Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dilenciler !!!!!

MrtYILDIZ
01-05-2014, 01:48
Dilencilerin Kucağındaki çocuklar neden sürekli uyuyor??
Dilencilerin Kucağındaki Çocuklar Neden Sürekli Uyuyor Haberi | SON MANŞET HABER - Sonmansethaber.Com (http://www.sonmansethaber.com/haber/3302/dilencilerin-kucagindaki-cocuklar-neden-surekli-uyuyor.html)

Eğer siz de sokaklarda çocuklarıyla dilenen kadınlar görüyorsanız, para vermeden önce bir kez daha düşünün. Para vermediğiniz takdirde sektörleşmiş bu tür kötü niyetli işler bir süre sonra bitecektir. Böylece çocukların votka ve herhangi bir ilaç verilerek kullanılmasına ve sömürülmesine de engel olacaksınız.

Dilencilerin kucağında uyuyan bebeğe sakın şefkat ile bakmayın. Bu korkunç gerçeği görün!

İşte artık bu yazıyı okuduğunuz için dilencilerin kucağındaki çocukların neden sürekli uyuduğunu artık öğrenmiş oldunuz..

Duyarlılığınız bir bebek, bir hayat kurtarmak için bir adım olabilir. Lütfen Paylaşınız

SerkanYazgan.
01-05-2014, 02:00
Daha neler göreceğiz Allah bilir. Özellikle Cuma günleri Aksaray dan Kırşehir e bir servis dolusu dilencinin servisten inişini ve sağa sola bir anda yok olmalarını gördükten sonra dilencilere para vermiyorum. Kırşehirli devamlı aynı yerde duran yaşlı bir dilencinin 5-6 dairesi olduğunu bile öldükten sonra öğrendik.

Onur Fatih
01-05-2014, 02:08
Dukkana her gun 3-4 tane geliyor arada bir veriyorum alismislar artik ayni yuzler her gun kapida. Bunlar kenara oturup avcunu acmiyor direk istiyorlar. Ozellikle bizim burda, diger taraflarda nasil bilmiyorum.
Hatta gecen bi adam geldi yaptim amca ben yardimimi sagol dedim iceride musteriler vardi oyle bi cikisti ki hep geliyorum sen hic vermedin dedi bi kac bisey daha dedi cekti gitti suratsiz herif. Icerde insanlar olunca bisey demedim bende eger ki ayip olmayacagini bileyim yasina basina bakmaksizin yapistiririm iki tane. S.git calis 45 yaslarinda adam. Simdi bidaha gelmesini bekliyorum iyi bozucam bu sefer cunku cok canimi sikti. Ne insanlar var elinde kurek insaatin altinda harc karan. 70 yasinda adam gordum. Emek hirsizlari yuzsuzler.

dasemert
01-05-2014, 02:14
2 hafta önceydi.şirinevlerdeki suriyeli(veya suriyeliyiz ayağına yatanlar diyelim) kucağında bebek yanında 2-3 çocukla gezen dilencilerden birine denk geldim akşam.kadın kucakta cocuk gidiyor 2 çocugu arkasından gidiyor tahminimce daha 6 yaşında belki vardır elinde bıçakla yürüyor açmış sallaya sallaya.ne denir ki bahçelievler şirinevler iyice sardılar her yeri yürürken 5 adımda bir biri geliyor.şirinevler meydanda adama bıçak çeken oldu şunlara son verecek bir uygulama birşey yapsalar ya.

apartmanlara da dadandılar artık.geçenlerde kapı kapı geziyorlar üst kattan başlamışlar.bizim kapıya gelince köpeğimiz hırlayarak koşturunca alt katlara ugrayamadan koşa koşa kaçtılar.

Bu arada ne kadar doğru bilemem ama doğudan suriyeden 50 tl karşılığı kamyoncular getiriyormus burada kazanmaları için bir süre dilendikten sonra gidiyorlarmıs tekrar.

mert_can 41
01-05-2014, 02:57
Gün boyu en az 5 tanesi geliyo dükkana bir tanesi iyice azıtmış ben yokken anneme para ver diye girmiş dükkana para yok demiş kasayı göstermiş bir lirayı ver ozaman diyip çıkmış ama bazıları var gerçekten ihtiyacı oluyo onlara elimden geldiğince yardım ederim bazısı karnım aç ekmek parası diyo vermezsem vicdanım acıyo veriyorum bir bakıyorum yan dükkanada giriyo bazısı var gerçekten de alıyo ve yemek yemeye gidiyo geçen bir kere aracımı park ederken geldi yok dedim abi karnım aç dedi yemek yicem dedi verdim izledim gerçektende hiç bir araçtan istemeden gitti öylelerini görünce mutlu oluyorum

oğuz
01-05-2014, 09:16
Şuan izmit arabasında var bir grup,yarısı tuzlada indi yarısı arabada
Edit:onlarda gebzede indi

Birkan61
01-05-2014, 09:19
Az once dukkana geldi bitanesi suriyeliym yazisi var boynunda

Ulan herifi cikartamadik disari 25 dk ayakta bekledi agzini acip konusmuyorsa kolundan tutup goturuyoruz adam direniyor gitmemek icin

Eski para vardi arkadas onu verdi anladi eski para oldugunu bide geri uzatiyor lavuk :D

Adamlar ne sektor kurmus be

altugkocer
01-05-2014, 09:20
Suriyeli dilenci görünce ana-bacı sövmeye başlıyorum sonra da s..tiri çekiyorum. Şerefsizler.

slowmotion
01-05-2014, 09:23
bizim iş yerinin arkasında çadırda kalıyorlar. her çadırın önünde arap plakalı 1 araba var!

erhann
01-05-2014, 09:26
Mersınde her ışıkta türediler gına geldi

Volkann
01-05-2014, 09:28
dilenenlerin çoğunun sizden zengin olduğunu unutmayın.

ErT_ThM
01-05-2014, 09:29
Bunlar gibiler yüzünden gerçekten ihtiyacı olanıda seçemiyoruzz...

İbrahim33
01-05-2014, 09:31
Allah belalarını versin bu şerefsizlerin resmen çocuk istismarı yapıyorlar.Zaten usanmıştım dilencilere para vermekten , iyice tiksindim şimdi.

Mersınde her ışıkta türediler gına geldi

+33................

oğuz
01-05-2014, 09:32
Bir de sahil kesimlerindeki dilenciler var,onlardan daha beter gulculer var.

sweap07
01-05-2014, 09:34
antalyada yasayanalr meydan kavsagını bılır gecenın bı yarısı kırmızı ısıkta durduk adam para ıstedı babamda boyle seylerı sevmez vermedı adam delırdı arabanın kaputa vurmaya basladı
o anda arkadan polıs geldı aldı goturdu. antalyada yorukoglu kavsagında artık sabıt bırı var elınde sıgara hergun dılenıyor

ghibli06
01-05-2014, 09:37
her taraf MOBESE, kırmızıda çizgiye bassan haberi oluyor polisin de, cama tükürüp küfür edenlere bir Allahın kulu sesini çıkartmıyor!!!

yan53
01-05-2014, 09:38
ümraniyedede dolu bu suriyelilerden...her yere salmıslar bagzılarıda suriyeli değilse bile öyle hava veriyor

ghibli06
01-05-2014, 09:40
Bunlar gibiler yüzünden gerçekten ihtiyacı olanıda seçemiyoruzz...

geçirdiğim kazadan sonra kurban kestim ayıptır söylemesi, ihtiyaç sahiplerini kendimiz tespit ettik, gittik mahalleye evlerini bulduk dağıttık... işte o zaman gerçekten ihtiyaç sahibi kimdir görmüş olduk, emin olun alırken bile yüzleri kızarıyor, yüzünüze bakamıyorlar... yaşlı yaşlı teyzeler amcalar... eğer gerçekten bir sevap kazanmak isteyen varsa kendileri bulsun bu ihtiyaç sahiplerini, en kötü gidin muhtara sorun, bu kadar da kolay...

+soner
01-05-2014, 09:52
Ataşehir brandiumun önündekiler çok beter. O kadar arsız olmuşlarki cama yapışıyorlar yalvarıyorlar. Dün sol tarafa doğru bakarken sağ ön cama birden yapıştı bir tanesi noluyo lan oldum bi an şaşkına döndüm. Bi an acıdım verecektim fakat her verdiğim 10 kuruş bile dilenciliği bir sektör haline dönüştüreceği aklıma geldi. Vermeyin arkadaşlar vermeyin ki onları o ışıklara yollayanlar kıçlarını kaldırıp inşaatta bile olsa çalışsın bi tarafı terlesin..

Serhat
01-05-2014, 10:19
Artık bu tür dilenen insanlar ile gerçekten paraya ihtiyacı olup dilenen insanlar arasında fark oluştu. Suriyelilerde tanınıyor artık. Trafik ışıklarında hepsi arabaların önüne atlıyorlar.

Ama ben bazen görüyorum, elinde mendil ve gerçekten yüzü çok temiz olan teyzeler oluyor, cebimde ne varsa veresi geliyor insanın. Suriyelilere yapılan Çadır kente yapılan harcamalar *****. Onlara giden harcamaları bizim insanımız alsa sokaklarda kimse kalmayacak.

rodya
01-05-2014, 10:40
çok rahatsız oluyorum. neredeyse her ışıklarda çocul çocuk
Ancak dışarıda gördüklerime, cebimde varsa bozuk para veriyorum. 100 tane versem birinin işine yarasa yeterli benim için.

HaKo
01-05-2014, 10:52
dilencilere kesinlikle para vermeyin , biz para verdikçe bu ahlaksızlıkta bitmez. Yardım etmek isteyen çevresinde muhtaç birilerine kolayca ulaşabilir. Artık fitrenin sadakanın zekatın da ulaştığı yeri kontrol etmemiz gereken bir zamanda yaşıyoruz maalesef. İnsan sömürmek duygu sömürmek sektör oldu tüm dünyada.

SieRRa
01-05-2014, 11:03
Fenerbahçe - Antalyaspor maçına gitmiştim. Maça birkaç saat vardı yoğurtçu parkında biraz takılalım dedik zaman geçsin aldık 2 şer tane bira oturduk. 5 dk da bir, biri gidiyo biri geliyo her taraf dilenci, bozukluk yok abicim diyorum 5 lira ver diyo fiyatı da onlar belirliyo :D

Risendark
01-05-2014, 11:06
Cuma namazını kılıp dışarı çıktım genç 23 26 yaş aralığında bi arkadas elinde suriyeliyim yardıma ihtiyacım var yazısı var acıdım para verecektir sonra dikkat ettim de adamın ayağında Nike spor ayakkabı üzerinde fıstık gibi pantolon dedim bunun neyin para vericez.. Ayrica çokta sağlam yapılı bi çocuktu gidip çalışmak yerine dilencilik yapıyor onlarda işini bulmuş en kolay yöntem dilenmek tabi ...

Slipshod
01-05-2014, 12:15
Ekmek parası, karnım aç vs diye yaklaşanlara gel diyorum yicek bişeyler alayım sana. Otogarlarda vs abi şuraya gitcem vs diye para istiyolar gel diyorum biletini alıvereyim hiç birisi yanaşmıyo. Nakit para vermem.

BurakOzdemir
01-05-2014, 12:21
para yok diyosun kredi kartıyla yemek al diyo ben böyle arsızlık görmedim.

SSagnak
01-05-2014, 13:02
Bİzim müptezeller bitti bide suriyelilier çıktı biz kendi insanımızdan çektik bide suriyeliler düştü piyasaya elin ayağı tutuyor gir çalış kağıt topla hiç bişey yapamıyosan dua edeyim allah allah diyim insanlar acır para verir kolay yoldan para kazanıyım yemin ederim ihtiyacı olanlara bile para veremiyorum bu şerefsizler yüzünden zorla para almaya çalışıyolar hayırdır ya nerden geldin nereye sığındın insanların rızkına göz dikiyosun bide bazısı çok lanet yenibosnada iş yerimiz var kalan yemekleri götürdüm parkta kalıyolar beğenmediler ya patlıcan yemeği yok diyo ulan sizi düşünende kabahat geberin dedim sinir oldum

wekoo
01-05-2014, 13:09
töbe yarabiiii

ontheair
01-05-2014, 13:52
Bu ülkeye Romanya'dan da göçmen geldi, Arnavutluk'dan da. Hepsi bir şekilde bir işin ucundan tutup kimseye muhtaç olmadan yaşamaya çalıştılar.

Bunlar o kadar alışmışlar ki çalışmadan yaşamaya, pisliğe, kendilerine acındırmaya, gelir gelemz dilenmeye başladılar.

DOHC
01-05-2014, 14:00
Direkt para vermem. Mendil, sakız, yara bandı falan satarsa tutumuna göre (cama zamk gibi yapışmazsa, eli-yüzü-tipi düzgünse) alırım.
Açım diyenlere de birkaç sefer yemek ısmarladım ama bazıları illa yemek parası istedi, hadi naş dedim hep......

Burak K.
01-05-2014, 14:10
Antepte oturduğumuz bi kafede geliyor sürekli bi çocuk 9-10 yaşlarında,mendil kalem falan satıyor. Artık pazarlık yapıyoruz abi diyo 3 lira ver bir tane kalem bir tane de mendil vereyim. Nabıcam olm onları diyorum,abi diyo kafede oturan bi kızı beğenirsen kalemle mendile numaranı yaz ben götürürüm. :D

Mutlu Değerli
01-05-2014, 14:14
Suriyeli dilenci görünce ana-bacı sövmeye başlıyorum sonra da s..tiri çekiyorum. Şerefsizler.

Aynn öyle :icon_tup:

Babamla geçen gezerken gördük. Babamın dedigi laf ''Ulen kocaman adam, kalkmış buralara gelmiş. Hadi eşin, çocugun gelir anlarımda sen niye geliyon. Madem ülkenizden kovdular sizi, git orda kal savaş. Buraya geliyolar, ne vergi veriyolar ne çalışıyolar. Bi sürüde para alıyolar, bu da yetmiyor kalkıp dileniyolar''

c20let
01-05-2014, 14:30
Gün boyu en az 5 tanesi geliyo dükkana bir tanesi iyice azıtmış ben yokken anneme para ver diye girmiş dükkana para yok demiş kasayı göstermiş bir lirayı ver ozaman diyip çıkmış ama bazıları var gerçekten ihtiyacı oluyo onlara elimden geldiğince yardım ederim bazısı karnım aç ekmek parası diyo vermezsem vicdanım acıyo veriyorum bir bakıyorum yan dükkanada giriyo bazısı var gerçekten de alıyo ve yemek yemeye gidiyo geçen bir kere aracımı park ederken geldi yok dedim abi karnım aç dedi yemek yicem dedi verdim izledim gerçektende hiç bir araçtan istemeden gitti öylelerini görünce mutlu oluyorum

Kusura bakma ama eğer geçerli bir sebebi yoksa çalışmamak için dilendiği parayla yemek yese dahi mutlu olmak garip geliyor.

drago
01-05-2014, 14:51
suriyeliyim yazanların çoğu suriyeli değil arkadaşlar. bir suriyeliyle konuştum türkçe bilen o söyledi. şimdi söylemişti ama hatırlamıyorum, kendi dilinde nerelisin, nerden geldin, adın ne gibi basit soruları sor demişti. hakikaten cevap veremiyorlar.

sweap07
01-05-2014, 14:56
madem dılenıyosun colu cocunun nıye oraya koyuyosun ınsafsız o cocukların sucu ne gıt calıs hakkunla kazan ye

AB01
01-05-2014, 15:12
Prag'daki dilencileri gördükten sonra burdakilere soykırım yapasın geliyor.

Hiçbir dilenciye, para koparmaya çalışan tipe para vermem/verdirmemeye çalışırım. Eli, ayağı tutuyor gitsin çalışsın. Tarlada 20-30 liraya yevmiye ile çalışan nice insanlar var bu ülkede.

Shinigami
03-05-2014, 01:37
Verdiğim her kuruşun arkasından küfür yemektense gerçekten ihtiyacı olan insanları bulmak zor değil... Eğer yardım etmek istersem onlara ederim... Daha hiç dilenciye para verdiğimi hatırlamıyorum...

ersandeniz
03-05-2014, 03:51
Dileniye hadi gel kaymakamliga basvuralim yardim ederler deyin anlarsiniz gercek durumunu, bir kere denedim adam gelmedi, ustume evim var vermezler diyip, gercek ihtiyac sahibinin dilenmeye utandığını dusunenlerdenim

KOSEREN
03-05-2014, 07:57
Ben de gerçekten ihtiyacı olduğunu düşündüğüm kişilere veriyorum.

turci
05-05-2014, 11:42
Ben de gercekten ihtiyacı olanların dilenmeye utanan insanlar olduklarına inanıyorum,
eskiden bir kaç para verme teşebbüsünde bulunduğumda elimden tutup engel olan arkadaşlarım oldu..
Avrupa'da da kapılar açıldığından beri bu işi yapanlar çoğaldı,
Paris'te ışıklarda bekleyenleri görünce yok artık dedim.
Köln daha çok şükür o noktaya gelmedi ama tek tük karşılaşılabiliyor.
Bulgar ve Romanyalılar içine etti ortalığın, kadınları fuhuşa erkekleri hırsızlığa geliyor.