Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vectra GT 156 yardım lütfen

commando06
08-06-2014, 10:45
arkadasım bı 156 lık vectra gt almıs
alırken ne baktırmıs nede bınerek test yapmıs

arac kesınlıkle ama kesınlıkle yurumuyor mesela 1 den 2 ye attık eger dip gaz vermezsek kesınlıkle gıtmıyor dıp gaz verıncede gönülsüz bi ahestelıkle gıdıyor
suanda bırakın 156hp yı aracta kesınlıkle ama kesınlıkle 75hp bıle yok

sorunu az cok tespit ettik ama onarımı için yardıma ıhtıyacımız var

aracın krank , egzantrık ve rolantı sensorlerı ıptal edılmıs
hemde tesısatlarınıda kopartmıslar
ve aracta suan ne krank sensoru var ne egzantrık sensoru nede rolantı valfı
ha rolantı valfı duruyor ama tesısatı yok kopartılmıs

aracın rolantısı yuksek 1300 devırlere ayarlanmıs ve pötürdemeli çalışma var
dusuk devırlere hıc tahammul edemıyor dırek stop edıyor

katalızore baktık sıkıntı yok
pc ye baglandı saten bu arızaları verdı
bujı kabloları orjınal ve yenı bobın yenı
sente yerınde bujıler yenı velasıl komple bakım yapıldı ama bu çekiş problemımız var vede bız o tesısatı tekrar nasıl kuracaz ve
o sensorlerı faalıyete gecırdıgımızde aracta bı canlanma olacakmıdır

Equinox
08-06-2014, 11:11
Sorunu bilmem ama sorması ayıp hangi mantıklı sebebe dayanarak bakmadan test etmeden araba almış.

Opelin normal bakılmış motoru bile baş ağrıtabiliyorken size Allah sabır versin, umarım çözülür.

slowmotion
08-06-2014, 11:29
Bukadar sensor iptalle nasil calisiyor arac? Tup mu var?

Zorbey
08-06-2014, 11:54
Hurdaciya gidip komple tesisat alıp Opel ustasina cektirmeniz lazım ya da custom işlem yapıp yeni ecu yapicaksiniz

XSi
08-06-2014, 12:23
Hem krank hem devir sensoru olmadan calismamasi lazim birinden biri calisiyordur mutlaka diye dusunuyorum..

vectra-tuner
08-06-2014, 22:55
Krank sensörü olmadan calismaz. Tesisatın fotoğraflarını atarsanız yardımcı olurum.

commando06
09-06-2014, 08:10
bende hayret ettım
krank sensoru olmadan nasıl calısır yada yurur dıye ama arac krank sensoru egzantrık sensoru ve rolantı sensoru olmadan yuruyor
resım cekmek ıcın bıraz beklemek gerekıyor arac bı daha lıfte ne zaman cıkar bılemıyorum
aracta lpg sistemi var

fotograflamaya gerek yok tamamen kopuk ve tesısatıda ıptal yanı yolunmus atılmıs

rekord2000
09-06-2014, 21:49
Anladigim kadari ile araç benzinde değil sürekli lpg ile çalışıyor, zira benzinde çalışmaması lazım.

boosted_pug
09-06-2014, 22:12
Daha önce benzer arızali bi vectra gt ye komple tesisat, ecu, sensörler vs. Deneyip arızayı çözememişlerdi en son megasquirt taktık o şekilde eskiye nazaran araba adam gibi olmuştu. Bence çıkma parçalar ile uğraşmayın direk sıfırdan tesisat ve aftermarket bi ecu ile devam edin daha uyguna mâledersiniz.

meriç
12-06-2014, 12:48
allah kolaylık versin bende çok uğraştım fakat benim tesisatta kopukluk yoktu sadece kablolar sertleşmişti bende komple değiştirdim tesisatı sıfırı serviste 1200 tl almanyada 1700 $ fakat benim söktüğüm tesisatta sensörler ve soketler duruyo istersen yardımçı olabilirim...

sasuta
12-06-2014, 15:28
Allah sabır versin. Araçlar ne çekiyorsa tesisat yüzünden çekiyor... Eğer çıkma tesisat lazımsa özelden bana ulaşın.