PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akaryakıt markası mı ? Istasyon mu ?

aligoldenstone
04-05-2014, 10:50
Kia ceed dizel otomatik aracım var sürekli bp den motorin alıyorum yol bilg. Da ortalamam şehir içi 8- 8,5 arasında geziyordu sonra shell den motorin aldım ortalamam aynı güzergahta 7.3 e düştü bu nasıl iş... Bp nin motorini mi böyle yoksa istasyon da mı sıkıntı var.. Bp kullanan varmı sıkıntı yaşayan.

ceyhun737
04-05-2014, 10:52
Istasyon çok önemli bende Proceed GT var bende mesela 2 farklı shellden alıyorum 2 istasyon arasında fark var hissedilir derecede

metin_1989
04-05-2014, 11:21
tabıkı ıstasyon farkı var ıkı sokak asagıda shell var ordan alıyorum sankı su basıyor ama bırde merter yan yoldakı shellden alıyorum muazzam bı cekıs km farkı var

Runo
04-05-2014, 11:28
Bende hep yenibosna opetten alıyorum ama en iyi neresi hala meçhul :)

metehancihangir
04-05-2014, 11:30
Bp den depoyu fulledim şu an 1011 km yaptım çubuk kırmızı çizgiye neredeyse geldi yol bilgisayarında depodaki yakıtla 227 km gidilebilir diyo hadi gitsin 200 km götürsün 1210 km yapıyo bence bp de de sıkıntı yok senin aldığın istasyonda sıkıntı vardır

tahasav
04-05-2014, 11:37
kesinlikle istasyondan farkediyor kmyi geçtim çekişte bile farkediyor .
quick varken 1-2 defa evin alt tarafındaki shellden benzin almak zorunda kaldım araba resmen yürümüyordu

997TT
04-05-2014, 11:55
Ikı ıstasyon arası %15 fark etmez. Kullnım sartlarıda mutlaka degısmıstır.
Suan shell dızelde ıyı bır yakıt gelıstırdı ama bukadar yıne fark etmez.
Istasyon cok onemlı,sahıplerı hırsızsa yapıcak bır sey yok. Hem tabancada-hem malda calar,kotu mal yada ucuz mal karıstırır fazla kazanmak ıcın.
Ayrıca sureklı değı kontrolu yapmak gerek,bazen sorunlu mal oluyor,depodakı malı ve fıltrelerı bozuyor. Adamda rutın kontrol etmedıgı ıcın,dagıtım sırketının kontrolune kadar hıc bır mudahele olmuyor. Kotu yakıt satıyor.
Daha onlarca sorun var kotu yakıt ıcın.
Gelelım dagıtım sırketı ayagına; buyuk sırketler ortalama oranda ve orta kucuk sırketlerın hepsı tupras malı kullanırlar. Kımı deterjan yada setan sayısı artırıcı katıklar koysalarda,malıyet ıcın pekde koymazlar.
Buyuk sırketler de %50 oranda rusyadan mazot getırır. Oda kalıtesız,burada bazı katıklar konur.
Kısaca;hangı marka ve ıstasyon ıyı gelıyorsa ona devam.
Dızelde yerlı marka kullanın,en azından paranın %76 ya yakını TC de kalır. Eger benzın ıse shell genelde ıyı.

Skyhawk34
04-05-2014, 12:01
en basidinden..

bahçeşehir bp den aldıgım yakıttan çok memnunum
çevre istasyonlar için aynı şeyi söyleyemem ama :)

Risendark
04-05-2014, 12:02
BP den otogaz aldım Allah belasını versin 90 tl ile 350 km giden araba 275 km de bitti... Bence bu dediklerinize her ikiside etkili hem yakıt hemde istasyon ;) her zaman aldigim shell vardı 340 350 km arası yapiyordum başka bi shellden aldım 370 km yaptim her yerde farklı oluyor

onursumer
04-05-2014, 23:38
Istasyondan istasyona cok degisiyor mumkun oldugunca Ayni istasyondan almaya calisiyorum

BüLenT GöReN
04-05-2014, 23:47
babamın ihtiyar az yaktığı için istasyon ayırmıyor şehir içi max en dandik mazotta olsa sıksanda 7 litreyi miksen geçmiyo :)

bende istasyon olarak aynı değilde marka olarak hep bpden almaya çalışırım

Ko®ay
05-05-2014, 00:19
Bencede istasyon farkı var, evime yakın çevremde 3 tane shell var geçen pazar tekirdağa gittim giderken yakıt aldığım shelli kesinkez eledim lanet olsun tekleye tekleye gittim geldim depo yarıdayken memnun olduğum diğer shellden aldım bariz çekişte fark yarattı, şimdi depoyu bitirip tekrar memnun kaldığım istasyona dönücem,kesinlikle istasyon farkı var yakıtta

Volkann
05-05-2014, 00:28
istasyondan istasyona çok fark ediyor ve çoğu shellde şuan nitro yakıt yok :S

Shinigami
05-05-2014, 02:50
Ben hep Shellden alırdım... Geçenlerde Mecburen evin yakınındaki Petrol ofisinden aldım benzini araba birden bi canlandı... Tepkisi falan acayip değişti... Km Farkı olarak da fark etti ama öyle çok bişey değil... Bende o gün bu gündür hep Petrol Ofisinden Alıyorum...

İbrahim33
05-05-2014, 06:54
valla ben s oil'den alıyorum mazotu , hemde indirimli olarak 4.05'ten.ne çekişte bir sorun var nede km'de.bravo gibi yakıt açısından bonkör bir dizelle 6.8 litre yakıyorum şehir içi.tavsiye ederim s oil'i.

twin
05-05-2014, 07:28
Bencede istasyonda bitiyor her şey

Berkan
05-05-2014, 07:36
en basidinden..

cogu arkadasım sevemedi orayı iyi gelmedi (mazot için) pazarın ordaki üstteki opet iyidir mazotu hep ordan alırım.

buarada özellikle full lerde lukoil olduktan sonra kullanan varmı nedir ne değildir :) deniyim diyorum sonra vazgeciyorum seri şekilde her seferinde:o

Sezgin
05-05-2014, 10:10
en basidinden..

Opette fena değil sanki ama çalışanlarından ötürü çakal tayfa gibi geliyor bana :D

ontheair
05-05-2014, 11:13
Bakırköy Veliefendi'deki BP'den alınan 95 oktan benzin ile Merter Mc'in yanıdnaki BP'den alınan 95 oktan benzin arasında fark yok ama pompalar arasında kesin fark var. Veliefendi BP'den alınca daha az yol yapıyor araç.

halilkarakas
05-05-2014, 11:43
bütün istasyonları denedim dizel meganımda. en iyi gittireni ve en az yaktıranı shell. ve o verdiğiniz değer doğru. shell den aldığımda 100 km de uzun yolda 4.5 yakıyor başka yerden aldığımda 5 - 5.2 falan oluyor.

MDeniz
05-05-2014, 11:57
bp petrol muhasebecisi + müdürüyüm istasyonunuzu doğru seçin sıkıntı istasyonda olur sonuçta hepsinin aldığı kazan aynı ne yapıyorlarsa yolda ya da döktükleri her ne madde ise oradan yapıyorlar ama su basma yok element uydurmayın. ama şuda bir gerçek shellin yakıtına hayranım .

ontheair
05-05-2014, 13:01
Su basma olayı var.
Depoların dibinde su birikir. Pompa o hızla dipte biriken suyu da yakıtla birlikte depoya basar.

MDeniz
05-05-2014, 15:39
Su basma olayı var.
Depoların dibinde su birikir. Pompa o hızla dipte biriken suyu da yakıtla birlikte depoya basar.

Ona su basma demezler depo içi terleme derler lütfen saçmalamayın milletin aklına kötü kötü şeyler getirmeyin. imkanı var mı ya o enjektörlerin euro 5 motorun su yeme gibi. vallaha sektörün içinde olmasan inandıracaksınız. boşuna mazot filtreleri şişmiyor o sudan dolayı ama o da depo terlemesinden kaynaklı su basmaları gibi bir durum söz konusu değil.

c20let
05-05-2014, 15:50
Bir ara reklamlara çıkmıştı Opet tüm istasyonların tanklarını online olarak sürekli denetliyor diye ? Bu işin aslı astarı var mıdır ?

Berkayy
05-05-2014, 16:07
Aracı aldım alalı opet kullanıyordum. ilk defa bostancı shellden aldim. daha fazla menzil yaptım çekişte fark göremedim. ancak evime uzak olduğu için her zaman ordan alamıyorum. kartal shelli deniyeceğim bakalım o nasıl :)

997TT
05-05-2014, 19:54
Denetleme ayrı bırsey.
Yerlı marka kullanmaya calısın. Istasyon bıldıgınız olsun.
Gereklı acıklamaları yaptım 7-8 post once.

Dragger
05-05-2014, 21:12
BP genelde Shellden az yakar, tüm otomobillerimde buna şahit oldum.

ontheair
06-05-2014, 00:06
Ona su basma demezler depo içi terleme derler lütfen saçmalamayın milletin aklına kötü kötü şeyler getirmeyin. imkanı var mı ya o enjektörlerin euro 5 motorun su yeme gibi. vallaha sektörün içinde olmasan inandıracaksınız. boşuna mazot filtreleri şişmiyor o sudan dolayı ama o da depo terlemesinden kaynaklı su basmaları gibi bir durum söz konusu değil.

Sanırım tam açıklayamadım veya sen anlayamadın. Benzin veya mazot ile su birbirine karışmaz. Eğer yeteri kadar dinlendirilirse yakıtın içindeki su deponun dibine çöker ve birbirlerinden ayrışır.

Otomobillerin deposunda olan terleme gibi istasyonların deposunda da terleme olur. Pompa genelde su seviyesinin üzerinde kalacak şekilde konumlandırılır ve su pompa seviyesine geldiğinde depo temizlenir. Fakat temizlenmezse su yakıt ile birlikte pompanın hızı ile otomobilin deposuna basılır. Enjektörlere kadar gitmez ama sen 10 lt yakıt aldığını düşünürken 8 lt yakıt almış olursun.

ontheair
06-05-2014, 00:08
BP genelde Shellden az yakar, tüm otomobillerimde buna şahit oldum.

Buna kesinlikle katılıyorum. İşim nedeni ile aynı gün içerisinde bile birbirinden çok farklı otomobiller kullanıyorum. BP'den alınan benzin ile Shell'den alına benzin arasında menzil açısından göze batan bir fark oluyor.

aligoldenstone
06-05-2014, 09:48
Hem çok pahalı yakıt alıyoruz hemde kalitesiz yakıt işimiz iş benim sorun yaşadığım bp pendik ist ters kom un oradaki. Bilginiz olsun shell den devam :)

MDeniz
06-05-2014, 10:27
Sanırım tam açıklayamadım veya sen anlayamadın. Benzin veya mazot ile su birbirine karışmaz. Eğer yeteri kadar dinlendirilirse yakıtın içindeki su deponun dibine çöker ve birbirlerinden ayrışır.

Otomobillerin deposunda olan terleme gibi istasyonların deposunda da terleme olur. Pompa genelde su seviyesinin üzerinde kalacak şekilde konumlandırılır ve su pompa seviyesine geldiğinde depo temizlenir. Fakat temizlenmezse su yakıt ile birlikte pompanın hızı ile otomobilin deposuna basılır. Enjektörlere kadar gitmez ama sen 10 lt yakıt aldığını düşünürken 8 lt yakıt almış olursun.

zaten yer altı depoları 250 litre nin altındaki seviyede yakıt basmıyor o yüzden yeraltı depoları terlesede mühim değil önemli olan depoların içindeki terleme

furkantekfidan
06-05-2014, 13:12
Bende hep yenibosna opetten alıyorum ama en iyi neresi hala meçhul :)

en iyi yerlerden biri yada maslak opet

Serkan_UR
06-05-2014, 17:09
Ikı ıstasyon arası %15 fark etmez. Kullnım sartlarıda mutlaka degısmıstır.
Suan shell dızelde ıyı bır yakıt gelıstırdı ama bukadar yıne fark etmez.
Istasyon cok onemlı,sahıplerı hırsızsa yapıcak bır sey yok. Hem tabancada-hem malda calar,kotu mal yada ucuz mal karıstırır fazla kazanmak ıcın.
Ayrıca sureklı değı kontrolu yapmak gerek,bazen sorunlu mal oluyor,depodakı malı ve fıltrelerı bozuyor. Adamda rutın kontrol etmedıgı ıcın,dagıtım sırketının kontrolune kadar hıc bır mudahele olmuyor. Kotu yakıt satıyor.
Daha onlarca sorun var kotu yakıt ıcın.
Gelelım dagıtım sırketı ayagına; buyuk sırketler ortalama oranda ve orta kucuk sırketlerın hepsı tupras malı kullanırlar. Kımı deterjan yada setan sayısı artırıcı katıklar koysalarda,malıyet ıcın pekde koymazlar.
Buyuk sırketler de %50 oranda rusyadan mazot getırır. Oda kalıtesız,burada bazı katıklar konur.
Kısaca;hangı marka ve ıstasyon ıyı gelıyorsa ona devam.
Dızelde yerlı marka kullanın,en azından paranın %76 ya yakını TC de kalır. Eger benzın ıse shell genelde ıyı.

peki dağıtım şirketi olarak en fazla denetim hangisi yapıyor bu yönde bir bilgi varmı..mesela imaj olarak Tr nin her yerinde opetin her istasyonu belli standartlarda ve görntüde Bana bazı şeyler sıkı tutuluyormuş hissi veriyor ancak yakıt kalitesi denetimi de bununla doğru orantılımıdır bilemiyorum...

OronteS
06-05-2014, 20:52
opet bence en iyi yer. 1.6 vti aracım var. 2.5 yıl oldu alalı. ve ne istasyonumu değiştirdim ne pompamı.

EmreS13
06-05-2014, 20:59
Önce markaya bakarım sonra istasyona.
Bi aksilik olmazsa eğer ivedikteki shell'in kendi istasyonundan alıyorum.
Bi kaç kere diğer markalarınkini kullandım cidden fark gördüm