Orijinalini görmek için tıklayınız : 2008 R56 Cooper S te rölanti sorunu hk
halitilker
18-07-2014, 11:15
2008 model cooper s R56 105 000 de olan otamatik aracımızda,
dururken rölanti yükselip azalıyor
seyir halinde giderken ara ara gaz tepkimesi değişiyor ve çekişte zorlanıyor
bujileri yeni değişti gerekli tüm bakımları yapıldığı halde usta lar vanos tan kaynaklanabilir diyor.
Sizce vanos kit olarak komplemi değişmesi gerekiyor ?
yoksa buji kabloları alakalı bir sorun da olabilir mi ?
ceratoniaorg
18-07-2014, 11:18
yakıt ile ilgili bir problem olmadığına emin misiniz? (yakıt hattı filtre pompa vs)
Rolanti sensoru kontrol edildimi?
halitilker
19-07-2014, 00:24
bugün usta sorunun gaz kelebeğinden olabileceğini söyledi
yarın onu temizleyecek
Benzin pompasına baktırın.
pashaboy
19-07-2014, 01:15
Akismestre sorunu benzin /hava oranini ayarlayamadiginda yapar
öncelikle benzin pompası ve regülatörü kontrol edin.. ilk r56 larda sorun olabiliyor..
akışmetreyi de gözden geçirmekte fayda var..
Vanos sistemi mi varmış r56 mini s de? Aynı motor diye yıllarca 207 RC kullandım :) Sorun sente olabilir belki ondan bahsetmiştir. Senteye bir baktırın kronik sorundu ;)
halitilker
21-07-2014, 12:10
bizde önce sente diye düşündük ama sonra baktıklarında vanos dediler
en son kesinleşen tanı ise gaz kelebeği olur diye konuldu :)
bugün gaz kelebeği temizlenecek tekrar bakılacak
öncelikle benzin pompası ve regülatörü kontrol edin.. ilk r56 larda sorun olabiliyor..
akışmetreyi de gözden geçirmekte fayda var..
Dogru cozum..
Bu arada gaz kelebegini temizlerken dikkat. Cok hassas bir parca
onursoytam
24-07-2014, 11:43
senteside kaymış olabilir rolanti bozukluğu ve gaz yememe sorunu oluyorsa.
halitilker
25-07-2014, 09:35
gaz kelebeği temizlendikten sonra araba düzeldi çok iyi çalışıyor şu anda
fakat ustanın sözüne gittik sıfır vanos aldık o elimizde patladı :)
BMR oto dan aldık ürünü, kullanmadık kutu bile açılmadı diyoruz fakat geri almıyolar
KingoAtmo
25-07-2014, 11:26
Oksijen sensörü bence
Dediklerinizn aynısı sorun benim cooper s 'mde de vardı .. Gaz kelebeği temizlendi ve düzeldi , fakat temizlendikten sonra bazen çok az şekilde tekrar yaptığıda oluyordu
halitilker
25-07-2014, 23:45
Dediklerinizn aynısı sorun benim cooper s 'mde de vardı .. Gaz kelebeği temizlendi ve düzeldi , fakat temizlendikten sonra bazen çok az şekilde tekrar yaptığıda oluyordu
maşallah şu an için tık yok
inş bundan sonrada yapmaz
Aynı araç ve aynı sorun bende de var ve bende geç çalışma var araç geç marş alıp tölantide sapma var. Banada usta gaz kelebeği dedi temizlenecek sonucu aktarırım.
Bobinlere mutlaka baktiri. Benzer bir sorun bende de olmustu uzun süre cozemediler bobindenmiş .
Bir arkadasin aracinda da busekilde bir sorun oldu 2-3 tane usta gezdi, hatta bi tanesi hirs yapmis 15 gun arac serviste kaldi komple motoru indirdi sorun duzelmedi sonradan çözmüşler bobinlerin sırasında iki tanesinin yeri yanlis olmus birbirlerinin yerine takılmış
Bobinlere mutlaka baktiri. Benzer bir sorun bende de olmustu uzun süre cozemediler bobindenmiş .
Bir arkadasin aracinda da busekilde bir sorun oldu 2-3 tane usta gezdi, hatta bi tanesi hirs yapmis 15 gun arac serviste kaldi komple motoru indirdi sorun duzelmedi sonradan çözmüşler bobinlerin sırasında iki tanesinin yeri yanlis olmus birbirlerinin yerine takılmış
Bobinler nasıl birbirinin yerine takılmış ki? Zaten hepsi aynı ve ayrı ayrı. O yüzden hangisini hangi göze taktığınızın bir önemi yok diye biliyorum. Merakımdan sordum yanlış anlamayın.
Bobinler nasıl birbirinin yerine takılmış ki? Zaten hepsi aynı ve ayrı ayrı. O yüzden hangisini hangi göze taktığınızın bir önemi yok diye biliyorum. Merakımdan sordum yanlış anlamayın.
Açıkcası bende şaşırmistim araç 530 i ydi 5 ile 6. silindir birbirinin yerine takılmış dedi.
Bir bilen varsa açıklasin bende bilmiyorum, acaba ateşleme sırasınida mi karıştırdı ki
Açıkcası bende şaşırmistim araç 530 i ydi 5 ile 6. silindir birbirinin yerine takılmış dedi.
Bir bilen varsa açıklasin bende bilmiyorum, acaba ateşleme sırasınida mi karıştırdı ki
Ben Mini Cooper’dan bahsediyorsunuz sandım, onda öyle bir durum yok çünkü. 5.30’u bilemiyorum tabii.
Gaz kelebeği temizliği yapıldı. Rölanti ayarı yapıldı. Şuan normal düzeyde ama çok arada da olsa genede bazen rölantide devir dalgalanması yapıyor.
ÜSTÜNERC
08-02-2019, 10:19
Arkadaslar konuyu hortlatıyorum ama 2 haftadır benim aracımda rolantide bazen titreme yapıyor, bunu yaptıgı zaman egsoz normalden daha fazla duman atıyor.1 ay önce bobin ve bujiyi değiştirmiştim bu parçalarla bir alakası olabilir mi ?
ErayArslan
17-08-2020, 02:05
..............
ErayArslan
17-08-2020, 02:05
..............