Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra Yakıt sorunu X20XEV
Aracım x20xev Astra gsi 136 lık olanlardan. Rolantide aşırı benzin kokusu duyuyorum. Ara sıra arıza lambası yanıp sönüyor. Anlık yakıt tüketim değerleri normalde 1.5,2 birim atlarken bazen 5 litreden 30 litreye kadar çıkıyor. Araba zengin çalışıyor. Bu arızalar sürekli olmuyor. İşin ilginç yanı bu.
o2 sensörü bunlara neden olur mu ? Benzinde kullansam yaklaşık 20 litre yakıyor. Denedim :D Başka hangi sebeple bunları yapar ?
hiroshima
28-09-2014, 16:46
Benim eski opel corsamda egr valfi arızalıydı biraz fazla yakıyordu opellerde egr kronik arıza diye biliyorum
Regulatore giden hortumda kacak olabilir veya regulator bozulmustur, rolantide basinc fazla geliyordur.
Sanayide ki enjeksiyocularda basinc olcumu yaptirabilirsin. Vakum hortumu takiliykeb 2.3-2.4 bar , sokukken 3 bar civarinda olmali.
hiroshima
29-09-2014, 18:00
Eğer egr'dense bence değiştir 1-2 sene gider sonra tekrar bozulur yine değiştirirsin temiz temiz :D
Egr opellerde ALLAH'ın belası. Sıkıntı yoksa da iptal et bence. İlerde kesin sıkıntı yaratır.
Regulatore giden hortumda kacak olabilir veya regulator bozulmustur, rolantide basinc fazla geliyordur.
Sanayide ki enjeksiyocularda basinc olcumu yaptirabilirsin. Vakum hortumu takiliykeb 2.3-2.4 bar , sokukken 3 bar civarinda olmali.
Enjektörleri söktürmeyi düşünüyorum zaten. Yazıcam buraya yaptırdıktan sonra
Bujiler gevşemiş ve çatlak vardı. Sorunu çözdük şimdi bomba gibi :)
alpbodrum
02-10-2014, 19:04
Geçmiş olsun