PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio 3 rs antipollution ağrızası

onurgoyunc
17-07-2014, 16:00
Merhaba

Bugün 3-5 saniye kadar fotodaki lamba yanıp yanıp söndü:

http://www.outilsobdfacile.com/obd_presentation/engine-pollution-fault-indicator.jpg

Servise uğradım ama ancak pazartesi makinaya bağlayıp hata koduna bakılacak. İnternetten baktığımda lambda sensörü veya bağlantısı olabileceği yazılmış,

Hatanın sebebiyle ilgili fikri olan var mıdır? Teşekkürler

DoDo_hamann
17-07-2014, 18:07
Arıza kodu kaydetmiştir zaten kardeşim, büyük ihtimal lambda sensöründe anlık kopukluk olmuştur, tekrar etmediği sürece önemsiz :)

erh
17-07-2014, 19:07
yanıp sonduyse vuruntu olusmustur. benzinden olabilir bobinden veya bujiden yani ateslemeden olabilir.. ateslemeyi kontrol etmelisiniz oncelikle

onurgoyunc
17-07-2014, 19:20
Arıza kodu kaydetmiştir zaten kardeşim, büyük ihtimal lambda sensöründe anlık kopukluk olmuştur, tekrar etmediği sürece önemsiz :)

İnşallah Doğukanım, masraf açmasın şimdi :)

yanıp sonduyse vuruntu olusmustur. benzinden olabilir bobinden veya bujiden yani ateslemeden olabilir.. ateslemeyi kontrol etmelisiniz oncelikle

Bugün benzin aldım, aldıktan sonra gidişi değişti arabanın. Dediğiniz gibi vuruntu olabilir

DoDo_hamann
17-07-2014, 19:37
Kesiciye düşürdüğümde iki üç kere olmuştu benim clioda anlık kontrol etmiştik bişey bulamadık.

Falmor
17-07-2014, 20:35
Bir süre yanıp söndüyse ve ardından kaybolduysa ateşleme arızası olarak göstermişti Megane RS te.Farklı istasyondan yakıt aldığımda olmuştu bir kere.

onurgoyunc
21-07-2014, 14:15
Biraz önce makinaya bağladık, 1. Silindir hata vermiş. Buji veya bobinden yapabilir dedi usta. Bujiler 7000km önce değişti. Bir daha yakarsa tekrar götürüp detaylıca bakılacak.

freelife
21-07-2014, 14:22
Biraz önce makinaya bağladık, 1. Silindir hata vermiş. Buji veya bobinden yapabilir dedi usta. Bujiler 7000km önce değişti. Bir daha yakarsa tekrar götürüp detaylıca bakılacak.

enjektördende yapar , benzindende kafaya takacak birşey değil kesinlikle .bulmaya çalışırsanda para gidiyor , ben 1-2 yıl öyle kullandım megane rs i sonunda enjektör değiştireyim dedim kesti yanmayı . şahsi fikrim ama enjektör olduğuna dair..

Falmor
22-07-2014, 01:38
Kaputu açınca silindirleri soldan mı sayıyoruz yoksa sağdan mı? Bende de 4.silindir missfire uyarısı veriyor nadiren.

iynn-RS
22-07-2014, 02:03
vay be clio rs ler ne kadar gelişmiş . ateşleme arızası flan vermeler :D

bence benzını ıyı bıyerden alıp bıraz oyle kullan yada benzıne bıraz ethanol koyarak dene. benzınden kaynaklıysa bosuna masraf yapmamıs olursun.