PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akişmetremi Rolanti Motorumu Acaba ?

RafetAraç
11-04-2014, 11:37
Merhabalar. Aracim genelde motor sicakken gazda ve benzinde yakit farketmeksizin vitez bostayken kendi kendine ara gazi veriyor. Bazen yine bostayken rolanti 400 lere kadar dusuyor bazende bostayken istop ediyor. Son zamanlarda yapmaya basladi bunu. Acaba sorun akismetredenmi rolanti motorundan mı? Akismetrenin fisini cekip nasil anlayabilirim. Rolanti dahada bozulursa akismetrenin fişi cekikken rolanti motorundandir dimi ? Ayrica rolanti motorunu neyle temizlemem gerekir söküp? Temizleme tineriyle temizleyebilirmiyim ? Yada sabunlu suyla yikasam olurmu ?

anltrkmn
11-04-2014, 12:21
Akismetre konusunda soyle soyleyebilirim, sizde de var mi bilmiyorum ama sokunce calismamasi ve ariza yakmasi lazim aracinizin. Akismetrenin saglikli calisip calismadigini bosta birakarak veya hava yolundan uzak bi yere koyarak denedim anladim ki calisiyor :-D rolanti motorundan pek anlamam ama tinerin zarar verebilecegi birsey varsa en garantisi balata spreyi olur herhalde :-)

E46
11-04-2014, 12:39
Dandik bi parça debimetre diye geçer maliyeti 3-5 dolar ama 700 tl den iteliyolar Türkiyede

anltrkmn
11-04-2014, 12:46
Universal olani var mi ki acaba ? Sonucta iki tirnak titanyum tel degil mi :-)

kadioglu
11-04-2014, 12:47
BMW ise akışmetredendir.Hava filtresinin içerisinde o debimetrenin kelebeği var.Flap şeklinde.O takılıyor genellikle.