Orijinalini görmek için tıklayınız : auris vs focus
enolagay
26-04-2014, 19:55
herese iyi akşamlar, bu iki araç arasında kaldım ;
auris ve Connecting site... bu araç arasında kaldık. aurisin garantisi 8 ay daha devam ediyor(istersem ek ücretle 2 yıl daha uzatabilirmişim), focusun garanti bitmiş. focusta 2 parça boyalı sağ arka kapı ve sağ arka çamurluk, auriste iste sol ön çamurluk değişik ve boyalı... ikisinde de sürtmeden dolayı dediler servi kayıtları mevcutmuş. auris olan dizel ve 90 beygir 6 ileri manuel vites, focus 115 beygir prins marka lpg mevcut... kullanan arkadaşlardan bu araçların + ları ve - leri konusunda yardım bekliyorum.şimdiden teşekkürler
auris link Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...3594676/detay/)
focus link Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...61367220/detay)
İbrahim33
26-04-2014, 20:37
İlanlar görünmüyor.
enolagay
26-04-2014, 20:45
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-sahibinden-dizel-auris-133594676/detay/)
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-ford-focus-hb-titanium-161367220/detay)
individual
26-04-2014, 20:50
Toyota daha mantıklı geldi bana...
enolagay
26-04-2014, 21:16
Toyota daha mantıklı geldi bana...
teşekkürler nedenlerini de yazarsanız daha rahat karar verebilirim.
İbrahim33
26-04-2014, 21:26
İlla bu iki araçtan biri olacak diye bir şartınız yoksa , 110 luk collection orjinal focus'ta bulabilirsiniz bu paralara.
individual
26-04-2014, 21:32
teşekkürler nedenlerini de yazarsanız daha rahat karar verebilirim.
İkisinde zamanında şirket aracı olarak kullandım.
Toyota dizel ford lpgli.Toyota iç mekan bence ford dan daha kaliteli.Farları mercekli geliyor.Elektirikli aynalar geliyor donanım olarak daha güçlü bence.
enolagay
26-04-2014, 21:37
110 luk collection dizel focusların sesi beni rahatsız ediyor
enolagay
26-04-2014, 21:40
İkisinde zamanında şirket aracı olarak kullandım.
Toyota dizel ford lpgli.Toyota iç mekan bence ford dan daha kaliteli.Farları mercekli geliyor.Elektirikli aynalar geliyor donanım olarak daha güçlü bence.
bana göre de toyota ağır basıyor. auris'de beni 2. elde korkutuyor. peki aurisin kronik diyebileceğimiz sorunları var mı? yakıt tüketimi nasıldır? alırken dikkat etmemi önerebileceğiniz bir husus var mı?
İbrahim33
26-04-2014, 21:41
benzinli olarak t-jet bravoda bakabilirsin , hem bastın mı sağlam gider , hemde az yakar.tüpede son derece uyumlu bir motor.
individual
26-04-2014, 21:58
bana göre de toyota ağır basıyor. auris'de beni 2. elde korkutuyor. peki aurisin kronik diyebileceğimiz sorunları var mı? yakıt tüketimi nasıldır? alırken dikkat etmemi önerebileceğiniz bir husus var mı?
Şirket aracı olduğu için çok dikkat edemedim.Yanlız toyotanın dizelleri az yakar.Benzinli lpg bir araca göre daha az yakıcaktır.
enolagay
26-04-2014, 22:01
Şirket aracı olduğu için çok dikkat edemedim.Yanlız toyotanın dizelleri az yakar.Benzinli lpg bir araca göre daha az yakıcaktır.
teşekkürler
Aurisin bir ara yağ yakma sorunu vardı onun haricinde kronik sıkıntısı yok bildiğim kadarıyla. Garantisinin devam etmesi sebebiyle aurisi tercih ederdim. Garantisini de uzatırdım.
dursun81
26-04-2014, 22:14
Auris Bir önceki kaşa Mmt şanzıman bacabağımda var 1 yıldır sorunsuz biniyor.bendede corolla dizel var motor aynı şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşatmadı hatta eşim acemiliğini corolla da attı.toyota motor olarak çok iyi ve sorunsuz tek sıkıntısı yol sesini içeri biraz fazla alıyor.satarkende gayet hızlı satılacağını düşünüyorum.
dursun81
26-04-2014, 22:15
Auris Bir önceki kasa Mmt şanzıman bacanağımda var 1 yıldır sorunsuz biniyor.bendede corolla dizel var motor aynı şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşatmadı hatta eşim acemiliğini corolla da attı.toyota motor olarak çok iyi ve sorunsuz tek sıkıntısı yol sesini içeri biraz fazla alıyor.satarkende gayet hızlı satılacağını düşünüyorum.hayırlısı olsun.
enolagay
26-04-2014, 22:22
Aurisin bir ara yağ yakma sorunu vardı onun haricinde kronik sıkıntısı yok bildiğim kadarıyla. Garantisinin devam etmesi sebebiyle aurisi tercih ederdim. Garantisini de uzatırdım.
servis kaydına bakarken bu konuya dikkat ederim diğer forumlarda da okudum sorunun serviste çözüldüğü yazıyordu. garantiyi ben de uzatmayı düşüyorum
enolagay
26-04-2014, 22:25
Auris Bir önceki kasa Mmt şanzıman bacanağımda var 1 yıldır sorunsuz biniyor.bendede corolla dizel var motor aynı şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşatmadı hatta eşim acemiliğini corolla da attı.toyota motor olarak çok iyi ve sorunsuz tek sıkıntısı yol sesini içeri biraz fazla alıyor.satarkende gayet hızlı satılacağını düşünüyorum.hayırlısı olsun.
teşekkür umarım bakmaya gittiğimde bir sıkıntı çıkmaz acil araç almam lazım aramaktan sıkıldım gibi
dursun81
26-04-2014, 22:49
teşekkür umarım bakmaya gittiğimde bir sıkıntı çıkmaz acil araç almam lazım aramaktan sıkıldım gibi
Bence çok iyi bakın ve acele etmeyin düşük km de kazasız bir Toyota her zaman iyi para eder ve kolay satılır.
İbrahim33
26-04-2014, 22:52
Bence çok iyi bakın ve acele etmeyin düşük km de kazasız bir Toyota her zaman iyi para eder ve kolay satılır.
sizi tenzih ederim ama bu zihniyet yüzünden 1.4 aurisler , 1.33 corollalar 40-45 lira ederken , mis gibi deltalar , canavar gibi 159 lar yok pahasına gidiyor güzel ülkemde.
dursun81
26-04-2014, 23:26
sizi tenzih ederim ama bu zihniyet yüzünden 1.4 aurisler , 1.33 corollalar 40-45 lira ederken , mis gibi deltalar , canavar gibi 159 lar yok pahasına gidiyor güzel ülkemde.
Sebep ise çoğu insanın haklı olarak sorunsuz ve ekonomik araçlar tercih etmesi.Sen ben belki sanayilerde çıkmacıları dolaşıp serviste ateş pahası olan parçaların yarı fiyatına parça buluruz diye dolaşabiliriz ama çoğunluğun bunu tercih edeceğini sanmıyorum.böyle oluncada minumum arıza ve geniş servis yedek parçası bulunan marka ve modeller daha çok tercih ediliyor diye düşünüyorum.
o paraya focus 1.6 tdci 109 luk focus alınır mis gıbı binilir 2 aractan bırı secılcekse tabı ...
benzinli olarak t-jet bravoda bakabilirsin , hem bastın mı sağlam gider , hemde az yakar.tüpede son derece uyumlu bir motor.
Yemin ederim bi onceki postunda neden bravo onermedi İbrahim acaba dedim :D
enolagay
27-04-2014, 23:22
güncel....:beuj:
Onur Fatih
27-04-2014, 23:31
Ben olsam titanium tdci focus bakardim cok guzel arabalar. Aurise gelince icine dahi oturmadim fakat 1.6 olmadiktan sonra gecersiz benim gozumde.
hocam boyasız 80 binde kırmızı dizel bi auris var yakınımda ilanda falan değil düşünürseniz görüşebilirim.
110 hp 240 tork 1.6 motor hem az yakar hem gidişiyle felaket tatmin eder konfor desen var viraj desen beklenmedik bi viraj alışı var kesinlikle focusu tavsiye ederim aynı motora sahip corolla sürdüm gidişinde dağlar var focusla
ya zaten bı kere focusla corolla aynı sınıf degıller focusta ustun yol tutus dıreksıyon tepkılerı konfor rahatlık genıslık buyukluk burda saymaya bı baslasam daglar var arada karsılastırmaya bıle gerek yok...
golf olsa neyse golfte... aurıs ne yaa tobe tobe:)
ya zaten bı kere focusla corolla aynı sınıf degıller focusta ustun yol tutus dıreksıyon tepkılerı konfor rahatlık genıslık buyukluk burda saymaya bı baslasam daglar var arada karsılastırmaya bıle gerek yok...
aynı sınıf degiller derken? sen aynı sınıf gormuyosun diye yada focus daha iyi yol tutuyo diye yada 1.3 - 1.6 gibi farkından mı focus bir üst segmente geçtide haberimiz yok yoksa ?
aynı sınıf degiller derken? sen aynı sınıf gormuyosun diye yada focus daha iyi yol tutuyo diye yada 1.3 - 1.6 gibi farkından mı focus bir üst segmente geçtide haberimiz yok yoksa ?
evet aynı sınıf degıller focus tıtanıumla olamazlarda zaten motor desen aynı degıl kasa desen aynı degıl genıslık desen rahatlık desen konfor desen ozellık desen donanım desen tıp desen gorunus desen hıcbır sekılde ıkısıde c sınıfıda olsa bu saydıklarımın hıcbırınde aynı sınıfa gıremez toyotayla...focusun rakıbı bravo,golf,ceed,mazda3 vs vs...got kadar arabayı focusla bır tutuyolar bunları focusum oldugundan yazmadım umrumda degıl ben yarın satar baska bıısy alırım ama focus tıtanıumla karsılastırılcak bır arac degıl o...
golf olsa hadı neyse dıcemde bahsedılen arac focus tıtanıum karsısında rakıp bıle degıl...golf te aynı sınıfta ama konforuyla rahatlıgıyla focustan ustun...bıraz gercekcı olalım
Auris'i kullanmak çok zevkli cidden tam şehir arabası.Konforu Focus'a göre bir tık önde.Focus'lar biraz yol sesini içeri alıyor o yüzden biraz rahatsız ediyor.Ama yol tutuşu yürüme flan derseniz kıyaslamaya bile gerek yok yani.Tdci için konuşuyorum benzinli Focus'a hiç bulaşmayın bence...
giuliettaların hakkı yeniyo hakkı :D
Helal ibrahim takdir ettim :D
evet aynı sınıf degıller focus tıtanıumla olamazlarda zaten motor desen aynı degıl kasa desen aynı degıl genıslık desen rahatlık desen konfor desen ozellık desen donanım desen tıp desen gorunus desen hıcbır sekılde ıkısıde c sınıfıda olsa bu saydıklarımın hıcbırınde aynı sınıfa gıremez toyotayla...focusun rakıbı bravo,golf,ceed,mazda3 vs vs...got kadar arabayı focusla bır tutuyolar bunları focusum oldugundan yazmadım umrumda degıl ben yarın satar baska bıısy alırım ama focus tıtanıumla karsılastırılcak bır arac degıl o...
Sınıflar yol tutuşuna,iç mekan kalitesine göremi değerlendiriliyor?
Kalite kavramı neye göre?
Focusta ne donanım var?Hafızalı koltuk yada vakumlu kapımı var?Bu sınıfta ne kadar donanım varsa o var. G.t kadar dediğin aurisin arka koltuğuna oturmadan boş yorum yapmayalım,bagajı küçük desen doğrudur ama ferahlık ve iç mekan genişliğinin alakası yok.
Bedava marka fanatikligine gerek yok..
; http://tasarim.alternaturk.org/focus-mu-auris-mi/
; http://arabam.tc/compare/ford-focus-mu-toyota-auris-mi-ford-focus-vs-toyota-auris-931.html#.U12Q9PWDMuo
ErkanCanS
28-04-2014, 06:15
öncelikle toyotaya binen çoğu insan gerçekten kopamıyor bir daha :) Focusu bilmiyorum ama toyotanın servisi kolay kolay sizi yüz üstü bırakmaz.İçine binince '' bu kadar genişmiydi bu araba '' dediğimi hatırlıyorum.Aracın ikinci el piyasasının da gayet hareketli olduğunu çevremden dolayı net bir şekilde biliyorum.
ben olsam bunu alırdım 2.2 dizel auris güzel şaka yapar :D
Connecting site... (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-auris-2.2-d-cat-dizel-sport-174-hp-400-nm-tork-0-100-8.1-sn-142563170/detay)
Sınıflar yol tutuşuna,iç mekan kalitesine göremi değerlendiriliyor?
Kalite kavramı neye göre?
Focusta ne donanım var?Hafızalı koltuk yada vakumlu kapımı var?Bu sınıfta ne kadar donanım varsa o var. G.t kadar dediğin aurisin arka koltuğuna oturmadan boş yorum yapmayalım,bagajı küçük desen doğrudur ama ferahlık ve iç mekan genişliğinin alakası yok.
Bedava marka fanatikligine gerek yok..
; Focus mu Auris mi? | Tasarım (http://tasarim.alternaturk.org/focus-mu-auris-mi/)
; Ford Focus mu Toyota Auris mi? - Ford Focus vs Toyota Auris, araba, arabam, Renault, Citroen, - 28.4.2014 (http://arabam.tc/compare/ford-focus-mu-toyota-auris-mi-ford-focus-vs-toyota-auris-931.html#.U12Q9PWDMuo)
aynısını demek istemiştimde kriterler farklı arkadasın demekki 40 yıllık focus c değil, C+ sınıfında :)
giuliettaların hakkı yeniyo hakkı :D
Su arabayi satamadin ya para falan.cikarsa ilk senin arabayi alcam berkay :D
Su arabayi satamadin ya para falan.cikarsa ilk senin arabayi alcam berkay :D
Hastasından hastasına satıyoruz biz kardaş :D
Emre Ekrem
28-04-2014, 10:01
Auris iç mekan, işçilik, performans ve dış görünüm olarak çok daha güzel bir araç.
Auris iç mekan, işçilik, performans ve dış görünüm olarak çok daha güzel bir araç.
zevkler tartısılmaz ama perfornmas derken bunu cıddı olarakmı yazdınız?
Auris iyidir bence. Daha bikac gun once ilk defa bi makyajsiz aurise bindim arka tarafin diz mesafesi ve genisligine hayret ettim. Motor olarak d4d kullaniyorum corollada, fazla beklentiniz yoksa sizi uzmez focusun dizeli gibi degildir ama daha kalkis yapamadigim rampa olmadi (duz vites) araba doluyken (bagaj ful 4 kisi) dahi uzun rampalarda zorluk cektirmedi. Ic mekan kalitesi olarak birkac kez focusa binme firsatim oldu cok karsilastirma yapamam ama auris daha kaliteli hissiyat veriyordur diye tahmin ediyorum. D4D nin yakiti da uzmez.
enolagay
28-04-2014, 20:34
dün 2 aracıda deneme fırsatım oldu. auris beklediğimden fazla performanslı çıktı araçta 3 kişi varken çok dik bir yokuşta 2-3 defa durup tekrar arabayı sürdüm patiye düşmeden yığılmadan 1.4 dizel motorla banamısın demedi. aracı 1 km bozuk toprak yolda denedim sahibi 2 defa altını sürtmeme ragmen pek sesini çıkarmadı sağolsun araçtan zerre tıkırtı sesi yoktu. ilk viteste sadece ışıklarda focusa göre ivmelenmesi yavaş anca 2. vitesten sonra agresifleşiyor ama dizel olmasının etkisi yüksek(zaten ralliye katılma amacım yok ş.içi bıktırmasın insanı yeter). motor sesi neredeyse yoktu içerde asfalt sesi de yoktu neredeyse o bakımdan güzeldi. donanımı focusa göre biraz geriydi ama tatmin edici. içi gayet ferahtı arka diz mesafeside öyle arabanın dışı insanı yanıltıyor. o aracı almaktan vazgeçmemin sebebi vites topuzunun kapı kollarının(iç kısım) aşınması, aracın yan plastiklerinin boya atması vs oldu belki kullanan adamdan dolayıdır ama gerçekten 2 yaşındaki araç için kötü bi durumdu ondan vazgeçtim. gelelim focusa benzinli ve 115 beygir olmasından dolayıdır belki ama ara hızlanması iyiydi ama ses açısından aurisin bir hayli gerisinde iç malzemesi daha tatmin edici geldi(kullanıcısı daha titizdi). focusun benzinlisi aurisin dizeline göre daha sesli ve yalıtımı zayıftı bence. vites topuzu ilk günkü giibiydi :) ama nedense o araçta içime sinmedi. sonuç olarak yine kararsızım beklemedeyim sınav haftasından sonra tekrar araştırmaya başlayacağım. herkese teşekkürler yorumları için.
dipnot evet bazı arkadaşlara katılıyorum ülkemizde bazı araçlar hakkettikleri değeri bulamıyorlar 2. el ve parça piyasası yüzünden. üzücü durum 2. eli ve parçası korkutmasa subaru forester favorim.
aklını çelmıs olmayım bu kadar para verceksın madem 1.6tdı dsg seat leon alınabılır
dün 2 aracıda deneme fırsatım oldu. auris beklediğimden fazla performanslı çıktı araçta 3 kişi varken çok dik bir yokuşta 2-3 defa durup tekrar arabayı sürdüm patiye düşmeden yığılmadan 1.4 dizel motorla banamısın demedi. aracı 1 km bozuk toprak yolda denedim sahibi 2 defa altını sürtmeme ragmen pek sesini çıkarmadı sağolsun araçtan zerre tıkırtı sesi yoktu. ilk viteste sadece ışıklarda focusa göre ivmelenmesi yavaş anca 2. vitesten sonra agresifleşiyor ama dizel olmasının etkisi yüksek(zaten ralliye katılma amacım yok ş.içi bıktırmasın insanı yeter). motor sesi neredeyse yoktu içerde asfalt sesi de yoktu neredeyse o bakımdan güzeldi. donanımı focusa göre biraz geriydi ama tatmin edici. içi gayet ferahtı arka diz mesafeside öyle arabanın dışı insanı yanıltıyor. o aracı almaktan vazgeçmemin sebebi vites topuzunun kapı kollarının(iç kısım) aşınması, aracın yan plastiklerinin boya atması vs oldu belki kullanan adamdan dolayıdır ama gerçekten 2 yaşındaki araç için kötü bi durumdu ondan vazgeçtim. gelelim focusa benzinli ve 115 beygir olmasından dolayıdır belki ama ara hızlanması iyiydi ama ses açısından aurisin bir hayli gerisinde iç malzemesi daha tatmin edici geldi(kullanıcısı daha titizdi). focusun benzinlisi aurisin dizeline göre daha sesli ve yalıtımı zayıftı bence. vites topuzu ilk günkü giibiydi :) ama nedense o araçta içime sinmedi. sonuç olarak yine kararsızım beklemedeyim sınav haftasından sonra tekrar araştırmaya başlayacağım. herkese teşekkürler yorumları için.
dipnot evet bazı arkadaşlara katılıyorum ülkemizde bazı araçlar hakkettikleri değeri bulamıyorlar 2. el ve parça piyasası yüzünden. üzücü durum 2. eli ve parçası korkutmasa subaru forester favorim.
arkadasımın 2012 selective mondeosunda ilk senesi icinde 10-12 bin km idi enfazla
1-vites topuzu baştan başa soyuldu yavas yavas
2-sol kapının dosemesi attı üstten cam indirdiginde en üstte kalan kısmı düsün ve yürüdü gitti
hadi topuz tamam el mel degiyoda kapının orası nası olmustu cok acaipdi
hepsi garantiden degişti gerci
üretim hatası falan olabilir baska araclardada varsa yanaşmada kullanımdan olabilir.