Orijinalini görmek için tıklayınız : Modifiye Suç Değildir İmza Kampanyası
Arkadaşlar merhaba,
Ne kadar ilerleme sağlarız yada işe yarar mı bilmiyorum, ancak bu şekilde bir fikir geldi aklıma ve bir imza kampanyası başlattım. Polisin gereksiz baskısı sonucunda yasal şekilde hakkımızı aramaya çalışacağım. Belki bir orta yol çıkar yol buluruz umudu ile. Daha 2. güne giriyoruz ve 3000 imzayı geçti. Bu imzalar ile önce TSE ye daha sonra emniyete ve yetkili servislere başvuracağım bir şekilde orta yol bulmayı deneyeceğim... Başarılı olabilirmiyim düşük bir ihtimal ancak en azından kanuni bir şekilde deneyeceğim .
Avukat arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla resmi bir başvuruya devlet bir yol göstermek yolundaymış. Umarım başarılı olabilirim.
Desteklerinizi bekliyorum ... Ne kadar imza toplarsak o kadar yardımı olacaktır.
https://www.change.org/tr/kampanyalar/t%C3%BCrk-standardlar%C4%B1-enstit%C3%BCs%C3%BC-tse-modifiye-su%C3%A7-de%C4%9Fil-ya%C5%9Fam-tarz%C4%B1d%C4%B1r-bu-kampanya-ile-t%C3%BCrkiye-de-kanunsuzca-modifiye-nin-yasaklanmas%C4%B1na-kar%C5%9F%C4%B1-%C3%A7%C4%B1kmak-istiyoruz
3100 ü aştık arkadaşlar bu hızla ilerlerse 2 3 güne 10000 imza toplanmış olacak.
Hiç bir faydası olmayacak bana kalırsa :(
Öyle düşünmemek lazım. Elimizden geleni yapalım ilerleyen günlerde ne olacağı belli olmaz.
Cans1993
09-07-2014, 23:06
İmzaladım umarım bir etkisini görebiliriz.
İmzalandi ve facede paylasildi umarim ise yarar
imzalandı fakat bende pek bir işe yarayacağını düşünmüyorum..
wiesmann
09-07-2014, 23:16
change.org un başaralı girişimleri var yeterince paylaşılırsa bir seyler olabilir.
FiReWaLL
09-07-2014, 23:17
imzayı atmak değil sadece önemli olan , nedenide ayrıntılı yazmalı bence etki olması için .
imza atıldı not kısmınıda sağlam yazı ile iletildi .
Yakında chance.org a da erişim engellenir
aodabasi
09-07-2014, 23:51
imzanlandı önemli olan bişeylerin değişip değişmediğinden ziyade üstümüze düşeni yapmak bence
kickbuttowski
10-07-2014, 00:11
Siz imza topladınız diye yasadışı bir işi yasal mı yapacaklar?
Siz imza topladınız diye yasadışı bir işi yasal mı yapacaklar?
İllegal işler yapıyoruz yani ?
kickbuttowski
10-07-2014, 00:20
İllegal işler yapıyoruz yani ?
Gayet tabi.
Polisin elinde gerekli ekipman olmadan ceza yazmasına tepki gösterip bununla ilgili bir uygulama için imza toplayabilirsiniz.
Ama hem yasa dışı modifiye yapıp hem de arkasından ağlamak çok anlamsız.
çağlarcoskun
10-07-2014, 00:30
Gayet tabi.
Polisin elinde gerekli ekipman olmadan ceza yazmasına tepki gösterip bununla ilgili bir uygulama için imza toplayabilirsiniz.
Gundiler kadar yasadısı is yapan yok her istedikleride masallah oluyor belki bizimde olur.
Gayet tabi.
bana araç basma ve jant lastik değiştirmenin yasak oldugu ile ilgili bir kanun gösterebilirmisin
ugur_EN_
10-07-2014, 00:41
imza atıldı . . .
alonewolf53
10-07-2014, 01:21
Gereği yapıldı. paylaşıldı.
dj ugurcan
10-07-2014, 01:35
imzalandı 50 bin kişilik otomobil facebook sayfasında paylaşıldı :)
Onur Fatih
10-07-2014, 01:58
görev tamam
tebrik ediyorum güzel fikir!!! imza atıldı
emrah-58
10-07-2014, 03:39
Belçikada araca yaptığın herşeyi belli bir ücret karşılığı işletildiği ve yere 10 cm kalmak şartıyla alçaltılabildiği gibi şeyleri duyunca cidden geri olduğumuzu bir kez daha anladım
izmirlicem
10-07-2014, 04:15
imzalandı bi işe yarar umarım
Bukadar apaci modcu varken sevmeme ragmen hicte imza atmam
Belçikada araca yaptığın herşeyi belli bir ücret karşılığı işletildiği ve yere 10 cm kalmak şartıyla alçaltılabildiği gibi şeyleri duyunca cidden geri olduğumuzu bir kez daha anladım
Ozaman seni sevindiricek haberim var sana. Almanyada lastik ebatin bile ruhsatta yaziyor yani simdiki gibi kafana gore lastik takamiyosun
işine gelenler hükümetinde ne kadar etkili olur bilinmez ama biz denememiş olmayalım ;)
2 gun evvel karaladim birseyler..
Umudum olmasada denemeye deger
coktan atmıştım imzayı ama arkadaşlar bunu niye yeni çıkmış bişey gibi görüp duruyoruz zaten var olan şeylerdi bunlar
miş muş duydum ettim değil. 1.ağızdan
simdi benim anlamadigim eskiden de yasakti eksozda flimde simdi de yasak ben degisen birsey göremedim sahsen.ben her zaman bu tür konularda Türkiye deki arkadaslarimin ne kadar sanslisiniz derdim ve hala da öyle diyorum.ya ben yurt disinda polislerin ellerinde metre ile araçlari park halindeki durumlarini ölçüp ceza yazildi.araci bulundugu ülkeden men edildi bakiniz trafikten degil ülkeden yazdim.
bazi yazilardan anladigim yurt disinda serbest bizde niye degil.yurt disinda modifiye serbest filan degil bunu kim diyorsa yalan söylüyor.ben bundan 2 sene öncesine kadar aracim için her sene muayeneye giderken 500 eurodan fazla para harciyordum orjinel haline gelmesi için.bizde birde her sene muaneye gidiyor araç Trdeki gibi 2 senede bir degil.hele bizdeki muayene sartlarini görseniz agziniz açik kalir.size birini anlatayim.istanbul da aracima ön söför camlari dahil flim çektirdim.içimden dedimki en açigini çektireyim sorun olmasin muayene zamaninda ve gün gelir muayene zamanina.aracim herseyden geçti sadece flimlerden geçmedi ve o dk trafikten men oldum.araci disarida kullanmam yasaklandi.ya brzcik halinize sükredin.ben hala diyorum siz Türkiye de oldugunuz için çok sanslisiniz bir defa sanayi de bu isle ugrasan dükkanlar var.bizde ugrasiyorlar ama dünyanin parasi.
ne yazikki her gülün bir dikeni var.madem aracina birseyler yapiyorsun katlanacaksin bu sadece sizler için degil.polislerle sorun yasamak istemiyorsan binme o zaman öyle arabalara
Sözüm Modifiyenin illegal ve yasak olmadığını iddia eden arkadaşlara, madem bu kadar haklı olduklarına inanıyorlar, madem kanunda ilgili maddenin olmadığını bu kadar iyi biliyorlar;
Ne duruyorsunuz, yenen herhangi bir cezayı iptal ettirsenize? Aracını fabrika standartlarından fazla düşürüp fabrikanın belirdiği jant ölçüsünden farklı jant taktığı için bağlanan bir aracın cezasını iptal ettirsenize? Emsal teşkil eder, tüm camia arkanızdan dua okur. Modifiye camiasında çağ kapatıp çağ açan adam olursunuz..
Neden yapmıyorsunuz bunu? Neden yapamıyorsunuz?
Cevabı basit, yapamayacaksınız da ondan.. Hakim "teknik değişiklik" maddesini karşınıza çıkaracak da ondan.. Arabanın önüne kaput koruması taktığınızda dahi "aero dinamiyi bozan teknik değişiklik" denebilecekken yürür aksama müdahaleyi savunacak en ufak doneniz yok da ondan..
Önce yaptığınızın ne olduğunu ve ne olmadığını, kanunları idrak edin.. Sonra çözüm arayışına girin.
Bunun dışında, eve gittiğimde imzalayacağım linkteki konuyu..
aslında burda kuru yanında yasta yanıyor demekten baska bısey bulamıyorum
hıcbır polıs memuru arabanın abest sekılde olmadıgı surece arkasında kafam kadar egzos olmadıkca ceza yazacanını baglayanacagını dusunmuyorum
5.0 mustangle gezıyorum egsozlarımında goruntusu gayet standart aracımın lastıklerı genıs
polıs cevırmıyor bıle 1 kere genel uygulamaya gırdım ondada buyuk hacımlı gurultusu normal deyıp saldılar mesala
yanı aslında ısın sonucunda bırazda bızım mılletımız kasınıyor
cep kapatmalar sahıl yollarında araba cevırmeler sagda solda hastane,sıte yerlesım yerlerınde
egsoz patlatmalar ondan sonra polıs ugrasıyor cok normal
he soyle bır gercek var bu ıslemler 1 aydan fazla surmez bıraz arac toplar ceza keserler
sonra bır sure yıne eskısı gıbı olucaktır gecıcı goz boyama dıyorum
bende ımzaladım ama bısey cıkmaz gıbı duruyor
Roll yapılıyor hepsi illegal yarış.
Arabaya taktiğin parçaların yaptığın her türlü teknik.değişiklik
Devlet sana demiyor ki yapma yap da kamuya açık karayolunda caddede testini yapma
Özel mulklerde pistte dene diyor.
Hicbirimizde uymadik uymuyoruzda bütçeler olsun otobanda caddede kolayına kaçıp insanlarin
Hayatlarini tehlikeye atıyoruz.
Modifiye suç haline geliyor sonrada.Halkalida oturuyorum egzozlu bir sürü araç geçiyor geceleri
Uykumuz filan kaçınca kendim dahi millete saygısı olmayan kim varsa sovuyorum.evinde hastasi bebegi olanlar
Aklima geldikçe ozellikle.
Insanlarin huzurunu bozmaya kalkarsak modifiye yasak olur tabikide
Imzalik bir durum yok bence ne ekersek onu biceriz hep beraber :)
talhamtyi
10-07-2014, 08:16
dolduruldu ve facede paylaşıldı :D inş başarılı oluruz
serkanokan
10-07-2014, 08:20
Ben en son imzamı benzinin litresi 4TL olduğunda atmıştım.
Öncelikle başvuracağım kurumlar şu şekilde ;
Trafik tescil kurumu, "Ruhsata Modifiye Parça İşlemiyorlar TSE ye gidin diyorlar"
Daha önce TSE ile görüştük kendileri ile ilgili olmadığına dair kağıt alacağım.
Trafik tescil ile tekrar görüşeceğim kağıt ile ve gerekli yerlere göndermelerini isteyeceğim.
Daha sonra Faturalı vergisi ödenmiş parçalar ile ilgili servisler ile görüşeceğim. Mazda TR ile görüştüm herhangi bir yetkili servisten onay alırsam bu parçaları Orjinal Aksesuar olarak sayabileceklerini belirttiler.
Emniyet Genel Müdürlük ten görüşme talep edip derdimizi anlatmaya çalışacağım.
Sonuç olarak en iyi ihtimalle, engel teşkil etmeyecek dış aksam, ve DB sınırını geçmeyecek egzoz vs. gibi şeyler için belki onay alabiliriz.
Bu kampanyada ki amaç insanlar yarışsın, aracını bağırttırsın insanları rahatsız etsin değil , tam olarak bir orta yol bulmak aslında.
Belki bu kampanya sonunda hiçbirşey olmayacak, ama en azından şunu göstermiş olacağız arkadaşlar ... Nasıl birlik olunduğunu ve yasal yollarla hakkımızı arayıp bize hak verilmediğini ... Ondan sonra zaten istediklerini desinler biz hakkımızı aradık diyeceğiz.
Setre,
Umarım yanılırım ama açıkçası pek umutlu değilim ben bu yolun işe yarayacağına. Öncelikle EGM neden orta yol bulmak istesin? Neden iyi - kötü ayrımını yaparak extra efor sarfetsin? Şu an hepsini aynı torbaya koyuyor, aynı torbaya koyduğu için de minimum efor ile bol bol gelir elde ediyorlar... Senin talebin hem extra efor hem de gelir kaybı demektir ki bunu kabul etmeleri için karşılığında bir şey vermek gerek adamlara..
Her şey bir yana, EGM'nin bu konuda karar alıp insiyatif kullanabileceğini de zannetmiyorum. Neticede onlar da yazılı kanun ve kuralları uygulamak mecburiyetinde olan bir kurum. Uygulamadıklarında, görevlerini yapmadıklarından başları ağrır. Başvurunun tabir-i caiz ise emri uygulayana değil emri verene yapılması daha işlevsel. Bir şekilde meramı milletvekillerine anlatıp, kanunu değiştirtmediğimiz sürece yol almamız çok çok zor. Yasaya DB sınırı, proje çizimi gibi maddeler eklenmeli, bunun yolu da EGM değil meclis.. Meclistekilere ulaşıp derdimizi anlatmak, anlattıktan sonra kabul ettirmek ise mucize..
Setre,
Umarım yanılırım ama açıkçası pek umutlu değilim ben bu yolun işe yarayacağına. Öncelikle EGM neden orta yol bulmak istesin? Neden iyi - kötü ayrımını yaparak extra efor sarfetsin? Şu an hepsini aynı torbaya koyuyor, aynı torbaya koyduğu için de minimum efor ile bol bol gelir elde ediyorlar... Senin talebin hem extra efor hem de gelir kaybı demektir ki bunu kabul etmeleri için karşılığında bir şey vermek gerek adamlara..
Her şey bir yana, EGM'nin bu konuda karar alıp insiyatif kullanabileceğini de zannetmiyorum. Neticede onlar da yazılı kanun ve kuralları uygulamak mecburiyetinde olan bir kurum. Uygulamadıklarında, görevlerini yapmadıklarından başları ağrır. Başvurunun tabir-i caiz ise emri uygulayana değil emri verene yapılması daha işlevsel. Bir şekilde meramı milletvekillerine anlatıp, kanunu değiştirtmediğimiz sürece yol almamız çok çok zor. Yasaya DB sınırı, proje çizimi gibi maddeler eklenmeli, bunun yolu da EGM değil meclis.. Meclistekilere ulaşıp derdimizi anlatmak, anlattıktan sonra kabul ettirmek ise mucize..
Avukat arkadaşlarımla görüştüğüme göre devlet bize bir yol göstermek zorunda ... Örneğin proje çizimi diyorlar hani ? Ben bunun araştırmasını da yaptım MODİFİYE deyince çizim yapmıyorlar. Bu sebepten öğrendiğim bilgiye göre bize bir yol göstermek zorundalar.
Zaten işlerine gelirse açıkçası ya ortayol bulurlar yada kendileri çekerler derdini yani ... 2 ceza yazdılar araba bağladılar diye kimse bu sevdadan vazgeçmeyecek.
SekoLive
10-07-2014, 09:37
Zaten işlerine gelirse açıkçası ya ortayol bulurlar yada kendileri çekerler derdini yani ... 2 ceza yazdılar araba bağladılar diye kimse bu sevdadan vazgeçmeyecek.
onlarıda az cok tanıyosak bu haberler basının abartması değilse , onlarda 2 kişi arabasını yaktı 100 kişi sokağa cıktı 1milyon imza toplandı diye bu cezalardan vazgeçicek değillerdir.
inşallah çözersin simdiden başarı ve sabırlar diliyorum
Proje konusu çözülse şahane olur aslında..
Parasını, pulunu, harcını yatırarak ( aslında bu devletin de hoşuna gidebilir, yeni bir gelir kapısı ) belirli değerler çerçevesinde çizim yapılır; akabinde ruhsata işlenir.
HONDAHAN
10-07-2014, 09:41
Setre,
Meclistekilere ulaşıp derdimizi anlatmak, anlattıktan sonra kabul ettirmek ise mucize..
Ne kadar acı bir söz değil mi ? Sanki Marstakilerin vekili onlar !
Ben de tam; birilerinin millet vekili tanıdığı falan yokmu diyecektim. Bu imzalar o tanıdık kanalı ile meclise giderse işte o zaman belki bir orta yol bulunur.
Basık mı ; Bir ölçü belirlenir, alır memur eline metreyi, ölçer, ya salar, ya tutar.
Egzoz mu; Bir ölçü belirlenir, alır memur eline db ölçüm cihazını, ölçer, gönderir.
Atla deve değil aslında ama @Evrenoz 'un da dediği gibi, kim uğraşacak ? Bağla gitsin.
Konuda da imzamı dün vermiştim, ben umutluyum. Yeter ki m.vekili ya da muhabir tanıdığı olan biri asılsın bu işe.
Umarım karşı imza açılmaz :)
O zaman vay halimize olur...
Hepimizin Anneleri başta olmak üzere, amcalar, teyzeler dahi girip imzalarlar suçtur diye...
Ortamı sakinleştirin Arkadaşlar,
karşı atak yaparak elimize birşey geçmez.
Örneğin bu haftasonu çıkmayın, ben öyle yapacağım...
Ne kadar acı bir söz değil mi ? Sanki Marstakilerin vekili onlar !
Ben de tam; birilerinin millet vekili tanıdığı falan yokmu diyecektim. Bu imzalar o tanıdık kanalı ile meclise giderse işte o zaman belki bir orta yol bulunur.
Basık mı ; Bir ölçü belirlenir, alır memur eline metreyi, ölçer, ya salar, ya tutar.
Egzoz mu; Bir ölçü belirlenir, alır memur eline db ölçüm cihazını, ölçer, gönderir.
Atla deve değil aslında ama @Evrenoz 'un da dediği gibi, kim uğraşacak ? Bağla gitsin.
Konuda da imzamı dün vermiştim, ben umutluyum. Yeter ki m.vekili ya da muhabir tanıdığı olan biri asılsın bu işe.
Aslında kanun belli... Yere basık diye bir araca ceza yazamazlar. Örneğin Mazda EIBACH yay satıyor RX8 için yani ... Polisin buna hakkı yok.
Egzoz için zaten DB sınırı var. EGZOZ var diyip bağlamaması lazım. Önce aletini edavatını alıp aynı alkol gibi bakması lazım bakalım geçiyormu DB sınırını.
Ama nerde bizde adalet ... Bakalım belki bir farkındalık yaratabiliriz. Gerçekten haber kanalı tanıdığı büyük yerlerde tanıdığı olan varsa çok ile yarar ... Giyeriz takım elbisemizi gider görüşürüz...
En azından bizimde normal birer vatandaş it kopuk olmadığımızı görmüş olurlar.
imzayı çaktım.ama geniş düşününce bir sonuca varacağını sanmıyorum,neden mi dersekte gezi olaylarında dünya kadar imzalar atıldı,olaylar yaşandı herkez biliyordur ama sonuç ne oldu ? yine hükümetin dediği oldu. hükümet kasasını dolduruyorsa ne yapsak geri çeviremeyiz gibi geliyor bana ama inşallah bir sonuca ulaşır...
Aslında kanun belli... Yere basık diye bir araca ceza yazamazlar. Örneğin Mazda EIBACH yay satıyor RX8 için yani ... Polisin buna hakkı yok.
Egzoz için zaten DB sınırı var. EGZOZ var diyip bağlamaması lazım. Önce aletini edavatını alıp aynı alkol gibi bakması lazım bakalım geçiyormu DB sınırını.
Ama nerde bizde adalet ... Bakalım belki bir farkındalık yaratabiliriz. Gerçekten haber kanalı tanıdığı büyük yerlerde tanıdığı olan varsa çok ile yarar ... Giyeriz takım elbisemizi gider görüşürüz...
En azından bizimde normal birer vatandaş it kopuk olmadığımızı görmüş olurlar.
Öncelikle neyin yasa kapsamında suç, neyin suç olmadığını bilelim. Yapacağın şeyin sonuna kadar destekçisiyim lâkin adamların karşısına "yere basık diye ceza yazamazlar, db sınırı var egzoz diye bağlayamazlar" dersen baştan kaybederiz.
2918 S.lı Karayolları Trafik Kanunu MADDE 32 diyor ki;
MADDE 32 – (Değişik:RG-18/7/2008-26940) (4)
Tescil belgesi, aracın teknik özelliklerini, kayıtlı olduğu trafik tescil kuruluşunu ve sahibine ilişkin bilgileri ihtiva eden ve trafik tescil şube veya büroları tarafından düzenlenen belgedir.
Aracın başkasına satışı veya devri, hurdaya çıkarılması, üzerinde teknik değişiklik yapılması ve kullanım amacının değişmesi hallerinde aşağıdaki hükümler saklı kalmak üzere tescil belgesi geçersiz sayılır.
a) Üzerinde renk ve teknik değişiklik yapılan veya kullanım amacı değiştirilen araçlara ait tescil belgeleri, sahiplerinin gerekli uygunluğu sağlamaları bakımından Karayolları Trafik Kanununun 32 nci maddesinin birinci fıkrası gereğince 30 gün süre ile geçerliliğini korur.
b) Hurdaya çıkarılan araçların "hurdaya çıkarılmıştır" şerhi konularak sahiplerine verilen tescil belgeleri, araçların hurda olarak satışlarında sahiplik belgesi olarak kullanılır.
Bold olan kısımdaki teknik değişiklik ibaresi yay takılmasının da egsoz takılmasının da yasak olmasının bağlayıcısıdır. Yay taktığında arabanın yürür aksamında, egsoz taktığında arabanın motor aksamında teknik bir değişiklik yapmış olursun ve bu kanuna göre yasaktır.
Mazda servisinin eibach yay satmasına gelirsek, Mazda firması eibach yay'a onay verirse buna kanun bir şey diyemez. Ferrari'de brembo fren sistemi kullanılabilir, fabrika çıkışı ya da opsiyonda varsa legaldir lakin aynı bremboyu civic'e koyarsan illegaldir.
Dolayısıyla yasayı bilerek birşeyler yapmakta fayda var.
Öncelikle neyin yasa kapsamında suç, neyin suç olmadığını bilelim. Yapacağın şeyin sonuna kadar destekçisiyim lâkin adamların karşısına "yere basık diye ceza yazamazlar, db sınırı var egzoz diye bağlayamazlar" dersen baştan kaybederiz.
Bold olan kısımdaki teknik değişiklik ibaresi yay takılmasının da egsoz takılmasının da yasak olmasının bağlayıcısıdır. Yay taktığında arabanın yürür aksamında, egsoz taktığında arabanın motor aksamında teknik bir değişiklik yapmış olursun ve bu kanuna göre yasaktır.
Mazda servisinin eibach yay satmasına gelirsek, Mazda firması eibach yay'a onay verirse buna kanun bir şey diyemez. Ferrari'de brembo fren sistemi kullanılabilir, fabrika çıkışı ya da opsiyonda varsa legaldir lakin aynı bremboyu civic'e koyarsan illegaldir.
Dolayısıyla yasayı bilerek birşeyler yapmakta fayda var.
Mazda servisinde satılmasında ki kastım şu, servis eibach yay sattığı zaman bunu ruhsata işletmiyor ancak servisten aldığın parça için araç bağlanabiliyor.
Amaçlarımdan biride bu tarz servislere bu parçaları onaylatıp aksesuar saydırmak. Deneyeceğim yöntemlerden biri bu.
Yaptigimiz is legal degil polis cevirdigibde ikilemiyorum bile eksoz yasak kardesim iste satisi serbest gumrugubodeniyo vergisi veriliyo takan usta fatura kesiyo hersey legal deniliyo da kardesim o eksozlar yurda sokakta gazlanivak ibaresi ile ithal edilemiyi kutularinda yol icin uygun degildir sadece parkur pist vs gibi yerlerde kullanilir yaziyo
Polis geliyo onde plakan yok arabada biraz gurultulu calisiyo diyo eksozdan artik yirtiyotum oem giruntuye dondum hacimden ses nirmal diyebiliyolar ama plka yok ne yapicaz dediklerinde memur bey goreviniz diyorum sucluyum soyliycek birsey yok diyorum kimsi guluyo evraklari veriyo kimisi yaziyo yazanada sovmuyorum adam isini yapiyo sadece adam isini yapiyo diye strese girmeye gerek yok
Imza atmiyorum bircok apacinin onunu de acmak istemiyorum hala her yere araba cevirip video atiyolar modifiye suc degil yasam tarziymis , sen gupegunduz trafigin icinde araba cevir eksiz bagarttir kontrolu kaybet bi yere gir modifiye yasam tarziymis sokarlar oyle tarza arkadaslar kimse kusura bakmasin yaptigimiz hic bise legal degil roll yaomak arac modlamak ha ben yaptim azalttim eskisi kadar yapmiyorum ama suc kardesim iste bu
Mazda servisinde satılmasında ki kastım şu, servis eibach yay sattığı zaman bunu ruhsata işletmiyor ancak servisten aldığın parça için araç bağlanabiliyor.
Amaçlarımdan biride bu tarz servislere bu parçaları onaylatıp aksesuar saydırmak. Deneyeceğim yöntemlerden biri bu.
O noktada muhtemelen servis değil marka onaylı bir yazı ile yazılan ceza iptal edilebilir, bu sebeple bir önceki mesajımda "firma onaylı" yazmıştım. Servis, tıpkı bir modifiye dükkanı gibi yay, xenon vs satabilir. Markanın "benim onaylamadığım, aksesuar kataloğuna almadığım malı satamazsın" gibi bir yaptırımı yoksa elbette. Örnek olarak; Mugen body kit sorun yaşatmaz iken ( marka onaylı olduğundan ) crazy cars body kit bağlanma sebebi şu anda
Bu durumda servisin yay satması ile herhangi bir modifiye firmasının yay satması arasında fark kalmaz... Ama başta da dediğim gibi marka onaylı bir yazıyı markanın kendisinden ya da servisinden alma imkanı olursa en azından bu bir yol açabilir bizlere. Servis canının istediği her şeyi ( markanın baskısı / yaptırımı yok ise ) satabilir neticede; Yay'dan tut çakar lambaya kadar, bu sebeple servise odaklanmak yanlış olur. Mutlaka ve mutlaka servise değil markaya odaklanmak gerekir.. Keza büyük olasılıkla adli makamlar da markanın bildirgesini muhattap alacaktır. Elbette bir sonraki aşama da tüm markalardan bu uygunluğu almak olur..
Ha şu da var; marka ( servis değil, marka ) testlerini kendi yapmadığı bir ürüne ne derece onay verir o da ayrı bir muamma
PLAKANIALDIM!com Trafik Şikayet, Trafik İhbar, Plaka Şikayet, Plaka İhbar (http://www.plakanialdim.com/)
insanlar bu yanlama sıfır çizme apaçiliğinden bıkmış durumda
şahini olanda caddede yanlıyor s2000i olanda
bu da modifiyecilere serseri gözüyle bakılmasına sebep oluyor
Birde su geyik var devletin isi kalmadi bizle ugrasiyo polisler vs vs la olum seninle trafik ugrasicak adamin gorevi bu terorle mucadele mi ilgilensin narkotik mi ilgilensin aptal bi edebiyat var biz vatan haini miyiz terorist miyiz la olum suc isliyosun yok otesi iste biseyleri yapiyosan biseyleri goze alicaksin
SerhatA.
10-07-2014, 13:03
Biz elimizden geleni yapalım, sonuç çıkmazsada vicdanımız rahat olur en azından.
Birde su geyik var devletin isi kalmadi bizle ugrasiyo polisler vs vs la olum seninle trafik ugrasicak adamin gorevi bu terorle mucadele mi ilgilensin narkotik mi ilgilensin aptal bi edebiyat var biz vatan haini miyiz terorist miyiz la olum suc isliyosun yok otesi iste biseyleri yapiyosan biseyleri goze alicaksin
Valla abi çok güzel yazmışsın
turboman
10-07-2014, 13:15
valla ben az önce imza attım ve bu konuyla ilgili geniş çevresi olan arkadaşlara paylaştım baya imza toplanır inşallah
Yavv herkes ayrı telden yazmış valla. Sanki adam öldürüyormuşuz gibi, biraz daha modifikasyonu savunsak ihbar yiyeceğiz. :)
Ben arkadaşın kampanyasına katılıyorum, zaten kampanyada herkes börül börül bağıran yere 2cm yakın, lastikleri bir karış dışarıda arabaya rahat rahat binebilsin diye değil. Cadde kullanımına uygun olarak üretilmiş bütün parçaları araçlarımıza taktığımızda salak yere ceza yemeyelim diye. Neyse parası verelim işletelim. Ama kimse karışmasın bana trafikte.
Teknik değişiklikmiş :) Yav egzoz değiştirmeyi teknik olarak açıklayabilir misiniz? Spor yayı açıklayabilir misiniz? Spor yay taktığım içim projemi çizdirmem gerek? Bu projeyi kim nasıl çizecekse ellerine sağlık. Böyle saçmalık olamaz. :)
Ayrıca yok trafikte roll yapmak yok yanlamak, bunlar egzozlu arabaya ceza yazılınca bitecek durumlar değil. Gayet stock arabayla da yapılabilir şeyler. Konuyla uzaktan yakından alakası yok. :beuj:
///berke
10-07-2014, 14:23
Hayatta bir insanın özgürlüğünü bir sıradan devlet memuru belirliyemez belirli bir kural koyulur herkes aracında yaptığı modifiyeyi ruhsata işletir ve çevirmelerde memur arkadaşa gösterir ve sorun çıkmaz .Ama ülkemizde memur bey yüksek hacimli motora sahip araç gördüğünde göz kararıyla bile araç bağlayabiliyor bu araç sahipinin değil o cezayı yazan kişinin cahilliğidir.Biz mahalle kenarlarında yüksek devirlerde giden toplumun içindeyiz ,devlet ne zaman akla karayı ayırt eder ne zaman duyarlı şöförlerle, insanları rahatsız eden otobanlarda drift yapan şöförleri ayırt edebilirse bu imza kampanyası işte o zaman işe yarar !!... Attım inşallah dinlerler... :surucu: :)
Neden bu konu bu kadar geri planda kaldı.
işe yarasın yada yaramasın çok zor biseymi sanki 10 saniyenizi almaz
Katıldım, paylaştım. Sonuca ulaşabilirsem ne mutlu.
Hayvan gibi böğüren, orasından burasından saçma sapan ışıklar çıkanlar için değil bu çabamız. İnsan gibi efendi gibi kendi zevkini yaşayanlar için bence bu imza kampanyası.
Deepblue
10-07-2014, 23:18
İmzalanıp facede paylaşıldı umarım işe yarar..
Deepblue
10-07-2014, 23:19
Katıldım, paylaştım. Sonuca ulaşabilirsem ne mutlu.
Hayvan gibi böğüren, orasından burasından saçma sapan ışıklar çıkanlar için değil bu çabamız. İnsan gibi efendi gibi kendi zevkini yaşayanlar için bence bu imza kampanyası.
Çok haklısınız katılıyorum :icon_tup::icon_tup:
Atıldı , hayırlısı olsun .
onn_dear
10-07-2014, 23:26
Ya buyutmeyin donem donem olur boyle seyler dikkat edin dolanmayin fazla bikac ay sonra normale doner bisey olmaz rahat olun
emrah-58
11-07-2014, 02:02
Ozaman seni sevindiricek haberim var sana. Almanyada lastik ebatin bile ruhsatta yaziyor yani simdiki gibi kafana gore lastik takamiyosunfarkedermi buraya tatile gelen araçların üzerinde 20 - 19 inç jantlar var yazdıktan sonra koydugun her jantı yazdırırsın, Belçika konusuna gelincede anlatan bizzat babam yani :)
BuğraTuna34
11-07-2014, 03:08
Ah şöyle memurlara adam gibi eğitim verilse apaçilerin hazırladığı araçlarla profesyonellerin hazırladığı araçları ayırabilecek seviyeye gelseler ne güzel olur. Ona göre ölçüp biçip karar verseler, nerdee..
Neyse açıklamamızı yaptık, imzaladık. Hayırlısı olsun.
Ise yarar umarım imzalandı.
Ya buyutmeyin donem donem olur boyle seyler dikkat edin dolanmayin fazla bikac ay sonra normale doner bisey olmaz rahat olun
Bende bu sekilde dusunuyorum ancak bu seferki biraz daha hardcore oldu sanki
5000 imzayı geçtik arkadaşlar daha 3. gün yeni başladı diyebiliriz ... İşe yarar yaramaz o bilinmiyor ama en azından yasal yoldan hakkını aramadı diyemeyecek hiçkimse bundan sonra ...
İşlerine gelirse açıkçası :)
Yiğit G.
11-07-2014, 09:17
ne yazikki türkiyede 2 türlü sürücü var... 1 beyinsiz olanlar 2 beyinli olanlar.Beyinsiz olanlarla aynı araç grubunu kullandıgımız için bizde aynı kefeye konacagız.Bende imzamı attım ama o beyinsiz insanlar piyasada hala olacagı için hiçbirşey değişmeyecektir boşuna ümitlenmeyin.Mümkün değil.Anca bir halk haraketi başlatıcaksın kendi kullandıgımız bölgelerde (cadde sahil vs) böyle yolun ortasında sıfır çizen trafikte makas ata ata giden vs gördüğünde durdurucan agzını yüzünü si sevecen... Dicen bidaha yap hadi.Kendi gezdiğiniz bölgelerde izin vermeyeceksiniz anam başka yolu yok bu işin.Senin sevgini emegini ömrünü verdiğin şeyin adını kirleten bir adamı barındırmayacaksın bölgende..
Kampayaya bende katıldım inşallah bi faydası olur
Yaptigimiz is legal degil polis cevirdigibde ikilemiyorum bile eksoz yasak kardesim iste satisi serbest gumrugubodeniyo vergisi veriliyo takan usta fatura kesiyo hersey legal deniliyo da kardesim o eksozlar yurda sokakta gazlanivak ibaresi ile ithal edilemiyi kutularinda yol icin uygun degildir sadece parkur pist vs gibi yerlerde kullanilir yaziyo
Polis geliyo onde plakan yok arabada biraz gurultulu calisiyo diyo eksozdan artik yirtiyotum oem giruntuye dondum hacimden ses nirmal diyebiliyolar ama plka yok ne yapicaz dediklerinde memur bey goreviniz diyorum sucluyum soyliycek birsey yok diyorum kimsi guluyo evraklari veriyo kimisi yaziyo yazanada sovmuyorum adam isini yapiyo sadece adam isini yapiyo diye strese girmeye gerek yok
Imza atmiyorum bircok apacinin onunu de acmak istemiyorum hala her yere araba cevirip video atiyolar modifiye suc degil yasam tarziymis , sen gupegunduz trafigin icinde araba cevir eksiz bagarttir kontrolu kaybet bi yere gir modifiye yasam tarziymis sokarlar oyle tarza arkadaslar kimse kusura bakmasin yaptigimiz hic bise legal degil roll yaomak arac modlamak ha ben yaptim azalttim eskisi kadar yapmiyorum ama suc kardesim iste bu
ne yazık ki katılıyorum yazdıklarınızın çoğuna ve bu yüzden bende dahil olmadım kampanyaya. herşey düzeldi işlettik parçalarımızı vs yine aynı hitamla anılacaz arabalarımızdan dolayı efendi gibi kullansakta belirli bir kesim yüzünden(bilinçsiz)... kaldı ki söyleyim bende vtece bindim benim de arabamda egsoz vardı bende roll yapıyordum evet yalnış şeylerdi ancak bi nebze olsun itinalıydım bu hususlarda. daha önce de konuda yazmıştım önce modifiyeciyiz biz diyen kitle bi çeki düzen versin kendine durulsun ondan sonra yollar aransın bence. yangına körükle gitmik gibi birşey şu anda yapılanlar. bir açık kapı varsa da önyargıdan dolayı o kapı kapanır ne yazık ki.
Emre güzel strateji belirlemişsin ancak bu kadar yoğun bi antipati olan dönemde doğru zamanlama olmadığı kanısındayım.:icon_tup:
hasan genç
11-07-2014, 09:58
Emre arkadaşım mrb bu konuyla ilgili olarak bende çok araştırma yaptım senin gibi aynı yönde
harket eden ve işin resmi yoldan modifiye parçalarının yasal olarak tadilat kapsamı altında nasıl
olabileceği ile ilgili çalışma yapan FRENTEKNİK SERVİSİ nin sahibi Alpay Lök by ile tanıştım
FACEBOOK ta MODİFİYE ETİĞİ adı altında sitesi çalışmalar yapıyor .www.frenteknik da kendi firması .
Ben esasen araca spor yay takma ruhsata işletme olayı üstünden tanıştım ve cok detaylı
konuştum senin açmış olduğun imza kampanyası ile ilgili olarak aynı yönde birleştirme , yada hareket
önerisinde bulundum . Kendisi 10 yıldır bu işlerle baya bir çalışma yapmış .
Benim yay taktırmayı ruhsata işletme konusunu araştırırken yine TSE enstüsünle birlikte
hareket eden toplantılarına katılan özel bir kuruşta görevli başka arkadaş bunu ruhsata
işletme konusu ilgili bilgilendirecekler olabilirliği hakkında çalımalar yapıyorlar .
Belki MODİFİYE YAŞAM TARZIDIR adı altında dernek kurma çalışmaları yapacaklar bayramdan
sonra toplantı yapılacakmış bende eğer bi aksilik olmazsa bu toplantıya tüketici olarak
katılacağım destek verelim yasal boyutta ilk defa bu kadar yüksek katılımla
net sonuçlar için adım atılmış olur .Hatta ilk olarak benim aracıma tadilat için yapmak istiyorum
ancak çalışma sartlarımdan firmanın yıllık izin döneminde olduğu yaptıramıcam gibi gözüküyor
belki başka arkadaşlar yada siz EMRE arkadaşım bi görüşün ALPAY beyle sanırım ortamınız da
müsayit gibi gözüküyor siz belki daha iyi ön ayak olursunuz bize .
Sn site yöneticileri yetkili arkadaşlar sizlerde bu konuyla ilgili olarak bi cağrı da bulunsanız toplantı
kosunda Alpay beyle irtibata geçseniz Şimdilik iyi günler . :)
İmzaldım ve paylastım hayırlısı artık
LnchCntrl
11-07-2014, 10:52
Mesele modifiyenin abartılı oluşu değil, mesela devletin her b.ka burnunu sokması.
Çözümün var mı uyuşturucuya, teröre, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına ?
Kusura bakmasin kimse artık bi görün, illa o kaya kafanıza yuvarlanmasın başınızın ağrıması için.
mechanic
11-07-2014, 12:58
kanunen devlet haklı.
uygulamada ölçülebilirlik kriteri olmadığından ve karayolları trafik kanununun eski olmasından dolayı cezalar yazılıyor.
sanayi bakanlığı avrupa uyum yönetmeliklerine göre martoy, tortoy ve motoy'a göre araçlar için sanayi bakanlığından alınmış tip onay belgesi sebebiyle aracınızı modifiye edemiyorsunuz.
olayın kanunlarla alakalı olduğunu, bunu da ancak kulis yaparak milletvekilleri ile birlikte kanun taslağı vs.. hazırlanarak çözülebileceğini ve medyanın buna destek olması halinde bunun hızlanacağını bilmenizi isterim.
bazı federasyonların başkanlarının, yıllardır neden bu işin önünü açmadıklarını da hiç anlamam doğrusu. motorsporlarını halka açmadıktan sonra orada işleri nedir gelsinler açıklasınlar. yıllardır ne yapmışlar gelsinler açıklasınlar.
aitm yetki belgeli birisi olarak bilgilendirmek üzere yazılmıştır.
Arkadaşlar merhaba,
Başlattığım imza kampanyasından sonra, bana olan dönüşler sayesinde ilerleme kaydettik.
Otomobil ve ticari araç parçaları ile ilgili bakanlık onaylı bir dernek ile toplantı düzenleme şansım var önümüzdeki cumartesi sabahı.
Bu sebepten işini düzgün ve namusu ile yapan, ve bu işi resmileştirmek yani bizlerin mağduriyetini kaldırmak isteyen MODİFİYE YAPAN firmalara ihtiyacım var. Bu toplantıda neler yapılması gerektiği neler yapılabileceği konuşulacak.
Bu derneğe ister üye olabilir bu firmalar ister kendileri dernek kurabilirler. Detaylar toplantıda konuşulacak.
İşini kaliteli yapıp bu taşın altına elini sokabilecek Firma tanıdığınız var ise lütfen bana ulaşsınlar.
Yıllardır modifiye yapan hiçbirfirma "MODİFİYE" yeyi yasallaştırmak için başvuru yapmadığından dolayı MEVZUAT a girmemiş modifiye...
Kısaca firmalar uğraşmadığından çilesini biz çekmekteyiz. Ama buna bir dur demenin zamanı geldi.
Kampanyaya 6000 den çok imza şimdiden toplandı ve haftaya olacak bu toplantıdan sonra tüketici iyice ilgilenmiş olucak ben herşeyi söyleyeceğim öğrenebildiğim kadarı ile.
Önümüzdeki cumartesi ye kadar kaliteli düzgün firma bulabilirseniz lütfen bana ulaştırın.
Abiye kulak verelim beyler sonunda muhattap olunabilecek birileri çıkmış karşımıza bu durum değerlendirilsin.
MertSerhanÖ.
13-07-2014, 12:42
aynen çok güzel bir haber bence lütfen destek olunsun
d.berkay
13-07-2014, 13:37
Bir süredirmerak ettiğim bişey var.
Benim Forester'da Prodrive egzoz var. Bu egzozlar Imprezalara Prodrive Performance Pack'in bir parçası olarak opsiyon geliyor. Sonuçta orijinal aksesuar olduğundan kanuna aykırı bir durum olmaması gerekir. Bunu muayenede de anlatmaya çalıştım. Biraz zor oldu ama kabul ettiler ve geçti muayeneden. Peki polis amcalara bunu nasıl anlatmak lazım?
Ben bir kaç kez polislerle egzoz tartışmasına girdim ve kullandığım ürünün tüv onaylı bir marka olduğunu ve kullanıma uygun olduğunu beyan ettim, bana verdikleri cevap "-arkadaşım elinde belgen varsa gider itiraz edersin" olmuştu
ersandeniz
13-07-2014, 14:38
bugün ilk defa 2 modifiyeli aracı şikayet ettim 155'e, 2sinin de plakalarının harf grupları kapatılmıştı, bundan sonra her plakası olmayan ya da bir kısmı kapalı araç gördüğümde yine gerekli şikayeti yapacağım..
İmza atıldı açıklama yazıldı.
Ben dahil 4 kişiden daha oy verildi :icon_tup:
devil_berk22
13-07-2014, 15:36
+1 Oy da benden ayrıca facebookta paylaştım
imzamızı attık bir umut işte.
bugün ilk defa 2 modifiyeli aracı şikayet ettim 155'e, 2sinin de plakalarının harf grupları kapatılmıştı, bundan sonra her plakası olmayan ya da bir kısmı kapalı araç gördüğümde yine gerekli şikayeti yapacağım..
bravo!!!!!!
atmadım :)
edit: yada atayım, bu üzerinde fazla düşünülmemiş kampanya olurda sonuca ulaşırsa, imza atanların %90 ı trafiğe çıkamaz, bu günleri arar.modifiyeli denen araçların çoğu getirlicek normları yakalayamaz,standartları karşılayamaz. söz meclisten dışarı.
dikkatimi çeken bir başka şey ''çevreye zarar vermeyen parça '' oldu parçalar kendi kendilerine oraya buraya zarar vermez. o parçayı takan araç 7 kere aynı cadde den yırtarak geçerse çevreye zarar vermiş olur. bunu nasıl denetleyeceksiniz ? öncelikle modifye nedir ? kime göre ?
dip bastık takoz, ön plaka iptal , abartı* eksoz birde zindan cam filmi var abi..
neden ??
hoşumuza gidiyür modifiye.
okey işledim buyrun belgeniz :heyoo:
Yürü beee halkın ve ankaranın gurur helal sana beee büyük bir iş başardın.
ersandeniz
13-07-2014, 16:22
Yürü beee halkın ve ankaranın gurur helal sana beee büyük bir iş başardın.
bu kafayla giderseniz daha çoook bağlanır araçlarınız, tutup da bir plakanın harf grubu kapatılması bir modifiye değil bir suçtur herhangi bir geçerli sebep de göremiyorum. siz alkışlamaya devam edin bu tipleri, kamuoyunda da modifiye denince o tipler anlaşılsın, hiç bir şey elde edemeyin..
keşke insan beynine de modifiye yapılsa :)
bu kafayla giderseniz daha çoook bağlanır araçlarınız, tutup da bir plakanın harf grubu kapatılması bir modifiye değil bir suçtur herhangi bir geçerli sebep de göremiyorum. siz alkışlamaya devam edin bu tipleri, kamuoyunda da modifiye denince o tipler anlaşılsın, hiç bir şey elde edemeyin..
keşke insan beynine de modifiye yapılsa :)
Öncelikle konuşma tarzına dikkat edeceksin sonra ben de senin yaşına hürmet edicem ona göre cevap vericem ama bu şansını kaybettin şu dakikadan sonra .
Kardeşim plaka harfini kapatmak suçtur , ama belki haklı bir sebepten dolayı plakasını takmamış ya da takmak için trafige çıkmış olabilir nerden bileceksin bunu ?
Yarın öbür gün benim bir işim olsa plakayı takmasam sen de ihbar etsen çok güzel küfürleri yağdırırım arkandan sana . Haa şimdi bu yazdıklarıma anormal tepki verebilirsin de beyin modifiye gibi laflar hoş değil önce konuşmasını bil .
Ben kanun'a hukuk'a aykırı bir adam değilim , modifiyeli araç kullananlardan nefret edilmeye başladı o zoruma gidiyor , birkaç ipe sapa gelmez tipler yüzünden sen ve senin gibiler anormal olmaya başladı.
Boşver sen bunları fazla kafanı yorma , cruze nasıl az yakıyor mu lpg de ? :)
ersandeniz
13-07-2014, 16:33
Öncelikle konuşma tarzına dikkat edeceksin sonra ben de senin yaşına hürmet edicem ona göre cevap vericem ama bu şansını kaybettin şu dakikadan sonra .
Kardeşim plaka harfini kapatmak suçtur , ama belki haklı bir sebepten dolayı plakasını takmamış ya da takmak için trafige çıkmış olabilir nerden bileceksin bunu ?
Yarın öbür gün benim bir işim olsa plakayı takmasam sen de ihbar etsen çok güzel küfürleri yağdırırım arkandan sana . Haa şimdi bu yazdıklarıma anormal tepki verebilirsin de beyin modifiye gibi laflar hoş değil önce konuşmasını bil .
Ben kanun'a hukuk'a aykırı bir adam değilim , modifiyeli araç kullananlardan nefret edilmeye başladı o zoruma gidiyor , birkaç ipe sapa gelmez tipler yüzünden sen ve senin gibiler anormal olmaya başladı.
yağdır küfürleri önemli değil, defter memuruyum işim başka türlü uygunsuzlukları tespit edip onunla ilgili gerekli yaptırımları uygulamak, kural varsa uyulacak, kuralı beğenmiyorsan bir kaç yazı yukarıdaki insanın yaptığı gibi organize olursun, bir sivil toplum kuruluşu haline gelip devletle muhattap olursun, kuralların değişmesi için baskı yaparsın, yasak olmaktan çıkar sıkıntı da kalmaz..
kanuna aykırı durumu da ihbar etmek vatandaşlık görevidir ve 3.dünya ülkeleri dışında normaldir, ama toplumca kurallara uymamak alışkanlığımız olduğu için anormal geliyor şikayet edilmesi..
thedevil
13-07-2014, 16:36
Sen şaka mı yapıyorsun burda sirktemiyiz biz ??? Ben yanlış mı görüyorum ?
Peki boşver modifiyeyi falanda ya o arabalar çalıntı ise ?
Ayrıca adam birşey dememişki sana ilk kinaye yapan sensin....
yağdır küfürleri önemli değil, defter memuruyum işim başka türlü uygunsuzlukları tespit edip onunla ilgili gerekli yaptırımları uygulamak, kural varsa uyulacak, kuralı beğenmiyorsan bir kaç yazı yukarıdaki insanın yaptığı gibi organize olursun, bir sivil toplum kuruluşu haline gelip devletle muhattap olursun, kuralların değişmesi için baskı yaparsın, yasak olmaktan çıkar sıkıntı da kalmaz..
kanuna aykırı durumu da ihbar etmek vatandaşlık görevidir ve 3.dünya ülkeleri dışında normaldir, ama toplumca kurallara uymamak alışkanlığımız olduğu için anormal geliyor şikayet edilmesi..
Aracımla ilgili kurallara uymayan bir durumum söz konusu değil . EP3 Typer zamanında hks exhaust ile bir kere bile şehir içine girmedim evet yasaktı ama ben de ona göre davrandım gece 1-2-3 çevre yoluna çıktım . Ondan öncede arabam vardı şimdi de var kanuna aykırı bir durumum yok . Ne yani film mi kanuna aykırı ? Taktıgım büyük jant mı aykırı ?
Bana saçma sapan kurallarla gelmesin kimse Allah aşkına bazı şeyleri anlarız da ota boka da kural denilmez bence .
Defter memurusun ya sen de bir fikir ver madem üst kademedeki arkadaşlarına . Madem kardeşim böyle bir yasa böyle bir kural bütünü çıkartmak istiyorsunuz .
Önce trafik polis memurlarını bilgilendireceksiniz , polis memurları araçlar hakkında bilgili olacak . Fabrika çıkışlı turbolu araçtan cuuuf sesi geliyor diye ''yaz kardeşim kanuna aykırı aksesuar'' cezası yazmayacak kimseye tamam mı ?
Ondan sonra belli bir bildiri yayınlayacak , mesela egzoz . Belli bir ses düzeyiyle beraber herkes ruhsatına işletecek . Haa işletmeyen mi var trafikten men yap .
Senin arabanda film var ulan senin kanuna aykırı bir şerefsizsin. Yaz buna cezayı yaz .. Senin araban ne kadar basık öyle sen modifiyecisin yaz buna cezayı yaz.
Bırakın bu işleri .
Sen şaka mı yapıyorsun burda sirktemiyiz biz ??? Ben yanlış mı görüyorum ?
Peki boşver modifiyeyi falanda ya o arabalar çalıntı ise ?
Ayrıca adam birşey dememişki sana ilk kinaye yapan sensin....
Bizim tartıştığımız modifiye konusu ile plakası olmayan araçları ihbar etmenin ne alakası var ? Sanki adam modifiyeli araba şikayet edince egosunu tatmin eder gibi yazı yazıyor .
Belki düştü kırıldı , belki tampon yeni boyandı vs.. Bir sürü sebep olabilir kardeşim , kimse kimseyi sebebini bilmeden ihbar edemez .
Bir kusur bir aykırılık varsa polis yakalar cezasını verir .
edevlet forum sitesinde miyiz , modifiyenin en canlı olduğu sitede miyiz belli değil artık .
Bu kadar mı kin duymaya başladınız arabalara ya anlamıyorum.
thedevil
13-07-2014, 16:47
Bizim tartıştığımız modifiye konusu ile plakası olmayan araçları ihbar etmenin ne alakası var ? Sanki adam modifiyeli araba şikayet edince egosunu tatmin eder gibi yazı yazıyor .
Belki düştü kırıldı , belki tampon yeni boyandı vs.. Bir sürü sebep olabilir kardeşim , kimse kimseyi sebebini bilmeden ihbar edemez .
Bir kusur bir aykırılık varsa polis yakalar cezasını verir .
edevlet forum sitesinde miyiz , modifiyenin en canlı olduğu sitede miyiz belli değil artık .
Plaka konusunda ihbar etmek lazım buna karşı çıkma bence hacı... yani önde yoksa falan ihbar değil ama arkada harf falan kapattıysa ihbar lazım..
Yani çalıntı araç falan olabilir buradada konular açılıyor araç çalınması ile alakalı...
Ama benim aracım basık diye ya da jant falan gibi birşey yüzünden şikayet eden adamın anasını biiiiiip o ayrı mesele :)
Plaka konusunda ihbar etmek lazım buna karşı çıkma bence hacı... yani önde yoksa falan ihbar değil ama arkada harf falan kapattıysa ihbar lazım..
Yani çalıntı araç falan olabilir buradada konular açılıyor araç çalınması ile alakalı...
Ama benim aracım basık diye ya da jant falan gibi birşey yüzünden şikayet eden adamın anasını biiiiiip o ayrı mesele :)
Dayıcım daha önceki mesajlarımda da yazdığım gibi harf kapatmak vs.. varsa suçtur gereği yapılır .
ama böyle 2 tane modifiyeli arabayı şikayet ettim !!!!!! ooww yeeaahh maan
havasında yazıyor adam . Nedir bu yani ?
Allah yukarıda şahit geçen gün ön tamponda plaka takılı değildi ama arkada takılıydı ,zaten plakamda bagajda duruyordu birkaç gün öyle gezdim üşendik takmaya. Polis gördü ön plakayı tak dedi taktık .
Millet artık zevk almaya başladı bu ceza işinden falan .
ersandeniz
13-07-2014, 16:59
Aracımla ilgili kurallara uymayan bir durumum söz konusu değil . EP3 Typer zamanında hks exhaust ile bir kere bile şehir içine girmedim evet yasaktı ama ben de ona göre davrandım gece 1-2-3 çevre yoluna çıktım . Ondan öncede arabam vardı şimdi de var kanuna aykırı bir durumum yok . Ne yani film mi kanuna aykırı ? Taktıgım büyük jant mı aykırı ?
Bana saçma sapan kurallarla gelmesin kimse Allah aşkına bazı şeyleri anlarız da ota boka da kural denilmez bence .
Defter memurusun ya sen de bir fikir ver madem üst kademedeki arkadaşlarına . Madem kardeşim böyle bir yasa böyle bir kural bütünü çıkartmak istiyorsunuz .
Önce trafik polis memurlarını bilgilendireceksiniz , polis memurları araçlar hakkında bilgili olacak . Fabrika çıkışlı turbolu araçtan cuuuf sesi geliyor diye ''yaz kardeşim kanuna aykırı aksesuar'' cezası yazmayacak kimseye tamam mı ?
Ondan sonra belli bir bildiri yayınlayacak , mesela egzoz . Belli bir ses düzeyiyle beraber herkes ruhsatına işletecek . Haa işletmeyen mi var trafikten men yap .
Senin arabanda film var ulan senin kanuna aykırı bir şerefsizsin. Yaz buna cezayı yaz .. Senin araban ne kadar basık öyle sen modifiyecisin yaz buna cezayı yaz.
Bırakın bu işleri .
oruçlusunuz sanırım, yazdıklarımı anlayamıyorsunuz, iftardan sonra okumanızı tavsiye ediyorum...
1-şikayet ettim çünkü plakası özellikle kapatılmıştı, her modifiyeli aracı şikayet etmek istesem telefonu kapatmadan sürekli 155le görüşmem gerekirdi, modifiyeli araçların kamuoyunda imajının düzeltilmesini istiyorsanız, kötü niyetlileri şikayet edip, piyasadan silinmesini sağlayacaksınız ki hak arayacak yüzünüz olsun...
2- kişisel aracımdaki kanuna aykırılıklar bir polis çevirmesine girdiğim takdirde ceza yememe sebep olabilir, ceza sonucunda bir daha yememek için kanuna uygun hale getirebilirim, ya da "bende para bol, zaman bol, uğraşırım, cezası neyse çekerim" derim devam ederim uygunsuzluğa, ama bu uygunsuzluğun sonucu şerefsizlik gibi bir ifade olamaz..
3-devlet bana resmi araç vermiyor, ama vermiş olsaydı, %100 kanuna uygun olmak zorundadır, çünkü o devlettir, kanuna uygun olmayan araçları o birimin en üstüne bildirirseniz(il emniyet müdürü) gereken yapılır..
4-içişleri bakanlığında değilim, polisle alakam sadece çok zor durumda kalırsam destek almakla kısıtlı, ancak şunu söyleyebilirim: bürokrat kafasına gore "ben bu konuyla ilgili kanun yazdım, yönetmelik yazdım" demez diyemez, oy verdiğiniz siyasi iradelere baskı yapacaksınız ki, onlar da bürokratlara gerekli emirleri versinler..
5-herşeyin bir standardı olmak zorundadır, devlet kuralları koymak zorundadır, kurallar hatalı eksik olabilir olur da olacaktır da, önemli olan kamuoyu baskısı oluşturup düzelttirmektir, apaçileri ayıklayacaksınız ki kamuoyu sizden yana olsun..
Arkadaşlar merhaba,
Başlattığım imza kampanyasından sonra, bana olan dönüşler sayesinde ilerleme kaydettik.
Otomobil ve ticari araç parçaları ile ilgili bakanlık onaylı bir dernek ile toplantı düzenleme şansım var önümüzdeki cumartesi sabahı.
Bu sebepten işini düzgün ve namusu ile yapan, ve bu işi resmileştirmek yani bizlerin mağduriyetini kaldırmak isteyen MODİFİYE YAPAN firmalara ihtiyacım var. Bu toplantıda neler yapılması gerektiği neler yapılabileceği konuşulacak.
Bu derneğe ister üye olabilir bu firmalar ister kendileri dernek kurabilirler. Detaylar toplantıda konuşulacak.
İşini kaliteli yapıp bu taşın altına elini sokabilecek Firma tanıdığınız var ise lütfen bana ulaşsınlar.
Yıllardır modifiye yapan hiçbirfirma "MODİFİYE" yeyi yasallaştırmak için başvuru yapmadığından dolayı MEVZUAT a girmemiş modifiye...
Kısaca firmalar uğraşmadığından çilesini biz çekmekteyiz. Ama buna bir dur demenin zamanı geldi.
Kampanyaya 6000 den çok imza şimdiden toplandı ve haftaya olacak bu toplantıdan sonra tüketici iyice ilgilenmiş olucak ben herşeyi söyleyeceğim öğrenebildiğim kadarı ile.
Önümüzdeki cumartesi ye kadar kaliteli düzgün firma bulabilirseniz lütfen bana ulaştırın.
Setre isimli üye nin yazdıgını mesaj arka planda kalmış tartışmanızı başka yerde yapın lütfen
Otto_Skorzeny
13-07-2014, 17:41
Bende doldurdum şimdi formu inşallah işe yarar
Otto_Skorzeny
13-07-2014, 17:43
Bir kaç kişi var resmen tartışma yaratmak için konu arıyor..
ErkanCanS
13-07-2014, 18:15
hani plakasi olmasa falan belki bi mazereti olurda kasitli olarak harfleri kapamis Bir arabanin modifiyeli olmasi onu dokunulmaz kilmaz.Neyi savundugumuzu bence iyi kavrayalim birde su mubarek gunlerde usluplara biraz daha ozen gostersek cok iyi olmaz mi.insanlar oruc tutuyor herkes gergin ve patlamaya hazir :)
Anil bu konuda cok gerginsin gozlemledigin kadari ile. Biraz sukunetli davranmakta fayda var :)
Bu arada Setre isimli arkadasin mesajini es gecmeyelim.
Hayır gerginlikten ziyade haksızlığı sevmiyorum , plaka kapatılmasını savunacak değilim , önceki yazdıklarımda da belirttim.
Bu zamana kadar haksız yere polislerden çok çektiğim için herkesten biraz daha çok sinirleniyorum hepsi bu . Çok şey yaşadık anlatsam konu uzadıkça uzar
Neyse konu kirlenmesin. Ben de zaten imzamı attım.
Hayır gerginlikten ziyade haksızlığı sevmiyorum , plaka kapatılmasını savunacak değilim , önceki yazdıklarımda da belirttim.
Bu zamana kadar haksız yere polislerden çok çektiğim için herkesten biraz daha çok sinirleniyorum hepsi bu . Çok şey yaşadık anlatsam konu uzadıkça uzar
Neyse konu kirlenmesin. Ben de zaten imzamı attım.
Anıl Chevrolet cruze e bınen adam TypeR kullanıcısının neler çektıgını anlayamaz
onun ıcın bos ver :)
15 gundur arabamın kontagını cevırmedım garajda yatıyor ceza fln yemeyelım dıye yazık ne hallere geldık
Draniela
13-07-2014, 19:45
yaptım ve paylaştım.
oldu cnsm :heyoo:
Hepiniz çok kral arabacısınız ustasınız tamam :)
Sabah 5te bahcesehirde evimin onunden son gaz egzozlu kesiciye soka soka gecen evo sayesinde yataktan firladim..Kurunun yaninda yasta her zaman yanar ama mustahak bu insanlar yuzunden.
beyler hayır kocaman yazmıslar adam kanunda ezelden beri böyle yeni bişeymi degilki bu.
kanuna göre aracın üstünden degistirecegin sibop kapagı yasak hala jantıma filmime yok oyuma buyuma ne,
evet sacma kime ne, ama yasak ya bu diyardan gidilir ya deveyi güdülür baska sansımızmı var pardon bide ufak ihtimal olsada konuyu açan arkadaş gibi bişeyler yapmaya calısılır olmassada senelerdir oldugu gibi devam edilir
warexliler , merceksiz fara xenon takan kekoları , far ayarı olmayan kekoları , sise 30000k ampul veya direk gözü kör eden lamba takanları , Rahatsızlık verecek düzeyde egzost takanları , zifiri simsiyah cam filmi çekenleri vs. abartılı şeyler yapanları bağlayan polisi tebrik eder yoluma devam ederim.
H100 lerdeki ıslık egzozmudur nedir birde onlar var başa bela gece gündüz demiyor sıkıyor sokakta.
hasan genç
14-07-2014, 09:40
Setre isimli üye nin yazdıgını mesaj arka planda kalmış tartışmanızı başka yerde yapın lütfen
Bende bu toplantıya bi terslik olmazsa tüketici olarak katılacağım .Bu toplantıdan
Gerçek anlamda yol alınacak eminim .
Sitemler, serzenişler haklısınız ancak dayanak ve nevzuat tabi kişi karakterleri sonuç
Mağduruyet lütfen desteğe devam edin Sn ALPAY LÖK ( Facebook ta MODİFİYE ETİĞİ
Altındaki sitesinde takip edin ) by ve EMRE arkadaşım a ( SETRE Nikli )
İmza kampanyasına desteklerinizi eksik etmeyin bu iş bi yola girecek yakında . :)
Yiğit G.
14-07-2014, 11:01
Sabah 5te bahcesehirde evimin onunden son gaz egzozlu kesiciye soka soka gecen evo sayesinde yataktan firladim..Kurunun yaninda yasta her zaman yanar ama mustahak bu insanlar yuzunden.
valla bende maltepe sahildeyim tam geçen yaz gece uykumdan uyanıyordum "baaaaaaaaaaaaaappppp" diye dip gaz basıyorlar... Ki bebekli cocuklu aileleri düşünemiyorum... Çok çok ayıp birşey... Bizim forumdan da var elemanlar orda basan biliyorum :D Şikayet edicektim etmedim.... Gerçi bu yaz başlamadılar daha herlade şu kanun yüzünden... Yapmayın arkadaşlar...
Umut melek
14-07-2014, 11:13
Hayırlısı inşallah güzel şeylerde oluyor düşünceli arkadaşlardan resmen araba almaya çekinir olduk şu bi kaç gündür söylenen uygulanan şeyler yüzünden
enesbeyter
14-07-2014, 13:47
İmzaladım inşallah sonuç alınır :)
Arkadaşlar önümüzdeki cumartesi günü yani 19 nda ;
Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi nde saat 10-12 arasında toplantı düzenlecek.
4. Kat Büyük salonda.
Adres : Katip Mustafa Çelebi Mahallesi, İpek Sok. No:9 Beyoğlu /İstanbul.
Modifiye yapan firmaları burada bekliyoruz. Bu toplantıda Modifiyeyi nasıl yasallaştırabileceğimize dair DERNEK ler ile görüşeceğiz.
Bu derneğin Bakanlık ilede bağlantısı var yani çok ciddi bir toplantı bu.
Tanıdığınız kaliteli firmalar var ise lütfen haberdar edin yada bana yönlendirin.
Teşekkür ederim.
Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi nde saat 10-12 arasında toplantı düzenlecek.
4. Kat Büyük salonda.
Modifiye yapan firmaları burada bekliyoruz. Bu toplantıda Modifiyeyi nasıl yasallaştırabileceğimize dair DERNEK ler ile görüşeceğiz.
Tanıdığınız kaliteli firmalar var ise lütfen haberdar edin yada bana yönlendirin.
Teşekkür ederim.
imzacılar janta cezamı olur die burda kanun eleştirenler lafla olmuyor bu işler bişiler değiştirmek istiyorsanız yolu yordamı budur
buyuk firmaların desteği oldukca etkili olacaktır.
JDM Works F355 TeamArt yetkililer bir el atıverin
ersandeniz
14-07-2014, 16:41
4. Kat Büyük salonda.
Teşekkür ederim.
çok güzel bir yerden başlıyorsunuz, tebrik ederim, sonuca ulaşılırsa ancak bu şekilde ulaşılır, tebrikler :)
sitede nüfuz sahibi insanlar vardır illa ki, onların da milletvekillerine bu toplantılar sonucunda çıkacak raporun iletilmesinde faydaları olacaktır..
Bence herkes alışveriş yaptığı modifiye firmalarına bu toplantıya katılmaları konusunda baskı yapsın
Arkadaşlar halen hiçbir firma sahibinden bir dönüş almadım ... Tanıdıklarınız elbet vardır yardımcı olunuz. Kimse taşın altına elini koymak istemiyor.
Bu işin çözümüne ulaşmak istiyorsak bu şekilde olmalı arkadaşlar ... Bunu ilk yapacak firma cidden zenginde olucak bunuda düşünmesi lazım ...
Toplantıya ben katılacağım firma gelsin gelmesin, çözümleri bildireceğim ... Bu toplanan 6500 imzada şimdilik boşa gitmeyecek. Bir şekilde bir çözüm bulacağız arkadaşlar.
huseyinturk
15-07-2014, 14:10
Böyle saçma vergileme sistemi olan bir ülkede bu tür şeyleri yasallaştırsalar ne olur ki. Jant değişikliğine tadilat ister devlet, harç ister tadilat işletmesi içinde. Rüşvetimi alırım göz yumarımın resmileşmişini uygulamaya devam eder bir çok konuda olduğu gibi
huseyinturk
15-07-2014, 14:16
modifiyeli aracı şikayet etim kısmı alakasız olmuş. Plakası kapalı diye şikayet etmişsiniz siz, standart bir aracıda plakası yoksa şikayet edersiniz doğrudur. Zira plaka kapatarak +güç alan görmedim ben, yani 'modifiye' kavramına girmez plaka kapatmak.
Böyle saçma vergileme sistemi olan bir ülkede bu tür şeyleri yasallaştırsalar ne olur ki. Jant değişikliğine tadilat ister devlet, harç ister tadilat işletmesi içinde. Rüşvetimi alırım göz yumarımın resmileşmişini uygulamaya devam eder bir çok konuda olduğu gibi
Jant degisimine tadilat olayini iyi dusunmussun, isin bide o yani cikarsa ozaman yandik :)
ersandeniz
15-07-2014, 17:22
modifiyeli aracı şikayet etim kısmı alakasız olmuş. Plakası kapalı diye şikayet etmişsiniz siz, standart bir aracıda plakası yoksa şikayet edersiniz doğrudur. Zira plaka kapatarak +güç alan görmedim ben, yani 'modifiye' kavramına girmez plaka kapatmak.
plaka kapatarak modifiye yapmışlar demedim zaten, plakasına bakmasam modifiyeli olarak ifade edebileceğim araçlardı, bu sitedeki insanlar plaka kapatmayı modifiyeli araçlara mal etmeyebilir, ancak o araçları gören insanlar "modifiyeli arabalar plakalarını kapatıyorlar" diye düşünmeye başlamışlardır emin olun..
keşke bana karşı yazmaya uğraşacağınıza modifiye alışverişlerinizi yaptığınız firmalara düzenlenecek toplantıya katılması için baskı yapsanız.. eğer toplanıp organize bir güç oluşturamazsanız modifiye diye birşey kalmayacak...
pek işe yarayacağını düşünmüyorum ama yine de imzaladım
Tayfun.O
15-07-2014, 17:47
Mercesiz Xenon , Apaçi Style , Abuk subuk modifiyeler , Yüksek egsoz sesi hariç karşı değilim ama
işte bu adamlar çoğunlukta malesef :(
Arkadaşlar halen hiçbir firma sahibinden bir dönüş almadım ... Tanıdıklarınız elbet vardır yardımcı olunuz. Kimse taşın altına elini koymak istemiyor.
Bu işin çözümüne ulaşmak istiyorsak bu şekilde olmalı arkadaşlar ... Bunu ilk yapacak firma cidden zenginde olucak bunuda düşünmesi lazım ...
Toplantıya ben katılacağım firma gelsin gelmesin, çözümleri bildireceğim ... Bu toplanan 6500 imzada şimdilik boşa gitmeyecek. Bir şekilde bir çözüm bulacağız arkadaşlar.
Turkiye'deyiz, buyuk modifikasyon firmasi diye bir sey yok malesef. Bir firmada en fazla calisan sayisi 20 olan bir otomotiv servis dali bu. Var mi mugen gibi mines gibi bee-r gibi bir firma bu ulkede? Az sayida kisinin kendi bilgileriyle cok guzel isler cikarmis olmasi yeterli olmayacaktir, kurumsal ve temsilci bir firma lazim. Yok ki.
Yanlis anlayacak essekler olabileceginden soyle soyleyeyim, ben burada bazilarinin yaptigi isleri begenmiyor v.s. degilim, ama bu ulkede adamlar icin bilgi tecrube onemli degil, gorunus onemli. Insanlarin firma sahibi olarak oraya protokol edasiyla gitmesi onemli. Yoksa 55-60 yasinda dayi diyecek ki bu ne ya iki genco cikmis konusuyor. Bu pcdeki ingilizce klavye icin de ozur dilerim.
huseyinturk
15-07-2014, 22:16
plaka kapatarak modifiye yapmışlar demedim zaten, plakasına bakmasam modifiyeli olarak ifade edebileceğim araçlardı, bu sitedeki insanlar plaka kapatmayı modifiyeli araçlara mal etmeyebilir, ancak o araçları gören insanlar "modifiyeli arabalar plakalarını kapatıyorlar" diye düşünmeye başlamışlardır emin olun..
keşke bana karşı yazmaya uğraşacağınıza modifiye alışverişlerinizi yaptığınız firmalara düzenlenecek toplantıya katılması için baskı yapsanız.. eğer toplanıp organize bir güç oluşturamazsanız modifiye diye birşey kalmayacak...
Modifiyeli arabalar plakalarını kapatıyor düşüncesindeki insanlara göre modifiye firmaları zenon+lip 70tl kampanyası yapan dükkanlar ona bakarsanız
bakarsanız. Onların mantığını kabul ediyorsak yasaklanmalı modifiye kapatalın dükkanı dağılalım bizde :)
Alpay Lök
16-07-2014, 21:26
EGM'nin son genelgesi ile modifiye (tadil) edilmiş otomobillere ceza yağıyor. Modifiye yasaklandı mı? Modifiye onaylanır mı? Modifiye kaça onaylanır? Konuyu tartışmak ve beyin fırtınası yapmak üzere tarafların biraraya gelmesi için düzenlenmiş bir toplantıdır. Modifiye yapan veya modifiye kitleri satan kuruluşlar, modifiyeli araç kullananlar, modifiyeli araçların muayene/test/onay/projelendirme/denetim sürecinde olan kuruluşlar veya çalışanları katılabilir. Toplantı yeri Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi olarak kararlaştırılmıştır
https://www.facebook.com/events/243816419161006/
Alpay Lök
16-07-2014, 21:27
"Modifiye Yap, Güvenli ve Onaylı Olsun" Etik Kuralı çevresinde otomobil modifiyecilerini biraraya getirmek amacıyla kurulmuşthttps://www.facebook.com/groups/629462757162744/
Alpay Lök
16-07-2014, 21:29
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=710871978984950&set=gm.244322649110383&type=1&theater
Merhaba arkadaşlar,
Bugün yapmış olduğumuz tolantıda konuşalanları, alınan kararları, firmaların yapması gerekenleri ve bizlerin yapmaları gerekenleri kısaca özetlemeye çalışacağım. Kısaca özetlemek gerekirse modifiye’yi yasallaştırmak imkansız değil ancak biraz uğraş gerektiricek bir durum ancak bugün ki toplantıda gördümki bu uğraşı vermeye hazır bir çok abimiz ve arkadaşımız var.
Toplantıda genel olarak, modifiye’nin kapsamının ne olduğu, diğer teknik değişikliklerden farklılıkları, neler ve nerelerde yapıldığı kimlerin nasıl yaptığı gibi konular konuşuldu ve tartışıldı. Başlıca nasıl çözeceğimiz konusu üzerinde özellikle duruldu.
Türkiye’de şu anda özellikle bu parçalar ile ilgili açık bugüne kadar bunu satan ve üreten firmaların özellikle devletin gözünde dernekleşmemesi olduğunun altı çizildi.
Tabiki sadece sorumlu firmalar değil bizleriz. Modifiye yapan kullanıcılar olarak hepinizin bildiği üzere itibarımız çok düşük. İnsanların gözünde sadece yarış yapan, ses çıkartan çevreye zarar veren tipler olarak gözükmekteyiz.
Bugün özellikle toplantıya katılan @TeamArt MotorSporları'na çok teşekkür ediyorum beni kırmadılar ve hemen geldiler. Dernek kurulması ile ilgili çalışmayı onların öncülüğünde yürüteceğiz modifiye piyasası için. Şimdiden bir çok destek almaya başladık bile.
Ancak bu süre zarfında onların dışında bizlere de çok önemli bir görev düşmekte.
Üzerimizdeki bu kötü algıyı en kısa sürede silmemiz lazım arkadaşlar. Abuk subuk gazlamalardan, trafiği tehlikeye atan hareketlerden bir an önce vazgeçmemiz gerekmekte. Biz ne kadar sakin durur edebimizle arabamızı kullanırsak Türkiye’de modifiyenin yasallaşması hızlanacaktır.
Slogan çok basit arkadaşlar, kendimize bunu uygun gördük ;
“Yolda Centilme, Pistte Sportmen “
Bundan yola çıkar isek, tahminimce çok kısa bir sürede önemli adımlar atılacak ve bu kanayan yaraya merhem olacaktır.
Öncelikle basit olarak yapılacak adımları ve önerileri şu şekilde açıklayabilirim ;
1. Modifiye kullananlar dernek kursun
2. Modifiye yapan firmalar dernek kursun
3. Modifiye garantili olmalı
4. Modifiye yapanlar onay alsın
5. Halk ikna edilmeli
6. Tadilatçılar, lastikçiler tamamı bu girişime ve dernek olayına katılmalıdır.
Buradan şunu’da duyurayım, 16 Ağustos’ta 2. Bir toplantı daha düzenleyeceğiz. Süre uzun olduğundan mümkünse bütün firmalar da kendini bu tarihe göre ayarlasın. Bu toplantıdan sonra çok ciddi adımlar atılacak ve bu şekilde özellikle “DERNEK” kurulması için firmalar bir araya gelicek. Dernek geldikten sonra BAKANLIK onayı ile bu işi halledeceğiz inşallah.
Bu şekilde bilgilendirmeye devam edeceğim gün geçtikçe
Bugün ki desteklerinden ve bizi bir araya getirdiğinden dolayı özelikle Alpay Lökbey’e çok teşekkür ediyorum. Bugün bizi yanlız bırakmayan bütün abilerimize gerçekten gönülden teşekkür ederim. Umarım herşey istediğimiz gibi olacaktır.
Facebooka yazdim. Ankara isleri icin, lazim olursa kosturacagim sayin Emre Serter.
mirafiori
19-07-2014, 21:36
bende paylaştım facebookta :)
Ayın 16 sında ki toplantıya Türkiyenin heryerinden firmaları ve katılmak isteyen arkadaşları bekliyoruz. Yeri bildireceğim.
mirafiori
20-07-2014, 00:52
istanbulda olursa katılırım ben :) motorsporları camiasından destek istense bir faydası olurmu tosfed vs gibi ?
Ayın 16 sında ki toplantıya Türkiyenin heryerinden firmaları ve katılmak isteyen arkadaşları bekliyoruz. Yeri bildireceğim.
inşallah o gün salak sacma bir işim çıkmaz kesinlikle katılmak istiyorum... ayrıca sosyal ortamlarda da elimden geldiğince paylaşıyorum katılımı da arttırabiliriz belki diye...
sesimizi duyurmak önemli.
tlgylmz106
20-07-2014, 16:09
Facebookta da duyurduk, tanıdıklarımıza da imzalattık umarım faydası dokunur.
"Mazda Eibach yay satıyor polis ceza yazıyor olmaz böyle iş" diye yola çıkılmış ama bırakın orjinal aksesuar parçasını stock Sti bağlayan polise şahit oldum kanat eksoz var bunda diye.Sahibi kendini yırtıp derdini anlatamamıştı.Hatta hatırlayanlarınız vardır bir dönem seri şekilde Evo X ler bağlanmaya başlanmıştı,Mitsubishi sahiplerine imzalı belge vermişti üstünde bu araç standart bir aile otomobili değildir,özel bir araçtır filan yazan.Polisler bu belgeyi görmelerine rağmen bağlıyorlardı stock evoları.O yüzden bu uğraşlar bence tamamen boşuna...
emrah-58
20-07-2014, 23:26
"Mazda Eibach yay satıyor polis ceza yazıyor olmaz böyle iş" diye yola çıkılmış ama bırakın orjinal aksesuar parçasını stock Sti bağlayan polise şahit oldum kanat eksoz var bunda diye.Sahibi kendini yırtıp derdini anlatamamıştı.Hatta hatırlayanlarınız vardır bir dönem seri şekilde Evo X ler bağlanmaya başlanmıştı,Mitsubishi sahiplerine imzalı belge vermişti üstünde bu araç standart bir aile otomobili değildir,özel bir araçtır filan yazan.Polisler bu belgeyi görmelerine rağmen bağlıyorlardı stock evoları.O yüzden bu uğraşlar bence tamamen boşuna...aynen öyle bu ülkede egoya göre ceza yazan memurlar oldukça modifiye yasallaşsa dahi işler yürümez
Arkadaşlar,
Yanlış düşünüyorsunuz. Dediğiniz şekilde polisler kafasına göre bağlıyorlar çünki bugüne kadar bu parçaları takanlar, satanlar resmi hiçbir şey denememişler .
Bunu içine girince çok güzel gördüm. Alan mutlu satan mutlu ... Ancak polis bağlayınca bağrınıyor insanlar.
Bu toplantıda çok ciddi adamlar vardı .TSE, TÜV, Borusan, Tosfed, Makine Mühendisleri odasından önemli kişiler, daha bir çok firma sahibi ve önemli kişiler .
DERNEK kurulduktan sonra, bizlerin belirli parçaları RUHSAT'a yazdırma şansımız olucak. Ondan sonra polis HAKSIZ yere hiçbir şey yapamayacak ...
16 Ağustos'taki toplantıya özellikle Türkiye çapında firmaları bekliyoruz. Mümkün olduğunca Havaalanına yakın bir yer seçeceğiz.
Yeri kesinleşince bildireceğim.
Arkadaşlar,
Yanlış düşünüyorsunuz. Dediğiniz şekilde polisler kafasına göre bağlıyorlar çünki bugüne kadar bu parçaları takanlar, satanlar resmi hiçbir şey denememişler .
Bunu içine girince çok güzel gördüm. Alan mutlu satan mutlu ... Ancak polis bağlayınca bağrınıyor insanlar.
Bu toplantıda çok ciddi adamlar vardı .TSE, TÜV, Borusan, Tosfed, Makine Mühendisleri odasından önemli kişiler, daha bir çok firma sahibi ve önemli kişiler .
DERNEK kurulduktan sonra, bizlerin belirli parçaları RUHSAT'a yazdırma şansımız olucak. Ondan sonra polis HAKSIZ yere hiçbir şey yapamayacak ...
16 Ağustos'taki toplantıya özellikle Türkiye çapında firmaları bekliyoruz. Mümkün olduğunca Havaalanına yakın bir yer seçeceğiz.
Yeri kesinleşince bildireceğim.
Belirli parçaların ruhsata yazılmasına izin verilmesi; Dernek kurulumuna müteakip yapılacak başvuru ve yasal düzenleme ile mümkün olacaktır herhalde?
Derneği kurmak, nispeten kolay bir adım. Yasal düzenleme için ne gibi bir yol haritası planlanıyor?
Belirli parçaların ruhsata yazılmasına izin verilmesi; Dernek kurulumuna müteakip yapılacak başvuru ve yasal düzenleme ile mümkün olacaktır herhalde?
Derneği kurmak, nispeten kolay bir adım. Yasal düzenleme için ne gibi bir yol haritası planlanıyor?
Bakanlıklar yasal bir dernek başvurusunu ciddiye alıyorlar. Beraber yürüdüğümüz insanlar zaten bu şekilde bir oluşum olacağından bahsetmişler ve Eylül'deki kurul toplantısında ciddi şekilde konuşulucak. Eylül'e kadar bu şekilde bir yol izleyeceğiz.
16 ağustosta ne kadar çok firma olursaki şu anda 4 5 büyük firma bu işe olur gözü ile bakıyorlar, bir an önce Dernek kurulucak ve başvurular yapılıcak.
Ki yasal düzenlemeye tam olarak gerek yok aslında ... Yasa bazında özellikle Egzoz emisyonunu geçmemesinden bahsediyor genel olarak . O yüzden çok zor bir durum olduğunu düşünmüyorum . Yeterki firmalar bu yola girsin.
otomobillerle yada motor sporlarıyla ilgilenen bir bakan veya milletvekilinin fikri ve desteği alınsa daha rahat olur yasallaştırma işi. Mesela eski devlet bakanı Kürşat Tüzmen bir motosiklet tutkunu.
https://www.facebook.com/events/266132183582259/?notif_t=plan_edited
Arkadaşlar merhaba,
16 Ağustos'taki toplantı ile ilgili bilgileri ve etkinliği buradan'da yada benim kendi Facebook adresimden'de takip edebilirsiniz . Sürekli güncelleme ve bilgilendirme yapmaktayım.
16 Ağustos Cumartesi günü saat 10-12 (arası daha uzun olabilir) Beyoğlu Makine Mühendisleri Odasında toplanacağız.
Ayrıca ilk toplantı katılımı şu şekildeydi ve kararlar ;
“Modifiye onaylanır mı” TOPLANTI TUTANAĞI
TOPLANTI TARİHİ: 19 Temmuz 2014
TOPLANTI YERİ : MMO İstanbul Şubesi
DÜZENLEYİCİ : “Modifiye Etiği” Facebook Grubu / Alpay Lök / FRENTEKNİK KATILIMCILAR :
1) Alpay Lök…………. Mak.Y.Müh……. “Modifiye Etiği” / MMO AİTM Komisyonu Başkanı
2) Metin Ergeneman…Prof.Dr……………İTÜ / OTAM
3) Nihat Kölük…………Mak. Müh.
4) Hacı Çiçek………… Mak. Müh……….. MMO İstanbul Şubesi AİTM Komisyonu üyesi
5) Doruk Kotan……….Satış / Pazarlama………………………………….Modifiyeli araç kullanıcısı
6) Emre Setrelioğlu….Bilgisayar Mühendisi……………………………….Modifiyeli araç kullanıcısı
7) Aydın Boyar……….Satış Müdürü / ZIEBART / Cam filmi…………….Tadilatçı
8) Mehmet Tamer….. Mak.Y.Müh. ……………… TOSFED Teknik Komite Başkanı
9) Halit Bolkan……… OTOHABER Dergisi Genel Yayın Yönetmeni
10) Savaş Bozdemir…. Sigorta Eksperi / Sigorta Eksperleri Derneği
11) Adem İren……......Sigorta Eksperi / Sigorta Eksperleri Derneği
12) Mehmet Becce…... DEM-ART………………………………………….Tadilatçı
13) Levent Uysal………İstanbul Off-Road Klubü…………………….……Modifiyeli araç kullanıcısı
14) Mustafa Orduluoğlu TeamART Karbon ……………………………...Tadilatçı
15) Oktay Kabaktaş……TeamART Karbon ……………………………….Tadilatçı
16) Bigen Şimşek Akman Mak. Müh. MMO İstanbul Şubesi Y.K. üyesi / AİTM kom.
17) Mehmet Pank……….Mak.Müh. / MMO İstanbul AİTM Komisyonu üyesi
18) Timuçin Özsöyler….. Mak.Müh. / MMO İstanbul AİTM Komisyonu üyesi
19) Cengiz Tanrılı……... Borusan / BMW M Power …………………….. OES
Katılımcılar “Modifiye” diye anılan tadilatlı otomobiller ve kullanıcılarının sorunlarını detaylı bir şekilde konuşmuş, bu sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi için işbirliğinin geliştirilmesi konusunda mutabık kalmışlar ve aşağıdaki kararları almışlardır:
TOPLANTI KARARLARI
1) Modifiyeli araç kullanıcıları;
SORUNLAR: Araç sahipleri sürekli tarfik cezası yemekten çok şikayetçidir. Araçlarında yapılan tadilatların tescil edilmesini istemektedirler, ancak başaramamışlardır, yetkililerle görüşmeleri de sorunu çözmemiştir. Tadilatlarını tescil eetirerek ceza yemekten kurtulmak, sigorta konusunda risksiz olmak isterken yetkililerden destek beklemektedirler.
KARARLAR: Modifiyeli araç kullanıcıları; Türkiye çapında bir dernek kurarak;
- Sorunlarına çözüm aramalıdır,
- Kamuoyunda yarattıkları olumsuz izlenimleri düzeltmelidir,
- Trafik kurallarına uygun araç kullanmalıdır,
Otomobillerinde yaptırdıkları tadilatları onaylatmalıdır,
2) Modifiye yapan tadilatçılar;
SORUNLAR: Kaç tane tadilatçı firma olduğu tam olarak bilinmiyor, ancak merdivenaltı CHİP-tuning yapan yüzlerce firma olduğu tahmin ediliyor. Kimse onay ve garanti vermiyor. OES’ler bu tür araçların motorlarındaki (özellikle Diesel) yazılım değişikliğini kolaylıkla farkediyor ve garantiyi iptal ediyor. Bazı OES’ler fabrika onaylı kitler (süspansiyon alçaltma, Chip-tuning, Spoiler vs) takıyorlar. Bazı tadilatçıların ürettikleri tadilat kitlerini yurtdışına sattıkları biliniyor. Bunun önemli bir potansiyel olduğu, ancak bu kitlerin yurtiçinde tescilli olarak takılamadığı bildiriliyor.
KARARLAR: Tadilatçılar;
Türkiye çapında bir dernek kurarak;
- Örgütlenmeli ve üyelelerinin sorunlarını çözmeye çalışmalı,
- BSTB ve TSE ile temasa geçmeli,
Yaptıkları tadilatlara onay almalı ve Garanti vermelidir,
3) İkinci toplantı: 16 Ağustos 2014 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir.
Bu toplantıya;
- Otomobil tadilatçıları çok daha geniş katılım yapmalıdır,
- Lastik firmalarının temsilcileri de katılmalıdır,
- Modifiyeli araç kullananların Türkiye çapında temsilcileri katılmalıdır,
- BSTB, TSE, OSD, TOSFED, Sigorta Eksperleri Derneği, TSB yetkilileri davet edilmelidir.Toplantı yeri daha sonra bildirilecektir.
https://www.facebook.com/events/2661...ilter=upcoming
serkosyan
21-07-2014, 17:45
inş biseyler olur ya
TOPLANTI KARARLARI
1) Modifiyeli araç kullanıcıları;
SORUNLAR: Araç sahipleri sürekli tarfik cezası yemekten çok şikayetçidir. Araçlarında yapılan tadilatların tescil edilmesini istemektedirler, ancak başaramamışlardır, yetkililerle görüşmeleri de sorunu çözmemiştir. Tadilatlarını tescil eetirerek ceza yemekten kurtulmak, sigorta konusunda risksiz olmak isterken yetkililerden destek beklemektedirler.
KARARLAR: Modifiyeli araç kullanıcıları; Türkiye çapında bir dernek kurarak;
- Sorunlarına çözüm aramalıdır,
- Kamuoyunda yarattıkları olumsuz izlenimleri düzeltmelidir,
- Trafik kurallarına uygun araç kullanmalıdır,
Otomobillerinde yaptırdıkları tadilatları onaylatmalıdır,
2) Modifiye yapan tadilatçılar;
SORUNLAR: Kaç tane tadilatçı firma olduğu tam olarak bilinmiyor, ancak merdivenaltı CHİP-tuning yapan yüzlerce firma olduğu tahmin ediliyor. Kimse onay ve garanti vermiyor. OES’ler bu tür araçların motorlarındaki (özellikle Diesel) yazılım değişikliğini kolaylıkla farkediyor ve garantiyi iptal ediyor. Bazı OES’ler fabrika onaylı kitler (süspansiyon alçaltma, Chip-tuning, Spoiler vs) takıyorlar. Bazı tadilatçıların ürettikleri tadilat kitlerini yurtdışına sattıkları biliniyor. Bunun önemli bir potansiyel olduğu, ancak bu kitlerin yurtiçinde tescilli olarak takılamadığı bildiriliyor.
KARARLAR: Tadilatçılar;
Türkiye çapında bir dernek kurarak;
- Örgütlenmeli ve üyelelerinin sorunlarını çözmeye çalışmalı,
- BSTB ve TSE ile temasa geçmeli,
Yaptıkları tadilatlara onay almalı ve Garanti vermelidir,
er=upcoming[/url]
Emlakçılar birliği gibi olmuş..
şimdi ben bmw otomobilim için bütün parçaları hartgeden ve pejo içinde peugeot sport tan alsam. Yani tüm homologasyonu olan parçalardan bahsediyorum. kendi imkanlarımla otomobilime takdırsam. (genelde yerinde yaptırıyorum ama TR de taktırsam.) Gitsem bu onay veren yere desemki bunları onayla. Bir çok parçayı ilk defa göreceğine eminim. (Tecrübe ile sabit. ) onaylamazsa şimdi ben yanlış bir iş mi yaparım. Tamamen rant kapısı olur bu iş. Satıcı kendini düşünüyor. bunun yerine bilinçli yapılması için girişimde bulunulsa daha faydalı olur.
Şimdi adam çinden mal getirmiş modifiye malzemesi diye satıyor. Bunu sattırmayacakmısınız yoksa derneğe üye olunca satmasına izin mi verilecek. Zor ve karmaşık bir durum.
Zaten amaç farkı sen istediğin kadar dernek kur, kural koy garanti ver. Ceza işi ayrı. Yazar cezayı, ya ödersin yada itiraz eder uğraşırsın.
Etrafta yapılan toplantılardan birini dinledim. Toplantıda adam diyor ki. Bize ön yargı ile yaklaşıyorlar. Aracımız kurallara uygun görünse bile gene kusur aramak için altına bile yatıyorlar diyor. Öbür tarafta adam modifiyeye özgürlükten bahsedip, sokakta her istediğini yapsın ama kimse ellemesin istiyor.
Emlakçılar birliği gibi olmuş..
şimdi ben bmw otomobilim için bütün parçaları hartgeden ve pejo içinde peugeot sport tan alsam. Yani tüm homologasyonu olan parçalardan bahsediyorum. kendi imkanlarımla otomobilime takdırsam. (genelde yerinde yaptırıyorum ama TR de taktırsam.) Gitsem bu onay veren yere desemki bunları onayla. Bir çok parçayı ilk defa göreceğine eminim. (Tecrübe ile sabit. ) onaylamazsa şimdi ben yanlış bir iş mi yaparım. Tamamen rant kapısı olur bu iş. Satıcı kendini düşünüyor. bunun yerine bilinçli yapılması için girişimde bulunulsa daha faydalı olur.
Şimdi adam çinden mal getirmiş modifiye malzemesi diye satıyor. Bunu sattırmayacakmısınız yoksa derneğe üye olunca satmasına izin mi verilecek. Zor ve karmaşık bir durum.
Zaten amaç farkı sen istediğin kadar dernek kur, kural koy garanti ver. Ceza işi ayrı. Yazar cezayı, ya ödersin yada itiraz eder uğraşırsın.
Etrafta yapılan toplantılardan birini dinledim. Toplantıda adam diyor ki. Bize ön yargı ile yaklaşıyorlar. Aracımız kurallara uygun görünse bile gene kusur aramak için altına bile yatıyorlar diyor. Öbür tarafta adam modifiyeye özgürlükten bahsedip, sokakta her istediğini yapsın ama kimse ellemesin istiyor.
Şöyle özetleyebilirim aslında, çinde parça üretilmiş alınmış peki. Bu parçanın test leri varmı ? Avrupada, amerikada onayları verilmişmi ? Street legal olarak belgesi varmı ?
Haa evet varsa, aynen bu parçayı yazdırabilicek. Şu anki benim düşüncem bu şekilde ... Ha yokmu kusura bakmasın 10 takla atsa polis bağlayacak bu aracı.
Evet ön yargı var modifiyecilere karşı ama bu önyargının tek sorumlusu biziz arkadaşlar ... Sabaha kadar egzoz bağırttıp elalemi rahatsız eden, S virajına bağlanacağını bile bile gidip abuk subuk hareketler yapan biziz ...
Bu ön yargıyı atmak için düzgün davranmak gerekiyor. Abuk subuk bağrınmakla, modifiye özgürlüktür demekle olmuo bunun özgür olması için kendimize çeki düzen vermemiz ve düzgün hareket etmemiz doğru yolları izlememiz gerekiyor ...
Böyle devam ederse modifiye parça almak, satmak, takmak kullanmak tamamen yasaklanacak. O zaman kafamızı duvara vuracağız.
Ayrıca bilinçli yapılsa demişsiniz, acaba devlet gözünde dikakte alınacak ve Modifiye'yi yapan satan firmaların kurduğu bir dernekten daha bilinçli ne yapılabilir ?
Gerçekten merak ettim bunu hakikaten merak ettim :)
Ayrıca şunuda belirteyim ; Toplantı katılım listesine baktıysanız BMW M den bir yönetici abimiz de bulunuyordu. Dünya üzerinde şu anda BMW firmansının direkt olarak kabul ettiği tek modifiye firması var tabi bu şekilde sayarsanız buda "M" firması ...
Diğer firmaların hartge, hamann, ac schnitzer direkt olarak modifiye firması olarak onaylamıyormuş.