PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni para çarpma metodu!!!



imprezaWRC
30-06-2014, 12:43
Hikaye, kurgu...vs değil, ona göre okuyun.

Cumartesi günü Sahrayıcedit'te pazar kurulan sokağa doğru ilerlerken (Müminderesi Sokak) 5 mt ileride yolun kenarında yürüyen adam birden yere yığıldı, eşim ve oğlumda yanımdaydı. Düşme anını eşimde gördü, tesadüf ki, yolda o sırada bizden başka kimse de yoktu. Öldü mü, kaldı mı, sara hastası mı, astımı mı var... diye düşünerek otomobili yolun kenarına çektim, anahtarıda yanıma aldım. Eşim arabada kaldı, ben adamı yerden kaldırdım, yerde bir yarım soğan görünce sara hastasımısın, astımın mı var diye sordum. Cebinde fısfıslı astım ilacı olduğunu sandığım zımbırtıyı çıkardı ağzına sıktı, güç bela astımım var dedi. Elinde poşetler vardı, onlar yola saçılmıştı, poşetleri toplayıp yanına koydum.

Eşimde 112'yi aramıştı, yeri tarif ediyordu, ileriden bana seslendi, çabuk gel demeye başladı. Eşimin yanına gittiğimde, çabuk binelim arabaya gidelim buradan demeye başladı. Hayırdır, ne oldu dedim, sabahtan beri aynı lokasyonda 5. vakanın olduğunu, etrafta bir çete olduğunu, aracımız varsa, kapıları kilitleyip oradan uzaklaşmamız gerektiğini söylemişler.

Adamın burnu kanamıştı, bu kadarda rol olamaz diye, tereddüt ettim. Bizim gibi, iki kişi daha adamın yanına gitmişti. Onlar, eczane, hastane, poliklinik...vs teklif etmişler, adam her defasında benim paraya ihtiyacım var diye diretmiş.
Adamın, sağlık müdahalelerini reddetip para kopartma derdinde olduğunu düşünüp, hepimiz olay yerini terk ettik.

Olayın sıcaklığından sonra sakin kafayla olan bitenleri gözümün önüne getirdiğimde, adamın çok yumuşak ve yavaş yere düştüğünü, yerde kan izi olmadığını, burnundan kan damlamadığını, burun deliklerindeki kanında çoktan kurumuş olduğunu (muhtemelen boyaydı), poşetteki ekmeklerin hepsininde bayat olduğunu hatırladım.

Bir insan para kopartmak için kendini nasıl yola atar, bu kadar rol nasıl yapılır hayret. Ayrıca, bu herifler yüzünden artık gerçekten yardıma ihtiyacı olanıda pas geçip gideceğiz, yazıklar olsun.
Ayrıca, araçta mutlaka kamera olması lazım, Allah korusun, adam bunlar bana çarptı dese, filmi başa sarar izlettirirsiniz, ne çarpması sen kendin düştün der sıyrılır gidersiniz.

Ulan ne günelre kaldık ya, çivisi çıktı bu memleketin be.

secomeco
30-06-2014, 12:57
Geçmiş olsun,standart bir şey olacak ama;bu gibi dolandırıcılar yüzünden gerçek ihtiyaç sahipleri yardımdan mahrum kalıyor ve iyi niyetli masum insanlar sömürülüyor.

Sezgin
30-06-2014, 12:59
Çin'de insanlar sigortadan para alabilmek icin kendilerini yuruyen araclarin onlerine atiyorlar. Gecen bi haberde okudum, aha bizimde sonumuz ona dogru gidiyor. Allah akil fikir versin bu insanlara.

Victiz
30-06-2014, 12:59
aynısının birebiri başıma geldi. ben de bakmadan uzaklaştım, bir köşeden adamı takip ettim. adam kalkıp yoluna devam etti.

ontheair
30-06-2014, 13:04
Bakırköy devlet hastahanesine yakın oturduğum zamanlar haftada 1-2 kez karşılaşıyordum bu tip olaylarla.
Abartı gelecek ama değil. Receteyi gösterip para istiyorlar. Receteyi yaptırıp verseniz anlaşmalı eczaneleri var oradan paraya çeviriyorlar.
Polis vs gelince hemen iyileşir bunlar.

Gokmen Erbas
30-06-2014, 13:05
ambulansı iptal edip polisi arasaydınız keşke

mcy
30-06-2014, 13:05
istanbul çok lanet bir şehir oldu. güvensizlikten dolayı ailemle gezmek dahi istemiyorum. sağımı solumu kollamaktan agresifleşip, yanımdaki insanlarında boşuna geriyorum.

SerkanYazgan.
30-06-2014, 13:14
Yardım etmeyede korkar olduk, artık dünyanın sonu gelsin ..

Diyadin
30-06-2014, 13:16
Olay belli panikle yardım etmek için indiğinizde anahtarı almasaydınız arabayı alıp kaçacaklardı.

Bunun bide kaza versiyonu var bilinçli olarak arkadan çarpıyorlar siz sinirle arabadan indiğinizde başka kişi gelip arabanıza binip kaçıyor.

Ne olursa olsun arabanızı üstünde anahtar ile BIRAKMAYIN.

orhan_guney
30-06-2014, 13:17
:icon_tup: aynen güzel özetlemişsin insan durmak istiyor yolda yardım edilecek birini görünce ama korkuyorsun acaba ben zararlı cıkarmıyım bu yardımdan, bu tiplerin yüzünden gerçekten yardıma ihtiyacı olanlara yardım edemiyoruz.
Geçmiş olsun,standart bir şey olacak ama;bu gibi dolandırıcılar yüzünden gerçek ihtiyaç sahipleri yardımdan mahrum kalıyor ve iyi niyetli masum insanlar sömürülüyor.

Dctrlprn
30-06-2014, 13:19
Abi bunları okuyunca şükrediyorum İzmir'de yaşadıgıma. İzmirde yaşayanlar bilir yaghaneler benzinliğin orda romanlar var tam ışıklarda bekliyolar zorla camını siliyolar arbanın sonra para istiyolar. Acayip gıcık olurdum onlara. Silme zaten temiz diyosun lastiklerini siliyo yine para istiyo. Şu an onları takdir ettim adamlar çalmıyo çırpmıyo dolandıorıcılık yapmıyo bi şekilde çalışıyo ve hakettigi parayı istiyo 1 lira bile versen eyvallah abi diyo. Sabahtan geceye kadar ordalar öğlen sıcagında bile durmuyolar tesbih falan satıyolar. valla düşündümde takdir ettim tekrardan onları.

taylaner
30-06-2014, 13:28
Abi bunları okuyunca şükrediyorum İzmir'de yaşadıgıma. İzmirde yaşayanlar bilir yaghaneler benzinliğin orda romanlar var tam ışıklarda bekliyolar zorla camını siliyolar arbanın sonra para istiyolar. Acayip gıcık olurdum onlara. Silme zaten temiz diyosun lastiklerini siliyo yine para istiyo. Şu an onları takdir ettim adamlar çalmıyo çırpmıyo dolandıorıcılık yapmıyo bi şekilde çalışıyo ve hakettigi parayı istiyo 1 lira bile versen eyvallah abi diyo. Sabahtan geceye kadar ordalar öğlen sıcagında bile durmuyolar tesbih falan satıyolar. valla düşündümde takdir ettim tekrardan onları.

Onlar yine iyi, çankaya berbat. Asıl resmi dilenciler, benzin istasyonlarında yakıta katkı maddesi satmaya kalkanlar. Geçen F.Altay BP'deyiz. Annem içeriye ödemeye gittiğinde bende arabadan çıktım hemen, abi katkı atayım mı 10 lira tutuyor falan. Hayır dedim, bu sefer arabanın başına annem gelince bir de ona soruyor, abla depoyu açtığımda hava çıktı falan lazım diye... Arabadan çok anlamayan kesimi kandırmak için. Üstelik geçen motorla gittiğimde, kaskı çıkarmadığımdan tanıyamadı, aynı numarayı bana bir daha çekti herif...

ceratoniaorg
30-06-2014, 13:43
Çok ilginç bir olaymış cidden. Bende bu gün başıma gelen bir şeyi paylaşayım. Kimsenin günahını almak istemem ama;

Perge caddesinde özel bir hastahaneye 300-400 m kala bir kırmızı ışıkta motorlu dikkatimi çekti kolu yaralanmış ve sanıyorum bir peçete ile temizlemeye çalışıyordu. Arabadan inmeden bir şeye ihtiyacı olup olmadığını sordum yardım lazım mı dedim. Bana yok ama ilerideki hastahaneye gittim 20 lira muayne ücreti istediler param yok dedi. Bende aciline git yasaya göre ilk yardımı zorunlu yapmalılar, para almazlar desem de biraz diretti. Ben de o zaman motor ile yakın başka bir hastahaneye gitmesini söyledim o sırada yeşil ışık yandı ve devam ettim.

Nedir ne değildir bilmiyorum ama garip geldi.

fbh_honda
30-06-2014, 13:57
Hayır ısın kotu yanı ınsanlıgımızın tamamen ölmesi gercekten saglık sorunu yaşayan bırıne yardım etmekten cekınegız ve sonuc ölüm bıle olabılır

Shadow_Dancer
30-06-2014, 14:00
Yaşanacak yer kodugumun yeri ama ekmek parasına dayanıyor millet..

Mpower
30-06-2014, 14:06
Geçenlerde denk geldi kadının bı tanesı durmus adam yerde kıvranıyo araba çarptı sandım baktım ağzı filan köpürüyo ilac ktusu var yanında ıçi boş filan elimi cebine attım ilaçlar belk icebine düşmüştür diye elimi çekti iyiyim diyip kalkkıp oturdu kenara ağlandı kardeşlerim aç vs vs dedim nerde oturuyon söylemedı para ya ihtiyacım var dedi o anki şaşkınlıkla çıakrıp cebimdeki tüm parayı verdim çevredekilerde çıakrtıp para verdiler sonra polis geldi adam aldı götürdüler
aradan yarım saat geçtikten sonra ulan dedım bu adam rol mu yapyıodu acab telefonunu ver sana yardım getireyim akrdeşlerine diyorum yok dıyo ev nerde soylemıyo cebıne elım ıattım çektirdi filan megerse harbiden numara çekliyomus

furkane
30-06-2014, 14:38
Hemen hemen benzer bi olay benimde başıma geldi Kültür Üniversitesinn arka yolunda Ataköye doğru, yerde adam yatıyor 3 araba bi anda durduk aşağı indik kan var üzerinde, titriyo filan neyse kolonya bulduk ambulansı arayalım dedik bu yavaş yavaş kendisine geldi yok aramayın filan diyor yanında da mavi kapaklar bunlar ile ne yapıyorsun dedik sakat kızım var tekerlekli sandalye alıcam diyor neyse diğer adamlarla bakıştık hadi dedi birisi biz ayrıldık araba bindim 3 dakika gittim ulan dedim ben bi geriye döniyim bi döndüm yine 20 metre ilerde yatmış yere aynı numara yine kanlamış kendisini yanında bi araba da duruyor açtım camı senin dedim.... diğer duranlarda ayrıldı yanından ilerde ekibe denk geldim söyledim ama onlar ne yapsın şerefsizlere

34k4970
30-06-2014, 14:49
Cok eski bi yontem metrolarda yapiyolar genelde 2 kisi oluyolar biri dusup bayiliyo agzindan kopuk cikiyo digeride normal vatandas gibi yanina gelip para veriyo bunu goren herkes 3-5 verip son durakta inip devam ediyolar

Evrenoz
30-06-2014, 14:50
Geçen sene eski şirketimin garajından çıktığımda ( Ataşehir Türkan Saylan'ın arkası ) yerde yatan biri vardı; durdurduk arabayı gittik yanına.. Ağzında tükürük ya da köpük gibi birşeyler..

İlaç kutusu gösterdi, bunu almam lazım ama param yok, 100 küsür tl bu ilaç dedi.. Kıllandım ben yerde yatan adamın bizi görünce ayaklanmasından ama tam o sırada yanımdaki arkadaşım dur yapma diyemeden çıkardı 100 tl verdi.. Yetmez bu, daha lazım diye bokunu çıkardı adam; orasını da başkasından bul dedim çektim arkadaşımı çocuğun yanından..

Gerçekten zor durumda mıydı, ilaç 100 küsür tl miydi bilemem ama.. Bana kalsa 10 lira verip gidecektim, insanlığımızı sömürenler olduğu sürece insanlığımızı kaybetmeye mecburuz..

mert_can 41
30-06-2014, 15:04
Bu yöntemi yapıyolar çok geçen minibüste yaptı biri adam minübüse binmeden okadar hızlı depar attı yakaladı bindi minibüse ilk salantılı hareketler yaptı sağ soluna baktı kimse ilgilenmedi arkaya doğru geldi orda bir yokladı sonra kendini yere attı hiç yerimden kıpırdamadım koşuşunu gördüğüm için kalabalık içinden iki kişi ilgilendi daha çok şöför hastaneye götürimim dedi yok yok istemem dedi sonra ilgilenen kızları kestirdi gözüne onların orda oturdu en son param yok falan bilet alıcam alamıyorum dedi kızlar çıkarıp para verdi yine minübüsten benden daha seri biçimde indi ama birden kayboldu otogara falan girmedi bilet almak için

ATS
30-06-2014, 16:27
Bunları yapanlarda şeref,gurur kalmamış.
Geçen haberlerde gördüm bende adam dileniyor sözde kambur ,zabıtayı görünce bir ayaklanıyor adam dümdüz kambur falan değil.Topladığı paraları çıkarmasını istiyor zabıta para yok diyor ama tabi ki yalan.Üstünden yanlış hatırlamıyorsam 122 TL para çıkıyor torba içinde.. Birde diyor ki şikayetçi olacam. :D

imprezaWRC
30-06-2014, 16:44
Bu konuyu açtıktan sonra Buyaka AVM'nin orada en az 3 kere gördüğüm çete aklıma geldi.
Buyaka'ya geçtikten sonra Meydan ve İkea'ya veya Ümraniye'ye dönmeyi sağlayan göbekte 3 kadını (bir tanesi yaşlı yürüyemiyor ayaklarında, bir tanesi orta yaşlarda biride genç) farklı zamanlarda görmüştüm. İlk gördüğümde, teyzenin durumu acil herhalde diye düşünmüştüm fakat önde araçlardakilerle diyalogların sonu hiç iyi bitmiyordu, istisnasız herkes camı kapatıp gazlıyıp gidiyordu. Aynı ekibi 2.kez gördüğümde yine aynı tepkileri gözlemledim, 3.kez aynı ekibi gördüğümde bu sefer eşimde yanımdaydı ama garibim ekibi ilk defa gördüğünden teyzenin sıkıntısı var yardım etsek mi diye söylediğinde, aynı kişileri 3.kez görüyorum, teyzenin sıkıntısı varsa hastane yerine çözümü avm önünde mi arıyor, bunlar resmen çete, para istiyorlar demiştim.

Yeni başlayan Ulan İstanbul dizisinden de anlaşılacağı üzere, özellikle İstanbul bitmiş, para çarpmak için her türlü tezgahı yapıyorlar, en çokda duygu sömürüsünü yapıyorlar.

Kimseye inanmaz olduk, gerçekten paraya ihtiyacı olan zaten kendini göstermiyor. Bizde bu duygu sömürüsü yapanların ağlarına takılıyoruz.

altugkocer
30-06-2014, 17:06
Normalde dediklerinize şaşırmamız gerekiyor. Ama artık ne kadar benimsemişsek hiç kimse şaşırmıyor. Çünkü bunlar hemen hemen her gün birimizin başına geliyor. Şeref yoksunu insanlar. Gerçekten ihtiyacı olanı aradan çekip bulmak çok zor. Ben artık sağlığı yerinde olup da dilenenleri gördükçe (hele de o pislik suriyelileri) sinirleniyorum, tekme tokat dövesim geliyor.

Dediğiniz olay ben taa orta okula giderken Ankara'da çok sık olan bir olaydı. Sanırım sene 1999-2000 falan. Otobüste ya da dolmuşta çok yaparlardı. Bayılma numarası, ağızda köpük. Millet gel gidelim ilacını alayım dediğinde gerek yok diyip hemen firar.

TayfunS
30-06-2014, 17:26
Arac ici kamera sart. 1080 p kayit yapan kamera aldim.bi de 32 gb hafiza karti 3er dk araliklarla kaydediyor ya da ne kadara ayarlarsaniz.

burakcan
30-06-2014, 17:40
Yardım etmeyede korkar olduk, artık dünyanın çivisi çıkmış..

Harun S.
30-06-2014, 20:50
Çok geçmiş olsun. Daha kötü olaylarda meyadana gelebilirdi. Gasp vb. gibi. Gerçekten yorumlar çok yerinde.
Yolda kalana, kaza yapana, düşene kalkana bile yardım edemez hale getirdiler.