PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mudanya hkk



hondafit
29-05-2014, 15:42
Merhabalar Eskişehir'de oturuyorum pazartesi günü kız arkadaşımla mudanya'ya gitmek istiyoruz mudanya'da nerelere gidilir ne yenir nasıl vakit geçirilir?
muhtemelen sabah 10 gibi yola çıkacağım yol güzergahı nasıl olmalıdır?
yardımlarınızı bekliyorum

Uur
29-05-2014, 15:44
Mudanyayı bende merak ediyorum :)

pirasa
29-05-2014, 15:46
boşuna gitmeyin hiç birşey yok, bi tek mütareke binası var :D tabi bir bursalı olarak söylüyorum :) ablanın yerinde bi balık ekmek yersiniz, istasyon var belediyenin tesisi orda bi sufle yersiniz, dondurmalı, sonra takılın sahilde zaten fazla bişey yok .

Semii
29-05-2014, 15:47
çok büyük bir yer değil zaten.aracınızı güzel bi yere park edin yürüyerek heryerini gezebilirsiniz :)

tadını çıkarın bence çok güzel bir yer

DENON
29-05-2014, 15:49
mudanyaya değilde trilyeye gidin siz

Ome_RS
29-05-2014, 15:49
Peki genel olrak bursa için soralım nerelere gidilir diye
kız arkadasım bursalı orda yasıyor ayda 1 giderim bende önericeğiniz surayada gidin görün diyeceğiniz nereler var bi gün ben rota planı çizip ben ona bursayı gezdrmek istiyorum :D

Semii
29-05-2014, 15:51
mudanyaya değilde trilyeye gidin siz

mudanya işi kısa sürer zaten yusuf abi haklı.kumyaka ve trilye mudanya ya 10 dk uzaklıkta oralarada gidin derim

DENON
29-05-2014, 15:52
istikamet şöyle olmalı , siye , kuye , trilye :D

YasinTEMUR
29-05-2014, 16:14
Aynı şekilde bende Eskişehirden kalktım mudanyaya gittim baktım bişi yok tirilyeye geçtim :D az bişi gezdim baktım ordada bişi yok güzelce aracı park ettim birazcık gezdim döndüm yol boyunda denizin dibinde cafeler vardı oturup sohbet edebilirsin orasını beğenmiştim :)

overblack
29-05-2014, 16:26
mudanyayı 7-8 km geçtikten sonra trilye var. köyün içinden geçerek "çamlı kahve" denilen mekana ulaşabilirsiniz. tepede tüm körfezi gören panaromik bir manzaraya sahip. ayrıca alkollü içkide var.

brv
29-05-2014, 16:38
Mudanya pazar günleri aşırı kalabalık olur,sahilde yürüyüş,çay kahve ve mütareke binası dışında bir aksiyon olmaz. Sonuna doğru eski tarihi ahşap evler vs güzeldir tüm bunlar max 2 saat sürer...Sonrasında tirilye en mantıklı tercih olur...

Bursa içinde gezilcek mekanlar az çok belli, dağ yolunda çay kahve mangal vs yapılabilir, kapalıçarşı ulucami gezilebilir, yeşil türbeye gidilebilir, teleferik açıldıysa binilebilir, cumalıkızıkta kahvaltı yapılabilir vb vb......

Burak K.
29-05-2014, 18:39
Gidilir,kokoreç yenir,midye yenir. Daha sonra ilerlenir,yanlış hatırlamıyorsam jandarma ya da askeriyenin hemen yanında bi kafe var adını unutum,nargilesi çok güzel eğer bozmamışlarsa orda denize sıfır nargile,çay keyfi yapılır. Sahilde yürüyüş,daha sonra trilyeye geçebilirsiniz.

131mirafiori
29-05-2014, 18:54
Mudanya ya girmeden önce tepeden aşağı sallanırken sağdan Güzelyalı ya girin lambalardan sola dönüp arabayı bulduğunuz bir yere bırakın arabayı bıraktığınız yerden sahili görürsününüz zaten :) orda azcık yürüyün bakının orasıda güzel yerdir... Karnınız acıkınca mudanya merkezine doğru gidin canınız ne isterse bulursunuz merkezinde. Kahve yada çay içinde trilyeye gittiniz mi oldu bitti :)

ERDO
29-05-2014, 19:22
Mudanya'da yemek için sahildeki balık restoranlarını seçebilirsiniz. Kalyon'u tavsiye ederim. Karides güveç ve kalamar tabağı mutlaka deneyin. Hayatımda yediğim en güzel kalamarı burası yapıyor. Aile işletiyor zaten(Ahmet Bey). Bunun dışında Kalami ya da Kıyı Balık'a da gidebilirsiniz. Fiyatlar öyle çok yüksek değil hiçbirinde. Özellikle Kalami ve Kıyı Balık ciddi anlamda denize sıfır. Manzara ona göre. Kalami'de müzikler çok güzeldir.
Çay kahve için Kafe Shot var, kahve çeşitleri güzel. Biraz kalabalık oluyor, bazen servis yavaş geliyor.
Onun dışında Wagon diye bir yer var. cafe bar diye geçiyor, gidilebilir. fiyatlar biraz pahalı(bence).
Bol bol eski ev görebilirsiniz sokaklarını gezince. Ayrıca mütareke binası var, giriş ücretsiz diye biliyorum. görmenizi tavsiye ederim.
Mudanya'da başka da yapılacak bir şey yok, sahil turu bol bol yürüyüş:) havası güzeldir, genelde rüzgarı eksik olmaz bol bol eser :D
Olmadı; Mudanya'da günü geçirdikten sonra, Trilye tarafına geçip "Çamlı Kahve'de" keyif çayı/birası içilebilir. Trilye yolu kötüdür, dikkatli olmak lazım.


Ayrıca sakın Lider kokoreç'in oraya(iskele meydanı) araç park etmeyin, ceza yazıyorlar acımazlar. Bilmeyen çok kişi park ediyor malesef :D
Bir de çoğu yol tek yöndür ona dikkat edin.
Bunların dışında aklınıza soru gelirse; çekinmeyin cevaplamaya çalışırım/çalışırız.
+
Yol üzerinde; Geçit özdilek'in önünde eds var, kırmızı ışık ihlalinde yakışıklı bir fotoğraf çekip yolluyorlar malesef:D Bir de yol üzerinde Bademli'ye doğru hız ihlal kameraları var. Arada Tepedevrent-Güzelyalı arasında trafik ekibi oluyor radar için, yokuş aşşağı kaptırıp gelenleri alıyorlar. dikkat :D