Orijinalini görmek için tıklayınız : Egzozdan aracı bağlatmaya çare olabilir
izmirlicem
14-02-2014, 01:20
Belki sizlerinde işine yarayabilir. Aracınız egzozlu ise yasal sınırı geçmiyosa polis çevirdiğinde ölçüm yapıp aracı bağlatmaktan ceza yemekten kurtulursunuz diye düşündüm. Sadece son susturucu iptal olursa sanırım ztn yasal sınırı geçmez. En azından yasal sınırlar içindeyse biraz dil dökerek kurtulabilirsiniz.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektrikli-ev-aletleri-hobi-elektronigi-ses-seviyesi-desibel-olcer-desibelmetre-ucretsiz-kargo-130123212/detay)
teknik değişiklik var deyip yine bağlar bağlıcak olsa. buna bakıcağını pek sanmam.
SerkanYazgan.
14-02-2014, 02:01
Bizimkiler bunu görse vibratör sanar, polise hakaretten içeri atar :D
Arkadaş konuyu özetlemiş, dagılabilirizz:heyoo::heyoo:
egzoz kafasından bağlamışlardı beni ne yaparsan yap
GökhanAkdeniz
14-02-2014, 08:16
Noktayı koymuş arkadaş :)
O sirada adamlara laf anlatamiyorsunki suclusun adamin gozunde yazip geciyor arkasindan otopark
Hahahaha yarıldım , kısa ve öz içeri atmadan önce bizim üstümüz'de denerler bide :D
enesbeyter
14-02-2014, 10:17
polis ceza yazacam dediyse yırtmak zor
Mikrop_Ali
14-02-2014, 10:26
egzozdan vazgecıp emnıyet kemerınden yazar
SerhatA.
14-02-2014, 10:29
Bağlamayı kafaya koyduktan sonra gerisi vız :)
altugkocer
14-02-2014, 10:36
Keşke işe yarasa ama istedikten sonra en kötü ceset torban yok der yazar cezayı :D
Emre Ekrem
14-02-2014, 10:37
Niyet önemli, pek işe yaralayacağını zannetmiyorum.
ontheair
14-02-2014, 10:41
Belki sizlerinde işine yarayabilir. Aracınız egzozlu ise yasal sınırı geçmiyosa polis çevirdiğinde ölçüm yapıp aracı bağlatmaktan ceza yemekten kurtulursunuz diye düşündüm. Sadece son susturucu iptal olursa sanırım ztn yasal sınırı geçmez. En azından yasal sınırlar içindeyse biraz dil dökerek kurtulabilirsiniz.
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektrikli-ev-aletleri-hobi-elektronigi-ses-seviyesi-desibel-olcer-desibelmetre-ucretsiz-kargo-130123212/detay)
Eğer Emniyetin kendi kullandığıveya onay verdiği bir cihaz değilse hiçbir şey ispat edemezsin bununla. Resmi kurumlar kullansa belki bir geçerliliği olur ki gece kulüplerini benzer bir cihazla denetliyorlar.
Aynı mantıkla alkolmetrelerde satılıyor. Alkol çevirmesinde polise " Bir dakika ben kendi cihazımla ölçüleyim" diyebiliyor musun?
hıcbır işe yaramaz ses cıkmasa dahi gorunuse yazıyolar...
onaylı cihaz fln denmişte, yasal ses sınırı nedir? nerde tanımlıdır?
var mı link?
ilk önce onu bul koy buraya dostum, ondan sonra cihaz mihaz konuşulsun..
izmirlicem
14-02-2014, 19:21
Aracı bağlayıp muayene vs uğraşcağıma kemerden fln yazsın :) Onada tamam derim mecbur
izmirlicem
14-02-2014, 19:23
onaylı cihaz fln denmişte, yasal ses sınırı nedir? nerde tanımlıdır?
var mı link?
ilk önce onu bul koy buraya dostum, ondan sonra cihaz mihaz konuşulsun..
Yasal ses sınırı 85-88 db olması lazım 3000 devirde, bilenler yazar
Aykut106
14-02-2014, 19:31
apple storeda var desibel olcer bende bulunduruyorum yanımda herdaim:D
thedevil
14-02-2014, 20:06
Senin Kaan yazganla bi alakan var mı :D
tampon lipinden çekiciye konan araba gördüm ben ceza kağıdındada modifiyeli tampon yazıodu heralde :D :D
By_HaNNibaLL
14-02-2014, 20:33
kır kır kır diye çalişan son susturucu var diye 1.3 mjet arabayi bağlatiyomuş babam desibel değil sibel'in kendini getirmen lazim ki belki işe yarar :)
SerkanYazgan.
15-02-2014, 01:41
Senin Kaan yazganla bi alakan var mı :D
Yok hocam o kim :D
Bu nedir? Adam oem spoilerli sti bağlıyor? Sen istediğin kadar desibel ölç. Cd'de orhan gencebay çalıyor der yine bağlar. Kafaya koysun yeter.
heauehaehea :D
Konunun özeti :D
kütahyada bu aleti kullanıyosun diye bile ceza yazalar yasak buda der herşey yasak zaten
adamlar araba park halindeyken bile yazıyorlar
bununla uğraşana kadar ağlayıp dil dökmek yada durmadan kaçmak çok daha mantıklı bir hareket olurdu...
speed_blue
16-02-2014, 00:29
tüv onaylı eksozunuza (supersprint, milltek, vs.) mühendis tarafından proje cizdirin sonra trafike gidin ordan sizi muayene istasyonuna yolliycaklar ve ondan sonrası artık rahatla gezebilirsiniz
HellRot06
16-02-2014, 02:33
Formun'dasın yine kuzen :D Aadsadas :D :D
tüv onaylı eksozunuza (supersprint, milltek, vs.) mühendis tarafından proje cizdirin sonra trafike gidin ordan sizi muayene istasyonuna yolliycaklar ve ondan sonrası artık rahatla gezebilirsiniz
var mı aramızda bunu bu anlattığınız şekilde yapabilmiş kimse ilk defa duydum .. hani cidden yapılabillecekse vs yaptıralım da kurtulalım bu dertten
Ceza yazmak bağlamak istedikten sonra bu aletin bir faydası olmaz ne yazık'ki..
naciersin
16-02-2014, 12:12
bugün çelik janttan ceza yedim
naciersin
16-02-2014, 12:14
var mı aramızda bunu bu anlattığınız şekilde yapabilmiş kimse ilk defa duydum .. hani cidden yapılabillecekse vs yaptıralım da kurtulalım bu dertten
evet gürültülü çalışabilir raparu veriyorlar yanlız bu türkiyede satılan eksozların bir çoğunda tüv onaylı diyorlar ama onay kağıdını vermiyorlar alınıp işletilmesi lağzım
Görkem.Y
16-02-2014, 12:56
Hiç zannetmiyorum
SerkanYazgan.
16-02-2014, 18:27
evet gürültülü çalışabilir raparu veriyorlar yanlız bu türkiyede satılan eksozların bir çoğunda tüv onaylı diyorlar ama onay kağıdını vermiyorlar alınıp işletilmesi lağzım
Hocam belge biraz uğraşla alınır fakat polisler o belgeye ne kadar itimat eder? Polis zaten egsoza ceza yazacaksa kıllık için yazar, belgeyi gösterirsin bi ihtimal bakarsa belgeye ben cezayı yazdım şikayet et vs der. Kısaca yine uğraşan biz oluruz :)
Yasal ses sınırı 85-88 db olması lazım 3000 devirde, bilenler yazar
Kaynak nedir dostum? Trafik kanunu yonetmelik?
Cam filmi ilgilide bu sekilde iddialar var, ama yonetmelik cok acik renkli film yapistirmak yasaktir diyor. İnternettende ulasabiliyorum bu yonetmelige..
Ses ile ilgili yonetmelik kanun kaynagin nedir? Kulaktan dolma bilgileri burda yazip insanlari yanlis yonlendirme lutfen.
speed_blue
16-02-2014, 21:50
bi tanıdıgım subaru imprezasında var belgenin resmini çekip koyarım buraya
speed_blue
16-02-2014, 21:51
Hocam belge biraz uğraşla alınır fakat polisler o belgeye ne kadar itimat eder? Polis zaten egsoza ceza yazacaksa kıllık için yazar, belgeyi gösterirsin bi ihtimal bakarsa belgeye ben cezayı yazdım şikayet et vs der. Kısaca yine uğraşan biz oluruz :)
kendi verdikleri belgeye ceza yazamazlar heralde :)
naciersin
16-02-2014, 22:11
arkadaşımın evo x da var kesemiyorlar hee takarsa tabiki emniyet kemeri der jant der film der tesisat der olmadı kar lastiği çeki demiri zincir sorar gene keser
Slipshod
16-02-2014, 22:29
başka bir yerde okumuştum egzoz değişimi 32. madde kapsamına girmiyor diye. başka bir forumda birisi baya bi uğraş veriyodu bu konuda
ontheair
16-02-2014, 23:21
Uzman TV'de bu konuyla ilgili video var. Modifiye ve cam filmi uygulması teknik değişiklik kapsamına girmiyor ve bu nedenle ruhsata işletilemiyor diyor. Eğer arkadaşın ( ki 15 senedir bu işlerin öyleya da böyle içindeyim daha kendi yapmış bir Allahın kulu ile karşılaşmadım hep bir tanıdık yapıyor bu tarz işleri) bunu yaptıysa helal olsun diyeceğim. Hatta bundan sonrakilere de emsal olacağından halk kahramanı olacaktır.
Video burada (http://www.uzmantv.com/aracta-yapilan-hangi-degisiklikleri-ruhsata-isletmek-gerekir)
Merhaba ben forum a yeni üye oldum yaklaşık 1 ay önce bir GC8 aldım dert sahibi oldum...
Aldığımın 2. günü eve giderken çevirmeye girdim(içime de doğmuştu sorun olacağı ama alternatif yol bulmadım. )
Önce plakaya baktı(34 plaka ben Mersindeyim) sonra hemen sağa çek dedi.
Ehliyet felan istedi hemen eksöza baktı
Beyfendi Abart eksozunuz var dedi
daha o zamana kadar ben bile eksözün markasını bilmezken eleman hemen anladı :)
Neyse indim arabadan yanlarına gittim bir baktım trafikten men diyor!!
Şok oldum 172 tl eksoz 80 kusur muayine olmamasına yazdı.
1,5 saat çekici bekledim yüklerken bide sıfır boyalı tamponu sürterek çıkardı gelen çekicinin adamı.
Sınırden deli oldum, malesef sonrasındaki 2 hafta yok muayine yok eksöz derken keyfim hepten kaçtı, bide kırılan tamponla kaldım
Merhaba ben forum a yeni üye oldum yaklaşık 1 ay önce bir GC8 aldım dert sahibi oldum...
Aldığımın 2. günü eve giderken çevirmeye girdim(içime de doğmuştu sorun olacağı ama alternatif yol bulmadım. )
Önce plakaya baktı(34 plaka ben Mersindeyim) sonra hemen sağa çek dedi.
Ehliyet felan istedi hemen eksöza baktı
Beyfendi Abart eksozunuz var dedi
daha o zamana kadar ben bile eksözün markasını bilmezken eleman hemen anladı :)
Neyse indim arabadan yanlarına gittim bir baktım trafikten men diyor!!
Şok oldum 172 tl eksoz 80 kusur muayine olmamasına yazdı.
1,5 saat çekici bekledim yüklerken bide sıfır boyalı tamponu sürterek çıkardı gelen çekicinin adamı.
Sınırden deli oldum, malesef sonrasındaki 2 hafta yok muayine yok eksöz derken keyfim hepten kaçtı, bide kırılan tamponla kaldım
cekıcıler ayrı bır yav.. zaten gecmıs olsun
polıse sorsan yasal sınır kaç diye onu bılemez kaldıkı bu aletle olcunce 53 cıkar sınır 50 der yazar.. 45 cıkar sınır 40 der gene yazar.. yeterkı yazmak istesin...
polıse sorsan yasal sınır kaç diye onu bılemez kaldıkı bu aletle olcunce 53 cıkar sınır 50 der yazar.. 45 cıkar sınır 40 der gene yazar.. yeterkı yazmak istesin...
Aynen öyle .
Soba borusu gibi egzoz - ulkehaber.com (http://www.ulkehaber.com/videogaleriler/soba-borusu-gibi-egzoz_2171.html#.Us0R4PRdVBk)
sizce ses çıkıp çıkmaması önemlimi polis amcalar için ?
Aynen öyle .
Herhangi bir yonetmelikte yazan bir deger sınır yok ki?
thedevil
22-02-2014, 09:29
Soba borusu gibi egzoz - ulkehaber.com (http://www.ulkehaber.com/videogaleriler/soba-borusu-gibi-egzoz_2171.html#.Us0R4PRdVBk)
sizce ses çıkıp çıkmaması önemlimi polis amcalar için ?
Bu ne hımına zoyim bu insan hayatına kast edebilir bence, adamın biryerine saplanır bu yahu ,işte bu adamlar yüzünden ,böyle apaçiler görgüsüzler hatta araba namına en ufak bilgi sahibi olmayıp kendini modifiye yapıyor zanneden varlıklar yüzünden polisler araç bağlamakla haklı bir iş yapıyor ,resmen apaçi görgüsüz dikkat çekmek adına yapamayacağı iş yok bunların, egomania hatta sapık ayar oldum yahu....
Herhangi bir yonetmelikte yazan bir deger sınır yok ki?
o zaman neye göre ceza yazıyorlar ???? kanunlar çok saçma polisler kafasına göre ceza yazıyorlar....
Yazdigim gibi araba rölantide dururken eksoza bahane buluyor hani asiri birsey yapsan yada cok yüklenerek gelsem neyse!!
Spoileri görünce adamalar cin carpmisa dönüyor bide bana yigenim sen ne is yapiyorsun diye soru sordu devamini duymak isteyenler PM atsin ;)
Yazmak istyen polis yazar aga
Yazdigim gibi araba rölantide dururken eksoza bahane buluyor hani asiri birsey yapsan yada cok yüklenerek gelsem neyse!!
Spoileri görünce adamalar cin carpmisa dönüyor bide bana yigenim sen ne is yapiyorsun diye soru sordu devamini duymak isteyenler PM atsin ;)
geçmiş olsun bu tarz üsluplar esas orda can sıkan, doz aşımı noktamız oluyor..
Hani efendi olayim ses cikarmayayim diyorum ama bazen insani harbiden son noktaya getiriyorlar gercekten. Bide cekicinin söförü inipte bisey yok diyor yaa orda kan beynine sicriyor insanin!!
Dedimki usta ne yaptin tampon karlik hepsi cizildi
Cevaba bak: Bisey yok istersen bir daha indirip yükleyeyim sürtmez diyor!!
Orda bekleyen herkes söve söve bir hal olduk tipe!! :(
o zaman neye göre ceza yazıyorlar ???? kanunlar çok saçma polisler kafasına göre ceza yazıyorlar....
Kendince fazla ses ciktigi icin yaziyor.. Eksozun patlak olsun onada yazar isterse..
Sayisal bir dayanak yok.. Normale gore gurultulu oldugunu dusunmesi yeterli polis icin..
silent furious
24-02-2014, 09:15
Gürültüyü anladıkta silencerli egzosa veya Egzos kafasına neden yazıyor gürültü yapmadığı halde geçen emniyetteydîm iki polis arasında konuşurlarken duydum cam filmi olmayan arabaya filmden ceza yazmış şikayet gelmiş fırça atıyordu amir enteresan hakikaten
Gürültüyü anladıkta silencerli egzosa veya Egzos kafasına neden yazıyor gürültü yapmadığı halde geçen emniyetteydîm iki polis arasında konuşurlarken duydum cam filmi olmayan arabaya filmden ceza yazmış şikayet gelmiş fırça atıyordu amir enteresan hakikaten
Yonetmelikler o kadar yuvarlak ifafelerle yazilmiski, biyere baglar mutlaka :)
Hele araba modelin mimli olsun std arabaya bile kusur bulur kendince ve ceza yazar :)
ismailozkan_01
24-02-2014, 09:56
mademki soruldu cevap vereyim gürültü yönetmeliğine göre karayollarında seyir eden araçlar için yasal yönetmelik şu şekildedir
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Kaynakların Ses Seviyeleri
Kara yolu araçlarında uyulması gereken şartlar
MADDE 9 – (1) Motorlu kara yolu araçları aşağıdaki esaslara uyar.
a) Motorlu kara yolu araçlarının kara yoluna uygunluğu ve teknik esasları 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 29 uncu maddesi uyarınca; araçların, yapım ve kullanım bakımından kara yolu yapısına ve trafik güvenliğine uyması zorunludur. Bununla ilgili alt düzenleyici işlemlerin belirlenmesini Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yapar.
b) Kamuya açık yerlerde çalıştırılan motorlu kara yolu taşıtlarının dış gürültü seviyesi ve egzoz sistemleri ile ilgili olarak 30/11/2000 tarihli ve 24246 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Motorlu Araçların Dış Gürültü Emisyonları ve Egzoz Sistemleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (70/157/AT) kapsamında getirilen esaslar sağlanır.
c) Motorlu kara yolu araçlarının kornaları gibi sesli uyarı cihazları ile ilgili olarak, 1/5/1999 tarihli ve 23682 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Motorlu Araçların Sesli İkaz Cihazları ve Bunların Takılması ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (70/388/AT) kapsamında getirilen esasların sağlanması zorunludur. Geçiş üstünlüğünü haiz taşıtlara 18/7/1997 tarihli ve 23053 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 141 inci maddesi uygulanır.
ç) Tekerlekli tarım veya orman traktörlerinin dış gürültü seviyeleri ile ilgili olarak, 13/6/2002 tarihli ve 24784 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tekerlekli Tarım veya Orman Traktörlerinin Bazı Parçaları ve Özellikleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (74/151/AT) kapsamında getirilen esaslar sağlanır.
d) İki veya üç tekerlekli motorlu kara yolu araçlarının dış gürültü seviyeleri ile ilgili olarak, 18/7/2003 tarihli ve 25172 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İki veya Üç Tekerlekli Motorlu Araçların Bazı Aksam ve Özellikleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (97/24/AT)’nin ekindeki Kısım 9’da getirilen esaslar sağlanır.
ve en altta ekler linkinde yasal sınırları bulabilirsiniz
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2008/10/20081020-2.htm)
saygılar....
altugkocer
24-02-2014, 10:25
mademki soruldu cevap vereyim gürültü yönetmeliğine göre karayollarında seyir eden araçlar için yasal yönetmelik şu şekildedir
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
a) Motorlu kara yolu araçlarının kara yoluna uygunluğu ve teknik esasları 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 29 uncu maddesi uyarınca; araçların, yapım ve kullanım bakımından kara yolu yapısına ve trafik güvenliğine uyması zorunludur. Bununla ilgili alt düzenleyici işlemlerin belirlenmesini Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yapar.
b) Kamuya açık yerlerde çalıştırılan motorlu kara yolu taşıtlarının dış gürültü seviyesi ve egzoz sistemleri ile ilgili olarak 30/11/2000 tarihli ve 24246 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Motorlu Araçların Dış Gürültü Emisyonları ve Egzoz Sistemleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (70/157/AT) kapsamında getirilen esaslar sağlanır.
c) Motorlu kara yolu araçlarının kornaları gibi sesli uyarı cihazları ile ilgili olarak, 1/5/1999 tarihli ve 23682 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Motorlu Araçların Sesli İkaz Cihazları ve Bunların Takılması ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (70/388/AT) kapsamında getirilen esasların sağlanması zorunludur. Geçiş üstünlüğünü haiz taşıtlara 18/7/1997 tarihli ve 23053 mükerrer sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 141 inci maddesi uygulanır.
ç) Tekerlekli tarım veya orman traktörlerinin dış gürültü seviyeleri ile ilgili olarak, 13/6/2002 tarihli ve 24784 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tekerlekli Tarım veya Orman Traktörlerinin Bazı Parçaları ve Özellikleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (74/151/AT) kapsamında getirilen esaslar sağlanır.
d) İki veya üç tekerlekli motorlu kara yolu araçlarının dış gürültü seviyeleri ile ilgili olarak, 18/7/2003 tarihli ve 25172 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İki veya Üç Tekerlekli Motorlu Araçların Bazı Aksam ve Özellikleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği (97/24/AT)’nin ekindeki Kısım 9’da getirilen esaslar sağlanır.
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü (http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2008/10/20081020-2.htm)
saygılar....
Hocam şimdi bizim araçlarda kullandığımız performans tipi egzozlar (HKS,Greddy vs.) yasak bunu biliyorum. Sebebi de fabrikasyon olmadığı için sanırım değil mi ? Eğer öyleyse çevirmelerde neden herhangi bir ölçüm yapılmadığı halde (gönderdiğiniz dosyada binek araçlar için sınır 74 dB(A) yazıyor) Abarth egzoz ya da yüksek sesli egzoz gibi maddeler adı altında ceza yazıyorlar ?
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
saygılar....
Burda yazdigin tip onayi icin, arabanin ureticisi veya distributorunu ilgilendiriyor. Son kullaniciyi degil.
Ben eksoz takarsam hangi kanun hangi yonetmelige gore ceza yaziliyor esas onemli olan bu. Polis memurlarinda ses olcme var mi? Ben hic oyle bir cihaz da gormedim.
Hocam şimdi bizim araçlarda kullandığımız performans tipi egzozlar (HKS,Greddy vs.) yasak bunu biliyorum. Sebebi de fabrikasyon olmadığı için sanırım değil mi ? Eğer öyleyse çevirmelerde neden herhangi bir ölçüm yapılmadığı halde (gönderdiğiniz dosyada binek araçlar için sınır 74 dB(A) yazıyor) Abarth egzoz ya da yüksek sesli egzoz gibi maddeler adı altında ceza yazıyorlar ?
O bilgiler tip onayi icin seni beni ilgilendirmiyor. Araci satmak icin gerekli asgari sartlar onlar.
Arac kullanani ilgilendiren yonetmelikler nedir ben onu merak ediyorum.
ismailozkan_01
24-02-2014, 17:31
arkadaşlar taktırdığınız egsozu bulunduğunuz ildeki üniversitelerin mühendislik fakültelerinde onayı yapılıp size yazı veririlir , bu yönetmelik tüm araç kullanıcıları ilgilendirir sadece satıcı veya üretici değil , poliste desibelmetre yok itiraz halinde çevre ve şehircilik il müdürlüğünün ekiplerinden istenir ve ölçümü yapılır , size yazılan cezaların maddeleri önemlidir ve genelde eksozdan diye tabir edilenler genelde , 30/1-b dir yani çevreyi rahatsız edecek gürültü çıkaran araçları kullanmak maddesinden yazılır , bu da egsozun desibelinden değil çevrenin rahatsız olması ölçüttür bence yanlış bir ölçüttür , yasal desibel sınırları içerisinde egsozu taktırıp onay belgesini aldıktan sonra kafanız rahat olur saygılar....
sezgin36
26-02-2014, 01:09
Arkadaslar polis bana evin onunde yazdi 156 tl adam takmis bikere eksik bise bulamadi baska yoksa onada yazacak. Soktum eksozu gene cevirmede eksoz ariyo kumanda varmi calistir ver gazııı yokmus ama gene otuyo altina bakiyo muhterem:-) napiyim 5 silindir araba nasil suscak desemds ucuz yirttik yaziyodu gene:-)
izmirlicem
26-02-2014, 18:00
eyw abim teşekkürler :) Kumandalı egzoz içinde onay alınır mı acaba? Bide bnm kumandalı ortada, açınca orta ve son iptal olmuş oluyo buda yasal sınırı geçer büyük bi olasılık :)
Konuyu ufaktan hortlatıyor olacağım ancak , egsozdan araç bağlanınca söktürüp şubeye götürmek yeterli oluyor mu yoksa Tüvtürk'e muayeneye gitmek şart mı ?