vardır ki sorunlarından bahsetsin. teknik bilgiye, testlerine vs zaten ulaşılır problem o değil. uzun dönem testine girmiş bir 458 gördünüz mü bu araştırmalarınız boyunca veya ben 458 ile 100.000 km yaptım diyen? ayrıca süpercar sınıfı araçların sorunsuzluğundan bahsetmek bana göre gereksiz ki zaten motor ömürleri genellikle çok da fazla olmayan araçlar.

Merthan
11-02-2014, 20:20
360 modena yı araştıran birisi sonuca ulaşır çünkü eski bir araç, 50.000 100.000 km ye ulaşmış bir çok araç vardır. 458 ile kısa sürede bu kadar çok kilometre yapan kaç kişi vardır ki sorunlarından bahsetsin. teknik bilgiye, testlerine vs zaten ulaşılır problem o değil. uzun dönem testine girmiş bir 458 gördünüz mü bu araştırmalarınız boyunca veya ben 458 ile 100.000 km yaptım diyen?
100.000 km yapmaya ne gerek var? Daha 10.000 km'de kavrama degiştiren,3.000 km'de komple motor değiştiren TSİ'lar var.
Plakasını merak ediyorsan pm ile yazarım,32.000 km'de TSİ var 2 kere şanzıman 1 kere motor komple garantiden değişti servis kayıtlarında duruyor. Araba şuan 70.000 km'de.
Bence yanlış değerlendiriyorsun konuyu tabi bu benim görüşüm.
Araç forumdan değildir kimse üstüne alınmasın.

yesil
11-02-2014, 20:30
100.000 km yapmaya ne gerek var? Daha 10.000 km'de kavrama degiştiren,3.000 km'de komple motor değiştiren TSİ'lar var.
Plakasını merak ediyorsan pm ile yazarım,32.000 km'de TSİ var 2 kere şanzıman 1 kere motor komple garantiden değişti servis kayıtlarında duruyor. Araba şuan 70.000 km'de.
Bence yanlış değerlendiriyorsun konuyu tabi bu benim görüşüm.

evet var ama kaç tane var. kronik bir sorun değil ki bu tsi larda (bazı motorları gerçekten sorunlu, tiguanın 150 hp motoru mesela) istisnalar mutlaka olur. benimde sıfır aldığım renault marka aracımın boyası pul pul dökülüyordu mesela. şimdi tüm renault ların boyası böylemi. dsg konusunda bir şey demiyorum 30.000 km civarında kavrama değiştiren tanıdığım var benimde. ama ferrari gibi bir araçla ne derece kıyaslanabilir veya ferrarinin sorunsuzluğundan neye göre bahsedilebilir. sürekli ferrari kullanıcılarının olduğu forumlarda takılıyorsanızda onlarca kişi uzun kilometreler boyunca bu araçlarını sorunsuz şekilde kullanabiliyorlar ise ve buna kaynak gösterebilirseniz tamam ferrari sorunsuz bir araç kabul ederim.

rebeloghy
11-02-2014, 20:42
Eskiden beri dsg- manuel kıyasında konu dön dolaş supersport kategorisine geliyor , gtr bugatti ferrari vs örnek veriliyor.. 500 den 1000 hp güce kadar araçlar bunlar o güçte araçta vites küçültmek falan teknik ister. Hızlanma konusunda yetişilemez o tarz araçlar manuel olsa.. Ayrıca polodaki sciroccodaki şanzımanı konuşurken oo bugatti veyronda var aynısı taş gibi mi diyelim :) :D Araç kaç milyon euro. bugatti şanzımanı ile bir kaç scirocco alınır heralde :D Alakasız yerlere dağılmayalım da konuya döneyim.

Kardesim kuzenimde 2.0 dsg 6 vardı. Gerçekten keyifliydi falan ama dsg hem şans işi , sıkıntı. Hem vites küçültmek sol ayağımıın kontrolunde değilse ben huzurlu viraja giremem fren yapamam. Şehir içinde bile her lambada vites küçülterek dururum. Hem fren diskine balatana yazık hem lastiğine ne o öyle asılıyorsun frene 4. viteste duruyor araba bir boşta durmaya çalışıyor hissi...

Sen manuelden şaşma derim.

ferroo
11-02-2014, 21:05
bende manuel derım kendı dusuncem tabı :) arkadas dsg sıkıntılı desem herkez bana ususecek yer arar :D sen manuel al :)

BerkinAKCAY
11-02-2014, 22:34
bende manuel derım kendı dusuncem tabı :) arkadas dsg sıkıntılı desem herkez bana ususecek yer arar :D sen manuel al :)

Manuel in hem performans hem zevk açısından 1 adım önde olduğunu düşünüyorum abicim :) Keyifli forumlar

BerkinAKCAY
11-02-2014, 22:35

:D:D Manuel performans açısından sonradan daha iyi oluyor

ferroo
11-02-2014, 22:37
aynen menuel devam ;)

BerkinAKCAY
11-02-2014, 22:42
aynen menuel devam ;)

Dsg nin performanslı oldugunu 30 salisede vites değiştirdiğini söylüyorlar ama manuel her türlü geçiyorum bu karşılaştırmadan çıkardığım sonuçta manuelden yana abi :)

ferroo
11-02-2014, 22:46
bilader sen manuel al napcan dsg yı fln atıp tutmak ıstemem ama gordugum kadarıyla sıkıntılı google a ww dsg yazıyorum bı ton sıkıntı cıkıyo ben olsam almam dsg sen bılırsın yınede

BerkinAKCAY
11-02-2014, 22:54
bilader sen manuel al napcan dsg yı fln atıp tutmak ıstemem ama gordugum kadarıyla sıkıntılı google a ww dsg yazıyorum bı ton sıkıntı cıkıyo ben olsam almam dsg sen bılırsın yınede

2012 den sonra sorunsuz sıkıntısız diyolar ama nerden bilebiliriz ki.. Sonuçta arıza yaptımı en az 7 bin tl .. sorunsuz sıkıntısız manuel iyidir

ferroo
11-02-2014, 23:19
sıfırmı alıcaksın?

BerkinAKCAY
11-02-2014, 23:33
sıfırmı alıcaksın?

Yok abi 2. el fırtına mavisi ***** sitede buldum birtane 25 binde sıfır gibi cihaz zaten

Merthan
11-02-2014, 23:40
evet var ama kaç tane var. kronik bir sorun değil ki bu tsi larda (bazı motorları gerçekten sorunlu, tiguanın 150 hp motoru mesela) istisnalar mutlaka olur. benimde sıfır aldığım renault marka aracımın boyası pul pul dökülüyordu mesela. şimdi tüm renault ların boyası böylemi. dsg konusunda bir şey demiyorum 30.000 km civarında kavrama değiştiren tanıdığım var benimde. ama ferrari gibi bir araçla ne derece kıyaslanabilir veya ferrarinin sorunsuzluğundan neye göre bahsedilebilir. sürekli ferrari kullanıcılarının olduğu forumlarda takılıyorsanızda onlarca kişi uzun kilometreler boyunca bu araçlarını sorunsuz şekilde kullanabiliyorlar ise ve buna kaynak gösterebilirseniz tamam ferrari sorunsuz bir araç kabul ederim.
Dostum her yeni teknoloji yeni olduğu kadar beraberinde bi miktar sorunda getirir.
Dünyanın en iyi şanzımanı denilen Dsg bile sorunlar çıkarıyor bu her yenilikte böyledir. Adamlar herşeyin daha iyisini yapmak için uğraşıyorlar,çıkan sorunları görüyorlar ve bunların üstüne çalışıp en sorunsuz hale getirmeye çalışıyorlar doğrusu bu değil mi?

Bak ultra HD plazma tv ler çıktı,adamlar 5 seneden fazla ömür vermiyorlar bu kötü demek mi? Teknoloji her gün gelişiyor ve sorunlarda beraberinde geliyor bu her sektörde böyle.
Tata markası herhalde en sorunsuz arabadır,al yağı suyu değiştir ömür boyu bin. Senin mantığa göre bu araba dünyanın en iyi arabası. Yok böyle bişey,her yeni teknoloji her yeni devrim beraberinde sorun getirir. Eğer getirdiği sorunlar sürekli artıyor ise ve aynen devam ise o zaman 'başarısız' diyebilirsin.
E46 M3 SMG I şanzıman tam bir çöptü ama SMG II şanzımanda herşey giderildi.
Yine GTR 1.nesil şanzıman problemli ama diğer serilerde bu giderildi.

Hem en iyisi olsun,hem hızlı gitsin,hem sorunsuz olsun,hem tam donanım olsun,hem az yaksın,hem rahat olsun öle bişey şuan için yok.

BerkinAKCAY
11-02-2014, 23:46
Dostum her yeni teknoloji yeni olduğu kadar beraberinde bi miktar sorunda getirir.
Dünyanın en iyi şanzımanı denilen Dsg bile sorunlar çıkarıyor bu her yenilikte böyledir. Adamlar herşeyin daha iyisini yapmak için uğraşıyorlar,çıkan sorunları görüyorlar ve bunların üstüne çalışıp en sorunsuz hale getirmeye çalışıyorlar doğrusu bu değil mi?

Bak ultra HD plazma tv ler çıktı,adamlar 5 seneden fazla ömür vermiyorlar bu kötü demek mi? Teknoloji her gün gelişiyor ve sorunlarda beraberinde geliyor bu her sektörde böyle.
Tata markası herhalde en sorunsuz arabadır,al yağı suyu değiştir ömür boyu bin. Senin mantığa göre bu araba dünyanın en iyi arabası. Yok böyle bişey,her yeni teknoloji her yeni devrim beraberinde sorun getirir. Eğer getirdiği sorunlar sürekli artıyor ise ve aynen devam ise o zaman 'başarısız' diyebilirsin.

Hem en iyisi olsun,hem hızlı gitsin,hem sorunsuz olsun,hem tam donanım olsun,hem az yaksın,hem rahat olsun öle bişey şuan için yok.

Fikriniz oldukça mantıklı ama herkes alırken en iyisini istemezmi ? Teknoloji geliştikce sorunlarıda artıyor haklısınız ama alırken en sorunsuz olanını arıyoruz doğal olarak yorumunuz görüşünüz için teşekkürler

ferroo
11-02-2014, 23:46

dedıklerınızde haklısınız tabı ama dsg yı cok savunan ınsanlar var sankı kendılerı yaptı...

BerkinAKCAY
11-02-2014, 23:50
dedıklerınızde haklısınız tabı ama dsg yı cok savunan ınsanlar var sankı kendılerı yaptı...

En iyi sanzuman olarak dsg gösteriliyor

ferroo
11-02-2014, 23:54
neye gore en ıyı ?sorunsuzluk,kalıte,hızlı vıtes atmakmı neye gore acaba :D

Merthan
11-02-2014, 23:56
Var tabi fanatiklik işte ama bu herşeyde var. Siz hiç Honda'yı savunanları görmediniz sanırım :)
Accord'un Mercedes C serisinden daha kaliteli olduğunu okudum bu forumda :)

Merthan
11-02-2014, 23:57
En iyi sanzuman olarak dsg gösteriliyor
Mercedes 9g tronic şanzımanla geliyor o zaman işler değişebilir ama.

yesil
12-02-2014, 00:17

güzel yazmışsında bu dediklerinin benim mantığımla ne alakası var? ben dsg sorun çıkartıyor almayın mı dedim. bende dsg li araç kullanıyorum böyle düşünsem niye alayım değil mi :D tam tersine benim takıldığım nokta ferrarinin veyronun şanzımanı sorun çıkartmıyor dsg sorun çıkartıyor mantığı. ferrarinin veyronun şanzımanın sorun çıkartıp çıkartmadığını nereden bildiğini sordum sende buna düzgün bir cevap veremedin olay bu kadar basit.

Merthan
12-02-2014, 00:26
güzel yazmışsında bu dediklerinin benim mantığımla ne alakası var? ben dsg sorun çıkartıyor almayın mı dedim. bende dsg li araç kullanıyorum böyle düşünsem niye alayım değil mi :D tam tersine benim takıldığım nokta ferrarinin veyronun şanzımanı sorun çıkartmıyor dsg sorun çıkartıyor mantığı. ferrarinin veyronun şanzımanın sorun çıkartıp çıkartmadığını nereden bildiğini sordum sende buna düzgün bir cevap veremedin olay bu kadar basit.
Dsg sorun çıkarıyor demedin,Ferrari,Bugatti arabalarına sorunlu araba diyorsun.
Neye cevap veremedim kardeşim Fer-Mas'da çalışmıyorum ki sana kalkıp Ferrari'yi mi savunayım :) Bunun cevabını sana bi önceki postta yazdım diyorum ki sana eğer Veyron'un şanzımanı problemli bi şanzıman olsaydı şimdiye kadar çoktan araba dergilerinde,forumlarda,tv programlarında ve hatta bu forumda dahi konuşulurdu.
Bahsettiğin araba Passat veya Jetta değil,dünyanın en hızlı arabasından bahsediyoruz.
Sen modena sorunlu araba diyorsun ya hani,sen nerden biliyosan bende ordan biliyorum işte.

yesil
12-02-2014, 01:41
Dsg sorun çıkarıyor demedin,Ferrari,Bugatti arabalarına sorunlu araba diyorsun.
Neye cevap veremedim kardeşim Fer-Mas'da çalışmıyorum ki sana kalkıp Ferrari'yi mi savunayım :) Bunun cevabını sana bi önceki postta yazdım diyorum ki sana eğer Veyron'un şanzımanı problemli bi şanzıman olsaydı şimdiye kadar çoktan araba dergilerinde,forumlarda,tv programlarında ve hatta bu forumda dahi konuşulurdu.
Bahsettiğin araba Passat veya Jetta değil,dünyanın en hızlı arabasından bahsediyoruz.
Sen modena sorunlu araba diyorsun ya hani,sen nerden biliyosan bende ordan biliyorum işte.

aynı şeyleri söyleyip duruyorsun, bana da aynı şeyleri tekrar ettiriyorsun saçma sapan uzattın konuyu. ben sana ferrari lamborghini sorunlu demiyorum, sorunlu olup olmadığını nereden biliyorsun diyorum sen hala aynı şeyleri tekrar ediyorsun. hangi dergide teste aldıkları bir arabanın sorunlarından bahsedildiğini duydun. hangi testte dsg şanzıman sorunlu denmiş, hangi tv programı dsg şanzıman sorunlarından bahsetmişde sana ferrarinin veyronun sorunlarını anlatacak. anca uzun dönem testlerinde araçta sorun çıkarırsa bahsedilir, sen okuduğun dergilerde adamlar yıllar boyu arabayı test ediyor mu sanıyorsun. 3 4 gün boyunca teste aldıkları arabada ne sorun çıkacakda bahsedilecek. bana aynı şeyleri tekrar yazdırma şimdi. bu forumda kaç kişide 458 var kaç km kullanmışda sana sorunlarını anlatsın. 10 yıl önce sen modena'nın sorunlarından haberdarmıydın ki şu anda 458'in ustası oldun. sana bildiğin birşey varsa herhangi bir kaynak varsa göster diyorum hala dergi testlerinde sorunlarından bahsedilmemiş diyorsun. nereden biliyorsun arkadaş ben bilmiyorum sorunlu olup olmadığını keşke gerçekten bilsende bende sayende öğrenmiş olsam.

Merthan
12-02-2014, 01:48
Haklısın kusura bakma iyi geceler.

Gry
12-02-2014, 08:42
E manuel candır gerisi heyecandır :D

typh10
12-02-2014, 09:56
torku limitli tuttuktan sonra yazlımdan,dsg'den korkmaya gerek yok. Kronik arıza olarak kabul ediliyor servislerde zaten,bakımları düzgün yapılan araç olduktan sonra korkmayın, hiç bir servis kapıdan çevirmez.İyi niyet garantisinden halledersiniz işinizi.

Gry
12-02-2014, 10:00
torku limitli tuttuktan sonra yazlımdan,dsg'den korkmaya gerek yok. Kronik arıza olarak kabul ediliyor servislerde zaten,bakımları düzgün yapılan araç olduktan sonra korkmayın, hiç bir servis kapıdan çevirmez.İyi niyet garantisinden halledersiniz işinizi.

iyi niyet garantisi dediğinde müşteri elini cebine atmıyormu ?

arkadaş 2. el alacak niye riske girsin onu anlamadım. Genç adam çatır çatır atsın vitesleri aklında acabalarla yaşamasın.

yoksa dsg 5 para etmez diyen yok. Ama her daim risk, manuelde ise bu durum yok denecek kadar az yani 5 diye 3 e atmazsa..

Evo34
12-02-2014, 10:03
Hangi aklın ? :)

Veriler aşağıda;
http://www.hizliresimyukle.com/images/2014/02/12/7qeHF.jpg
Kaynak: ODD

typh10
12-02-2014, 10:07
iyi niyet garantisi dediğinde müşteri elini cebine atmıyormu ?

arkadaş 2. el alacak niye riske girsin onu anlamadım. Genç adam çatır çatır atsın vitesleri aklında acabalarla yaşamasın.

yoksa dsg 5 para etmez diyen yok. Ama her daim risk, manuelde ise bu durum yok denecek kadar az yani 5 diye 3 e atmazsa..

Konuyu açan genç kardeşimizin, dsg istediği ama sorunlarından korktuğu için çekindiğini anlıyorum ben. Çatur çutur vites atmak istiyorsa dsg'nin nedir olayı diye neden sorsun ki?

İyi niyet garantisi dahilinde dsg değişimi için 300 TL civarı para ödeniyor.

ferroo
12-02-2014, 10:14
azmi 300 tl ndn odesinki manuel varken aklinda hep soru isaretleriyle yasamak bnce dgru dgl

Gry
12-02-2014, 10:37
Hangi aklın ? :)

Tr genellemesi yapmanın bir anlamı varmı ben arkadasın hissiyatına dayanarak aklın yolu bir dedim ;)

he senin yaşın kemale ermiştir ya da bıkmışssındır istemezsin.

ben empati yaparak yazıyorum 17-18 yaşında olsam manuel vites alır zevkle vites değiştirerek araç kullanırdım.

30 umdan sonra da oto. alırdım yeter diyerek..

dsg çok king şanzıman ya google yazın dsg sorun diye kaç sayfa yazı çıkacak bir bakın..

Berkan
12-02-2014, 11:02
hangi 300 liraymış o ?

Aynı model ve aynı sorunla Jettamızı götürdük biz de Doğuş Otoya. 70.000 km civarıydı bizim araç. Mekatronik ve kavrama değişmesi gerek dediler ve 12.000 TL bir masraf çıkmıştı. Araba tamamen yetkili servis bakımlı olduğu için bir kısmını karşılayacaklarını söylediler. Bize 3.000 - 4.000 arası bir masraf ödememiz gerektiği söylenmişti.

Yaptırmadan arabayı çıkarttık ve ertesi gün satmıştık biz.

Dsg pişmanlıktır, ondan Golf 7yi manuel aldım.

Evin arabası var passat 2007, 144.000de vuruntu yapmaya başladı. Maslakta yaptırdık 1.500 gibi bi rakama. Garanti falan hak getire bizde :)

Selam arkadaşlar,

Bir doğuş klasiği yaşayanlardanım ve en son doğuş grubuna yazdığım şikayet mail'ini paylaşmak istedim.

Selamlar,
6-7 kasım tarihleri arasında,2011 model Cadyy dsg ile alakalı bir mail yazmıştım.Konuşulduğu üzre aracımı Uzay oto ya çektirdim.Tahmin ettiğim gibi,iyi niyet garantisinden faydalanamayacağımı öğrendim telefon ile az evvel.Bırakın iyi niyeti,arızanın tam tespiti için 177 TL de para istediler:))Şaka gibi.2008 leon cupra Altur,2011 Cadyy mez ve 2011 polo gti Uzay.Üç tane sıfır bir tane ikinci el,Doğuş grubu aracı almış biri olarak,çok üzüldüm.Bayilerinizin iyi niyet ile alakası yok,aracımın periyodik bakımlarını yapan Hakan bey tarafından nerede ise azarlanıyorudum bile.Böylesine önemli markarı Türkiye'ye getiren bir firmanın bayileri biraz daha titiz olmalı.Polo Gti gene Uzay otoda,test sürüşünde tamponunu vurdular ses çıkartmadım,leon cupramın bir sürü sıkıntısı oldu gene ses çıkartmadım.Ama aldığım günden beri,şanzumanında sıkıntısı olan,bu sıkıntıyı hem Uzay otoya hemde Doğuş Esenyurta bildirmeme rağmen her iki bayide,bunda bir sıkıntı yok abi bu modeller böyle yapar diyerek geri gönderildim.Sonrada beni başlarından komik bahaneler ile gönderen bu servis yetkilileri,rapaorlarına,müşterinin vakti olmadığı için kapsamlı test yapılamadı yazmışlar:))
Aracımın garantisi bittiği için yapacak pek fazla birşeyim yok,tekrar bir çekici ile özel bir servise çektirip orada derman arıyacağım.Ama önce wv detaylı yazacağım bu konuyu,şikayet siterinde paylaşacağım,oldukça popüler olan şirket internet sitemde flaş habar yapacağım,birdaha kesinlik ile doğuş grup aracı almayacak ve aldırtmamaya çalışacağım.Anca bunları yapabilirim.

Aracımı her 15 binde periyodik bakımlara sokan biriyim bu arada.

Konu belli oldu arkadaşlar,
Mekatronic arızalanmış,komple değişim yapacaklarmış.6071 TL masraf çıkarttılar,iyi niyet felanda olmuyormuş:)

Herkese iyi forumlar konuyu açmamın sebebi son zamanlarda aldığımız çoğu Volkswagen araçta birçok arıza ile karşılaşmamız )araçlar otomatiktir) birkaçını sıralayım;
2011 Doğuş çıkışlı 2.0 comfortline Caravelle araç 2 yılda moturu yedi mazotu felan bıraktı yağ yakıyor servise gidiyoruz arzayı tespit edemiyor motorun açılması gerektiğini ve garantiye girip girmeyeceğini bilemeyeceklerini söylüyor
2012 caddy aldık araç 70.000 km de '' Şanzıman aşırı ısındı dur'' ihtarı altında bir arza vermeye başladı ve bunu ufak bir trafikte kalsa bile yapmaya başladı götürdük neeyse garantiye girdi ve 2 ay sonra tekrar bu sefer garanti %30 unu karşıladı
ve son olarak daha 1 ay önce yeni aldığımız passatda da daha 2 gün önce 8-9 dakikalık bir trafikte Şanzıman aşırı ısında ihtarı ile karşı karşıya kaldık
düz viteste gerçekten başarılı olabilir torkları felan da gayet güzel ama Bence bu adamlar otomatik şanzımanı beceremiyor yazık günah abi moralim acayip bozuldu araba daha 0 ya sıfır bana arza ihtarı veriyor bu adamlar BMW nin onun bunun adını kullanıyor güya alman markası hikaye..
bilmiyorum bu tarz sorunlarla karşılaşan var mı veya çözümüne kavuşan varsa bilmek isterim tekrar herkese iyi forumlar...

Hondanın gözünü yiyim :))

ferroo
12-02-2014, 12:52
hersey ortada genelde problemliler bunun dahasi yok yani...simdi kesin biri cikar bugatridede bu sanzumani kullaniyolar der:)allah akil fikir versin

ferroo
12-02-2014, 12:56
bunu artik kabul etmeli herkes dsg sorunlu sikintili problemli dahasida yok ahaa kawga sebebi

typh10
12-02-2014, 13:35
hangi 300 liraymış o ?

Cımbızla tek tek bunları çekip yazmak marifet değil ki. Bir de araştırın garantiden değiştirenleri, onları da koyun ki tarafsızlığınızı görelim.

Berkan
12-02-2014, 14:14
sen herşeyi güllük gülistanlık gösterme ben kötü olanları cımbızla çekmedim arkadasların yasadıklarını kopyaladım buraya ,okusaydın keşke neyse bidaha yazıyım...bak ilk sefer para yok ikinci seferde nolmus.tabi herkesin para verecegi anlamına yada vermecegi anlamına gelmiyor. ücret vermeyen yok demedim zahmet olcak ama ücretsiz degişen olsun bizahmet garanti adı üstünde.

Herkese iyi forumlar konuyu açmamın sebebi son zamanlarda aldığımız çoğu Volkswagen araçta birçok arıza ile karşılaşmamız )araçlar otomatiktir) birkaçını sıralayım;
2011 Doğuş çıkışlı 2.0 comfortline Caravelle araç 2 yılda moturu yedi mazotu felan bıraktı yağ yakıyor servise gidiyoruz arzayı tespit edemiyor motorun açılması gerektiğini ve garantiye girip girmeyeceğini bilemeyeceklerini söylüyor
2012 caddy aldık araç 70.000 km de '' Şanzıman aşırı ısındı dur'' ihtarı altında bir arza vermeye başladı ve bunu ufak bir trafikte kalsa bile yapmaya başladı götürdük neeyse garantiye girdi ve 2 ay sonra tekrar bu sefer garanti %30 unu karşıladı
ve son olarak daha 1 ay önce yeni aldığımız passatda da daha 2 gün önce 8-9 dakikalık bir trafikte Şanzıman aşırı ısında ihtarı ile karşı karşıya kaldık
düz viteste gerçekten başarılı olabilir torkları felan da gayet güzel ama Bence bu adamlar otomatik şanzımanı beceremiyor yazık günah abi moralim acayip bozuldu araba daha 0 ya sıfır bana arza ihtarı veriyor bu adamlar BMW nin onun bunun adını kullanıyor güya alman markası hikaye..
bilmiyorum bu tarz sorunlarla karşılaşan var mı veya çözümüne kavuşan varsa bilmek isterim tekrar herkese iyi forumlar...

Hondanın gözünü yiyim :))

typh10
12-02-2014, 14:37
sen herşeyi güllük gülistanlık gösterme ben kötü olanları cımbızla çekmedim arkadasların yasadıklarını kopyaladım buraya ,okusaydın keşke neyse bidaha yazıyım...bak ilk sefer para yok ikinci seferde nolmus.tabi herkesin para verecegi anlamına yada vermecegi anlamına gelmiyor. ücret vermeyen yok demedim zahmet olcak ama ücretsiz degişen olsun bizahmet garanti adı üstünde.

Değişen parça 2 yıl garanti ile değişiyor zaten ödeme ne alaka çözemedim. Ben güllük gülistanlık niye göstereyim, satışlardan prim vs mı alıyorum. Neyse uzatmak istemiyorum.Ben kullanıcısı olduğum halde sizler kadar bilmiyorum. Aydınlık sayenizde teşekkürler.

Berkan
12-02-2014, 14:45
bana degil onu vw ye yada araç sahibine söylemek lazım..

seve seve herzaman .bilmeye bilirsin her forumda carsaf carsaf var

MuratGürakan
12-02-2014, 17:06
Şu dsg kavgasını yapmak yerine durum iyi analiz edilse?
1- Dsg piyasada bulunabilecek en iyi otomatik şanzımanlardan birisidir. Daha iyileride dsg'den türemiş safkan spor otomobillerindeki modellerdir. Lütfen *** atmayın.
2- Dsg söylendiği kadarda sıkıntılı bir şanzıman değildir. Şayet kavraması biterse ve garantin yoksa dışarda 2000tl den aşağıya yaptıramazsın.
3- performans almak ama rahatta etmek istiyorsan alacağın en ekonomik en ulaşılabilir şanzımanlardan birisidir dsg..

Gelelim BENCE neden dsg( daha doğrusu genel olarak otomatik) almak saçma?
Şahsen yaşım gereği olur karakterim olur bir takım sebeplerden ötürü tüm kontrolün bende olmasını tercih eden bir kullanıcıyım. Saçma sapan bir yerde dsg'nin kararsızlığından ötürü kaybeceğime, kendi hatamdan kaybederim. Nede olsa bir hissiyatım var beklentim var ikinci seffere düzelir. Ama dsg'de makine sonuçta. Makinedense kontrolün bende olması daha güzel.
Otomatik arabaya binmezmiyim, evet binerim ama bu araçtan asla ama asla performans beklemem. Bence otomatik alınmasının tek iyi yanı konfordur. Bu yöndende cvt şanzımanlar çift kavramadan daha ilerde diye düşünüyorum..

Sonuç olarak, dsg alıyım bide yükleyim dersen bence yanlış yaparsın al onu pıtır pıtır bin keyifle. Hiçte sorun falan yaşamazsın. Ama yüklüycem şöyle hızlancak böyle hızlancam dersende bile bile ladese gerek yok derim. Hem arabanın potansiyeli beklediğin kadar artamıycak hemde korkacaksın, yada bu konudaki gibi dsg 'mi kırılır kesin yorumlarıyla canın sıkılacak.

Şuda bir gerçekki, çok iyi pilotaj'la dsg'yi aratmayacak kadar hızlı vites atılabilir.

BerkinAKCAY
12-02-2014, 18:59
Şu dsg kavgasını yapmak yerine durum iyi analiz edilse?
1- Dsg piyasada bulunabilecek en iyi otomatik şanzımanlardan birisidir. Daha iyileride dsg'den türemiş safkan spor otomobillerindeki modellerdir. Lütfen *** atmayın.
2- Dsg söylendiği kadarda sıkıntılı bir şanzıman değildir. Şayet kavraması biterse ve garantin yoksa dışarda 2000tl den aşağıya yaptıramazsın.
3- performans almak ama rahatta etmek istiyorsan alacağın en ekonomik en ulaşılabilir şanzımanlardan birisidir dsg..

Gelelim BENCE neden dsg( daha doğrusu genel olarak otomatik) almak saçma?
Şahsen yaşım gereği olur karakterim olur bir takım sebeplerden ötürü tüm kontrolün bende olmasını tercih eden bir kullanıcıyım. Saçma sapan bir yerde dsg'nin kararsızlığından ötürü kaybeceğime, kendi hatamdan kaybederim. Nede olsa bir hissiyatım var beklentim var ikinci seffere düzelir. Ama dsg'de makine sonuçta. Makinedense kontrolün bende olması daha güzel.
Otomatik arabaya binmezmiyim, evet binerim ama bu araçtan asla ama asla performans beklemem. Bence otomatik alınmasının tek iyi yanı konfordur. Bu yöndende cvt şanzımanlar çift kavramadan daha ilerde diye düşünüyorum..

Sonuç olarak, dsg alıyım bide yükleyim dersen bence yanlış yaparsın al onu pıtır pıtır bin keyifle. Hiçte sorun falan yaşamazsın. Ama yüklüycem şöyle hızlancak böyle hızlancam dersende bile bile ladese gerek yok derim. Hem arabanın potansiyeli beklediğin kadar artamıycak hemde korkacaksın, yada bu konudaki gibi dsg 'mi kırılır kesin yorumlarıyla canın sıkılacak.

Şuda bir gerçekki, çok iyi pilotaj'la dsg'yi aratmayacak kadar hızlı vites atılabilir.

Çok haklısın murat abicim ben cayır cayır gazlamak istiyorum arabanın zevkini almak istiyorum madem 160 beygir arabaya biniyoruz sadece gaz fren saçma gibi geliyor

BerkinAKCAY
12-02-2014, 19:03
hangi 300 liraymış o ?

DSG sanzumanın spor sanzuman dışında vites geçişlerinde çok boşluk ver sarsma oldugunu duymuştum 40 bin kilometrede 2011 passat 1.4 tsi a bindim kullanmadım arka koltukta vites geçişlerindeki boşluk ve sarsıntı bariz hissediliyor. Kıa ceed ve hyundaı i30 da ise öyle bir sıkıntı yok

ahmetbaha-drs
12-02-2014, 19:15
Sıfır km alma ihtimalin varsa dsg al, yoksa manuel al. Garantisi bitmiş VW bana göre hem manuel hem dsg her turlu risk o da ayrı mesele.

yasindemir
12-02-2014, 20:03
30'una kadar manuel sonra DSG diyorum ;) Hem 30una geldiğinde DSG'de en iyi formuna gelmiş olur ;)
Ben manuel aldım istediğim devirde istediğim viteste geziyorum, Vites atmanın zevki gerçekten ayrı. Şirket arabam otomatik, rahatlığı tartışılmaz ama saçmasapan vites atıyor hasta oluyorum.

dqn
12-02-2014, 20:12
Ben DSG bir aracı sürerken manuelden daha çok zevk alıyorum.DSG farkı çok olmasa passatıda kesinlikle dsg alırdım, aldırırdım..Tabi birde nalet olası gülün dikeni var.Oda ap ayrı bir konu.

BerkinAKCAY
12-02-2014, 20:43
Ben DSG bir aracı sürerken manuelden daha çok zevk alıyorum.DSG farkı çok olmasa passatıda kesinlikle dsg alırdım, aldırırdım..Tabi birde nalet olası gülün dikeni var.Oda ap ayrı bir konu.

Dsg fazla rahat gibime geliyor

BerkinAKCAY
12-02-2014, 20:59
30'una kadar manuel sonra DSG diyorum ;) Hem 30una geldiğinde DSG'de en iyi formuna gelmiş olur ;)
Ben manuel aldım istediğim devirde istediğim viteste geziyorum, Vites atmanın zevki gerçekten ayrı. Şirket arabam otomatik, rahatlığı tartışılmaz ama saçmasapan vites atıyor hasta oluyorum.

Scirocco gibi bir arabada manuelin zevki tartışılmaz diye düşünüyorum abi :)

bektas_talay
12-02-2014, 21:03
ben gti aldım gti alma sebebim hem dsg hemde hafif olmasıydı
5 sene önce 2008 de ilk 7 ileri dsg leri almıştık onlar çok fazla sorunluydu şuanda bakımları düzenli yaptırdıkdan sonra garanti bitsede kavrama için cebinizden para çıkmıyor

sadece gerekli bir iki tüyosu var
"
- tamamen durmadan d-r arası geçiş yapmamak
- trafikte kalkarken manuel ile kalkmak gerekmiyorsa trafikte 1. viteste sabit kalkmak
- yokuş yukarı çıkılıyorsa manuel ile çıkılmalı vites yükseltmeye çok fazla izin verilmemeli
- gazlarken manuele alıp yavaşlarken vitesi lüzumsuz gereksiz düşürmemeli

gibi gibi şeyler dikkat ederseniz dsg ye bişey olmaz , ama neticede kul yapısı bu arızalar çıkabilir.
aracım 73000 de 40000 de kavrama değişmiş 1 hafta önce doğuşa götürdüm tekrar bi güncellemeye girdi yağı değişti şanzumanın ve adaptasyon yaptılar kusursuz biniyorum

ayrıca ben aracımı mıncıklıycam hybrid gibi launch gibi kısacası dsg nin keyfi bence çok güzel
ben karşıya haftada 2 3 kere geçen biriyim önceki aracım ve diğer aracım manuel dsg den inince sıkılıyorum debriyaja basmaya :D

KA®ANLIK
12-02-2014, 21:06
valla ben şahsen DSG den gün geçtikçe daha çok zevk almaya başladım.
Direksiyondan vites belki de bana çok zevkli geldi...

DSG de vites küçültmek , gazlarken direksiyondan vites atmak inanılmaz zevkli geliyor bana...

DSG sorun çıkartıyor mu evet. en baba 2000tl ye mal oluyor bu sorun ve dikkatli kullanım olan DSG lerde problem gözükmüyor.
birtakım püf noktaları var.

ışıklarda N konumuna almak,
dur kalk trafikte kesinlikle manuel moduna geçmek
kalkarken gaz pedalına yumuşak basıp yumuşak bir kalkış yapmak.
6 ileri Islak Tip DQ250 DSG lerde 60.000km de DSG yağını değiştirmek, bana kalırsa 7 ilerileri de aynı periyotta yağ değişimlerini yapmak mantıklı olacaktır.

Kendi aracımda 6 ileri DSG var,
gazlayacağım zaman direksiyondan vitesi kullanıyorum ve inanılmaz zevk alıyorum.

Zevkler ve renkler,

boşa tartışmaya gerek yok :)

BerkinAKCAY
12-02-2014, 21:16

DSG de vites küçültmek , gazlarken direksiyondan vites atmak inanılmaz zevkli geliyor bana...

DSG sorun çıkartıyor mu evet. en baba 2000tl ye mal oluyor bu sorun ve dikkatli kullanım olan DSG lerde problem gözükmüyor.
birtakım püf noktaları var.

ışıklarda N konumuna almak,
dur kalk trafikte kesinlikle manuel moduna geçmek
kalkarken gaz pedalına yumuşak basıp yumuşak bir kalkış yapmak.
6 ileri Islak Tip DQ250 DSG lerde 60.000km de DSG yağını değiştirmek, bana kalırsa 7 ilerileri de aynı periyotta yağ değişimlerini yapmak mantıklı olacaktır.

Kendi aracımda 6 ileri DSG var,
gazlayacağım zaman direksiyondan vitesi kullanıyorum ve inanılmaz zevk alıyorum.

Zevkler ve renkler,

Aynen abicim zevkler tartışılmaz ama dsg şanzuman birazda titizlik istiyor araba şimdiden yorucagımı düşünüyorum benim aracım dsg olursa kesin sorun çıkarır diye düşünüyorum :) iyi forumlar

BerkinAKCAY
12-02-2014, 21:20
ben gti aldım gti alma sebebim hem dsg hemde hafif olmasıydı
5 sene önce 2008 de ilk 7 ileri dsg leri almıştık onlar çok fazla sorunluydu şuanda bakımları düzenli yaptırdıkdan sonra garanti bitsede kavrama için cebinizden para çıkmıyor

sadece gerekli bir iki tüyosu var
"
- tamamen durmadan d-r arası geçiş yapmamak
- trafikte kalkarken manuel ile kalkmak gerekmiyorsa trafikte 1. viteste sabit kalkmak
- yokuş yukarı çıkılıyorsa manuel ile çıkılmalı vites yükseltmeye çok fazla izin verilmemeli
- gazlarken manuele alıp yavaşlarken vitesi lüzumsuz gereksiz düşürmemeli

gibi gibi şeyler dikkat ederseniz dsg ye bişey olmaz , ama neticede kul yapısı bu arızalar çıkabilir.
aracım 73000 de 40000 de kavrama değişmiş 1 hafta önce doğuşa götürdüm tekrar bi güncellemeye girdi yağı değişti şanzumanın ve adaptasyon yaptılar kusursuz biniyorum

ayrıca ben aracımı mıncıklıycam hybrid gibi launch gibi kısacası dsg nin keyfi bence çok güzel
ben karşıya haftada 2 3 kere geçen biriyim önceki aracım ve diğer aracım manuel dsg den inince sıkılıyorum debriyaja basmaya :D

Görüşünüz çok mantıklı tabiki zevkler ve renkleri tartışamayız aklımda hep manuel vardı ama dsg ile ilgili aldığım bilgiler beni manuele daha çok ısındırdı aracı biraz yormak istiyorum 160 beygir + revo2 yazılımlı bi arabanın tadını çıkarmak istiyorum bu yüzden dsg de bazı sorunlar çıkacağını düşünüyorum. Kullandığım otomatik arabalarda dip gaz yapınca devir 6 bine çıkıyor ve motor çok bağırıyor yeterince performans alamıyorum ama kullandığım araç 2001 golf mk4 du ondanda olabilir diye düşünüyorum dsg şanzuman çok farklı tabiki sizin Gtı da vites geçişlerinde sarsma oluyormu ? İşin zevki birazda debriyajla oynamakta devir doldurmakta diye düşünüyorum keyifli forumlar :)

Suleyman
12-02-2014, 21:40
2 manuel aracımdan sonra otomatik araca pek sıcak bakmıyordum ama aracımı aldıktan sonra iyi ki de almışım diyorum.Alacağın aracı ne şekilde yükleyeceğine bağlı ve bana kalırsa stage 2 ye kadar da dsg ile alakalı bi problemin olacağını düşünmüyorum işin şans faktörü de mevcut tabii :rolleyes:

BerkinAKCAY
12-02-2014, 22:09
2 manuel aracımdan sonra otomatik araca pek sıcak bakmıyordum ama aracımı aldıktan sonra iyi ki de almışım diyorum.Alacağın aracı ne şekilde yükleyeceğine bağlı ve bana kalırsa stage 2 ye kadar da dsg ile alakalı bi problemin olacağını düşünmüyorum işin şans faktörü de mevcut tabii :rolleyes:

Şans çok önemli tabiki abicim pek şanslı oldugumu düşünmüyorum :D

darkmoon
12-02-2014, 22:25
Sen zaten kararını ikinci sayfada yazdıklarınla vermişsin .. gençsin ilk aracın olucak hor kullanıcaksın zorlıycaksın oynıycaksın manuel senin için en iyisi en ideali riske girmene gerek yok..

bunun dışında otomatik ve manuel kıyaslaması bence gereksiz anlamsız..

bir dsg,edc,cvt,smg,g-tronic v.b gibi milyon dolarlık argeler yatırımlar yapılarak teknolojininde en son nimetleri kullanılarak yapılan şanzımanların verimini kalitesini kullanılabililiğini konuşmak anlamsız bence..

Heleki 60-70 yıldır hiç bir değişiklik yapılmadan kara düzen eski teknoloji ile üretilen manuel şanzımanın çift kavramalı yeni nesil şanzımanlarla kıyaslanması çok çok anlamsız..
mantıklı elle tutalabilir bir yanı yok çünkü..

Dsg sorunludur arıza çıkartıyordur bu tür şeyleri dışarda tutuyorum ki arkadaşımın golf'ü de dsg arızası vermişdi.. genel olarak yazıyorum bütün çift kavramalılar adına..

adamlar 7 ileri 8 ileri gidiyor.. hyundai 10 ileri yapdı sanırım genesislere uyguluyor yada uygulamaya başlıycak.. bunların hepsinin nedeni daha yüksek performans daha düşük yakıt motordan maksimum verimde faydalanmak ve kullanıcıya maksimumda sürüş keyfi vermesi..

ben daha çevremde manuelden edc dsg smg g-tronic li aracı alıpda tat tuz keyif almayan adam görmedim.. çoğunun dediğide manuelden çok daha keyifli zevkli olması yönünde.. bu konudada manuelden dsg ye geçmiş aynı şeyleri yazan insanlar var demek ki doğruluk payı var..

Ne alırsan al güle güle kullan.. :)

BerkinAKCAY
12-02-2014, 22:28
Sen zaten kararını ikinci sayfada yazdıklarınla vermişsin .. gençsin ilk aracın olucak hor kullanıcaksın zorlıycaksın oynıycaksın manuel senin için en iyisi en ideali riske girmene gerek yok..

bunun dışında otomatik ve manuel kıyaslaması bence gereksiz anlamsız..

bir dsg,edc,cvt,smg,g-tronic v.b gibi milyon dolarlık argeler yatırımlar yapılarak teknolojininde en son nimetleri kullanılarak yapılan şanzımanların verimini kalitesini kullanılabililiğini konuşmak anlamsız bence..

Heleki 60-70 yıldır hiç bir değişiklik yapılmadan kara düzen eski teknoloji ile üretilen manuel şanzımanın çift kavramalı yeni nesil şanzımanlarla kıyaslanması çok çok anlamsız..
mantıklı elle tutalabilir bir yanı yok çünkü..

Dsg sorunludur arıza çıkartıyordur bu tür şeyleri dışarda tutuyorum ki arkadaşımın golf'ü de dsg arızası vermişdi.. genel olarak yazıyorum bütün çift kavramalılar adına..

adamlar 7 ileri 8 ileri gidiyor.. hyundai 10 ileri yapdı sanırım genesislere uyguluyor yada uygulamaya başlıycak.. bunların hepsinin nedeni daha yüksek performans daha düşük yakıt motordan maksimum verimde faydalanmak ve kullanıcıya maksimumda sürüş keyfi vermesi..

ben daha çevremde manuelden edc dsg smg g-tronic li aracı alıpda tat tuz keyif almayan adam görmedim.. çoğunun dediğide manuelden çok daha keyifli zevkli olması yönünde.. bu konudada manuelden dsg ye geçmiş aynı şeyleri yazan insanlar var demek ki doğruluk payı var..

Ne alırsan al güle güle kullan.. :)

Teşekkürler abicim sende haklısın ama gönlüm yaşım gereğide manuelden yana :) Allah kaza bela vermesin keyifli forumlar :)

Risendark
12-02-2014, 23:23
DSG Golf kullandım geçişler çok zevkli rocco da da öyledir eminim. VW den hiç anlamam sadece halk yorumlarına göre konuşuyorum arıza çıkartan ve yüksek meblalara hallolan bi şanzımana sahip. 60 70 milyarlık araba alıpta 7-8 milyar ayriyeten para harcamak mantıklı değil bence.bide gazlarım sert kullanırım diyosan biraz geri kafalı düşünüp manuel seçmelisin derim ;)

ferroo
12-02-2014, 23:35
manuel candır :D

Onur Fatih
13-02-2014, 00:15
Dsg al stage 1 yükle yazılım filtre egsoz yeterlidir rocco için fazlasını istiyosan gti almalısın mis gibi dsg dururken manuel düşünmek hata
kız arkadaşınla gezerken rahat rahat elini bile tutamazsın manuel alırsan benden sana tavsiye güzel kardeşim :)

Merthan
13-02-2014, 00:16
Dsg al stage 1 yükle yazılım filtre egsoz yeterlidir rocco için fazlasını istiyosan gti almalısın mis gibi dsg dururken manuel düşünmek hata
kız arkadaşınla gezerken elini bile tutamazsın rahat rahat manuel alırsan benden sana tavsiye güzel kardeş :)
Hahah benim kız arkadaşım bu durumdan çok rahatsız,beraber vites değiştiriyoruz :D:D

BerkinAKCAY
13-02-2014, 08:01
Hahah benim kız arkadaşım bu durumdan çok rahatsız,beraber vites değiştiriyoruz :D:D

Hahaha yorumunuzu cok begendim. Beraber vites degistiricez artik :)

BerkinAKCAY
13-02-2014, 08:03
manuel candır :D

Abi belkide bi Murat abi bide senin yorumlarindan manuele karar verdim :) Yarinda jant konusunda anket acacagim bircok guzel secenek var onumde :)

MuratGürakan
13-02-2014, 09:55
Dsg al söktür 3000 e manuel şanzıman bul dsg nide 13000 e sat tüm modifiye masrafların çıksın :D

Dragger
13-02-2014, 09:57
Eskiden otomatik arabaya hayatta binmem derdim, simdi de otomatikten inmiyorum.

A3 de Jetta da DSG ve inanılmaz memnunum.

Berkan
13-02-2014, 10:06
35 e geldin evleniyosun, mutlusun, ileride Allah nasip ederse çocuk falan filan :)

bu şartlar altında benmi kullanıyım otomatiği sayın dragger Yavuz Bey :D

darkmoon
13-02-2014, 10:07
istanbul gibi trafiğin felç olduğu ilerlemediği yeri gelip saatlerce dur kalk yapıp ancak 20 metre ilerlediğin şehirde otomatik yaşın ister 20 olsun ister 50 ilaç derde derman..

BerkinAKCAY
13-02-2014, 21:45
Eskiden otomatik arabaya hayatta binmem derdim, simdi de otomatikten inmiyorum.

A3 de Jetta da DSG ve inanılmaz memnunum.

Belkide yaşından dolayıdır abicim

BerkinAKCAY
13-02-2014, 21:54
35 e geldin evleniyosun, mutlusun, ileride Allah nasip ederse çocuk falan filan :)

bu şartlar altında benmi kullanıyım otomatiği sayın dragger Yavuz Bey :D

:D Bende öyle düşünüyorum

Silvia17
13-02-2014, 23:59
Bu dediğine kendin inanıyor musun acaba ? Elinde duran saatli bir bomba ile yolculuk yapmak ne kadar mantıklı bence kendine bi sor bunu abi.

Manuel viteste aşırı derecede yol kat edildigini düşünüyorum 4 ten 5 e ve en sonunda 6. vitesin çıkışı ardından uzun kısa sanzıman olusu ve daha da ekleyince spor sanzımanların ortayı cıkısı bence gayet mantıklı ve aşıkar duruma geldigini düşünüyorum.Suan kullandıgım arac manuel gene alıcak olsam gene manuel alıcam.Dip gaz 7000 devirde iken birden debriyajı bırakıp 3.vitese kadar yan vererek kalkmak mı ? yoksa cat cat vites atarak kontrolün onda oldugu bir aracı kullanmak mı zevk bir birine ? Ben tamamı ile bu olaya karsıyım kimsenin fikrine tezatlık olusturmuyorum ama eski kafalıyım ve MANUEL diyorum.Turbolu bir araçta da debriyaj da blow off ötürüp sürekli turbodan ses getirmekte ayrı bi zevk olarak görüyorum.

Merthan
14-02-2014, 00:07
Bence Dsg'nin en büyün eksisi maalesef aracın kesiciye girmemesi. Yani bunu ses için vs söylemiyorum,hiçbir şeyi sürücüye bırakmıyor.
Dsg'yi en azından manuel kullanırken vites atmayı kulakcıkları kullanarak sürücüye bıraksa çok daha keyifli olucağını düşünüyorum. Ben Dsg kullanırken en çok istediğim şey buydu.
Sırf bunu yaptığı için Edc şanzıman kullanmasından ötürü eleştirilen yeni Clio Rs'i azda olsa övdüler :)

darkmoon
14-02-2014, 01:14
Bu dediğine kendin inanıyor musun acaba ? Elinde duran saatli bir bomba ile yolculuk yapmak ne kadar mantıklı bence kendine bi sor bunu abi.

Manuel viteste aşırı derecede yol kat edildigini düşünüyorum 4 ten 5 e ve en sonunda 6. vitesin çıkışı ardından uzun kısa sanzıman olusu ve daha da ekleyince spor sanzımanların ortayı cıkısı bence gayet mantıklı ve aşıkar duruma geldigini düşünüyorum.Suan kullandıgım arac manuel gene alıcak olsam gene manuel alıcam.Dip gaz 7000 devirde iken birden debriyajı bırakıp 3.vitese kadar yan vererek kalkmak mı ? yoksa cat cat vites atarak kontrolün onda oldugu bir aracı kullanmak mı zevk bir birine ? Ben tamamı ile bu olaya karsıyım kimsenin fikrine tezatlık olusturmuyorum ama eski kafalıyım ve MANUEL diyorum.Turbolu bir araçta da debriyaj da blow off ötürüp sürekli turbodan ses getirmekte ayrı bi zevk olarak görüyorum.

Sende haklısın :)

BerkinAKCAY
14-02-2014, 09:02
Bence Dsg'nin en büyün eksisi maalesef aracın kesiciye girmemesi. Yani bunu ses için vs söylemiyorum,hiçbir şeyi sürücüye bırakmıyor.
Dsg'yi en azından manuel kullanırken vites atmayı kulakcıkları kullanarak sürücüye bıraksa çok daha keyifli olucağını düşünüyorum. Ben Dsg kullanırken en çok istediğim şey buydu.
Sırf bunu yaptığı için Edc şanzıman kullanmasından ötürü eleştirilen yeni Clio Rs'i azda olsa övdüler :)

Kesicii :)

BerkinAKCAY
14-02-2014, 09:03
Dsg Sorunları hakkında kafamda pek soru işaretleri kalmadı :) Ama gönlüm manuelden yana

Mpower
14-02-2014, 15:41
Her zaman düz vites tercihim olmuştur ama dün anneme dsg vitesli bi araç baktım kullandım dsg harika bi şey

gcapraz
14-02-2014, 17:21
kişinin kullanım yerine ve tarzına göre degişir bu tercih. kimisi anlık herşeyi kendisi yapmak ister kimisi elektronik olarak olsun ben karışmayayım ister. her ikisininde artıları eksileri var. fakat ben hala daha elektronik bir otomatik sanzuman yerine mekanik çalışan şanzımanı tercih ederim. çünkü benim istegim dışında kendi kendisine işlem yapması sürüşe eksi katkısı olur ve bi sorunu olsa manuele oranla çok daha fazla masraf çıkartır. otomatikte yolda kalma oranınız daha yüksek...

herşeyin üstünde otomatik mi manuel mi sorusuna cevabım manuel olurdu...

ferroo
14-02-2014, 17:48
Her zaman düz vites tercihim olmuştur ama dün anneme dsg vitesli bi araç baktım kullandım dsg harika bi şey

bende kullandım passat dsg evet gercekten cok zevklı ama sıkıyo bı zamandan sonra ınsan vıteslerı kendı atmak ıstıyo :D

Merthan
14-02-2014, 17:50
Kesicii :)
Başka nası açıklıcağımı bilemediğin için kesici dedim :)
Yani demek istediğim sürücü kendi istediği devirde vites atmalı.

utkunoa
14-02-2014, 17:54
DSG Konusunda yanlışınız var. Hala kuru tip kavrama kullanılıyor. He ne oldu 3. kez revizyon gördü. Eskisi gibi sorunlar olsa bile yaptırması ucuzladı çünkü tanınan bir şanzıman oldu ankarada ve stanbulda çok güzel dsg ustaları var

YasinTEMUR
18-02-2014, 17:27
utkunun dediği gibi artık tanınan ve problemleri olsa bile artık doğuş tarafından benimsenmiş bi durumda şuan aracımın kavraması değişiyor şuanda 30k kmde 2010 daki Sciroccomda aynı kmlerde değişmişti Garantili dsg candır :)

hellchaosdead
20-02-2014, 03:01
http://i.hizliresim.com/xEAbkg.jpg (http://hizliresim.com/xEAbkg) Baska soru?

Melih-Ö
20-02-2014, 15:35
DSG çok güzel bir şanzıman ama çıakrttığı sorunlar gerçekten adamı bezdiriyor. Otomatik hiç sevmedim bu zamana kadar her zaman Manuel :)

kutaskullar
08-03-2014, 21:28
Dsg derim, 2005 de arabayı alırken 3bin Tl fark verip almadığımız için çok pişmanız yeni alınacak araba %100 otomatik olacak trafikte sol ayak uyuşuyor artık...

Cupra03
03-04-2014, 18:52
Hem caddy de hemde polo gti da dsg idi.Bunlardan öncede Leon Cupra vardı.Bir daha manuel araç almam zor.Hem yaş hemde trafik ile alakalı.Ama dsg cidden beni bitirdi.Caddy aldığım andan itibaren sorunluydu,servis ilgsiz ve alakasız,hatta konu açtım burada.Gti ise 23 binde sattım,oda başlamıştı kavrama ve mekatronik sorunlarına.Dsg cidden saatli bomba,ama çok keyifli ve konforlu.

alper1001
22-04-2014, 03:07
Ben aldığım dönemde ekonomik kaygılarımdan dolayı öncelikli manueli tercih etmiştim, 13 bin km kadar kullandım aracımı, doğru tercih yaptığımı düşünüyorum. Scirocco kullanımı çok yumuşak bir araç, gerek debriyajı, gerek direksiyonu olsun, bu sebepten ötürü manuel şanzıman fazla yormuyor insanı, birde özellikle 160lık düşünüyor isen, twin charger bir motorun esnekliğini, turbo ve superchargerın keyfini yaşamak için düz kullanmak ideal, gerçi artık dsg de de, kesici olaylarını vs.leri tamamen çözdüler güncellemelerde. Otomatik senin için olmazsa olmaz değil ise, düz tercih etmeni öneririm. Ama dsg kullanan kişilerde yanlış yolda diyemem hiçbir zaman.

mkerim
22-04-2014, 04:42

Konudan biraz uzuak ama sanki Cabrio otomobil için TAVAN HARİÇ BOYA YOK demek gibi bir şey

DSG candır
6 ileri DSG candan ötedir :)

Çok kullanışlı. Tavsiye ederim hele direksiyondan vites değiştirebiliyorsan.

Hele DSG yazılımından sonra çok daha eğlenceli oluyor.

Bu nasıl oluyor ??

Bende bunu anlatmaya çalıştım

tahasav
22-04-2014, 09:42
Aracın beynine güvenmektense kendine güven manuel al derim .

Araç senin sürüşünü senden iyi bilemiceğine göre ..

He kendi arabam değil fakat manuel ve dsg olarak iki ayrı rocco da kullandım ve şahsi fikrim manuel bana daha keyifli geldi . Araba kullanmak istanbul yada ankara civarında sıkıntı yaratabilir ***** trafik var insan bir süre sonra bıkıyor o konuda tamam otomatik araç tabiki iyi ama şuda unutulmasın ki araba kullanmak keyif işidir hangisinden daha çok keyif , zevk alıyorsan onu al .

zx6r
22-07-2014, 14:19
2012 model 7 ileri Dsg leon sahibiydim 1.5yıl kullandım bakımlarını aksatmadım hiçte dsgden pişman olmadım en ufak bir sorunla karşılaşmadım, aracı sattım, 0km 1.6TDİ DSG beetle aldım yaklaşık 8aydır kullanıyorum en ufak bir sorun yaşamadım halende sıkıntısız biniyorum 15gün önce dsg polo aldım çok mumnunuz şimdi ise 3.araç olarak scirocco arıyorum ve onuda Dsg alacağım bence manuel almadan önce dsgyi bir araştır kullan ve normal otomatik vitesler ile bir tutma diğer arkadaşların dediği gibi yıl olmuş 2014 istanbul trafiğinde sol ayağımı kullanmaya hiç niyetim yok

yusuf yılmaz
22-07-2014, 14:59
ben fanatik manuelciyim; otomatikten nefret ederim
ama bence dsg...............

yasindemir
22-07-2014, 16:31
Ben aldığım dönemde ekonomik kaygılarımdan dolayı öncelikli manueli tercih etmiştim, 13 bin km kadar kullandım aracımı, doğru tercih yaptığımı düşünüyorum. Scirocco kullanımı çok yumuşak bir araç, gerek debriyajı, gerek direksiyonu olsun, bu sebepten ötürü manuel şanzıman fazla yormuyor insanı, birde özellikle 160lık düşünüyor isen, twin charger bir motorun esnekliğini, turbo ve superchargerın keyfini yaşamak için düz kullanmak ideal, gerçi artık dsg de de, kesici olaylarını vs.leri tamamen çözdüler güncellemelerde. Otomatik senin için olmazsa olmaz değil ise, düz tercih etmeni öneririm. Ama dsg kullanan kişilerde yanlış yolda diyemem hiçbir zaman.

Çok güzel özetlemişsiniz olayı,,, 13bin km'dir manuel rocco kullanıyorum, manuel'de daha keyifli bir araç daha kullanmadım... Özellikle 35 yaş altına kesinlikle ve kesinlikle manuel tavsiye ederim, ileride de bırakın araba sizin için vites değiştirsin :D

jdm039
04-08-2014, 22:16
spor araç manuel olmalıdır ,amiral kasa bir lüks sedan yada 4x4 jip sınıf araç olsa otomatik derim ama spor aracın tadı manuel vitesli olandadır ;)

berkecelik
15-08-2014, 00:42
Manuel araç kullanmayı bende seviyorum fakat bu zamana kadar dsgnin verdiği keyfi hiç bir şeye değişmem. Bir daha olsa her şeyi göze alır yine dsg alırım. F1 vites ile kullanmak bana manuel araçlardan çok daha fazla keyif veriyor. Kestintisiz hızlanma ve şehir içi rahatlığı da cabası.

cem
01-08-2015, 20:09
dsg almayalim mi simdi ne diyosunuz ?

EMRIX
01-08-2015, 21:09
2013 14k km de DSG lisine sahibim daha hiç bir problemini görmedim :)

http://www.techturkey.com/forum/tech-haberler/112872-dsg-daha-iyi-taniyalim.html
Daha sağlıklı DSG kullanımı için geçen şu konuyu okuyordum ben de aracımı yeni aldım.Yukarıda linkini eklediğim konuya göz atmanızı tavsiye ederim.

Hiç kimse ama hiç kimse DSG den daha hızlı vites takması mümkün değildir.heleki yazılımlı bir şanzumada 80 milisaniyede vites değiştirek bir şahıs ben göremiyorum.Bağzen yorumlar oluyo....abi ya dsg den hızlı takıyorsun valla bravo gibi....yapmayın bu mümkün değil.ya hiç iyi bir DSG li arabaya binmemişsiniz yada DSG n,n hızını bilmiyorsunuz.diyeceğim bu.....
Bu alıntı sanıyorum ki DSG li bir Golf R kullanan bir abimizin kendisi çok güzel özetlemiş sistemi.He bu arada DSG den seri vites arkadaşlar tabi ki var onları ayrıca tebrik etmek gerekli :D

RafetAraç
02-08-2015, 01:25
2013 14k km de DSG lisine sahibim daha hiç bir problemini görmedim :)

http://www.techturkey.com/forum/tech-haberler/112872-dsg-daha-iyi-taniyalim.html
Daha sağlıklı DSG kullanımı için geçen şu konuyu okuyordum ben de aracımı yeni aldım.Yukarıda linkini eklediğim konuya göz atmanızı tavsiye ederim.

Bu alıntı sanıyorum ki DSG li bir Golf R kullanan bir abimizin kendisi çok güzel özetlemiş sistemi.He bu arada DSG den seri vites arkadaşlar tabi ki var onları ayrıca tebrik etmek gerekli :D

Nerde var be kardeşm dsg den hızlı atanlar ben hiç görmedm

DOA
02-08-2015, 01:30
Nerde var be kardeşm dsg den hızlı atanlar ben hiç görmedm

arenimonun rolling videolarina goz atabilirsin.

Mutlu Değerli
02-08-2015, 01:44
https://www.youtube.com/watch?v=5t1oqRyg1w0

https://www.youtube.com/watch?v=5t1oqRyg1w0

K-Cann üstüne tanımam :D

Mutlu Değerli
02-08-2015, 01:46
spor araç manuel olmalıdır ,amiral kasa bir lüks sedan yada 4x4 jip sınıf araç olsa otomatik derim ama spor aracın tadı manuel vitesli olandadır ;)

Manuelin tadı başkadır ama hepte bu gözle bakmamak lazım. DSG şanzuman her faktörde ön plandadır ve araca değer katar. Piyasadan da anlaşılacağı üzere...

fthdrn
02-08-2015, 02:14
arenimonun rolling videolarina goz atabilirsin.

ciddi yazdığınızı varsayarak söylemek gerekirse, dsgden hızlı vites atılamaz :)

Octane
02-08-2015, 02:19
İnsanların uzun ömür mantığı 6 ay ile bir yıl demek ki. Bir yıl sorun çıkarmıyorsa sorun yaşamıyorsun.

150bini geçip sorun yaşamamış tek dsgli araç görmedim. Zaten otomatik şanzımanla performans nasıl bir araya gelir anlayabilmiş değilim. Heel and toe yok, 5ten gerekirse fren için 2ye 3e çakmak yok, kalkışta ve viraj çıkışında zemine göre kavramayla traction ayarlama yok, zıplama hoplama anında debriyaja basılı tutup aracı yüksüz indirip debriyajı bırakmak yok. Düz boş yolda geyik gibi gaza basan adam için otomatik şanzıman. Bu 80 milisaniyede atsa nolur 1 saniyede atsa nolur ki. Pist yarışı yapmıyor kimse.

İnsanlar otomatik araç isteyebilir ve alıp kullanabilirler tabi. Benim takıldığım nokta otomatiklere tapınmak, performans için elzem görmek. Durum tam tersi olmasına rağmen.

Vw grubunun bir 1.4 tsiından uzak duracaksın, bir de dsgsinden. 1.6 tdi manuel alıp sonsuza kadar kullandığın kalitede bir aracı üreten firma, aynı otomobilin tsi dsgsini yapınca servisten çıkamıyorsun. Çok acayip.

cem
02-08-2015, 05:57
İnsanların uzun ömür mantığı 6 ay ile bir yıl demek ki. Bir yıl sorun çıkarmıyorsa sorun yaşamıyorsun.

150bini geçip sorun yaşamamış tek dsgli araç görmedim. Zaten otomatik şanzımanla performans nasıl bir araya gelir anlayabilmiş değilim. Heel and toe yok, 5ten gerekirse fren için 2ye 3e çakmak yok, kalkışta ve viraj çıkışında zemine göre kavramayla traction ayarlama yok, zıplama hoplama anında debriyaja basılı tutup aracı yüksüz indirip debriyajı bırakmak yok. Düz boş yolda geyik gibi gaza basan adam için otomatik şanzıman. Bu 80 milisaniyede atsa nolur 1 saniyede atsa nolur ki. Pist yarışı yapmıyor kimse.

İnsanlar otomatik araç isteyebilir ve alıp kullanabilirler tabi. Benim takıldığım nokta otomatiklere tapınmak, performans için elzem görmek. Durum tam tersi olmasına rağmen.

Vw grubunun bir 1.4 tsiından uzak duracaksın, bir de dsgsinden. 1.6 tdi manuel alıp sonsuza kadar kullandığın kalitede bir aracı üreten firma, aynı otomobilin tsi dsgsini yapınca servisten çıkamıyorsun. Çok acayip.

1.4 Tsi başka ne gibi problemleri var ?

Arenimo
02-08-2015, 08:47
ciddi yazdığınızı varsayarak söylemek gerekirse, dsgden hızlı vites atılamaz :)

Ciddi yazdigini var sayarak, bu sitede atildigini gorduk sahsen attim da ornek videolar mevcut :D

efe_
02-08-2015, 08:56
Scirocco manuel 160 tsi ile kia ceed 1.5 crdi+racechip 'li aracı denemiştik .. KİA boy boy fark attıktan sonra, yok dedim DSG alınır çünkü manuel rocco'larda saçma sapan bir şanzuman oranı var ve arabayı çok kesiyor.. DSG öyle değil aralıklar kısa ve çok seri atıyor... Daha esnek bir araç bence..

umutckr
02-08-2015, 09:19
2012 sciroccom vardi DSG onda 30000 km de titreme başlamıştı ama stage 2 yukluydu 1000 km den beri
2012 polo GTi imda ve 2015 sciroccomda ve 2015 leonda dsg kullanıyorum kesinlikle alınır.

ALPE-R
02-08-2015, 09:30
Scirocco manuel 160 tsi ile kia ceed 1.5 crdi+racechip 'li aracı denemiştik .. KİA boy boy fark attıktan sonra, yok dedim DSG alınır çünkü manuel rocco'larda saçma sapan bir şanzuman oranı var ve arabayı çok kesiyor.. DSG öyle değil aralıklar kısa ve çok seri atıyor... Daha esnek bir araç bence..

Saçma sapan şanzuman oranı mı var ? bindiğin arabada bi sıkıntı olmasın? 3 yıl kullandım manuelınden gayette memnundum kesme dediğin tek 1. viteste oluyor oda pistonları parçalama diye

IbizaFR150
02-08-2015, 09:32
Günlük kullanılacaksa dsg, haftasonunda kullanılacaksa farketmez.
15 yıl düz vites kullandım, dsg 1 yılda unutturdu manueli...

İbrahim33
02-08-2015, 09:34
Valla ben dsg'yi tecrübe ettikten sonra , bindiğim her manuel araba ızdırap geliyor yeminle.

efe_
02-08-2015, 10:58
Saçma sapan şanzuman oranı mı var ? bindiğin arabada bi sıkıntı olmasın? 3 yıl kullandım manuelınden gayette memnundum kesme dediğin tek 1. viteste oluyor oda pistonları parçalama diye

Uzun oranlar bence..Ara hızlanmada kesiyor aracı

Gko
02-08-2015, 11:16
Uzun oranlar bence..Ara hızlanmada kesiyor aracı

eevet oranlar uzun ama gereksiz uzun değil. stage 2 bi araç çok güzel hızlanıyo manuelde. son süratlarde yanlış iblmiyosam manuel dsg'den daha iyi

efe_
02-08-2015, 11:29
eevet oranlar uzun ama gereksiz uzun değil. stage 2 bi araç çok güzel hızlanıyo manuelde. son süratlarde yanlış iblmiyosam manuel dsg'den daha iyi

Herkez stage 'li binemiyor, bugün stage 2 nin maliyeti ne kadar ? yakıtta artacak elbet.. Stock olarak konuşuyorum, dizel kia geçiyordu rocco'yu

individual
02-08-2015, 13:47
DSG bencede.

Bugun bile gidip en egzotik spor arabayı aldığınızda otomatik geliyor.

Ferrari 458,488 ben manuelini görmedim.

can2k
02-08-2015, 14:09
bi c seçeneğimiz var mı :)

fthdrn
02-08-2015, 14:32
Ciddi yazdigini var sayarak, bu sitede atildigini gorduk sahsen attim da ornek videolar mevcut :D

Aren abi videolarda vitesin geçiş hızı salise bazında ekranda gözüküyor mu ? Dsg bilmem kaç salisede çift kavrama sayesinde vites geçişi yapıyor. Senin rolling videolarını biliyorum keyifle izlediğim videolar arasında. Fakat dsgden hızlı olman gerçekçi gelmedi bana. Ciddi yazdığını var sayarak cevapladım :D

Lee-on!
02-08-2015, 14:36
Allah büyük konusturmasin ama bi lpg li araba kullanmam bi de debriyaji olmayan... Ne kadar rahat olursa olsun kafana göre cat cut düşürüp yukseltemeyeceksin devir veremeyeceksin vs. Bi kolun arabaya bağlı olacak. Bana kalsa sadece hidrolik direksiyon yeter spor arabaya. Hatta biraz daha abartayım tıpkı 4c gibi olmalı. Herşeyi hissetmelisin... Ama kalabalik sehirde yaşıyorsan ve gündelik kullanacaksan düşünme dsg al kardeşim. Ne kadar spor vs desek de gündelik kullanimda dur kalk işkence olur bi zamandan sonra...

AlwaysFast
02-08-2015, 14:48
2010 Dsg Scirocco aracım vardı.Müthiş keyifliydi artı Dsg'nin çatırdaması da vites geçişlerin de çok haz vericiydi.

Eworen
02-08-2015, 14:53
Istanbulda manuel araba cilginlik artik
Sadece haftasonu icin kullanilan bir arac bile olsa zor is yine de katlanmak zor
Manuel in keyfi ***** evet ama keyfini alabileceginiz sartlar mevcut degil

Onurkk06
02-08-2015, 14:57
dsg iyidir derim 24 saat gazlama modunda olmayacağınıza göre sıkıntı yoktur

pirasa
02-08-2015, 17:29
gayet basit dsg elde kalmayacağı garanti olsa zaten manuel - dsg arasındaki fiyat farkı 20bin falan olur, o zamanda parası yetmeyenler sadece manuel alır. yoksa manuelin dsg ye karşı savunulacak birşeyi yok. 201x model arabada neyin vites atma keyfi olsun zaten debriyaj hidrolik, vites o kadar hissiz geçiyorki konumdan anlıyorsun geçtiğini. şahini manuel kullanmak zevkli mesela bi savaş var içerde çünkü, vitesi atıp gazlarken düşünüyorsun acaba kaça girdi diye baktın sorun yok " ohh doğru atmışım". ben böyle düşünüyorum şahsen

yasindemir
02-08-2015, 20:47
http://forum.sciroccom.com/
herhangi bir güncel konu;
http://forum.sciroccom.com/index.php?topic=11099.msg397885;topicseen#msg39788 5

Seçim sizin, sıfır alacaksanız garantili bir araç DSG alınır, ama 2. elde Asla DSG almam...

taylaner
02-08-2015, 21:48
Günlük, uzunyol ve konfor aracını bile manuel tercih eden biri olarak, Scirocco'yu düşününce direkt manuel... :icon_tup:

alihan_27
02-08-2015, 23:26
Keyif için manuel, konfor için sorunsuz tork konvertörlü şanzımanlar varken dsg,edc vb arıza potansiyeli yüksek çift kavramalılar hala tercih edilesi değil bence. Kötümü? hayır, güvenilirmi? yine hayır.
458 filan örneği verilmiş ama bu araçlar günlük kullanım için değiller zaten max performans, min süre kaybı gibi amaçlar güdülüyor. Günlük aracımla işe yetişmeye çalışırken şanzımanın yarı yolda bırakmasıyla işten olmam ve serviste yatması can sıkıcı olur.

kunteper
03-08-2015, 00:44
Scriccom forum admininin yazdigi :D

öncelikle geçmiş olsun ben senin yerinde olsam parcayı çıkma yada dışardan 0 olarak alır güvendigim bir yerde montajını yaptırır sonrada aracı satardım.
allaha şükür bu güne kadar sadece 1 kere şanzuman problemi yaşadım roccoda oda garantiden halledildi r da hiç sorun yaşamadım ama saatli bomba gibi gezmekten sıkıldığım için R ı sattıktan sonra bir daha dsg şanzımanlı bir araç almayı asla duşünmüyorum

Arenimo
03-08-2015, 09:13
Aren abi videolarda vitesin geçiş hızı salise bazında ekranda gözüküyor mu ? Dsg bilmem kaç salisede çift kavrama sayesinde vites geçişi yapıyor. Senin rolling videolarını biliyorum keyifle izlediğim videolar arasında. Fakat dsgden hızlı olman gerçekçi gelmedi bana. Ciddi yazdığını var sayarak cevapladım :D
Daha once de dbn lerde bakildi tartisildi Ozgun gorurse yazar italia dan hizli vites atilmisligi da var konu o degil zaten , her zaman bu sekilde kullanmiyoruz arabalarimizi ama istenince atiliyo kisacasi :D

cosekar
03-08-2015, 09:33
Çift debriyajlı şanzımanlar her zaman sıkıntı yaratma potensiyeline sahiptirler, Daha önceden sayfalarca yazıldı,

Su anda 2011 dizel dsg polo hanımda, 80 bin km de, Allaha şükür hiçbir sıkıntı yaşamadım ama çok dikkatli kullanıyorum, kasislerden geçerken şangır şungur sesler mi dersin, çok nadiren de olsa kavrayamama sorunu mu dersin, diken üstünde kullanıyoruz arabayı resmen.

Ama BMW nin zf8 i cok iyi olmuş, tork konvertorlu ama bence tork konvertorlulerın en iyisi...