Orijinalini görmek için tıklayınız : Aşçılık Kursu
Aramızda profesyonel aşçılık eğitimi alan oldu mu?
Merakım olan bu işi profesyonel şekilde eğitimini alıp meslek haline getirmek istiyorum. Yalnız bir çok kurs var, hepside kendince tr nin en iyisi, düzgün şartlarda iş garantili vs.
Ortalama ücretler 10-20 bin tl arası.
Ankara-İzmir illerinde gitmeyi düşünüyorum.
Kendi giden veya etrafında bu eğitimi almış olan insanlar varsa biraz bilgi almak isterim.
GokhanK.
02-04-2014, 08:52
Çocukluk arkadaşım var. Yaklaşık bir sene eğitim aldı. Sonra bir restaurantta işe başladı. Şimdide sağlam bir italyan restaurantta aşçı başı :) güzel parası var güzel iş. ama bizim türkler her iştede olduğu gibi bununda suyunu çıkardı. Herkes aşçı olmaya çalışıyor :)İyi düşün bence.
Mutfak Sanatları Akademisi (http://www.msa.com.tr/anasayfa.aspx)
burası çok iyi :)
İstanbulda bende 1-2 tane beğendiğim yer buldum ama İstanbulda :)
Kurs, staj vs. ortalama 1 yıl sürüyor. İstanbulda kalacak bir yerim yok ve bütçe olarak beni aşar.
Ya ankara da bulucam ailemin yanında kalıcam, yada arabamı satıp izmire kuzenin yanına gidicem.
Seçenekler bunlar maalesef
MSA bildiğim kadarıyla 15000 lira mı ne zaten kalacak yeri onlar ayarlıyor son 3 ayda da yurtdışında staj yapıyorsun
Kişisel merakımı profesyonel şekilde mesleğe dönüştürmek :)
MSA şuan bilgeadam vol.2 kıvamında. yani amatör ilgiyi profesyonelliğe taşımak yerine, amatörlüğe küçük bir iki profesyonel dokunuş. Bu sebeple aşçılık eğitimlerinden ziyade pasta sanatı, kek yapımı vs gibi haftasonu eğlencesi kıvamındaki eğitimlere agırlık vermesi. Lokantalarda ( ben seviyorum bu ismi ) daha çok alaylılar kullanılıyor. bunun dışında kaliteli eleman ( bu konuda eğitim sertifikası/diploma tercih sebebi) çalıştırmak zorunda olan yerlerin sayısı sınırlı.
Kişisel tavsiyem eğer biraz ingilizcen varsa Doco ile görüşerek, bu eğitimi almaya başladığın taktirde oradaki olası fırsatladan yararlanıp yararlanamayacağını ögrenmen. Yumurta kırmasını bilip azcık ingilizce ve bir sertifika programında olan çok kişiyi işe aldılar.
Mutfak Sanatları Akademisi (http://www.msa.com.tr/anasayfa.aspx)
burası çok iyi :)
MSA bildiğim kadarıyla 15000 lira mı ne zaten kalacak yeri onlar ayarlıyor son 3 ayda da yurtdışında staj yapıyorsun
Bir sürü yerde birinci seçildiler. Restoranları, dailynews gazetesinin yaptığı araştırmada avrupada yemek yenilebilecek en iyi on yer arasında seçildi. Restoran çalışanları msa öğrencileri. Gerek sahibinin titizliği gerekse çalışanlar yönünden kaliteli bir yerdir.
Zaten oraya ben geldim diye gidemiyorsunuz. Onların sizi kabul etmesi lazım. Bunu göz önüne alarak seçim yapın.
hakansiR
02-04-2014, 10:07
Pek fazla dısardan gorundugu gıbı degıldır ascılık kurs okul vs yerlerde anlatılanlara pek bakma derim tezgaha gecınce herseyin orda hayal ettıgın gıbı olmadıgını anlıyosun
Bence yaşın genç.Eğer meslek öğreneyim diyorsan zincir bir otelde alt kademeden başlayabilirsin.Hem altyapı sağlam olur hemde zamanla yükselme daha rahat olur.
ama illa bi kursa gideyim diyorsan MSA bu konuda çok iyi.Diğer taraftan söylemişler DO&co ya girebiliyorsan orası da çok iyi.
Pek fazla dısardan gorundugu gıbı degıldır ascılık kurs okul vs yerlerde anlatılanlara pek bakma derim tezgaha gecınce herseyin orda hayal ettıgın gıbı olmadıgını anlıyosun
Biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz?
Bence yaşın genç.Eğer meslek öğreneyim diyorsan zincir bir otelde alt kademeden başlayabilirsin.Hem altyapı sağlam olur hemde zamanla yükselme daha rahat olur.
ama illa bi kursa gideyim diyorsan MSA bu konuda çok iyi.Diğer taraftan söylemişler DO&co ya girebiliyorsan orası da çok iyi.
Alt kademeden başlamak isteğim zaten. Fakat en altta olsa boş olarak gitmek istemiyorum.
İlk olarak eğitimini alıp,
Biraz pişmek için burada çalışmaya başlayıp,
O zamanda dili geliştirip, yurt dışı kovalamak istiyorum.
Nereden ne şekilde başlayacağıma tam olarak karar verebilsem devamı gelecekte :)
onursumer
02-04-2014, 10:59
Konuyu saptirmadan bende sorayim amator olarak biraz bilgi sahibi olabilicegimiz kurs tavsiyesi alabilirmiyim
Bu doğru bir görüş hatta genel müdür bile olabilirsin. Tecrübe ile sabit.:)
Zincir otellerden birinde yiyecek içecek departmanında çalışan biri, başka bir otelde genel müdür olarak karşımıza çıktı.
coastguard
08-04-2014, 11:21
Kimse yanlış anlamasın üstüne alınmasın ama bizim ülkede bu iş çok tırt hele ki bu kurs filan muhabbetleri dahada tırt
Ben okulunu okumak istedim Gastronomi ve mutfak sanatları diye 5-6 tane üniversitede var sadece yeditepe-anadolu-bolu-antep-konya (en iyisi yeditepe ve antep)
4 sene eğitim veriyor aşçılık-şeflik-dünya mutfakları-şarap vs aklınıza gelebilecek herşey niyetlendim puanım yetiyordu msa vs bana inandırıcı gelmiyordu çünkü menü hazırlamak genele hitap etmek 1 senelik kurs ile olabilecek iş değil
Ama etrafımda kiminle paylaşsam aşçı/şef olacağım diye herkes değişik baktı
çünkü bu ülkede 5 çeşit çorba 10-20 çeşit yemek biliyorsan aşçısın ve gerçekten bir şeyler bilsen bile piyasan sadece belli başlı büyük şehirlerde değerin bilinir.
Önüne gelen parasını verip sırf para var bu işte diye kursa giderse bu iş saçma sapan bir yerlere gider
mutfak işi çok derindir eğer gerçekten yapmak istiyorsan sana 2 tavsiyem var
1- ya alaylı ol
2-ya 2 senelik yada 4 senelik okulunu oku aynı zamanda fırsat buldukça farklı yerlerde çalış
Mutfak da nereden geldiğin değil neler bildiğin önemlidir ve bunlar yukarıdaki 2 yol harici olabilecek şeyler değil.
Kimse yanlış anlamasın üstüne alınmasın ama bizim ülkede bu iş çok tırt hele ki bu kurs filan muhabbetleri dahada tırt
Ben okulunu okumak istedim Gastronomi ve mutfak sanatları diye 5-6 tane üniversitede var sadece yeditepe-anadolu-bolu-antep-konya (en iyisi yeditepe ve antep)
4 sene eğitim veriyor aşçılık-şeflik-dünya mutfakları-şarap vs aklınıza gelebilecek herşey niyetlendim puanım yetiyordu msa vs bana inandırıcı gelmiyordu çünkü menü hazırlamak genele hitap etmek 1 senelik kurs ile olabilecek iş değil
Ama etrafımda kiminle paylaşsam aşçı/şef olacağım diye herkes değişik baktı
çünkü bu ülkede 5 çeşit çorba 10-20 çeşit yemek biliyorsan aşçısın ve gerçekten bir şeyler bilsen bile piyasan sadece belli başlı büyük şehirlerde değerin bilinir.
Önüne gelen parasını verip sırf para var bu işte diye kursa giderse bu iş saçma sapan bir yerlere gider
mutfak işi çok derindir eğer gerçekten yapmak istiyorsan sana 2 tavsiyem var
1- ya alaylı ol
2-ya 2 senelik yada 4 senelik okulunu oku aynı zamanda fırsat buldukça farklı yerlerde çalış
Mutfak da nereden geldiğin değil neler bildiğin önemlidir ve bunlar yukarıdaki 2 yol harici olabilecek şeyler değil.
sen iyimser düşünüyorsun. Hatta doğru bile denilebilir. Ama gerçekler öyle değil ne yazıkki.
İyi aşçı demek çeşitli yemek bilmesi demek değil. En ucuza menü nasıl hazırlanır onu bilen değerli aşçı oluyor. malesef.
bol yıldızlı otellerde açık büfede yiyecek bulamazken, patronlar aşçıbaşını öve öve bitiremiyorlar. Çünkü maliyetleri o kadar düşük yemek yapıyor ki yada ne hikmetse hiç yemek atılmıyor. Makarna varsa menüde ve artmışsa ertesi güne makarna salatası olarak verebiliyorsa o aşcı iyidir.
Boluluyum. Ailemde ben ve 2 ablam dışında herkes çekirdekten aşçı. Ama görüyorum ki, mutfağa dahi girmeden "Bilgisi" olan çok fazla kişi varmış forumda. Ben 3 farklı yerde mutfakta çalıştım, eğer çekirdekten yetişmek istiyorsan, 23 yaşında kaldıramazsın. Haberin olsun, ama eğer 16-17 yaşında olsaydın ve de hiç iş tecrüben, bir iş dalında tecrüben olmasa girip bi restauranta çekirdekten yetiş derdim. Ben 14 yaşımda restaurantta çalıştım( 2 ay sonunda alakart mönüsünün yarısını yapabilecek duruma gelmiştim), yemek yapmayı sevdiğimden, hem de kendi paramı kazanmak istediğimden. Ondan 2 sene sonra otelde çalıştım. İkisinde de bulaşık dahil hemen hemen her işi yaptım. Peder 13 yaşından beri aşçı, aşçılık konusunda soru soranlara direkt okuyun, ayak işlerini çabuk atlar ve daha çabuk ilerlersiniz diye öneri yapıyor.
Ama okuyun dediği büyük ihtimalle kurs değil, bunu hakkıyla eğitimini veren Mengen'de lise ve üniversite mevcut.
Eğer ilk 5-6 sene için biraz sabrınız varsa ve de kendinizi geliştirmeye açıksanız sonrasında güzel paralar kazanacaksınız.
Herkes aşçı olmaya çalışıyor demişsiniz de askeri ücretin fazlasıyla üzerinde maaşı beğenmeyen tecrübesiz aşçılar mevcut. Genel müdüre dilekçe dahi vermeden işten çıkan dalkavuklar mevcut. Böyle adama kim niye iş versin? Giriyor, 1 ay sonra çıkıyor, başka işe giriyor vs. vs.
15 yıldır aşçılık bunun son 3-4 senesinde büyük otellerde aşçıbaşılık yapmış biri olarak sana tavsiyem
bu işi gerçekten meslek olarak benimseyip severek yapmak istiyorsan yap yoksa fazla ilerleyemezsiz ayrıca herzaman ilk başta paraya bakma en iyi verim alabileceğin ustalarla ve işyerleri ile çalış para 2. planda tut. sürekli araştırıp okuyacaksın yoksa eski kafalı koca ustalardan bi farkın olmaz :)
eğitim önemli ben aşçılık meslek lisesi mezunuyum ama istanbulda MSA ve eyüp kemal sevinç in okulu var onlara gidebilirsin
teori her zaman bir yere kadar elin yatkın olmalı, çalışkan ve en önemlisi temizlik ve hijyen daha sonra yabancı dil şart, daha ilerleyince yöneticilik, ofis programları, adam idare edebilme bunları da iyi bilmen gerek. sormak istediğin birşey olursa özel den yaz yardımcı olmaya çalışırım. bol şans (şansa ihtiyaç çok oluyor :))
Boluluyum. Ailemde ben ve 2 ablam dışında herkes çekirdekten aşçı. Ama görüyorum ki, mutfağa dahi girmeden "Bilgisi" olan çok fazla kişi varmış forumda. Ben 3 farklı yerde mutfakta çalıştım, eğer çekirdekten yetişmek istiyorsan, 23 yaşında kaldıramazsın. Haberin olsun, ama eğer 16-17 yaşında olsaydın ve de hiç iş tecrüben, bir iş dalında tecrüben olmasa girip bi restauranta çekirdekten yetiş derdim. Ben 14 yaşımda restaurantta çalıştım( 2 ay sonunda alakart mönüsünün yarısını yapabilecek duruma gelmiştim), yemek yapmayı sevdiğimden, hem de kendi paramı kazanmak istediğimden. Ondan 2 sene sonra otelde çalıştım. İkisinde de bulaşık dahil hemen hemen her işi yaptım. Peder 13 yaşından beri aşçı, aşçılık konusunda soru soranlara direkt okuyun, ayak işlerini çabuk atlar ve daha çabuk ilerlersiniz diye öneri yapıyor.
Ama okuyun dediği büyük ihtimalle kurs değil, bunu hakkıyla eğitimini veren Mengen'de lise ve üniversite mevcut.
Eğer ilk 5-6 sene için biraz sabrınız varsa ve de kendinizi geliştirmeye açıksanız sonrasında güzel paralar kazanacaksınız.
Herkes aşçı olmaya çalışıyor demişsiniz de askeri ücretin fazlasıyla üzerinde maaşı beğenmeyen tecrübesiz aşçılar mevcut. Genel müdüre dilekçe dahi vermeden işten çıkan dalkavuklar mevcut. Böyle adama kim niye iş versin? Giriyor, 1 ay sonra çıkıyor, başka işe giriyor vs. vs.
dostum mesajını yeni gördüm bende mengen aşçılık mezunuyum :)))
kelalper
08-04-2014, 21:04
kurs almadım ama hemen hemen her italyan yemeğini italyan şefler kadar hızlı ve iyi yapabiliyorum. Bütün arkadaşlarım italyanlar dahil tekstili bırak restaurant aç diolar.Ama para yok. Aşçı eğitimini aliim dedim. Mutfak sanatları akademisinde çocukluk arkadaşımın kız kardeşi çalışıo. Dedim yapabilir miyim yapamaz mıyım. Kız bana alper abi yemeğini yemedim ama abimin söylediğine göre bizdeki aşçılar kadar iyi yemek yapıomuşsun ama şevkini kırmak gibi olmasın ama istediğin kadar iyi ol kurs bitince aşçı başı olarak başlamayacaksın ve aşçı başı kılsa istersen sana bütün hafta soğan doğratabilir hiç bişey de diyemezsin patrona şikayet etsende mutfağın patronu baş aşçıdır. Kişisel kapris çoktur. Başladığında maaşın 2000 lirayı geçmeyecek ancak kendini ispatladıktan sonra baş aşçı senin maaşına zam yaparsa yapar o da en az 3 sene. Mutfakta maaşları baş aşçı belirler belli bir bütçesi vardır ona göre belirler. Bu işin yazı kışı bayram tatili yılbaşısı yok tam tersine o günler kesin çalışıosun. Haftada 1 gün off o da kesin haftaiçi. Onda da gece bilmem kaçta geliosun bir gece önce. Bunları göze alabiliosan başlatalım dedi.
iyi düşünmek gerek.
dostum mesajını yeni gördüm bende mengen aşçılık mezunuyum :)))
Ziyaret edenler, oradan mezun olanlar çok başarılı eğitiminin olduğunu belirtiyor. Eğer aşçılık düşünseydim, Mengen'i düşünürdüm sanırım. Lisesini ziyaret etmiştim, uygulama alanı vs çok kaliteliydi. Nereydeyse restaurant kalitesindeydi. Yemekler de öyleydi. :)
AhmetKadir
08-04-2014, 21:27
elınden bı tost yemedık sen aşçı olacakmıssın
bu iş çok nankör bir meslektir şu an istanbul piyasasında 4-5 isim var bunlar genelde rest. zincirleri kordinatörleri, aşçılar milli takım kaptanları vs ortalama gelirleri aylık 10-15 bin tl civarlarında. yani demek istediğim piyasada ne ustalar var taş çıkartır ama isim çevre olmayınca bir yere kadar, yukarıda arkadaşım çok iyi yazmış bizim işte bayram, sevgililer günü, yılbaşı olmaz herkez eğlenir sen çalışırsın ayda bir pazar izin günüm denk gelsin diye dua edersin hele bide sonradan görme kendini şef sananların yanına düştüysen vay haline, yoğun zamanlarda 12-16 saat çalışırsın ayaklarında varisler oluşmaya başlar kendine iyi bakmazsan sinir stres de eklenince 40 ına geldinmi patates olursun, sosyal hayatın pek olmaz diye uzar gider konu onun için ben oğlumu aşçı olmasını istemem ben şikayetçi değilim halimden çünkü hep iyi yerlerde düzgün insanlarla çalıştım. ama hayat herkese eşit şans tanımıyor malesef.
Thracian
08-04-2014, 21:57
Profesyonel şeftir ne dir, ne değildir bir şey diyemem,
Kemer de otel işletmeciliği yapıyorum, 3-5 tecrübem oldu aktarmak isterim.
Yazdığın yazıdan daha işe yeni başladığın sonucuna vardım. Öncelikle öyle 10-20 maaşlar yemek yapan ustaların değil, yemeği çok iyi yapabilip, bunu astlarına yaptırabilen birkaç gerçek yetenekli kişierdir. Örn: 1.000 odalı 2.000 nufuslu otellerde exc cheif.
Yada borsa rest gibi gerçekten çok üst düzey mekanlarda olman lazım. Örn: masa başı bir kaç bin hesap ödeyebilecek yerler.
Alacagın maaşlar 2.000-6.000 arasında olabilir.
Profesyonel şeftir ne dir, ne değildir bir şey diyemem,
Kemer de otel işletmeciliği yapıyorum, 3-5 tecrübem oldu aktarmak isterim.
Yazdığın yazıdan daha işe yeni başladığın sonucuna vardım. Öncelikle öyle 10-20 maaşlar yemek yapan ustaların değil, yemeği çok iyi yapabilip, bunu astlarına yaptırabilen birkaç gerçek yetenekli kişierdir. Örn: 1.000 odalı 2.000 nufuslu otellerde exc cheif.
Yada borsa rest gibi gerçekten çok üst düzey mekanlarda olman lazım. Örn: masa başı bir kaç bin hesap ödeyebilecek yerler.
Alacagın maaşlar 2.000-6.000 arasında olabilir.
istanbulda doors grubu, bigchefs grubu, midpoint ve kırıntı gruplarının kordinatörleri (şubelerin aşçıbaşıları koordinatör şeflere bağlıdır) aşağı yukarı 10-15 arası alırlar bu ayarda maaşlar otel olarak swiss çırağan ritz gibi otellerin şefleri yabancı ise 15-20 gibi rakamlar + yıllık bütçeden pirimler de alırlar
tabi bu kişiler yeteneklerinin yanı sıra belli bir piyasası olan isim yapmış kişilerdir
fakat bu işe başlangıç yaşı 18 li hadi bilemedin 20 li yaşları pek geçmemek gerekir
geç yaşta başlarsan herseyi kaldıramayabiliyor insan hem iş hem emir alma vs yönlerden
ben okulu saymazsak 18 imden beri bu işin içindeyim 15 yıl oldu, işimi sevmezseydim kesinlikle bir yerde bırakırdım, sevmeden yapılcak iş değil
istanbulda doors grubu, bigchefs grubu, midpoint ve kırıntı gruplarının kordinatörleri (şubelerin aşçıbaşıları koordinatör şeflere bağlıdır) aşağı yukarı 10-15 arası alırlar bu ayarda maaşlar otel olarak swiss çırağan ritz gibi otellerin şefleri yabancı ise 15-20 gibi rakamlar + yıllık bütçeden pirimler de alırlar
tabi bu kişiler yeteneklerinin yanı sıra belli bir piyasası olan isim yapmış kişilerdir
fakat bu işe başlangıç yaşı 18 li hadi bilemedin 20 li yaşları pek geçmemek gerekir
geç yaşta başlarsan herseyi kaldıramayabiliyor insan hem iş hem emir alma vs yönlerden
ben okulu saymazsak 18 imden beri bu işin içindeyim 15 yıl oldu, işimi sevmezseydim kesinlikle bir yerde bırakırdım, sevmeden yapılcak iş değil
Bi önceki sayfalarda aynı noktaya değinmiştim. :)
mustafaa_akca
09-04-2014, 10:25
bu iş çok nankör bir meslektir şu an istanbul piyasasında 4-5 isim var bunlar genelde rest. zincirleri kordinatörleri, aşçılar milli takım kaptanları vs ortalama gelirleri aylık 10-15 bin tl civarlarında. yani demek istediğim piyasada ne ustalar var taş çıkartır ama isim çevre olmayınca bir yere kadar, yukarıda arkadaşım çok iyi yazmış bizim işte bayram, sevgililer günü, yılbaşı olmaz herkez eğlenir sen çalışırsın ayda bir pazar izin günüm denk gelsin diye dua edersin hele bide sonradan görme kendini şef sananların yanına düştüysen vay haline, yoğun zamanlarda 12-16 saat çalışırsın ayaklarında varisler oluşmaya başlar kendine iyi bakmazsan sinir stres de eklenince 40 ına geldinmi patates olursun, sosyal hayatın pek olmaz diye uzar gider konu onun için ben oğlumu aşçı olmasını istemem ben şikayetçi değilim halimden çünkü hep iyi yerlerde düzgün insanlarla çalıştım. ama hayat herkese eşit şans tanımıyor malesef.
Beylerr cok basit is diiil emin olun..ole ewde ese dosta makarna yapmaylaa italyan mutfaginin piri olunmazz!!! Sn exc.sous chef ONUR ustamiz olayi ozetlemis..
kurs almadım ama hemen hemen her italyan yemeğini italyan şefler kadar hızlı ve iyi yapabiliyorum. Bütün arkadaşlarım italyanlar dahil tekstili bırak restaurant aç diolar.Ama para yok. Aşçı eğitimini aliim dedim. Mutfak sanatları akademisinde çocukluk arkadaşımın kız kardeşi çalışıo. Dedim yapabilir miyim yapamaz mıyım. Kız bana alper abi yemeğini yemedim ama abimin söylediğine göre bizdeki aşçılar kadar iyi yemek yapıomuşsun ama şevkini kırmak gibi olmasın ama istediğin kadar iyi ol kurs bitince aşçı başı olarak başlamayacaksın ve aşçı başı kılsa istersen sana bütün hafta soğan doğratabilir hiç bişey de diyemezsin patrona şikayet etsende mutfağın patronu baş aşçıdır. Kişisel kapris çoktur. Başladığında maaşın 2000 lirayı geçmeyecek ancak kendini ispatladıktan sonra baş aşçı senin maaşına zam yaparsa yapar o da en az 3 sene. Mutfakta maaşları baş aşçı belirler belli bir bütçesi vardır ona göre belirler. Bu işin yazı kışı bayram tatili yılbaşısı yok tam tersine o günler kesin çalışıosun. Haftada 1 gün off o da kesin haftaiçi. Onda da gece bilmem kaçta geliosun bir gece önce. Bunları göze alabiliosan başlatalım dedi.
iyi düşünmek gerek.
Düşünmene yardımcı olmak amacı ile :
Çok yıldızlı bir otel zincirinde otelin aşçıbaşısı hublot marka saatini milletin gözüne sokarak jilet gibi kıyafetleri ile otelin içinde dolaşırken nasıl gidiyor diye sorulan sorulara verdiği cevaplardan mutfağa bile girmediğini girerse üzerine yemek kokusu bulaşacağından etrafta hoş görüntü vermeyeceğini söylerken yada bir yaşını geçmiş mini sini değiştirip yenisini mi alsa yoksa başka bir marka mı alsayı düşünüyorsa bu iş iyi bir iş gibi görünmüyormu sizce.
Yaptigi isler ile, organizasyonlar ile kardesim gibi gorudugum ni arkadasimdir cemre şef.. Siddetle tavsiye ederim.
cookart - catering & culinary art (http://www.cookart.com.tr)
İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları ve Yönetimi lisans mezunuyum. Severek okuduğum mesleğimden soğudum, şu an bir dijital ajansta çalışıyorum.
Aşçılık zor zanaat, onu baştan söyleyeyim. Uzun çalışma saatlerine, eğitimsiz çalışanlara, ağır dangalak işletmecilere sabırlı olabileceksen gir bu işe.
Tavsiyem, Türkiye'de eğitim almamandır. Fırsatın varsa, French Culinary Institute veya Culinary Institute America'ya gitmeni tavsiye ederim.
Beylerr cok basit is diiil emin olun..ole ewde ese dosta makarna yapmaylaa italyan mutfaginin piri olunmazz!!! Sn exc.sous chef ONUR ustamiz olayi ozetlemis..
ooo mustafacım sen de mi buralardasın aşçı olduğunu belli etme olum heryerde :))
mustafaa_akca
12-04-2014, 09:46
ooo mustafacım sen de mi buralardasın aşçı olduğunu belli etme olum heryerde :))
dısardan bakılınca cok kolay meslek gıbı gorunmesın dıye yazıorum abi..6 yıl ascılık okudum istanbulda bıcok 5 yıldızlı otelde calıstım 14 yıldır bu ısle hasır nesırız daha yeni chef de partie olduk..maksat arkadaslar bılgılensın..
bu arada ben hem alaylı hem okullu oludugumdan kolay empatı yapabılıoyorumm..
coastguard
12-04-2014, 10:22
dısardan bakılınca cok kolay meslek gıbı gorunmesın dıye yazıorum abi..6 yıl ascılık okudum istanbulda bıcok 5 yıldızlı otelde calıstım 14 yıldır bu ısle hasır nesırız daha yeni chef de partie olduk..maksat arkadaslar bılgılensın..
bu arada ben hem alaylı hem okullu oludugumdan kolay empatı yapabılıoyorumm..
makara yapmak için sormuyorum gerçekten merak ettim 6 yıl eğitimin içeriği nedir (okul olarak)?
koraycano
12-04-2014, 10:37
Eniştemin yeri var. Tavsiye ederim.
EKS (http://eksmutfak.com/)
mustafaa_akca
12-04-2014, 13:28
makara yapmak için sormuyorum gerçekten merak ettim 6 yıl eğitimin içeriği nedir (okul olarak)?
4 yil Istanbul etiler anadolu otelcilik lisesi mutfak bolumu
2 yil abant izzet baysal universitesi mengen meslek yuksek okulu ascilik bolumu..
Bizim yanimizda MSA EKS CII mezunu arkadaslarimzi var staj yapan da var calisanda var..bu egitimi alip birakanlarda..