Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.4tsi 122 hp chip tuning uygulaması.
1.4 tsi 122 hp golf için chip tuning yaptırmayı düşünüyoruz. daha önceden yaptıran yada bilen arkadaşlardan artıları eksileri nelerdir öğrenebilrmiyiz.fiyat ve kalite olarak önerileriniz varmı?
Abi bizim bi tanıdık yaptırmıştı 150-ya da 160 hp güç almıştı arabadan revo olması lazım memnundu baya ama reklam gıbı olmasın yaptırcak olsam dr ecu tercihim olurdu ya da ecutech
Abi bizim bi tanıdık yaptırmıştı 150-ya da 160 hp güç almıştı arabadan revo olması lazım memnundu baya ama reklam gıbı olmasın yaptırcak olsam dr ecu tercihim olurdu ya da ecutech
sıkıntı yaratirmi servis lambası felan yada herhangi bir arıza cikartirmi acaba.
sıkıntı yaratirmi servis lambası felan yada herhangi bir arıza cikartirmi acaba.
O kadar detaylı bır bılgım yok malesef ama yazılım yapıpta servıs lambası yakanı duymadım forumda yazılımlı araçlarla yüzlerce kilometre yol yapmış insanlar var ismini verdiğim firmalarda konusunda baya deneyimli yaptıkları ısın arkasında dururlar yani
kaliteli biryere yaptırdığınız zaman olası hertürlü sıkıntıda yazılımcınız size gerekli çözümü sunar yardımcı olur...
ilk kez bu işlemi yaptırıyorsanız bu şekilde kaygılarınız olması normal abi,ilk yaptırdıktan sonra inanın her aracınıza yaptırmayı düşüneceksiniz...
Eyup Duygun
29-08-2014, 12:09
160 hp 122lık tsi dan sadece yazılımla hayal gucler.
bLackModeL
29-08-2014, 12:26
biz yaptırdık aksaraydan ankara gelırken yakıt 7,5 ortalama 120 130 km hızla gelırken ortalama 5,2 ye dustu aynı hızda ayrıca 150 hp guc aldık tercız edebılırsınız ıletısım ıcın ozel mesajdan numarayı atarım
160 hp 122lık tsi dan sadece yazılımla hayal gucler.
tam olarak 160 olmasada tatmin edici bir değişiklik olabilirmi yada stage 1-2 ne kadara maal olur bilginiz varmi
Mehmetmert
29-08-2014, 13:01
Bir kere dump valve degismeli-800tl
Yazilim 750tl
Alimacak guc:Max 150...
28hp icin min 1300 1400tl lazim, kaldiki iridyum bujisi ivirini zivirini saymiyorum.Heleki 160hp falan hayal sadece yazilimla...
Bir kere dump valve degismeli-800tl
Yazilim 750tl
Alimacak guc:Max 150...
28hp icin min 1300 1400tl lazim, kaldiki iridyum bujisi ivirini zivirini saymiyorum.Heleki 160hp falan hayal sadece yazilimla...
dump valve niye değişiyor?
Birde ne kadar yazılım firması varsa kendi sitelerinde ben daha 150hp altını çıkartan yada yazan görmedim.Birde son zamanlarda artık 160hp yazıyorlar:)
bLackModeL
29-08-2014, 15:09
Birde ne kadar yazılım firması varsa kendi sitelerinde ben daha 150hp altını çıkartan yada yazan görmedim.Birde son zamanlarda artık 160hp yazıyorlar:)
basıncı sabıt tutmak ıcın degısıyo dump valve
Derler, derler. Olsa da derler olmasa da:)
Mehmetmert
29-08-2014, 15:15
Ustundeki orjinal dumpvalve basinci tutamiyor.Degistirilmeden yazilim yapildiginda dipgazda % 90 overboost oluyor araba.
Hybrid turbo ile 160-165anca oluyor.
yaptırmayın 10 bg için :)
dv filanda değişmeye hiç gerek yok , illa yaptırcam diyosanız iyi bi yere yaptırın yoksa arıza yakar aracınız..
stok olarak 130-140 arası yazılımlı taş çatlasın max 150 verir :)
Ustundeki orjinal dumpvalve basinci tutamiyor.Degistirilmeden yazilim yapildiginda dipgazda % 90 overboost oluyor araba.
Hybrid turbo ile 160-165anca oluyor.
basınc tutamayan araba nasıl overboost oluyo ben onu çözemedim :beuj:
önerileriniz için teşekkürler.
bir arkadaşım kutu içi filtre+dv+iridyum bujiler+yazılım öneriisinde bulundu mantıklı geldi ama herhangi bir zarar verirmi bilemiyorum sizce uygunmu bunlar.
Dr.Ecu Özgün'e yaptırabilirsin, memnun kalacağına eminim...
122 lik motorda sadece yazılım düşünülüyosa dv ye hiç gerek yok.
overboost deilde underboost oluyor aslinda. request edilen basinc ile actual basinc orantili olmadigi zaman. yani arac istenen basinci basamadigi zaman underboost olup limp mode a aliyor arac kendini.
Valla ben 2000 kmde yaptırdım yazılımı 30 bin km oldu, hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.
DV yok DP yok, yakın zamanda orta susturucu iptal ettim bi, yazılım dışında birşey yok.
Abi ses videon varmi susturucu yokken?
Ferhat_V
29-08-2014, 22:02
1,8 tsi 160hp olanlar yazılım sonrası kaç oluyor ?
1,8 tsi 160hp olanlar yazılım sonrası kaç oluyor ?
bizde vardı eskiden sorduğum her firma 200-215 aralığında söylediler Bu arada egzoz ile çok güzel ses veriyor kumandalı
onn_dear
30-08-2014, 01:22
bir arkadaşım yaptırdı 152hp dynosu var.
Yekta'ya sormuştum,155hp 255 tork oluyor Dr.Ecu yazılım ile.
Mehmetmert
30-08-2014, 09:03
basınc tutamayan araba nasıl overboost oluyo ben onu çözemedim :beuj:
Merhaba, dalgindim sanirim yazarken Utku abi duzeltmis...
Dynolar gercek degil, onemli olan yolda gidisi :)
Bende düşünüyorum ama daha garanti var.dp+kutu içi filtre+yazılım 25 hp versin yeter
Abi ses videon varmi susturucu yokken?
Videosu yok ama çok güzel bir tınısı var, iyki yaptırmışım.
Fırsat olursa çekerim :)
Cekersen sevinirim abi bugun ins 122 lik pasati aliyorum bakalim nasil cikiyor ses:)
Bende 1.4 tsi 125 var, dp, dv , hybrid turbo ve filtre var. dynoya cikmadik ama standart 160lik scirooccolari cok rahat ayiriyorum. Hybrid oldugu icin ust devirlerde 1 bar ile bitiriyorum, normalde standart tdo25 ile 0.4 ile redline a girersin.
Ben en iyisi yarin bir dynoya gireyim :)
şimdi d valve olmadan 150 hp yani +28hp gelmezmi, yoksa oem olarak araç 130 filan veriyormu, yani değişim çok bariz var mı:)?
Sadık Özyer
18-05-2015, 11:21
Yazılım yerine 800 liraya çıkma bir sc alınıp takılsa ateş atmaz mı bu araba :D
Bazı firmalar inatla dv'ye gerek yok diyor.Basınç sorunu dv'den değil turbodan kaynaklı diyorlar.Çözülsün artık bu durum.Garantisi bitti yaptıralım artık yazılımı:)
Sadece yazılım ile 150hp civarı hayal mi?
ortalama olarak 150 hp olur aracınız,122 lik aracta hard bir program ıstenmıyor ve arac manuel ise dv ye gerek yok
Merhaba, dalgindim sanirim yazarken Utku abi duzeltmis...
Dynolar gercek degil, onemli olan yolda gidisi :)
dynolar gerçek değil derken?
122 lik için program ve kutu içi filitre bence gayet yeterli 1-2 trick onu yaoan arkidişler yapıyor zaten istediğine yaptırabilirsin kimsenin 122 likten sıkıntısı olduğunu duymadım :)
şimdi d valve olmadan 150 hp yani +28hp gelmezmi, yoksa oem olarak araç 130 filan veriyormu, yani değişim çok bariz var mı:)?
Oem arac 135 civaridir yazilimla 10 bg alinir. Dv bi ise yaramiyor cunku aracta fabrikasyon s3 -golf r dump valve i var. hard yazilim vs olayi yok bunlarda arac basinc basma ozurlu 3200 devirden sonra basinc tutmuyor. Wg sikinca biraz adam oluyor dv alana kadar sert wg denenmeli bence. 28 bg gelir soyle gelir orj araci 120 den hesaplarsaniz gelir, loglarda 135-137 civari oem. Dynodada oyle cikar.
i-vtec07
19-05-2015, 17:39
Oem arac 135 civaridir yazilimla 10 bg alinir. Dv bi ise yaramiyor cunku aracta fabrikasyon s3 -golf r dump valve i var. hard yazilim vs olayi yok bunlarda arac basinc basma ozurlu 3200 devirden sonra basinc tutmuyor. Wg sikinca biraz adam oluyor dv alana kadar sert wg denenmeli bence. 28 bg gelir soyle gelir orj araci 120 den hesaplarsaniz gelir, loglarda 135-137 civari oem. Dynodada oyle cikar.
170 tsı larda 190 falan çıkıyodu dynoda bahsettiğiniz durum aynısımı ? teknik verilerde yazandan daha güçlü yani .
Gokhan43
19-05-2015, 18:27
Loglarda stock maks 101 gr/s hava sokuyordu standart Passat 1.4 122, yazılımdan sonra direk log alarak baktım aynı şartlarda 116gr/s hava soktu araç bu aradaki 16gr/s de 20HP falan yapar işte :)
Bazı firmalar inatla dv'ye gerek yok diyor.Basınç sorunu dv'den değil turbodan kaynaklı diyorlar.Çözülsün artık bu durum.Garantisi bitti yaptıralım artık yazılımı:)
Sadece yazılım ile 150hp civarı hayal mi?
153 155 MAXXXXX
kabaca test edelimm deneyebilirsin biraz ilkel bir yöntem :) Dvyi tika Wg hortumunu çek ortalarda basıcaktrır üst devirlere gel BAs 0.6 ları geçemeyeceğini göreceksin Wg ile oynamak gerekir DV ler bozulabiliyor ozamanda 125 liklerde hiç basınc olmuyor zaten :)
Loglarda stock maks 101 gr/s hava sokuyordu standart Passat 1.4 122, yazılımdan sonra direk log alarak baktım aynı şartlarda 116gr/s hava soktu araç bu aradaki 16gr/s de 20HP falan yapar işte :)
peki hava sıcaklığı kaçtı nem oranı hesapladınmı :) aynı sekidle yakaladınmı bence biraz hafif % vermelisin nem e sıcaklığıa basıncaı göz önüne alarak :)
Kanka o niye oyle cikmis benim full stok 108 mi 111 mi neydi :)
Gokhan43
24-05-2015, 19:08
Kanka o niye oyle cikmis benim full stok 108 mi 111 mi neydi :)
Valla Dsg olduğundan deviri sündürmemesiyle ilgili de olabilir, ya da senin a3ün ruhundan olabilir haha :)