PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç Satış Temsilcisi

Onurkk06
10-09-2014, 21:38
Arkadaşlar iyi akşamlar aranızda araç satış danışmanlığı yapan var mı ?

İşe başlamayı düşünüyorum iş ortamı vs nasıldır ?

Başlangıç ücreti maaş vs nasıldır?

Sizce bu iş yapılır mı ?

şimdiden çok teşekkürler

oğuz
10-09-2014, 21:41
1-2 yıl sonra bende düşünüyorum,bence temiz iş mekanikçi vs değilsin sonuçta.araç sattıktan sonra zaten iş servis danışmanına,atölyeye kalıyor.bildiğim :)

maaş vs bende merak ediyorum primlerde etkiliyor diyorlar

Onurkk06
10-09-2014, 21:44
evet asıl parayı prim kazandırıyor diyorlar bi kaç güne görüşmeye gideceğim neredeyse ilk iş tecrübem olacak inşallah herkesin gönlündeki iş olur :)

rdmmm
10-09-2014, 22:00
çalışmadım fakat Birmotta staj yapmıştım satış başına prim, aylık ve yıllık bayi kotası tuttumu prim vardı araç başı primde 50 yada 100 liraydı galiba. Görüştüğün her müşteriyi aracı alsa da almasa da arayıp firmayı ve seni puanlaması isteniyor. 0 - 10 arasıydı puanlama ama 5 orta değil 0 dı yani sürekli tam yada tama yakın puanlar gerekiyor. Staj sırasında bu aramaları çok yapmıştım 6 7 puan verenleri yüksek puan verdirmeye çok çabalıyorduk.

fastchild
10-09-2014, 22:06
Maaşa fazla bakmayın kendinizi araba satmaya odaklayın bizim satıştaki elemanların maaşı sözde servistekilerden daha az ama servisteki adam memlekete giderken düşünürken satıştaki bi bayan Hindistana tatile gidiyordu :D

AdemAr
10-09-2014, 23:06
70-80 k ya araba satıp 50 lira primmi veriyorlar ? eğer öyleyse sıkıntılı

_AS_
11-09-2014, 08:16
2 senedir bu işi yapıyorum. Dışarıdan güzel görünüyor fakat üstünüzde müthiş bir baskı var:) Her ay başında tekrardan bir hedef tutturma telaşı ay sonu tutar tutmaz stresi müşteri memnuniyeti vs yoruyor insanı haftanın 6 günü çalışılır. Bayiler yerine distribütör firmalarda çalışırsanız hakkınızı alırsınız iyi de kazanırsınız araç başı 50 liraya bakmayın o danışman ayda 20 30 araç satabiliyor ve bunun dışında kasko'da car care ürünlerinden kredileriden aksesuar satışlarından da prim alıyor. Markanın satış performansına göre değişir primler. 50 lira alanda var araç başı 200euro alanda.

onursumer
11-09-2014, 08:37
70-80 k ya araba satıp 50 lira primmi veriyorlar ? eğer öyleyse sıkıntılı

firmalar arac fiyatına gore değil o araçtan yaptığı kar miktarına gore pirim verir

karsiyakaliozi
11-09-2014, 11:37
kardeşim olursa işin hakkını ver turkiyede ne aksuardan ne araç özelliklerinden anlayan danışman var aramızdan olanları tenzii ediyorum onlar işini hobiye cevirmiş olanlar mini bakarken araç özellikerini servisdeki ustaya soranda gördüm opc bakıyoruz dediğimize bizde opel var diyen de işini seversen keyifli olur bence.

Onurkk06
11-09-2014, 11:57
yok abicim zaten 24 saatim arabalarla alakalı haberlerle geçiyo o yüzden bu işi tercih ediyorum o konuda kendime güveniyorum :)

ceyhun737
11-09-2014, 11:58
Peki bu işte iyi derecede yabancı dil bilmek fark ediyor mu maaş olarak yada pozisyon yükselmekte?

bilalMW
11-09-2014, 12:29
çok şey yazarım konuyla ilgili de evde canlarım.

B.Koçer
11-09-2014, 13:08
Bende böyle bir iş düşündüm zamanında ama arabayı gelcek adama bile bile eksilerini söylemezsem rahat edemem o arabayıda eksilerini söyleyince satamam :D

abi siz x firmasına gidin derim bizim markada aradıgınız donanım ozellik yok diye :D

Merak ettim insallah görüşme olumlu sonuclanır :)

Onurkk06
11-09-2014, 14:38
çok şey yazarım konuyla ilgili de evde canlarım.

bekliyorum hocam cevaplara ihtiyacım var :)

M.Can Çimir
11-09-2014, 17:00
Şartlar ve kazanç firmaya göre değişir. Ben Doğuş'ta AUDI satıyorum, bizim çalışma şartlarımızla özel bayiler arasında uçurum olabiliyor... O yüzden mümkün olduğunca kurumsal firmaları tercih etmeni öneririm.

bilalMW
11-09-2014, 21:28
Peki bu işte iyi derecede yabancı dil bilmek fark ediyor mu maaş olarak yada pozisyon yükselmekte?

2 tane ingiliz geldi biri large MPV sordu gitti diğeri ben sizin siteden araç bröşürü istedim neden göndermediniz diye trip attı. Demekki bilmek çok bişey yaramıyor.. biliyorum ondan diyorum.

bilalMW
11-09-2014, 21:55
Şunu da ekleyeyim bir markayı satıyorsan tabi ki ömrün boyunca ondan araba alacaksın onu kullancaksın diye mevzu yok. kişisel zevk meselesidir sen audide çalışıp hondayle gidersen kimse laf demez zevk meselesidir.Porsche'nin baş tasarımcısı Ford GT40 ile gidiyor ofise yani. :) İşini seveceksin güzel tarafını da zor tarafını da arkadaşım kısacası. Birde sıfır aaraba kokusuna alışmak kötü. yeni araç sıfır koku artık burun almıyor :D

otomotiv sektöründen bir tarafından tutundum gidebildiğim kadar gitmek istiyorum gerek şuan bulundugum köklü marka altında gerek başka marka. Otomotiv sektöründe yer edinmek güzel bişey,yükselmek ise ay kent imacınt... hele ki teknik departmanlara geçersem ohyşşşş.... !11!!!111! güzel taraflarına değinirsek köklü firmalardan eğitim alıyorsun ücretsiz ve sağlam serfitikadır cv için hoş detay.eğitimleri hafife alma çok bilmiş gidipde mala dönen var çok şükür ben doğru biliyormuşum kıh kıh cahilmiyim olm? :D ilk çıkan araçları sen kullanırsın sen denersin.. araç almak istersen personel indirimi+kendi yaptıgın indirim+firma indirimi derken güzel araçlar güzel fiyatlara gelebiliyor mesela bakım yedek parça aksesuarda da durum aynıdır. daha kısmet olmadı ama inş. bakalım. en önemlisi de insanla konuşmayı,anlaşmayı,anlaşmazlıkları çözmeyi ve kendini daha iyi ifade etmeyi öğreniyorsun bunun getirdiklerini çok uzun zaman sonra idrak eder insan diye düşünüyorum.

Onurkk06
11-09-2014, 22:04
eyvallah hocam cok teşekkürler bilgiler için.

bilalMW
11-09-2014, 22:06
eyvallah hocam cok teşekkürler bilgiler için.

Hangi marka bu ara? Satışa geçersen sana bol hayırlı satışlar dilerim. Benim bölgeme girme molotoflarm yalnız forumdaş demem.. :P

bora1311
11-09-2014, 22:06
iş ortamı zevkli ve keyiflidir ama bi o kadar da koşuşturmayla gecer.
hedefler hedefler, dışardan bakıldığı kadar kolay değildir her zaman, kotanızı tuttursunuz ayın 1nde yeniden bi kota sizi bekler :)
maaş genelde bayisine ve markasına göre değişkenlik gösterir.
işe başlayacağin firmanın kurumsal bi şirket olmasına dikkat etmelisin, şahıs firmalarına göre daha avantajlıdır.

mercedes-benz mengerler ankara dayim, aklına bişey takılırsa ö.m atabilirsin...

Onurkk06
11-09-2014, 22:11
Hangi marka bu ara? Satışa geçersen sana bol hayırlı satışlar dilerim. Benim bölgeme girme molotoflarm yalnız forumdaş demem.. :P

vw bakırköyde sen nerdesin hangi markadasın :) bakalm hele olursa paslaşırız inşallah :)

bilalMW
11-09-2014, 22:12
vw bakırköyde sen nerdesin hangi markadasın :) bakalm hele olursa paslaşırız inşallah :)

bana çoooook uzaksın pendik mekan akıllı ol pis alman :D :P

Onurkk06
11-09-2014, 22:18
bana çoooook uzaksın pendik mekan akıllı ol pis alman :D :P

gönül borusanı isterdi ama tecrübe istiyor zalım bmw :D

bilalMW
11-09-2014, 22:25
yazının birazı kalktı her ihtimale karşı. zaten arkadaşa ben herşeyi verdim bilgi adına gerisi onun tecrübesi :)

maybel
14-09-2014, 18:43
bende yarın honda bayisi ile görüşmeye gidicem ortlama maaş ne kadardır ? birde seyehat engeli olmayan diye arıyorlar seyhat engeli neden aranan bir kriter acaba ?

bora1311
14-09-2014, 23:25
bende yarın honda bayisi ile görüşmeye gidicem ortlama maaş ne kadardır ? birde seyehat engeli olmayan diye arıyorlar seyhat engeli neden aranan bir kriter acaba ?
eğitim programi için olabilir ya da aktife cikarsanız seyahat engelininizin olmaması gerekir...

bilalMW
15-09-2014, 11:44
aktif satış için soruyorlardır geçmiş olsun.

bilalMW
15-09-2014, 11:47
acaba ferrari maserati lamborghini porsche bentley rolls royce satış danışmanlarında da kota var mıdır ?

orhan_guney
15-09-2014, 11:51
10 yıldır bu meslekteyim, Dışardan davulun sesi hoş gelir derler :)

RafetAraç
15-09-2014, 13:50
acaba ferrari maserati lamborghini porsche bentley rolls royce satış danışmanlarında da kota var mıdır ?

Sanmıyorum onlar komisyoncu sekli calisiyolardr sattiklarndn belli miktar kar aliyolardr

CeM öZeR
15-09-2014, 14:30
Orhan abinin dediğine katılıyorum. Davulun sesi uzaktan baya hoş gelir. :) İnsan kendini geliştiremiyor ve tembelliğe alışıyor günden güne. Eğer bu işi yapacaksanız örnek olarak birmot,otokoç,doğuş otolar gibi distribütör ana bayiliklerinde yapmanız yönünde. Biraz çevre yapar biraz para kazanır fazlaca yorulursunuz ama yorulduğunuzun karşılığını ancak o şekilde alırsınız. Sonrada önünüze bakıp inşallah daha iyi bir işe girersiniz veya kendi işinizi kurarsınız.

DOHC
15-09-2014, 15:56

Bentley için konuşursam, bu marka için araç satılınca aracın vergisiz fiyatı üzerinden belli bir komisyon veriyorlar satıcıya.....

tequila818
15-09-2014, 16:24
gönül borusanı isterdi ama tecrübe istiyor zalım bmw :D

dostum istersen cv'ni yolla IK'ya teslim edeyim. Dediğin gibi ilk iş olarak alınan hiç görmedim. Senin hiç mi tecrüben yok?

gespenster
15-09-2014, 16:27
parekende yada adı ne olursa olsun aktıf atıs ıcınde olan tum satıs danısmanlarının maalesefkı aylık butcelerı olur. oda ıster ıstemez stres ıcınde calısma ortamı yapar.. sabır ısteyen bır ıs 7 yıldır bu ısın ıcınde bırı olarak tavsıyem sabrın ve ıstegın varsa yapabılırsın, sadece yapacagın ıse odaklanman gerek her ay yapmıs oldugun basarı senı dahada ılerılere tasır.

mbulur
15-09-2014, 18:20

Fermas'ta yani Ferrari ve Maserati de var. Satış ve pazarlama sektöründe hedef olmayanını ben duymadım bu zamana kadar.

TolgaEsentepe
15-09-2014, 18:50
satış işinin iyisi olmaz kardeş. Güzel para kazandıranı olur..

optimus_prime
15-09-2014, 18:59
öğrenciyken ben de hep borusanda çalışmak istemiştim hem evimin dibi hem de bmw diye

benim o zaman duyduğuma göre 1500 maaş + araç başına 150-200 euro prim alıyolardı

normalin üstünde satış yapan biri 5-6 bin alıyormuş ortalama, ne kadar doğrudur emin değilim

maybel
17-09-2014, 16:59
arkadaşlar çorlu honda bayinde başlıycam pazartesi maaş düşük olsada sektöre ilk adım diye idare edicez artık.

Selman
17-09-2014, 18:16
Satış danışmalığı bir plazadaki en zor iş bence. 6 yıl satış destek olarak çalıştım ve iyi ki satış danışmanı olmamışım dedim her zaman:) Stres, hedef, tahsilat her şey bulur satış danışmanını. Ve herkesin söylediği gibi çalışcaksan direk distribütörlere işe girmeye bak. Çünkü özel bayilerin şartları daha zor.

devil_berk22
17-09-2014, 18:17
Opelde satış danışmanı olarak çalıştım zevkli iş ancak yorucu bir iş. Akşam 18.30 olsunda kendimi eve atayım diye 4 gözle bekliyordum.

maybel
17-09-2014, 19:49
distribütörlere girmek çok zor birde kesin olarak deneyim istiyorlar.kimse deneyimsiz almıyor.

brsayhan
30-12-2014, 19:42
doğuş oto dod satış temsilcisi ile ilgili mülakat gerçekleştirdim dod ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim.. devamlılığı olan bir meslekmidir kota havuz sistemimidir dod ile başlayıp sıfır satışa geçmek mümkünmüdür imkanları falan nasıldır vs..duyduguma göre tanıdık olmadan buralara giriş biraz zor ama doğruluğu varmı bilmiyorum..

MertSerhanÖ.
30-12-2014, 19:52
bayiilerin üniversite mezunu olma şartı takıntısınada hastayım.

brsayhan
30-12-2014, 19:58
kurumsal olan yerler bu konuda taviz vermiyorlar nedense. ama bazı bayiler önlisans kabul edebiliyor.

Hakan Burak
31-12-2014, 01:39
İmkan olsa da, ben de yapsam.

Ancak gerçekten bir çok yer ön lisans mezunu, deneyimi olmayan ve askerliği tecilli bir kişiyi kabul etmiyorlar.

Okul biter bitmez askere!

Vlkn-fb
31-12-2014, 13:58
Cok yorucu cok ama arabalarıda seviyorum vazgeçemiyorum:D suan nissandayım daha öncesindede toyotadaydım izin günü ne demek diye unut hedef en önemlisi yorulmak yok yemek yok.... şaka tabiki ama zor bir süreçtir her müşteri ayrı bir süreç kimi bayii varki satış destek personeli ile danışmana yardımcı oluyor kimi yer varki bütün iş sende notere git kredi ile ilgilen havuzdan araç çek müşteriye aracı anlat teslim et vs vs vs daha iyi paralar kazanbiliceğin bir meslek seçersen eğer senin açından daha iyi olabilir.

brsayhan
31-12-2014, 14:49
bende severek yapacağımı biliyorum üniversite falan mezunum sorun değil ben mülakat aşamasındayım zaten ama torpil yok

_Burak_
26-02-2015, 12:06
Bugun vw nin bir bayisyle gorusmeye gidecegim kariyer sitesinden ulasmislar.
Calisanlari hakkinda kisaca bir bilgi verebilir mi?

koraycano
26-02-2015, 12:37
Kim ne derse desin işimi seviyorum :)

Onurkk06
26-02-2015, 13:05

Kendinden emin ol bilemediğin yerde kıvır yalan söyle insan kaynakları nın bana verdiği tavsiye buydu :)

_Burak_
26-02-2015, 13:07
yok çene konusunda üstüme yok zaten daha önce sbancıdada çalıştım bireyselde :)
iş olanakları hakkında merak ettiklerim vardı

bilalMW
26-02-2015, 14:38

satış yeteneğinde olmasa satıyorsun çok güzel bişiyyy.

Jackie
26-02-2015, 14:38
satış yeteneğinde olmasa satıyorsun çok güzel bişiyyy.

Sen hangi markadasın :)

_Burak_
26-02-2015, 19:18
Evet konuyu guncelleyelim peki ticari satmak nasil
Nispeten daha mi rahat daha mi zor :)

_Burak_
26-02-2015, 20:44
Aynen kotada sikinti yasamayacagim soylendi :)

emp:)
26-02-2015, 21:07
4 ay uzak doğu markasında bu işi yaptım, bazı şeylere katlanamadım bıraktım. Sattığın ürün-müşteri çevresi çok önemli, yeri geliyor yemek yiyemiyorsun veya mesaiden geç çıkıyorsun. İyi organize olmamış bir bayide bu daha da zor oluyor. Sürekli bir satış stresi, afra tafra olan bir yerde çalıştım ve bunun karşılığında komik 2.el primleri aldım vs.

Her satış işinde olduğu gibi iyi bir iş yerinde, iyi müdür ve patronlarla çalışıldığında keyifli ve kazançlı bir iş. Küçük görüşlü, vizyonu olmayan yerlerde insanı ciddi strese sokan bir iş. Bence imkan varsa başka işler yapılmalı. En iyi iş yerinde bile bu hız ve stres insanı belli bir zamandan sonra yıpratır diye düşünüyorum.

emp:)
26-02-2015, 21:09

En sadık müşteri, ticari araç müşterisidir. Birkaç kolaylıkta yapar ve samimiyet kazanırsanız bir daha başka yerden araç almaz:)

bugra_0101
26-02-2015, 21:09

ticari satmak daha kolay bence zaten kısıtılı model alacak kişi ne istediğini biliyor önemli stokta olması o an veya aracı tedarik etmeniz

bilalMW
26-02-2015, 21:14
Sen hangi markadasın :)

renault ama yakında skoda olacak gibi.

bilalMW
26-02-2015, 21:17
ticari satmak daha kolay bence zaten kısıtılı model alacak kişi ne istediğini biliyor önemli stokta olması o an veya aracı tedarik etmeniz

bin yerden fiyat alır bayii yarıştırır, bol miktarda ayak yapar en sonunda da en az peşinatla nasıl alırım diye g.tünü yıran esnaflar esnaflarımız...

M.Can Çimir
27-02-2015, 07:48

Burak Merhaba,

Çalışma şartları her firmada farklılık gösterecektir. Hangi VW bayisi ile görüşeceğini yazarsan belki yardımcı olabilirim. Ben Doğuş Oto'da satış danışmanıyım AUDI' deyim ancak özel bayiler hakkında da az çok bilgi sahibiyim.

Jackie
27-02-2015, 07:55
renault ama yakında skoda olacak gibi.

Vay arkadaş ben de Renault'dayım

bilalMW
27-02-2015, 15:05
Vay arkadaş ben de Renault'dayım

bul beni adım garamel. :)

bilalMW
27-02-2015, 15:06
Burak Merhaba,

Çalışma şartları her firmada farklılık gösterecektir. Hangi VW bayisi ile görüşeceğini yazarsan belki yardımcı olabilirim. Ben Doğuş Oto'da satış danışmanıyım AUDI' deyim ancak özel bayiler hakkında da az çok bilgi sahibiyim.

kardeşim doğuşta servis danışmanlığı konusunda bilgi verirmisin?

koraycano
27-02-2015, 15:35
Mercedeste de ben varım hadi bakalım :) 3. yılımı doldurcam yakında..

Bir arkadaşta skoda dan bahsetmiş. Eski kısa dönemde olsa çalıştım yerde skoda-seat vardı ikisi ortaktı maaş düşüktü ama araç sattığın zaman Octavia yada suberp olsun iyi prim alıyordun ama şimdi nasıl bir sistemleri var bilemem tabi..

Draniela
27-02-2015, 15:38
Ben olsam satacağım arabanın yapılmış fotolarını gösteririm veririm gazı :D İşe yarar mı acaba :D

bilalMW
27-02-2015, 15:41
Ben olsam satacağım arabanın yapılmış fotolarını gösteririm veririm gazı :D İşe yarar mı acaba :D

alın bunu buradan :)

Otto_Skorzeny
27-02-2015, 15:43
Benim arkadaş renault da 1500tl+ her sattığı arabadan %1 alıyor

bilalMW
27-02-2015, 15:44
Mercedeste de ben varım hadi bakalım :) 3. yılımı doldurcam yakında..

Bir arkadaşta skoda dan bahsetmiş. Eski kısa dönemde olsa çalıştım yerde skoda-seat vardı ikisi ortaktı maaş düşüktü ama araç sattığın zaman Octavia yada suberp olsun iyi prim alıyordun ama şimdi nasıl bir sistemleri var bilemem tabi..

dudullu çekmeköy tarafında ki bayii büyük ihtimal. Benim gideceğim sadece skoda çakıroğlu. Şuan kalite standartlarında birinci olmuş bir bayiiymiş.

bilalMW
27-02-2015, 15:45
Benim arkadaş renault da 1500tl+ her sattığı arabadan %1 alıyor

%1 diye bir kavram yok araç başı genelde 50 TL prim vardır. Ve Renault'un aylık prim sistemi vardır mesela Master satarsan 150 TL prim. Captur satarsan bir adet çeyrek altın,Megane satarsan 200 TL prim gibi. Bu primi Renault verir ama bayii genelde tamamını vermez biraz kırkabiliyor bazen. :)

koraycano
27-02-2015, 15:56
dudullu çekmeköy tarafında ki bayii büyük ihtimal. Benim gideceğim sadece skoda çakıroğlu. Şuan kalite standartlarında birinci olmuş bir bayiiymiş.

Benim bildiğim o tarafta kayadibi var orasıda iyidir. Ama skoda primlerde iyidir üzülmezsin :)

Jackie
27-02-2015, 16:21
bul beni adım garamel. :)

Sinyal zayıf bul beni.... :D

bora1311
27-02-2015, 20:09

ticari araç satmak binek araca göre daha zordur.
Mercedes-Benz Mengerler de Hafif Ticari Araçlar satışındayım.

_Burak_
28-02-2015, 11:44
Burak Merhaba,

Merhaba ,bilgileri pmden yolladim sagolun :)

zcy04
02-03-2015, 21:08
Benim birader de sarmış polislik ve satış temsilciliğine ille de ikisinden birini yapıcam diyor. Geçen yıl Marmara Üniversitesi işletme ve polisliği kazandı. Psikoloji veya hukuk okusun diye bir yıl daha hazırlanmaya güç bela ikna ettim.

Arabalardan aşırı anlar, ikna kabiliyeti falanda var fırlamanın teki şerefsiz :D
Size sorum şu:
Hangi bölümü okursa sıkıntı çekmeden bu alanda iş bulabilir ?
Marmara üniversitesi ingilizce işletme mezunu olsa işîne yarar mı ?

_Burak_
02-03-2015, 22:18
marmara ingilizce işletme mezunu olursa direk mengerler kosifler borusan kovalasın :)
benim ailemde aynı şekilde polis olmam için ikna çabaları var yaş yükseltildiği için
ama açıkçası benim niyetim sıfır
evlendim ve ona göre düzenim var

_Burak_
02-03-2015, 22:23
bu arada kendimden bahsetmeyi unuttum
normalde adaylar 5 ya da 10 dk kendinden bahsediyormuş
ben 45 dk anlatınca vw genel bünyesinde çağrıldım
daha öncede kurumsal firmada çalıştım bir kaç mülakattan geçiyorduk aynı şekilde
sanırım buda aynı şekilde olacak
umarım hakkımızda hayırlısı olur

MBuğra
02-03-2015, 22:28
Benim birader de sarmış polislik ve satış temsilciliğine ille de ikisinden birini yapıcam diyor. Geçen yıl Marmara Üniversitesi işletme ve polisliği kazandı. Psikoloji veya hukuk okusun diye bir yıl daha hazırlanmaya güç bela ikna ettim.

Arabalardan aşırı anlar, ikna kabiliyeti falanda var fırlamanın teki şerefsiz :D
Size sorum şu:
Hangi bölümü okursa sıkıntı çekmeden bu alanda iş bulabilir ?
Marmara üniversitesi ingilizce işletme mezunu olsa işîne yarar mı ?

İlla hukuk veya psikoloji diye dayatmayın, hangi mesleği yapmaktan daha keyif alacaksa bırakın onu yapsın.

Hukuk Fakültesinden yeni mezun bir stajyer avukatım. Her sabah ayaklarım geri geri gidiyor ofise giderken.

Borusan mesela satış temsilciliğine sadece Mühendislik mezunu alıyorlar. Ben bile şu sıralar kocaman bir ACABA'dayım. IELTS'ı geçersem BMW Genius'a başvurabilirim :)

_Burak_
02-03-2015, 22:35
aynen Buğra doğru söylemiş
bilim adamı olmak adına 6 senemi harcadım
nerede o diploma
yatak altında
bankacılık ve sigortacılık okudum sertifika lisans hepsini aldım
elementer branş denk gelmedi kısmetsizliğime
emeklilik yaptım
ne yapıyorum şu an
6 senedir sizin it kopuk dediğiniz minibüs şoförlüğünü yapıyorum kendi araçlarımızda

hanz10
02-03-2015, 22:48
aynen Buğra doğru söylemiş
bilim adamı olmak adına 6 senemi harcadım
nerede o diploma
yatak altında
bankacılık ve sigortacılık okudum sertifika lisans hepsini aldım
elementer branş denk gelmedi kısmetsizliğime
emeklilik yaptım
ne yapıyorum şu an
6 senedir sizin it kopuk dediğiniz minibüs şoförlüğünü yapıyorum kendi araçlarımızda

Hakkında hayırlısı olsun allah utandırmasin şimdi den

_Burak_
02-03-2015, 23:06
Hakkında hayırlısı olsun allah utandırmasin şimdi den
sağol iyi dileklerin için
minibüslerde bizim sonuçta ama direksiyondayken ederin belli :)

zcy04
03-03-2015, 01:31
[QUOTE=_Burak_;7771674]marmara ingilizce işletme mezunu olursa direk mengerler kosifler borusan kovalasın :)
benim ailemde aynı şekilde polis olmam için ikna çabaları var yaş yükseltildiği için
ama açıkçası benim niyetim sıfır
evlendim ve ona göre düzenim var[/QUOTE

bayram seyran, yılbaşı haftasonu yaz tatili veya belli çalışma saatim olsun onun dışına çıkmayayım gibi bir beklentin varsa hiç bulaşma polîsliğe.

Ama şuan yaptıgım iş kötü, fazla beklenti içerisine girmeden sırtımı devlete dayayım dersen tercih et derim.

Bu işi severek, isteyerek gelen adam yapabilir ancak yoksa ne pomemliler var düz memurluk için kurumlar arası geçiş yapmaya çalışan

nakayama
05-03-2015, 09:51
yeni konu açmayayım dedim , yetkili serviste bilgi işlem bölümünde çalışan varmı aramızda.

bilalMW
06-03-2015, 12:22
yeni konu açmayayım dedim , yetkili serviste bilgi işlem bölümünde çalışan varmı aramızda.

öyle bir bölüm yok çoğu firma outsourcing yapar. Mesela Satış ve S.sonrası modülleri genelde dışarıdandır. mesela renault - dacia zugo impetus doğuş oto grubu ise doğuş teknoloji turkuaz gibi..

bilalMW
06-03-2015, 12:23
öyle bir bölüm yok çoğu firma outsourcing yapar. Mesela Satış ve S.sonrası modülleri genelde dışarıdandır. mesela renault - dacia zugo impetus doğuş oto grubu ise doğuş teknoloji turkuaz gibi..

edit çekeyim. Fabrikası burada olan Markalarda muhakkak IT departmanı oluyor. :)

brsayhan
08-03-2015, 20:54
yok çene konusunda üstüme yok zaten daha önce sbancıdada çalıştım bireyselde :)
iş olanakları hakkında merak ettiklerim vardı

burak imkanlar hakkında bilgi edinebildinmi bizide aydınlatabilirmisin..doğuş oto ile doğuş oto yetkili bayileri arasındaki farklar nelerdir merak ettim..

_Burak_
15-03-2015, 01:33
imkanlar hakkında bende pek bilgi sahibi değilim öğrenince aydınlatırım p.mden fakat haklar aynı diye biliyorum.
Bu arada tecrübe şartından dolayı sanırım ilk etapta operasyon yetkilisi olarak başlıyorum hedefim eylülde ticari satış :)

Günkut
15-03-2015, 02:48
Skodada hasar danısmanıyım bırakın satısı filan gidin baska sektöre :D

brsayhan
15-03-2015, 23:37
Satış bırakılır mi ya bildiğim kadariyla en iyi imkanlar satista:)

2jz
23-09-2016, 01:32
Arkadaşlar konuyu güncelliyorum.

Bir arkadaşım Vw grubu bir bayiye başvuru yapmış. Eskişehirde kalması gerekiyor o yüzden iş konusunda pek seçeneği yok. İşe alımlarda torpil tanıdık aranıyor mu? Araya sokacak kimse yok olmayacaksa boşa umutlanmayayım diyor. Benimde kafama takıldı nasıl ilerliyor işe alım süreci?

2jz
27-11-2016, 20:36
Bir kez daha güncelleyeyim.

Arkadaşım Doğuş, Hases, Otokoç, Birmot ve bir kaç yere başvurmuş. Geri dönüşü neye göre yapıyorlar? Başvuruyu nasıl yapmak daha mantıklı?

AşkınS.
27-11-2016, 23:58
Bir kez daha güncelleyeyim.

Arkadaşım Doğuş, Hases, Otokoç, Birmot ve bir kaç yere başvurmuş. Geri dönüşü neye göre yapıyorlar? Başvuruyu nasıl yapmak daha mantıklı?

Genelde yapmıyorlar geri dönüş:) ya cok guzel.bi okuldan mezun olup askerliğini yapmis olmasi lazim ya da referansi saglam olmasi lazim otesi yok.

i-vtec07
28-11-2016, 01:14
Sırf cok sevdigim için başvurdum bende almicaklarını bile bile cünkü okul bitmedi henüz diplomam yok . Birmot (alfa romeo) mazda(mepas) ford(bilaller) skoda(cağ) bunlara başvurdum . Birmotta sağlam bi refaransımda vardı, yüzsüzlük yapıp ikiye bi uğradım yok arkadaş ne servise ne satıştan bi haber yok hatta hazırkı elemanı çikartıyoruz diyen bile oldu . Ki bu işte fizik önemli boy uzun olucak dediler oda uygundu bi dönüş yok .

Tavsiyeleri bekliyorum bi şekilde başlamam gerek herkez tecrübe istiyo özellikle .

2jz
28-11-2016, 01:49
Genelde yapmıyorlar geri dönüş:) ya cok guzel.bi okuldan mezun olup askerliğini yapmis olmasi lazim ya da referansi saglam olmasi lazim otesi yok.

İyi okul ve 2 yabancı dil var ama askerlik sorun oluyor galiba. Eskişehirde imkanlar kısıtlı zaten.

AliGizda
20-12-2016, 09:37
Konuyu hortlatıyorum ama,
Yakın zamanda bir abimize sıfır km Suzuki almak istiyoruz. Suzuki' de satış danışmanlığı yapan yardımcı olabilecek forum üyesi varmıdır?

bilalMW
20-12-2016, 15:12
Şu saatte kimse kolay kolay satış danışmanı almaz şu ekonomik durumda.

AliGizda
20-12-2016, 15:21
Suzuki bayiisinde çalışan araç alımı için yardımcı olabilecek birileri varmıdır diye sordum :) İş arama durumu vs değil yani :)

dachosen
11-03-2017, 11:52
Mercedes yada kolumanda çalışan üyemiz mevcut mudur?

silwerhooks53
11-03-2017, 16:59
2 senelık ıngılızce cevırmenlık mezunuyum suan sabıha gokcen duty freede calısıyorum dıs hatlarda ama arac satıs danısmanı olmak ısterım cevremde tepretoglu ve aktıf ırıyılda calısan arkadaslarım var sevdıgım bır ıs yapmak ısterım ama almıyolar

İbrahim33
12-03-2017, 11:06
Torpil yoksa imkansıza yakın birşey. Kariyer sitelerinden giren var mı işe merak ediyorum. Yazık yere insanları umutlandırıyorlar...

optimus_prime
23-10-2017, 17:42
konuya ufak bir hort yapayım

beyler borusan avcılarda bmw satışta ortalama maaş ne bilen varsa özelden de atabilir? eve gitmeye araba falan alabilioz mu kapıdaki test araçlarından

KemalHDH
23-10-2017, 18:17
beyler borusan avcılarda bmw satışta ortalama maaş ne bilen varsa özelden de atabilir? eve gitmeye araba falan alabiliyoz mu kapıdaki test araçlarından?
Bu linkten Borusan Otomotiv maaşlarını öğrenebilirsiniz.
BORUSAN OTOMOTIV MAAŞLARI - 2017, maaşları, mulakat, iş ilanları, yorumlar, işe giriş, ne iş yapar (http://www.netmaaslari.com/2016/09/borusan-otomotiv-maaslari.html)

Borusan iyidir çalışanlarına karşı ama test araçlarını öyle hayati veya çok önemli ailevi bir durum söz konusu olmadıkça vermezler.

optimus_prime
23-10-2017, 18:25
Bu linkten Borusan Otomotiv maaşlarını öğrenebilirsiniz.
BORUSAN OTOMOTIV MAAŞLARI - 2017, maaşları, mulakat, iş ilanları, yorumlar, işe giriş, ne iş yapar (http://www.netmaaslari.com/2016/09/borusan-otomotiv-maaslari.html)

Borusan iyidir çalışanlarına karşı ama test araçlarını öyle hayati veya çok önemli ailevi bir durum söz konusu olmadıkça vermezler.

Site tamamen üfürük diğer şirketlere de aynı maaşı yazmış

Bana direk Bilgi lazım

mbulur
23-10-2017, 21:09
Kişisel kullanım amaçlı yani evine gitmek için vs test araçlarından yada şirket araçlarından hiçbirini kullanamazsın. Maaş artı prim olarak çalışırsın ve sabit maaş olarak 2000 TL altı alırsın. Prim dahil olarak da tatminkar bir ortalama yapman zor. Çok fazla ayrılan oluyor bunun en büyük nedeni yeteri kadar kazanamamalarıdır.
Tavsiyem kariyerine başka bir alanda yön vermendir.

sanctuary35
23-10-2017, 22:24
kariyer netten girmek için cv kuvvetli yada çok şanslı olman lasm :D

optimus_prime
24-10-2017, 12:35
Kişisel kullanım amaçlı yani evine gitmek için vs test araçlarından yada şirket araçlarından hiçbirini kullanamazsın. Maaş artı prim olarak çalışırsın ve sabit maaş olarak 2000 TL altı alırsın. Prim dahil olarak da tatminkar bir ortalama yapman zor. Çok fazla ayrılan oluyor bunun en büyük nedeni yeteri kadar kazanamamalarıdır.
Tavsiyem kariyerine başka bir alanda yön vermendir.

Eyvallah abi şu an başka bir sektörde kariyerim var zaten ama teklif yapıldı maaşı merak ettim. Bazı iyi satiscilar çift hanelere ulaşabiliyormus ondan dolayı merak ettim

kariyer netten girmek için cv kuvvetli yada çok şanslı olman lasm :D

_AS_
24-10-2017, 22:12
Kulaktan dolma bilgi yaziliyor,
Cogu aksamlari sirket araci alabiliyor az biraz gec cikmalari yeterli, afedersiniz cok ta guzel kazaniyorlar tr sartlarinda, 100 bin tl altinda bir araca binen yok aralarinda, sabit maasin 2-3 kati prim alabilir bir danisman performansini bozmazsa.

Yanliz bu is oyle kolay degil, bu isin crm i var musteri memnuniyeti var, geri donusu var, takibi var, sikayeti var var da var.

Hedef tutarsa ay sonu bir gun rahatsinizdir, diger gunler stres.

Soylediklerim borusan ve bir elin parmagini gecmeyecek birkac marka icin gecerlidir, digerleri bes para etmez calisma konusunda, hele ki patron bayileri... kosarak uzaklasin.

Vlkn-fb
25-10-2017, 04:02
1 aydır sektörden uzaktayım hayatı özlemişim net paradan önemli şeyler var

SCfr
25-10-2017, 21:49
Honda satış danışmanlığı nasıldır bilen var mı bende görüşmeye gidicem de

bozdemir
26-10-2017, 10:04
Dışarıdan belki göze hoş görünüyor olabilir ama hayal ettiğiniz gibi bir işte çıkmayabilir.

Lüks otomobil satan markaların haricindeki diğer markalar aman aman bir maaş vermez.Prim esasına dayalı sistemleri vardır. Her ay verilen hedefleri tutturmanız gerekiyor; Bu hedefler sadece araç satış hedefleride olmuyor.
Örneğin; Araç,Aksesuar,Kasko,Seramik Kaplama Hedefi gibi ayrı ayrı hedefleri tutturmanızı isteyebilirler.(istisnalar hariç genelde bayilerde bu şekildedir)

Bunlardan bir kaçının tutmadığı zamanlarda bile priminiz kesilir.Sadece kuru maaşa gidip gelmiş olursunuz.Yani uçuk rakamlar kazanmayı hayal etmeyin hemen.

Pazar nöbetleri vardır. Bazı bayiler pazar çalıştırdıkları personeline hafta içi izin verirken, bazıları izin vermez o günün yevmiyesini verir ve siz aralıksız çalışmış olursunuz.

Bazı markaların hafta sonu etkinliği,lansmanı, test sürüş günü vs. eksik olmaz ve pazar günleri dahil gitmiş olursunuz. Ve o tarz etkinliklerde gittiğiniz günler yerine izin verilmez. Böylelikle 30 günde 1 yada en fazla 2 gün izin kullanmış olursunuz.(bazı markalarda)

Kasım-Aralık aylarında neredeyse izinsiz çalışırsınız.

Arabayı sattınız,aksesuarı döşediniz,kaskoyu fazlasıyla yaptınız ama müşteriyi memnun edemediniz.Sizin elinizde olmayan sebeplerden ötürü müşteri aracını alıp bayiden kötü ayrıldı.(Müşteri anketinde sıfır vermesi yine sizin bayi puan ortalamanızı düşürüp alacağınız primlerin kesilmesine sebep olabilir.

Yani siz para kazanmak için elinizden geleni yaptıkça, onlar vermemek için ellerinden geleni yaparlar (:

Ve sakal takıntısı olanlar varsa hiç boşuna ümitlenmeyin, kestirirler (:

mbulur
26-10-2017, 21:43
Kulaktan dolma bilgi yaziliyor,
Cogu aksamlari sirket araci alabiliyor az biraz gec cikmalari yeterli, afedersiniz cok ta guzel kazaniyorlar tr sartlarinda, 100 bin tl altinda bir araca binen yok aralarinda, sabit maasin 2-3 kati prim alabilir bir danisman performansini bozmazsa.

Yanliz bu is oyle kolay degil, bu isin crm i var musteri memnuniyeti var, geri donusu var, takibi var, sikayeti var var da var.

Hedef tutarsa ay sonu bir gun rahatsinizdir, diger gunler stres.

Soylediklerim borusan ve bir elin parmagini gecmeyecek birkac marka icin gecerlidir, digerleri bes para etmez calisma konusunda, hele ki patron bayileri... kosarak uzaklasin.

Kim kulaktan dolma yazıyor? Kaç yıl çalıştın Avcılar'da yada İstinye'de? Yöneticin kimdi?

optimus_prime
26-10-2017, 23:46
Dışarıdan belki göze hoş görünüyor olabilir ama hayal ettiğiniz gibi bir işte çıkmayabilir.

Lüks otomobil satan markaların haricindeki diğer markalar aman aman bir maaş vermez.Prim esasına dayalı sistemleri vardır. Her ay verilen hedefleri tutturmanız gerekiyor; Bu hedefler sadece araç satış hedefleride olmuyor.
Örneğin; Araç,Aksesuar,Kasko,Seramik Kaplama Hedefi gibi ayrı ayrı hedefleri tutturmanızı isteyebilirler.(istisnalar hariç genelde bayilerde bu şekildedir)

Bunlardan bir kaçının tutmadığı zamanlarda bile priminiz kesilir.Sadece kuru maaşa gidip gelmiş olursunuz.Yani uçuk rakamlar kazanmayı hayal etmeyin hemen.

Pazar nöbetleri vardır. Bazı bayiler pazar çalıştırdıkları personeline hafta içi izin verirken, bazıları izin vermez o günün yevmiyesini verir ve siz aralıksız çalışmış olursunuz.

Bazı markaların hafta sonu etkinliği,lansmanı, test sürüş günü vs. eksik olmaz ve pazar günleri dahil gitmiş olursunuz. Ve o tarz etkinliklerde gittiğiniz günler yerine izin verilmez. Böylelikle 30 günde 1 yada en fazla 2 gün izin kullanmış olursunuz.(bazı markalarda)

Kasım-Aralık aylarında neredeyse izinsiz çalışırsınız.

Arabayı sattınız,aksesuarı döşediniz,kaskoyu fazlasıyla yaptınız ama müşteriyi memnun edemediniz.Sizin elinizde olmayan sebeplerden ötürü müşteri aracını alıp bayiden kötü ayrıldı.(Müşteri anketinde sıfır vermesi yine sizin bayi puan ortalamanızı düşürüp alacağınız primlerin kesilmesine sebep olabilir.

Yani siz para kazanmak için elinizden geleni yaptıkça, onlar vermemek için ellerinden geleni yaparlar (:

Ve sakal takıntısı olanlar varsa hiç boşuna ümitlenmeyin, kestirirler (:

borusanda baya herkes sakallıydı geçen gittiğimde

izin sistemi haftada bir 1 gunmus 1 hafta ctesi 1 hafta pazar şeklinde

bozdemir
27-10-2017, 00:08
Premium sınıfı araç satan markalarda kılık kıyafet düzeniyle ilgili bu tarz detaylar daha esnek olabilir.(saç sakal küpe gibi)

Orta sınıfa hitap eden markaların satış danışmalarını hiç bugüne kadar sakallı görmedim. En fazla top sakallıdır. (Bazı bayi sahipleri ona bile izin vermiyor, nasıl zihniyetse)

MURAT_HLX
27-10-2017, 05:51
opel bünyesinde 2 sene dolup 3.seneye girdim,6 ay kadar satış danışmanlığı yaptıktan sonra,satış planlamaya kısmına geçtim,şirket içinde son yaşananlardan sonra huzurum kalmadı ve başka firmanın satış danışmanlığına anlaşıp dün istifamı verdim.Satış müdürüde genel müdürde sene sonu geldi olmaz gibisinden konuştu,aldığım tutarı düzenleyelim madem dediğimde ses yok.Sözde bugün haber verecekler.aldığım tutar 1500+prim şuan.

mbulur
27-10-2017, 10:21
Borusan Oto bünyesinde sadece araç satış için hedef verilir. Patron bayileri gibi kasko, oto kuaför, aksesuar, takas vs hedefi yoktur. Aksesuar satarsan küçük bir prim verilir, o da bordrona girer vergi sonrası girdiğin gelir vergisi durumuna göre eline net bir rakam geçer.

_AS_
29-10-2017, 10:47
Kim kulaktan dolma yazıyor? Kaç yıl çalıştın Avcılar'da yada İstinye'de? Yöneticin kimdi?

Borusanda değilim Doğuşta çalışıyorum.
Siz hangi bölümdeydiniz?
Yakın arkadaşlarım var çalışan, kazandıklarını da çok net biliyorum hem sektörde olduğum hemde yakın arkadaşım olduğu için.
TR standartlarının üzerinde kazanıyorlar çok net bu. Ayrılan oldu fakat dışarıda çok özel bir bölüm mezunu veya bir yeteneği olmadığı sürece kazandıklarının üstünü alamazlar.

Tavsiye edip etmeme vs ayrı. Dışarıdan gözüktüğü gibi değil hiçbirşey, çoğu işten çok daha zor fakat kötü kazanılmıyor özellikle satış sektörüne göre.

mbulur
30-10-2017, 14:07
2016 yazında aynı anda birçok satış danışmanı Borusan Oto İstinye'den istifa etti. Oluşan ani açıktan dolayı apar topar Kemal Tepretoğlu gibi bayilerden adam topladılar. İstifaların sebebi *****. Bizzat orada olan içinde çalışan bilir. Aksini iddia eden versin 12 aylık bordrolarını yada SGK'dan prim dökümlerini versin oradan kazancı çıkar ortaya, çünkü Borusan'da herşey resmidir aldığını herşey bordroya girer.
Öyle 100.000 - 150.000'lik arabaya sahip olacak kazançlar hiçbirinde yok. O arabalar ya aile desteğiyle alınıyor yada arabayı alış amacı kullanım değil, elinde olan birikintisini arabada tutuyor. Yani şirket zaman zaman avantajlı personel indirimleri uyguluyor, alıyorlar kısa zaman binip satıyor yada tekrar bir kampanyayla değiştiriyor. Hemen hiçbiri 150.000 TL'ye araba alıpta altında iki yıl gezdirebilecek adamlar değildir.

facia
02-04-2019, 11:54
Borusan istinye de Çalışan var mı?

baskan96
03-04-2019, 10:06
_AS_ Usta selamlar. Yakın zamanda 1.6 Tdi Passatlara yapılan 2018 sonu indirim gibi bir indirim var mı? Veya genel olarak bir indirim var mı bilgilendirebilir misin?

207_TR
07-04-2019, 22:24
_AS_ Usta selamlar. Yakın zamanda 1.6 Tdi Passatlara yapılan 2018 sonu indirim gibi bir indirim var mı? Veya genel olarak bir indirim var mı bilgilendirebilir misin?

Ötv desteği var güzel. 190 civarına dizel otomatik comfort satıyorlardı en son. Sorabilirim istersen.

baskan96
07-04-2019, 22:30
Ötv desteği var güzel. 190 civarına dizel otomatik comfort satıyorlardı en son. Sorabilirim istersen.

Abi 139 civarına manuel trendline vermişlerdi öyle bir araç arıyorum bütçe 190'a çıkamıyor :D

207_TR
07-04-2019, 22:36
Abi 139 civarına manuel trendline vermişlerdi öyle bir araç arıyorum bütçe 190'a çıkamıyor :D

Yarın sorar akşam fırsat bulursan yazarım

baskan96
07-04-2019, 22:41
Yarın sorar akşam fırsat bulursan yazarım

Teşekkürler abi bekleyeceğim