Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio 3 rs antipollution ağrızası
onurgoyunc
17-07-2014, 16:00
Merhaba
Bugün 3-5 saniye kadar fotodaki lamba yanıp yanıp söndü:
http://www.outilsobdfacile.com/obd_presentation/engine-pollution-fault-indicator.jpg
Servise uğradım ama ancak pazartesi makinaya bağlayıp hata koduna bakılacak. İnternetten baktığımda lambda sensörü veya bağlantısı olabileceği yazılmış,
Hatanın sebebiyle ilgili fikri olan var mıdır? Teşekkürler
DoDo_hamann
17-07-2014, 18:07
Arıza kodu kaydetmiştir zaten kardeşim, büyük ihtimal lambda sensöründe anlık kopukluk olmuştur, tekrar etmediği sürece önemsiz :)
yanıp sonduyse vuruntu olusmustur. benzinden olabilir bobinden veya bujiden yani ateslemeden olabilir.. ateslemeyi kontrol etmelisiniz oncelikle
onurgoyunc
17-07-2014, 19:20
Arıza kodu kaydetmiştir zaten kardeşim, büyük ihtimal lambda sensöründe anlık kopukluk olmuştur, tekrar etmediği sürece önemsiz :)
İnşallah Doğukanım, masraf açmasın şimdi :)
yanıp sonduyse vuruntu olusmustur. benzinden olabilir bobinden veya bujiden yani ateslemeden olabilir.. ateslemeyi kontrol etmelisiniz oncelikle
Bugün benzin aldım, aldıktan sonra gidişi değişti arabanın. Dediğiniz gibi vuruntu olabilir
DoDo_hamann
17-07-2014, 19:37
Kesiciye düşürdüğümde iki üç kere olmuştu benim clioda anlık kontrol etmiştik bişey bulamadık.
Bir süre yanıp söndüyse ve ardından kaybolduysa ateşleme arızası olarak göstermişti Megane RS te.Farklı istasyondan yakıt aldığımda olmuştu bir kere.
onurgoyunc
21-07-2014, 14:15
Biraz önce makinaya bağladık, 1. Silindir hata vermiş. Buji veya bobinden yapabilir dedi usta. Bujiler 7000km önce değişti. Bir daha yakarsa tekrar götürüp detaylıca bakılacak.
freelife
21-07-2014, 14:22
Biraz önce makinaya bağladık, 1. Silindir hata vermiş. Buji veya bobinden yapabilir dedi usta. Bujiler 7000km önce değişti. Bir daha yakarsa tekrar götürüp detaylıca bakılacak.
enjektördende yapar , benzindende kafaya takacak birşey değil kesinlikle .bulmaya çalışırsanda para gidiyor , ben 1-2 yıl öyle kullandım megane rs i sonunda enjektör değiştireyim dedim kesti yanmayı . şahsi fikrim ama enjektör olduğuna dair..
Kaputu açınca silindirleri soldan mı sayıyoruz yoksa sağdan mı? Bende de 4.silindir missfire uyarısı veriyor nadiren.
vay be clio rs ler ne kadar gelişmiş . ateşleme arızası flan vermeler :D
bence benzını ıyı bıyerden alıp bıraz oyle kullan yada benzıne bıraz ethanol koyarak dene. benzınden kaynaklıysa bosuna masraf yapmamıs olursun.