Orijinalini görmek için tıklayınız : bademciklerini aldiranlar, aldirmayi dusunenler bi baksin :)
Onur Fatih
22-04-2014, 12:46
Son 2 yildan beri tonsiliti diger adiyla bademcik iltihaplanmasi 2 ay da bir cekiyorum ve her hasta oldugumda yataklara dusuyorum resmen 1 hafta yokum hayatta. Hayat kalitem dusuyor resmen yaslaniyorum o surecte. Yeme yok, icme yok anca yatiyorum. Kutu kutu antibiyotik iciyorum en son hasta oldugumda 6 igne ve 2 kutu antibiyotik bitirdim, zar zor toparlandim.
Ameliyat olmaya karar verdim ve sakaryada ozel bir kulak burun bogaz hastanesine gitim bir ay once. Doktor alalim dedi sira verdi. Cok rahattim bugune kadar ve su an yusuf yusuf ediyorum :D 2 gun sonra ameliya oluyorum
Doktor genel anestezi yapacagini soyledi fakat ben hayatimda bayilmanin ilk hecesini bile yasamamis insanim. Korkuyorum acikcasi bayilmaktan ya uyanamazsam diye.
Anestezi olanlar o igneyi yedikten sonra neler hissetti bi anlativerin su kardesinize :) ameliyat koltugundan geri bile donebilirim o an ki piskolojime gore. Eger ameliyat olursam gun gun bu baslik altinda yasadiklarimi acilarimi sizlerle paylasicam. Herkese cok cok tesekkurler.
Not : mobilden giriyorum yazim hatalari affola
24-04-2014
Bugun saat 2 de hastaneye gittim ameliyat icin. 1 saat oturduktan sonra serum bagladilar ve seffaf sakinlestirici bi igne yaptilar. Sonra ameliyathaneye cagirdilar ve iceri girdim. Doktor yat dedi direk ya uyanamazsam gibi sorular sordum yatmadim ve merak ettigim herseyi sordum o an. Anestezi uzmani da bayandi. Ikisi beraber cevapladilar ve ben ameliyattan vazgectim dedim. Doktor tamam dedi ve ciktim disari. Ardindan biraz bekledim o ara baska bi adami burun estetegi icin ameliyata aldilar.
Adam 1 saat sonra cikti bende gelen hemsireye beni alin dedim. Sakinlestirici yapalim dediler ilk vurduklarindan daha fazla dozda yine vurdular ve kafa yapti bu sefer :D neyse iceri girdim yattim ameliyat masasina. Anestezi uzmani bayan gulerek bana bi kac soru sordu 3 saniye icinde yoksun dedi. Gorucez dedim kolumdan beyaz bi siviyi saldi vucuduma yavas yavas. Ilk gozlerim karardi ve kafasi geliyo dedim :D aradan 2 saniye sonra gozlerim tam gidecekken aha geldi kafasi dedim o ara bi gulusme sesinin ardindan yatagimda bogaz agrisiyla uyandim :D 2 saat yattiktan sonra agri kesici bi igne vurdular ve eve geldik. Su anlik sadece yutkunamiyorum ve bogazimda agri var. Igne rahatlatti az da olsa gece agrim olmaz insallah. Simdiden herkese cok cok tesekkur ediyorum bu konu bana moral oldu gercekten.
Buyuk bi sikintidan kurtuldum o anestezi korkusundan sonra simdi ki agrilarim umrumda bile degil. Yatiyorum. Olmayi dusunenler olsun kurtulsun :D herseyden once saglik diyorum ben. Allah kimseyi dusurmesin hastane kapilarina. Iki bademcik aldirdik 1 haftadir googleda bademcik ameliyati diye aratip tiklamadigim link kalmadi. Allah beterinden korusun herkese tekrardan tesekkur ediyorum yutkunmanin kiymetini bilin :D
26-04-2014 // 23:25
Şimdi hastaneden geldim ağrı kesici iğne yaptırdım , su bile içemiyorum bugün sadece biraz puding yedim dondurma yiyince rahatlıyorum ama onu da yerken can çekişiyorum resmen. Yutkunmak ölmekten beter geliyor şu an.
çilesini çekiyorum sefasını sürecem inşallah beni mutlu eden de bu zaten :)
Kanama vs yok çok şükür soğuk su içmeye çalışıyorum ağrılarda azalma vs yok daha bugün 2. gün. Tahminen 10 güne düzelirim. Sadece açım ve ağrım var onun dışında olumsuz durum yok. Liste yaptım iyileştiğim an yemek istediğim bi kaç bişey var. İlki iskender, kola ve sütlaç mesela :)
Moral veren herkese çok çok teşekkür ederim .
05-06-2014
Guncel cekelim :) cok sukur iyi sayilirim agrilar bitti desem yeridir. Bogazimin sag tarafinda agri kaldi sadece her gecen gun azaliyor :) muhtemelen 3 gune hic agri kalmaz. 5 gun once ayaga kalktim dolastim 6-7 gun yattim kisacasi. Niyeti olanlar 1 haftayi gozden cikarsin :D
freelife
22-04-2014, 12:49
geçmiş olsun korkacak birşey yok, uyuyacaksın uyandığında bitmiş olacak herşey..
Ameliyat öncesi zaten sedasyon verilir sana bir miktar rahatlarsın, korkuların kalmaz. Ameliyathaneye girincede anestezi verdikleri anda 10 snye içinde perde kapanır odanda uyanırsın hafif boğaz ağrısıyla ;)
Bunun dışında bi hikayen olmaz
Onur Fatih
22-04-2014, 13:11
Sagolun. Ilk defa olunca biraz heyecan var. Lokal anestezi de aklimdan gecmiyor degil :)
oof ya çok kafası oluyor ahaha
Hiç korkma çok keyifli ufak defek ameliyat sonrası bi süre pilot oluyosun ben burundan et aldırdım ilk sedatif verildiğinde çenen çok düşüyor aman dikkat :)
SekoLive
22-04-2014, 13:15
geçmiş olsn :) kelebek polishletme gibi düşün :)
cektiğin ağrılardan daha fazla bişi hissedeceğini sanmıyorm
anestezi anını hatırlamazsın bile bu kadarcık ilaç beni yıkamaz diye düşünürken bi bakmışsın odadasın millet başında seninle dalga geçiyor.hiç tedirgin olmana düşünmene değmez ameliyatı ol ve kurtul geçmiş olsun şimdiden
edit:lokal anestezi olmadım hiç ama ameliyat anında konuşmalara ve seslere tanık olmak pek güzel gelmiyor kulağıma
Risendark
22-04-2014, 13:17
Hiç düşünme yaptır ben çok rahat ettim insandaki en gereksiz şey aynı arabadaki kat gibi :D
Onur Fatih
22-04-2014, 13:24
oof ya çok kafası oluyor ahaha
Hiç korkma çok keyifli ufak defek ameliyat sonrası bi süre pilot oluyosun ben burundan et aldırdım ilk sedatif verildiğinde çenen çok düşüyor aman dikkat :)
Ayilana kadar kimseyi odaya almasinlar dicem zaten :D gorucez persembe gunu :D sagolun
geçmiş olsn :) kelebek polishletme gibi düşün :)
cektiğin ağrılardan daha fazla bişi hissedeceğini sanmıyorm
Her hasta oldugumda sokup alasim geliyor. Bi kere cekiyim olsun bitsin. Bogazi polishletcez :D cok sagolun
anestezi anını hatırlamazsın bile bu kadarcık ilaç beni yıkamaz diye düşünürken bi bakmışsın odadasın millet başında seninle dalga geçiyor.hiç tedirgin olmana düşünmene değmez ameliyatı ol ve kurtul geçmiş olsun şimdiden
edit:lokal anestezi olmadım hiç ama ameliyat anında konuşmalara ve seslere tanık olmak pek güzel gelmiyor kulağıma
Kulaklik takarik :D cok tesekkurler
Hiç düşünme yaptır ben çok rahat ettim insandaki en gereksiz şey aynı arabadaki kat gibi :D
Ameliyattn sona kac gunde ayaga kalktin :) agrilar kanamalar vs agir miydi
Valla arkadaşım ben tam 20 sene önce oldum o ameliyatı.
Her ay iğne vuruluyordum berbat bir çocukluk dönemiydi.
Artık çürüyünce doktor geniz etiyle beraber bademcikleri aldı.
Ameliyat sonrası çok rahatladım. İştahım açıldı kilo almaya başladım.
Fakat şimdi de nerdeyse her kış faranjit oluyorum.
Bazen yazın bile soğuk suyu fazla içince faranjit oluyor.
Dikkat etmek gerekiyor. Ama herkese olmuyor 3 arkadaşım var bu ameliyatı olan kışın bile buzlu rakı içiyorlar. Birşey olmuyor.
Ben ortaokul zamanında olmuştum. Ameliyata girince zaten 2 dk ya bayılıyorsun, ayıldığında odanda oluyorsun. Biraz boğaz ağrısı oluyor. Dondurma yemeni falan istiyorlar. Öyle hatırlıyorum :)
Ama iyi ki olmuşum o ameliyatı zamanında, yıllardır hasta olduğum sayı 3-4 ü geçmez :) Ondan öncesinde her hafta hastanelerde sürünüyordum. Penisilin iğnesi olmaktan büyüyemiyordum monako :D
dostum geçmiş olsun sen şimdi anlatınca anestezi filmi geldi aklıma :) merak etme s2k nın dediği gibi anlamıyorsun olduda bittiye gelir strese girme
...
Dikkat etmek gerekiyor. Ama herkese olmuyor 3 arkadaşım var bu ameliyatı olan kışın bile buzlu rakı içiyorlar. Birşey olmuyor.
Tam ben diyecektim, bende yaz-kış soğuk içerim direkt dolaptan yani ve yaz-kış cam açık uyurum :)
Ameliyat olacağın yerde önemli yeni bir cihazla ameliyat ediyorlar bademcikleri aldıktan sonra kalan yaraları anında yakarak kapatıyorlar. Diğer türlü ameliyat sonrası yaklaşık 4-5 gün acı çekiyorsun.
Benim söylediğimde çok rahat takılıyorsun.
Aslında ameliyat olmak çok keyifli, ben 5 ameliyat geçirdim 3 ü ağırdı. Biraz bağımlılık ta yapar belki :)
evelinkamenov
22-04-2014, 14:11
Ben ilkokul döneminde oldum eski teknoloji lokal anestezi ile bide, sene 1988. Hiç korkmana gerek yok.
İlkokul dönemimde olmuştum bende. Ameliyathanede 10 a kadar say dediler daha 9 demeden kendimi odamda boğazımda hafif bir ağrıyla uyandım. Ama sonrasında bol dondurma önerdiklerinden sıkıntı çıkmadı :) Ameliyat sonrası kilo kontrolüne dikkat etmelisin. Ben epeyce kilo aldım bademcik ameliyatından sonra...
Doktor hangı takımlısın dıye sorup cevap verene kadar gıdıyorsun zaten:)
ilkokul 1 yada 2. sınıfta olmuştum valla sisip sisip duruyodu neyseki alınında dert tasa kalmadı .tek hatırladıgım sedyeye yatırdılar bak burda cizgi film yayınlancak az sora diyip(kalp atıs vs zımbırtısının oldugu ekran) bi güzel kandırdılar 2dk sonrası yok zaten gidiverdim :D .
seni ameliyata götütürken verecek kolundan gazı 15 e kadar sayamadan uçmuş olacaksın zaten :)
Onur Fatih
22-04-2014, 15:03
2 ayda bir hasta olmaktansa cilesine katlanmaya karar verdim. Olucam bu ameliyati baska yolu kalmadi. Mecburum kisaca :D tek careside ameliyatmis bu lanet hastaligin. Cok sagolun korkum pek kalmadi yorumlardan sonra. Koltuga oturunca durum nasil olacak bakalim :)
tunerviper
22-04-2014, 15:04
Ben 10 yaşında oldum neredeyse her hafta hastaydım ameliyat olana kadar. O zamandan beri bir sıkıntı yok. Kesin aldırın kurtulun illetten.
ben 10seneden daha önce aldırdım bademciklerimi o günden beri pek hasta olduğumu hatırlamam.
geçmiş olsun şimdiden :) gerilcek bişey yok dicek ki sana 10dan geri dogru sayıcam daha o lafı bitmeden bb :D bazıları diyo ki bademciklerini niy ealdırdın pislikleri topluyo falan. ama benden çok hasta oluyolar anlamıyorum garip :D
ahmet_xy
22-04-2014, 15:09
ben de yıllaaar önce sinüzit denen nalet hastalık yüzünden, burnumdan deviasyon ameliyatı olmuştum. lokal anestezi yapmışlardı. çekiç sesleri hala aklımdadır. :D :D
2 ayda bir hasta olmaktansa cilesine katlanmaya karar verdim. Olucam bu ameliyati baska yolu kalmadi. Mecburum kisaca :D tek careside ameliyatmis bu lanet hastaligin. Cok sagolun korkum pek kalmadi yorumlardan sonra. Koltuga oturunca durum nasil olacak bakalim :)
Uyanıp uyanıyorsun zaten senin için olay bu ama koltuk değil ameliyat masasına kömüş gibi yığıyorlar adamı :)
TolgaEsentepe
22-04-2014, 15:10
yahu ne çekiyorum bu bademciklerden.. çocukluğumdan beri aldıralım diyor ailem ama yanaşamıyorum :D
ersandeniz
22-04-2014, 16:00
92 yazında olmuştum, 8 yaşındaydım, ameliyathaneye girdik, balonu üfle dediler, narkozu vermişler, uyandığımda sadece konuşamıyordum, ertesi gün o da geçmişti :)
korkacak durum yok, bademcik iltihabı bir süre sonra kalbi bile etkileyebiliyor
adamlar lokal anestezi dese bile bence genel yaptır en rahatı :D geçmiş olsun
Onur Fatih
22-04-2014, 17:19
Ben 10 yaşında oldum neredeyse her hafta hastaydım ameliyat olana kadar. O zamandan beri bir sıkıntı yok. Kesin aldırın kurtulun illetten.
Cok sagolun oyle yapicam artik bi laf vardir ya bu deveyi gudecen ya bu diyardan gidecen diye benim tek carem uslubu bozmadan diyorum seve seve o masaya yatmak :D
ben 10seneden daha önce aldırdım bademciklerimi o günden beri pek hasta olduğumu hatırlamam.
geçmiş olsun şimdiden :) gerilcek bişey yok dicek ki sana 10dan geri dogru sayıcam daha o lafı bitmeden bb :D bazıları diyo ki bademciklerini niy ealdırdın pislikleri topluyo falan. ama benden çok hasta oluyolar anlamıyorum garip :D
Faydasindan cok zarari var artik. Bende gorecekmiyim acaba hic hasta olmadan gecirecegim bi kis sezonunu. Cok sagolun
ben de yıllaaar önce sinüzit denen nalet hastalık yüzünden, burnumdan deviasyon ameliyatı olmuştum. lokal anestezi yapmışlardı. çekiç sesleri hala aklımdadır. :D :D
Burun ameliyati farkli bisey pinokyo gibi burnum olsa cekicletmem ben.:D Iki bademcigi aldirmaya korkuyorum. Allah hepimizi korusun cok sagolun
Uyanıp uyanıyorsun zaten senin için olay bu ama koltuk değil ameliyat masasına kömüş gibi yığıyorlar adamı :)
Ben koltuk saniyordum dis doktorundaki koltuk mudaili bisey diye hayal kuruyordum acikcasi. Kotu oldu bu simdi:)
yahu ne çekiyorum bu bademciklerden.. çocukluğumdan beri aldıralım diyor ailem ama yanaşamıyorum :D
Ben cikayim da ameliyattan hayirlisiyla yazarim buraya olun veya olmayin diye :D
92 yazında olmuştum, 8 yaşındaydım, ameliyathaneye girdik, balonu üfle dediler, narkozu vermişler, uyandığımda sadece konuşamıyordum, ertesi gün o da geçmişti :)
korkacak durum yok, bademcik iltihabı bir süre sonra kalbi bile etkileyebiliyor
Aynen oyleymis bi tanidik bu yuzden anjiyo oldu. Zaten bunu duyunca karar verdim. Sonra bide o cikmasin Allah korusun. Sagolunn :)
adamlar lokal anestezi dese bile bence genel yaptır en rahatı :D geçmiş olsun
Aynen oyle yapicam. Cok tesekkurler
ahmet_xy
22-04-2014, 17:24
Burun ameliyati farkli bisey pinokyo gibi burnum olsa cekicletmem ben.:D Iki bademcigi aldirmaya korkuyorum. Allah hepimizi korusun cok sagolun
Allah sana yaşatmasın ama o sinüzitin yaptığı baş ağrısını çekmektense yüz kez burnunu kırdırırsın. öyle çekilmez bir başağrısı yapar. öldürmez ama süründürür.. :icon13:
Onur Fatih
22-04-2014, 17:28
Allah sana yaşatmasın ama o sinüzitin yaptığı baş ağrısını çekmektense yüz kez burnunu kırdırırsın. öyle çekilmez bir başağrısı yapar. öldürmez ama süründürür.. :icon13:
Sende kurtulmussun abi. Allah baska dert vermesin sagoll:)
ahmet_xy
22-04-2014, 17:30
Sende kurtulmussun abi. Allah baska dert vermesin sagoll:)
eyvallah. sen de ol ameliyatını kurtul kardeşim. korkacak bir şey yok. şimdiden geçmiş olsun, başarılı bir ameliyatın olur inşallah. :)
Yatacaksın, narkozu alacaksın..
10 saniye sonra gözlerin kapanacak
tekrar açtığında oda olacaksın..
arada ne olduğunu hatırlamayacaksın
keyifli birşeydir genel anestezi.. imkan olsa dişçi için bile narkoz alırım
driftboy
22-04-2014, 19:10
bende senin gibiydim her kış 2 hafta banko yatak hayatım vardı. Aldırdım. Yaklaşık 8 sene oldu hiç hasta olmadım. Ama aldırınca sıkıntı cekeceksin bikaç gün. Ben şekerli sütle beslendim. Karnın doymuyo ama bişeyde yiyemiyosun tamamen sıvı. Zor olan tek yanı o. Ama kesinlikle aldır..
Geçmiş olsun simdiden. Anesteziden korkma
2 ayda 2 kere anestezi oldum hiç anlamıyosun.
Sol koldan peşpeşe iğneliyolar en sonuncusu narkoz zaten.
Morfini yiyince bi soğukluk geliyo koldan sonra noluyo demeye kalmadan odada buluosun kendini zaten :)
ilk ameliyatımı 7. sınıfa giderken oldum, o zaman ameliyathaneye gitmeden bi ilaç vermişlerdi yarı baygın gitmiştim, cesaret ilacı demişlerdi :D sonra lise 2 de oldum yine, o atmosfer kötü oluyor tabi, koldan yavasca ilacı verdiler ve uyandığımda önce biraz bulanık gördüm sonrası gayet rahat, uykuya dalıyorsun gibi işte :)
2 sene önce oldum bademciklerden ameliyat.Her ay soğuk bişey yemesemde içmesem de sürekli şişerdi.Artık ilaçlar çare olmayıp her şiştiğinde penisilin vurunarak 10 günde geçiyodu.Yaz tatillerinde bile sıcak bira içerdim :).Ta ki bi cesaretle ameliyat olmaya karar verdim.
Normalde heyecanı bastırması için ameliyat öncesi iğne vuruyolar.Bana vurmadılar göz tansiyonu süphesi var diye.Anestezi de korkacak bişey yok anlamıyorsun bile.Ameliyat sonrasını anlatmak istemiyorum kafan karışmasın.:)
Şu an rahatım.Tek kötülüğü inanılmaz kilo aldım.Şimdiden geçmiş olsun
Ben 7 yaşımda aldırdım sürekli hastalanıyorum diye.Ameliyat olayımda hastaneye gittik iğneden çok korkuyorum tabi iğneyi zor yaptırdım neyse ameliyathaneye gittik orda narkozla bayıltcaklar, bana diyorlar bak bu balonu şişirceksin onu şişirdiğinde annen baban yanına gelcek.Bende şişirmeye başladım gözler kapandı tabi :D açtığımda herşey bitmişti, doktorun eğer iyiyse gerçekten kolay bi ameliyat bence senin açından.Ameliyatı olduktan sonra renkli draje şekerleri arkadaşlarıma doktor ameliyat olanlara bunlardan veriyor özel ilaçlarım bunlar benim diyip kandırıyordum :D
ameliyatın en eğlenceli anı anestezi :D Gerçi sonrasında bizlik bir şey yok, kafası çok ayrı bi kafa ama ayılırken mümkün olduğunca dikkat etmek gerek. :D
İlk ameliyatımda fena dalga geçmişler benle 2 ve 3te daha usturuplu ayılmışım :D
Onur Fatih
23-04-2014, 00:07
Kafasini bende merak etmeye basladim :p forumda ne cok anestezi muptezeli varmis :D
Herkese cok tesekkur ederim
3-4 yıl önce doktor bana da bademciklerini aldır dedi. Ben istemedim.
Bademciklerini aldırdıktan sonra daha kolay hasta olunuyormuş. Doğru mudur ?
ya bende bademciklerden sıkıntı yaşıyorum soguk yiyip ıcmesemde şişiyo aldırmayı istiyorum ama kilo konusu kafama takıldı ? neden kilo alınıyor bide ben günde 2 ögün anca yerim yani kilo almayıda istemem acıkcası
Ameliyat öncesi zaten sedasyon verilir sana bir miktar rahatlarsın, korkuların kalmaz. Ameliyathaneye girincede anestezi verdikleri anda 10 snye içinde perde kapanır odanda uyanırsın hafif boğaz ağrısıyla ;)
Bunun dışında bi hikayen olmaz
La olm hayat size güzel ver narkozu kes adamı bişi olmaz de bide :D
Aslında ameliyat olmak çok keyifli, ben 5 ameliyat geçirdim 3 ü ağırdı. Biraz bağımlılık ta yapar belki :)
ahahahahahaha gece gece yataktan dustum :D:D:D:D:D:D
geçmiş olsun, dün 4.5 yaşındaki yeğenimin bademcikleri alındı, korkacak birşey yok :)
enestezi
23-04-2014, 09:48
korkacak bi ameliyat değil. yılda 5-6 kere veya daha fazla tonsiller iltihaplanıyosa ameliyat öneriyorlar.anestezi ye gelince korkacak bişey yok.sen hiç birşey hissetmeyeceksin zaten.bu arada tonsil ameliyatını lokal anesteziyle yapan doktor nadirdir.bana sorarsan genel ol derim.ben anestezi teknisyeniyim takıldığın bi nokta olursa sorabilirsin.geçmiş olsun.
Risendark
23-04-2014, 10:39
@Onur fatih kardeşim ben 6 7 yaşında olmuştum narkozu verdiler tam masaya yattım sonra pert kalktigimda odadaydiydim gözümden yaş akıyordu bildigin ağlıyordum narkozun etkisindenmis sonra dondurma falan yedim hiç öyle kanama falan olduğunu da hatırlamıyorum yani bi kaç gün yattım sonra ayaklandım zaten sıkıntı yapma hiç ol kurtul bademcikten
Edit:ben her ay düzenli olarak antiniyotik içen adamdım artık zararlı boyuta geldiği için ameliyat yaptılar şimdi yılda 1 kez hasta olurum oda adet yerini bulsun diye :D öyle ameliyattan sonra sık sık hasta falan olunmuyor ;) ha biraz kilo alırsınız ben ben 45 kiloydum ameliyattan sonra 50 55 civarına geldim
VolkanA.
23-04-2014, 10:47
Benim bademciği 4 5 yaşlarında aldırmışlar şuan rahatım ama genelde geniz akıntısı çok oluyo
caprio55
23-04-2014, 10:54
Doktor 10 dan geri say dedi. Burnuma birşey taktı.. 5 dediğimi hatırlamıyorum.. Sonra uyan dediler sanki olmamış gibi :)
ErenErdem
23-04-2014, 11:41
farklı bir ameliyatta hoşgeldin nasılsın demişlerdi anestezi sırasında teşekkür ederim siz demeyi düşünürken herşey olup bitmişti :)
Onur Fatih
23-04-2014, 11:50
herkese çok çok teşekkür ederim :) korkum pek kalmadı o an ki atmosfer neyi gösterir bilemiyorum :)
kilo alma olayına gelince bademcikle bi bağlantısını bulamadım ama bakalım. şimdilik öyle bi sorunum yok zayıfta değilim.
Yarın saat 3 te gidicem bakalım. o yüzden bugünü kendime ayırmayı düşünüyorum. :D
Ameliyattan sonra sunu yazcaksin; daha once niye aldirmamisim
alınmasının hiç zararı yok mu yani ?
alınmasının hiç zararı yok mu yani ?
Ben vücut direnci azalıyor, daha kolay hasta olunuyor diye biliyorum.
Bademciklerim normalde olması gerekenden daha büyük, bu yüzden ilkokul ve lisede çok rapor almışlığım var hatta.
Doktor bademciklerini alalım dedi ben istemedim.
Yiğit G.
23-04-2014, 12:54
Ben bademciklerimi aldırdım diye neredeyse kalbimden oluyordum... Meğer bademcikler vucuda giren bütün mikropları tutuyormuş... Tabi ben ilkokuldaydım yasım senin kadar yüksek değildi.Umarım sorun yaşamassın geçmiş olsun...
Ben vücut direnci azalıyor, daha kolay hasta olunuyor diye biliyorum.
Bademciklerim normalde olması gerekenden daha büyük, bu yüzden ilkokul ve lisede çok rapor almışlığım var hatta.
Doktor bademciklerini alalım dedi ben istemedim.
Benim bademciklerimi 4 yaşında aldılar ve sadece sulu şeyler içebilecek durumdaydım.
O günden buyana adam akıllı grip dışında (oda senede 1 kere) hasta olurum olmam :D
Biz mahallede büyümüş nesiliz , yeni nesil korunaklı ev çocuklarının işi daha zor :( çok çabuk hastalanıyorlar genel olarak.
Benim bademciklerimi 4 yaşında aldılar ve sadece sulu şeyler içebilecek durumdaydım.
O günden buyana adam akıllı grip dışında (oda senede 1 kere) hasta olurum olmam :D
Biz mahallede büyümüş nesiliz , yeni nesil korunaklı ev çocuklarının işi daha zor :( çok çabuk hastalanıyorlar genel olarak.
aynen katılıyorum. yeni neslin işi çok daha zor :(
yeğenim de öyle büyüyor ne yazık ki :(
çocuk doğru düzgün sokağa çıkmıyor, aman hasta olmasın diye çok üstüne düşüyorlar, e çocuğunda hastalığa karşı direnci olmuyor tabi ki.
Ben de ilkokulda aldırmıştım üstünden 25 sene geçti bir kez bile boğazım şişmedi :D
Çok rahat edersin :)
Ben de ilkokulda aldırmıştım üstünden 25 sene geçti bir kez bile boğazım şişmedi :D
Çok rahat edersin :)
25 senedir o yoldan hiç mi hasta olmadın Yavuz abi ? Bademciğin şişmez zaten artık olmadığı için :D
aykutsafakyaman
23-04-2014, 13:51
Ameliyati yapan duzgun yaptigi sürece bi sikinti yok ben 4 kere farkli seylerden dolayi bicak altina yattim . Benim sikintim bayginliktan sonra doktorlara cok sovdum bi tanesi yeter artik kardeşim bi dur dedi :D he suan durum oyle bi hal aldi ki doktora gitmek istemiyorum . Ama gecirecegin operasyon ufak bisey fazla tutucaklarini da zannetmiyorum cok gecmis olsun simdiden :)
anesteziden sonra ortadan 2ye bölseler haberin olmaz kardeşim :D
Onur Fatih
23-04-2014, 14:03
Hepiniz sagolun bizde mahallede buyuduk tasolarla misketlerle :D bademcik disinda bende hasta olmam cok sukur. Grip bile oldugumu hatirlamam. Bu hastalik soguktan soguk yiyecek tuketmekten olmuyor. Belli kulucka donemi var 45-60 gun arasi bi surec. En son 25 gun once hasta oldum su an soguk icecek tuketiyorum bi problem yok. Dondurma yedim gecen yine siskinlik vs yok. Evimde 3-4 gun istirahat ederken cat kapi geliyor ve anliyorum sisecegini. Uyuyorum sabah uyandigimda yutkunamiyorum. Lanet bisey gercekten. Az once hastaneden aradilar. Hayirlisi bakalim
Hepiniz sagolun bizde mahallede buyuduk tasolarla misketlerle :D bademcik disinda bende hasta olmam cok sukur. Grip bile oldugumu hatirlamam. Bu hastalik soguktan soguk yiyecek tuketmekten olmuyor. Belli kulucka donemi var 45-60 gun arasi bi surec. En son 25 gun once hasta oldum su an soguk icecek tuketiyorum bi problem yok. Dondurma yedim gecen yine siskinlik vs yok. Evimde 3-4 gun istirahat ederken cat kapi geliyor ve anliyorum sisecegini. Uyuyorum sabah uyandigimda yutkunamiyorum. Lanet bisey gercekten. Az once hastaneden aradilar. Hayirlisi bakalim
aynısı bende de oluyor. dert etmiyorum o kadar :D
OMTechJr.
23-04-2014, 14:13
ergenlik sırası veya öncesi olsa kilo aldırır metabolizmayı falan etkilerdide şu an bişey olmaz. bağışıklık sistemin oturmuştur zaten. ben ölümden döndüm desem yeridir bademcik şişmesinden. uykumda nefessiz kaldım şans eseri görüp yetiştirdiler. 7-8 yaşında aldırdım rahat ettim.
yaşasın yaz kış dondurma emcürmek :cool:
Onur Fatih
24-04-2014, 08:37
Bugun saat 3 te ameliyata giriyorum.saat 2 gibi adapazarina gecicem :) herkese cok cok tesekkurler hayirlisiyla kendime gelir gelmez yazicam konuya :)
ayılınca yiyip icecgin soguk seyler dondurma vs. keyfini anlayamassınız :D yaz kış çivi gibi su icerim hatta terlide icebilirsin nasısa sismiyor :D
valla ben ilkokulda kbb oldum komple geniz eti bademcik vs heralde nefesi düzgün alınca belki anestezi etkisiyle baya baya istahım acılmıstı normaldir
ben igneyi elime alamazdim ameliyata yuruyerek girdim :-D
hele o bayilma ani super bi anda heryer donmeye basliyo :-D keske simdide bayiltsalar :-D
Beyler ufak bir soruyu cevapliyim kafanızda soru işareti kalmasın.
Evet tonsiller halk tabiriyle enfeksiyonları tutuyor, bir nevi kapı görevi görüyor vs vs ama o dediğiniz şey SAĞLIKLI tonsiller için geçerli. Eğer senede 6 ve daha fazla tonsilleriniz şişiyor ise birincisi bu durum başlı başına enfeksiyon odağıdır, ikincisi zaten bu kadar sık oluyor ise o tonsillerden hayır gelmez, durması sadece kozmetik amaçlı olur ve size ağrı vermekten başka bir işe yaramaz.
i-vtec07
24-04-2014, 09:20
şimdiden geçmiş olsun .
noVankel
24-04-2014, 10:04
bademcik değişik bir yapıdır.
mikroorganizmaların yemekborusu,mide,bağırsak gibi sindirim boşluğuna girmesini engelleyen bir yapıdır. insan evriminde gün geçtikçe yok olacak olan apandisit gibi bademcikte yok olacaktır.
çiğ besin tüketen toplumlarda daha fazla sorun çıkartır. vs vs
ameliyat artık kapalı kalp ameliyatı yapılan yıllardayız. sene 2014. iğneden korkmuyorsan sıkıntı yok.
geçmiş olsun gardaş.
bundan tam 30yıl önce bu sıkıntılardan dolayı aldırmıştım ,canlı canlı kıtır kıtır kesmişlerdi o zaman tıp daha bukadar gelişmemişti ama :D
şimdiden gelmiş geşmiş olsun aynı sorun bende yaşıyorum bademciklerden neredeyse ayda bi şişiyor agız yaraları ve halsizlik belirtileri başlıyor igne antibiyotik ne varsa anca dedigin gibi bir haftada kendime geliyorum bi gir cık olmadı bende düşünüyorum tekrar geşmiş olsun allah şifa versin..
http://www.saglikvucut.com/uploadfile/2013/1115/20131115021405869.jpg
Onur Fatih
24-04-2014, 10:48
Ben yilda 7-8 kez hastalaniyorum zaten. Yukardaki fotograftaki durum igrenc. Bende o kadar olmuyor ama hastalandigim zaman olmek bile istiyorum. Lanet olasi bisey. Yavas yavas yataktan cikip hazirlanayim ben. 3 saatim kaldi :)
ersandeniz
24-04-2014, 10:59
Allah şifa versin, büyük ihtimal yarın dönersiniz foruma :)
TolgaEsentepe
24-04-2014, 12:16
yaz akşamına yaz bekletme bizi :D
onurcum gecmıs olsun ALLAH herseyın hayırlısı versın kendıne geldıgın zaman yaz :) tekrar gecmıs olsun
o son foto nedir öyle yaa, midem kalktı yemin ederim.
Arda kaldır şunu link koy allaşkına o ne öyle ya :D :china:
Onur Fatih
24-04-2014, 13:38
Hastanedeyim imzalari attik
Onur Fatih
24-04-2014, 13:47
Serumuda bagladik yattik bakalim :)
Onur Fatih
24-04-2014, 20:18
Ameliyattan ciktim sukurler olsun. Ilk postu editliyorum :D
geçmiş olsun kardeşim. korkulacak bişey yokmuş demi :D
Onur Fatih
24-04-2014, 20:36
geçmiş olsun kardeşim. korkulacak bişey yokmuş demi :D
Aynen oyleymis. Doktora lokal anestezi yapalim dedim kabul etmedi. Yoksa o sekil olacaktim kii insallah genel olmusum diyorum.:) sagolasin dostum
Valla arkadaşım ben tam 20 sene önce oldum o ameliyatı.
Her ay iğne vuruluyordum berbat bir çocukluk dönemiydi.
Artık çürüyünce doktor geniz etiyle beraber bademcikleri aldı.
Ameliyat sonrası çok rahatladım. İştahım açıldı kilo almaya başladım.
Fakat şimdi de nerdeyse her kış faranjit oluyorum.
Bazen yazın bile soğuk suyu fazla içince faranjit oluyor.
Faranjitten nefret ediyorum çok illet bişey boğazlarımı parçalayasım geliyor kışın ne nefes alabiliyorum ne soğuk nede sıcak bişey içebiliyorum ne zaman boğazlarımda minnacık bir sıkıntı olsa hemen hastaneye gidip iğne oluyorum yoksa yatak döşek yatıyorum:(
Shinigami
25-04-2014, 00:21
Öyle durumlarda tek çare rakı :D Vercekler damardan aslan kesilceksin :D Sonra bırak korkmayı elinde neşterle doktoru kovalarsın :D Geçmiş olsun...
İbrahim33
29-04-2014, 15:38
Daha önce geçirenler yada bilgisi olanlar biraz moral versin:) bunu bile zor yazııyorum şuanda.
dün bademcik iltihabı tanısı konuldu , mütiş bir boyun ağrısı ve yutkunma zorluğu , ateş , titreme iistifra etme ne ararsanız var
Size sorum , bu iğneler kaç günde kendime getirir beni.artı olarak allah düşmanımın başına bile vermesin bu hastalığı
Daha önce geçirenler yada bilgisi olanlar biraz moral versin:) bunu bile zor yazııyorum şuanda.
dün bademcik iltihabı tanısı konuldu , mütiş bir boyun ağrısı ve yutkunma zorluğu , ateş , titreme iistifra etme ne ararsanız var
Size sorum , bu iğneler kaç günde kendime getirir beni.artı olarak allah düşmanımın başına bile vermesin bu hastalığı
5 gün sabah aksam. İkinci gün belirgin azalır ağrın ve yutkunma zorluğun.
İbrahim33
29-04-2014, 15:51
teşekurlr....
Onur Fatih
29-04-2014, 16:07
Bak ben burdayim. Cok cok gecmis olsun insallah kroniklesmez, umarim oyle de degildir. Kontrolleri aksatma bi doktora sorsaydin keske.
Ben aldirdim 5 gundur evde yatiyorum lokma yemek yemedim. Hala yatiyorum :)
Ada cayi iyi geliyor. Demleyip az ilidiktan sonra gargara yapabilirsin ve gunde 3 bardak ilik icebilirsin.
Denemedigim ot haci hoca isi kalmadi son care aldirdim. Ada cayi iyi gelir onun disinda istirahat etmek. Igneler antibiyotikler sureci azaltiyor o da en gec bir hafta.
Tekrardan gecmis olsun.
İbrahim33
29-04-2014, 16:50
5 gün sabah aksam. İkinci gün belirgin azalır ağrın ve yutkunma zorluğun.
hocam iğneyle birlikte günde 1 tane 1000 mg klomaks kullansam olur mu?
teşekrler onur ,geçmiş olsun
-Murat Özcan-
30-04-2014, 01:28
Geçmiş olsun arkadaşım,bende yıllar önce kıl dönmesinden ameliyat olmuştum bana da sakinleştirici verdiler onun kafası ap ayrı bir şey güle oynaya ameliyathaneye gittim..Bana narkozcu adam seni şimdi uyutucaz hazırmısın dedi evet dedim hadi başlasın artık bitsin uyut beni dedim tamam dedi 3 e kadar say 4 uyucaksın dedi 1 2 3 dedim uyumuşum odada açtım gözlerimi :)
HONDAHAN
30-04-2014, 08:02
Aldırın kurtulun. Ben 26-27 sene önce ilkokuldayken aldırmıştım. Çocuktum zaten, insan fazla birşey bilmeyince korkacağı şey de ya olmuyor ya da az oluyor.:) Olup bitmişti. Tek kötü tarafı o zamanlar algida malgida hazır dondurma olmaması, benim de ameliyatı kışın olmamdı :D Dondurmanın mevsimi değil, hazırı da yok :) O yüzden iyi tarafından bakın. O gün bugün aksatmadan iki senede bir ameliyat olmaya çalışırım :D :d Kafası çok iyi :D Bu mal çok iyi dostum :D Ama son ameliyatım sonrasında harbi korkmuştum; 07:00 'de ameliyata girdiğimi hatırlıyorum, gözümü bir açtım odamdayım ve saat 7 !!! Aaa dedim ameliyat etmemişler, eee niye kımıldayamıyorum o zaman diye düşünürken bir baktım dışarısı karanlık hassss dedim, tam 12 saat gitmişim :) Niye yazdıysam bu kadar şeyi ! :)
hocam iğneyle birlikte günde 1 tane 1000 mg klomaks kullansam olur mu?
teşekrler onur ,geçmiş olsun
Bu şekilde bir tedavi protokolü yok :icon_tup:
İbrahim33
05-05-2014, 18:48
çok şükür iyileştim , hastayken iyileşince horoz kesicem diye adak adamıştım , kestirip bir suriyeliye verdim bugün , allah kabul ederse.iyileşmemin şerefinede buzzz gibi 2 tane tuborg gold şişe içiyorum :)
tekrardan söyliyeyim , allah düşmanımın bile başına böyle bir hastalık vermesin.çok ağır sinüzit geçirmeme rağmen bu kadar kötü olmamıştım.
Onur Fatih
05-05-2014, 20:29
çok şükür iyileştim , hastayken iyileşince horoz kesicem diye adak adamıştım , kestirip bir suriyeliye verdim bugün , allah kabul ederse.iyileşmemin şerefinede buzzz gibi 2 tane tuborg gold şişe içiyorum :)
tekrardan söyliyeyim , allah düşmanımın bile başına böyle bir hastalık vermesin.çok ağır sinüzit geçirmeme rağmen bu kadar kötü olmamıştım.
Cok gecmis olsun benim o durumu her ay cektigimi dusun ve 1 hafta yattigimi:) mecbur aldirmak zorunda kaldim beni eniyi anlayan sensin:D
Allah başka dert vermesin ama 2015 de bugün itibariyle 3.ye hasta oldum.. Şu yutkunma zorluğu bezdirdi beni
bende düşünmüyor değilim 2 ayda bir yoklar beni bademcikler bezdirdi artık.
İbrahim33
06-02-2015, 08:42
geçenlerde yine beni de bi yokladı. gece yarısı kalktım boğazıma sprey sıktım. 2-3 günde sprey ile birlikte 1000 mg klonaks kullandım. çabuk atlattım. sprey çok önemliymiş arkadaşlar. anladığınız anda dayayın spreyi boğazınıza.
Hakan Burak
06-02-2015, 09:40
Valla bende zamanında ameliyat oldum, Sezen Aksu şarkıları eşliğinde, şimdi bana kaybolan yıllarımı verseler diye,
En son kendimi arabesk filminin içinde buldum, anestezinin öyle kafası var. :D
Şaka bir yana bu ameliyatı olmakta yarar var, korkacak bir şey yok ama dez avantajları da var.
Eskiden zor hasta olurdum şimdi dikkat etmezsem çabuk grip oluyorum.
Ama resmen boğazımda kiloluklar taşıyormuşum, değer mi değer :)